Pasaulē

Lielbritānijas pasažieriem visvairāk bagāžas problēmu sagādā British Airways

Lelde Petrāne, 04.06.2010

Jaunākais izdevums

Lielbritānijas pasažieri vislielākās problēmas ar bagāžu piedzīvojuši, izmantojot aviokompānijas British Airways pakalpojumus, atsaucoties uz jaunu pētījumu, ziņo BBC.

Vienam no 3,8 British Airways pasažieriem pēdējo piecu gadu laikā bagāža tikusi pazaudēta, bojāta vai aizkavējusies, liecina apdrošināšanas kompānijas LV pētījums.

Savukārt British Airways šos datus jau nodēvējusi par «pilnīgām muļķībām».

Saskaņā ar pētījumu, kura ietvaros aptaujāti 2007 pasažieri, Virgin Atlantic šajā ziņā ir otra sliktākā aviokompānija. Bagāžas problēmas piedzīvojis viens no 8,3 Virgin pasažieriem.

Trešo vietu ieņem Dubaijā bāzētā Emirates, tai seko Easyjet un Ryanair.

Aptauja pierādījusi, ka kopumā 29% Lielbritānijas gaisa satiksmes pasažieru ir piedzīvojuši bagāžas problēmas pēdējo piecu gadu laikā.

British Airways pārstāve, komentējot pētījuma rezultātus, akcentējusi, ka «nav absolūti nekādu pierādījumu, kas liecinātu, ka ceturtdaļai no British Airways pasažieriem pēdējo piecu gadu laikā ir pazudusi vai aizkavēta bagāža».

Viņa stāstījusi, ka aviokompānijas darbs ar bagāžu ir ievērojami uzlabojies kopš Hītrovas lidostas 5. termināla atvēršanas 2008.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

airBaltic uzsāk sadarbību ar British Airways

Lelde Petrāne, 03.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic noslēgusi vienošanos par sadarbības lidojumiem ar Lielbritānijas aviosabiedrību British Airways.

airBaltic izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss) norāda: «Rīga-Londona ir populārākais starppilsētu maršruts ceļotājiem, kuri sāk vai noslēdz savu ceļojumu Baltijas reģionā.»

Partnerattiecības ar British Airways nodrošinās airBaltic pasažieriem iespēju sasniegt papildu galamērķus, kas tiek piedāvāti no Londonas Getvikas lidostas. Turklāt British Airways pasažieriem no jebkuras vietas pasaulē būs labāka piekļuve Rīgai.

British Airways ir Lielbritānijas lielākā starptautiskā aviokompānija un viens no pasaulē vadošajiem premium pārvadātājiem. Lidsabiedrības biznesa centrs atrodas Londonā, kas ir pasaulē lielākais premium ceļošanas tirgus, būtisku klātbūtni nodrošinot arī Hītrovas, Getvikas un Londonas Sitijas lidostās. British Airways, kas pārvalda vienu no plašākajiem starptautisko maršrutu tīkliem, kopīgi ar kopuzņēmumiem, sadarbības lidojumu un franšīzu partneriem veic lidojumus uz vairāk nekā 70 valstīm. British Airways gadā pārvadā gandrīz 40 miljonus pasažieru un veic lidojumus ar vairāk nekā 280 lidmašīnām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

British Airways draud 200 miljonu eiro sods par klientu datu zādzību

LETA--REUTERS, 08.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas nacionālās lidsabiedrības «British Airways» māteskompānija «International Airlines Group» (IAG) pirmdien paziņoja, ka Lielbritānijas informācijas komisāra birojs (ICO) gatavojas noteikt «British Airways» 183,4 miljonu Lielbritānijas mārciņu (204,5 miljonu eiro) naudassodu par pērn notikušo klientu datu zādzību no lidsabiedrības interneta vietnes.

«British Airways» septembrī pavēstīja, ka hakeru uzbrukumā tās mājaslapai un lietotnei nozagta tūkstošiem tās klientu kredītkaršu informācija.

