Jaunākais izdevums

Vienai no Lielbritānijas lielākajām tirdzniecības kompānijām Tesco nācies veikt uzlabojums savā drošības sistēmā pēc tam, kad to uzlauzis kāds hakeris no Latvijas, ziņo The Sun.

Noziedznieks no Latvijas bija uzlauzis Tesco datorsistēmu un uzzinājis informāciju par vairāku tūkstošu Lielbritānijas pircēju kredītkartēm. Izmantojot iegūtos datus, krāpnieks pasūtījis vairākas preces (klēpjdatorus, navigācijas sistēmas u.c.).

Lietas izmeklēšana joprojām turpinās un krāpnieka personība pagaidām nav atklāta. Palīdzību atklāt noziedznieku piedāvājies kāds Lielbritānijas iedzīvotājs Ādams Rangs (Adam Rang), kuram krāpnieks piedāvājis sadarbību.

A. Rangs apgalvojis, ka krāpnieks viņam atklājis, ka viņš kompāniju apkrāpis vairāk nekā 150 reizes. Uzlauzt Tesco datorsistēmu viņam esot bijis nieks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Martā Latvijā reģistrēti 758 jauni automobiļi, kas ir par 468 vieglajām automašīnām vairāk nekā pirms gada attiecīgajā mēnesi, liecina Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas dati.

Martā reģistrēti par 223 vieglajiem automobiļiem vairāk nekā februārī. Kopumā gada pirmajos trīs mēnešos, salīdzinot ar 2010.gada janvāri – martu, reģistrēto transportlīdzekļu skaits ir pieaudzis par 163%. Reģistrācijas līderi joprojām nemainīgi – Volkswagen, Toyota, Renault.

«Ņemot vērā jaunu transportlīdzekļu tirdzniecības apjomus Baltijas valstīs, Latvija joprojām atpaliek, jo Lietuvā marta mēnesī bija piereģistrētas 1234 automašīnas, savukārt Igaunijā – 1424 pirmreizējās jaunu vieglo automašīnu reģistrācijas,» DB skaidro Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas valdes priekšsēdētājs Viktors Kulbergs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Makroekonomika

Latvijas ekonomika pērn augusi lēnāk nekā Lietuvā un Igaunijā

Jānis Rancāns, 03.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eirozonas iekšzemes kopprodukts (IKP) 2010. gada pēdējā ceturksnī pieaudzis par 0,3% , salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, bet Eiropas Savienībā (ES) - par 0,2%, liecina Eurostat statistikas biroja precizētais ziņojums. Gada griezumā eirozonā un ES novērojams IKP pieaugums attiecīgi 2,0% un 2,1% apmērā.

Sezonāli izlīdzinātais IKP pērn pēdējā ceturksnī gada griezumā pieauga par 2,0% eirozonā un par 2,1% ES.

Latvijas sezonāli izlīdzinātā IKP izaugsme pērn pēdējā ceturksnī bija 1,1%, Lietuvā 1,8% un Igaunijā 2,3%.

Salīdzinot ar 2009. gada pēdējo ceturksni, pērn attiecīgajā laika periodā ASV IKP pieauga par 2,7%, savukārt Japānas ekonomika auga par 2,6%.

Tabula. IKP pieaugums ES valstīs pērn pēdējā ceturksnī.

Valsts

Pret 2010. gada 3. ceturksni

Pret attiecīgo ceturksni pirms gada

Beļģija

0.3

1.8

Bulgārija

1.7

2.1

Čehijas Republika

0.5

2.9

Dānija

-0.4

2.7

Vācija

0.4

4.0

Igaunija

2.3

6.6

Īrija

:

:

Grieķija

-1.4

-6.6

Spānija

0.2

0.6

Francija

0.3

1.5

Itālija

0.1

1.3

Kipra

0.3

2.2

Latvija

1.1

3.7

Lietuva

1.8

4.6

Luksemburga

:

:

Ungārija

0.2

2.4

Malta

:

