Citas ziņas

Lielākais reģistrētais komersants pagājušajā nedēļā - General Managing Group

, 25.06.2007

Jaunākais izdevums

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistra (UR) reģistros reģistrēti 264 jauni subjekti (uzņēmējsabiedrības), kas ir par 4 mazāk, kā pirms nedēļas. No kopējā skaita visvairāk jeb 232 bija sabiedrība ar ierobežotu atbildību, 28 - individuālie komersanti, u.c. subjekti, Db.lv informēja UR.

Lielākais reģistrētais komersants pēc pamatkapitāla pagājušajā nedēļā - SIA General Managing Group, kuras pamatkapitāls ir 6 760 000 latu. Lielākie reģistrētie komersanti pēc pamatkapitāla:

1. SIA General Managing Group - Ls 6 760 000

2. SIA FMS Group - Ls 230 000

3. SIA Senlejas Parks - Ls 84 000

4. SIA FMS Software - Ls 33 300

5. AS Rīgas izsoļu nams - Ls 25 500

Iepriekšējā nedēļā likvidēti 267 uzņēmumi, kas ir par 49 mazāk nekā pirms nedēļas.

Pagājušajā nedēļā reģistrēti 31 laulāto mantisko attiecību līgums, kas ir par 1 vairāk nekā pirms nedēļas. Visvairāk jeb 26 laulāto mantisko attiecību līgumi reģistrēti Rīgā.

Pagājušajā nedēļā UR saņēma 1 193 komercķīlu pieteikumus, kas ir par 343 vairāk nekā pirms nedēļas. No kopējā skaita 624 komercķīlas tika reģistrētas, 358 dzēstas, 56 atsaukta, bet atteikta - viena. Neizskatīto komercķīlu pieteikumu atlikumu skaits - 573.

Reģistrēto komercķīlu kopēja prasījuma summa ir 49,361 miljardi latu, no kuras ir spēkā komercķīlas ar kopējo maksimālo prasījumu summu 24,528 miljardi latu. Dzēsto reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 24,833 miljardi latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Parex kreditē bankrotējošu uzņēmumu

Lāsma Vaivare, Db, 09.01.2009

Krievijas uzņēmēja Grigorija Rabinoviča (attēlā) pārstāvētais luksus preču veikalu īpašnieks Global Fashion Group, pirms tika atzīts par maksātnespējīgu, devis komercķīlu Parex bankai.

Foto: Ritvars Skuja, Db

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikā, kad valsts iepludina naudu Parex bankā, tā kreditē uzņēmumu, kas teju tūlīt pēc kredītķīlas reģistrēšanas atzīts par maksātnespējīgu. Pērnā gada 18. decembrī Komercķīlu reģistrā reģistrēta ķīla, ko Parex bankai devusi SIA Global Fashion Group, kas plašāk pazīstams kā pērnpavasar lidostas Rīga teritorijā atklātā modes preču tirdzniecības centra City Fashion Outlet un veikalu Palazzo Italia un Ermenegildo Zegna īpašnieks. Dažas dienas vēlāk - 23. decembrī - tiesa šo uzņēmumu atzinusi par maksātnespējīgu.

Krievijas uzņēmēja Grigorija Rabinoviča (attēlā) pārstāvētais luksus preču veikalu īpašnieks Global Fashion Group, pirms tika atzīts par maksātnespējīgu, devis komercķīlu Parex bankai."Nē" jauniem kredītiem

Kopš novembrī atklātībā nonāca ziņas par Parex bankas nopietnajām finansiālajām problēmām, kuru dēļ valdība spēra precedenta soli, pārņemot banku valsts īpašumā, reģistrēts ļoti mazs skaits ķīlu, kur kā ņēmējs vai devējs figurē šīs bankas nosaukums, Db secināja, pētot Komercķīlu reģistra datus. Finansiāli ietilpīgākās ir ķīlas, kuras Parex banka devusi depozītam no Valsts kases - kā Db jau ziņoja (5.01.2009.), līdz šim finanšu iestādes darbības stabilizēšanai valsts jau ir ieguldījusi 674 milj. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā enerģētikas kompānija „Ignitis Group“ šodien publicēja 2023. gada rezultātus, izziņojot apjomīgākās investīcijas uzņēmuma vēsturē, kas paredz vērienīgu atjaunīgās enerģijas projektu attīstīšanu Latvijā un Baltijā kopumā.

Uz atjaunīgajiem energoresursiem orientētā kompānija „Ignitis Group“ Latviju uzskata par vienu no svarīgākajiem atjaunīgās enerģijas attīstīšanas tirgiem Baltijas reģionā, īpaši vēja un saules enerģijas ražošanas jomā.

