Jaunākais izdevums

Kandidātes uz Latvijas princeses titulu un 10 tūkstošiem eiro topošajā LNT šovā Latvijas princese cauri pārbaudījumiem vedīs princis – dejotājs Valdis Škutāns, liecina LNT izplatītais paziņojums.

Princis — Valdis Škutāns — katrā šova sērijā būšot tas, kurš piedalīšoties individuālajos pārbaudījumos ar meitenēm, kā arī kopā ar žūriju pieņemšot lēmumu, kurai vai kurām meitenēm šovs jāatstāj.

LNT sola, ka katru šova sēriju veidos kolektīvais pārbaudījums – visām meitenēm tiks dots viens uzdevums, kura mērķis ir katrā individuālā situācijā pārbaudīt dalībnieču zināšanas, erudīciju, smalko manieru pārzināšanu, individuāla tikšanās ar princi un rožu ceremonija – katra sērija beigšoties ar ceremoniju, kurā princis pēc pārrunām ar žūriju, paziņos to, kurai meitenei vai meitenēm šovs būs jāatstāj. Princis un žūrija meiteņu sasniegumus vērtēšot, ņemot vērā katras personību, sasniegumus pārbaudījumā, kā arī to, cik ļoti Princeses cienīga ir meitenes rīcība, izteikumi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Četras Velsas princeses Diānas vēstules auklei otrdien, 30. septembrī tikts izliktas pārdošanā Londonā izsoļu namā Reeman Dansie.

Vēstules izsolē ievietojusi princeses aukle Mērija Klarka. Pēc ekspertu domām, vēstules varētu pārdot par vairāk nekā 10 tūkstošiem angļu mārciņu.

Princeses Diānas vēstules auklei pārdos izsolēVecākā vēstule, kurā 17 gadus vecā Diāna raksta par savu dejotprasmi, datēta ar 1978.gadu. „Visas manas dzīves mīlestība ir dejas. Čečetka, modernās dejas, balets, džezs. Vēl man patīk dziedāt, bet klausīties, kā es dziedu, ir neiespējami, visnotaļ tāpat, kā skatīties, kā dejoju. Es dejoju kā zilonis. Tāpēc neviens uz mani neskatās,” vēstulē raksta Diāna.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmo reizi Baltijā prezentēta Monako princeses Greisas Kellijas piemiņai radīto rotaslietu, rakstāmpiederumu un pulksteņu kolekcija – Princesse Grace de Monaco. Rīga ir vienīgā vieta Baltijā, kur prezentēta šī kolekcija.

Greisa Kellija pasaulē pazīstama kā leģendāra personība – viņa bija ar Oskariem godalgota aktrise un plaši pazīstama modes pasaulē. Monako princese ir māte trīs atvasēm, tostarp pašreizējam Monako princim Albēram II. Princese Greisa Kellija gāja bojā 1982. gada 14. septembrī, pēc traģiskas autoavārijas.

Princeses piemiņai izstrādātās kolekcijas autori - kopmpānija Montblanc -norāda, ka leģendārām personībām veltītu juvelierizstrādājumu kolekciju radīšana ir sena kompānijas tradīcija. Līdz šim Montblanc īpašas veltījuma kolekcijas radījusi tādām personībām kā Džons Lenons, Alfrēds Hičkoks, Ingrīda Bergmane, Mārlēna Dītriha, Grēta Garbo u. c.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Princis Alvalīds bin Talals (Alwaleed bin Talal) tiek uzskatīts par bagātāko cilvēku Saūda Arābijā un vienu no bagātākajiem arī visā pasaulē.

Tomēr pēc Forbes jaunākā pasaulē bagātāko cilvēku saraksta publicēšanas izcēlies strīds par to, cik tieši bagāts ir princis.