IAG pirmdien paziņoja, ka ICO licis saprast, ka nodomājis sodīt lidsabiedrību ar summu, kas atbilst 1,5% tās 2017.gada apgrozījuma.

«Esam pārsteigti un vīlušies par šo sākotnējo ICO secinājumu,» atzina «British Airways» vadītājs Alekss Kruss.

«»British Airways» ātri reaģēja uz noziedzīgām darbībām, kad tika zagti klientu dati. Mēs neesam atraduši pierādījumus par krāpniecisku darbību ar zādzību saistītajos kontos,» viņš sacīja un atvainojas klientiem par sagādātajām neērtībām.

IAG vadītājs Vilijs Volšs sacīja, ka «British Airways» informēs ICO par saviem iebildumiem attiecībā uz iespējamo sodu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas nacionālās aviokompānijas «British Airways» piloti trešdien atcēluši 27.septembrī ieplānoto streiku, paziņojusi Lielbritānijas Lidsabiedrību pilotu asociācija (BALPA).

«Kādam ir jāuzņemas iniciatīva, lai atrisinātu šīs atalgojumu nesaskaņas, un, tā kā pazīmes neliecina, ka to varētu uzņemties «British Airways», piloti nolēmuši rīkoties atbildīgi,» skaidro BALPA.

Asociācija pauda cerību, ka «British Airways» un mātesuzņēmums «International Airlines Group» (IAG) demonstrēs tikpat lielu atbildību, cik piloti.

Taču, ja aviokompānija atteiksies veikt jaunas saprātīgs sarunas, BALPA patur tiesības izziņot jaunus streikus.

«British Airways» 9. un 10. septembrī atcēla visus uz un no Lielbritānijas plānotos reisus saistībā ar pilotu streiku, kas bija pirmais aviokompānijas pastāvēšanas vēsturē.

BALP lēš, ka šis 48 stundu streiks «British Airways» izmaksājis 80 miljonus sterliņu mārciņu (90 miljonus eiro).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aviokompānijas British Airways apkalpe pirmdien uzsākusi piecu dienu streiku, ziņo ABC News.

Lēmums protestēt tika pieņemts, jo aviosabiedrība nolēma apkalpju locekļiem ārpus darba laika vairs nepiedāvāt lidojumus ar ievērojamām atlaidēm.

Jāatzīmē, ka apkalpes locekļu arodbiedrība Union svētdien piedāvāja British Airways variantu, kuru akceptējot streiks netiktu sākts, bet aviokompānija to noraidīja.

Aviokompānija uzsver, ka British Airways spēs nodrošināt 70% no lidojumiem.

«Villij (BA vadītājs Villijs Volšs (Willie Walsh)), maini savu lēmumu un atjauno apkalpes locekļu ceļošanas privilēģijas. Līdz ko tas notiks, streiks tiks pārtraukts,» norādīja arodbiedrības pārstāvis Tonijs Vudlijs (Tony Woodley).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas nacionālā aviokompānija "British Airways" šovasar uz laiku atsāks lidojumus starp Rīgu un Londonu, liecina kompānijas publiskotā informācija.

"British Airways" izziņojusi virkni jauno maršrutu, tostarp informējot, ka no 2.jūlija līdz 26.septembrim veiks regulāros pasažieru lidojumus no Londonas Hītrovas lidostas uz Rīgu.

"British Airways" lidojumus veiks trīs reizes nedēļā - trešdienās, piektdienās un svētdienās.

Biļešu cena lidojumiem starp Rīgu un Londonu divos virzienus maksās 94 sterliņu mārciņas jeb apmēram 108 eiro.

"British Airways" savulaik no 1997.gada veica lidojumus starp Londonu un Rīgu. Tie tika pārtraukti 2007.gada martā, pamatojot, ka šis maršruts nebija rentabls.

