Jaunākais izdevums

Sarunā ar Financial Times Deutschland Lamborghini vadītājs Stefans Vinkelmans

(Stephan Winkelmann) apstiprinājis, ka līdz 2015. gadam slavenais itāļu sporta auto meistars tikšot arī pie hibrīdversijas.

Lamborghini vadītājs apliecinājis, ka kompānija tuvāko sešu gadu laikā hibrīdmodeļa izstrādē plāno investēt 35 milj. eiro. Tostarp S. Vinkelmans ir strikti norādījis, ka Lamborghini plānos nav plānu par elektroauto attīstību. „Tas nav mūsu mērķis ne šodien, ne arī rīt,” tā S. Vinkelmans. Jau iepriekš Lamborghini ziņoja, ka līdz 2015. gadam uzņēmums cer CO2 izmešus samazināt par 35 %. To uzņēmums plāno panākt, samazinot sporta automobiļu svaru, optimizējot dzinēju darbību, ieviešot degvielu saudzējošo starp/stop sistēmu u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

FOTO: Pirmais Lamborghini, kas beidzot ir piemērots Latvijas ceļiem

Aldis Zelmenis, 28.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lamborghini Urus ir pirmais Lamborghini, kas beidzot ir piemērots Latvijas ceļiem un arī vieglam bezceļam, pirmais Lambo ar četrām durvīm un pirmais Lambo ar iespaidīgu bagāžnieku

Izbraukt ar Lamborghini?! Tas skan vilinoši, un tieši šādu iespēju DB autoapskatniekam nodrošināja Lamborghini reģionālais importētājs Baltijā Auto 100. Testa objekts – jaunais super SUV Lamborghini Urus. Vieta: Igaunija, Tallinas apkārtne. Īpašs auto, kaut vai tikai tāpēc, ka itāļu sporta automobiļu ražotājam šis būs jau otrais sānsolis, ko cits itāļu sporta auto meistars Ferrari uzskata par nepieņemamu un pat daļēji nosodāmu rīcību. Laiks rādīs, vai Ferrari tā domās arī pēc gada vai pieciem. Katrā gadījumā jaunais Urus šobrīd visā pasaulē sacēlis milzu ažiotāžu, un tas rezultējies ar jaunu klientu pieplūdumu. Neslēpsim, ka arī Baltijā par šo modeli ir sakāpināta interese. Lamborghini reģionālā pārstāvja darbinieki pačukstēja, ka arī Latvijā jau «briest» Urus klienti. Protams, jaunajam Urus nav nekāda sakara ar 90. gados ražoto pusmilitāro Lamborghini LM002 jeb Rembo-Lambo. Šis vairs nebūs dārgs eksperiments ar niecīgu automobiļu tirāžu. Lamborghini Urus ir Volkswagen grupas unifikācijas paraugs, jo tā pamatā varēs atrast tehniku, kas ir Audi Q7&Q8, Porsche Cayenne, Bentley Bentayga vai VW Touareg rīcībā. Cita lieta, ka daudzas sastāvdaļas, regulējumi ir unikāli un pieejami tikai Urus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Telefons ar Lamborghini Murcielago LP 640 izskatu

, 05.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itāļu sporta auto ražotājs Lamborghini sadarbībā ar Šveices pulksteņu speciālistu Tag Heuer ir radījuši īpašu telefonu, kurš pēc formas atgādinās Lamborghini sporta auto siluetu.

Unikālā mobilā tālruņa dizains ir radīts iedvesmojoties no Lamborghini Murcielago LP 640 modeļa. Telefona korpuss ir izgatavots nerūsējošā tērauda un pārklāts ar melnu titānu. Telefona akumulatora vāciņu rotās tieši tādi paši uzraksti kā uz Murcielago LP 640 V12 dzinēja bloka. Lamborghini un Tag Heuer unikālā spēļmantiņa tiks izlaista ierobežotā - 1963 eksemplāru tirāžā. Viena eksemplāra aptuvenā cena būs 7 378 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Slavenais itāļu sporta auto meistars Lamborghini ir nolēmis līdz 2015. gadam savos modeļos būtiski samazināt kaitīgo CO2 izmešu daudzumu.

