Transports un loģistika

Lidsabiedrība «Virgin Express» palielina savu piedāvājumu

Aivars Mackevics [email protected], 28.01.2003

Jaunākais izdevums

Beļģijas lēto lidojumu lidsabiedrība Virgin Express palielina savu piedāvājumu. No šī gada 30 marta tā lidos maršrutā Amsterdama – Roma. Lidojumus plānots veikt katru dienu. Tas būs šīs lidsabiedrības pirmais lidojumu maršruts, kas nelidos uz Briseli. Vasarā plānots lidot arī no Briseles uz Bordo un Maljorku. Avots: FVW

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Virgin boss Sers Ričards Brensons piedāvājis slēgt derības ar British Airways (BA) par vienu miljonu Lielbritānijas sterliņu mārciņu (apmēram 850 tūkstoši latu) par to, ka Virgin Atlantic zīmols piecu gadu laikā nepazudīs, vēsta BBC.

(Papildināts ar informāciju par noslēgto darījumu.)

Brensons noraidījis International Airlines Group, kam pieder BA, vadītāja Vilija Volša pausto, ka Virgin drīz vairs nebūs.

Iepriekš tika ziņots, ka Brensons varētu pārdot daļu no savas 51% lielās daļas aviokompānijā.

Rakstot Virgin blogā, viņš norādījis: «Mums nav plānu pazust.»

Saskaņā ar iepriekš klajā nākušo informāciju Delta Airlines piedāvājusi iegādāties Singapore Airlines 49% lielo daļu Virgin Atlantic. Līdz ar šo darījumu Delta Eiropas partneris Air-France-KLM pēc tam veiktu darījumu, iegūstot Brensona daļu. Tā rezultātā Virgin zīmols galu galā no aviokompānijas pazustu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvniecības profesionāļi zina, cik svarīga ir ātra, būvdarbiem nepieciešamo materiālu pieejamība, kvalitāte un atbilstība projektā paredzētajam mērķim. Ar šādu mērķi šoruden atvērts jaunais veikalu tīkla Onninen Express veikals Pārdaugavā, Rīgā. Viena no būtiskākajām Onninen Express veikalu priekšrocībām – ātra iepirkšanās, ko sniedz iespēja pircējam pašam noskenēt preču svītru kodu un pašrocīgi sakomplektēt visu nepieciešamo atbilstoši veicamā darba specifikai.

Jaunais Onninen Express veikals atrodas stratēģiski izdevīgā vietā, Raudas ielā 12b, paralēli K.Ulmaņa gatvei. Iepriekš šajās telpās atradās autosalons, bet, veicot pārbūvi, izveidota tirdzniecības zona 1100 kvm platībā. Papildu veikala teritorijā ir 1200 kvm plašs āra tirdzniecības laukums lielgabarīta precēm. Jāatzīmē, ka jaunais veikals būtībā ir 2014. gadā Tīrainē atvērtā Express koncepta veikala “turpinājums”. Septiņu darbības gadu laikā, būtiski palielinoties preču klāstam un pieaugot tirdzniecības apjomiem, radās loģiska nepieciešamība pārcelties uz plašākām telpām.

Veikals Pārdaugavā ir ceturtais Express koncepta veikals Latvijā. Viens no tiem atrodas Rīgā Daugavas labajā krastā, Dārzciemā, divi reģionos – Liepājā, kas apkalpo klientus Kurzemē, un Valmierā – Vidzemes klientiem. Veikals Onninen Express Pārdaugavā strādā katru darbdienu no 7:30 – 18:00 un apkalpo klientus “zaļajā” režīmā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Virgin Group dibinātājs Ričards Brensons plāno nirt okeāna dzīlēs ar jaunu reaktīva tipa zemūdeni.

Piecus ar pusi metrus lielā zemūdene Virgin Oceanic spēj nirt līdz pat 11 kilometru dziļumam. Plānots, ka divu gadu laikā zemūdene nirs piecas reizes – pirmā ekspedīcija tiek plānota Klusajā okeānā 11 kilometru dziļumā – Marianas dziļvagā, vēsta ziņu aģentūra Reuters.

