Jaunākais izdevums

Britu auto kluba The 20-Ghost Club Ziemeļvalstu un Baltijas valstu tūres ietvaros otrdien Rīgas rātslaukumā bija ieradušies 17 unikāli pirmskara Rolls Royce auto modeļi.

Rīgu apmeklējušās automašīnas ražotas no 1913. līdz 1934. gadam, un vecākais apskatāmais Rolls Royce modelis bija 1913. gada izlaiduma Silver Ghost. Delegācija Rīgā ieradās ar prāmi.

Britu auto klubu The 20-Ghost Club dibināja 1949. gadā vairāki Rolls Royce Silver Ghost auto īpašnieki, lai saglabātu šos pirms 1940. gada ražotos auto modeļus.

Par kluba biedru var kļūt vienīgi pirms 1940. gada ražoto Rolls Royce īpašnieki. Ziemeļvalstu un Baltijas valstu tūres laikā plānots apceļot Dāniju, Zviedriju, Latviju, Igauniju un Somiju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bagātu cilvēku skaits Austrumeiropā pieaugs; tā ir laba ziņa luksuspreču ražotājiem, uzsver Rolls-Royce pārstāvis Frenks Tīmens (Frank Tiemann)

Fragments no intervijas:

Cik maksā Rolls-Royce, piemēram, bāzes versija?

Ghost Black Badge Rolls-Royce bāzes cena pirms nodokļu nomaksas ir 280 tūkstoši eiro. Neviens nemaksā par lietām, kas tiek sagaidītas no šī modeļa automašīnas, bet gan maksā, ja vēlas ko vairāk, piemēram, par projekciju uz stikla – HUD aplikāciju. Reiz mums bija viens klients, kurš vēlējās figūru uz motora pārsega noklāt ar dimantiem, kas maksāja dārgāk nekā pati automašīna.

Vai saistībā ar Brexit tiek plānotas izmaiņas Rolls-Royce ražošanā?

Rolls-Royce, tāpat kā līdz šim, tiek ražots Lielbritānijā, un kompānija neplāno mainīt ražošanas valsti pēc Brexit. Tas ir ļoti jutīgs jautājums. Eksportējam 90% no saražotajām automašīnām. Tajā pašā laikā saņemam automašīnu detaļas no piegādātājiem visā pasaulē. Piemēram, stiklu pasūtām no Zviedrijas, ādu – no Vācijas. Mums ir vairāk nekā simt piegādātāju. Brexit mums ir īsts pārbaudījums, jo neviens nezina, kas būs tālāk, un tas biznesam nepalīdz. Bizness mīl prognozējamību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rolls-Royce ir viens no autoindustrijas leģendārākajiem zīmoliem pasaulē ar dižciltīgu vēsturi un ar tikpat dižciltīgu un bagātu pircēju auditoriju

Šo rindu autoram Ar Rolls-Royce Motor Cars Eiropas komunikācijas nodaļas vadītāja Franka Tīmana (Frank Tiemann) labvēlību bija unikāla iespēja dažu dienu garumā ar jaunākās paaudzes Rolls-Royce Ghost limuzīnu no jauna atklāt Ziemeļkurzemes skaistākās vietas, apciemojot arī Latvijas Rivjēru – Kurzemes Jūrmalu.

