Jaunākais izdevums

Šodien, 24.septembrī, sākas pasaules kausa priekšpēdējais posms rallijā – reidā, Guy Hoquet Maroc. Kopumā sacensībās piedalīsies 23 motobraucēji un 34 auto ekipāžas, tostarp arī Rallija reidu komanda Rīga ar trim ekipāžām – Māris Saukāns / Didzis Zariņš, Jānis Āzis / Ainārs Princis un Andris Feldmanis / Krists Feldmanis, Db.lv informēja komandas pārstāvis Ivars Jākobsons.

Didzis Zariņš: ''Konkurentu skaits šogad nav liels, toties tā ir ļoti spēcīga kompānija.

Galvenie pretendenti uz uzvaru būs Volkswagen ar četrām ekipāžām, BMW X Raid ar trim ekipāžām un divas ekipāžas no Šlesēra vadītās komandas. Pats Šlesērs gan šoreiz nebrauks veselības problēmu dēļ."

Sacensības norisināsies Marokas dienvidu daļā no 24. līdz 30.septembrim. Paredzēti seši posmi. Kopējā distance ir 2300 kilometru, no kuriem 1730 veicami ātrumposmos.

Vairāk par šo ralliju iespējams uzzināt, klikšķinot šeit.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Mitsubishi Lancer Evolution pirmizrāde Talsos

, 13.05.2009

Ar jauno MML Sports Lancer Evolution N4 klases rallija automobili, kas izgatavots uz jaunākās, desmitās paaudzes Mitsubishi Lancer Evolution sporta automobiļa bāzes, rallija trasē dosies divkārtējie Lielbritānijas rallija čempioni Guy Wilks un Phil Pugh.

MML Sports

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rallijā Talsi 2009, kas notiks 16. un 17. maijā, Skandi Auto Rally Team komandas sastāvā startēs ne tikai Latvijas sportistu rallija ekipāžas, bet arī Lielbritānijas un Somijas rallija zvaigznes.

Rallija Talsi skatītājiem būs iespēja sekot līdzi pasaules pirmizrādei, kad pirmo reizi rallija cīņas apstākļos tiks pārbaudīts MML Sports Lancer Evolution rallija automobilis, kas izgatavots uz pasaules autosportā labi pazīstamās kompānijas Ralliart Europe bāzes izveidotajā uzņēmumā MML Sports.

Mitsubishi Lancer Evolution britu čempionu rokās

Ar jauno MML Sports Lancer Evolution N4 klases rallija automobili, kas izgatavots uz jaunākās, desmitās paaudzes Mitsubishi Lancer Evolution sporta automobiļa bāzes, rallija trasē dosies divkārtējie Lielbritānijas rallija čempioni Guy Wilks un Phil Pugh. Divdesmit astoņus gadus vecais britu rallija pilots Guy Wilks, tēva, bijušā rallija pilota iespaidā, rallijam pievērsās deviņpadsmit gadu vecumā un jau pirmajā sezonā uzvarēja Ford Ka kausa izcīņā, kā arī kļuva par Anglijas rallija čempionu A5 klasē. Sekojošajās sezonās Wilks, kuru nereti salīdzina ar tādām Lielbritānijas rallija slavenībām kā Colin McRae un Richard Burns, savu panākumu sarakstam pievienoja Ford 1400 Puma rallija čempionāta vicečempiona titulu, uzvaras vairākos JWRC posmos, kā arī JWRC vicečempiona titulu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Marokas rallijā uzvar Volkswagen komanda

, 01.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vakar, 30.septembrī, ar Volkswagen komandas divu Race Tuareg spēkratu dubultuzvaru noslēdzās Guy Hoquet Maroc pasaules kausa posms rallijreidā. Uzvaru izcīnīja ekipāža De Viljērs / Von Zitzevičs (17:36:35), bet otro vietu ieņēma Sainss / Perins (+00:03:13), informēja rallijreidu komandas Rīga pārstāvis Ivars Jākobsons.

Trešo vietu, ne bez grūtībām, izcīnīja X-Raid komandas ekipāža Al Attaijahs / Gueheņecs (+00:35:56) ar savu, uz BMW-X3 bāzes būvēto prototipu.

Rallijreidu komandai Rīga šīs sacensības neizvērtās par tām veiksmīgākajām. Līdz sacensību ceturtajam posmam ekipāžas brauca labā tempā un kopvērtējuma ieņēma attiecīgi 10. vietu – Saukāns / Zariņš, 12. – Āzis / Princis, 16. – Feldmanis / Feldmanis.