Plānots nirt arī Puertoriko dziļvagā Atlantijas okeānā, Mollijas dziļvagā Ziemeļu ledus okeānā, Diamantinas dzelmē Indijas okeānā un Dienvidu sendvičas dzelmē. «Mēs atklāsim daudzas fascinējošas lietas, iespējams, iepriekš nezināmas radības, kas dzīvo okeāna dzelmē. Cerams, ka ekspedīciju atklājumi būs noderīgo cilvēcei,» ziņu aģentūrai Reuters stāstīja R.Brensons.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautisko autobusu operators "Lux Express" 22. maijā atsāks veikt regulārus reisus maršrutos Tallina-Rīga, Viļņa-Rīga un Tallina-Viļņa.

"Pašlaik atjaunojam tikai trīs no vienpadsmit starptautiskajiem maršrutiem, ko iepriekš nodrošinājām, un ar mazāk nekā pusi no iepriekš veiktā reisu skaita.

Jāpiebilst, ka regulāru starpvalstu braucienu atjaunošana ir mazs, bet svarīgs solis, lai pamazām atgrieztos iepriekšējā ritmā. Ceram, ka pēc iespējas ātrāk sasniegsim iepriekšējo reisu skaitu, tomēr paredzam, ka tam ir nepieciešami vismaz 18 mēneši," stāsta "Lux Express" starptautisko reisu biznesa attīstības vadītājs Raits Remmels.

"Lux Express" veiks sekojošus starptautiskos reisus no 22. maija:

Tallina-Rīga 7:00 (Lux Lounge); 10:00 (Lux Express); 12:30 (Lux Lounge); 18:00 (Lux Lounge)

Rīga-Tallina 7:00 (Lux Lounge); 12:30 (Lux Lounge); 15:00 (Lux Express); 18:00 (Lux Lounge)

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijā pirmā zemo pārvadājumu tarifu kompānija Sky Express pieņēmusi darbā bijušo Virgin Atlantic komercdirektoru Viljamu Bolteru, raksta lenta.ru.

Sky Express Bolters ieņems kompānijas stratēģijas konsultanta amatu direktoru padomē. Tiek pieļauts, ka viņa stāšanās jaunajā amatā saistīta ar Virgin Sky Express akciju paketes iegādi. Iepriekš, ziņots, ka britu miljardieris, kompānijas Virgin dibinātājs Ričards Brensons, ievadījis sarunas par Sky Express akciju iegādi.

Sky Express dibināta 2006. gadā. Tās akcionāru vidū ir Eiropas rekonstrukciju un attīstības banka (20% akciju), Altima Capital, privātie ārzemju un Krievijas akcionāri. Firmas akciju kontrolpakete pieder Авиакомпания Красноярские авиалинии ģenerāldirektoram Borisam Abramovičam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskais pasažieru pārvadātājs "Lux Express" no piektdienas, 28.aprīļa, palielinās reisu skaitu maršrutā Rīga-Tallina, informē "Lux Express" pārstāvji.

Ieskaitot maršrutu Tallina-Viļņa, turpmāk starp Rīgu un Tallinu ik dienu tiks nodrošināti 12 reisi. Braucienu dati liecina, ka Latvija joprojām ir viens no populārākajiem ceļojumu galamērķiem igauņu vidū, savukārt Latvijas iedzīvotāji labprāt ceļo uz Igauniju.

Salīdzinot ar 2022.gada martu, "Lux Express" maršrutā Tallina-Rīga pasažieru skaits šogad palielinājās par 61%. Savukārt kopējais pasažieru skaits visos reģiona (Baltijas valstis un Varšava) maršrutos šogad pieauga par 67%.

"Lux Express" starptautiskā biznesa vadītājs Raits Remmels norāda, ka visās trīs Baltijas valstīs novērojams intereses pieaugumu par ceļošanu, un to apliecina arī pasažieru skaita pieauguma tendences. "Lux Express" seko līdzi pasažieru vēlmēm un, reaģējot uz intereses kāpumu, atbilstoši palielina arī reisu skaitu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aviokompānija Virgin Atlantic’s nesen nosvinēja 25 gadu jubileju. Šī iemesla dēļ kompānija laida klajā jaunu pakalpojumu - PitchTV.

Multimiljonārs un dažādu pārdrošu projektu īstenotājs Sers Ričards Brensons (Richard Branson) norādīja, ka šī pakalpojuma mērķis ir atbalstīt inovatīvas idejas un jaunos uzņēmējus.