"British Airways" un Spānijas nacionālās lidsabiedrības "Iberia" holdingkompānija "International Airlines Group" (IAG) pērn strādājusi ar 6,9 miljardu eiro zaudējumiem, salīdzinot ar 1,7 miljardu eiro peļņu pirms gada.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā jaunā nāvējošā koronavīrusa izplatīšanos, Lielbritānijas nacionālā aviokompānija "British Airways" apturējusi visus lidojumus uz un no Ķīnas.

"Mēs esam apturējuši visus lidojumus uz un no Ķīnas kontinentālo daļu," paziņoja "British Airways", norādot, ka lidojumi apturēti no paziņojuma brīža.

Aviokompānija atklāja, ka šādu lēmumu pieņēmusi, ievērojot Lielbritānijas Ārlietu ministrijas padomu.

"Mēs atvainojamies klientiem par neērtībām, bet mūsu klientu un apkalpes drošība vienmēr ir mūsu prioritāte," paziņoja "British Airways".

Normālos apstākļos "British Airways" lidmašīnas katru dienu lido no Londonas Hītrovas lidostas uz Pekinu un Šanhaju.

Arī Krievijas aviokompānija "Urals Airlines" trešdien paziņoja, ka apturējusi lidojumus vairākos maršrutos uz Eiropu, kurus iecienījuši tūristi no Ķīnas, tostarp atcelti reisi uz Parīzi un Romu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aviosabiedrības British Airways 12 000 cilvēku apkalpe nolēmusi sākt streiku nākamās nedēļas sākumā.

Guardian ziņo, ka šāds lēmums pieņemts pēc 11 stundu ilgām debatēm, kurā arodbiedrības pārstāvji ar aviokompānijas vadību nespēja vienoties par mierizlīgumu.

Arodbiedrības neapmierinātību izraisījusi British Airways plāns samazināt apkalpes skaitu, kā arī samazināt atalgojumu. Daily Telegraph raksta, ka streiks varētu uz ilgu laiku paralizēt aviosabiedrības darbību, jo vairākums aviosabiedrību apkalpes balsojuši, ka streikam jābūt vismaz desmit dienām.

«Neskatoties uz ilgstošām sarunām arodbiedrība nespēja vienoties ar British Airways. Abas puses turpinās sadarbību, lai atrisinātu situāciju, bet līdz streikam nekādas tikšanās nebūs,» norādīja arodbiedrības pārstāvis Brendans Barbers (Brendan Barber).

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

EasyJet aktīvi iesaistās «cīņā par Maskavu».

Jānis Rancāns, 04.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas otra lielākā zemo cenu aviokompānija EasyJet plāno ieiet Krievijas tirgū. Lidsabiedrība jau lūgusi atļauju lidojumu uzsākšanai starp Londonu un Maskavu, kā arī aizvada sarunas ar Sanktpēterburgas lidostu Pulkovo par lidojumu uzsākšanu uz Lielbritāniju un Zviedriju.

Lidojumus no Sanktpēterburgas EasyJet varētu uzsākt 2013. gada vasarā, vēsta PBK Daily. Turpmākajos lidsabiedrības plānos ietilpst arī lidojumu nodrošināšana no vēl trijām Krievijas pilsētām uz Londonu, Edinburgu un Mančestru. Kā norādīja Sanktpēterburgas lidostas Pulkovo pārstāvji, EasyJet vispirms nepieciešams iegūt atļauju lidojumu nodrošināšanai minētajos maršrutos.

Zemo cenu lidsabiedrībai nepieciešams uzvarēt Lielbritānijas civilās aviācijas pārvaldes izsludinātajā konkursā par lidojumu nodrošināšanu maršrutā Maskava – Londona. Uz lidojumiem pretendē arī kompānija Virgin Atlantic un British Airways.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ugunsgrēkā cietusī Kenijas galvaspilsētas Nairobi lidosta atsākusi darbu, pieņemot pirmās lidmašīnas. Pirmā ceturtdienas rītā lidostā piezemējās lidmašīna no Londonas.

