Transports un loģistika

Lidmašīnai nosēžoties, aizdegas riteņi

Aivars Mackevics [email protected], 08.08.2006

Jaunākais izdevums

Nosēžoties Ķelnes/Bonnas lidostā aizdegās Turcijas lidsabiedrības Onur Air lidmašīnas riteņi. A300 lidmašīnas 321 pasažierim nekas nenotika, viņi lidmašīnu varēja atstāt, nokāpjot pa trapu. Kā iemeslu šim atgadījumam min lidmašīnas pārkaršanu nosēšanās brīdī. Pagājušajā gadā vairākas Eiropas valstis uz laiku tehnisku drošības apsvērumu dēļ bija pieņēmušas nosēšanās aizliegumu attiecībā uz šo lidsabiedrību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzdevums nav izdomāt jaunu riteni, bet gan visātrāko un visefektīvāko riteni

Andris Ziemelis; SIA Biko-Lat, Biznesa attīstības direktors, 25.08.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašreiz aktuāla tēma ir prioritārās nozares un Ekonomikas ministrs Kampara kungs drīzumā solās nākt klājā ar paziņojumu par reāliem rīkiem, kā viņš plāno atbalstīt šīs nosauktās nozares. Sakarā ar to, ka biznesa vidē notiek aktīva diskusija par šo tēmu, tad es uzskatu, ka jo vairāk viedokļi tiks pausti, jo vairāk domugraudu tiks izlobīti.

Valdībai ir:

*jāsamazina nodokļu slogs uzņēmumiem, kuri eksportē savu produkciju.

*jānosaka pazeminātā 5% PVN likme kurināmajai koksnei gan fiziskām, gan juridiskām personām līdzšinējo 10% un 21% vietā.

Galvenā problēma valstī ir naudas trūkums. Nauda ir vajadzīga gan sociālo vajadzību apmierināšanai, gan normālas uzņēmējdarbības vides nodrošināšanai. Negribu tagad runāt par nevajadzīgi uzpūsto pārvaldes aparātu, kuru mūsu valdība nekādi nespēj samazināt. Nejūtos arī pietiekami kompetents, lai spriestu par skolu, slimnīcu un pensionāru vajadzībām. Tāpēc pievērsīšos ekonomikai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Rīgā velo infrastruktūru plāno attīstīt; svarīgākais - vienots tīklojums

Baiba Zālīte, speciāli db.lv, 11.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopumā Rīgā izbūvēti velo ceļi 50 kilometru garumā, savukārt pērn ieviestas pirmās velo joslas Dzirnavu, Elizabetes un Lāčplēša ielās, portālu db.lv informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikāciju speciāliste Ilze Dišlere.

Pagājušā gada nogalē arī izbūvēta speciāla nobrauktuve velobraucējiem no Akmens tilta un velo ceļš Vecmīlgrāvis – Vecāķi.

Students Artūrs Buzijans, kurš Rīgā aktīvi pārvietojas ar velosipēdu, dalās pieredzē ar db.lv: «No sākuma, kad velo joslas uztaisīja, man šķita forši, ka tās ir, bet tajā pašā laikā es brīnījos, vai vispār kāds pa tām bija pabraucis. Brīžiem tās bija nebraucamā stāvoklī. Tādas bedres gar sāniem, ka jābrauc iekšā mašīnu joslā. Ar laiku sāka lāpīt bedres un tagad ir diezgan labi.»

«Latviešu valoda ir ļoti veiksmīga ar to, ka brauktuve ir braukšanai un ietve - iešanai. Ar velosipēdu brauc, tāpēc ar braucamo uz ietves nav ko rādīties,» db.lv norāda Latvijas Riteņbraucēju apvienības valdes priekšsēdētājs Viesturs Silenieks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ukrainas pasažieru lidmašīna "Boeing 737", kas ar 176 cilvēkiem nogāzās netālu no Teherānas, aizdegās, vēl gaisā esot, teikts Irānas izmeklētāju sākotnējā ziņojumā.

Aviokompānijas "Ukraine International Airlines" lidmašīna, kas bija ceļā uz Kijevu, avarēja trešdien neilgi pēc izlidošanas no Teherānas Imāma Homeini lidostas.