«Uzņēmēji varēs prezentēt savas idejas visai pasaulei. Viņiem atliks tikai nofilmēt savu prezentāciju un ielādēt to Virgin Atlantic’s mājas lapā. Savukārt citi uzņēmēji varēs šīs prezentācijas apspriest savā starpā un dot savu vērtējumu,» norāda R. Brensons.

Viņš arī norāda, ka tās idejas, kuras saņems visvairāk balsu tiks translētas kompānijas Virgin Atlantic’s lidmašīnās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Virgin Money pēc reģionālās bankas Church House Trust iegādes gatavojas uzsākt bankas biznesu Lielbritānijā, vēsta BBC.

Virgin par banku maksās 12.3 miljonus Lielbritānijas sterliņu mārciņu (9.53 miljoni latu) un biznesā investēs 37.3 miljonus sterliņu mārciņu (28.91 miljons latu).

Izmantojot Virgin Money zīmolu, banka piedāvās noguldījumu un kredītu iespējas.

«Church House Trust bizness nodrošina mums spēcīgu pamatu izaugsmei,» sacījis Virgin grupas dibinātājs Sers Ričards Brensons (Sir Richard Branson).

Savukārt Virgin group vadītāja Džeina Anne Gadhija (Jayne Anne Gadhia) akcentējusi, ka finanšu krīze ir aptraipījusi daudzu Apvienotās Karalistes banku reputāciju, tādēļ jaunajai bankai būs iespējas izcelties.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Parex banka sākusi piedāvāt jauno American Express Blue kredītkarti

Ieva Mārtiņa [email protected], 13.10.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parex banka sākusi jaunas kredītkartes – American Express Blue izdošanu Latvijā, Db informēja bankā. Parex bankas American Express Blue kredītkarte apvieno sevī modernus risinājumus: kredītu trīs mēnešalgu apmērā, iespēju izmantot 45 kredītbrīvdienas un iespēju izvēlēties kredīta atmaksas veidu – atmaksāt visu kredītsummu uzreiz vai pakāpeniski, īpašu darījumu drošību, apdrošināšanas pakalpojumus, īpašu klientu servisu, papildu atlaides un bonusus, norēķinoties ar kredītkarti. “Parex bankas American Express Blue kredītkarte sniedz jaunas iespējas Latvijas iedzīvotājiem. Jaunais piedāvājums ir piemērots visplašākajam klientu lokam. American Express Blue kredītkarte līdz šim ir bijusi ļoti pieprasīta vairāk nekā 20 pasaules valstīs, un mūsdienu dinamiskajā dzīves ritmā tā piedāvā virkni priekšrocību, kas apmierina daudzu Latvijas iedzīvotāju vajadzības, vēlmes un prasības,” saka Parex bankas Maksājumu karšu daļas vadītājs Andris Riekstiņš. Parex bankas jaunā American Express Blue kredītkarte ir aizsargāta pret krāpnieciskiem darījumiem. Tās lietotājiem tiek nodrošināts serviss: pirkumu aizsardzība – tiek kompensētas bojātas vai nozagtas preces ar vērtību virs 30 eiro, bet ne vairāk kā 1000 eiro par vienu preci, vai arī par kopējo vērtību līdz 20 000 eiro gadā. Klienta pašrisks gadījumā, ja karte tiek izmantota krāpnieciskiem mērķiem, ir 150 latu. Savukārt American Express® Selects īpašā piedāvājumu programma, kas darbojas visā pasaulē, kartes lietotājiem dod iespēju iepirkties ar ievērojamām atlaidēm gan Latvijā, gan visā pasaulē. Ar Parex bankas American Express Blue kredītkarti var veikt pirkumus vairāk nekā 4000 tirdzniecības vietās Latvijā – veikalos, degvielas uzpildes stacijās, viesnīcās un restorānos. Ar American Express Blue var norēķināties par pirkumiem un pakalpojumiem visā pasaulē. Tāpat American Express kartes īpašniekiem ir pieejami vairāk nekā 600 000 bankomātu skaidras naudas izņemšanai visdažādākajās pasaules valstīs. American Express ir daudzfunkcionāla pasaules mēroga ceļojumu un finanšu pakalpojumu kompānija, kas dibināta 1850. gadā. Parex banka ir viena no Baltijas valstu komercbanku sektora līderēm. Parex banka ir vienīgais American Express sadarbības partneris Latvijā, kam ir tiesības emitēt American Express kredītkartes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Parex banka: American Express karšu īpašniekiem jāuztraucas nav