Lamborghini amatpersonas vēsta, ka kompānija līdz 2010. gadam plāno optimizēt ražošanas izmaksas, vienlaikus uzlabojot darba vidi. Kas attiecas uz Lamborghini sporta sērijveida automobiļiem, tad pēc vadības solītā, līdz 2015. gadam uzņēmums cer CO2 izmešus samazināt par 35 %. To uzņēmums plāno panākt, samazinot sporta automobiļu svaru, optimizējot dzinēju darbību, ieviešot degvielu saudzējošo starp/stop sistēmu u.c. Bez tam Lamborghini neizslēdz iespēju, ka drīzumā varēsim ieraudzīt Lamborghini sporta hibrīdmodeli.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas superauto ražotājs Lamborghini apsver iespēju savam piedāvājumam pievienot «ikdienas» modeli, atsaucoties uz tā vadītāja Stefana Vinkelmana (Stephan Winkelmann) sacīto, vēsta Reuters.

Lamborghini, Volkswagen Audi zīmola vienība, kura automašīnas rotā buļļa logo, uzskata, ka luksusa sporta automašīnu tirgus pie rekordlīmeņa, kas tika pieredzēts 2007.gadā, atgriezīsies līdz 2013.-14. gadam, teicis Vinkelmans.

2007.gadā tika pārdoti aptuveni 35 tūkstoši šādu automašīnu, bet pērn - aptuveni 26 tūkstoši, viņš skaidrojis.

Augstās klases modeļu pārdošanu veicinot lielais pieprasījums no jauno tirgu puses, piemēram, Ķīnas un Krievijas.

Runājot par plāniem saistībā ar trešo modeli, Vinkelmans teicis: «Mums būs trešais modelis. Tam jābūt ikdienas auto. Mēs vēlamies automašīnu, ko var izmantot katru dienu.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Frankfurtes autoizstādē Itālijas autoražotājs Lamborghini prezentē Gallardo LP 570-4 Squadra Corse. Superauto cena ir 191 100 eiro, vēsta Relax News.

Lamborghini Gallardo LP 570-4 Squadra Corse esot visu laiku ātrākā Lamborghini Gallardo versija. Squadra Corse savu nosaukumu ieguvusi no Lamborghini nesen radītās sacīkšu divīzijas, bet iedvesmas pamatā ir Lamborghini Gallardo Super Trofeo sacīkšu auto.

Squadra Corse drīkst braukt pa koplietošanas ceļiem, aprīkota ar 570 zirgspēku V10 dzinēju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lamborghini, svinot savu 50 gadu jubileju, šā gada Ženēvas autoizstādē prezentēs jaunāko superauto Veneno.

Veneno cena ir 3 miljoni eiro plus nodokļi, un tiks pārdotas vien trīs šādas automašīnas. Pircēji tām jau atrasti.

Saskaņā ar Lamborghini auto dizains ir vērsts uz maksimālu aerodinamisko efektivitāti. Veneno pamatā ir Aventador superauto, un tai ir 6,5 litru V12 dzinējs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Rīgā pulcēsies ekskluzīvi sporta auto

, 04.08.2009

Supercar pasākumam savu dalību ir apstiprinājuši 12 superauto (piemēram,

Ferrari, Lamborghini, Maserati sporta automašīnas) īpašnieki gan no Latvijas, gan no

Krievijas Federācijas. (Foto:Gallery Park Hotel)

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viesnīca Gallery Park Hotel, uzsākot jaunu ikgadēju tradīciju, organizē ekskluzīvu un unikālu Supercar sporta automobiļu pulcēšanos Rīgā laika posmā no 2009. gada 7.līdz 9. augustam.

Supercar pasākumam savu dalību ir apstiprinājuši 12 superauto (piemēram, Ferrari, Lamborghini, Maserati sporta automašīnas) īpašnieki gan no Latvijas, gan no Krievijas Federācijas.