Pats Alvalīds uzskata, ka viņam pieder 29,6 miljardi ASV dolāru, kamēr Forbes nepiekrīt un viņa bagātību lēš 20 miljardu ASV dolāru apmērā, līdz ar to viņu atzīstot par 26. bagātāko cilvēku pasaulē. Par šādu novērtējumu princis esot dziļi aizvainots un atteicies no jebkādas turpmākas sadarbības ar Forbes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vecrīga nav īstā vieta, kur eksperimentēt ar būvniecības jauninājumiem, tā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» sacīja Rīgas pilsētas arhitekts Gvido Princis.

Viņaprāt, apbūves projekti šajā pilsētas daļā nav pietiekami sinhronizēti. Princis pauda, ka Vecrīgā, domājot par tās centrālo daļu, Viduslaiku kodolu, ēku atjaunošanai būtu vairāk jātuvinās vēsturiskam būvapjomam un raksturam.

Arhitekts uzskata, ka kopumā attiecībā uz būvniecību Vecrīgā vajadzētu būt konservatīvākiem.

«Rāmi», kurā tiek pieņemti lēmumi par būvniecību, Princis gan uzskata par pietiekami optimālu. Lēmumu pieņemšanā esot «līdzsvaru balanss», tie tiek pieņemti koleģiālās profesionālās institūcijās un nevarot teikt, ka viens cilvēks var visu ietekmēt.

Runājot par jaunbūvēm pilsētā kopumā, Princis sacīja, ka attīstība ir, tai skaitā ir vairāki projekti, kuri krīzes laikā piebremzējušies vai apstājušies, bet tagad atgriežas apritē, iegūst jaunas formas un meklē iespējas attīstīties.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Miris Lielbritānijas karalienes Elizabetes II 99 gadus vecais dzīvesbiedrs princis Filips, piektdien apstiprināja Bekingemas pils.

"Viņas majestāte karaliene ar dziļām bēdām paziņo par viņas mīļotā vīra, viņa karaliskās augstības, Edinburgas hercoga prinča Filipa nāvi," teikts pils paziņojumā. "Viņa karaliskā augstība aizgāja no dzīves šorīt mierīgi Vindzoras pilī."

Filips ar princesi Elizabeti apprecējās 1947.gadā piecus gadus pirms viņa kļuva par karalieni. Viņi bija ilgākais valdījušais karaliskais pāris Lielbritānijas vēsturē.

Pārim ir četri bērni, astoņi mazbērni un desmit mazmazbērni.

Marta vidū princis tika izrakstīts no slimnīcas un atgriezās Vindzoras pilī, kur pandēmijas laikā kopā ar Elizabeti II dzīvoja izolēti no apkārtējās pasaules.

Kad Filips februārī tika hospitalizēts, Bekingemas pils paziņoja, ka princis cieš no infekcijas, bet neatklāja kādas. Vēlāk pils norādīja, ka princis nav inficējies ar jauno koronavīrusu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Apdraud Baltic Coal Terminal darbību

Oskars Prikulis, DB, 16.12.2008

«Sanāk tā, ka Ventspils pašvaldība sākumā atļauj uzņēmumam uzbūvēt termināli, ieguldot milzīgus naudas līdzekļus, bet pēc tam pēdējā brīdī paziņo — piedodiet, terminālu darbināt tomēr nesanāks,» norāda Baltic Coal Terminal advokāts Daimārs Škutāns.

Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikus neuzsākot ogļu pārkraušanu caur jauno ogļu termināli Ventspilī, Latvijas tranzīts perspektīvā varētu zaudēt līdz pat 10 miljoniem tonnu ogļu kravu.

Šādas aplēses Db sniedza vairāki tranzītbiznesa eksperti, kā arī Ventspils ogļu termināļa Baltic Coal Terminal (BCT) pārstāvji. Bažas par iespējamām problēmām uzņēmumam radušās skandāla dēļ, kurā Ventspils dome apstrīdējusi pašas pakļautībā esošās iestādes izsniegto atļauju piesārņojošai darbībai.