Ar BMW pildījumu

Ghost, protams, nav pārticības un dižciltības augstākais lidojums Rolls-Royce Phantom, taču savā ziņā Ghost, kas izmēros ir mazāks un arī lētāks, ir vairāk piemērots dižbagātniekiem Austrumeiropā. Arī Rolls-Royce Motor Cars Eiropas komunikācijas nodaļas vadītājs apliecināja, ka pasaulē pret trijiem Rolls-Royce Ghost tiek pārdots viens Rolls-Royce Phantom. Pēc saviem izmēriem Ghost atbilst BMW 7. sērijas limuzīnam, un nav brīnums, ka zem Rolls-Royce Ghost čaulas mājo ļoti daudz tehnisko un komforta risinājumu no labi zināmā BMW 7. sērijas limuzīna, protams, speciāli pielāgojot RR modeļa vajadzībām. Vienīgais, kas kopējam Ghost tēlam nepiestāv, ir multimediju sistēmas grafiskais noformējums, kas ir identisks tam, ko esam redzējuši tam pašam 7. sērijas BMW. Tas jau nav nekas slikts, taču ikvienam ir zināms, cik nozīmīgs šādas klases auto pircējam ir autentiskuma princips. Augstas raudzes ādas, dabīgā koka un alumīnija kokteilis ir pirmais, ko sajutīsiet, nokļūstot Rolls-Royce Ghost salonā, taču karstā vasaras dienā šādas klases limuzīnam gribētos mūsdienīgāku un precīzāku salona termoregulācijas principu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc Satversmes aizsardzības biroja (SAB) atzinuma būvniecības uzņēmums "Monum" ar tā piesaistītajiem partneriem izslēgts no elektrības pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) bateriju sistēmu iepirkuma, vēsta LTV raidījums "De facto".

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka AST pagājušajā nedēļā parakstīja 77,07 miljonus eiro vērtu līgumu par elektroenerģiju uzkrājošo bateriju sistēmas (BESS) piegādi un uzstādīšanu apakšstacijās Tumē un Rēzeknē ar Vācijas uzņēmumu "Rolls-Royce Solutions".

Kā vēsta LTV, iepirkuma gaitā no pretendentiem tika izslēgts par dažiem miljoniem lētāks piedāvājums no "Monum", jo sadarbību nav rekomendējis SAB, savukārt uzvarētāja piedāvājumā esot redzamas saites ar "būvnieku karteli", kas gan nav bijis pamats pretendentu izslēgt.

Kopumā pēdējā konkursā piedāvājumus iesnieguši trīs pretendenti - itāļu "Nidec ASI", Vācijā reģistrētais "Rolls-Royce Solutions" un "Monum", kas piedāvāja darbus izdarīt vislētāk - par 74,6 miljoniem eiro. Taču viņus no iepirkuma izslēdza, pamatojoties uz rekomendāciju no SAB. Atzinums bijis negatīvs nevis par pašu "Monum", bet gan tā piesaistītu partneri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu automobiļu ražotājs Rolls-Royce prezentējis savu jauno automašīnu Wraith ar 632 zirgspēku jaudu, raksta pasaules mediji.

Tāpat jaunajam Rolls-Royce ir V12 dzinējs, un ātrumu 100 km/h automašīna sasniedz 4,6 sekunžu laikā.

Automašīnai ir fastback virsbūve, un Wraith ir īsāks par priekšgājēju Ghost.

Rolls-Royce Wraith izmantota Satellite Aided Transmission (SAT) sistēma, kas izmanto GPS datus un tādējādi nodrošina savlaicīgu automašīnas sagatavošanos straujam līkumam, rotācijas aplim un citiem ceļa manevriem.

Rolls-Royce Wraith jau nodēvēts par tā priekšteča Ghost radinieku, kas radīts, lai stātos cīņā ar Bentley Continental GT automašīnu. Tiesa gan, Wraith, kā jau visas Rolls-Royce automašīnas, konkurences sacensībās dosies, piedāvājot augstāku cenu nekā Bentley.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2013. gadā pircējiem tika piegādātas 3630 luksusa klases Rolls-Royce zīmola automašīnas. Tādējādi aizvadītais gads ir ceturtais pēc kārtas, kad Rolls-Royce rāda rekoraugstus pārdošanas apjomus, ziņo BBC.

Salīdzinot ar 2012. gadu, pērn pārdots par 1,5% vairāk Rolls-Royce braucamrīku.

Vispārliecinošākie pārdošanas rezultāti pērn bija Tuvajos Austrumos, kur pieprasījums pēc Rolls-Royce kāpa par 17%. Tāpat iespaidīgu pieprasījuma kāpumu uzrādīja Ķīna – 11% apmērā.

Lai apmierinātu pieprasījumu pēc premium klases automašīnām, kompānijai BMW piederošais automašīnu ražotājs 2014. gadā plāno nolīgt simts cilvēkus Lielbritānijas ražotnē.