Supercars sacīkšu dalībniekus gaida aizraujoša sacensību programma ar izbraucienu pa Biķernieku sacīkšu trasi, kā arī sagatavota pārbrauciena leģenda ar kontrolpunktiem un atpūtas pauzēm Latvijas skaistākajās un varenākajās pilīs, kā arī fotografēšanās pie Melngalvju nama un Rīgas domes.

Pasākuma laikā oficiāli tiks veikta Supercars Club atklāšana, kā arī tiks veikta pirmo kluba biedru svinīga reģistrācija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kārtējo meistarstiķi sagatavojis itāļu sporta auto virtuozs Lamborghini, kurš Frankfurtē prezentēja vairāk nekā miljonu eiro vērto jauno Reventon rodsteru.

Pēc Reventon kupejas modeļa, ko pasaule iepazina pirms diviem gadiem loģisks turpinājums no Lamborghini puses bija atvērtais auto. Automobili Lamborghini vadītājs Stefans Vinkelmans prezentējot Lamborghini jauno lolojumu uzsvēra, ka Reventon rodsters ir viens no emocionālākajiem itāļu autoražotāja produktiem.

Tiesa šīs unikālās emocijas maksā prāvu naudas žūksni, proti, 1.1 miljonu eiro, turklāt šī cena ir neskaitot nodokļus. No otras puses Reventon rodsters ir īsts saldais ēdiens superdārgu auto kolekcionāriem, jo pēc Lamborghini vadības teiktā šis superauto tiks tiražēts tikai 15 eksemplāros. Atgādināsim, ka Reventon rodstera motortelpā saimniekos 670 ZS jaudīgais 6.5 motors, kurš līdz 100 km/h paātrināsies 3.4 sekundēs, bet maksimālais ātrums sasniegs 330 km/h.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itāļu superkāru ražotāja Lamborghini peļņa pirmajā gada pusē ir bijusi gandrīz 7.7 miljoni USD(!), kas ir par 37 % mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn, vēsta Automotive news.

Salīdzinājumam var minēt, ka 2008. gada pirmajā pusē itāļu autoražotājs varēja lielīties ar 50 milj. USD (!) lielu peļņu. Lamborghini uzņēmuma neto apgrozījums 2009. gada pirmajā pusē bijis 223.7 milj. USD, jeb par 43.4 % mazāks nekā pērn. 2009. gada pirmajā pusē Lamborghini ir saražojis un piegādājis 825 jaunas automašīnas.

Lielākais kritiens ir piedzīvots Ziemeļamerikas tirgū, kur itāļu sporta auto ražotāja pārdošanas apjomi ir samazinājušies uz pusi, tostarp arī Eiropas galvenajos tirgos Itālijā, Šveicē, Vācijā un Lielbritānijā Lamborghini vairs neiet tik gludi kā cerēts. Priecāties var par tirdzniecības apjomiem Ķīnā, kuri šogad ir nedaudz lielāki nekā pērn.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Sola 10 000 eiro atlīdzību par palīdzību atrast Lamborghini automašīnu dedzinātāju

LETA, 28.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējs Kaspars Caune izsludinājis 10 000 eiro atlīdzību par palīdzību atrast ļaundari, kurš šonedēļ Rīgā ugunsgrēkā sabojāja divas Lamborghini automašīnas.

Caune, kurš publiski minēts kā šo spēkratu lietotājs, sociālajā tīklā Facebook ievietojis videonovērošanas kameras ierakstu, kurā redzams cilvēks, kurš esot dedzinājis automašīnas. «Tā izskatījās, kad spridzināja. Ja kāds palīdzēs viņu atrast un sodīt, saņems 10 000 eiro atlīdzību no kompānijas, kam pieder automašīnas,» raksta Caune.