Tādējādi uzņēmums ir nobažījies, ka BCT janvārī nevarēs uzsākt ogļu pārkraušanu, lai arī katra dīkstāves diena nestu milzu zaudējumus. Atbalstu terminālim gan sniegusi jau Ārvalstu investoru padome Latvijā, un to, visticamāk, darīs arī Latvijas premjerministrs.

Ventspils pilsētas dome uzsver, ka apstrīd BCT izsniegto B kategorijas atļauju piesārņojošai darbībai, jo esošais PM10 (cieto daļiņu jeb putekļu) piesārņojuma fons Ventspilī pārsniedzot 2010.gadam noteikto robežlielumu, un BCT turpmākā darbība ietekmēšot šī fona koncentrācijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izmantojot situāciju, ka vizītē Japānā ieradies britu troņmantnieks, japāņi velējās iepazīstināt princi ar cilvēkveidīgo robotu Asimo, kas prot iet, skriet, dejot un runāt.

Princis Čarlzs, par kura tieksmi runāties ar augiem dzimtenē smīkņā jau sen, tomēr nav izrādījis īpašu entuziasmu, kad viņam piedāvāja pakomunicēt ar robotu, ziņo The Daily Telegraph.

Asimo gan ir silti sagaidījis viesi- sasveicinoties japāņu valodā un pamājot ar rokām- pēc tam nodemonstrējot visus savus talantus, tajā skaitā dejošanu 70-to gadu stilā. Princis no robota ieturējis drošu 3 metru distanci, bet bikli iesmējies vien pašās priekšnesuma beigās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

96 gadu vecumā mirusi Lielbritānijas karaliene Elizabete II, ceturtdien paziņojusi Bekingemas pils.

Pēc viņas nāves troni mantojis Elizabetes II vecākais dēls Čārlzs, kurš automātiski kļuvis par Lielbritānijas jauno karali. Viņš turpmāk oficiāli tiks dēvēts par Čārlzu III, apstiprinājušas karaļnama amatpersonas.

Elizabete II mirusi 8.septembra pēcpusdienā Balmoralas muižā Skotijā, kur viņa pavadīja vasaru.

Jau vēstīts, ka pēc karalienes ārstu paustajām bažām par viņas veselību karalienes tuvākie ģimenes locekļi šodien devās uz Balmoralas muižu.

Bekingemas pils pavēstīja, ka karalis un viņa sieva šonakt paliks Balmoralas muižā un rīt atgriezīsies Londonā.

Balmoralas muižā pašreiz atrodas arī pārējie Elizabetes II bērni un princis Viljams. Princis Harijs ir ceļā uz Skotiju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deviņpadsmit gadus vecs vīrietis atzinis, ka pēdējo divu mēnešu laikā pamazām zadzis karaļnamam piederošas dārglietas no princeses Kristīnas dzīvokļa un pils, vēsta thelocal.se.

19 gadus vecais zaglis bija karaliskās ģimenes draugs, un drīz pēc aptuveni 850 tūkst. Zviedrijas kronu jeb teju 68 tūkst. Ls vērto dārglietu pazušanas atzinis savu vainu.

Viņš stāstīja, ka lielāko daļu dārglietu viņš par nelielu maksu (9000 Zviedrijas kronu jeb 720 Ls) pārdevis diviem marihuānas dīleriem. Savukārt 350 tūkst. kronu (aptuveni 28 tūkst. Ls) vērto tiāru viņš iemeta kanālā.

Tiāra tika nozagta maija vidū kādas ballītes laikā no pils. Nirēji ir pārmeklējuši kanālu, bet līdz šim atrasti vien pāris naudas maki, mākslīgs zobs un zutis.

Zaglis atzina, ka nozadzis seifa atslēgu jau aprīlī, un viņam esot bijis plāns dārglietu pazušanā vainot apkopēju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Pārsteidzošs elektrošoks uzņēmumiem

Māris Ķirsons kopā ar Sandru Dieziņu un Līvu Melbārzdi, 18.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomiskajā lejup­slīdē, kad visi meklē iespējas ietaupīt, uzņēmējus šokējuši pieaugušie rēķini no Latvenergo. Uzņēmēji ir sašutuši, jo Latvenergo solīja, ka, pārslēdzot līgumus, elektroenerģijas cena būšot mazāka, taču, saņemot rēķinus, konstatējuši pretējo.