Saskaņā ar 2023.gada rezultātiem, pērn viss “Ignitis Group” atjaunīgās enerģijas ražošanas portfelis pieauga līdz 7,1 GW, nodrošinot līdz pat 19 TWh elektroenerģijas jaudas ģenerēšanu. Šāds elektroenerģijas apjoms ir pietiekams, lai nodrošinātu Latvijas un Lietuvas kopējo elektroenerģijas vajadzību apmierināšanu. Pašlaik “Ignitis Group” atjaunīgās enerģijas ražošanas portfelis Latvijā sasniedz 1,3 GW un pēc apjoma, tas ir otrs lielākais aiz Lietuvas 4,4 GW.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas tiešsaistes aizdevumu kompānija "Sun Finance Group" gatavojas aiziešanai no Vjetnamas tirgus, komentējot "Sun Finance Group" pārstāvja Aigara Plivča aizturēšanu Vjetnamā, sacīja "Sun Finance Group" investoru attiecību vadītāja Zanda Apine.

Viņa skaidroja, ka "Sun Finance Group" vienmēr ir darbojusies vietējās likumdošanas ietvaros, tajā skaitā Vjetnamā. Vjetnamas medija "Saigon News" izplatītā informācija par "Sun Finance Group" Vjetnamā piemērotajām gada procentu likmēm neatbilst patiesībai, uzsvēra Apine.

Viņa norādīja, ka "Sun Finance Group" darbības pamatā vienmēr ir bijis atbildīgs un godīgs darbs vietējās likumdošanas ietvaros. Uzņēmumam nav informācijas, ka Plivčs būtu rīkojies pretēji šiem uzņēmuma darbības pamatprincipiem.

Apine atzīmēja, ka "Sun Finance Group" Vjetnamā ir licencēts pakalpojuma sniedzējs.

Līdz 2022.gada izskaņai uzņēmumam un nozarei kopumā bijusi konstruktīva sadarbība ar vietējām uzraugošajām institūcijām. Tās bija iepazinušās ar visiem "Sun Finance Group" procesiem, produkta parametriem un uzņēmējdarbības modeli, kas to ieskatā bija pilnībā atbilstošs likumdošanai, norādīja Apine.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lielākais reģistrētais komersants pagājušajā nedēļā - SIA Baznīcas 31

, 27.12.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistra (UR) reģistros reģistrēti 272 jauni subjekti (uzņēmējsabiedrības), kas ir par 13 mazāk nekā pagājušajā nedēļā. Lielākais reģistrētais komersants pēc pamatkapitāla pagājušajā nedēļā bija SIA Baznīcas 31.

No kopējā skaita visvairāk jeb 227 bija sabiedrība ar ierobežotu atbildību, 34 – individuālais komersants, u.c. subjekti, liecina UR sniegtā informācija medijiem.

Lielākais reģistrētais komersants pēc pamatkapitāla pagājušajā nedēļā bija SIA ''Baznīcas 31'', kuras pamatkapitāls ir 9 220 000 latu. Lielākie reģistrētie komersanti pēc pamatkapitāla:

1. SIA Baznīcas 31 – Ls 9 220 000

2. SIA Vaļņu 1 – Ls 6 340 000

3. SIA Antonijas 9 – Ls 6 020 000

4. SIA Grēcinieku 9 – Ls 2 940 000

5. SIA Braunu biroji – Ls 1 390 000

Iepriekšējā nedēļā likvidēti 310 uzņēmumi, kas ir par 107 vairāk nekā pirms nedēļas.

Pagājušajā nedēļā reģistrēti 40 laulāto mantisko attiecību līgumi, kas ir par 12 vairāk nekā pirms nedēļas. Visvairāk jeb 29 laulāto mantisko attiecību līgumi reģistrēti Rīgā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lielākais reģistrētais komersants pagājušajā nedēļā - SIA PRO-LAND

, 20.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākais reģistrētais komersants pēc pamatkapitāla pagājušajā nedēļā bija SIA PRO-LAND, kuras pamatkapitāls ir 140,56 tūkstoši latu, liecina Uzņēmumu reģistra sniegtā informācija medijiem.

Pagājušajā nedēļā (12.11.07. – 16.11.07.) Uzņēmumu reģistra (UR) reģistros reģistrēti 274 jauni subjekti (uzņēmējsabiedrības), kas ir par 22 vairāk nekā pagājušajā nedēļā. No kopējā skaita visvairāk jeb 217 bija sabiedrība ar ierobežotu atbildību, 45 – individuālais komersants, u.c. subjekti.

