Transports un loģistika

Liepājā var mainīties sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzēji

Vēsma Lēvalde, 11.07.2011

Jaunākais izdevums

Liepājas dome izsludinājusi konkursu par tiesībām sniegt sabiedriskā transporta pakalpojumus ar autobusiem Liepājā.

Pieteikumus pieņems līdz šā gada 18. augustam. Pretendenta gada vidējam apgrozījumam kopā ar apakšuzņēmējiem regulāros pasažieru pārvadājumos par iepriekšējiem trīs noslēgtajiem finanšu gadiem jābūt ne mazākam par 120 tūkstošiem latu bez PVN, kā arī vismaz trīs gadu pieredzei regulāros pasažieru pārvadājumos, par ko ir saņemta pozitīva pasūtītāju atsauksme. Autobusu vecums visā līguma laikā nevar būt lielāks par 10 gadiem.

Liepājas pilsētas maršrutu tīkls tiek sadalīts četrās daļās, dodot iespēju pēc iespējas vairāk pretendentiem piedalīties konkursā. Zemākās cenas piedāvājums tiks noteikts katrai iepirkuma daļai atsevišķi. Piegādātājs piedāvājumu var iesniegt par jebkuru no iepirkuma daļām, kā arī par visām iepirkuma daļām kopā.

Līguma darbības laiks visām daļām ir no 2012. gada 1. janvāra līdz 2019. gada 31. decembrim.

Līdz šim Liepājā sabiedriskā transporta pakalpojumus ar autobusiem veica a/s Liepājas autobusu parks, bet pārvadājumus ar mazas ietilpības autobusiem vairākas privātfirmas.

No 2012. gada 1. janvāra domei ar pārvadātājiem būs jāslēdz jauni līgumi par sabiedriskā transporta pārvadājumiem. No nākamā gada 1. janvāra viss Liepājas pilsētas sabiedriskais transports darbosies vienotā sistēmā.

Sabiedriskā transporta pakalpojumu likums nosaka, ka visi līdz šim noslēgtie līgumi par regulārajiem pasažieru pārvadājumiem ir spēkā līdz 2011. gada 31. decembrim. Tas nozīmē, ka tiesības veikt sabiedriskā transporta pakalpojumus konkrētos maršrutos ir jāizcīna atklātā konkursā. Konkurss nav jārīko par tiesībām veikt regulāros pasažieru pārvadājumus ar tramvaju, jo tramvajs pieder Liepājas pilsētai. Ar pašvaldības SIA Liepājas tramvajs no 2012. gada 1. janvāra ir jānoslēdz jauns līgums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkursā par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu līdz 2021. gada decembrim noteikti uzvarētāji visās 23 maršrutu tīkla daļās, informē valsts SIA Autotransporta direkcija.

Iepirkumu komisija ir izvērtējusi pretendentu piedāvājumus konkursā par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu līdz 2021. decembrim (atsevišķās lotēs līdz augustam), nosakot uzvarētāju visās 23 maršrutu tīkla daļās.

Īstermiņa konkursā tika saņemti 32 piedāvājumi, ko iesniedza 18 uzņēmumi. Tas tika izsludināts, lai nodrošinātu sabiedriskā transporta pakalpojumu nepārtrauktību laika periodā, kad esošajiem līgumiem būs beidzies termiņš, bet jaunie līgumi ar konkursa uzvarētājiem vēl nebūs stājušies spēkā.

Ņemot vērā, ka ar konkursa uzvarētājiem tiks slēgts īstermiņa līgums, noteiktās kvalitātes prasības ir tādas, ko pārvadātāji nodrošina jau šobrīd un kuru izpildei papildu investīcijas nav nepieciešamas. Noteikts, ka temperatūrai autobusa salonā jābūt robežās no + 160C līdz + 240C (atbilstoši sezonai), kā arī 10% autobusu jābūt pielāgotiem personu ar funkcionāliem traucējumiem pārvadāšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Liepājas autobusu parks plāno dubultot apgrozījumu

Vēsma Lēvalde, 08.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Liepājas autobusu parks līdz 2015.gada beigām plāno sasniegt 15 miljonu latu apgrozījumu un to noslēgt ar 200 tūkst. latu peļņu.

Tādus rezultātus paredz šā gada maijā uzņēmuma padomē apstiprinātais stratēģiskās attīstības plāns 2012. - 2015. gadam.

Db.lv rakstīja, ka šā gada septembra vidū a/s Liepājas autobusu parks veica finanšu investīciju taksometru uzņēmumā SIA Baltic Taxi, kļūstot par tā kapitāldaļu kontrolpaketes īpašnieku. Tuvāko divu gadu laikā SIA Baltic Taxi plānots sasniegt četrus miljonus latu lielu apgrozījumu, 2015. gadu noslēdzot ar 150 tūkst. Ls peļņu.

Savukārt a/s Liepājas autobusu parks jaundibinātā meitasuzņēmuma SIA Rumba Tours plānotais apgrozījums, noslēdzot 2015. gadu, plānots 0,4 miljonu latu apmērā, sasniedzot 25 tūkst. latu peļņu. SIA Rumba Tours specializācija ir autobusu nomas pakalpojumi privātpersonām, uzņēmumiem un tūrisma pakalpojumu sniedzējiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Papildināta - Konkurences padome Liepājas autobusu parkam piemēro 129,4 tūkstošu eiro sodu

Žanete Hāka, 13.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) konstatējusi, ka AS Liepājas autobusu parks, ļaunprātīgi izmantojot dominējošo stāvokli, diskriminējusi citus pasažieru pārvadātājus un kavējusi efektīvāku uzņēmumu iespējas saņemt valsts pasūtījumu.