Irānas civilās aviācijas organizācijas ziņojumā citēti aculiecinieki uz zemes un garām lidojošā lidmašīnā augstu gaisā sakām, ka "Boeing 737" aizdegusies vēl gaisā esot.

Trīs gadus vecajai lidmašīnai, kurai apkope pēdējoreiz tika veikta 6.janvārī, neilgi pēc pacelšanās radās tehniskas problēmas. Lidmašīna mainīja kursu uz tuvāko lidostu un pēc tam avarēja, norādīts ziņojumā.

Ziņojumā nav teikts, kādas tieši tehniskās problēmas lidmašīnai bijušas. Tomēr kāds kanādiešu avots drošības dienestos ziņu aģentūrai "Reuters" atklāja, ka gūti pierādījumu, ka pārkarsis viens no lidmašīnas dzinējiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Rinkēvičs: Būtu jāapsver iespēja pārtraukt aviosatiksmei izmantot Baltkrievijas gaisa telpu

LETA, 24.05.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Savienībā (ES) būtu jāapsver iespēja pārtraukt izmantot Baltkrievijas gaisa telpu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Politiķis atzina, ka par svētdien notikušo incidentu saistībā ar lidmašīnas piespiešanu nosēsties Minskas lidostā diskutēs ES valstu līderi.

Ministrs uzskata, ka nepieciešams izskatīt iespēju pārtraukt Baltkrievijas gaisa telpas izmantošanu aviosatiksmei ES aviokompānijām. Tāpat būtu jāskatās uz to, cik droši ir vispār lidot uz Baltkrieviju. Rinkēviča ieskatā būtu jāapsver arī Baltkrievijas nacionālās lidsabiedrības lidojumu aizliegums uz ES.

Politiķis uzsvēra, ka vakardienas situācijā apdraudēti tika visi lidmašīnas pasažieri. Reaģējot uz minēto, būtu nepieciešams domāt arī par plašākām sankcijām pret Baltkrieviju.

Notikušajā ir daudz pretrunīgas informācijas, un to jau izmeklē atbilstošie dienesti. Rinkēvičs prognozē, ka "skaidrāka bilde" par notikušo varētu būt jau tuvākajās pāris dienās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Izmeklētāji izskata vairākus Šeremetjevā sadegušās lidmašīnas katastrofas cēloņus

LETA, 06.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas izmeklētāji izskata vairākus iespējamos cēloņus, kas varēja izraisīt svētdien notikušo lidmašīnas «Sukhoi Superjet 100» katastrofu Maskavas Šeremetjevas lidostā.

Tostarp, gan nepietiekamu pilotu un dispečeru kvalifikāciju, gan tehniskus bojājumus apvienojumā ar nelabvēlīgiem laikapstākļiem, žurnālistus informējusi Krievijas Izmeklēšanas komitejas preses sekretāre Svetlana Petrenko.

Jau ziņots, ka Krievijas nacionālās aviokompānijas «Aeroflot» iekšzemes reisa pasažieru lidmašīna bija izlidojusi uz Murmansku, bet pēc 28 minūšu lidojuma atgriezās Šeremetjevā un avārijas nolaišanās laikā aizdegās.

Sarežģītu meteoroloģisko apstākļu dēļ lidmašīna nolaidās tikai otrajā mēģinājumā, taču nolaišanās laikā aviolainera šasija un priekšgals atsitās pret skrejceļu un aizdegās lidmašīnas dzinēji, bet liesmas drīz aptvēra arī visu lidmašīnas aizmugures daļu. Apkalpe steidzās evakuēt pasažierus pa piepūšamo trapu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV aviokompānijas US Airways pasažieru lidmašīna īsi pēc pacelšanās no Ņujorkas lidostas saskrējusies ar zosu baru, kā rezultātā abi dzinēji zaudējuši jaudu, ziņo nytimes.

US Airways pilots meistarīgi lidmašīnu nosēdinājis Hudzonas upē un visi 155 cilvēki izglābušies.

Lidmašīnas kapteinis Sallijs Sallenbergs pēc sadursmes ar zosu baru pagriezis lidmašīnu Hudzonas upes virzienā un to nosēdinājis. Jāatzīmē, ka Sallijs Sallenbergs ir bijušais Gaisa spēku pilots ar 40 gadu lidošanas pieredzi.