:

Nīderlande

0.6

2.4

Austrija

0.6

2.7

Polija

0.8

3.9

Portugāle

-0.3

1.2

Rumānijas

0.1

-0.6

Slovēnija

0.6

1.9

Slovākija

0.9

3.4

Somija

1.7

5.0

Zviedrija

1.2

7.2

Lielbritānija

-0.6

1.5

Eirozona

0,3

2,0

ES 27

0,2

2,1

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Tesco Lielbritānijā būvēs mājas

Ritvars Bīders, 26.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielveikalu tīkls Tesco jau tagad piedāvā visu, kas nepieciešams mājai, sākot no pārtikas un beidzot ar dārza mēbelēm. Tagad kompānija būvēs arī pašas mājas, raksta Times.

Tesco plāno uzbūvēt četrus nelielus ciematiņus Lielbritānijas dienvidaustrumos.

Tesco plānos ir piedāvāt interesentiem iegādāties Tesco būvētu dzīvesvietu Tesco lielveikala tuvumā, kuru cilvēki varēs izvēlēties, izmantojot Tesco nekustamā īpašuma aģentūru, finansēt ar hipotekāro kredītu, ko izsniegs Tesco finanšu struktūrvienība, turklāt mājas būs iekārtotas ar Tesco veikalos tirgotām precēm.

Tesco interesi pievienoties nekustamā īpašuma tirgum atjaunoja Lielbritānijas dienvidaustrumu tirgus atlabšana, piedzīvojot 10% izaugsmi, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pirms gada.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas lielākā mazumtirdzniecības kompānija Tesco pagājušajā biznesa gadā, kas noslēdzās februārī, strādāja ar 5,74 miljardu sterliņu mārciņu (7,9 miljardu eiro) tīrajiem zaudējumiem, salīdzinot ar 974 miljonu mārciņu (1,3 miljardu eiro) peļņu pirms gada, teikts trešdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

Zaudējumi tiek skaidroti ar vienreizējiem izdevumiem septiņu miljardu mārciņu apmērā, kas galvenokārt saistīti ar kompānijas īpašumu vērtību norakstīšanu.

Jau ziņots, ka Tesco janvārī prezentēja izmaksu samazināšanas plānu, kurā paredzēts slēgt veikalus, pārdot aktīvus un atcelt dividendes, lai uzlabotu finansiālo stāvokli un atgūtos no finanšu prognožu kļūdas skandāla.

Uzņēmums paziņoja, ka slēgs tā galveno biroju, samazinās kapitāla izdevumus, slēgs 43 nerentablus veikalus un būtiski pārskatīs veikalu būvniecības programmu.

Tesco jau piekritis pārdot interneta operatora struktūrvienību Tesco Broadband un straumēšanas pakalpojumu Blinkbox TV telekomunikāciju kompānijai TalkTalk.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mazumtirgotāju savstarpējā konkurence visbiežāk ir izdevīga tieši pircējiem. To kārtējo reizi apliecina cenu karš starp kompāniju Tesco un vācu mazumtirgotājiem Īrijā – Aldi un Lidl. Pēdējā laikā ļoti daudzi pircēji izvēlas iepirkties tieši Aldi un Lidl, uzskatot, ka tur preces ir daudz lētākas, atsaucoties uz Independent.ie, vēsta Baltic Ireland.

Tāpēc Tesco uzsācis apjomīgu pircēju pārvilināšanas kampaņu – ja iknedēļas pirkumu cena izrādīsies lielāka nekā veikalos Aldi un Lidl, Tesco sola pārmaksāto naudu klientiem atgriezt.