Tādējādi AS Liepājas autobusu parks piemērots naudas sods 129,4 tūkstošu eiro apmērā, informē KP.

AS Liepājas autobusu parks nodarbojas ar sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu ar autobusiem un vienlaikus arī pārvalda Liepājas autoostu. Tā kā autoostas infrastruktūras pakalpojumi daudzos maršrutos neizbēgami ir jāizmanto arī citiem pasažieru pārvadātājiem, AS Liepājas autobusu parks ļaunprātīgi izmantoja situāciju, saviem konkurentiem par autoostas pakalpojumiem pieprasot ievērojami augstāku samaksu, uzsver KP.

Lietas izpētes gaitā KP konstatēja, ka, nosakot maksu citiem pasažieru pārvadātājiem par autoostas izmantošanu, Liepājas autoosta tajā bija iekļāvusi nesamērīgi augstu savas peļņas procentu, kamēr AS Liepājas autobusu parks maksa bija noteikta pašizmaksas līmenī. Noteiktā laika periodā AS Liepājas autobusu parks maksa par autoostas pakalpojumiem netika paredzēta vispār, bet autoosta šīs izmaksas sedza, iekasējot paaugstinātu maksu no citiem pārvadātājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Valsts svētku brīvdienās gaidāmas izmaiņas aptuveni 400 reģionālo autobusu maršrutu

Žanete Hāka, 12.11.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Latvijas Republikas proklamēšanas svētkiem laika periodā no 2019. gada 17. līdz 19. novembrim gaidāmas izmaiņas vairāk nekā 400 reģionālo autobusu maršrutu visā Latvijā, informē Autotransporta direkcija.

Ņemot vērā, ka svētkos pasažieru braukšanas paradumi mainās, daļā maršrutu tiks atklāti jauni reisi, bet citos to skaits tiks samazināts. Autotransporta direkcija aicina iedzīvotāju pirms brauciena atkārtoti pārbaudīt aktuālo autobusu kustības sarakstu.

Izmaiņas gaidāmas aptuveni pusē no visiem reģionālajiem autobusu maršrutiem, kur pasažieru pārvadājumus nodrošina 23 pārvadātāji: AS «Nordeka», SIA «Norma-A», AS «CATA», SIA «VTU Valmiera», AS «Liepājas autobusu parks», SIA «Sabiedriskais autobuss», AS «Talsu autotransports», SIA «Tukuma auto», PSIA «Ventspils reiss», AS «Rīgas Taksometru parks», «Ekspress Ādaži», «Galss Buss», «Jelgavas autobusu parks», «Dobeles autobusu parks», «Migar», «Aiva auto», «Daugavpils autobusu parks», «Balvu autotransports», AS «Rēzeknes autobusu parks», SIA «Jēkabpils autobusu parks», «Gulbenes autobuss», «Madonas ceļubūves SIA» un «Ceļavējš».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas autobusu parka vairākuma akcionāru pieņemtais lēmums veikt finanšu ieguldījumus uzņēmumā BalticTaxi nesakrīt ar domes redzējumu, DB apsiprināja Liepājas domes sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Zane Ģirne.

«Ņemot vērā, ka Liepājas pašvaldība ir viens no Liepājas autobusu parka akcionāriem (34,85% LAP akcijas), Liepājas dome regulāri seko līdzi šī uzņēmuma attīstībai un piedalās lēmumu pieņemšanā. Arī attiecībā uz uzņēmumā pieņemto attīstības stratēģiju nav šaubu, ka uzņēmumam ir jādomā par to, kā uzlabot esošos pasažieru pārvadājumu pakalpojumus un attīstīt pilnīgi jaunus pakalpojumus saistītās jomās,» pašvaldība viedokli pauž Z. Ģirne.

Tomēr Liepājas autobusu parka vairākuma akcionāru pieņemtais lēmums veikt finanšu ieguldījumus uzņēmumā BalticTaxi nesakrīt ar domes redzējumu par to, kā uzņēmumam vajadzētu attīstīties, tādēļ pašvaldības intereses pārstāvošie padomes locekļi balsojuši pret finanšu ieguldījumu SIA BalticTaxi. Pašvaldības skatījumā lietderīgāk šo finanšu ieguldījumu būtu novirzīt uzņēmuma stiprināšanai, gatavojoties nākamgad paredzētajam konkursam par pasažieru pārvadājumiem Liepājā, piemēram, jaunu autobusu iegādē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan hibrīdautobusa Volvo 7905 LH jeb Volvo Hybrid testēšanas rezultāti ir pozitīvi no degvielas ekonomijas un ietekmes uz vidi viedokļa, tā ieviešana pilsētas sabiedriskā transporta sistēmā sadārdzinās pakalpojumu, uzskata a/s Liepājas autobusu parks valdes priekšsēdētājs Māris Ārbergs.