Pēc nolaišanās cilvēki sapulcējās uz lidmašīnas spārniem no kurienes viņus ar helikopteru un prāmju palīdzību nocēluši glābēji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Lietus tūre pārgalvīgiem braucējiem

Renāte Priede, speciāli DB, 08.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No modes jau izgājuši kalnu riteņi ar dubļiem uz muguras - tagad ar pilsētas riteni brauc uz darbu arī lietišķos kostīmos.

No jaunās modes izriet arī jaunas vajadzības - kā pasargāt savu riteni no lietus, matu lokas no nevēlamiem laika apstākļiem, kā individualizēt savu riteni un padarīt braukšanu patīkamu. Un, kaut arī kalendārs vēl kādu laiku rudeni un lietusgāzes nesola, ir piemērots brīdis sagatavoties slapjam laikam. Tieši šo par savu biznesa uzdevumu izvēlējušās trīs jaunas uzņēmējas - SIA Tour de rain līdzīpašnieces Gerda Zandersone, Marika Latsone un Inga Ulmane. Ar lietu un riteņiem asociējas arī uzņēmuma un produktu zīmola nosaukums - saliktenis no Tour de France un Rain.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dānijas kuģniecības kompānijas DFDS Seaways meitasuzņēmums Lietuvā DFDS Lisco saņems apmēram 244 miljonus litu (nepilnus 50 miljonus latu) no Dānijas apdrošināšanas kompānijas, kuras nosaukums netiek atklāts, par oktobra sākumā Baltijas jūrā degušo prāmi Lisco Gloria.

DFDS Lisco saņems 195 miljonus litu (nepilnus 40 miljonus latu) apdrošināšanas izmaksās par pašu kuģi un 49 miljonus litu (nepilnus 10 miljonus latu) atlīdzībā par ekonomiskajiem zaudējumiem, aģentūrai BNS paziņoja DFDS Lisco sabiedrisko attiecību vadītājs Vaidots Klumbis.

«Pagaidām nav zināms, kad apdrošināšanas izmaksas nonāks uzņēmumā,» viņš piebilda.

Klumbis skaidroja, ka par īpašuma un nemateriālo kaitējumu kompensācijas saņēmuši 90% pasažieru, kas devās reisā, kura laikā prāmis aizdegās, bet pārējie atlīdzības saņems tuvākajā laikā. Uzņēmums neatklāj izmaksāto kompensāciju apjomu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Adventes vainags nodedzina biroju Rīgas centrā; zaudējumi - 20 000 eiro

Dienas Bizness, 19.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

If Apdrošināšanā saņemts pieteikums no kāda Rīgas centrā Tērbatas ielā esoša biroja, kurā adventes vainagā atstāta svecīte izraisījusi ugunsgrēku, nodarot zaudējumus aptuveni 20 000 eiro vērtībā, informē If Apdrošināšana komunikāciju vadītāja Daiga Bluķe.

Ugunsdrošības signalizācija birojā iedarbojās plkst.6 no rīta. Pēc ugunsnelaimes likvidēšanas konstatēts, ka, visticamākais tās izcelšanās iemesls ir pa nakti birojā atstāta svecīte adventes vainagā. Ugunsgrēka rezultātā uzņēmumam nodarīti prāvi zaudējumi, jo bojāta biroja datortehnika un mēbeles, nokvēpušas sienas gan telpā, kurā izcēlās ugunsgrēks, gan blakus esošajās telpās. Tāpat bojāti arī biroja logi un durvis.

Apdrošināšanas kompānijā norāda, ka nu jau tradicionāli decembra beigas un janvāris ir laiks, kad visvairāk tiek reģistrētas ar svētku eglītēm saistītas ugunsnelaimes. Visbiežāk ugunsgrēkus šajā laikā izraisa bez uzraudzības eglītēs un uz galdiem atstātas sveces, kā arī svētku uguņošanas laikā uz māju jumtiem nokritušas degošas raķetes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Politika

Ministrs sola nepieciešamības gadījumā lemt par drošības pasākumiem Kuldīgā

LETA, 17.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) ir apsolījis nepieciešamības gadījumā lemt par papildu drošības pasākumiem Kuldīgā, kur šonedēļ ļaunprātīgi sadedzināja divas automašīnas uzņēmējiem, izraisot arī vecākās koka ēkas aizdegšanos, informēja Kuldīgas novada pašvaldības Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska.