Lielākais reģistrētais komersants pēc pamatkapitāla pagājušajā nedēļā bija SIA PRO-LAND, kuras pamatkapitāls ir 140,56 tūkstoši latu. Lielākie reģistrētie komersanti pēc pamatkapitāla:

1. SIA PRO-LAND – Ls 140 560

2. SIA Setux – Ls 50 000

3. SIA Saldus MT – Ls 30 000

4. SIA ALLTRAS LOGISTIK – Ls 15 600

5. SIA S.Motors – Ls 13 000

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV prezidenta Barakas Obamas izveidotā darba grupa pirmdien (30. martā) noraidīja autoražotāju General Motors un Chrysler iesniegtos restrukturizācijas plānus un brīdināja, ka abām kompānijām var nākties īstenot bankrota procesus, lai samazinātu parādus, ziņo Reuters.

"Mēs diemžēl esam secinājuši, ka neviens no abu kompāniju iesniegtajiem plāniem nav dzīvotspējīgs un tādējādi abu kompāniju lūgtās papildus investīcijas netiks nodrošinātas," paziņoja ASV Baltā nama amatpersona, kurš vēlējās palikt anonīms.

Baltā nama autorūpniecības sektora darba grupa, kuru vada bijušais investīciju baņķieris Stīvs Ratners (Steve Rattner), nolēma kompānijai General Motors nodrošināt finansējumu tikai nākamajām 60 dienām. Jāatzīmē, ka kompānija General Motors ASV valdībai lūdza 30 miljardus USD lielu aizdevumu.

General Motors vadītājs Riks Vagoners (Rick Wagoner), kurš ar Baltā nama darba grupu tikās piektdien, pēc S. Ratnera pieprasījuma svētdien atkāpās no amata. Reuters raksta, ka jau tuvāko mēnešu laikā tiks nomainīti arī vairums citu General Motors direktoru. Jāatzīmē, ka R. Vagoners un General Motors valde jau vairākkārt tika kritizēta par pārāk lēnu kompānijas problēmu risināšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

PTAC: happyfly.lv mēdz neizpildīt pasūtījumu un neatmaksāt naudu

Žanete Hāka, 19.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC) arī šogad saņemtas vairākas sūdzības no patērētājiem par mājaslapu happyfly.lv, kurā piedāvā iegādāties aviobiļetes par izdevīgām cenām, informē PTAC.

Jau 2013.gada janvārī tika izplatīts brīdinājums par interneta vietni happyfly.lv, kurā komersants patērētājiem pēc pirkuma vietnē lūdzis veikt papildu iemaksas, norādot uz biļetes cenas pieaugumu. Tāpat ziņots par gadījumiem, kad iegādātā aviobiļete bijusi nederīga lidojumam. Savukārt jaunākās patērētāju sūdzības liecina, ka komersants problēmu gadījumā nereaģē uz klientu sūdzībām. PTAC atkārtoti aicina patērētājus būt uzmanīgiem un rūpīgi izvērtēt pastāvošos riskus, iegādājoties aviobiļetes minētajā interneta vietnē.

2014.gada sākumā PTAC atsācis saņemt iedzīvotāju sūdzības par problēmām pēc tam, kad interneta vietnē happyfly.lv iegādātas aviobiļetes. Patērētāju sūdzībās sniegtās ziņas liecina, ka komersants mēdz neizpildīt pasūtījumu un neatmaksā patērētājiem par iegādātajām aviobiļetēm iemaksāto naudas summu. Uz interneta vietnē norādīto tālruni komersantu nav iespējams sasniegt, kā arī nav reakcijas uz cita veida informācijas pieprasījumiem un sūdzībām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas 100 visvairāk nopelnījušie uzņēmēji

Kristīne Jančevska, Lato Lapsa, Baltic Screen, speciāli Db, 18.01.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadīts vispelnošākais gads Latvijas uzņēmējdarbības mūslaiku vēsturē: ja pirms gada desmit uzņēmēji, kuriem piederošajām kapitāldaļām atbilda vislielākā gūtā peļņa, kopā bija sapelnījuši nepilnus 73 miljonus latu, tad tagad šī summa palielinājusies līdz 100 miljoniem latu.

To, ka gada laikā veiksmīgāko uzņēmēju gūtā peļņa ir būtiski palielinājusies, uzskatāmi parāda arī cits rādītājs: vēl pirms gada uzņēmējs, kuram piederošajām kompāniju kapitāldaļām atbilda 610 tūkstošu latu liela peļņas daļa, iekļuva lielākās peļņas guvēju pirmajā septiņdesmitpiecniekā (pirms diviem gadiem slieksnis bija tikai 410 tūkstoši latu). Tagad ar šādu peļņas rādītāju nav iespējams iekļūt pat pirmajā simtniekā – 610 tūkstoši latu dod tikai 129. vietu jaunajā, pēc Lursoft datiem sastādītajā Latvijas 100 visvairāk nopelnījušo uzņēmēju sarakstā.