«Viss atkarīgs no pasūtītāja. Ja būs vēlme pilsētā redzēt videi draudzīgākus autobusus, tad jārēķinās, ka pakalpojums kopumā būs dārgāks. Manuprāt, videi draudzīgāku transporta projekta ieviešanu nevar panākt bez pašvaldības vai cita pasūtītāja atbalsta, lai visu izmaksu kopums nebūtu jāsedz iedzīvotājiem,» savu viedokli skaidro M. Ārbergs.

No 9. līdz 16. jūlijam a/s Liepājas autobusu parks (LAP) sadarbībā ar Volvo Bus Corporation veica Volvo hibrīdautobusa izmēģinājuma braucienus LAP maršrutos. Volvo 7905 LH jeb Volvo Hybrid darbojas gan ar elektrību, gan degvielu un ir videi daudz draudzīgāks un klusāks transporta līdzeklis nekā dīzeļdegvielas autobuss. Testa braucieni bija nepieciešami, lai uzzinātu hibrīdautobusa efektivitāti pilsētā – degvielas ietaupījumu un citus datus, kā arī reālos darba apstākļos saprast, kādas komplektācijas un aprīkojuma autobusi ir nepieciešami pilsētai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Latvijas Republikas proklamēšanas svētkiem laika posmā no 17. līdz 21. novembrim gaidāmas izmaiņas kopumā vairāk nekā 500 reģionālo autobusu maršrutu, informē Autotransporta direkcija.

Daļā maršrutu tiks atklāti papildu reisi vai, tieši otrādi, samazināts to skaits. Ņemot vērā vērienīgās izmaiņas reģionālajā maršrutu tīklā, aicinām iedzīvotājus pirms brauciena atkārtoti pārbaudīt autobusa kustības sarakstu Autotransporta direkcijas mājaslapā vai jautājumu gadījumā sazināties ar pasažieru pārvadātāju.

Izmaiņas gaidāmas aptuveni pusē no kopumā 1100 reģionālo autobusu maršrutu, kuros pasažieru pārvadājumus nodrošina 24 pārvadātāji: AS «Nordeka», SIA «Norma-A», AS «CATA», SIA «VTU Valmiera», AS «Liepājas autobusu parks», SIA «Sabiedriskais autobuss», AS «Talsu autotransports», SIA «Tukuma auto», PSIA «Ventspils reiss», AS «Rīgas Taksometru parks», SIA «Ogres autobuss», «Ekspress Ādaži», «Galss Buss», «Dobeles autobusu parks», «Jelgavas autobusu parks», «Migar», «Aiva auto», «Daugavpils autobusu parks», «Balvu autotransports», AS «Rēzeknes autobusu parks», SIA «Jēkabpils autobusu parks», «Gulbenes autobuss», «Madonas ceļubūves SIA» un «Ceļavējš».

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lieldienu brīvdienās gaidāmas izmaiņas reģionālajā maršrutu tīklā

Žanete Hāka, 23.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lieldienu brīvdienās, laika posmā no 25.marta līdz 29.martam, gaidāmas izmaiņas vairāk nekā 600 reģionālo vietējo un starppilsētu maršrutu, kuros sabiedriskā transporta pakalpojumus nodrošina 28 pasažieru pārvadātāji, informē Autotransporta direkcija.

Ņemot vērā vērienīgās izmaiņas maršrutu tīklā, aicinām iedzīvotājus sekot līdzi aktuālajai informācijai vai jautājumu gadījumā sazināties ar attiecīgo pārvadātāju.

Svētku dienās izmaiņas plānotas AS Nordeka, CATA, Rīgas Taksometru parks, Liepājas autobusu parks, Talsu autotransports, Rēzeknes autobusu parks, SIA Norma-A, VTU Valmiera, Gulbenes autobuss, Madonas Ceļu būves SIA, Sabiedriskais autobuss, Ceļavējš ATP, Ekspress-Ādaži, Galss Buss, Tukuma Auto, Ventspils reiss, Daugavpils autobusu parks, Jelgavas autobusu parks, Dobeles autobusu parks, Jēkabpils autobusu parks, Aizkraukles autobusu parks, Pato-1, Aips, Migar, Aiva auto, Aknīstes pakalpojumi, Robežnieki, Rubenītis apkalpotajos reģionālajos vietējās nozīmes un starppilsētu maršrutos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ziemassvētku un Jaunā gada brīvdienās gaidāmas izmaiņas ap 500 reģionālo maršrutu

Žanete Hāka, 20.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziemassvētku un Jaunā gada brīvdienās, no 24. līdz 26.decembrim, kā arī 31.decembrī un 1.janvārī, gaidāmas izmaiņas aptuveni 500 reģionālo vietējo un starppilsētu maršrutu. Atsevišķos maršrutos tiks norīkoti papildu reisi vai, tieši otrādi, samazināts autobusu kursēšanas biežums, informē Autotransporta direkcija.

Ņemot vērā vērienīgās izmaiņas maršrutu tīklā, aicinām iedzīvotājus sekot līdzi aktuālajai informācijai interneta vietnē www.1188.lv vai jautājumu gadījumā sazināties ar pasažieru pārvadātāju.