Tas nozīmē, ka katru reizi, kad cilvēks iepirksies Tesco veikalā, norēķinoties pie kases tiks salīdzinātas cenas izvēlētajiem produktiem un līdzvērtīgiem produktiem Aldi un Lidl. Ja grozs izmaksās vairāk, Tesco par cenu starpību izsniegs kuponu, ko varēs izmantot, nākamreiz iepērkoties veikalā. Lai iegūtu apsolīto cenu, klientiem būs jāiegādājas 10 vai vairāk preces. Kuponus varēs izmantot 28 dienu laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vorena Bafeta investīciju kompānija Berkshire Hathaway pārdevusi vairāk nekā 245 miljonus mazumtirdzniecības milža Tesco akciju, ziņo BBC.

Šomēnes Bafets pavēstīja, ka viņa lēmums investēt Tesco bijusi milzīga kļūda. «Es kļūdījos attiecībā uz Tesco. Tā man bija milzīga kļūda,» atzina slavenais investors.

2013. gada beigās Berkshire Hathaway piederēja 3,7% Tesco akciju, tagad - zem 3%.

Pēdējā laikā neveiksmīgās darbības dēļ, kas sarūgtinājusi investorus, ievērojami samazinājusies mazumtirgotāja akciju vērtība.

Bafets ir pazīstams ar to, ka priekšroku dod ilgtermiņa ieguldījumiem, nevis riskantām akcijām. Viņa ieguldījumu portfelis ietver labi pazīstamus zīmolus, piemēram, Coca-Cola, IBM un American Express.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lielbritānijas regulators sāk izmeklēšanu par Tesco ievērojami pārspīlēto peļņas prognozi

LETA--AFP, 01.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas Finanšu pakalpojumu pārvalde (FCA) trešdien uzsākusi izmeklēšanu pret Lielbritānijas lielāko mazumtirdzniecības kompāniju Tesco, kas ievērojami pārspīlējusi tā pusgada peļņas prognozi.

«FCA informējusi Tesco, ka tā sākusi pilnīgu izmeklēšanu pēc pusgada peļņas prognozes pārspīlēšanas,» norāda pārvalde.

Tesco pagājušajā nedēļā pārsteidza investorus ar paziņojumu, ka prognozes uzņēmuma peļņai šā biznesa gada pirmajos sešos mēnešos, kas noslēdzās 23.augustā, tikušas pārspīlētas par aptuveni 250 miljoniem mārciņu (318 miljoniem eiro).

Šīs ziņas lika Tesco vadītājam Deivam Lūisam atstādināt četrus augstākā līmeņa vadītājus un uzsākt neatkarīgu izmeklēšanu.

Tesco arī par trīs nedēļām atlicis jaunāko finanšu rezultātu publiskošanu, kas tagad tiks īstenota 23.oktobrī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā apcietināts gados jauns hakeris, kurš pēdējo mēnešu laikā šantažēja vairākus Latvijas portālus. Policija varēja viņu apcietināt, jo hakeris bijis fantastiski naivs, atsaucoties uz Čas, ziņo Biznews.

Apmēram pirms mēneša Latvijas interneta vortāls BMWLife.lv no kāda nezināmā saņēma e-pastu, kurā bija pieprasīta nauda.

"Jaunais cilvēks paziņoja, ka viņam ir mūsu vortāla kodi un viņš var nodarīt ļaunumu tam, lai viņš to nedarītu viņš pieprasīja no mums kompensāciju," intervijā sacīja BMWLife vortāla galvenais redaktors Andris Miemis.

Lai pierādītu savu varējumu nezināmais uzlauza hanzabrokeri.lv lapu un lieliem burtiem uzrakstīja - SveikiBMWLife.

Novērtējot situāciju BMWLife nolēma norēķināties ar hakeri. Hakeris no viņiem pieprasīja 100 LVL, kuri bija jāpārskaita uz Latvijas bankas kontu. Jāatzīmē, ka bankas konts bija reģistrēts uz viņa paša vārda. Vortāls pārskaitīja naudu uz šo kontu, jo uzskatīja, ka šis konts nepieder tam pašam izspiedējam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Tesco peļņa pirmo reizi pēdējo divdesmit gadu laikā kritusies

Gunta Kursiša, 03.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu lielākais mazumtirgotājs Tesco uzrādījis pirmo peļņas kritumu pēdējo 18 gadu laikā – kompānijas peļņa sešu mēnešu laikā līdz augusta beigām ir sarukusi par 11% līdz 1,66 miljardiem Lielbritānijas mārciņu (aptuveni 1,46 miljardi Ls), vēsta pasaules mediji.