Reizē ar peļņas rādītāju paaugstināšanos notikusi arī būtiska vispelnošāko nozaru maiņa: pirmajā desmitniekā tranzītuzņēmēji savas pozīcijas acīmredzami atdevuši nekustamo īpašumu jomas pārstāvjiem. Līdz ar to pelnošāko uzņēmēju pirmajā desmitniekā vairs nav atrodami «Ventspils grupējuma» savstarpējos konfliktos iesaistītais Oļegs Stepanovs un kādreizējais Ventspils naftas prezidents Igors Skoks, kā arī ar Ventspils mēra Aivara Lemberga uzņēmumu kapitāldaļām apdāvinātie bērni – Līga un Anrijs Lembergi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzņēmumu reģistros iegrāmatoti 306 jauni uzņēmēji

, 24.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistra (UR) reģistros iegrāmatotas 306 jaunas uzņēmējsabiedrības, kas ir par 73 vairāk, kā pirms nedēļas. Lielākais reģistrētais komersants pēc pamatkapitāla pagājušajā nedēļā bija SIA Zaks, kuras pamatkapitāls ir 2 154 000 latu, liecina UR dati.

No kopējā jauno uzņēmējbiedrību skaita visvairāk jeb 249 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību un 49 – individuālie komersanti.

Komercreģistrs Kopā: 302

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību 249

Individuālais komersants 49

Ārvalsts komersanta filiāle 2

Akciju sabiedrība 1

Komandītsabiedrība 1

Uzņēmumu reģistrs Kopā: 4

Zemnieku saimniecība 2

Pārstāvniecība 2

Vislielākais, pēc pamatkapitāla, reģistrētais uzņēmums pagājušajā nedēļā bija SIA Zaks ar 2 154 000 Ls lielu pamatkapitālu.

Lielākie reģistrētie komersanti pēc pamatkapitāla:

1. SIA Zaks– Ls 2 154 000

2. SIA Stabu projekts – Ls 562 244

3. SIA ADZ ražošanas bāze – Ls 114 335

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada maijā reģistrēti 762 jauni uzņēmumi, to kopējam pamatkapitālam sasniedzot 3,19 milj. eiro, liecina Lursoft dati. Kopumā šī gada pirmajos piecos mēnešos reģistrēti 4073 jauni uzņēmumi, bet likvidēti 3160.

No visiem uzņēmumiem, kas reģistrēti š.g. maijā, teju 90% ir sabiedrības ar ierobežotu atbildību, vēl 8,3% to vidū ir individuālie komersanti. Tāpat arī aizvadītajā mēnesī reģistrētas 10 zemnieku saimniecības, 2 pilnsabiedrības, 2 ārvalstu komersantu filiāles un viena akciju sabiedrība.

Vienīgā pagājušajā mēnesī reģistrētā akciju sabiedrība ir AS “Capitalia Investment Holding”.

Lursoft izpētījis, ka AS “Capitalia Investment Holding” vienīgais akcionārs ir 2016. gadā dibinātais igauņu Sparta Capital OU, kura pamatdarbība saistīta ar finanšu pakalpojumiem, izņemot apdrošināšanu un pensiju uzkrāšanu, savukārt kā patiesais labuma guvējs norādīts Juris Grišins, kurš arī iecelts par uzņēmuma valdes vienīgo amatpersonu. Lursoft dati rāda, ka patiesā labuma guvēja statuss Jurim Grišinam šobrīd reģistrēts septiņos uzņēmumos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nīderlandes luksusa auto ražotājs Spyker norādījis, ka uzņēmumam ir nepieciešamie līdzekļi, lai noslēgtu vienošanos ar General Motors (GM) par Zviedrijas autobūves kompānijas Saab iegādi.

Db.lv jau ziņoja, ka General Motors vicepriekšsēdētājas Bobs Lucs (Bob Lutz), norādīja, ka šobrīd viņš neredz iespēju, ka kāds varētu «izglābt Saab», taču piebilda, ka, ja General Motors saņems tiešām labu piedāvājumu, tad to noteikti pieņems.

Kompānijas Spyker izpilddirektors Viktors Mullers (Victor Muller) Detroitā notiekošajā auto izstādē paziņoja, ka viņa kompānija vēljoprojām cer vienoties ar General Motors par Saab iegādi. «No mūsu puses Saab iegādei ir tikai labi nodomi un ceru, ka General Motors mūsu piedāvājumu izskata ļoti nopietni,» uzsvēra V. Mullers.