Ceturtais posms bija veiksmīgs tikai ekipāžai Sukāns / Zariņš. Viņi finišēja ar 10. rezultātu un tas ļāva ekipāžai pakāpties uz 9. vietu kopvērtējumā. Toties gan Āzim / Princim, gan Feldmanim / Feldmanim šī bija īsta ''melnā diena''. Ekipāžai Āzis / Princis grūtajā smilšu posmā atteica abi reduktori, un ekipāža bija spiesta palikt tuksnesī pa nakti, lai sagaidītu mehāniķus, kuri ar vietējo palīdzību tikai rītausmā varēja doties trasē un izvilkt OSCar no smilšu gūsta. Feldmaņiem veicās nedaudz labāk. Cīnoties ar dažādām problēmām, ekip��žai tomēr vēlā vakarā izdevās sasniegt finišu pašu spēkiem, kas ļāva startēt nākamās dienas posmā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autosports ir Latvijas finanšu situācijas spogulis, jo cilvēki šajās sacīkstēs nepiedalīsies, ja būs grūti ar naudu, intervijā laikrakstam Dienas Bizness saka Talsu rallija rīkotājs, bijušais autosportists, SIA RA Events īpašnieks Raimonds Strokšs. Šajās brīvdienās notiks jau 52. Talsu rallijs.

Fragments no intervijas

Pirms intervijas teici, ka Talsu rallijs tev ir mīļākais, jo notiek dzimtajā pilsētā. Kādas ir sajūtas pirms šīs nedēļas nogales? Vai, tavuprāt, «mājas sienas» palīdzēs vai, gluži pretēji, ir lielāka atbildības nasta?

«Mājas sienas» noteikti palīdz. Talsu rallijs ir fenomens. Es varētu noslēpt visu informāciju par tā norisi un nerakstīt nevienu vārdu, bet zinu, ka tik un tā ātruma posmi būtu pilni ar cilvēkiem. Kā to izskaidrot? Nezinu. Tas ir pavasara pirmais lielākais autosporta pasākums. Bieži dzirdu frāzi, ka Talsu rallija svētki ir līdzvērtīgi Līgo. Talsos visi ļoti mīl ralliju. Jebkurās mājās, kurās ejam prasīt, lūgt vai saskaņot, visur ir liela pretimnākšana. Talsinieki novērtē rallija vērtību, un viņiem šī ir svētku nedēļa. Manuprāt, tā ir viena no svarīgākajām pilsētas tradīcijām, kas jāturpina.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Jaunums Baltijas autorallijā – Ford Fiesta R2

, 10.08.2009

Ford Fiesta R2 prezentāciju apmeklēja vairāki Latvijas vadošie autosportisti, ieskaitot pērnā gada N3 klases čempionu Uldi Briedi, kā arī šī gada Latvijas N3 klases čempionāta līderu trijnieku Zigurdu Kalniņu (attēlā), Jāni Fārenhorstu un Ivo Priedīti.

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā nedēļas nogalē Talsu apkārtnē Latvijai tika prezentēta Ford Fiesta R2 rallija automašīna. Šis automobilis rallija trasēs aizstās Eiropā populāro Ford Fiesta ST, kas guvusi daudz uzvaru nacionālajos N3 klases čempionātos.

Jaunais R2 modelis, kura bāze ir jaunākās paaudzes Ford Fiesta ar 1.6 litru benzīna dzinēju, ir daudz sportiskāks un arī ātrāks par iepriekš izmantoto Ford Focus ST. Paredzams, ka jau no nākamā gada šo automašīnu sacensībām izmantos dažādu grupu un interešu rallija braucēji - jaunie sportisti, kuri uzsāk savas gaitas rallijā, pieredzējušie rallisti ar augstām sportiskām ambīcijām, kā arī hobija klašu braucēji visā Eiropā.

Ford Fiesta R2 vēlreiz pasvītro Ford ilggadējo saistību ar ralliju un pasaules trešā lielākā auto ražotāja vēlmi savu ilgtermiņa stratēģiju motoru sportā balstīt tieši uz šo sporta veidu. Tikai pusotru nedēļu atpakaļ Ford paziņoja par savu vēlmi startēt pasaules rallija čempionātā vismaz nākamos divus gadus. Tāpat tika paziņots, ka rallijam izmantotā automašīna būs jaunās paaudzes Ford Fiesta – pasaules čempionāta ātrākajā (WRC) klasē šis auto debitēs 2011. gadā, bet pasaules junioru čempionātam piemērotā Ford Fiesta R2 iegādājama jau šobrīd.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labi zināmais somu rallija braucējs Tonijs Gārdemeisters nolēmis brīvdienas pavadīt Latvijā un apmeklēt arī ralliju Kurzeme 2010, kur piektdienas vakarā šofa nolūkos nodemonstrēs savu braukšanas māku.

Tonijs Gārdemeisters ir rallija pilots, kurš savā karjerā ir paguvis izbraukt ar gandrīz visiem WRC klases automobiļiem, jo savulaik bijis Seat, Mitsubishi, Ford, Škoda un Suzuki rūpnīcas komandu pilots. Viņa kontā ir starti arī Peugeot 206 un 307 WRC automobiļiem, kā arī Mitsubishi Lancer WRC, ko divos eksemplāros redzēsim arī rallijā Kurzeme 2010 Skandi rallija komandas sastāvā.