Tāpat sagaidīti reisi arī no Bangkokas un Kilimandžāro. Kenijas galvaspilsētas lidosta aizdegās trešdien. Ugunsgrēkā lielākie postījumi tika nodarīti uzņemšanas zālei. Kenijas varasiestādes oficiālu ugunsgrēka iemeslu vēl nav izvirzījušas, vien norādījušas, ka notikušajā neviens nav guvis nopietnus ievainojumus.

Nairobi lidosta ir svarīgs reģionāls mezgls un dienā apkalpo vairāk nekā 16 tūkstošus pasažieru. Ugunsgrēka izraisītā lidostas slēgšana radīja ievērojamus sarežģījumus reģiona satiksmē – daļu lidojumu nācās novirzīt uz lidostām citās Kenijas pilsētās.

Tāpat ar sarežģījumiem saskāries glābēju darbs – vairākas ugunsdzēsēju automašīnas iesprūdušas sastrēgumos un netikušas uz notikuma vietu. Neskatoties uz to, ugunsdzēsējiem četru stundu laikā izdevās nodrošināt kontroli pār ugunsgrēku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Dod zaļo gaismu Eiropas otras lielākās aviosabiedrības izveidei

Ritvars Bīders, 29.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gan Lielbritānijas aviokompānijas British Airwajs, gan Spānijas lidsabiedrības Iberia akcionāri atbalstījuši abu kompāniju apvienošanos, kā rezultātā tiks radīta otra lielākā Eiropas aviokompānija International Airlines Group (IAG), ziņo BBC.

Atsevišķi no IAG saglabāsies arī aviokompāniju British Airways un Iberia darbība ar līdzšinējiem zīmoliem. Taču jau no nākamā gada Londonas biržā vairs netiks kotētas British Airways akcijas.

Abu aviokompāniju apvienošanās apstiprināta arī visās nepieciešamajās varas iestādes.

Jaunizveidotās aviokompānijas AIG akciju kontrolpakete (56%) būs British Airways īpašumā, savukārt Iberia kontrolēs 44% jaunizveidotās kompānijas akciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rokas bagāžas izmēri nākotnē varētu kļūt vēl mazāki. Starptautiskā Aviācijas asociācija (IATA) nupat uz laiku apturējusi savu iniciatīvu ieviest prasības, kas spiestu vēl par 40% samazināt lidmašīnas salonā atļautās rokas bagāžas apmērus. Tomēr diskusijas par šo tematu pavisam drīz varētu atsāksies, jo patlaban asociācija strādā pie tā, lai pienācīgi izvērtētu sagatavoto programmu, kā arī lai gūtu lielāku aviokompāniju atsaucību, ceturtdien raksta laikraksts Diena.

IATA, kas apvieno 90% pasaules aviolīniju, ir pārliecināta, ka mazāka rokas bagāža atvieglotu tās novietošanu salonā. IATA piedāvājums ir atļauto bagāžas izmēru samazināt līdz 55 x 35 x 20 centimetriem.

Nacionālā aviokompānija airBaltic saviem pasažieriem ļauj salonā ienest 55 x 40 x 20 cm lielu bagāžu, kas tā jau ir samērā maza, tomēr līdz ar jaunajām prasībām tiktu noteikti vēl stingrāki standarti. Vidējais rokas bagāžas lielums, ko caurmērā līdz šim atļāvušas aviokompānijas visā pasaulē, bija 56 x 45 x 25 cm. Piemēram, tādu limitu piedāvā arī Easyjet, British Airways un Iberia. Būtībā izmēru optimizēšanas dēļ pasažieriem nāktos saspiest savu rokas bagāžu apavu kastes lieluma somā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Straujāk augošās aviokompānijas pasaulē

Gunta Kursiša, 14.06.2013

10. Virgin Australia. Pasažieru skaita pieaugums 2011. - 2012. gadā ir 18,3%. 2013. gada dati liecina, ka šīs aviokompānijas pasažieru skaita pieaugums nav tiek ievērojams kā pirms gada. Tiek paredzēts, ka šogad, salīdzinot ar pērno gadu, Virgin Australia pasažieru skaits augs par 4-5%.