Atgādinām, ka pirms nedēļas B. Lucs uzsvēra, ka General Motors labāk likvidē Saab, nekā to pārdod kādai kompānijai, kurai General Motors neuzticas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lielākais reģistrētais komersants pagājušajā nedēļā - SIA Ģertrūdes 15/17

, 29.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā (22.10.07. – 26.10.07.) Uzņēmumu reģistra (UR) reģistros reģistrēti 264 jauni subjekti (uzņēmējsabiedrības), kas ir par astoņi mazāk nekā pagājušajā nedēļā. No kopējā skaita visvairāk jeb 219 bija sabiedrība ar ierobežotu atbildību, 38 – individuālais komersants, u.c. subjekti, liecina UR sniegtā informācija medijiem.

Lielākais reģistrētais komersants pēc pamatkapitāla pagājušajā nedēļā bija SIA Ģertrūdes 15/17, kuras pamatkapitāls ir 270 tūkstoši latu. Lielākie reģistrētie komersanti pēc pamatkapitāla:

1. SIA Ģertrūdes 15/17 – Ls 270 000

2. SIA RER-MĀJA 2 – Ls 157 500

3. SIA Roja Fish Products – Ls 126 000

4. SIA TUNKŪNI – Ls 100 000

5. SIA RER-MĀJA 1 – Ls 85 800

Iepriekšējā nedēļā likvidēti 454 uzņēmumi, kas ir par 41 vairāk kā pirms nedēļas.

Pagājušajā nedēļā reģistrēti 18 laulāto mantisko attiecību līgums, kas ir par tik par pieciem mazāk nekā pirms nedēļas. Visvairāk jeb 10 laulāto mantisko attiecību līgumi reģistrēti Rīgā, bet četri līgumi reģistrēti Daugavpilī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Hibrīddarbs: nez vai varēsim laist "oldskūliņā"

Raivo Rosts, “Tele2” komercdirektors, 09.05.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumi ir atgriezušies birojos. Daudzi no tiem ir izvēlējušies strādāt hibrīdmodelī, kad daļu laika darbinieki pavada birojā, bet daļu laika – attālināti.

Sociālajos medijos lasāmi dažādi viedokļi par to, kas darbosies un kas – nē. Lai nebūtu tikai tādas “vēdera sajūtas” spriedelēšanas, apskatīju šo attālinātā, hibrīdmodeļa darbu nedaudz padziļinātāk.

Atskatoties vēsturē, laikos, kad dominēja vācēju-mednieku nodarbošanās, darba organizators, visticamāk, atradās kopā vienā vietā ar darba veicējiem. Pēc agrārās reformas sākuma Eiropā turpinājās tā pati attīstība – darba organizators gan pats veica darbu, gan atradās kopā ar pārējiem darba veicējiem vienā ģeogrāfiskā lokācijā. 18. un 19. gadsimtā, pastiprinoties industriālai revolūcijai, tādās industrijās kā bankas, dzelzceļš, apdrošināšana un mazumtirdzniecība strauji auga darbu apjoms un sarežģītība. Tas radīja arī tādu darbinieku pieaugumu, kuriem bija nepieciešamas biroja telpas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad sešos mēnešos reģistrēto jauno uzņēmumu skaits sasniedzis 4781, un, salīdzinot ar aizvadītā gada attiecīgo periodu, jauno uzņēmumu skaits audzis par 11,06%, liecina "Lursoft" apkopotie dati.

Šogad pirmajos sešos mēnešos likvidēti 3815 uzņēmumi, kamēr pērn šajā pašā periodā tika likvidēti 5799 uzņēmumi.

Jūnijā reģistrēti 708 jauni uzņēmumi, no kuriem 637 - sabiedrības ar ierobežotu atbildību, 62 - individuālie komersanti, tāpat arī pagājušajā mēnesī reģistrētas četras jaunas zemnieku saimniecības, trīs ārvalsts komersantu filiāles un pa vienai akciju sabiedrībai un pilnsabiedrībai. Jauno uzņēmumu kopējais reģistrētais pamatkapitāls sasniedza 8,17 miljonus eiro. Vairāk nekā pusi no šīs kopsummas veidojis viena uzņēmuma pamatkapitāls, liecina "Lursoft" dati.