Šodien Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa (JV) Rīgā tikās ar iekšlietu ministru Ģirģenu un Valsts policijas priekšnieku ģenerāli Intu Ķuzi, lai pārrunātu ļaunprātīgu automašīnu aizdedzināšanu. Bērziņa drīzu tikšanos ar ministru lūdza, jo 13.maija nakts notikumi satrauca iedzīvotājus un radīja plašu rezonansi vietējā sabiedrībā. Tikšanās laikā tika pārrunāta drošības situācija Kuldīgas pilsētā un novadā un potenciālās iespējas situācijas uzlabošanā.

«Vienojāmies kopīgi darīt visu iespējamo, lai notikušais noziedzīgais nodarījums tiktu pēc iespējas ātri atklāts. Iedzīvotāju un uzņēmēju drošība viennozīmīgi ir mūsu prioritāte,» pēc tikšanās sacīja pašvaldības vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Bostonā jau otrais incidents ar Boeing Dreamliner

Lelde Petrāne, 09.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Degvielas noplūde no Boeing 787 Dreamliner likusi Japan Airlines atcelt pacelšanos no Bostonas Logan lidostas. Tas ir jau otrais incidents, kurā dažu dienu laikā iesaistīts šī modeļa lidaparāts, ziņo BBC.

Lidmašīna, kas devās uz Tokiju, bija jau izbraukusi uz pacelšanos, kad tika konstatēti aptuveni 40 galoni (151 litrs) izlijušas degvielas.

Pasažieri tikuši cauri sveikā un neviens incidentā nav guvis ievainojumus, informējis lidostas pārstāvis.

Jāatgādina, ka pirmdien šajā pašā lidostā citā Dreamliner, kuru izmanto Japan Airlines, izcēlās ugunsgrēks. Tas notika neilgi pēc nosēšanās. Ugunsgrēks izcēlies no pārkarsušas detaļas. Arī šajā incidentā neviens ievainojumus neguva.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Ar ko atšķiras Boeing 737 MAX un Sukhoi Superjet katastrofas

Egons Mudulis, 03.06.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kāpēc amerikāņu lidmašīnas joprojām stāv pie sētas, bet krievu gaisa kuģi turpina lidot, sarunā ar Dienas Biznesu skaidro Civilās aviācijas aģentūras (CAA) direktors Māris Gorodcovs.

Uzreiz pēc krievu Sukhoi Superjet 100 katastrofas Maskavā sociālajos medijos – arī Latvijā ‒ izskanēja aicinājumi aizliegt šī lidmašīnas modeļa ekspluatāciju, bet līdz šim tas nav noticis. Ar ko tā atšķiras no Boeing 737 MAX?

Pēc pirmā gadījuma arī visai Boeing 737 Max flotei nekādi drastiski ierobežojumi netika noteikti. Kad notika otrs nelaimes gadījums, tika secināts, ka attiecīgā problēma ir visai gaisa flotei piemītoša. Tad sākās ķēdes reakcija pasaulē, dalībvalstu kompetentajām iestādēm aizliedzot šīs lidmašīnas ekspluatēt savās lidostās un gaisa telpā. Saistībā ar negadījumu Šeremetjevo ne Krievijas varas iestādēm, ne citiem, kur šis lidmašīnu tips ir sertificēts, tostarp ES, nav pārliecības, ka problēma ir visam gaisa kuģu parkam piemītoša, lai vajadzētu uzlikt līdzīgu aizliegumu. Turklāt ir daudz jautājumu par lidmašīnas ekspluatāciju un nosēdināšanu uz skrejceļa, un ir aizdomas par kļūdainu pilota rīcību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izcilu meistarību nodemonstrējis kādas lidmašīnas pilots, nolaižoties Bilbao lidostā Spānijā smagos laika apstākļos.

Lidojumā no Šveices uz Bilbao pilsētu, pasažieru lidmašīnai nosēžoties, valdīja spēcīga vēja apstākļi, tomēr, neskatoties uz to, pilotam izdevies lidmašīnu nosēdināt. Šo notikumu izdevies nofilmēt kādam notikuma aculieciniekam. Pašu pasažieru vidū nosēšanās laikā lidmašīnā valdījusi panika un bijuši skaļi kliedzieni.