Foto: EPA/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules straujāk augošo lidsabiedrību vidū ir gan Latvijai ģeogrāfiski tuvākā Skandināvu aviokompānija Norwegian, gan japāņu All Nippon Airways. Savukārt vislielāko izaugsmi laikā no 2011. līdz 2012. gadam piedzīvojusi spāņu zemo cenu aviokompānija Vueling Airways, vēsta CNBC.

Spāņu Vueling ir nacionālā aviopārvadātāja Iberia meitassabiedrība, kas pēdējo gadu laikā ievērojami palielinājusi galamērķu skaitu. Laikā no 2011. līdz 2012. gadam Vueling pasažieru skaits ir pieaudzis par 40,4%. Patlaban aviosabiedrība ir daļa no International Airlines Group (IAG), kas izveidojās pēc Iberia un British Airways apvienošanās.

IAG vadītājs Villijs Velšs (Willie Walsh) iepriekš aģentūrai Reuters norādīja, ka pēc trim pieciem gadiem Vueling būs lielāka nekā Iberia.

Šā gada pirmajos četros mēnešos Vueling pārvadāja 5,7 miljonus pasažieru, turpretī Iberia un Iberia Express – 5,6 miljonus pasažieru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lielbritānijā ražos lidmašīnu degvielu no atkritumiem

Lelde Petrāne, 15.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aviokompānija British Airways noslēgusi darījumu, kas paredz Lielbritānijā uzbūvēt pirmo rūpnīcu Eiropā, kas ražos lidmašīnu degvielu no atkritumiem, ziņo BBC.

Katru gadu rūpnīcā tiks izmantoti aptuveni 500 tūkstoši tonnu atkritumu, lai saražotu 16 miljonus galonu degvielas.

Rūpnīcas būvniecība Londonas austrumu daļā tiks sākta divu gadu laikā. Degvielu tā varētu sākt ražot, sākot no 2014.gada, radot 1 200 darbavietas.

British Airways paziņojusi, ka rūpnīca saražos divreiz vairāk degvielas nekā vajadzīgs visiem tās lidojumiem no Londonas Pilsētas Lidostas.

Rūpnīcu būvēs ASV bioenerģijas un biodegvielas kompānija Solena Group, bet British Airways apņēmusies iegādāties visu tajā saražoto degvielu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairākas no pasaulē vadošajām aviokompānijām apvienojušas spēkus ar vīriešiem, kuri piedalās Movember akcijā, lai sniegtu savu atbalstu cīņā pret prostatas un sēklinieku vēzi, vēsta metro.co.uk.

Simtiem tūkstošu cilvēku visā pasaulē audzē sejas apmatojumu, lai parādītu savu atbalstu, un tagad arī desmitiem lidmašīnu ir jauns izskats.

British Airways, Qantas, Virgin un WestJet priekšnieki nolēmuši piešķirt lidmašīnām neparastu stilu - dažām ir bārdas, citām ūsas.

British Airways veselības pakalpojumu vadītāja Liza Vilkinsone sacījusi: «Mums ir prieks atbalstīt Movember. Tas ir labdarības pasākums, kas ir tuvs mūsu sirdīm šeit British Airways, jo īpaši tāpēc, ka mūsu bijušais vadītājs lords Māršals cieta no šīs slimības.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Pilotu streika dēļ British Airways atcēlusi gandrīz visus lidojumus no Lielbritānijas

LETA--AFP, 09.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas nacionālā aviokompānija «British Airways» pilotu streika dēļ pirmdien bijusi spiesta atcelt gandrīz visus lidojumus no Lielbritānijas lidostām, teikts lidsabiedrības publiskotajā paziņojumā.

«Pēc vairākus mēnešus ilgušiem pūliņiem atrisināt šīs nesaskaņas saistībā ar atalgojuma palielināšanu mums ir ārkārtīgi žēl, ka esam nonākuši tik tālu,» norāda «British Airways».