Gārdemeisters startēs rallija Kurzeme 2010 šova ātrumposmā Liepājas osta un ikvienam autosporta fanam tiks dota iespēja iejusties somu rallista stūrmaņa lomā. Un, kas būtiski, lai izbrauktu Gārdemeistera pilotētā īstā rallija automobilī, ir nepieciešams tikai piedalīties Radio 101 un rallija organizētāju kopīgi rīkotajā konkursā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas autorallija čempionāta pēdējais posms, rallijs Latvija 2010, kas 25. un 26. septembrī norisināsies Jūrmalas un Kuldīgas apkārtnes ceļos, ļaus uzzināt ne tikai vēl nenoskaidrotos Latvijas čempionus, bet arī pārējo godalgoto vietu sadalījumu.

Atgādinām, ka pirms izšķirošās sacīkstes zināms vienīgi N4 klases čempionu duets – Andis Neikšāns / Pēteris Dzirkals, bet viņu LMT Rallija komanda kļuvusi neaizsniedzama vienību vērtējumā.

Kā vakar tika lemts jūlijā aizvadītā rallija Latgale 2010 komisāru sēdē, N4 klasē rezultāti šajā rallijā palikuši nemainīgi arī pēc degvielas paraugu nosūtīšanas uz pārbaudēm Vācijā. Sacīkstē tika ņemti paraugi no N4 klases pirmo trīs vietu ieguvēju mašīnām, to skaitā Latvijas čempionāta ekipāžām Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals un Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns. Līdz ar to Latvijas čempionāta kopvērtējumā situācija nemainās (pilns kopvērtējums autorally.lv, rallija Latgale 2010 komisāru 14.09.2010. lēmums – laf.lv). Jāpiebilst, ka šīs sezonas Latvijas čempionāta kopvērtējumu veido katras ekipāžas pieci labākie rezultāti šīs sezonas septiņos posmos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Šonedēļ startē rallijs Sarma 2009

, 11.02.2009

Rallijā "Sarma 2009" uz starta ar Mitsubishi Lancer WRC automašīnu stāsies "Skandi Auto Rallija komandas" ekipāža Raimonds Kisiels/Gatis Panavs. (Foto - Zigismunds Zālmanis, Nikon).

Zigismunds Zālmanis, Nikon

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedēļas nogalē turpināsies Latvijas autorallija čempionāts - 14. un 15. februārī Gulbenē un tās apkārtnē notiks otrais posms rallijs "Sarma 2009".

Dalībnieku valsts čempionāta ieskaitē, kā prognozēts, salīdzinājumā ar pirmo posmu Lietuvā, kļuvis ievērojami vairāk. Savukārt ar pirmo numuru trasē dosies čempioni N4 klasē Aivis Egle/Mārtiņš Jerums ("SEB Tieto Rallija komanda"). Par intrigu rūpēsies Raimonda Kisiela/Gata Panava ("Skandi Auto Rallija komanda") ekipāža, kura startēs ar Mitsubishi Lancer WRC automašīnu. Rallija "Sarma 2009" iznākumu prognozēt ir sarežģīti, jo uz uzvaru absolūtajā vērtējumā pretendē vairākas spēcīgas ekipāžas. Kisiela/Panava starts ar WRC tehniku iekļauj ekipāžu favorītu pulkā, taču viss būs atkarīgs no tā, cik vienība ātri pielāgosies spēcīgajai mašīnai. Uz uzvaru tēmē arī cits A Plus klases duets - lietuvieši Roks Lipeiķis/Renats Vaitkevičs. Taču neapšaubāmi viņiem būs jācīnās ar Latvijas spēcīgākajām N4 klases ekipāžām - Egli/Jerumu un otru "SEB Tieto Rallija komandas" ekipāžu Jāni Vorobjovu/Audrju Šošu. Egle/Jerums savu ātrumu lieliski demonstrēja jau pirmajā posmā Lietuvā, savukārt Vorobjovs, šķiet, ir atgriezies kaujas gatavībā, par ko liecina viņa uzvara Latvijas rallijsprinta čempionāta pirmajā posmā, tā sauktajā Mazajā Sarmā, kā arī stabils sniegums Antslas rallijā Igaunijā. Tiesa, minētie ralliji aizvadīti ar stūrmani Guntaru Zicānu, bet Gulbenē stūrmaņa krēslā sēdīsies lietuvietis Audrjus Šošs, kuram paredzēta pilna Latvijas čempionāta programma kopā ar Latvijas rallija speciālistu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

3. maijā Kurzemes ceļos risināsies Latvijas rallijsprinta čempionāta trešais posms – rallijsprints Kalnamuiža 2009. Sportistiem, kuri kopskaitā būs vairāk nekā 70 ekipāžas, būs jāveic arī Latvijas rallijā par leģendāriem kļuvušie Vecpils un Kalvenes ātrumposmi.