, 03.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

American Express un Parex banka šodien paziņoja, ka Parex banka turpinās emitēt American Express kartes Latvijas patērētājiem, kā arī paplašināt to uzņēmumu skaitu, kas pieņem apmaksai kartes American Express, informē Parex bankas Korporatīvo komunikāciju speciālists Viktors Zaķis.

Latvijas patērētāji varēs joprojām izmantot American Express kartes pirkumu veikšanai, savukārt tirgotāji pieņemt tās veikto pirkumu apmaksai.

"Latvija ir viens no primārajiem tirgiem American Express karšu izlaišanai reģionā. Parex banka jau divus gadus emitē mūsu kartes un šajā periodā ir sasniegusi izcilus rezultātus, piedāvājot augstas kvalitātes produktus un piesaistot lojālus klientus ar augstu pirktspēju tirgošanas uzņēmumiem kas sadarbojas ar American Express," paziņoja Peter Wright, American Express viceprezidents. "Parex banka ir lielisks partneris un mēs noteikti turpināsim sadarbību, lai attīstītu American Express produktus un pakalpojumus, kas radīti, lai apmierinātu Latvijas patērētāju un tirgotāju augošās vajadzības."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunāko spēļu Nintendo Wii un Sony PlayStation 3 konsoļu īpašnieki, pieslēdzot savas konsules pie interneta, varēs klausīties Virgin Radio četras stacijas, ziņo BBC.

Virgin Radio klausītājiem būs arī iespēja piekļūt videoklipiem, ekskluzīviem ierakstiem, kā arī būs iespēja lejupielādēt mp3 mūzikas failus un pirkt koncertu biļetes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas Virgin Group vadītājs Ričards Brensons plāno atvērt kazino Ķīnas administratīvajā rajonā Makao (Macau), ziņo Bloomberg.

Brensons esot apciemojis Makao izpilddirektoru Edmundu Ho (Edmund Ho), lai pārrunātu iespēju iegādāt 20 hektārus zemes un uz tās paredzamo kazino - izklaides centra būvniecību, kurā ietilps trīs viesnīcas un viens kazino.

Tādā veidā miljardieris pievienotos pasaulē lielākajam azartspēļu tirgum, kurā darbojas kompānijas Las Vegas Sands un Wynn Resorts, kuras pagājušajā gadā dubultoja spēļu galdu skaitu pasaulē.

Virgin Group īpašniekam un viens no bagātākajiem cilvēkiem pasaulē Ričardam Brensonam pieder aviokompānijas Virgin Atlantic un Virgin America, dzērienu kompānija Virgin Cola, ierakstu kompānija Virgin Records, kā arī vēl citas Virgin komānijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas uzņēmējs, koncerna Virgin dibinātājs Ričards Brensons ASV kredītu krīzes laikā saskatījis jaunu izdevību, un atvēris finanšu kompāniju Virgin Money USA, kura nodarbojas ar aizdevumu organizēšanu starp radiniekiem un draugiem, raksta Reuters.

Virgin Money USA darbības pamatā nav aizdot naudu, bet gan palīdzēt noorganizēt tās aizdošanu, un pieskatīt, lai tā arī tiktu atdota. Kompānija pieskata, piemēram, radinieku, draugu vai biznesa partneru savstarpējos aizdevumus.

Virgin Money USA Prezidents Ašēšs Advandi (Asheesh Advandi) uzskata, ka situācijā, kāda pašlaik ir ASV kredītu tirgū, patērētājiem tā ir lieliska izdevība sasniegt savus mērķus ar draugu vai radinieku palīdzību.

Šādam aizdevumam ir vairākas priekšrocības, piemēram, ievērojami zemāki procenti, elastīgs atmaksas termiņš u.c.