Pašlaik Rolls-Royce nodarbina vairāk nekā 1,3 tūkstošus cilvēku. 2013. gadā darbā tika pieņemti papildu simts darbinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Līderu atgriešanās: Norvēģijā izaug par vadītāju

Linda Zalāne, 17.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Es vienkārši gribēju būt mājās,» tā par savu lēmumu pamest darbu starptautiskā uzņēmumā Rolls-Royce Marine Norvēģijā, lai ar ģimeni pārceltos atpakaļ uz Latviju, teic Antra Bula

Pirms deviņiem gadiem Antra sakravāja ceļasomas, lai dotos dzīvot pie mīļotā cilvēka, kura dzimtene ir Norvēģija. Viņa nebūt nebija plānojusi tur kļūt par mājsaimnieci, bet aktīvi sāka mācīties norvēģu valodu, lai integrētos sabiedrībā un valodas barjera netraucētu atrast viņas izglītībai un iepriekšējai darba pieredzei atbilstošu darbu. «Darbu atrast bija sarežģīti. Dzīvoju Norvēģijas rietumu krastā, nelielā salā Ulsteinvika, kur ir krietni mazāk darba vietu nekā Oslo. Apmēram gadu sūtīju savu CV, bet atgriezenisko saiti tā arī nesaņēmu. Secināju, ka norvēģiem, visticamāk, šķiet nesaprotams mans vārds un uzvārds, tādēļ manu darba pieteikumu tie pabīdīja maliņā,» atminas Antra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Volkswagen luksusa automašīnām pērn pārdošanas rekords

Gunta Kursiša, 10.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas autoražotāja Volkswagen luksusa klases zīmolu – Porsche, Audi un Bentley – automašīnu pārdošanas apjomi pērn sasnieguši rekordus, vēsta BBC.

Porsche piegādes 2013. gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, augušas par 15%, Audi – par 8,3%, bet Bentley – par 19%.

Pieprasījums pēc luksusa klases automašīnām audzis jaunajos tirgos, piemēram, Ķīnā un Indijā. Tāpat sācis atkopties pieprasījums vienā no pasaules lielākajiem luksusa klases automašīnu tirgiem – ASV. Tur pērnā gada laikā pieprasījums pēc Audi automobiļiem audzis par 13,5%, Porsche – par 21%, bet Bentley – par 28%.

Kopumā pagājušajā gadā tika pārdoti 1,57 miljoni Audi zīmola automašīnu, vairāk nekā 162,1 tūkstoši Porsche zīmola braucamo, kā arī vairāk nekā desmit tūkstoši Bentley. «Tas nozīmē, ka pēdējo četru gadu laikā Audi vien ir piesaistījis 600 tūkstošus jaunu klientu,» paziņojusi kompānija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas pārvades sistēmas operators AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) atklātajā iepirkumā procedūrā par elektroenerģiju uzkrājošo bateriju sistēmas (BESS – Battery Energy Storage System) piegādi un uzstādīšanu apakšstacijās Tumē un Rēzeknē saņēma trīs piedāvājumus un par saimnieciski visizdevīgāko tika atzīts Vācijas uzņēmuma Rolls-Royce Solutions GmbH piedāvājums.

"Bateriju sistēmas ir nozīmīgs infrastruktūras projekts Latvijas energoapgādes drošumam un stabilitātei, ļaujot nodrošināt nepieciešamās tīkla balansēšanas rezerves, kuru apjoms pēc sinhronizēšanās būtiski palielināsies. Esmu gandarīts, ka profesionālā AST iepirkumu komisijas darba rezultātā tika nodrošināta konkurence piegādātāju starpā, kas ļāva izvēlēties saimnieciski visizdevīgāko risinājumu, un nepieciešamās iekārtas nodrošinās viens no pasaules atpazīstamākajiem enerģiju uzkrājošu sistēmu ražotājiem. Būtiski, ka šim projektam esam spējuši piesaistīt Eiropas Savienības finansējumu vairāk nekā 85% apmērā," pauž AST valdes priekšsēdētājs Rolands Irklis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Princis Alvalīds bin Talals (Alwaleed bin Talal) tiek uzskatīts par bagātāko cilvēku Saūda Arābijā un vienu no bagātākajiem arī visā pasaulē.