Tieši divi mēnešu ilga pauze bija dota Latvijas rallijsprinta čempionāta dalībniekiem pēc marta sākumā notikušajām ziemas sacīkstēm Ērgļos, lai sagatavotos vasaras sezonai, kas sāksies šīs nedēļas nogalē Kurzemes ceļos ar rallijsprintu Kalnamuiža 2009. Sportistiem būs jāveic trīs ātrumposmi katrs divas reizes. Distancē iekļauti tādi Latvijas rallijā leģendāri ātrumposmi kā Vecpils (virzienā no Mazilmājas uz Aizputi, bez Stroķacs tramplīna) un Kalvene. Pēc ilgāka pārtraukuma rallija apritē atgriežas Laidu ātrumposms. Sacensību svinīgais starts paredzēts svētdien, 3. maijā plkst. 14 pie viesību nama Kalnamuiža.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šīs nedēļas nogalē Andis un Māris Neikšāni startēs Somijā notiekošajā pasaules autorallija čempionāta posmā Neste Oil Rally Finland. Šī ir pirmā reize mūsu valsts autorallija vēsturē, kad vienā pasaules čempionāta posmā uz starta izies uzreiz divas pilnpiedziņas ekipāžas no Latvijas.

Šā brīža Latvijas autorallija čempionāta līderiem Andim Neikšānam/Pēterim Dzirkalam trasē jādodas ar 73. starta numuru. Savukārt Māris Neikšāns/Raivis Jansons saņēmuši 80. starta numuru. Zīmīgi, ka tālajā 2004. gadā tieši ar 80. starta numuru ar Ford Puma Super 1600 automobili Māris Neikšāns/Edgars Utāns debitēja pasaules čempionātā.

Māris Neikšāns pasaules čempionāta posmos startējis divas (2004. un 2007. gadā) reizes, bet Andis Neikšāns – trīsreiz (2005., 2006. un 2008. gadā). 2009. gadā Somijas ceļus divreiz sanāca izbaudīt Mārim Neikšānam – vispirms martā Joensū viņš startēja Latvijas rallija čempionāta posmā, bet augustā piedalījās Pirelli Star Driver atlases sacensībās Rūhimeki ātrumposmā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Gajs Vilks alkstot revanšēties rallijā Kurzeme

, 21.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divkārtējais Lielbritānijas čempions autorallijā Gajs Vilks iekļāvis ralliju Kurzeme 2009 savā sacensību kalendārā. Rallijs Kurzeme 2009 notiks 29.-30. augustā.

Sacensību organizatori jau šobrīd prognozē ievērojamu dalībnieku ekipāžu skaitu, jo Liepājā vienlaikus notiks trīs čempionātu posmi – rallija, rallijsprinta un rallija-reida. Turklāt rallija Kurzeme dalībnieku pulku plāno kuplināt spēcīgākās Igaunijas un Lietuvas ekipāžas.

Patlaban savu dalību sacensībās apstiprinājuši gandrīz visi aktuālās LRČ sezonas spēcīgākie braucēji gan prestižajā N4 pilnpiedziņas automobiļu ieskaites grupā, gan N3 klasē. Papildu intrigu vieš tas, ka Kurzemes ralliju savā sacensību kalendārā iekļāvis Latvijā jau agrāk startējušais Lielbritānijas rallija čempionāta uzvarētājs Gajs Vilks. Tāpat kā rallijā Talsi, arī Liepājā uz starta viņš varētu stāties ar kompānijas MML Sports sagatavoto Mitsubishi Evo X.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Rallijā „Sarma 2009” uzvar Aivis Egle/Mārtiņš Jerums

, 15.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas autorallija čempionāta otrais posms – rallijs „Sarma 2009” noslēdzās ar Aivja Egles/Mārtiņa Jeruma uzvaru, par 7,57 sekundēm pārspējot „SEB Tieto Rallija komandas” otru ekipāžu Jāni Vorobjovu/Audrju Šošu.

Šis bija viens no saspringtākajiem pēdējā laika Latvijas čempionāta dueļiem un tas iezīmē jaunās sezonas galvenos favorītus N4 klasē. A Plus klasē uzvarēja Raimnonds Kisiels/Gatis Panavs, 2WD klasē – Zigurds Kalniņš/Ģirts Dombrovskis, 2WD Super klasē – Ivo Ķilpis/Artis Ceriņš.

Pēc pirmajā rallija dienā zaudētās līderpozīcijas ar jaunu sparu izšķirošo dienu sāka Egle/Jerums. Svētdienas sešos ātrumposmos čempionvienība guva četras uzvaras, atgūstot un vēlāk arī noturot līderpozīciju. Pārējos divos posmos uzvarēja Vorobjovs/Šošs, taču ar atgūto bija par maz, lai pārsētu konkurentus. Nav šaubu par abu „SEB Tieto Rallija komandas” ekipāžu dominanci – Egle un Vorobjovs bijuši pirmajās divās vietās visos 12 rallija ātrumposmos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Rallijsprinta čempionāta jaunā sezona sāksies Ērgļos

, 07.01.2010

Rallijsprintā Ērgļi 2010 ar savu standarta automašīnu Road grupā startēt var jebkurš brauktgribētājs. (Foto: 4 rati)

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamās nedēļas nogalē, svētdien 17. janvārī ar rallijsprintu Ērgļi 2010

sāksies Latvijas rallijsprinta čempionāts. Paredzēts, ka šosezon tiks aizvadīti

septiņi posmi, kuros tiks noskaidroti valsts čempioni piecās ieskaites klasēs.