Drīz pēc lidmašīnas nolaišanās lidosta tika slēgta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijā avarējot privātajai lidmašīnai, gājusi bojā Krievijas otras lielākās aviokompānijas līdzīpašniece Natālija Fiļeva, ziņo BBC.

N. Fiļeva bija viena no Krievijā bagātākajām sievietēm un lielākā akcionāre S7 (Siberia Airlines).

Lidmašīna avarējusi, nosēžoties Egelsbach lidostā netālu no Frankfurtes.

Lidmašīnas avārijā bojā gājis vēl viens pasažieris un pilots. Avārijas cēlonis pagaidām nav zināms.

Privātā lidmašīna bija ceļā no Kannām Francijā.

55 gadus vecās N. Fiļevas bagātība saskaņā ar Forbes aplēsēm bija 600 miljoni ASV dolāru.

Avārijas izmeklēšanā iesaistīsies gan Krievijas, gan starptautiskās iestādes.

Divi cilvēki arī gājuši bojā brīdī, kad policijas automašīna, kas traucās uz negadījuma vietu, sadūrās ar citu automašīnu netālu no lidostas.

Trīs policijas darbinieki, kas atradās policijas automašīnā, guvuši nopietnus ievainojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divi tūristi no Krievijas šokējuši pasažierus lidojuma laikā no Brazīlijas uz Londonu, ziņo The Sun.

British Airways stjuarte norādījusi, ka viņi sēdējuši lidmašīnas beigās - 55D un 55E vietās. Stjuarte palūdza O. Bezmelitsinai pārtraukt nodarbi un, lidmašīnai nosēžoties Hītrovas lidostā, viņi tika apcietināti. "Lidmašīnā bija 350 pasažieri, ieskaitot bērnus. Mums pienāca pasažieri un norādīja uz to, kas notiek lidmašīnas beigās. Aizejot uz lidmašīnas beigām, un, ieraugot, ka sieviete ir noliekusies pāri vīrietim - man kļuva morāli slikti, un tas vēl notika visu pasažieru priekšā," šokā notikušo atstāsta stjuarte.

Pēc stjuartes lūguma pārtraukt nodarbi O. Bezmelitsina to arī izdarīja, bet pēc pāris minūtēm nolēma atkal ķerties pie darba.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Ērenpreisa riteņu darbnīca izgatavojusi pirmos korporatīvos divriteņus

Lelde Petrāne, 27.05.2014

Ērenpreiss valdes priekšsēdētājs Toms Ērenpreiss (no kreisās) un Laima valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saldumu fabrikas Laima darbinieki saņēmuši Latvijas velosipēdu uzņēmuma Ērenpreiss izgatavotos 15 riteņus, lai turpmāk varētu pārvietoties pilsētā.

Riteņi izgatavoti pēc saldumu fabrikas pasūtījuma. Ērenpreisa riteņu darbnīcā veidoti to rasējumi, lai rāmis būtu pēc iespējas vieglāks, riteņiem ir ādas sēdeklīši un rokturi, riteņi aprīkoti ar diožu gaismām. To dizainā izmantota Laimas identitāte.

Toms Ērenpreiss, Ērenpreisa riteņu darbnīcas vadītājs, stāsta: «Šie ir pirmie korporatīvie riteņi, ko izgatavojusi Ērenpreisa riteņu darbnīca.»

Savukārt, Rolands Gulbis, AS Laima valdes priekšsēdētājs, informē arī par ražošanas plāniem. Šogad - vasaras periodā - tiks pilnveidota ražotne Miera ielā. Ražošanas iekārtu rekonstrukcijai un energoefektivitātes uzlabošanai akciju sabiedrība Laima izmantos Latvijas valsts piedāvātās iespējas, ko sniedz līdzekļi no emisiju kvotu tirdzniecības saskaņā ar Kioto protokolu. Projekta mērķis ir veikt ieguldījumus vides aizsardzībā, kas ļauj samazināt siltuma zudumus un atgūt neizmantoto enerģiju. Projekta kopējās izmaksas 687 tūkstoši EUR, no tiem Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta līdzfinansējums būs 45% apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad jūlijā visā Latvijā reģistrēti 405 velosipēdu zādzību un pazušanas gadījumi. Savukārt Rīgas reģionā šā gada pirmajā pusē kā zagti vai pazuduši reģistrēti gandrīz 500 riteņi, vēsta laikraksts Diena. Pēc zādzības konstatēšanas īpašniekam iesaka apstaigāt vietas, kur ritenis varētu būt, piemēram, tuvējos lombardus, Rīgā - tirgu Latgalīte, citus krāmu tirgus, pārbaudīt sludinājumus internetā.