"Top 10" lielākie jūnijā reģistrētie uzņēmumi ir SIA "Davhex" ar 4,5 miljonu eiro pamatkapitālu, SIA "KRC1" ar 939 000 eiro pamatkapitālu, SIA "KRC2" ar 526 000 eiro pamatkapitālu, SIA "Dotnuva Seeds" ar 500 000 eiro pamatkapitālu, SIA "Ortomed īpašumi" ar 320 000 eiro pamatkapitālu, SIA "Realto Vento" ar 92 000 eiro pamatkapitālu, SIA "Mednieku cilts" ar 75 000 eiro pamatkapitālu, SIA "eConcept Baltic" ar 55 000 eiro pamatkapitālu, SIA "NP enterprise" ar 36 600 eiro pamatkapitālu un AS "Nordimo Capital" ar 35 000 eiro pamatkapitālu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā šogad desmit mēnešos reģistrēti kopumā 7350 jauni uzņēmumi, bet likvidēti - 8960, liecina "Lursoft" apkopotā informācija.

Vienlaikus "Lursoft" atzīmē, ka pērn attiecīgajā periodā bija lielāks gan jaunreģistrēto, gan arī likvidēto uzņēmumu skaits - 2021.gada desmit mēnešos Latvijā bija reģistrēti 7807 jauni uzņēmumi, bet likvidēti 11 722.

Šogad oktobrī reģistrēti 772 jauni uzņēmumi, to kopējam pamatkapitālam veidojot 3,39 miljonus eiro. Lai arī kopējais jauno uzņēmumu skaits viena mēneša laikā oktobrī bija lielāks nekā citos šā gada mēnešos, to kopējais pamatkapitāla apmērs ir mazākais, kāds šogad reģistrēts viena mēneša laikā.

Pēc "Lursoft" datiem, no oktobrī reģistrētajām 679 sabiedrībām ar ierobežotu atbildību vien 202 pamatkapitāls sasniedza vismaz 2800 eiro, savukārt 216 sabiedrībām ar ierobežotu atbildību pamatkapitāls bija mazāks par 10 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzņēmumu reģistra nedēļas statistika

, 10.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

03.09.07. - 09.09.07.

***

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistra (UR) reģistros reģistrēti 282 jauni subjekti (uzņēmējsabiedrības), kas ir par 45 vairāk kā pagājušajā nedēļā. No kopējā skaita visvairāk jeb 239 bija sabiedrība ar ierobežotu atbildību, 33 - individuālie komersanti, u.c. subjekti.

Komercreģistrs Kopā: 279

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību 239

Individuālais komersants 33

Ārvalsts komersanta filiāle 1

Akciju sabiedrība 4

Pilnsabiedrība 1

Filiāle 1

Uzņēmumu reģistrs Kopā: 3

Kooperatīvā sabiedrība 1

Pārstāvniecība 1

Zemnieku saimniecība 1

Lielākie reģistrētie komersanti pēc pamatkapitāla pagājušajā nedēļā bija: SIA "Riga Capital", kuras pamatkapitāls ir 1 000 000 latu. Lielākie reģistrētie komersanti pēc pamatkapitāla:

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzņēmumu reģistra nedēļas statistika

, 17.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

10.09.07. - 16.09.07.

***

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistra (UR) reģistros reģistrēti 261 jauns subjekts (uzņēmējsabiedrība), kas ir par 21 mazāk kā pagājušajā nedēļā. No kopējā skaita visvairāk jeb 219 bija sabiedrība ar ierobežotu atbildību, 36 - individuālie komersanti, u.c. subjekti.

Komercreģistrs Kopā: 260

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību 219

Individuālais komersants 36

Ārvalsts komersanta filiāle 2

Akciju sabiedrība 1

Pilnsabiedrība 2

Uzņēmumu reģistrs Kopā: 1

Zemnieku saimniecība 1

Lielākie reģistrētie komersanti pēc pamatkapitāla pagājušajā nedēļā bija: AS "Kemen", kuras pamatkapitāls ir 25 000 latu. Lielākie reģistrētie komersanti pēc pamatkapitāla:

1. AS "Kemen" - Ls 25 000

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

General Motors Co. pārstāvji mudinājuši Vācijas valdību izdarīt spiedienu uz Magna International Inc., lai tā, pretendējot uz General Motors struktūrvienības Opel iegādi, atteiktos no sadarbības ar Maskavā bazēto Sberbank, atsaucoties uz izdevumu Spiegel, vēsta Bloomberg.

General Motors pārstāvji Vācijas amatpersonām sacījuši, ka būtu lielākas izredzes iegūt ASV valdības apstiprinājumu pārdot Opel kompānijai Magna, ja nebūtu iesaistīti krievi.

Vācija šo aicinājumu esot noraidījusi, sakot, ka tā ir devusi solījumu Krievijas prezidentam Dmitrijam Medvedevam.