2010. gada rallijsprinta čempionāta kalendārā atrodami septiņi posmi. Plānots, ka četri posmi risināsies

kopā ar rallija čempionātu – Sarma 2010 Gulbenes rajonā, Madona 2010, Kurzeme 2010 Liepājā un Latvija 2010 (visticamāk – Kuldīgā).

Pērn pionieru loma tika Kurzemes rīkotājiem, kuri pirmie centās apvienot ralliju un rallijsprintu vienā pasākumā. Viedokļi par eksperimentu dalījās, tomēr, ņemot vērā sarukušo dalībnieku abos čempionātos, posmu apvienošana ir veids, kā izdzīvot un pārciest nelabvēlīgo ekonomisko situāciju valstī. Vēl rallijsprinta čempionāta kalendārā iekļauti Kalnamuiža 2010 Kurzemes pusē un Gulbis 2010 Gulbenē. Bet čempionāta pirmais posms rallijsprints Ērgļi 2010 jau pēc pusotras nedēļas, 17. janvārī tiks aizvadīts Ērgļu apkārtnē. 2009. gadā Ērgļi debitēja rallijsprintā un braucēju un līdzjutēju atmiņās palikuši kā lieliskas ziemas sacensības interesantā trasē. Sniega segas biezums un sinoptiķu prognozes liecina, ka arī šogad Ērgļos gaidāmas īstas ziemas sacīkstes. Rīkotāji sportistiem sagatavojuši trīs ātrumposmus, kurus būs jāveic trīs reizes. Viens no dopiem (ar slaveno tramplīnu) virzīsies pa pērn izmantoto ceļu, bet pretējā virzienā. Pārējie divi ātrumposmi ir jauni, tikai vienam atkārtojas neliela daļa no pērn izmantotās trases. Dopu garums – seši, septiņi kilometri. Iepazīšanās ar trasi notiks sestdien, bet rallijsprinta plānotais starts 17. janvārī plkst. 9.35 Road klasei un plkst. 10 sporta automašīnām. Interesanti, ka par sacensību dalībnieku var kļūt ikviens autobraucējs – Road klasē, kas distanci veic pēc regularitātes principa, var piedalīties ar standarta automašīnām. Arī dalības maksa Road grupā dalībnieku piesaistīšanas nolūkā samazināta līdz 60 LVL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Rallijam Latvija 2010 rekordskaits pieteikumu

Aldis Zelmenis, 23.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedēļas nogalē Jūrmalas un Kuldīgas apkārtnē notiekošais rallijs Latvija 2010 saņēmis 98 ekipāžu pieteikumus, kas ir šā gada Latvijas rallija čempionāta posma rekords.

Lielisko dalībnieku skaitu nodrošina Latvijas rallija čempionāta, Latvijas rallijsprinta čempionāta, kā arī ārvalstu dalībnieki.

Rallijs Latvija jau vēsturiski iemantojis «lielā sezonas fināla» slavu un uz kvalitatīvi rīkotajām sacīkstēm ierodas optimāls dalībnieku sastāvs. Turklāt bieži pēdējais posms tiek izmantots eksperimentu veikšanai. Piemēram, pērn sacīkstēs pirmo cīņu ar WRC automašīnu aizvadīja Aivis Egle/Mārtiņš Jerums. Arī šogad N4 klases jaunākā tradīcija turpinās: Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals, priekšlaicīgi nodrošinājuši Latvijas čempionu titulu, pēdējā posmā mēģinās spēkus A Plus grupā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dalību rallijā Kurzeme 2009 apstiprinājis rekordliels pašmāju un tuvāko kaimiņvalstu braucēju skaits – kopā 108 ekipāžas, kas pārstāv trīs autosporta disciplīnas – autoralliju, rallijreidu un rallijsprintu.

Pieteikšanās rallijam Kurzeme 2009 ir noslēgusies un tagad ir zināms, ka tas būs viens no apmeklētākajiem autosporta sarīkojumiem šogad, jo pulcēs 108 dalībnieku ekipāžas. Viņu vidū būs arī sportisti, kas kādu laiku nav par sevi atgādinājuši rallija aprindās, piemēram, liepājnieks Mārtiņš Būčiņš, kurš kopā ar stūrmani Renāru Franci pārstāv Liepājas rallija komandu.

Tāpat Liepājā uz starta izies vismaz divas WRC automašīnas – ar sev ierasto Mitsubishi Lancer WRC startēs Ivars Vasaraudzis/Pēteris Spredzis, savukārt igauņi Georgs Gross/Kristo Krāgs Kurzemes rallijā brauks ar Ford Focus WRC. Liepājā par neveiksmīgo startu Talsu rallijā, kur rezultātam svītru pārvilka tehniskas ķibeles ar auto turbīnu, noteikti gribēs revanšēties arī Lietuvas čempions Vitauts Šveds.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Rallijā Kurzeme piedalījušās gandrīz simts ekipāžas

Gunta Kursiša, 02.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rallijā Kurzeme aizvadītajās brīvdienās piedalījās gandrīz simts ekipāžas, no kurām 31 netika līdz finišam.