Tomēr pēc Forbes jaunākā pasaulē bagātāko cilvēku saraksta publicēšanas izcēlies strīds par to, cik tieši bagāts ir princis.

Pats Alvalīds uzskata, ka viņam pieder 29,6 miljardi ASV dolāru, kamēr Forbes nepiekrīt un viņa bagātību lēš 20 miljardu ASV dolāru apmērā, līdz ar to viņu atzīstot par 26. bagātāko cilvēku pasaulē. Par šādu novērtējumu princis esot dziļi aizvainots un atteicies no jebkādas turpmākas sadarbības ar Forbes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas lidmašīnu dzinēju un luksusa automašīnu ražotājs Rolls-Royce, kura valdes priekšsēdētājs ir Vorens Īsts, paziņojis, ka līdz 2020. gadam plāno likvidēt 4600 darbavietas, uzņēmumam turpinot restrukturizācijas pasākumus. Rolls-Royce pēdējos gados saskāries ar smagu situāciju tirgū, kurā novērojams vājš pieprasījums pēc tā ražotajiem lidmašīnu dzinējiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Zīmola stāsts: Rīgas Motormuzejs atzīmē 30 gadu jubileju

Laura Mazbērziņa, 16.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aprīlis Rīgas Motormuzejam (RMM) ir īpašs mēnesis, jo pirms 30 gadiem, 1989.gada 22. aprīlī īstenojās seno spēkratu kolekcionāru un entuziastu sapnis par savu mājvietu – svinīgā ceremonijā, klātesot simtiem cilvēku, tika atklāts motormuzejs.

Ideja par seno spēkratu muzeju Latvijā dzima jau 20. gadsimta septiņdesmitajos gados, kad neliela entuziastu grupa – Latvijas Antīko automobiļu klubs - iedibināja tam laikam vēl nebijušu kustību – seno spēkratu salidojumus un rallijus. Šie pasākumi pulcēja ne tikai seno spēkratu īpašniekus, bet arī skatītāju tūkstošus.

Muzeja ēka ir modernās arhitektūras piemineklis, tās fasādes daļa uzrunā kā stilizēta Rolls Royce markas automobiļa radiatora maska.

2016. gadā pēc trīs gadus ilgas rekonstrukcijas muzejs tika atvērts jaunā veidolā. Muzeja trijos stāvos izvietoti vairāk nekā simts automobiļi un motocikli, vairāki desmiti interaktīvo stendu, rotaļu zona bērniem, kafejnīca un konferenču zāle 200 personām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā šodien un rīt notiks Trīs jūru iniciatīvas (TJI) samits un Biznesa forums, kas pulcēs 12 valstu līderus, informē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA).

Samitu un biznesa forumu apmeklēs arī iniciatīvas stratēģiskie partneri, kā arī reģiona un starptautiska līmeņa uzņēmējdarbības un investīciju sektora pārstāvji. Pasākumā tiks meklēti jauni attīstības un sadarbības ceļi reģiona ekonomikas izaugsmei un investīciju piesaistei.

TJI samitu šodien atklās Valsts prezidents Egils Levits. Samita laikā notiks TJI valstu vadītāju, iniciatīvas partneru - ASV, Vācijas un Eiropas Komisija (EK), kā arī Rīgas samita viesu slēgta tikšanās, kurai sekos preses konference.

Paralēli samitam notiks TJI Biznesa forums, kur šodien un otrdien notiks augsta līmeņa valstu, starptautisku institūciju un uzņēmumu pārstāvju diskusijas. Redzamākiem būs Starptautiskā valūtas fonda (SVF), EK, Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD), Eiropas Investīciju bankas (EIB), Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (EBRD), Japānas starptautiskās sadarbības bankas (JBIC), ASV Attīstības finanšu korporācijas (DFC), Latvijas Bankas, Ziemeļu investīciju bankas, TJI Investīciju fonda, kā arī uzņēmumu "Amber Infrastrucutre Group", "Orlen", "Rolls Royce", "Atkins", "Google", "LMT", "Mikrotik" un "Greenergy" pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