Svētku laikā izmaiņas gaidāmas reģionālajos maršrutos, kurus apkalpo 26 pasažieru pārvadātāji: AS Nordeka, SIA Norma-A, AS CATA, SIA VTU Valmiera, AS Liepājas autobusu parks, SIA Sabiedriskais autobuss, AS Talsu autotransports, SIA Tukuma auto, PSIA Ventspils reiss, AS Rīgas Taksometru parks, SIA Ogres autobuss, Ekspress Ādaži, Galss Buss, Aips, Dobeles autobusu parks, Jelgavas autobusu parks, Migar, Pato-1, Aiva auto, Daugavpils autobusu parks, AS Rēzeknes autobusu parks, SIA Robežnieki, Jēkabpils autobusu parks, Gulbenes autobuss, Madonas ceļubūves SIA un Ceļavējš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Liepājas Autobusu parks izveido meitas uzņēmumu

Vēsma Lēvalde, 21.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasažieru pārvadājumu a/s Liepājas autobusu parks nodibinājusi meitas uzņēmumu SIA LAP serviss. Meitas uzņēmums nodarbosies ar nekustamo īpašumu apsaimniekošanu.

SIA LAP serviss pilnībā pieder a/s Liepājas autobusu parks. Jaundibinātā uzņēmuma pamatkapitāls ir 668 100 Ls, kas sastāv no nekustamā īpašuma un zemes ieguldījuma. Uzņēmums SIA LAP serviss dibināts, lai Liepājas autobusu parks atsevišķi nodalītu nekustamo īpašumu apsaimniekošanu no uzņēmuma pamatdarbības, kas ir pasažieru pārvadājumu veikšana. SIA LAP serviss galvenais uzdevums būs nodrošināt efektīvu nekustamā īpašuma pārvaldīšanu un apsaimniekošanu. «Daudzi pārvadātāji jau to ir izdarījuši, lai padarītu saimniekošanu efektīvāku,» DB skaidroja a/s Liepājas autobusu parks valdes priekšsēdētājs Gundars Kristapsons. Liepājas Autobusu parkam esot plaša teritorija, biroju ēka un servisa ēkas, kurās ir brīvas vietas arī nomniekiem, kuru piesaistīšana būs viens no jaundibinātā uzņēmuma uzdevumiem. SIA LAP serviss darbinieku kolektīvu pamatā veidos a/s Liepājas Autobusu parks līdzšinējie energodienesta speciālisti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Līgo svētkos gaidāmas būtiskas izmaiņas reģionālajā maršrutu tīklā

Žanete Hāka, 17.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Līgo svētkiem laika posmā no 22. līdz 26.jūnijam gaidāmas izmaiņas ap 600 reģionālo vietējo un starppilsētu maršrutu, kuros sabiedriskā transporta pakalpojumus nodrošina 24 pasažieru pārvadātāji, informē Autotransporta direkcija.

Svētkos izmaiņas plānotas AS Nordeka, CATA, Rīgas Taksometru parks, Liepājas autobusu parks, Talsu autotransports, Rēzeknes autobusu parks, SIA Norma-A, VTU Valmiera, Gulbenes autobuss, Sabiedriskais autobuss, Ceļavējš ATP, Ekspress-Ādaži, Galss Buss, Tukuma Auto, Ventspils reiss, Daugavpils autobusu parks, Balvu autotransports, Jelgavas autobusu parks, Dobeles autobusu parks, Jēkabpils autobusu parks, Pato-1, Migar, Aips un Aiva auto apkalpotajos reģionālajos vietējās nozīmes un starppilsētu maršrutos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Liepājas autobusu parks autobusu iegādei piešķir 10,3 miljonus eiro

Lelde Petrāne, 19.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Liepājas autobusu parks sadarbībā ar Nordea Finance Latvia realizējusi projektu jaunu pilsētas autobusu iegādei sabiedriskajiem pasažieru pārvadājumiem. Projektu finansējusi Nordea Finance Latvia par kopējo projekta finansējumu 10,3 miljonu eiro apmērā, liecina medijiem sniegtā informācija.

AS Liepājas autobusu parks un Nordea Finance Latvia kopīgi realizētā projekta Par jaunu mazas ietilpības un pilsētas autobusu iegādi sabiedriskajiem pasažieru pārvadājumiem ietvaros finansēta 43 Solaris pilsētas zemās grīdas autobusu un 14 Mercedes Benz ražoto mikroautobusu iegāde.

AS Liepājas autobusu parks pārstāvis Leonīds Krongorns komentē: «Jaunie autobusi aizvietos līdzšinējos Liepājas sabiedriskā transporta autobusus, no kuriem daudzi pārsnieguši pat 20 gadu vecumu un ir gan morāli, gan fiziski novecojuši, nespējot nodrošināt pasažieriem nepieciešamo pakalpojuma kvalitāti.»

Jaunie AS Liepājas autobusu parks autobusi būs aprīkoti ar elektroniskajām maršruta zīmēm, ļaujot gan dienas gaišajā, gan tumšajā laikā no attāluma identificēt sabiedrisko transportu. Jaunajos autobusos būs uzstādīta arī klimata kontrole, 22 collu liels augstas izšķirtspējas monitors un audio atskaņošanas iekārtas, ar kuru palīdzību gan vizuālā, gan audio formā tiks sniegta informācija par maršruta galapunktu, nākamo pieturu, maršruta numuru, bet starplaikā starp pieturvietām pasažieri tiks informēti par dažādiem pasākumiem un notikumiem pilsētā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Špickopfs pamet darbu a/s Liepājas autobusu parks

Gunta Kursiša, 14.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Liepājas autobusu parks valdē notikušas izmaiņas, darba attiecības pārtraucot līdzšinējam valdes loceklim Oskaram Špickopfam, paziņojuši uzņēmuma pārstāvji.