Virgin Money USA piedāvājumā ietilpst vairāki pakalpojumi, piemēram, Handshake Plus (Rokasspiediens Plus), kura pamatā ir abu pušu (aizdevēja un aizdevuma ņēmēja) savstarpēja mutiska vienošanās par procentlikmi, atmaksas termiņu u.c., kuru fiksē Virgin Money un seko līdzi norunas izpildei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Lux Express plāno sākt pārvadājumus maršrutos Rīga-Liepāja un Liepāja-Daugavpils

LETA, 04.03.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskais pasažieru pārvadātājs "Lux Express" maijā plāno sākt komerciālos pasažieru pārvadājumus reģionālās nozīmes maršrutos Rīga-Liepāja un Liepāja-Daugavpils, aģentūrai LETA apstiprināja "Lux Express" Baltijas biznesa attīstības vadītājs Aldis Ķibēns.

Viņš norāda, ka Sabiedriskā transporta padome ir paudusi atbalstu reģionālās nozīmes maršruta Rīga-Liepāja atklāšanai pasažieru komercpārvadājumiem.

"Patlaban gaidām Autotransporta direkcijas (ATD) paziņojumu par šī maršruta atvēršanu komerciālajiem pasažieru pārvadājumiem un atbildi uz uzņēmuma pieteikumu izsniegt atļauju, lai varētu nodrošināt pasažieru pārvadājumus maršrutos Rīga-Liepāja un Liepāja-Daugavpils," pauž Ķibēns.

Viņš papildina, ka patlaban būtiskākais solis transporta nozares attīstībai būtu šo un citu maršrutu atvēršana komerciālajiem pasažieru pārvadājumiem, kas ne vien veicinātu konkurenci tirgū, bet arī pasažieriem dotu iespēju izvēlēties pakalpojuma kvalitāti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Digitālā revolūcija ienāk arī optikā

Anda Asere, 30.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagaidām redzes korekcijā e-komercija ir attīstības sākumstadijā, norāda SIA OC Vision valdes priekšsēdētājs Jānis Dzenis.

Uzņēmumā ietilpst vairāki optikas veikalu zīmoli – Pasaules optika, OptiO, Vision Express, Lornete, Vizionette, kontaktlēcu internetveikals dr. Lensor, kā arī vairumtirdzniecības biznesa virziens Optica. Latvijā nozares uzņēmumu kopējais apgrozījums ir 30 miljoni eiro, un SIA OC Vision tirgus daļa ir vairāk nekā trešdaļa. OC Vision grupas kopējais apgrozījums, ieskaitot vairumtirdzniecības biznesu un optikas veikalus Lietuvā, 2018. gadā veidoja 21,8 milj. eiro (bez PVN), kas ir par 17,4% lielāks nekā iepriekšējā gadā. «Tirgus piesātinājums vēl nav sasniegts, jo pie mums uz desmit tūkstošiem iedzīvotāju ir viena optika, līdzīgi kā Zviedrijā. Vislielākā konkurence Eiropā ir Kiprā un Beļģijā, kur uz 5000 iedzīvotājiem ir viena optika,» viņš teic. Plašāk par biznesu viņš stāsta intervijā Dienas Biznesam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Lux Express: konkurence pārvadājumos ar autobusu Baltijas reģionā pērn divkāršojusies

Nozare.lv, 01.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskajos pārvadājumos ar autobusiem pērn visu pārvadātāju piedāvātais sēdvietu skaitu kopumā ir divkāršojies, norāda Lux Express valdes priekšsēdētājs Hannes Sarpū.

«Jāatzīst, nekad vēl nav bijis tik daudz konkurentu pasažieru pārvadājumos maršrutā Sanktpēterburga - Baltijas valstis un īpaši - Sanktpēterburga - Tallina, kurā konkurence ir kļuvusi daudz sīvāka tieši pērn,» skaidro Sarpū.

Viņš norāda, ka Sanktpēterburga ir Baltijas valstīm tuvākā lielākā megapolise ar vairāk nekā pieciem miljoniem iedzīvotāju. «Jau vairāk nekā desmit gadu laikā viņu populārākais galamērķis īsiem atvaļinājumiem ir bijusi Somija. Bet apmēram pirms diviem - trim gadiem Baltijas valstis, galvenokārt Igaunija, kā arī Latvija, sāka piesaistīt arvien vairāk Sanktpēterburgas iedzīvotāju, organizējot tūrisma seminārus, piedaloties gadatirgos un ar reklāmas kampaņām masu medijos, popularizējot Igauniju un Latviju kā galamērķus,» skaidro Lux Express vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grupa Smashing Pumpkins iesūdzējusi Ričardam Brensonam piederošo Virgin Records, apgalvojot, ka ierakstu kompānija nelegāli izmantojusi viņu nosaukumu un mūziku ar reklāmu saistītos darījumos, kas iedragājis fanu uzticēšanos grupai, ziņo Associated Press.