Lai arī Tesco peļņa Lielbritānijā uzrādījusi nelielu pieaugumu 0,1% apmērā, tas nav spējis ietekmēt pieaugošos zaudējumu Āzijā un izaugsmes trūkumu ASV, raksta britu medijs The Week.

Tesco jau šā gada janvārī brīdināja, ka kompānijas peļņa varētu samazināties. Kompānijai diezgan dārgi izmaksā tās izpilddirektora Filipa Klarka (Philip Clarke) investīciju plāni. «Tesco maksā dārgi par savu Lielbritānijas biznesu. Lielā mērā par peļņas samazinājumu ir «atbildīga» papildus 8000 darbinieku nolīgšana Lielbritānijā, kas tika veikta, lai klientiem nodrošinātu labāku apkalpošanu,» noārda Roberts Pestons (Robert Peston) no BBC.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pastāv vairāki mīti saistībā ar bezkontakta maksājumu karšu drošību, kampaņas Piik un gatavs atklāšanā sacīja Hansab Grupas Karšu maksājumu risinājumu vadītājs Alars Ālumā.

Kaut arī pieaug bezkontakta karšu izmantošanas popularitāte, cilvēki aizvien izsaka bažas par savu karšu drošību, kas kavē straujāku maksājumu izaugsmi, viņš uzsvēra, piebilstot, ka pastāv vairāki mīti, kas nav taisnība.

Mīts nr.1: Zaglis var iztērēt visu manu naudu uz konta

Eksperts uzsver, ka tā nav taisnība, jo kartei limits norēķiniem bez PIN koda ir 25 eiro, turklāt arī ik pēc laika tiek prasīts PIN kods arī mazākiem maksājumiem. Tāpat tirgotājam nav pieejama uzreiz visa nauda, tā sākotnēji tiek rezervēta. Ja tomēr notikusi zādzība, jādodas uz banku un banka naudu atmaksās.

Mīts nr.2: Hakeris var nolasīt manu karti no attāluma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Lielbritānijā testēs produktu piegādi atkārtoti izmantojamā iepakojumā

Lelde Petrāne, 15.07.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mazumtirgotājs "Tesco" Lielbritānijā ieviesīs jauninājumu, pircējiem tiešsaistē dodot iespēju iegādāsies produktus atkārtoti lietojamā iepakojumā, ziņo "BBC".

Mazumtirdzniecības gigants apvieno spēkus ar "Loop", kas sevi dēvē par "nulles atkritumu iepirkšanās platformu". Izmēģinājums aptver 150 preces, kuras tiks piegādātas atkārtoti izmantojamā iepakojumā, par kuru patērētāji veiks iemaksas.

Saskaņā ar vides organizācijas "Greenpeace" pausto pieaugošais pieprasījums pēc piegādēm uz mājām, kuru veicinājis Covid-19 uzliesmojums pasaulē, dod "reālu iespēju inovācijām atkārtoti lietojamā iepakojumā jomā".

Toms Szakijs, "Loop" vadītājs, informējis, ka šis būs pilotprojekts, bet piegādes aptvers plašu teritoriju, ieskaitot Ziemeļīriju.

Klienti pieteiksies pakalpojumam, noklikšķinot uz saites "Tesco" vietnē, un pēc tam varēs pasūtīt piegādi, kuru izpildīs kompānija "DPD".

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tesco 2007. gada apgrozījums 1,02 triljoni USD

, 15.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas lielākā mazumtirdzniecības tīkla Tesco 2007. gada peļņa bijusi 2,85 miljardi GBP (5,62 miljardi USD), kas ir par 11,8% vairāk nekā 2006. gadā, ziņo BBC.