Pašlaik uzņēmuma valde darbojas nepilnā sastāvā – a/s Liepājas autobusu parks valdē darbu turpina Laima Kutuzova un Māris Ārbergs (valdes priekšsēdētājs).

Uzņēmuma padomi veido padomes priekšsēdētājs Edgars Dupats, padomes priekšsēdētāja vietnieks Ronalds Fricbergs un padomes locekļi Harijs Krongorns, Mārtiņš Tīdens un Madara Šķēle.

A/s Liepājas autobusu parks reģistrēta 1991. gadā, un pastarpināti viena no lielākajiem uzņēmuma akcionāriem ir Andra Šķēles ģimene.

Uzņēmumā strādā aptuveni 225 darbinieki, un gadā tiek pārvadāti aptuveni 15 miljoni pasažieru, nobraucot kopumā aptuveni 22 miljonus kilometru. A/s Liepājas autobusu parks ir 105 autobusi, kas nodrošina pārvadājumus Liepājas pilsētā, kā arī reģionālos vietējos pārvadājumus un starppilsētu maršrutus - Liepāja – Rīga, Ventspils, Talsi, Kuldīga, Jelgava. Uzņēmums sniedz arī tehniskā servisa pakalpojumus transporta uzņēmumiem, kā arī autoostas pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Liepājas autobusu parks nodibina meitasuzņēmumu Rumba Tours

Žanete Hāka, 02.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Septembra beigās Uzņēmumu reģistrā reģistrēts AS Liepājas autobusu parks (LAP) (viens no lielākajiem akcionāriem pastarpināti ir Andra Šķēles ģimene) piederošs transporta pakalpojumu uzņēmums SIA Rumba Tours, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga.

Jaunais uzņēmums dibināts, realizējot stratēģiskās attīstības plānu, ko AS Liepājas autobusu parks padome apstiprināja šī gada maijā.

SIA Rumba Tours pamatā nodarbosies ar autobusu un mikroautobusu noma pasažieru neregulārajos un tūrisma pārvadājumos, piedāvājot dažāda komforta līmeņa autobusus atbilstoši klientu vēlmēm.

Rumba Tours sadarbosies ar uzņēmumiem un organizācijām, privātpersonām, kā arī ar tūrisma pakalpojumu sniedzējiem Latvijā un ārvalstīs, skaidrots uzņēmuma paziņojumā.

Rumba Tours pamatkapitālā ieguldīti 100 tūkstoši latu, kas apmaksāti no pašu līdzekļiem. Ieguldītie naudas līdzekļi tiks izmantoti darbības uzsākšanai, kā arī lai sagatavotos nākamā gada tūrisma sezonai. Daļa līdzekļu jau tuvākajā laikā tiks izmantoti pirmo autobusu iegādei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Liepājas autobusu parks septembrī izpildījis 99,7% reisu

Db.lv, 04.10.2022

AS Liepājas autobusu parks valdes priekšsēdētājs Leonīds Krongorns.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS "Liepājas autobusu parks" (LAP) šogad septembrī Liepājas, Pierīgas, kā arī Ogres-Aizkraukles lotēs nodrošinājis 24 457 reisus jeb 99,7% paredzēto reisu, informē LAP pārstāvji.

Tostarp Ogres-Aizkraukles maršrutos, kur LAP darbu sāka šogad 1.jūlijā, kopējais reisu skaits septembrī veidoja 8988, no kuriem izpildīti 99,73%.

Kompānijā skaidro, ka galvenais iemesls neplānotām izmaiņām kustību sarakstos joprojām ir kvalificētu autobusu vadītāju trūkums, esošo darbinieku slimošana un transportlīdzekļu tehniskie bojājumi.

Autobusu šoferu deficīta problēma jārisina steidzami 

Par to, kādi steidzami risinājumi nepieciešami, lai nodrošinātu nepieciešamo skaitu autobusu šoferu,...

Mēneša laikā uzņēmums ir ziņojis kopā par 76 atceltiem vai pārtrauktiem reisiem visos trijos pārvadājumu reģionos, norāda kompānijas pārstāvji, piebilstot, ka uzņēmums turpina darbības rādītāju uzlabošanu, piesaistot autobusu šoferus.

LAP pārstāvji uzsver, ka arī citi pārvadātāji sastopas ar autobusa vadītāju būtisku nepietiekamību. Satiksmes ministrijas šogad 19.septembrī organizētās domnīcas laikā Autotransporta direkcija, pēc pārvadātāju aptaujāšanas, pauda, ka šobrīd Pierīgas reģionā, tostarp Ogres novadā pārvadātājiem trūkst 92 autobusu vadītāji.

Pēc kompānijā vēstītā, LAP atbalsta nozares ģenerālvienošanās noslēgšanu, kas paredzētu būtiskus uzlabojumus šoferu atalgojumā un sociālajās garantijās, nosakot minimālo bruto algu mēnesī, definējot, vai un kā tiek apmaksāts laiks, kas pavadīts autobusa vadīšanā, kā arī starpreisu stāvēšanas laiks.

Vienlaikus kompānijā norāda, lai īstenotu nozares ģenerālvienošanos, ir nepieciešama sadarbība un kopīga izpratne ne tikai pārvadātāju starpā, bet arī pašvaldību, nozares arodorganizāciju un atbildīgo valsts institūciju vidū.