Kaut arī Latvenergo ir samazinājis elektroenerģijas cenu, tomēr kompānijas meitasuzņemums a/s Sadales tīkls būtiski palielinājis elektroenerģijas piegādes cenu, kā rezultātā par elektrību ir jāmaksā vairāk, stāsta izklaides centra Go Planet pārvaldītāja SIA Ladeko valdes locekle Natālija Junele. Viņa uzsver, ka konkrētajā gadījumā uzņēmumam maksa par elektroenerģiju pieaugusi vidēji par 13 %. Turklāt šīs izmaksas palielina pašizmaksu, kas faktiski pašreizējos apstākļos spiež strādāt ar zaudējumiem vai bez peļņas, bet daļai tas ir mājiens ar mietu par biznesa pārcelšanu uz kādu citu valsti.

Cerību vietā vilšanās

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rīgas Miesnieks nonāks pilnībā somu rokās

, 08.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas kompānija Rakvere Lihakombinaat izteikusi piedāvājumu iegādāties pilnībā visas Rīgas Miesnieks akcijas, atsaucoties uz postimees.ee, ziņo BBN.

Db.lv jau ziņoja, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija nolēma atļaut Rīgas Miesnieka akcionāram Rakvere Lihakombinaat izteikt akciju atpirkšanas obligāto un arī galīgo piedāvājumu, par vienu Miesnieka akciju maksājot 17.57 Ls. Galīgais akciju atpirkšanas piedāvājums nozīmē, ka mazākuma akcionāriem ir pienākums pārdot savas akcijas piedāvājuma izteicējam.

Patlaban Rakvere Lihakombinaat jau ir Rīgas Miesnieka lielākais akcionārs, Latvijas uzņēmumā kontrolējot 67% kapitāla daļu, kuras Somijas kompānija iegādājās 1997. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumi netur sveci zem pūra un uzsākuši vairāku jaunu produktu ražošanu, kas paredzēti tieši grillēšanai.

Pirms Jāņiem valstī lielākā gaļas pārstrādes uzņēmuma a/s Rīgas miesnieks (RM) apgrozījums pieaug apmēram divtik. Kā norāda uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Aldis Škutāns, ja ikdienā uzņēmums realizē apmēram 60 tonnas gaļas produktus dienā, tad plānots, ka pirmsjāņu trijās dienās tiks pārdotas ap 270 tonnas gaļas produktu.

"Visa mēneša griezumā apjomi izlīdzināsies un pīķis tiks sasniegts tieši pirms Jāņiem," skaidro A. Škutāns, piebilstot, ka šogad salīdzinājumā ar pagājušo gadu kompānija cepamgaļas un cepamdesas tirgo par 20% vairāk. RM pieprasītākie produkti ir Tadicionālais šašliks, kas divus gadus pēc kārtas atzīts kā Gada prece, Ribiņas grillēšanai, BBQ šašliks, Mārtiņdesas, Minhenes baltās desiņas un Grillcīsiņi ar sieru. A. Škutāns uzsver, ka šogad maijā RM sācis ražot divus jaunus šašlikus: Pikantais un Klasiskais, kuri tiekpildīti šālītēs un nevis tradicionāli spainīšos. Uzņēmuma vadītāju priecē realizētie cepampelmeņu apjomi, kas, neskatoties uz sezonalitāti, ir augoši. Tuvākajā laikā RM plāno sākt ražot gaļiņas dažādās mērcēs, kas paredzētas tieši grillēšanai, klāstīja uzņēmuma vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Aldis Škutāns pametis Rīgas Miesnieku, nākotnes plānus atklās pēc atvaļinājuma

, 02.09.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Rīgas Miesnieks valdes priekšsēdētājs Aldis Škutāns kopš 31. augusta pametis uzņēmumu.