«Nezinu, kāpēc visi saka, ka Latgalīte ir centrs, kur pārdod nozagtus velosipēdus katru dienu. Nu tā nav,» laikrakstam sacījis minētajam tirgum tuvākā, Gogoļa ielas Rīgas 2.policijas iecirkņa priekšnieks Vladimirs Stoļarovs. Viņš arī apgalvojis, ka «nekādas garāžas, kur glabā zagtos riteņus, tur nav». Viņš domā, ka pastāvīgajiem tirgotājiem nav patīkami, ja kāds blakus pārdod zagtu mantu, tāpēc tiem droši var lūgt palīdzību.

«Tendence stiept zagtos velosipēdus un arī citas mantas ir uz Latgalīti, jo tur tirgo pamatā rūpnieciskās preces un spektrs ir ļoti plašs. Matīsa tirgū blakus gaļai un kartupeļiem divriteņus taču nepārdos,» laikrakstam stāstījis Jānis Zīle, sērijveida un liela apmēra zādzību izmeklēšanu koordinējošās Rīgas kriminālpolicijas nodaļas šefa vietnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Alus riteņi» Amsterdamas centrā pēdējā laikā kļuvuši ļoti populāri, taču divi negadījumi pēdējo mēnešu laikā lika pilsētas domei izvērtēt šo biznesu, ziņo Reuters.

Vienā gadījumā «alus riteņa» šoferis izkrita no braucamā, savukārt otrā gadījumā, kad «alus riteņos» bija tikai sievietes tas ietriecās mājā, jo centās iebraukt kādā šaurā Amsterdamas ieliņā.

Tie, kas vēl nav izbaudījuši braucienu «alus riteņos», kas nozīmē ekskursija pa pilsētas centru sēžot ar kāju minamā, pārvietojamā bārā var gavilēt, jo pilsētas dome nolēma atļaut turpināt šo biznesu, bet ar dažiem ierobežojumiem.

Ierobežojumi paredz, ka šīm ekskursijām būs stundu ierobežojums, alus riteņi nedrīkstēs būt lieli, jo pilsētā ir šauras ielas un šoferim nāksies vizināt alus riteņa pasažierus skaidrā.

Viena no vislabāk pazīstamajām kompānijām PartyFiet, kas nodarbojās ar šo biznesu ekskursantiem piedāvā divu stundu ekskursiju alus ritenī, kurā var ietilpt 22 cilvēki ar 30 litriem alus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nav viegli noskriet maratonu, ilgstoši peldēt vai nobraukt ar riteni teju 200 kilometru. Taču prātam neaptverami, kā to visu var izdarīt vienās sacensībās. Tāpēc grūtību rangā pāri visam, šķiet, ir Ironman triatlona sacensības, kurās jānopeld 3,8 kilometri, jānobrauc ar riteni 180 km un vēl jānoskrien maratons - 42,2 kilometru.

Apbrīnojami īsā laikā kopš nopietnu treniņu sākuma līdz finišam Ironman distancē pirmo reizi tika Atis Brikovskis. Pēc viņa stāstītā intervijā laikrakstam Diena - ekonomiskajai krīzei mēdz būt arī gaismas puse. Ja neveicas biznesā, ir jāmeklē veids stresa noņemšanai. Un gadās, ka beigās ir vēl lielāks gandarījums nekā reizēs, kad maciņš piepildījies ar latiem vai eiro.

«Protams, man ir atbalstītāji, jo treniņi paņem tik daudz laika, - viens pats es to nepavilktu. Viena lieta ir treniņi, bet pēc tam vēl ir nepieciešams laiks, lai pēc tiem atgūtos,» laikrakstam stāstījis A. Brikovskis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja piepildīsies Elio Motors plāni, tuvāko gadu laikā uz ceļiem nonāks neliela automašīna, kas gan ir vienāda garuma ar Honda Fit, bet daudz vieglāka. Turklāt šim spēkratam ir vien trīs riteņi un divas sēdvietas. Ar sākumcenu 6800 ASV dolāru apmērā tā ir arī ievērojami lētāka, vēsta AP.