Db.lv jau rakstīja, ka Opel māteskompānija pašlaik izsver Magna International - Kanādas autodetaļu ražotāja, kas apvienojis spēkus ar Krievijas Sberbank - piedāvājumu un RHJ International - Briselē bazētas privātā kapitāla grupas, piedāvājumu. Vācijas kanclere Angela Merkele ir centusies panākt, lai General Motors apstiprinātu Magna International piedāvājumu, kuram Vācija arī piedāvājusi finansiālu palīdzību, bet General Motors vairāk sliecas uz RHJ piedāvājuma pusi, baidoties, ka Magna un Sberbank varētu izmantot Opel tehnoloģijas Krievijas autoindustrijas vajadzībām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autoražotājs General Motors tuvākajā laikā varētu darīt zināmu, vai tas vēlas paturēt savu Eiropas struktūrvienību Opel nevis to pārdot, atsaucoties uz kompānijas Vācijas darbaspēka pārstāvja Armīna Šilda (Armin Schild) sacīto, ziņo Reuters.

A. Šilds sacījis - fakts, ka šī versija par Opel nākotni nākusi atklātībā pirms oficiāla General Motors paziņojuma, varētu liecināt, ka kompānija šo iespēju apsver ļoti nopietni.

Viņš gan to redzot kā sliktu zīmi Opel nākotnei.

Reuters avoti iepriekš informēja, ka General Motors apsver plānu piesaistīt papildus līdzekļus, lai paturētu Opel struktūrvienību, nevis to pārdotu vienam no diviem gribētājiem: Magna International - Kanādas autodetaļu ražotājam, kas apvienojis spēkus ar Krievijas Sberbank - vai RHJ International - Briselē bazētai privātā kapitāla grupai.

Pagājušās nedēļas piektdienā General Motors atteicās nosaukt, kuram no pretendentiem Opel tiks pārdots.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Opel un GM Europe vadītājs iesniedz atlūgumu

Gunta Kursiša, 13.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par atkāpšanos no amata paziņojis līdzšinējais automašīnu ražotāja Opel vadītājs Karls Frīdrihs Strake (Karl-Friedrich Stracke). Tajā pašā laikā viņš pametīs arī Opel mātes kompānijas General Motors Eiropas reģiona vadītāja amatu, informē kompānija Opel.

Līdz mirklim, kamēr tiks atrasts jauns kompānijas vadītājs, K. F. Strakes pienākumus turpinās pildīt General Motors vadītāja vietnieks Stīvs Girskijs (Steve Girsky).

Mātes kompānijas General Motors vadītājs Dens Ekersons (Dan Akerson) pauda, ka 56 gadus vecais K. F. Strake «spriedzes apstākļos strādāja nenogurdams, lai stabilizētu šo biznesu».

Šā gada jūnijā Opel padome apstiprināja nopietnu pārstrukturēšanas plānu, lai ASV automašīnu ražotāja General Motors zaudējumus nesošā daļa atkal sāktu pelnīt.

Pēdējo desmit gadu laikā General Motors Eiropas reģiona daļa uzkrājusi vairāku miljardu zaudējumus. Kopš 1999. gada Opel tā mātes kompānijai izmaksājis 16 miljardus ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV valsts kase apsverot iespēju finansiāli palīdzēt savas valsts lielākajam autoražotājam General Motors (GM), ziņo freep.com.

Pastāv iespēja, ka General Motors, kam joprojām notiek sarunas par apvienošanos ar citu autoražotāju – Chrysler – nākošgad var palikt bez finanšu līdzekļiem.

Baltais nams apstiprinājis, ka prezidenta Džordža Buša administrācijai tiešām bijušas sarunas ar grūtībās nonākušo autoražotāju. Sarunu, kas notikušas gan ar General Motors, gan ar citiem, vārdā neminētiem autoražotājiem, saturu Baltais nams nekomentē.

Vēl nav īstas skaidrības, kādā veidā General Motors varētu saņemt palīdzību un kā šīs palīdzības saņemšana varētu būt saistīta ar autoražotāja iespējamo apvienošanos ar Chrysler.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ford un General Motors vadītāji ir gatavi strādāt par dolāru gadā

, 03.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Auto gigantu Ford un General Motors vadītāji Alans Malalli (Alan Mulall) un Riks Vagoners (Richard Wagoner) paziņojuši, ka gatavi strādāt par 1 dolāru gadā, ja ASV valdība palīdzēs pārvarēt krīzi, ziņo newsru.com.

Ford prezidents gājis vēl tālāk, apsolot atcelt savas kompānijas vadībai prēmijas un algu piemaksas.