Aviokompānija skaidro, ka joprojām ir gatava atgriezties pie sarunām ar Lielbritānijas Lidsabiedrību pilotu asociāciju (BALPA).

Piloti streiku paredzējuši rīkot arī otrdien un brīdinājuši, ka vēl vienu dienu streikos 27.septembrī, kā arī, iespējams, tuvāk ziemas brīvdienām, ja šī situācija netiks atrisināta.

BALPA noraidījusi «British Airways» jūlijā izteikto ierosinājumu pilotu algas trīs gados palielināt par 11,5%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

British Airways apkalpe nolēmusi streikot

Valdis Vikmanis, 23.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aviosabiedrības British Airways apkalpe nolēmusi streikot, kas varētu uz ilgu laiku paralizēt aviosabiedrības darbību, ziņo Daily Telegraph.

Par streika sākšanu nobalsojuši lielākā daļa aviosabiedrības lidojuma apkalpes, norādīja aviosabiedrības arodbiedrība. Arodbiedrības neapmierinātību izraisījusi British Airways plāns samazināt apkalpes skaitu, kā arī samazināt atalgojumu.

Arodbiedrība uzsver, ka streiks, visticamāk, būs ilgstošs. Daily Telegraph norāda, ka vairākums aviosabiedrību apkalpes balsojuši, ka streikam jābūt vismaz desmit dienām.

Db.lv jau ziņoja, ka British Airways zaudējumi finanšu gada deviņos mēnešos, kas noslēdzās decembrī, pieauga līdz 245 miljoniem sterliņu mārciņu (196,9 milj. LVL).

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

British Airways sper pirmos soļus zemo cenu lidojumu tirgū

Jānis Rancāns, 20.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas aviokompānija British Airways izlēmusi sekot zemo cenu aviokompāniju Ryanair un easyJet pēdās un sākusi pasažieriem, kas ceļo tikai ar rokas bagāžu, piedāvāt lidojumus par zemāku cenu pasažieriem.

Šāda veida lidojumi gan pagaidām būs pieejami kompānijas maršrutos no Getvikas lidostas uz Amsterdamu, Dubrovnikiem, Džērsiju, Tunisu un Turīnu, vēsta Sky News. Cenu atšķirība no parastiem lidojumiem veido, sākot no piecām līdz 15 britu mārciņām.

Tāpat kompānija ar piecām Airbus A319s lidmašīnām papildinājusi Getvikas lidostā izvietoto tuvo lidojumu floti. «Jaunais maksas veids ir saistīts ar vēlmi palielināt ceļotāju iespējas. Jau patlaban daudzi pasažieri ceļo tikai ar rokas bagāžu, kuru atļauts ņemt salonā. Tie, kuri arī turpmāk vēlēsies reģistrēt bagāžu, maksās to pašu cenu, ko arī patlaban,» klāstījuši aviokompānijas pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eksperti pasludinājuši aviokompānijas "British Airways" izpildīto reisu par ātrāko zemskaņas ātruma lidojumu no Ņujorkas uz Londonu, ziņo BBC.

Izmantojot vētras Kiara radīto gaisa plūsmu, gaisa kuģis "Boeing 747-436" sasniedzis ātrumu 1 327 km/h.

Lidmašīna lidojusi četras stundas un 56 minūtes, svētdienas rītā ierodoties Hītrovas lidostā 80 minūtes pirms grafika.

Saskaņā ar tiešsaistes lidojumu izsekošanas pakalpojuma "Flightradar24" datiem tas pārspēj iepriekšējo piecu stundu un 13 minūšu rekordu, kas piederēja lidsabiedrībai "Norwegian".

Aviācijas konsultants un bijušais "British Airways" pilots Alasters Rosenšeins BBC sacījis, ka lidmašīna sasniegusi "fenomenālu ātrumu".