Jau ziņots, ka naktī uz pirmdienu policija saņēma informāciju, ka Skanstes ielā autostāvvietā aizdegušās automašīnas - Lamborghini Gallardo, Lamborghini Murcielago un viens Toyota Land Cruiser markas spēkrats.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

TOP 20 amatpersonas ieņem 695 amatus 648 uzņēmumos

Zane Atlāce - Bistere, 03.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

TOP 20 amatpersonas ar lielāko aktīvo amatu skaitu patlaban ieņem 695 amatus 648 uzņēmumos. Līderi to vidū ir Ralfs Jansons ar 72 amatiem un itālietis Paolo Bettiol ar 62 amatiem, liecina Lursoft pētījums par amatpersonām, kuras Latvijā reģistrētajos uzņēmumos patlaban ieņem visvairāk amatus.

Dati atklāj, ka atsevišķi cilvēki patlaban ieņem amatus pat vairāk nekā 50 uzņēmumos, informē Lursoft komunikāciju vadītāja Indra Urtāne.

Kamēr R. Jansona vārds pārsvarā saistīts ar nekustamo īpašumu jomā strādājošiem uzņēmumiem, no kuriem senākais reģistrēts 1996.gadā, Paolo Bettiol ieņem amatus lielākoties uzņēmumos, kuri reģistrēti pēdējo divu gadu laikā un pārsvarā to darbība saistīta ar citur neklasificētu individuālo pakalpojumu sniegšanu. Izpētot Lursoft pieejamo NACE nozaru klasifikatoru, redzams, ka attiecīgā nozare ietver, piemēram, dažādu pašapkalpošanās automātu ekspluatāciju u.tml. uzņēmējdarbības jomas. Par šo Paolo Bettiol vadīto uzņēmumu darbības efektivitāti pāragri spriest, jo vēl nav pieejami to 2016.gada pārskati, taču jācer, ka to panākumi būs bijuši labāki nekā 2014.gada martā reģistrētajam SIA Winter, kas 2015.gadā apgrozījis 59 eiro un strādājis ar 183 eiro zaudējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Viedoklis: Krievijas ēna preču eksportā pamazām sarūk

Latvijas Bankas ekonomiste Daina Pelēce, 10.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augustā apritēja divi gadi, kopš Krievijas Federācija noteikusi sankcijas Eiropas Savienības, t.sk., Latvijas pārtikas produktiem. Vai divi gadi Latvijas eksportētājiem ir bijis pietiekošs laiks, lai kompensētu Krievijas tirgus zaudēšanu un atrastu jaunus noieta tirgus?

Kopējais Latvijas preču eksports 2015. gadā pieauga par 1,1%, kas vērtējams kā labs sniegums, ņemot vērā Krievijas noteikto embargo pārtikai un sarežģīto un nelabvēlīgo situāciju vairākos Latvijas eksporta tirgos. Diemžēl šogad Latvijas ārējās tirdzniecības rādītāji pārsvarā atrodas negatīvajā zonā, un šā gada astoņos mēnešos salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu preču eksports ir sarucis par 1,5%.

Nav šaubu, ka 2015. gadā Latvijas kopējo preču eksporta izaugsmi būtiski bremzēja eksporta kritums uz Krieviju, kas salīdzinājumā ar 2014. gadu saruka par 24%. Tomēr preču eksportu uz Krieviju nesamazināja tikai sekas, ko izraisīja 2014. gada 7. augustā Krievijas noteiktais embargo liellopu gaļai, cūkgaļai, augļiem, dārzeņiem, mājputniem, zivīm, sieram, pienam, piena produktiem un 2015. gada 4. jūnijā pasludinātais beztermiņa aizliegums visam Latvijas zvejas produktu eksportam uz Krieviju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Bezdarba līmenis Latvijā pērn bija 9,9 %

Dienas Bizness, 23.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2015. gadā 98,2 tūkstoši iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem bija bezdarbnieki, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Salīdzinot ar 2014. gadu, bezdarbnieku skaits ir samazinājies par 9,5 tūkstošiem jeb 8,8 %. Pērn bezdarba līmenis Latvijā bija 9,9 %, kas ir par 0,9 procentpunktiem mazāk nekā 2014. gadā. Sievietēm bezdarba līmenis arvien ir zemāks nekā vīriešiem (attiecīgi 8,6 % un 11,1 %).