Kopumā rallijam bija pieteikušās 105 ekipāžas, un tika paredzēts, ka 37 startēs Latvijas, bet 34 - Igaunijas čempionāta ieskaitē, bet 27 ekipāžas veiks saīsinātu distanci kā rallijsprinta dalībnieki.

Db.lv norādīja rallija Kurzeme direktors Uldis Hmieļevskis, dažām no ekipāžām gadījās kādas tehniskas nedienas, kas liedza piedalīties rallijā, tāpat kāds ārzemnieks nevarēja piedalīties rallijā, jo bija aizmirsis mājās pasi.

Rallijā Kurzeme 2013 uzvarēja igaunis Georgs Gross ar stūrmani Raigo Molderu, kas startēja ar Ford Focus WRX automašīnu. Tādējādi G. Gross uzvaras laurus rallijā Kurzeme guva trešo reizi. Otro vitu izcīnija igaunis Ots Tanaks, bet trešajā vietā ierindojās Egons Kaurs. Par Latvijas čempionu N4 grupā kļuva Aivis Egla, un R2 grupā – Ralfs Sirmacis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Desmit Ferrari spēkrati šodien pulcējās Rātslaukumā, kur notika Gallery Park Hotel Supercars Challenge 2010 pasākuma atklāšana.

Sliktie laika apstākļi gan nedaudz izmainīja plānus, un ekipāžas ātrāk devās pārbaudījumos uz Biķernieku trasi, stāsta pasākuma ģenerālsponsora Gallery Park Hotel ģenerāldirektore Anžela Blate.

Biķernieku trasē dalībniekus sagaidīja vairāki pārbaudījumi. Vispirms savus spēkus bija jāizmēģina bremzēšanā, kas, pēc A.Blates teiktā, ir diezgan sarežģīta un prasa spēju labi pārvaldīt mašīnu. «Pēc tam sekoja čūska, 100 metru sprints un noslēgumā dalībniekiem bija jāsēžas pie žiguļa stūres, lai veiktu pēdējo pārbaudījumu,» Diena.lv stāsta A.Blate. Pasākumā piedalās astoņas Krievijas un divas Latvijas Ferrari ekipāžas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskatoties uz to, ka laika apstākļi nedēļas nogalē nelutināja, šogad apdrošināšanas kompānijas BTA rīkotajā Sieviešu dienas rallijā, kas notika 10. martā, kopumā piedalījās 311 ekipāžas.

«BTA Sieviešu dienas rallija 2012» uzvarētājas:

1.vieta - "NKGTDC34FS4DS2S21? (Karlīna Gatere un Katrīna Gatere);

2.vieta - NORDE LADIES RACING TEAM&NISSAN JUKE (Elīna Freimane un Madara Fuksa);

3.vieta - SPIN FM dīdžejmeitenes (Sanita Pelēķe un Ligita Mieze).

Uzvarētājas citās nominācijās:

Izpalīdzīgākā ekipāža - rallija ģenerālsponsora - BTA Insurance Company simpātija. Par visai dīvainu palīdzības sniegšanas veidu - loga izsišanu konkurentei, pie balvas tika ekipāža - TBA (Trako babuļu asociācija)- Guna Pļaviņa un Ramona Bandone;

Modīgākie kostīmi - Šo nomināciju noteica Modes un izklaides centrs Riga Plaza, pie tās tika SWH ROCK Superdāmas- Arnita Sadauska un Madara Burka;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Policija lūdz palīdzību Kaupo ekipāžas dalībnieku meklēšanā

, 02.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policija lūdz iedzīvotāju palīdzību katamarāna Kaupo ekipāžas dalībnieku meklēšanā, Db informēja VP Preses un sabiedrisko attiecību biroja vecākā inspektore Linda Neimane-Zobena.

Kaupo, uz kura atradās trīs ekipāžas dalībnieki- Aleksandrs Popovs, Svetlana Timofejeva un Aigars Grenbergs – Grīnbergs, ir pazuduši ceļojuma laikā Indijas okeānā, posmā starp Dienvidāfrikas Republiku un Austrāliju. No šodienas Kaupo ekipāžas locekļi izsludināti arī starptautiskajā meklēšanā. Meklēšana izsludināta pamatojoties uz iesniegumu policijai, ziņo diena.lv.