Visas Tesco grupas apgrozījums 2007. gadā palielinājās par 11% līdz 51,8 miljardiem GBP (1,02 triljoniem USD), savukārt apgrozījums, kuru veido kompānijas bizness ārpus Lielbritānijas, palielinājās par 25,3%.

Tagad Tesco peļņa ir līdzvērtīga gan Lielbritānijā, gan ārzemēs. Vislielākais apgrozījums Tesco grupai ārzemēs ir ASV.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Karikatūra par austrumeiropiešu lēto darbaspēku saniknojusi lietuviešus

Gunta Kursiša, 15.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu laikraksts The Independent publicējis karikatūru, kurā imigrantu strādnieki attēloti «iepakoti» līdzīgi pārtikai ar piebildēm, ka «noderīgs ir katrs lietuvietis» (Every Lithuanian helps) un «pērc divus par viena cenu» (2 for the price of 1). Lietuvas vēstniece Lielbritānijā raksturojusi karikatūru kā pretīgu, ksenofobisku un rasistisku.

Asta Skaistgirute-Liauskiene (Asta Skaisgiryte-Liauskiene), Lietuvas vēstniece Lielbritānijā, norādīja, ka vērsusies pie The Independent redaktora, lai paustu neapmierinātību par tās publicēšanu. «Tāpat es atgādināju, ka lietuvieši ir dzīvojuši Lielbritānijā vairāk nekā simts gadus. Turklāt šeit strādājošie lietuvieši maksā nodokļus Apvienotajai Karalistei, tādējādi sniedzot savu artavu valsts ekonomiskajā labklājībā,» pauda vēstniece.

Pirms pāris dienām britu politiķis Kriss Braiants (Chris Bryant) izteicies, ka tādi Lielbritānijas uzņēmumi kā Next un Tesco britu vietā darbā pieņem strādniekus no Austrumeiropas. Medijos izskanēja informācija, ka politiķis, kurš atbildīgs par darba lietām, Next un Tesco raksturo kā «bezprincipu uzņēmumus, kurus interesē tikai tas, kā nolīgt pēc iespējas lētāku darbaspēku». Politiķis norādīja, ka tas neesot godīgi nedz pret imigrantu strādniekiem, nedz pret britiem, kuriem ir parādsaistības un kuriem jāuztur ģimenes un kas nespēj sacensties ar austrumeiropiešiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Tesco saņem atļauju pārtikas produktu vairumtirgotāja Booker pārņemšanai

LETA--AFP, 15.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas Konkurences un tirgu pārvalde (CMA) paziņojusi, ka atļauj valsts lielākajai mazumtirdzniecības kompānijai «Tesco» par 3,7 miljardiem sterliņu mārciņu (4,2 miljardiem eiro) pārņemt pārtikas produktu vairumtirgotāju «Booker».

CMA secinājusi, ka abi uzņēmumi vairumā to darbību tieši savā starpā nekonkurē un tādējādi nerada bažas par konkurences kropļošanu.

«Tesco» par plāniem pārņemt «Booker» paziņoja šā gada sākumā.

Darījums paredz, ka «Tesco» investori savā īpašumā iegūs vairākuma akcijas apvienotajā uzņēmuma un tiks radīts Lielbritānijas lielākais pārtikas produktu bizness.

«Tesco», kuru pēdējos gados skāris grāmatvedības skandāls un sīva konkurence iekšzemē, ko rada Vācijas kapitālam piederošie mazumtirdzniecības tīkli «Aldi» un «Lidl», iepriekš norādīja, ka kompānija meklē iespējas savu izaugsmes perspektīvu veicināšanai.