2015. gada 4. ceturksnī salīdzinājumā ar 3. ceturksni bezdarba līmenis ir palielinājies par 0,1 procentpunktu un bija 9,8 %. 2015. gada 4. ceturksnī 98,1 tūkstoši iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem bija bezdarbnieki, kas ir par 1,2 tūkstošiem jeb 1,2 % vairāk nekā 3. ceturksnī.

Kopš 2014. gada 2. ceturkšņa bezdarba līmenis Latvijā tikai nedaudz atšķiras no Eiropas Savienības (ES) valstu vidējā rādītāja, bet 2015. gada 1. ceturksnī tas bija vienāds ar ES valstu vidējo rādītāju (10,2 %). 2015. gada 3. ceturksnī bezdarba līmenis par 0,7 procentpunktiem pārsniedza ES valstu vidējo rādītāju (9,0 %). Kopš 2014. gada 3. ceturkšņa Latvijā ir augstākais bezdarba līmenis Baltijas valstīs (2015. gada 4. ceturksnī Igaunijā bezdarba līmenis bija 6,4 %, bet Lietuvā – 8,8 %).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir maz ticams, ka nākamajā gadā akciju cenas sagaida straujš uzplaukums, taču Money CNN eksperti ir atraduši 10 akcijas, kurām ir perspektīva augt pat, ja tirgi neaugs.

Kods: MA

Tirgus kapitalizācija: 30 miljardi dolāru

Ienākumi 2008. gadā: 5 miljardi dolāru

P/E attiecība: 18*

Dividenžu ienesīgums: 0.3 %

Tādam no patērētājiem atkarīgam uzņēmumam kā MasterCard 2009. gads bijis pārsteidzoši labs. Tomēr sliktākajā ekonomiskajā stāvoklī kopš Lielās Depresijas laikiem, MasterCard ne tikai izdevies palielināt ienākumus par 1 % triju ceturkšņu laikā (jo patērētāji kredītkartes lieto vairāk), bet arī palielināja operatīvo peļņu par 24 % (palielinot komisijas maksas un samazinot mārketinga izmaksas). Tas notika tad, kad patērētāji netērējās. Tomēr patlaban ir zīmes, ka maciņi atkal varētu tikt atvērti. Viens faktors, kas par to liecina, ir – MasterCard darījumu skaits ir pārstājis kristies. Tas nozīmē, ka MasterCard ienākumi pieaugs, uzskata analītiķi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Makroekonomika

FM: Pirmo reizi kopš 1998. gada vispārējās valdības budžetā pērn pārpalikums

Finanšu ministrija, 02.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vispārējās valdības budžetā atbilstoši Eiropas kontu sistēmas (EKS) metodoloģijai 2016. gadā bija pārpalikums. Pēc pašreiz veiktā novērtējuma[1] pārpalikums budžetā būs 0,0 – 0,2% apmērā no IKP.

Lai gan ekonomiskā izaugsme pagājušajā gadā bija ievērojami zemāka, nekā iepriekš prognozēts, ieņēmumu kāpums bija straujāks kā ekonomiskās izaugsmes tempi. 2016. gadā konsolidētā kopbudžeta ieņēmumi bija 9 069,9 milj. eiro, gada laikā pieaugot par 247,3 miljoniem eiro jeb 2,8%. Nodokļu ieņēmumi pērn bija 7 419,6 milj. eiro, un to kāpums uzskatāms par galveno faktoru kopējam ieņēmumu pieaugumam. Salīdzinot ar 2015. gadu, tie pieauga par 416,9 miljoniem eiro jeb 6,0%. 2016. gada nodokļu ieņēmumu plāns tika izpildīts 100,8% apmērā, to pārsniedzot par 56,5 milj. eiro.