[FOTOREPORTĀŽA] Motormuzejs atgūst spozmi un modernizējas

Zanda Zablovska, 14.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Motormuzeja ēkas rekonstrukcija tuvojas noslēgumam; savulaik progresīvajai celtnei spozmi piešķirs modernas tehnoloģijas

Rīgas Motormuzejs atrodas Mežciemā, 1,6 hektārus plašā zemesgabalā, no kura dažādu ierobežojumu dēļ faktiski ir izmantojams mazāk par hektāru. Līdz ar rekonstrukciju zemesgabalu izmants pilnībā – muzeja platība tiks palielināta līdz 7700 kvadrātmetriem, bet blakus 3000 kvadrātmetru plašā piebūvē top jauns Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) klientu apkalpošanas centrs. Agrāk Rīgas Motormuzejs tika uzskatīts par lielāko motormuzeju Baltijā, tagad tas būs arī modernākais Austrumeiropā un tajā būs interesanti gan speciālistiem, gan ģimenēm ar bērniem, ir pārliecināti CSDD.

Entuziastu klubiņš

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Desmit 2012. gadā Latvijā visbiežāk reģistrēto automašīnu tops

Gunta Kursiša, 09.01.2013

Populārākās jaunās pasažieru automašīnas. 10. vietā ierindojies Volkswagen Tiguan. Latvijā 2012. gadā reģistrētas 226 jaunas VW Tiguan automašīnas.

Foto: AP/SCANPIX

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saskaņā ar datiem par 2012. gadā visbiežāk reģistrētajām jaunajām automašīnām, Db.lv piedāvā aplūkot galeriju, kurā redzams, kuri automašīnu modeļi (svars līdz 3,5 tonnām) pērn reģistrēti visbiežāk kā vieglie pasažieru auto, bet kuri vairāk iecienīti kā vieglais komerctransports.

Vairāk uzziniet, skatoties galeriju!

Kopumā pagājušajā gadā reģistrēts aptuveni tikpat daudz jaunu automašīnu, cik iepriekšējā, 2011., gadā, tomēr, tuvojoties gada nogalei, iezīmējās tendencei jaunu automobiļu reģistrācijām samazināties. Pērn, līdzīgi kā 2011. gadā, Latvijā visbiežāk reģistrētas jaunas Volkswagen, Toyota un Peugeot zīmola automašīnas, tāpat Latvijā reģistrētas arī jaunas Ferrari, Cadillac, Infiniti, Rolls-Royce un Aston Martin zīmola automašīnas, kā arī vairāki jauni Bentley, liecina Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas (LPAA) apkopotie dati par vieglo pasažieru automobiļu un vieglā komerctransporta reģistrācijām Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Porziņģis pēc Entonija aizmainīšanas pauž apņēmību uzņemties Knicks līdera lomu

LETA, 25.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis pēc Karmelo Entonija aizmainīšanas intervijā pēc atgriešanās Ņujorkā pauda apņēmību uzņemties šīs pilsētas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Knicks līdera lomu.

«Esmu gatavs izaicinājumam un esmu tam gatavojies,» sarunā ar laikrakstu The New York Daily News sacīja Porziņģis, kurš Ņujorkā atgriezies pēc nesen aizvadīta Eiropas čempionāta.

Entonijs tiks aizmainīts uz Oklahomasitijas Thunder, Ņujorkas vienībai par viņu saņemot turku Enesu Kanteru, kurš tāpat kā Porziņģis spēlē centra un spēka uzbrucēja pozīcijā, kā arī vieglo uzbrucēju Dagu Makdermotu un 2018.gada otrās kārtas izvēles tiesības NBA draftā.