A/s Rīgas Miesnieks valdes priekšsēdētāja amatā apstiprināts Juhans Matts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Miesnieks: tirgū ir ap 30 % kontrabandas gaļas

, 24.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā lielākā gaļas pārstrādes uzņēmuma a/s Rīgas miesnieks valdes priekšsēdētājs Aldis Škutāns uzskata, ka joprojām tirgū ir liels kontrabandas gaļas īpatsvars.

To viņš atzina Db rīkotajās uzņēmēju brokastīs. Rīgas miesnieka vadītājs uzskata, ka tās apjomi varētu būt aptuveni 30 %, kas gan ir mazāk, nekā iepriekš, kad to provizoriskais daudzums bija pat 50 %. A. Škutāns norāda, ka joprojām konkurence ir nevienlīdzīga, jo «viens ieved kontrabandas gaļu, otrs ir nodokļu parādnieks, trešais maksā algu aploksnēs.» Šobrīd notiekot cīņa ar 10 redzamiem spēlētājiem un trīs reizes vairāk neredzamiem, kas būtiski ietekmē tirgu. A. Škutāns kā izeju saredz uzņēmumu specializāciju, kā rezultātā tirgū būtu jāpaliek ne vairāk kā pieciem nopietniem spēlētājiem.

Uzņēmējs arī uzskata, ka būtu jāievieš noteikti standarti gaļas produktiem, kas bija jau tā saucamajos padomju laikos un noteica, kādam jābūt gaļas sastāvam produktā. Jo šobrīd joprojām ir nopērkama doktordesa par 90 santīmiem kilogramā, taču jautājums ir, vai tās nosaukums atbilst sastāvam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saūda Arābijas princis Al-Valīds bin Talals (Al-Waleed bin Talal) valsts pilsētā Jedā nolēmis uzbūvēt līdz šim pasaulē augstāko celtni, liecina prinča kompānijas Kingdom Holding Company izplatītais paziņojums.

Kompānijas ziņojumā teikts, ka ēka, kura būs vairāk nekā kilometru augsta, būs tikai daļa no kopējā projekta, kura izmaksas ir aptuveni 100 miljardi Saūda Arābijas riālu (26.7 miljardi latu).

Projekts, kuram dots nosaukums Kingdom City, aptvers 23 miljonus kvadrātmetru lielu platību, un tajā būs luksusa dzīvojamās mājas, viesnīcas un biroji.

Arī Dubaijā Apvienotajos Arābu Emirātos izziņots par kādu jaunu projektu, kas paredz būvēt vairāk nekā kilometru augstu ēku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē augstākās torņēkas celtniecības pabeigšana Saūda Arābijas pilsētā Džidā ir atlikta uz 2019.gadu, ceturtdien paziņoja Saūda Arābijas miljardieris princis Valīds bin Talals gandrīz sešus gadus pēc šī projekta uzsākšanas.

Džidas Tornis būs vairāk nekā kilometru augsts, pārspējot Dubaijas debesskrāpi "Burj Khalifa".

Šis projekts ir aizkavējies ... bet tas tiks atklāts 2019.gadā, saūdarābu princis pavēstīja ziņu aģentūrai AFP, apmeklējot būvlaukumu pie Sarkanās jūras.

Princis vada firmu Kingdom Holding Co., kuras meitsabiedrība Jeddah Economic Company ir šīs torņēkas attīstītāja.