ASV pilsētā Fīniksā bāzētais uzņēmums plāno sākt ražot automašīnas bijušajā General Motors rūpnīcā. Šos spēkratus jau esot rezervējuši 27 tūkstoši cilvēku. Gadā iecerēts saražot 250 tūkstošus šādu automašīnu. Tas ir tuvu apjomam, kādu Mazda pārdod ASV tirgū.

Tā kā spēkratam ir trīs riteņi - divi priekšā un viens aizmugurē - Elio ASV tiek klasificēta kā motocikls. Taču Elio Motors dibinātājs Pauls Elio apgalvo, ka transportlīdzeklis, raugoties no došības viedokļa, pielīdzināms automašīnai. Tajā braucošajiem nebūs vajadzība valkāt ķiveres.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Pieredzes stāsts: Bijušais riteņbraucējs Pēteris Janevics strādā par slēpošanas instruktoru Jaunzēlandē

Lelde Petrāne, 11.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēteris Janevics, kurš kā profesionāls sportists vairākas sezonas aizvadīja riteņbraukšanas komandā DPA cycling team, šobrīd strādā par slēpošanas instruktoru vienā no lielākajiem Jaunzēlandes slēpošanas kūrortiem.

«Jaunzēlandē uz katru instruktora vietu ir ļoti liels konkurss. Atrast slēpošanas instruktora darbu latvietim Jaunzēlandē ir grūti, jo neviens nesaista Latviju ar ziemu un kalnu slēpošanu,» viņš stāsta biznesa portālam db.lv.

Oktobra sākumā P. Janevics atgriezīsies Latvijā, lai pabeigtu pēdējo gadu universitātē, kā arī turpinās strādāt par slēpošanas instruktoru Žagarkalnā. «Noteikti vēlētos uz vēl vienu sezonu atgriezties Jaunzēlandē, jo tik daudz vēl nav apskatīts un piedzīvots. Mīlu šo valsti. Strādāt par slēpošanas instruktoru, tas ir lieliskākais veids, kā apceļot pasauli, tāpēc mans mērķis ir pavadīt sezonu Japānā, Kanādā un Čīlē. Šis nav naudas darbs, tāpēc nevēlos doties uz Eiropas Alpiem, jo ir daudz citu interesantāku kalnu un valstu, kurās kādu laiku dzīvot un uzturēties, lai gan Eiropas Alpi ir vieta, kur slēpošanas instruktors tiešām spēj nopelnīt.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Al-Qaeda uzbrukusi lidmašīnai, kas lidojusi no Kipras

, 18.08.2007

Šajā attēlā no video redzams, kā pasažieri lec ārā no lidmašīnas, cenšoties izglābties no teroristiem.

Foto: AFP/SCANPIX

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lidmašīna, kas bija ceļā no Kipras uz Turcijas pilsētu Stambulu bijusi spiesta nosēsties citā Turcijas vietā Antālijā, jo tai pa ceļam uzbrukuši divi gaisa pirāti, vēsta BBC. Daži pasažieri un apkalpe joprojām atrodas lidmašīnā kopā ar uzbrucējiem, kuriem ir spridzeklis.

Gaisa pirāti, kuri runājuši arābu valodā, gribējuši, lai lidmašīna lido uz Irānas galvaspilsētu Teherānu.

Lidmašīnā atradušies 136 pasažieri un seši apkalpes locekļi, kad tā izlidojusi no Kipras.

Lidmašīna jau divas stundas bija lidojusi, kad divi vīrieši pēkšņi centušies iekļūt pilota kabīnē. Kad viņiem tas nav izdevies, vīrieši pieprasījuši, lai lidmašīna lido uz Irānu. Taču piloti to nosēdinājuši Antālijā, jo lidmašīnai neesot pietikusi degvielai, lai aizlidotu līdz Irānai. Kā vēsta Reuters, pilotiem izdevies izkļūt no lidmašīnas, bet uzbrucēji pašlaik pieprasot, lai tie atgrieztos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc viltus brīdinājuma saņemšanas par lidmašīnā ievietotu spridzekli Lielbritānijas iznīcinātāji trešdien pavadījuši Īrijas zemo cenu aviokompānijas «Ryanair» lidmašīnu no Kauņas uz Londonas Stenstedas lidostu, paziņojusi Lietuvas policija un lidsabiedrība.