Darījumu paredzēts pabeigt 2018.gada sākumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Vīrietis uzdodas par Latvijas Gāze darbinieku un apzog mājokļu saimniekus

Lelde Petrāne, 16.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

11. maijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kurzemes iecirkņa kriminālpolicisti aizturējuši vīrieti, kurš, uzdodoties par AS Latvijas Gāze darbinieku un vienā gadījumā - par policijas darbinieku, iespējams, iekļuvis svešos dzīvokļos un apzadzis iedzīvotājus. Par zagļa upuriem kļuvuši cilvēki gados.

Valsts policijas rīcībā nonāca informācija par kādu vīrieti, kurš maija sākumā Imantā apzadzis vairākas personas. Vīrietis devies uz svešiem mājokļiem un, lielākoties uzdodoties par AS Latvijas Gāze darbinieku, kuram esot jāpārbauda gāzes skaitītāju rādījumi, iekļuvis īpašumā. Vienā no epizodēm vīrietis stāstījis, ka esot policijas darbinieks. Brīdī, kad dzīvokļu saimnieki nebija blakus, svešinieks pārmeklēja dzīvokļus un nozaga naudu.

Krāpniekam nav bijuši dokumenti, kas apliecinātu, ka viņš strādā minētajā iestādē. Iedzīvotāji viņu ielaiduši mājokļos savas neuzmanības dēļ.

Valsts policija noskaidroja, ka noziegumus, iespējams, izdarījis 1980. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš sodīts par krāpšanām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Latviete Īrijā iesaistīta ekscentriskā Tesco darbinieku strīdā

Lelde Petrāne, 12.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veikala Tesco darbinieks, kurš, iespējams, draudējis nocirst galvu savai kolēģei un uzmest to uz jumta, jo viņa atteicās piedalīties fiktīvajās laulībās, apgalvo, ka viņš ir netaisnīgi atlaists no darba, raksta portāls baltic-ireland.ie.

Ekscentriskais strīds starp lielveikala darbiniekiem šonedēļ izskatīts Nodarbinātības apelāciju tiesā (Employment Appeals Tribunal).

28 gadus vecais grāmatvedības programmas students Jasirs Azads no Pakistānas apgalvoja, ka ir negodīgi atlaists no darba lielveikalā Tesco, jo viņa izteiktie nāves draudi ir «izdomāts apgalvojums».

Kā liecinieces tiesā tika pieaicinātas divas viņa kolēģes, kuras apgalvoja, ka vīrietis viņām piedāvājis tūkstošiem eiro par «laulībām uz papīra». Pakistānas pilsonis dzīvo Īrijā vairākus gadus, bet viņa studenta vīzas termiņš tuvojas beigām.

Tesco Sandymount veikala vadītāja Reičela Gartone liecinājusi - divas darbinieces sūdzējušās, ka ir «ļoti nobijušās un uztrauktas» par draudiem, ko izteicis J. Azads. Students minētajā veikalā strādājis nakts maiņā kopā ar sievietēm un izteicis draudus, jo viņas noraidījušas viņa piedāvājumu par 8000-10000 eiro noslēgt fiktīvas laulības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

FOTO: Lielbritānijā lielākais mazumtirgotājs atver konkurentu Lidl

Lelde Petrāne, 26.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mazumtirdzniecības kompānija Tesco Lielbritānijā atvērusi savus pirmos mazcenu veikalus Jack's, kas piesaistījuši lielu pircēju interesi, vēsta ārvalstu mediji.

Lielbritānijas lielākā mazumtirdzniecības kompānija tādējādi pastiprina konkurences cīņu ar vācu zīmoliem Aldi un Lidl.

Veikalu atvēršanu rindās gaidījis liels skaits pircēju, kuri atzinuši, ka varētu mainīt savus līdzšinējos iepirkšanās paradumus par labu šim zīmolam. «Cenas, viss ir atkarīgs no cenām un produktu kvalitātes,» uzsvērusi viena no interesentēm.

Veikaliem dots nosaukums par godu Tesco dibinātājam Džekam Kohenam (Jack Cohen). Nākamā gada laikā plānots atvērt aptuveni 15 šī zīmola veikalus.