Aviokompānija "British Airways", komentējot veikto reisu, akcentējusi: "Mēs vienmēr par prioritāti uzskatām drošību, nevis ātruma rekordus. Mūsu labi apmācītie piloti maksimāli izmantoja apstākļus, lai klienti atgrieztos Londonā krietni pirms paredzētā laika."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasažieri apsūdz aviokompāniju British Airways dzīvību apdraudēšanā, jo lidmašīnai vienas un tās pašas tehniskās kļūmes dēļ divreiz bijusi jāveic avārijas nosēšanās, ziņo BBC.

Boeing 747 reisam uz Londonu pirmoreiz bijis jāatgriežas Rijādā, Saūda Arābijā, trešdien.

Kad tā pati lidmašīna pacēlusies ceturtdien - pēc remonta, problēma atkārtojusies un lidaparātam bijis jāgriežas atpakaļ vēlreiz.

Savukārt, British Airways pasažieru apgalvojumus noliedz, norādot, ka tā nekad neizmantotu lidmašīnu, kas nav droša.

Viens no pasažieriem BBC stāstījis, ka pēc otrās avārijas nosēšanās lidmašīnā devušies mediķi, lai palīdzētu pasažieriem. «Es jūtos tā it kā British Airways pakļāva riskam 300 dzīvības, liekot mums kāpt tajā pašā lidmašīnā 24 stundas pēc mēģinājumiem novērst kļūmi,» viņš teicis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas nacionālā aviokompānija «British Airways» arī otrdien atcēlusi gandrīz visus reisus no Lielbritānijas, pilotiem otro dienu turpinot streiku, teikts lidsabiedrības publiskotajā paziņojumā.

Aviosabiedrība norāda, ka otrdien atcēlusi gandrīz visus no paredzētajiem 850 reisiem, ietekmējot vairāk nekā 100 000 pasažieru.

Piloti streikoja jau pirmdien, kad «British Airways» arī bija spiesta atcelt gandrīz visus lidojumus.

Piloti jau brīdinājuši, ka vēl vienu dienu streikos 27.septembrī, kā arī, iespējams, tuvāk ziemas brīvdienām, ja šī situācija netiks atrisināta.

Lielbritānijas Lidsabiedrību pilotu asociācija (BALPA) noraidījusi «British Airways» jūlijā izteikto ierosinājumu pilotu algas trīs gados palielināt par 11,5%.

BALPA lēš, ka šis divu dienu streiks lidsabiedrībai kopumā izmaksās 80 miljonus sterliņu mārciņu (89,6 miljonus eiro).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

British Airways vadība sola «cīņu līdz nāvei»

, 15.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

British Airways vadība brīdinājusi, ka tā «cīnīsies līdz nāvei» ar arodbiedrībām, kuras plāno uzsākt 12 dienu streiku, kas draud izpostīt Ziemassvētku ceļojumu plānus vairāk nekā miljonam pasažieru, vēsta Belfast Telegraph.

Aviokompānijas darbinieki paziņojuši par streiku laika posmā no 22.decembra līdz 2. janvārim.

Medijs norāda, ka ar tik ilgu streiku nav saskārusies neviena Lielbritānijas aviokompānija. Paredzams, ka tas ietekmēs 7 tūkstošus lidojumu.

British Airways zaudējumi pagājušajā finanšu gadā bija 401 miljons Lielbritānijas sterliņu mārciņu, un tiek lēsts, ka šogad tā varētu zaudēt vēl vairāk. Aviokompānijas valde uzskata, ka, ja personāla izmaksas netiks ievērojami samazinātas, British Airways nākotne nebūs ilgtspējīga. Kāds avots, kas ir tuvs kompānijai, sacījis, ka tā būs «cīņa līdz nāvei».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aviosabiedrības British Airways sarunas ar arodbiedrības pārstāvjiem vēl nav beigušās, taču nākot ārā no sapulču telpas aviokompānjas izpilddirektors Villijs Valšs (Willie Walsh) teica: «Sarunas rīt turpināsies, bet varu Jums pateikt, ka lidojumus mēs atsāksim sestdien.»

Sky News norāda, ka V. Valšs un arodbiedrību līderis Tonijs Vodlijs (Tony Woodley) sarunu telpā tiekas jau vairākas dienas un, visticamāk, vienošanās ir panākta.