Tiesas sēdē par līguma laušanu rokgrupa savu sūdzību pamatoja, sakot, ka viņi vairāk nekā 20 gadus smagi strādājuši, lai sasniegtu tik ievērojamu fanu pulku. Savukārt Virgin Records, slēdzot reklāmas darījumu ar kompānijām Amazon.com un Pepsi, apdraud grupas reputāciju.

Virgin grupas Smashing Pumpkins mūziku izdod jau vairāk nekā 17 gadus, taču līgums starp abām pusēm, paredz tikai to, ka Virgin var pārdot grupas ierakstus, piedāvājot tos lejupielādei digitālā formātā. Līgums neparedz grupas iesaistīšanu reklāmas kampaņās, lai pārdotu kādus citus produktus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

«Virgin» mārketings jau atkal ekscentrisks

Aivars Mackevics [email protected], 02.09.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ričards Brensons (Richard Branson), lidsabiedrības Virgin vadītājs ir slavens ar ekscentriskām mārketinga idejām. Šobrīd viņš publiski meklē speciālu pastāvīgo pasažieru grupu – tā sauktos "Jetrosexuals", kuriem ir jāizpilda 11 nosacījumi, lai varētu sevi kvalificēt šai grupai. Virgin apbalvos "vienīgo īsto džetroseksuālim" un dāvinās viņam luksusa ceļojumu uz Londonu. Virgin šajā kampaņā spēlējas ar moderno vārdu "metroseksuālis", kas raksturo ekstravagantus, par modi domājošus vīriešus. Principā šai akcijai vajadzētu uzrunāt tos ceļotājus, kuri katru dienu dodas prom no savas firmas, lai attīstītu biznesu un kultūru. Tā kā tas varētu attiekties uz lielāko daļu cilvēces, tad Virgin ir izdomājis vēl 11 nosacījumus. Tādējādi pēc Virgin definīcijas džetroseksuālim vienmēr līdzi ir pase, kurā ir jābūt iespiestam tādas valsts zīmogam, kurai šodien ir mainīts nosaukums. Īstam Jetrosex-Jetset biedram ir jāspēj pasūtīt alu sešās valodās. Lidojuma laikā viņš savu blakussēdētāju nedrīkst kaitināt ar pļāpāšanu. Viņš nedrīkst uzturēties lidmašīnas tualetē ilgāk par 5 minūtēm un nedrīkst izmantot piepūšamos kakla spilventiņus. Īstam džetroseksuālim ir sava mīļākā lidosta un viņš spēj pateikt, kāpēc tā patīk labāk nekā citas. Šad un tad viņš lido ekonomiskajā klasē, lai paliktu „pazemīgs”, kā saka Virgin. Tam, kurš atbilst šiem un vēl citiem kritērijiem, 200 vārdu sacerējumā vēl ir jāpamato, kāpēc tieši viņš ir vienīgais īstais džetroseksuālis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Džeimsa Bonda filmā Casino Royale, kuru raida British Airways lidmašīnās, ir izgrieztas divas ainas, kurās redzams Ričards Brensons un Virgin Atlantic lidmašīnas aste, ziņo Reuters.

Virgin Atlantic šefs uz īsu brīdi ir redzams Casino Royale filmā. Viņš ir redzams ar muguru stāvot lidostā pie drošības izejas. Vēl šajā filmā ir redzams Virgin Atlantic lidmašīnas aste. Abi šie brīži ir izgriezti no filmas kuru rāda British Airways lidmašīnās.