Dž. Kohens Tesco dibināja 1919. gadā.

TEV VARĒTU INTERESĒT ARĪ:

Merks par vairāk nekā 42 miljoniem eiro Rīgā būvēs Lidl loģistikas centru

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Tesco peļņa aug par 12,5%

Ritvars Bīders, 05.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mazumtirdzniecības tīkls Tesco sava finanšu gada pirmo sešu mēnešu laikā strādājis ar 1,6 miljardu sterliņu mārciņu (1,3 miljardu latu) lielu peļņu, kas ir par 12,5% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, ziņo BBC.

Tesco norāda, ka peļņas pieaugumu kompānijai nodrošināja pārdošanas apjomu pieaugums Āzijā, kur Tesco peļņa sešu mēnešu laika periodā, kas noslēdzās šogad 28. augustā, palielinājusies par 30%.

Kopumā pasaulē trešā lielākā mazumtirgotāja pārdošanas apjomi palielinājušies par 8,3% līdz 32,9 miljardiem mārciņu (26,6 miljardiem latu).

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Tesco iegādāsies pārtikas produktu vairumtirgotāju Booker

LETA, 27.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas lielākā mazumtirdzniecības kompānija Tesco piektdien paziņoja, ka iegādāsies pārtikas produktu vairumtirgotāju Booker, par to samaksājot 3,7 miljardus sterliņu mārciņu (4,4 miljardus eiro).

Darījums paredz, ka Tesco investori savā īpašumā iegūs vairākuma akciju daļu apvienotajā uzņēmuma un tiks radīts Lielbritānijas lielākais pārtikas produktu bizness.

Tesco, kuru pēdējos gados skāris grāmatvedības skandāls un sīva konkurence iekšzemē, ko rada uzņēmumi Aldi un Lidl, norāda, ka kompānija meklē iespējas savu izaugsmes perspektīvu veicināšanai.

Darījumu paredzēts pabeigt 2017.gada nogalē vai 2018.gada sākumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas veikalu ķēde Tesco PLC šonedēļ atklās Lielbritānijā pirmo, kā kompānija pati to sauc, caurbraucamo lielveikalu, kura mērķauditorija ir steidzīgi klienti, ziņo MarketWatch.

Pakalpojums ļaušot klientiem saņemt savas iepriekš pasūtītās preces konkrētos laikos, neatstājot savas automašīnas.

Mazumtirgotājs par šo pakalpojumu iekasēs 2 Lielbritānijas sterliņu mārciņas (1,70 lati).

Laura Veide-Gerija (Laura Wade-Gery), Tesco.com un Tesco Direct vadītāja, sacījusi, ka saskaņā ar prognozēm pakalpojumu visvairāk izmantos aizņemtas mammas, kurām bērni jāizvadā uz skolu un citām aktivitātēm.

Šī pakalpojuma testēšana sāksies Hārtfordšīrā. Ja tā būs veiksmīga, šis pakalpojums tiks piedāvāts arī citviet.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Bafets palielinājis savu daļu mazumtirgotājā Tesco

Lelde Petrāne, 26.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Miljardieris ASV investors Vorens Bafets (Warren Buffett) palielinājis savu daļu pasaulē trešajā lielākajā mazumtirgotājā Tesco.

To, atsaucoties uz neoficiālu informācijas avotu, ziņo Reuters. Medijs norāda, ka šādu Bafeta soli varētu uzskatīt par uzticības izrādīšanu jaunajam vadītājam Filam Klārkam (Phil Clarke).

Bafeta kompānija Berkshire Hathway pagājušajā mēnesī iegādājusies aptuveni 34 miljonus Tesco akciju par apmēram 120 miljoniem Lielbritānijas sterliņu mārciņu (185 miljoni ASV dolāru), palielinot savu daļu Lielbritānijas lielveikalu grupā līdz 3,64 procentiem no 3,21 procenta, stāstījis informācijas avots.