Tikmēr ASV kongresa palātas pārstāve Nensija Pelosi brīdināja, ka, pirms rēķināties ar palīdzību, lielajam trijniekam – General Motors, Ford un Chrysler- jāiesniedz savu kompāniju restrukturizācijas plāni.

Otrdien nepieciešamos dokumentus Kongresam iesniedza General Motors un Ford. N. Pelosi paziņoja, ka pēc šo plānu izpētes Kongress lems, vai ir nepieciešama valdības palīdzība kompānijām. Viņa piebilda, ka ir smieklīgi prasīt nodokļu maksātājiem finansēt kompānijas, kas izmaksā savai vadībai miljonus, kamēr pati kompānija zaudē miljardus dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ilggadējais ASV korporācijas General Electric vadītājs Džeks Velšs (Jack Welch) nosodījis biznesa vidē valdošo dziņu pēc peļņas.

Dž. Velšs ir uzskatāms par t.s. Shareholder-Value koncepcijas pamatlicēju, kuras pamatā ir ideja, ka bizness ir jābūvē tā, lai maksimāli visiem līdzekļiem palielinātu kompāniju akcionāru bagātību. Šī koncepcija radās pagājušā gadsimta 80. gados, un ir uzskatāma par vienu no biznesa pamatprincipiem pēdējo desmitgažu laikā.

General Electric pieder daudzi meitas uzņēmumi: t.s. finanšu un bankas pakalpojumu kompānija GE Money, kas strādā arī Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

To, ka ir likuma subjekti, nereti uzņēmēji uzzina tikai VID pārbaudes laikā

Sintija Radionova, ZAB PRIMUS DERLING zvērināta advokāte, partnere, 05.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likuma prasības attiecināmas gandrīz uz ikvienu Latvijas uzņēmēju

Valsts ieņēmuma dienesta Vadlīnijas Valsts ieņēmumu dienesta uzraugāmajiem Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likuma subjektiem, kas pieņemtas, pamatojoties uz 2017.gada nogalē pieņemtajiem apjomīgajiem grozījumiem Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumā, ieviesa būtiskas izmaiņas noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas vai terorisma finansēšanas novēršanas uzraudzības jomā. Tā rezultātā liela daļa Latvijas uzņēmēju VID ieskatā ir kļuvuši par minētā likuma subjektiem, kas uzliek jaunus pienākumus un paredz ievērojamu sodu par to neievērošanu.

Attiecībā uz pienākumiem saistībā ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanu visas personas var iedalīt: personās, kas nav likuma subjekti, un likuma subjektos. Turklāt, personām, kas nav likuma subjekti, arī ir pienākums pildīt likuma prasības attiecībā uz ziņu sniegšanu par neparastiem vai aizdomīgiem darījumiem. Taču ievērojami lielākas prasības un pienākumus, un attiecīgi sankcijas par to neievērošanu, likums uzliek likuma subjektiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lielākais reģistrētais komersants pagājušajā nedēļā - SIA PRO EKO

, 12.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā (05.11.07. – 09.11.07.) Uzņēmumu reģistra (UR) reģistros reģistrēti 252 jauni subjekti (uzņēmējsabiedrības), kas ir par 17 mazāk nekā pagājušajā nedēļā. No kopējā skaita visvairāk jeb 215 bija sabiedrība ar ierobežotu atbildību, 31 – individuālais komersants, u.c. subjekti, liecina reģistra sniegtā informācija medijiem.

Lielākais reģistrētais komersants pēc pamatkapitāla pagājušajā nedēļā bija SIA PRO EKO, kuras pamatkapitāls ir 2,2 miljoni latu. Lielākie reģistrētie komersanti pēc pamatkapitāla:

1. SIA PRO EKO – Ls 2 200 000

2. SIA NPG – Ls 40 000

3. SIA BIO-M – Ls 20 000

4. SIA AMBER SOURCING – Ls 10 000

5. SIA NPBC – Ls 10 000

Iepriekšējā nedēļā likvidēti 223 uzņēmumi, kas ir par 153 mazāk nekā pirms nedēļas.

Pagājušajā nedēļā reģistrēti 25 laulāto mantisko attiecību līgumi, kas ir par četriem vairāk nekā pirms nedēļas. Visvairāk jeb 21 laulāto mantisko attiecību līgums reģistrēts Rīgā.

Pagājušajā nedēļā UR saņēma 854 komercķīlu pieteikumus, kas ir par 97 mazāk nekā pirms nedēļas. No kopējā skaita 503 komercķīlas tika reģistrētas, 277 dzēstas, 27 atsauktas. Neizskatīto komercķīlu pieteikumu atlikumu skaits – 606.

Komentāri

Pievienot komentāru