"Mēs regulāri rediģējam filmas, ko rādam mūsu lidmašīnās," teica British Airways pārstāvis. Savukārt Virgin Atlantic pārstāve paziņoja, ka Virgin Atlantic palīdzēja filmas veidotājiem tikt uz Prāgu, kurā tika uzņemta viena no filmas epizodēm. "Mūsu kompānija nekad necenzē filmas un uzskatam, ka pasažieriem ir jāredz visa filma, nekas cits kā visa filma," piebilda Virgin Atlantic pārstāve.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Miljardierim Ričardam Brensonam piederošā Āfrikas aviokompānija pārtraukusi izmantot divas Latvijā reģistrētas lidmašīnas, kuras diezgan ilgu laiku bija Nigērijas nacionālās aviokompānijas Virgin Nigeria flagmaņi, raksta Bizness&Baltija.

Latvijas Republikas Civilās aviācijas gaisa kuģu reģistra dati liecina, ka abi Boeing 767-200 pieder mūsu pašu pārvadātājam Latcharter Airlines. Pērn 25. septembrī kompānija tika pārdēvēta par SmartLynx Airlines. To nolēma uzņēmuma jaunais īpašnieks – Īslandes koncerns Loftleidir Icelandic/Icelandair Group, kas kompāniju iegādājās jau 2006. gadā. Abus Boeing 767 kompānija Latvijā reģistrēja 2007. gadā.

SmartLynx Airlines un Virgin Nigeria sadarbība ilga gandrīz pusotru gadu, taču kopš šī gada februāra sadarbība starp kompānijām pārtraukta. Iemesls tam ir pavisam vienkāršs – beidzies līguma termiņš. Virgin Nigeria mājas lapā publicētā informācija liecina, ka aviokompānija pārtraukusi garo reisu izpildi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV miljardierim Džonam Melonem piederošā telekomunikāciju kompānija Liberty Global iegādāsies Lielbritānijas mediju kompāniju Virgin Media. Darījuma vērtība tiek lēsta 23,3 miljardu ASV dolāru apmērā.

Abu kompāniju apvienošanās radīs vienu no pasaules lielākajām televīzijas un komunikāciju kompānijām, kurai būs 25 miljoni klientu 14 pasaules valstīs, vēsta BBC. Pēc darījuma jaunajai kompānijai piederēs arī otra lielākā maksas mediju impērija Lielbritānijā, kura tikai nedaudz piekāpjas Ruperta Mērdoka BSkyB.

«Virgin Media pievienošana mūsu augošajām operācijām Eiropā ir dabisks turpinājums vērtību radīšanas stratēģijai, kuru mēs īstenojam jau septiņus gadus,» sacīja Liberty Global izpilddirektors Maiks Frais (Mike Fries).

Virgin Media radās 2006. gadā, kad apvienojās NTL, Telewest un britu miljardierim Ričardam Brensonam piederošā Virgin Mobile. Miljardiera kontrolē nonāca 6,6% no jaunās kompānijas akcijām, tādējādi no Virgin Mobile nonākšanas Liberty Global īpašumā R. Brensons iegūs 316 miljonus ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Latvijas iedzīvotāji pērn ASV akciju tirgū visvairāk pirkuši Apple akcijas

Db.lv, 27.06.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā Latvijas iedzīvotāji tiešsaistes akciju tirdzniecības platformā "freedom24.com" visbiežāk iegādājušies tehnoloģiju uzņēmuma "Apple" akcijas.

Privāto investoru uzmanības lokā ir bijušas arī uzņēmumu "Virgin Galactic" un "Ford Motor" akcijas, kas popularitātes ziņā attiecīgi ierindojas otrajā un trešajā vietā starp pirktākajām akcijām.

Akciju tirdzniecības platforma "freedom24.com" eiropiešiem piedāvā tiešu piekļuvi Amerikas akciju tirgum un ir vienīgais "Nasdaq" biržā kotētais Eiropas brokeris.

Desmit uzņēmumu akcijas, kuras visvairāk 2021.gadā iegādājušies Latvijas privātie investori, bija "Apple", "Virgin Galactic", "Ford Motor", "Tesla", "Pfizer", "Palantir Technologies", "PayPal", AMD, "Roku" un "Coca-Cola".