Pozitīvu efektu nodokļu ieņēmumu pieaugumā devuši ēnu ekonomikas apkarošanas un nodokļu administrēšanas uzlabošanas pasākumi. Galvenos virsplāna ieņēmumus nodrošināja augstāki ieņēmumi no akcīzes nodokļa un uzņēmumu ienākumu nodokļa (UIN). Savukārt akcīzes nodokļa ieņēmumi pārsniedza plānu pamatā dīzeļdegvielas un tabakas izstrādājumu patēriņa pieauguma dēļ, kā arī nodokļa likmju paaugstināšanas šajās preču grupās rezultātā. Turpretī UIN plāna pārpildi sekmēja gan iemaksu palielināšanās, gan atmaksu samazināšanās. Šāds nodokļu ieņēmumu līmenis veido 29,6% no prognozētā IKP, kas ir augstākais nodokļu ieņēmumu līmenis pēdējo gadu laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas ekonomikai 2015.gads ir bijis sarežģīts, tomēr kopumā veiksmīgs gads. Par spīti nelabvēlīgajiem ārējiem apstākļiem ekonomikas izaugsme ir paātrinājusies līdz 2,7% (gada pirmajos trīs ceturkšņos), kamēr iepriekšējā gadā iekšzemes kopprodukts (IKP) bija audzis par 2,4%, atskatoties uz aizvadīto gadu, vērtē finanšu ministrs Jānis Reirs.

Ministrs uzskata, ka Latvijas eksportētāji 2015. gadā veiksmīgi pārvarējuši Krievijas ieviestās sankcijas un kopējo pieprasījuma kritumu recesijas skartajā kaimiņvalstī. Lai gan preču eksports uz Krieviju gada pirmajos deviņos mēnešos samazinājies par 24,4%, Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas spējusi palielināt kopējo eksporta apjomu. Deviņos mēnešos tas audzis par 2%.

Kopumā gads ir bijis labs Latvijas ražotājiem. Pēc divu gadu pārtraukuma martā darbu atsāka lielākais metāla ražošanas uzņēmums Liepājas Metalurgs. Lai gan tā ražošanas apjomi ir mazāki nekā iepriekš un problēmas uzņēmuma darbībā nav pilnībā pārvarētas, tas kļuva par vienu no stimuliem ražošanas apjomu kāpumam apstrādes rūpniecībā, kas gada pirmajos desmit mēnešos palielinājās par 4,1%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Saeima pieņem likumu par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2022., 2023. un 2024.gadam

LETA, 23.11.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeima 23.novembrī pieņēma likumu par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2022., 2023. un 2024.gadam.

Par likumprojektu nobalsoja 52 deputāti, bet 33 parlamentārieši balsoja "pret".

Likuma Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2022., 2023. un 2024.gadam mērķis ir nodrošināt vidēja termiņa budžeta plānošanu. Saskaņā ar Likumu par budžetu un finanšu vadību vidēja termiņa valsts budžeta plānošana ir process, kurā tiek noteikti pieejamie resursi vidējam termiņam un nodrošināta šo resursu izlietošana atbilstoši valdības noteiktajām prioritātēm. Vidēja termiņa budžeta plānošana paredz noteikt valsts budžeta likumu vienam gadam un maksimāli pieļaujamo izdevumu kopapjomu turpmākajiem diviem gadiem.

Likumā "Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2022., 2023. un 2024.gadam" deputāti atbalstīja vairākus tā saucamo koalīcijas "deputātu kvotu" priekšlikumus, kopumā šim mērķim iztērējot gandrīz divus miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Komandītsabiedrība Expo 2015: Pārmetumi par nesamērīgiem tēriņiem ir nepatiesi un tendenciozi

LETA, 23.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Publiski izskanējušie pārmetumi un nepatiesā informācija par tāmes pozīcijām Latvijas dalībai šī gada World Expo 2015 izstādē ir nepatiesi un tendenciozi, turklāt šim jautājumam ir politisks raksturs, šodien žurnālistiem teica komandītsabiedrības Expo 2015 valdes loceklis Ģirts Majors.