Kaupo ir pazudis kopš 2.septembra, kad tas bija ceļā no Keiptaunas uz Austrāliju un jau vairākus mēnešus no burātājiem nav nekādu ziņu. Portālā buratajiem.lv norādīts, ka tas ir daudz ilgāk, nekā nepieciešams, lai katamarāns Kaupo šo ceļu paveiktu. Taču neesot saņemtas nekādas ziņas, ka šajā okeāna daļā būtu notikušas kādas dabas katastrofas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalā notiks retro automobiļu parāde "Retro Jūrmala 2007"

, 20.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007. gada 25. augustā Jūrmalā notiks lielākā retro automobiļu parāde Baltijā. Parādē piedalīsies vairāk kā 150 veco automobiļu un motociklu no visām pasaules malām. "Jūrmalu apmeklēs kolekcionāri, vecās tehnikas klubu biedri un parasti entuziasti no NVS un Eiropas valstīm. Viens no interesantākajiem retro automobiļu parādes pārstāvjiem ir leģendārā kompānijas UPS kravas automašīna Spier P36", - stāsta Jūrmalas "Vecās tehnikas kluba MG" direktors Māris Mežapuķe.

Ikgadējā parādē piedalīsies vairāk kā 150 automašīnu un motociklu ekipāžas no Polijas, Vācijas, Holandes, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas un Baltkrievijas. "Šis ir lielākais tādā veida pasākums Baltijā. Pie mums ieradīsies ciemiņi no visas pasaules - Amerikas auto kluba dalībnieki, antīko automobiļu klubu biedri, entuziasti no Eiropas un no pēcpadomju zonas valstīm. Ar katru gadu šis pasākums piesaista arvien vairāk vecās tehnikas cienītāju. Pagājušajā gadā parādē piedalījās 128 ekipāžas", - stāsta Māris Mežapuķe, piebilstot, ka "paskatīties uz retro automobiļu parādi ieradīsies aptuveni 20 - 30 tūkst. kūrortpilsētas iedzīvotāju un ciemiņu."

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Eksperts: Gaidot eiro, biržā pastiprināta ārvalstu investoru aktivitāte

Žanete Hāka, 06.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas biržā vērojamās tendences varētu tikt uzskatītas par eiro ralliju, kurš kādu laiku vēl varētu turpināties, norāda LHV bankas Latvijas pārstāvniecības vadītājs Māris Rambaks.

Jūlija sākumā vēl NASDAQ OMX Riga indeksa sniegums kopš gada sākuma bija identisks ar NASDAQ OMX Tallinn indeksa sniegumu (pieaugums aptuveni 12,5% apmērā). Savukārt jūlija beigās Rīgas indekss jau bija ar labāko sniegumu kopš gada sākuma starp visiem trīs Baltijas indeksiem. Pieaugums kopš gada sākuma bija sasniedzis gandrīz 20%. Tas notika, galvenokārt, pateicoties Latvijas kuģniecības, Grindeks un Olainfarm akciju cenu kāpumiem.

Tagad Rīgas indekss ir koriģējies un nu jau atkal ir identiskā līmenī ar Tallinas indeksu (pieaugums aptuveni 13%). Līdz ar to labāko sniegumu šobrīd atkal uzrāda Viļņas indekss ar aptuveni 17% kāpumu kopš gada sākuma. Galvenais iemesls Rīgas indeksa kritumam ir pamatīgais Latvijas kuģniecības akciju kritums septembra sākumā, saka eksperts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stiprais vējš un spēcīgās lietusgāzes, kas pārsteidza sportistus un rallija fanus ceļā uz testa ātrumposmu jeb tā dēvēto shakedown Kalvenē, ir novirzījies uz Latvijas austrumiem un ātruma festivālu ralliju KURZEME 2010 vairs netraucēs.

Kā vēsta jaunākās laika prognozes, būs skaista nedēļas nogale, ko lieliski varēs pavadīt Liepājā.

Ralliju Kurzeme 2010 var uzskatīt par atklātu, jo ceturtdienas pēcpusdienā liela daļa sportistu jau veica testa ātrumposmu Kalvenē. Lai gan dalība tajā nebija obligāta, tas jau parādīja, ka konkurence rallija favorītu vidū būs ļoti sīva. Atbilstoši shakedown rezultātiem, ātrākie šodien bijuši abi LMT Rallija komandas piloti Māris un Andis Neikšāni.

Ekipāža Māris Neikšāns/Raivis Jansons ātrumposmu veica 2 minūtēs un 53,39 sekundēs, savukārt Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals – 2 minūtēs un 53,99 sekundēs. Trešais ātrākais šodien bija Jānis Feldmanis/Anrijs Jesse, kura rezultāts ir 2 minūtes un 56,67 sekundes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau šajā nedēļas nogalē Daugavpilī notiks pilsētas svētki, bet to ietvaros vārda tiešā nozīmē tiks ieskandināts arī Rallijs Latgale 2010.

Daugavpils pilsētas svētku ietvaros sestdien, 5. jūnijā jau no plkst. 11 Vienības laukumā būs atvērta rallija organizatoru telts, kurā interesenti varēs uzzināt jaunāko informāciju par gaidāmo ralliju, iegādāties ar ralliju saistītus suvenīrus, tostarp cepurītes, krūzītes, pildspalvas, kreklus un somiņas. Turklāt pircēju starpā notiks konkurss, kuras rezultātā desmit rallija telts apmeklētājiem būs vienreizēja iespēja tikt izvizinātiem īstā rallija mašīnā Mitsubishi Lancer Evolution VI pie Olimpiskā centra izveidotā trasē. Pilota lomā iejutīsies neviens cits kā rallists un arī šī rallija rīkotājs Gatis Vecvagars.