Savukārt, runājot pat LAP iespējām nodrošināt sabiedriskā transporta pakalpojumus cilvēkiem ar kustību traucējumiem, kompānijā min, ka reisu izpildēs Ogres novadā LAP izmanto četrus jaunus "Isuzu Turquoise" autobusus, kas ir pielāgoti personām ar kustību traucējumiem. Gadījumos, kad personai ar kustību traucējumiem ir nepieciešams saņemt pakalpojumu reisā, kurā nav norīkots speciāli pielāgots autobuss vai personai nav zināma informācija par speciāli pielāgota autobusa norīkojumu konkrētā reisa izpildē, šo informāciju iespējams noskaidrot un pieteikt šādu autobusu 36 stundas pirms konkrētā reisa izpildes, piezvanot uz bezmaksas dispečeru dienesta tālruni attiecīgajā reģionā.

AS Liepājas autobusu parks valdes priekšsēdētājs Leonīds Krongorns informē, ka kompānijas vadība ir nosūtījusi Ogres pašvaldības priekšsēdētājam atklātu vēstuli, skaidrojot reisu nodrošināšanas kārtību Ogres un Aizkraukles lotē, kā arī aicinot uz konstruktīvu sadarbību labākā iedzīvotāju informēšanā.

Vēstulē LAP aicina Ogres pašvaldību atbalstīt un palīdzēt skaidrot informāciju iedzīvotajiem atbilstoši valdībā apstiprinātajiem noteikumiem, gan attiecībā uz to, kā iedzīvotāji var uzzināt par izmaiņām kustību sarakstos, gan attiecībā uz pasažieru, kuriem ir kustību traucējumi, pārvadāšanu.

Jau ziņots, ka Autotransporta direkcija ir brīdinājusi LAP par iespējamu pirmstermiņa līguma laušanu reģionālajos autobusu maršrutos Ogres un Aizkraukles novados saistībā ar reisu neizpildi.

LAP apgrozījums pagājušajā gadā bija 15,406 miljoni eiro, kas ir par 41% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga vairākkārt, sasniedzot 3,603 miljonus eiro.

Pēc Konkurences padomes 2022.gada 29.marta lēmumā par Konkurences likuma pārkāpuma konstatēšanu LAP darbībās, uzņēmuma mazākuma akcionārs (34,85%) ir Liepājas pašvaldība, bet 59,83% akciju pieder SIA "LAP1R", kas, pēc "Firmas.lv" datiem, pastarpināti pieder Andra Šķēles (67%) un Aināra Šlesera (33%) ģimenēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Sabiedriskā transporta nodrošināšanai Kurzemes un Latgales reģionā saņemti 27 piedāvājumi

Žanete Hāka, 29.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien atvērti cenu piedāvājumi konkursam par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu deviņās lotēs Kurzemes un Latgales plānošanas reģionā, informē Autotransporta direkcija.

Kopumā tika iesniegti 27 cenu piedāvājumi. Autotransporta direkcijas iepirkumu komisija uzsākusi iesniegto piedāvājumu izvērtēšanu.

Kopumā cenu piedāvājumus iesūtījuši 11 pasažieru pārvadātāji – AS Liepājas autobusu parks, Talsu autotransports, SIA Sabiedriskais autobuss, Tukuma auto un Transporta firma Mobile-A iesniedza piedāvājumu par sabiedriskā transporta nodrošināšanu Kurzemes plānošanas reģiona lotēs, savukārt SIA Daugavpils autobusu parks, personu apvienība SIA Daugavpils autobusu parks un Dautrans, SIA Jēkabpils autobusu parks, AS Rēzeknes autobusu parks, SIA Miks Bus, Sabiedriskais autobuss un CCCP – par regulāro pasažieru pārvadājumu nodrošināšanu Latgales plānošanas reģiona lotēs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Svētkos gaidāmas būtiskas izmaiņas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā

Žanete Hāka, 15.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laika posmā no 2015.gada 21.decembra līdz 2016.gada 1.janvārim, Ziemassvētku un Jaunā gada brīvdienās, gaidāmas izmaiņas aptuveni 400 reģionālo vietējo un starppilsētu maršrutu, kuros sabiedriskā transporta pakalpojumus nodrošina 24 pasažieru pārvadātāji, informē SIA Autotransporta direkcija.

Skolēnu brīvlaikā un svētku dienās izmaiņas plānotas SIA Norma-A, AS CATA, SIA Ogres autobuss, Galss Buss, AS Liepājas autobusu parks, Talsu autotransports, SIA Sabiedriskais autobuss, SIA VTU Valmiera, Gulbenes autobuss, Madonas Ceļu būves SIA, Ceļavējš, Dobeles autobusu parks, Jēkabpils autobusu parks, Aizkraukles autobusu parks, Aips, Pato 1, Migar, Aiva auto, Aknīstes pakalpojumi, Daugavpils autobusu parks, Dautrans, Robežnieki, LPKS Astašova, IK Juris Springa apkalpotajos reģionālajos vietējos un starppilsētu maršrutos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Grūti izbraucamu ceļu dēļ var kavēties reisu izpilde 146 autobusu maršrutos

Žanete Hāka, 10.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saskaņā ar Autotransporta direkcijas rīcībā esošo informāciju applūdušu un grūti izbraucamu ceļu dēļ var kavēties sabiedriskā transporta reisu izpilde 146 maršrutos

Reisi var kavēties Latgales, Zemgales, Rīgas, Kurzemes un Vidzemes plānošanas reģionā. Jautājumu gadījumā direkcija aicina pasažierus sazināties ar pārvadātāju.