«Mēs esam gatavi publiski un detalizēti skaidrot katru tāmes pozīciju. Tomēr šodien varam atspēkot tikai tās pozīcijas, kas izskanējušas publiski, jo līgums ar Ekonomikas ministriju paredz soda sankcijas, ja sniegsim jebkādu informāciju par līgumu bez iepriekšējas saskaņošanas ar ministriju,» sacīja Expo 2015 komunikāciju vadītāja Dagnija Lejiņa. Expo 2015 nosūtījusi EM vēstuli, lūdzot atļaut izskaidrot detalizēti visas tāmes pozīcijas.

Līdz šim Expo 2015 par izrakstītajiem rēķiniem saņemtā summa ir 703 023 eiro, informēja paviljona direktore Elīna Vikmane. Viņa pauda nožēlu par veidu, kādā tiek risināts jautājums par Latvijas dalību izstādē, un norādīja, ka Milānā Latvijas paviljonam paredzētajā vietā jau uzbūvēti pamati.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas ekskluzīvo automašīnu ražotājs "Lamborghini" otrdien paziņoja, ka automobiļu elektrifikācijai atvēlēs 1,5 miljardus eiro.

Uzņēmums norāda, ka pirmais hibrīda sērijveida modelis tirgū nonāks 2023.gadā, bet visi modeļi tiks elektrificēti līdz 2024.gada beigām.

Taču pilnīgā elektriski modeļi tirgū varētu nonākt vien dekādes otrajā pusē, skaidro "Lamborghini".

"Šis plāns ir nepieciešams, ņemot vērā straujās izmaiņas pasaulē," vēsta autoražotājs, piebilstot, ka līdz 2025.gadam uzņēmums plāno samazināt oglekļa izmešus uz pusi.

"Lamborghini" pērn pārdeva 7430 automašīnas, salīdzinot ar 8205 vienībām 2019.gadā, kas bija visu laiku augstākais līmenis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Palielinās atjaunīgo energoresursu īpatsvars pārveidošanas sektorā

Žanete Hāka, 20.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2015. gadā kopējais energoresursu patēriņš Latvijā bija 188,7 petadžouli (PJ), kas ir par 1,4 % vairāk nekā 2014. gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) operatīvie dati.

Desmit gadu laikā energoresursu patēriņš nav būtiski mainījies un saglabājies vienā līmenī. Salīdzinājumam 2005. gadā Latvijā patērēja 192,1 PJ energoresursu, kas ir tikai par 1,8 % vairāk nekā 2015. gadā.

Pēdējos gados mainījusies energoresursu patēriņa struktūra – samazinājies dabasgāzes un palielinājies citu energoresursu, sevišķi kurināmās koksnes patēriņš. Tas nodrošināja enerģētiskās atkarības samazināšanos no 63,9 % 2005. gadā līdz 40,6 % 2014. gadā. Desmit gadu laikā dabasgāzes īpatsvars kopējā energoresursu patēriņā sarucis par 5,3 % un 2015. gadā bija 24,4 %. Vienlaicīgi kurināmas koksnes patēriņa īpatsvars pieauga par 4,5 % un 2015. gadā sasniedza 30,2 %. Citu energoresursu, tai skaitā salmu, biogāzes un biodegvielas, kopējais patēriņš palielinājās no 0,7 PJ 2005. gadā līdz 8,0 PJ 2015. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Potenciāla iespēja aizbēgt no Dubaijas policijas kļūst arvien sarežģītāka, jo tā savam automašīnu parkam pievienojusi arī Ferrari, vēsta metro.co.uk.

Policijas jaunākā sporta automašīna, kas izmaksājusi robežās no 190 tūkstošiem līdz 350 tūkstošiem latu, seko Lamborghini Aventador, kas Dubaijas policistus sāka vizināt šajā mēnesī.

«Dubaija ir unikāla, un visam, kas tajā atrodas, ir jāatspoguļo šo unikalitāti. Šī iemesla dēļ policija savam patruļmašīnu parkam pievienos Ferrari sporta auto,» stāstījis Dubaijas policijas priekšnieks.