Projekta darbuzņēmēja "Saudi Binladin Group" bija starp Saūda Arābijas būvfirmām, kuras ir finansiāli cietušas pēc naftas ieņēmumu krišanās, kas sākās 2014.gadā.Šo būvfirmu, kas uzcēlusi citas ievērojamas ēkas Saūda Arābijā, pirms vairāk nekā 80 gadiem nodibināja bijušā "Al Qaeda" vadītāja Osamas bin Ladena tēvs."Binladin Group" pērnā gada beigās paziņoja, ka ir pabeigusi kompensāciju izmaksāšanu 70 000 atlaistu darbinieku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Raidījums: Rīgas mērs par pilsētas galveno attīstītāju slepus iebīda nepazīstamu uzņēmēju ar lielām parādsaistībām

BNS, 06.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunajam Rīgas pilsētas attīstītājam uzņēmējam Uldim Jansonam, kurš augstajā amatā kā pienākumu izpildītājs sēdās tikai dienu pirms jaunā gada, ir parādsaistības vairāk nekā 230 tūkstošu eiro apmērā, svētdien vēsta TV3 raidījums Nekā personīga.

Raidījums atgādina, ka pēc Rīgas domes amatpersonu Viļņa Štrama un Pētera Stranča apcietināšanas galvenā Rīgas pilsētas attīstītāja krēslā sēdās Gvido Princis, kurš departamenta vadītāja pienākumus pildīja ilgu laiku, taču jaunā Rīgas dome nesteidzās ar viņa apstiprināšanu. Pagājušā gada decembrī negaidīti par Prinča trešo vietnieku kļuva Jansons, pēc dažām nedēļām Princis atkāpās par labu savam vietniekam un nevienam nepazīstamo biznesmeni bez konkursa Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņas centrs) dienu pirms jaunā gada iecēla par vadītāja pienākumu izpildītāju.

Princis atzīst, ka uzrunājis Jansonu kļūt par vietnieku, taču iepriekš viņu neesot pazinis. Personu, kura likusi uzaicināt Jansonu, Princis nenosauc, vien dodot mājienus uz domes vadības pusi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 19. decembra Dailes teātra Mazajā zālē būs skatāma muzikāla pasaka visai ģimenei Princešu stāsts. Uz to būs gaidīti visi, kuri joprojām tic pasakām – gan pieaugušie, gan bērni.

No visiem pazīstamajām pasakām izkāps šarmantās, sievišķīgās un brīnišķīgās princeses Karīna Tropa, Vineta Elksne un Jolanta Strikaite (Lady’s Sweet). Muzikālajā pasakā piedalīsies arī Dailes teātra aktieri Ivars Auziņš (Princis), Kristaps Rasims (Bezdelīga), Valdis Liepiņš (Pilsētas vecākais) un Dainis Gaidelis (Padomnieks).

Ziemas dziesmas atdzīvosies jaunās skaņās komponista Kārļa Lāča aranžējumā.

Princešu stāstu iestudē režisors Dž.Dž.Džilindžers, scenogrāfiju veido Mārtiņš Vilkārsis, par kostīmiem gādā Ilze Vītoliņa. Izrādes horeogrāfe ir Inga Krasovska, bet gaismu mākslinieks – Harijs Zālītis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien par godu karalienes Elizabetes II kļūšanai par visilgāk valdījušo britu monarhu tiks zvanīti Vestminsteras abatijas zvani, pa Temzu brauks flotile un dārdēs lielgabalu salūts.

Plānots, ka pati karaliene Skotijā atklās dzelzceļa līniju un ieturēs privātas vakariņas Balmoralas pilī, lai nosvinētu savas vecvecvecmāmiņas karalienes Viktorijas rekorda pārspēšanu.

Nav zināms, kur tieši karaliene atradīsies plkst.16.30 pēc Griničas laika (plkst.19.30 pēc Latvijas laika) - brīdī, kad rekords tiks sasniegts. Tajā mirklī viņa būs valdījusi 23 226 dienas 16 stundas un apmēram 30 minūtes - vairāk nekā 63 gadus.

Karaliene starptautiski visvairāk pazīstama ar savu stoicismu karalisko skandālu gūzmas ēnā, kā arī ar saviem krāsainajiem tērpiem.

Apsveikumus parlamentā vadīs premjerministrs Deivids Kemerons.