Reisu izpilde var kavēties SIA Ogres autobuss, AS Liepājas autobusu parks, CATA, SIA VTU Valmiera, AS Rēzeknes autobusu parks, SIA Daugavpils autobusu parks, Balvu autotransporta uzņēmums, Jēkabpils autobusu parks, Dobeles autobusu parks, Aizkraukles autotransporta uzņēmums, Migar, IK Jānis Vaišļa un Aivars Ružs, KS Toms, SIA Rubenītis, Aknīstes pakalpojumi apkalpotajos maršrutos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas autobusu parks pērno gadu noslēdza ar 22 tūkstošu eiro zaudējumiem

Gunta Kursiša, 16.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas autobusu parka konsolidētais apgrozījums 2013.gadā bijis 14,5 milj. eiro. Aizvadītais gads, pretstatā 2012. gadam, noslēgts ar zaudējumiem 22,1 tūkst. eiro apjomā, liecina Lursoft dati.

2013. gadā Liepājas autobusu parka ieņēmumi no regulārajiem pasažieru pārvadājumiem palielinājās par 29,9%, kas saistīts ar vietējo reģionālo maršrutu apjomu pieaugumu Kurzemē un pārvadājumu uzsākšanu reģionālā starppilsētu nozīmes maršruta Centrs 1 A un B lotēs. Pārvadājumi tika sākti pagājušajā gadā. Liepājas autobusu parka tiešie ieņēmumi no regulārajiem pasažieru pārvadājumiem veidoja 77,5% no kopējā apgrozījuma, kas, salīdzinot ar 2012. gadu, ir par 27,5% vairāk.

Šogad a/s Liepājas autobusu parks paredzējis kāpināt apgrozījumu un atgriezties pie peļņas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autotransporta direkcija (ATD) saistībā ar AS "Liepājas autobusu parks" nespēju izpildīt visus paredzētos reisus pieļauj iespēju pārtraukt līgumu ar pārvadātāju, intervijā Latvijas Radio sacīja ATD valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš.

7.jūlijā, ir sasaukta Sabiedriskā transporta padomes ārkārtas sēde, kurā tiks skatīts jautājums par "Liepājas autobusu parka" nespēju izpildīt visus paredzētos reisus, kā arī ir sākta sistemātisko pārkāpumu uzskaites procedūra, kas var novest arī pie tā, ka līgums var tikt pārtraukts, ja uzņēmums netiks galā ar šo problēmu.

K.Godiņš skaidroja, ka "Liepājas autobusu parks" nespēj izpildīt visus paredzētos reisus saistībā ar šoferu trūkumu.

"Situācija nav apmierinoša. Katru dienu tiek komunicēts ar uzņēmuma vadību, tostarp arī vakar [5.jūlijā] bija tikšanās ar "Liepājas autobusu parka" valdi un padomi, kurā ATD norādīja, ka situācija nav pieņemama un ir nepieciešams maksimāli ātrs risinājums," teica K.Godiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Martā Jūrmalas, Ogres un Bauskas virzienos darbu uzsāks jauni pārvadātāji

Baiba Zālīte, speciāli db.lv, 20.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 19. februārī, noslēgti līgumi ar pārvadātājiem, kas uzvarējuši konkursā par tiesību piešķiršanu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanai ar autobusiem lotēs Centrs-1A, Centrs-1B un Centrs-1C, informē Autotransporta direkcija.

Saskaņā ar konkursa rezultātiem, nākamos sešus gadus pasažieru pārvadājumus Jūrmalas virzienā nodrošinās pārvadātāju apvienība, kurā ietilpst AS Nordeka, AS Liepājas autobusu parks un AS Rīgas Taksometru parks.

Ogres virzienā strādās pārvadātāju apvienība, kurā ietilpst AS Nordeka, AS Liepājas autobusu parks, SIA Ogres autobusu parks un SIA Aizkraukles ATU.

Savukārt Bauskas virzienā sabiedriskā transporta pakalpojumus turpmāk nodrošinās AS Nordeka, AS Liepājas autobusu parks, SIA AIPS un SIA Tukuma Auto.

Jaunie līgumi Ogres virzienā sāks darboties no 1. marta, savukārt Bauskas un Jūrmalas virzienā - no 18. marta.

Loti Centrs-1 veido trīs daļas un tajā ir iekļauti 28 dažādi maršruti, lielākoties Latvijas vidienē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

28. aprīlī Liepājas autobusu parka teritorijā, Cukura ielā 8/16, notika jauno Solaris zemās grīdas autobusu prezentācija. Tie no trešdienas, 29.aprīļa, sāks kursēt Liepājas ielās, vēsta reģionālais medijs Kursas Laiks.

Jaunās paaudzes Solaris autobusi aizvietos līdzšinējos Liepājas sabiedriskā transporta autobusus, no kuriem daudzi pārsnieguši pat 20 gadu vecumu un ir gan morāli, gan fiziski novecojuši, nespējot nodrošināt pasažieriem nepieciešamo pakalpojuma kvalitāti, skaidro pilsētas pašvaldības aģentūra Liepājas sabiedriskais transports.