«Mēs esam patīkami pārsteigti par cilvēku reakciju uz Lamborghini, tāpēc izlēmām, ka arī Ferrari varētu būt laba izvēle,» viņš turpinājis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itāļu sporta automobiļu meistars Lamborghini plāno limitētā sērijā izlaist Murcecielago Superveloce (SV) modeli, kuram zem ādas paslēpts 670 ZS jaudīgais V12 motors.

Pēc ražotāja oficiālās informācijas, tikšot izlaisti tikai 350 eksemplāri, un katrs no tiem maksāšot 357 tūkst. eiro. Sant'Agatas pilsētā radītā zvaigzne uz skatuves parādīšoties jūnija vidū, taču kā norāda Lamborghini amatpersonas, neraugoties uz solīdo cenu, lielākā daļa modeļu esot jau pārdoti.

No parastā Murciélago modeļa SV modifikācija atšķirsies ne tikai ar atlētiskāku un spilgtāku dizainu, kurš papildināts ar lielākām gaisa atverēm priekšpusē un milzīgo spoileri aizmugurē. Lielākā atšķirība tomēr ir tā, ka SV rīcībā nodotā jaunā šasija ir izgatavota no oglekļa šķiedras, ļaujot sporta auto nomest 100 kg liekā svara.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Neapmierināts īpašnieks publiski iznīcinājis 284 tūkstošus vērtu Lamborghini

Lelde Petrāne, 17.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja jūs esat superauto mīļotājs, labāk neskatieties, raksta wheels.ca.

Medijs vēsta, ka kāds neapmierināts Ķīnas miljonārs, kuram piederēja Lamborghini Gallardo izgāzis savas dusmas, nolīgstot vairākus strādniekus, kas pūļa priekšā ar veseriem iznīcināja grezno automašīnu.

Nežēlīgais publiskais «nāves sods» izpildīts, atzīmējot Pasaules patērētāju tiesību aizsardzības dienu.

Vīrieti, kurš lietoto automašīnu iegādājies par 284 124 dolāriem, saniknojušas motora problēmas. Tālākas nepatikšanas sekojušas pēc tam, kad vietējais Lamborghini dīleris, velkot automašīnu uz servisu, sabojājis tās bamperi un šasiju. Pēc tā visa servisā nav izdevies novērst problēmas motorā, turklāt dīleris atteicies uzņemties atbildību par jebkādiem bojājumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lamborghini apstiprinājis auto tirgū dzirdamās baumas - paziņojis, ka pārtrauks V10 Gallardo ražošanu, vēsta Relaxnews.

Lai gan Itālijas superauto kompānijas plānos jau ir tā aizstājējs, kas tikšot laists klajā 2013. gada beigās, informācija par šī auto, kuram ir divas sēdvietas, 5,2 litru motors un četru riteņu piedziņa, «došanos pensijā» auto fanu vidū tiek uzņemta ar skumjām.

Gallardo nonāca pārdošanā 2003.gadā un pēdējo 10 gadu laikā ir kļuvis par visu laiku populārāko Lamborghini.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā, daudzdzīvokļu ēkā Skanstes Virsotnes degušas vairākas automašīnas, no kurām divas - itāliešu ražotāja Lamborghini markas transportlīdzekļi, sociālajā portālā Facebook raksta aculiecinieki.

Tāpat degusi Toyota markas automašīna.

Kā liecina attēli, Lamborghini automašīnām bijusi Lietuvas valsts reģistrācijas numura zīmes.

Kā informēja Valsts policijas pārstāve Diāna Lūkina, pagājušajā naktī, 25. aprīlī, ap pulksten 1.35 policija saņēma informāciju, ka Rīgā, Skanstes ielā deg automašīnas. Kopumā cietušas trīs automašīnas - divi Lamborghini un viena Toyota Land Cruiser. Šobrīd par notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185.panta otrās daļas un ir nozīmētas ekspertīzes, lai noskaidrotu degšanas iemeslus. Šobrīd notiek izmeklēšana.

Komentāri

Pievienot komentāru