«Viņas majestāte ir bijusi stabilitātes klints pasaulē, kurā nepārtraukti notiek pārmaiņas,» savā paziņojumā atzina Kemerons. «Tas ir tikai pareizi, ka mums šodien ir jāsvin viņas neparastais rekords, kā arī žēlastība un cienīgums, ar kādu viņa kalpo mūsu valstij.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parīzes leģendārās Ritz viesnīcas atjaunošanas laikā atrasta glezna, kas patlaban tiek uzskatīta par 17. gadsimta mākslinieka Čārlza Le Bruna darbu, vēsta thelocal.fr. Nevienam neesot bijusi nojauta, ka darbs atrodas šajā vietā.

Tagad gleznu izsolīšot Christie's izsoļu namā. Tiek prognozēts, ka iegūtā summa sasniegs 500 tūkstošus eiro. Tā tikšot novirzīta fondam, kuru izveidojis viesnīcas īpašnieks Muhameds Al Fajeds, pieminot savu mūžībā aizgājušo dēlu Dodi, princeses Diānas draugu.

Saskaņā ar ekspertu aplēsēm eļļas glezna ir Le Bruna (1619-1690) darbs, kas tapis vēl pirms viņš kļuva par karaļa Luija XIV oficiālo mākslinieku.

Ēkas, kurā atrodas viesnīca, pirmsākumi meklējami 1705. gadā, un sākotnēji tā bija Francijas augstmaņu ģimenes māja. Tā kļuva par Ritz pēc tam, kad 1898. gadā to iegādājās Šveices viesnīcnieks Cezars Rics.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas policija izmeklē 16 miljonu ASV dolāru skaidrā naudā un rotaslietās zādzību no Saūda Arābijas princeses viesnīcas numura Sardīnijas salā Itālijā, ziņo BBC.

Seifs pie numura sienas bijis piestiprināts tikai ar silikonu.

Zādzība notikusi 10 minūšu laikā, kamēr princese pusdienojusi, turklāt bez jebkādiem trokšņiem.

Patlaban par incidentu norisinoties sarunas starp Itālijas un Saūda Arābijas diplomātiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Rīgas būvvalde lēmusi noraidīt VNĪ maijā iesniegto Okupācijas muzeja piebūves ieceri

LETA, 20.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas būvvalde šodien pieņēmusi lēmumu noraidīt pērn maijā iesniegto Latvijas Okupācijas muzeja piebūves ieceri, par kuru pilsētas arhitekts Gvido Princis izteica negatīvu atzinumu.

Būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs žurnālistiem pastāstīja, ka būvvalde, tā arī nesaņemot precizētā projekta tehnisko risinājumu dokumentāciju, izvērtējusi iepriekš iesniegtos dokumentus un ieceri noraidījusi.

Viņš skaidroja, ka būvvalde nevar akceptēt projektu, par kuru negatīvu atzinumu sniedzis Princis, norādot uz ieceres nepieņemamiem arhitektoniskās kvalitātes principiem, un iecere neesot respektējusi pašreizējās muzeja ēkas kultūrvēsturisko vērtību.

Vircavs uzsvēra, ka ar šo lēmumu stāsts nebeidzas, pilsētas teritorijas plānojumā muzeja paplašināšanas plāni ir un paliek, un ieceres attīstītāji aicināti iesniegt būvvaldē koriģētu būvprojektu. Cik ātri šie dokumenti varētu tikt sagatavoti, atkarīgs no attīstītājiem, taču būvvalde varēs akceptēt vien tādu piebūves risinājumu, par kuru pozitīvu atzinumu būs sniedzis Rīgas galvenais arhitekts Princis. Tāpat šai iecerei jābūt saskaņotai visās attiecīgajās institūcijās likumā noteiktā kārtībā, piemēram, Rīgas Vēsturiskā centra padomē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas jaundzimušajam troņmantniekam dots vārds Džordžs Aleksandrs Luiss, paziņojuši britu karaļnama pārstāvji.