Pirmdien Knicks uzsāks NBA treniņnometni, bet starpsezonā komanda veikusi vairākas pārmaiņas, tostarp arī kluba vadībā vairs nav prezidenta Fila Džeksona, kura vietā tagad ir Stīvs Milss, bet ģenerālmenedžera pienākumus pilda Skots Perijs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas autobūves uzņēmums BMW šīgada pirmajā ceturksnī pasaulē pārdevis rekordlielu automobiļu skaitu, pateicoties pieprasījumam kāpumam Āzijas tirgos, teikts ceturtdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Uzņēmums pasaulē pirmajā ceturksnī pārdevis 636 600 BMW, "Mini" un "Rolls-Royce" automašīnas, ka ir par 5% vairāk nekā 2019.gada pirmajā ceturksnī un par 33,5% vairāk nekā attiecīgajā ceturksnī pērn.

BMW aptuveni 230 000 automobiļu pārdevis Ķīnā, bet Āzijā kopumā - 237 000 automašīnu, kas ir rekordliels skaits.

Eiropā uzņēmums klientiem piegādājis 239 000 automašīnu, kas ir par 8% vairāk nekā pērn, bet ASV pārdoto automobiļu skaits pieaudzis par 17% - līdz 78 000 vienību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Lielbritānijas valdība ieguldīs 200 miljonus mārciņu kodolenerģijas nozarē

LETA--AFP, 25.03.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas premjerministrs Riši Sunaks gatavojas šodien paziņot par 200 miljonu sterliņu mārciņu (233 miljonus eiro) lielām valsts investīcijām Apvienotās Karalistes kodolatturēšanas potenciālā un civilajā kodolenerģijas nozarē.

Valdība lēš, ka šīs investīcijas nodrošinās 40 000 jaunu darbavietu.

Valdība sadarbosies ar nozares līderiem, tai skaitā uzņēmumiem "BAE Systems", "Rolls-Royce" un EDF un "Babcock", lai līdz 2030.gadam ieguldītu vismaz 763 miljonus sterliņu mārciņu (889 miljonus eiro) prasmju, darbavietu un izglītības jomā.

"Mūsu kodolatturēšanas potenciāla un kodolenerģētikas nozares nākotnes nodrošināšana ir būtisks valsts uzdevums," pirms nākšanas klajā ar paziņojumu norādīja Sunaks.

"Pasaulei kļūstot arvien bīstamākai un problemātiskākai, Lielbritānijas kodolatturēšanas potenciāls jūrā ir svarīgāks nekā jebkad agrāk. Turklāt kodolenerģija patērētājiem nodrošina lētāku un tīrāku pašu ražotu enerģiju," viņš piebilda.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Āzija aizvedusi BMW līdz rekordaugstai ceturkšņa peļņai

Gunta Kursiša, 06.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lieliskie pārdošanas apjomi Āzijas reģionā Vācijas automašīnu ražotājai BMW palīdz ne vien pārdzīvot krīzes laikus eirozonā, bet arī gūt rekordlielu peļņu pirms nodokļu nomaksas gada trešajā ceturksnī, vēsta BBC.

Pasaules lielākā luksusa klases automašīnu ražotāja pārdošanas apjomi Ķīnā šā gada trešajā ceturksnī, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo laika posmu, pieauguši par 33%, bet Japānā – par 21,5%. Tādējādi kompānijas peļņa pirms nodokļu piemaksas gada griezumā pieaugusi par 17,6&, sasniedzot divus miljardus eiro.

Eiropā BMW pārdošanas apjomi kāpuši par 2,6%.

«Mēs paredzam, ka ceturtajā ceturksnī pārdošanas apjomi turpinās pieaugt,» pauda BMW vadītājs Norberts Raithofers (Norbert Reithofer).

Kopējie BMW pārdošanas apjomi, ieskaitot arī Rolls Royce un Mini markas automašīnu tirdzniecību, pieauguši par 9%, sasniedzot 434,9 tūkstošus vienību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autobūves kompānija BMW nākusi klajā ar BMW 4 Series coupe modeli, kas kā konceptauto jau debitēja aizvadītā gada Detroitas autošovā.

Jaunais modelis ir gan platāks, gan arī garāks nekā tā priekšgājējs. BMW uzsver, ka automašīnai ir ideāls izsvarojums un zemākais no visiem BMW smaguma cents. Paredzēts, ka sākotnēji automašīna tirdzniecībā nonāks trīs variantos – 184 zirgspēku divu litru dīzeļdzinējs 420d un divi benzīna modeļi – 428i (245 ZS) un 435i (300 ZS). Pēdējais no variantiem 100 kilometru stundā lielu ātrumu var sasniegt 5,1 sekundes laikā.