Db.lv jau ziņoja, ka Aviosabiedrības British Airways 12 000 cilvēku apkalpe nolēma sākt streiku. Arodbiedrības neapmierinātību izraisījusi British Airways plāns samazināt apkalpes skaitu, kā arī samazināt atalgojumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Īrijas lidsabiedrība Aer Lingus pieņem IAG izteikto pārņemšanas piedāvājumu

BNS/AFP, 27.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īrijas nacionālās lidsabiedrības Aer Lingus padome otrdien atbalstīja 1,35 miljardus eiro vērto pārņemšanas piedāvājumu no Lielbritānijas nacionālās aviokompānijas British Airways un Spānijas nacionālās lidsabiedrības Iberia māteskompānijas International Airlines Group (IAG).

Aer Lingus paziņoja, ka tās padome «vēlas rekomendēt» uz IAG pārskatīto piedāvājumu, kas bija trešais kopš decembra, attiecināt dažus nosacījumus.

Dublinā bāzētā lidsabiedrība pirmdien paziņojumā biržai atklāja, ka IAG ir izteikusi piedāvājumu pārņemt Aer Lingus, maksājot 2,55 eiro par akciju, ko veido 2,50 eiro naudā un 0,05 eiro dividendēs.

Kompānija piebilda, ka pārņemšana tagad ir atkarīga no apstiprinājuma, kas jāsniedz abiem lielākajiem lidsabiedrības akcionāriem - Īrijas zemo cenu lidsabiedrībai Ryanair, kas ar 30% akciju ir lielākais atsevišķais "Aer Lingus" akcionārs un kopš 2007.gada trīs reizes neveiksmīgi ir mēģinājusi to pārņemt, un Īrijas valstij, kam pieder 25% kompānijas akciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas nacionālā aviokompānija "British Airways" no 29.oktobra atsāks lidojumus starp Rīgu un Londonu, pavēstīja lidostas "Rīga" pārstāvji.

"British Airways" veiks lidojumus uz Londonas Hītrovas lidostu trīs reizes nedēļā.

"British Airways" savulaik no 1997.gada veica lidojumus starp Londonu un Rīgu. Tie tika pārtraukti 2007.gada martā. Lidsabiedrība šo lēmumu skaidroja ar to, ka šis maršruts nenesa peļņu.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

British Airways un Iberia paraksta apvienošanās līgumu

Lelde Petrāne, 08.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas aviokompānija British Airways ceturtdien paziņojusi, ka ir parakstījusi apvienošanās līgumu ar Spānijas aviokompāniju Iberia, ziņo MarketWatch.Apvienošanās līguma noteikumi ir saskaņā ar saistošo saprašanās memorandu, kuru abas aviokompānijas parakstīja pagājušā gada novembrī.Apvienošanos paredzēts pabeigt 2010.gada beigās. Jaunās kompānijas nosaukums būs International Airlines Group.Lielbritānijas aviokompānija British Airways ceturtdien paziņojusi, ka ir parakstījusi apvienošanās līgumu ar Spānijas aviokompāniju Iberia, ziņo MarketWatch.Apvienošanās līguma noteikumi ir saskaņā ar saistošo saprašanās memorandu, kuru abas aviokompānijas parakstīja pagājušā gada novembrī.Apvienošanos paredzēts pabeigt 2010.gada beigās. Jaunās kompānijas nosaukums būs International Airlines Group.Lielbritānijas aviokompānija British Airways ceturtdien paziņojusi, ka ir parakstījusi apvienošanās līgumu ar Spānijas aviokompāniju Iberia, ziņo MarketWatch.

Apvienošanās līguma noteikumi ir saskaņā ar saistošo saprašanās memorandu, kuru abas aviokompānijas parakstīja pagājušā gada novembrī.

Apvienošanos paredzēts pabeigt 2010.gada beigās. Jaunās kompānijas nosaukums būs International Airlines Group.

Komentāri

Pievienot komentāru