Savukārt visvairāk Latvijas iedzīvotāji ir pārdevuši "Activision Blizzard", "Spirit AeroSystems", "Apple", "Ford Motor", "Salesforce", "Pfizer", "Bed Bath & Beyond", "Meta Platforms", "Virgin Galactic" un "Inovio Pharmaceuticals" akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

DHL Express starptautisko sūtījumu skaits audzis par 17%

Žanete Hāka, 29.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurjerpasta pakalpojumu sniedzēja DHL Express datiem, salīdzinot ar 2013. gada pirmo pusgadu, šogad par 17% pieaudzis Latvijas uzņēmēju starptautisko sūtījumu skaits, bet sūtījumu svars - par 67%, kas ir augstākais sūtījumu svara pieauguma rādītājs Baltijas valstu starpā.

DHL Express dati liecina, ka kopš 2012. gada nemainīga tendence ir sūtījumu svara straujš pieaugums. No 2012. gada janvāra līdz 2014. gada jūnijam vidējais DHL Express starptautisko sūtījumu svars ir palielinājies par 85%.

DHL Express pārstāve Ilze Vītiņa norāda, ka kurjerpasta pakalpojumus visvairāk izmanto finanšu sektors – tas veido aptuveni 12% no kopējā apgrozījuma, tāpat arī izdevniecības un poligrāfijas kompānijas, būvniecības nozares un vairumtirdzniecības uzņēmumi. Šogad starptautisko sūtījumu skaita un svara ziņā visstraujākais kāpums ir tieši vairumtirdzniecības uzņēmumiem, kuri savu sūtījumu apjomus ir gandrīz divkāršojuši kopš 2013. gada pirmās puses. Sūtījumu svara pieaugumu var skaidrot ar vairumtirgotāju aktivitāti un restrukturizāciju – tiek paātrināta preču plūsma un samazināts noliktavās uzglabāto preču apjoms. Šo sūtījumu piegādēm sauszemes transporta vietā tiek izmantots DHL Express aviotransports.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Money Express iegādājusies naudas pārvedumu kompāniju SIA Transferta, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijas pārstāvji.

Money Express pārstāvji informēja, ka 2017.gada 15.augustā ir pabeigts darījums, kura ietvaros Money Express iegādājusies 100% Transferta kapitāldaļu.

«Mēs plānojam saglabāt zīmolu Transferta, lai turpinātu attīstīties ar šo vārdu. Mūsu jaunā sistēma apvienos visas naudas pārvedumu sistēmas, kuras mēs pašlaik piedāvājam, vienā IT risinājumā. Šis risinājums uzlabos klientu apkalpošanas efektivitāti (..). Tuvākajā nākotnē mēs plānojam paplašināt mūsu partneru aģentu tīklu Latvijas teritorijā un Igaunijā, kur mūsu kompānijai patlaban pieder uzņēmums ME Company, kas arī strādā ar tirdzniecības zīmi Money Express,» sacīja Money Express valdes loceklis Nikolajs Timofejevs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Pasažieru autobusu operatoru Lux Express nebaida Rail Baltic projekts

Nozare.lv, 15.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautisko autobusu pārvadātāju Lux Express patlaban nebaida konkurence ar vilcienu pārvadātājiem, arī Rail Baltica projekts, jo tas nerealizēsies tuvākās desmitgades laikā, atzina uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Hanness Sārpū.

«Lai arī dzelzceļa pasažieru pārvadātāji ir konkurenti autobusu pasažieru pārvadātājiem, pagaidām Rail Baltica projektam nav ietekmes uz mūsu attīstības plāniem, jo patlaban redzam, ka tas, visticamāk, nerealizēsies tuvākās desmitgades laikā,» skaidro Sārpū.

Arī maršrutā Tallina-Sanktpēterburga konkurence ar dzelzceļu patlaban neesot aktuāla. Ik ceturksni Lux Express pārvadāto pasažieru skaits pieaug, un, piemēram, šā gada trešajā ceturksnī tika pārvadāts par 19% vairāk pasažieru nekā pērn, un tiek paredzēts, ka šis skaits turpinās pieaugt. Patlaban autobusi nodrošina 850 sēdvietas ik dienas starp Tallinu un Sanktpēterburgu. Ja, kā plānots, šajā maršrutā tikšot norīkots arī vilciens, tad pēc diviem līdz trīs gadiem ar vilcieniem varētu apkalpot vēl 200-400 pasažierus, taču «tas tāpat būtiski neietekmētu Lux Express biznesu», skaidro Sārpū.

Komentāri

Pievienot komentāru