Automašīnas aprīkotas ar skārienjūtīgu vadības paneli, jaunākās paaudzes navigācijas programmatūru, vadītāja asistentu, speciālu sistēmu, kas brīdina par gājējiem, viedu ārējo apgaismes līdzekļu kontroles un degvielas taupīšanas sistēmu u. c. Visi trīs modeļi būs pieejami ar manuālo un automātisko pārnesumkārbu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Dzelzceļš modernizēs ritošo sastāvu

Egons Mudulis, 19.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Čehu CZ LOKO pārbūvēs 14 maģistrālās lokomotīves, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Dīzeļlokomotīvju modernizācija noritēs līdz 2018. gadam, DB norādīja valsts a/s Latvijas dzelzceļš (LDz) preses sekretārs Māris Ozols.

Līdzšinējā pieredze rādot, ka efektīvākais un ekonomiski izdevīgākais veids ritošā sastāva atjaunošanā ir modernizācija, jo pirkt jaunas lokomotīves iznāk aptuveni divas reizes dārgāk. Konkrētas modernizācijas projekta izmaksas viņš gan pagaidām nemin. LDz jau iepriekš izveidojusies ļoti laba sadarbība ar Čehijas uzņēmumu CZ LOKO, kas modernizējis manevra lokomotīves ČME 3M.

Modernizācijas rezultātā tiek palielināta lokomotīvju jauda, kā arī samazināts degvielas patēriņš. Turklāt ieguvums bijis arī tas, ka modernizāciju pēc čehu izstrādātā projekta Latvijā faktiski veicis LDz meitasuzņēmums SIA LDz ritošā sastāva serviss. 2M62U tipa kravu pārvadājumiem izmantoto dīzeļlokomotīvju modernizācijā tiks izmantoti 28 Rolls-Royce MTU dzinēji ar jaudu 2200 kW.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas lidsabiedrība Finnair saņēmusi savu pirmo Airbus A350 XWB, tādejādi kļūstot par pirmo lidsabiedrību Eiropā un trešo pasaulē, kuras flotē ir šis lidaparāts.

Kopumā Finnair pasūtījis 19 A350XWB lidmašīnas. A350 ir 297 pasažieru vietas trīs klasēs - 46 biznesa klasē, 43 ekonomiskajā komforta klasē un 208 – ekonomiskajā klasē. Jaunais A350 pievienosies Finnair jau esošajai 45 Airbus lidaparātu flotei, kurā ir 30 A320 lidmašīnas un 15 A330/A340 saimes lidaparāti.

A350 XWB ir jaunums, kas papildina Airbus platfizelāžas lidaparātu saimi. Tas aviosabiedrībām nodrošina degvielas patēriņa samazinājumu, ir aprīkots ar ekonomisku Rolls-Royce Trent XWB dzinēju. Lidmašīnai ir karbonšķiedras fizelāža un spārni. Plašais korpuss nodrošina vairāk vietas visās klasēs, bet Airbus raksturīgais 18 collu (45,72 cm) sēdvietu platums iekļauts lidmašīnas standarta aprīkojumā (nozares standarts ir 17 collas).

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Ķīna rīkojas, lai kļūtu par aviācijas lielvalsti

LETA--AFP, 29.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīna nedēļas nogalē oficiāli atklāja jaunu reaktīvo dzinēju ražošanas konglomerātu ar gandrīz 100 000 darbinieku, Pekinai cenšoties izvērsties aviācijas nozarē un konkurēt ar tādiem uzņēmumiem kā Rolls Royce un General Electric.

Aero Engine Corporation of China (AECC) ir reģistrētais kapitāls 50 miljardu juaņu (6,6 miljardu eiro) apmērā, un iepriekš mediji vēstīja, ka uzņēmums sevī iekļaus vairāku Ķīnas valstij piederošu kompāniju struktūrvienības.