Līdz Rallijam Latgale 2010 atlicis vairāk nekā mēnesis, tādēļ par dalībnieku skaitu precīzas prognozes izteikt ir grūti, tomēr var droši apgalvot, ka rallistu Daugavpils un Rēzeknes apkaimē jūlija sākumā būs daudz, jo Rallijam Latgale 2010 ir ne tikai Latvijas, bet arī Lietuvas čempionāta posma statuss. Un kas būtiski – Latgales rallijs visus tā dalībniekus nostādīs vienādās pozīcijās, jo trase ir pilnīgi jauna; tikai atsevišķu ātrumposmu daļas 2007. gadā bijušas iekļautas Rāznas rallijā. Arī skatītājiem rallijs būs ļoti interesants.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LMT Latvijas autorallija čempionāta 5.posms - autorallijs Kurzeme šogad notiks 4. un 5. jūlijā Liepājas un Kuldīgas rajonā, bet noslēgsies ar sarežģītu un interesantu ātrumposmu pašā Liepājas centrā, informē rallija preses centrs.

Uz ralliju Kurzeme tiek gaidīti gan pašmāju, gan ārvalstu sportisti. Ja sacensību intensitāte un ralliju kalendāri citās valstīs to atļaus, tad varot gaidīt gan lietuviešus, gan krievus, gan somus. Tradicionāli rallijs Kurzeme notiks divas dienas - ar startu un finišu pie dizaina viesnīcas Promenade Hotel.

Pirmajā dienā sacensības notiks Liepājas pusē un ir plānoti četri ātrumposmi, tostarp populārie ātrumposmi - Krogzemji, Podnieki – Priekules pagastā.

Otrajā dienā divi jau zināmi ātrumposmi Kuldīgas rajonā, kā arī leģendārais Vecpils ātrumpoms.

Rallijs Kurzeme noslēgsies ar ātrumposmu Liepājas vēsturiskajā centrā, kur sportistiem būs jāmēro trase arī pa šaurām un bruģētām pilsētas ielām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalā notiks Harley-Davidson rallijs

Agrita Aune, Db, 08.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīt Jūrmalas domē parakstīs nodomu protokolu, kas paredz laikā no 2009.gadā 25. līdz 28.jūnijam Jūrmalā sarīkot starptautisko Harley-Davidson kluba dalībnieku ralliju 18th Annual European H.O.G. Rally.

Dokumentu parakstīs Jūrmalas domes vadība un Harley-Davidson Europe Ltd. direktors Eiropā, vidējos Austrumos un Dienvidāfrikā Nigels Viliers (Nigel Villiers).

„Pēc pasākuma organizatoru aprēķiniem ralliju plāno apmeklēt astoņi līdz desmit tūkstoši viesu no visas Eiropas. Rallija ietvaros notiks arī koncerti un dažādas atrakcijas,” stāsta Jūrmalas domes sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste Baiba Gailīte.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā reģistrētā lidsabiedrība "SmartLynx Airlines" ("SmartLynx") šogad plāno gaisa floti palielināt līdz 60 lidaparātiem, informē "SmartLynx" pārstāvji.

Šobrīd SmartLynx Airlines operē ar 33 lidmašīnām, aprīlī tiks piegādātas vēl piecas, bet pārējās 22 – pakāpeniski līdz vasaras sezonas beigām.

Uzņēmuma floti veido Airbus A320 (25), A330-300 (6) un A321 (4) modeļu gaisa kuģi. Vēl divas ir Airbus A321F gaisa kravas lidmašīnas, bet jau aprīlī floti papildinās arī pirmā Boeing 737 MAX 8 lidmašīna.

“Prognozējam, ka flotes lieluma ziņā šogad apsteigsim pāris lielos pasaules aviācijas vārdus, taču konkrētāk par to varēsim runāt tad, kad būsim saņēmuši visus lidaparātus. Galvenokārt tieši Covid-19 krīzes sākumā gūtā pieredze palīdzēja mums turpināt attīstīt ilgtspējīgu kompānijas izaugsmi, lai savu 30. dzimšanas dienu sagaidītu ar rekordaugstu lidmašīnu skaitu. Līdz ar flotes paplašināšanos pieaug arī mūsu darbinieku skaits – šobrīd Rīgas birojā esam jau 300, un līdz gada beigām plānojam aizpildīt vēl aptuveni 40 vakances. Ceram sagaidīt nākamo dzimšanas dienu jau kā lielākais Latvijas darba devējs aviācijā,” saka SmartLynx Airlines vadītājs Žigimants Surints (Žygimantas Surintas).

Komentāri

Pievienot komentāru