Lielbritānijas prinča Viljama un viņa sievas Kembridžas hercogienes Ketrinas jaundzimušajam dēlam piešķirts arī tituls Viņa karaliskā augstība Kembridžas princis. Iepriekš bukmeikeru vidū vārds Džordžs bija favorīts. Tāpat tika pieļauts, ka jaunais britu princis varētu tikt nosaukts par Aleksandru vai Džeimsu.

Saskaņā ar britu karaļnama tradīciju, jaundzimušajiem vārdi tiek doti par godu iepriekšējo paaudžu pārstāvjiem, skaidro BBC. Līdz šim Lielbritānijas tronī sēdējuši kopumā seši karaļi, kuriem vārds bija Džordžs. Arī patlaban valdošās karalienes Elizabetes II tēvs bija Džordžs. Eksperti norāda, ka Džordža izvēle ir arī simbolisks žests, jo, valdot karaļiem ar šādu vārdu, Lielbritānija kļuva par ietekmīgu pasaules valsti. Svētais Džordžs ir arī Lielbritānijas aizbildnis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atšķiras viedokļi par ieceri samazināt darbnespējas laiku

Lelde Petrāne, 21.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veselības ministres Ingrīdas Circenes priekšlikumu samazināt maksimālo termiņu darbnespējas lapām no pusgada uz četriem mēnešiem mediķi vērtē pretrunīgi.

Par to raksta laikraksts Diena.

«Neatbalstu. Nedomāju, ka valstī slimot būtu tik izdevīgi un cilvēki rīkotos nelikumīgi, krāpjoties,» sacījis Pauls Princis, Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidents. Viņaprāt, smagām diagnozēm, piemēram, insultam, infarktam, četri mēneši var būt par maz.

Neiroloģe profesore Ināra Logina gan ministres ieceri uzskata par izvērtējamu - ļoti aktuālu un arī sarežģītu jautājumu.

Patlaban darbnespējas lapas izsniedz līdz darbspēju atgūšanai, proti, uz maksimālo laiku līdz sešiem mēnešiem, taču veselības ministre to piedāvā samazināt līdz četriem mēnešiem, kā tas ir Lietuvā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Latvija bez amerikāņu kalniņiem

Daiga Laukšteina, 26.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kamēr Eiropas lielākie atrakciju parki pelnījuši, lai tajos pavadītu vismaz dienu, Latvijā tik jaudīga nav neviena, un arī pie apvāršņa tādu nemana

Taču, kurš pirmais brauc, tas pirmais maļ. Patlaban par pirmrindnieku kļūt ir iespējas visām trim Baltijas valstīm. Visdrīzāk, ar vienu vērienīgu atrakciju parku arī pietiktu, lai attiecīgo tirgu te pārklātu. Tiesa, visapdomīgākajai vajadzētu būt Igaunijai, kurai salīdzinoši netālu – Helsinkos – strādā Ziemeļeiropā atrakciju piedāvājumā plašākais parks Linnanmaki (www.linnanmaki.fi), kas izceļas ar savu unikālo amerikāņu kalniņu paveidu un ir arī Latvijai ģeogrāfiski vistuvākais tāda tipa izklaides centrs.

Skaidrs, ka jebkurš pievilcīgs tūrisma objekts silda valsts ekonomiku, tālab vietvaras apspriežu dienaskārtībā savulaik iekļāvās arī jautājums par atrakciju parka izveidi. Rīgas pilsētas arhitekts Gvido Princis atminas, ka šīs tūkstošgades sākumā Kopenhāgenā izvietotā Tivoli izklaižu parka «radinieks» bija ieskatījies arī Latvijā un galvaspilsētas domnieki sprieda, kur tādam būtu piemērotākā vieta. Iecere gan pieklusa, un kopš tā laika par jebkādu tamlīdzīga jautājuma attīstību nekas nav dzirdēts.

Komentāri

Pievienot komentāru