Saistībā ar šo pirkumu medijam nav izdevies iegūt nedz Tesco, nedz Berkshire Hathaway komentāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Tesco šogad laidīs pārdošanā sava zīmola viedtālruni

Lelde Petrāne, 06.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirgotājs Tesco līdz šā gada beigām laidīs klajā pirmo sava zīmola viedtālruni, ziņo BBC.

Tālrunis darbosies ar Google Android programmatūru un būšot salīdzināms ar Samsung Galaxy S5.

Tesco jau pārdod savu planšetdatoru Hudl. Līdz šim pārdots pusmiljons tā vienību. Septembrī tiks laista klajā atjaunota Hudl versija. Planšetdatora cena ir 119 Lielbritānijas sterliņu mārciņas (147 eiro). Tālrunis gan konkurēšot ar augstākā segmenta precēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tesco veikals Lielbritānijā lūdzis klientus nedoties iepirkties pidžamās vai basām kājām, ziņo BBC.

Paziņojumi izvietoti tirdzniecības ķēdes Tesco veikalā Kārdifā un ietver sekojošu tekstu: «Lai neradītu aizvainojumu vai apmulsumu citiem, mēs lūdzam mūsu klientiem, apmeklējot veikalu, būt pienācīgi ģērbtiem (apavi jālieto vienmēr un naktsveļa nav atļauta).»

Savukārt 24 gadus vecā Elaine Karmodija (Elaine Carmody), kura ir māte diviem puikām, aizliegumu raksturojusi kā «smieklīgu» un «nožēlojamu». Viņa stāstījusi, ka regulāri devusies iepirkties pidžamā, bet aptuveni pirms nedēļas, kad gājusi iegādāties cigaretes, viņa apģērba dēļ no veikala izraidīta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Programmatūra

Vietnes boards.ie uzlauzējs Latvijas hakeris saņem nosacītu sodu

Dienas Bizness, 14.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hakeris no Latvijas – pusaudzis, kurš vairāk nekā pirms četriem gadiem ielauzās Īrijā reģistrētas vietnes boards.ie datu bāzē un lejupielādēja informāciju par 280 tūkstošiem lietotāju, aiz restēm par laimi nenonāks, atsaucoties uz newstalk.com, vēsta Īrijas latviešu portāls Baltic Ireland.

Aleksejs Ivanovs, kuram šobrīd ir 23 gadi, tiesā apgalvoja, ka nodarījuma brīdī hakera uzbrukumu veiksmīga realizēšana bijis viņa hobijs un nekādu finansiālu labumu no tā viņš nav ieguvis.

Pusaudzis izmeklētājiem stāstījis, ka pieeju interneta forumam boards.ie viņš ieguvis, izmantojot tīmekļa vietnes administratora Twitter konta paroli.

Vietnes boards.ie programmatūras izstrādātājs ievērojis, ka uz servera parādījušies divi nepiederoši faili. Viņš pētījis tālāk un atklājis, ka sistēmā iekļuvusi nepiederoša persona, kas ieguvusi privileģētu piekļuvi un lejupielādējusi informāciju par 280000 lietotāju. Tika atklāts, ka hakeris darbojies no kādas IP adreses Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Papildināta - Anonīms hakeris ielauzies Nodarbinātības Valsts aģentūras sistēmā

Gunta Kursiša, 09.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Nodarbinātības Valsts aģentūras (NVA) sistēmai veikts kiberuzbrukums, un no tās nozagti aptuveni trīs tūkstošu lietotāju dati, Db.lv apstirpināja NVA pārstāvji.

Uzbrukumu valsts aģentūrai veicis hakeris ar lietotājvārdu W1n5t0n, kurš par to NVA paziņojis mikroblogošanas vietnē Twitter.

Personīgā informācija ietver NVA klientu vārdus, e-pasta adreses un paroles. NVA paroles ir glabājusi «brīvā tekstā», proti, tās nav bijušas šifrētas, ziņo Softopedia.

Komentāri

Pievienot komentāru