«Reiss no Kauņas uz Londonas Lūtonas lidostu tika novirzīts uz Londonas Stenstedas lidostu,» sacīja «Ryanair» pārstāvis.

Pēc Lietuvas policijas sniegtās informācijas, uz policiju plkst. 6.21 piezvanījis nenoskaidrots vīrietis, kurš apgalvojis, ka lidmašīnā, kas izlidos no Kauņas uz Lūtonu, ievietots spridzeklis. Policija kopā ar apkalpi lidmašīnu pārbaudījusi, taču nekas aizdomīgs nav atrasts, tāpēc nolemts atļaut lidmašīnai doties ceļā.

Taču, kad «Ryanair» lidmašīna ielidojusi Lielbritānijas gaisa telpā, pacēlušies gaisā divi britu gaisa spēku iznīcinātāji «Typhoon» un «Ryanair» lidmašīna novirzīta uz Stenstedas lidostu.

Lidmašīna nolaidās bez problēmām un, tiklīdz būs veiktas drošības pārbaudes, pasažieri ar autobusu tiks nogādāti Lūtonā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

airBaltic lidmašīna Šeremetjevas lidostā izslīdējusi no manevrēšanas ceļa; tajā bijis arī Augulis

LETA--INTERFAX/EHO MOSKVI, 06.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien no manevrēšanas ceļa Šeremetjevas lidostā Maskavā izslīdējusi Latvijas nacionālās aviokompānijas «airBaltic» pasažieru lidmašīna, apliecināja «airBaltic» pārstāvis Didzis Rudmanis.

«Šodien, 6.decembrī, spēcīgu vēja brāzmu un slidena manevrēšanas ceļa dēļ reiss BT428 no Rīgas uz Maskavu ar lidmašīnu Boeing 737-500 saslīdēja uz manevrēšanas ceļa pēc nosēšanās Šeremetjevas starptautiskajā lidostā,» informēja Rudmanis.

Visi pasažieri tika nogādāti lidostas terminālī. Neviens pasažieris nav guvis savainojumus, kā arī lidmašīnai nav novērojami nekādi vizuāli defekti.

Pasažieru vidū bijis arī Latvijas satiksmes ministrs Uldis Augulis, kas ieradies apmeklēt forumu «Krievijas transports», žurnālistiem pavēstīja Krievijas transporta ministrs Maksims Sokolovs.

Lidmašīnai pēc aizvilkšanas uz stāvvietu tiks veiktas papildu pārbaudes. «airBaltic» varēšot sniegt plašāku informāciju pēc pilnīgas situācijas izmeklēšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Lidostā izsludina ārkārtas situāciju

, 19.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien lidostā Rīga izsludināts ārkārtas situācijas signāls gatavība, kas bijis saistīts ar problēmām, kas radās, nolaižoties Air Baltic lidmašīnai.

Šobrīd trauksmes signāls gatavība ir atcelts, Db.lv pastāstīja VAS Starptautiskā lidosta Rīga sabiedrisko attiecību vadītāja Santa Auguste. Ārkārtas situācijām esot divu veidu pakāpes - gatavība un trauksme - šajā gadījumā izludinātais gatavības signāls tiek izsludināts gadījumos, kas nav tik bīstami kā trauksmes gadījumos.

Air Baltic lidmašīnai nolaižoties, tai radušās problēmas ar aizplākšņu sistēmu.

A/S Air Baltic Corporation Korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags, Db.lv informēja, ka airBaltic reisa Diseldorfa – Rīga BT232 lidmašīnas nosēšanās aizkavējās par 40 minūtēm, jo sākotnēji lidmašīnas aizplākšņi (ierīces, kas palielina spārnu laukumu un lidmašīnas spārnu pretestību) tika izlaisti daļēji. Tika veiktas nepieciešamās darbības, lai aizplākšņus izlaistu pilnībā, un lidmašīna veica nosēšanos parastajā kārtībā.

Komentāri

Pievienot komentāru