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins norāda, ka uzņēmuma dibināšana ir stratēģiska rīcība, lai padarītu Ķīnu par aviācijas lielvalsti un modernizētu karaspēku.

Ķīna pati lielus komerciālo lidmašīnu reaktīvos dzinējus neražo, bet labākie lidaparāti Ķīnas gaisa spēkos ir aprīkoti ar Krievijā ražotiem dzinējiem.

AECC nodarbinās 96 000 cilvēku un uzņēmuma galvenā biroja ēka atradīsies Pekinā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akciju cenas ASV un Eiropā otrdien pārsvarā kritās dienu pirms ASV Federālās rezervju sistēmas (FRS) lēmumiem monetārās politikas jomā un pirms tehnoloģiju milžu peļņas rādītāju publicēšanas.

Tirgus dalībnieki šonedēļ ir nogaidīšanas režīmā, lai gan ir paredzams ekonomiskās aktivitātes pieaugums otrajā pusgadā un nākamgad, pateicoties vakcinācijai pret Covid-19 un uzņēmējdarbības ierobežojumu mīkstināšanai.

Ir gaidāms, ka FRS atkārtos savu solījumu saglabāt ultrazemas procentlikmes līdz savu nodarbinātības un inflācijas mērķu sasniegšanai, kad otrdien noslēgsies tās divas dienas ilgā sanākme par monetārās politikas jautājumiem.

ASV centrālās bankas paziņojums tiks uzmanīgi izpētīts, meklējot pazīmes par ASV ekonomikas stāvokli un aizņemšanās izmaksu turpmāko kursu.

FRS sanāksmes ir svarīgas investoriem, kuri turpina bažīties, ka gaidāmā spēcīgā ekonomikas atkopšanās sekmēs cenu kāpumu un liks FRS politikas noteicējiem pacelt rekordzemās procentlikmes, ievadot to celšanu visā pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Nākamgad Latvijā ieradīsies miljonus dolāru vērti superauto

Jānis Rancāns, 17.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamgad prestižo ielu sacensību Gumball 3000 maršruts ies cauri arī Latvijai. Paredzēts, ka sacensībās startēs vairāk nekā 100 superauto, kuru vērtība ir vairāki miljoni eiro.

Gumball 3000 dalībnieki ir gan rokzvaigznes, gan karalisko ģimeņu pārstāvji, filmu zvaigznes un filantropi. Iepriekš šajā rallijā startējuši dj Deivids Guetta, reperis Snoop Doog, aktrise Derila Hanna (Daryl Hannah), skeitbordists un TV seja Bam Margera, kā arī citi.

Nākamgad Gumball svinēs savu 15 gadu pastāvēšanu un tā jubilejas maršruts vedīs no Kopenhāgenas līdz pat Montekarlo. Paredzēts, ka vērienīgais rallijs virzīsies cauri vairākām Eiropas valstīm – Zviedrijai, Somijai, Krievijai, Igaunijai, Latvijai, Lietuvai, Polijai, Austrijai, Itālijai un Francijai, līdz noslēgsies Monako Grand Prix laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

BMW Grupa paziņojusi, ka 2012. gads bijis labākais gads tās vēsturē - pieaugusi gan Vācijas uzņēmuma peļņa, gan ieņēmumi, ziņo BBC.

BMW, Mini un Rolls-Royce zīmolu īpašnieces pirmsnodokļu peļņa pieaugusi par 5,9% līdz 7,82 miljardiem eiro, bet ieņēmumi palielinājušies par 11,7% līdz rekordlielam apjomam - 76,8 miljardiem eiro.

Autoražotājs informējis, ka kopējie grupas pārdošanas apjomi bijuši 1,84 miljoni transportlīdzekļu, kas ir kāpums par 10,6%, salīdzinot ar 2011. gadu.

BMW priekšsēdētājs Norberts Reithofers sacījis: «Aizvadītais gads bija veiksmīgākais gads BMW vēsturē. Neraugoties uz ļoti izaicinošiem tirgus apstākļiem, mēs esam sasnieguši vai pārsnieguši visus mūsu 2012. gada mērķus.»

Komentāri

Pievienot komentāru