Saskaņā ar iepirkumu Liepājas pilsētas maršruta tīklu apkalpos 43 jauni zemās grīdas Solaris autobusi.

Liepājas autobusu parks ar Polijas uzņēmumu Solaris Bus&Coach S.A. noslēdzis 7,7 miljonus eiro vērtu līgumu par jaunu autobusu piegādi. Samaksa saskaņā ar līgumu tiks veikta pa daļām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Liepājas autobusu parka lielākais akcionārs ieguvis 59,45% uzņēmuma akciju

Žanete Hāka, 11.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies AS Liepājas autobusu parks obligātais akciju atpirkšanas piedāvājums, liecina paziņojums Nasdaq Riga biržā.

Akciju atpirkšanas piedāvājumu izteica SIA LAP1R, kurai piederēja 49,99% jeb 313,7 tūkstoši Liepājas autobusu parka akciju.

Šā gada 12. janvāra AS Liepājas autobusu parka ārkārtas akcionāru sapulcē tika atbalstīts priekšlikums izslēgt uzņēmuma akcijas no regulētā tirgus. SIA LAP1R tika izdota pilnvara izteikt obligāto sabiedrības akciju atpirkšanas piedāvājumu, abu akcionāru, kuri rīkojās saskaņoti, vārdā.

Akciju atpirkšanas piedāvājuma laikā pārdošanai tika piedāvāti 59 tūkstoši Liepājas autobusu parka akciju. Tādējādi rezultātā pēc piedāvājuma izpildes SIA LAP1R rīcībā būs 373 tūkstoši jeb 59,45% Liepājas autobusu parka akciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasažieru pārvadātājs ar autobusiem AS "Nordeka" nepiekrīt Konkurences padomes (KP) lēmumam par soda naudas piemērošanu saistībā ar kompānijas dalību aizliegtā vienošanās, pauda kompānijas vadība.

""Nordeka" apstiprina, ka ir viens no pasažieru pārvadājumu uzņēmumiem, pret ko ir vērsusies KP," norādīja kompānijā, uzsverot, ka "Nordeka" nepiekrīt KP lēmumam - uzņēmums nav ņēmis dalību aizliegtā vienošanās, kas būtu pretrunā Konkurences likumam un Eiropas Savienības tiesību normām.

Divu miljonu eiro sods trim sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem  

Konkurences padome (KP) konstatējusi trīs sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzēju ar reģionālajiem...

Sīkākus komentārus "Nordeka" sniegs pēc detalizētas iepazīšanās ar KP lēmuma pilno tekstu.

Jau vēstīts, ka KP ir konstatējusi trīs sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzēju ar reģionālajiem autobusiem aizliegtu vienošanos, kopumā piemērojot naudas sodus teju divu miljonu eiro apmērā. Plašāk par pieņemto lēmumu KP informēs trešdien preses konferencē plkst.10.

Preses konferencē piedalīsies KP priekšsēdētājs Juris Gaiķis un KP Aizliegtu vienošanos departamenta direktore Ieva Šmite.

Iepriekš AS "Liepājas autobusu parks" valdes priekšsēdētājs Leonīds Krongorns norādīja, ka attiecīgais KP lēmums ietekmē arī kompāniju, tādēļ "Liepājas autobusu parks" tuvākajā laikā padziļināti iepazīsies ar KP lēmuma pilno tekstu, lai varētu sniegt plašākus komentārus par situāciju.

""Liepājas autobusu parks" savā profesionālajā darbībā ievēro visas likuma prasības un noliedz konkurences tiesību noteikumu neievērošanu vai Konkurences likuma pārkāpšanu. Pēc padziļinātas iepazīšanās ar lēmuma argumentāciju, "Liepājas autobusu parks" lems par konkrētu tiesību aizsardzības līdzekļu izmantošanu, lai aizsargātu savas tiesiskās intereses, pierādot savas rīcības godprātību un vainas neesamību," pauda kompānijā.

Savukārt Autotransporta direkcijas (ATD) pārstāvji norādīja, ka Publisko iepirkumu likuma normas, kas paredz izslēgt pretendentu no dalības iepirkumā, konstatējot, ka pretendents ir atzīts par vainīgu konkurences tiesību pārkāpumā, nav attiecināmas uz jau noslēgtajiem iepirkuma līgumiem. Līdz ar to ATD nav tiesīga lauzt noslēgtos iepirkuma līgumus, pamatojoties uz KP pieņemtajiem lēmumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taksometru Baltic Taxi nonākšana a/s Liepājas autobusu parks kontrolē iezīmē jaunu pavērsienu pasažieru pārvadājumu biznesā, gaida tālākos soļus

Tiek norādīts, ka a/s Liepājas autobusu parks (viens no lielākajiem akcionāriem pastarpināti ir Andra Šķēles ģimene) ar Rīgā strādājošas taksometru pakalpojumu sniedzējkompānijas kapitāldaļu iegādi neaprobežosies. Gaidāmi jauni darījumi un cīņa par pasažieru pārvadājumu pasūtījumu iegūšanu arī citviet Latvijā.

To apliecina arī a/s Liepājas autobusu parks (LAP) valdes locekļa Oskara Špickopfa sacītais, ka aptuveni mēneša laikā plānots izstrādāt jaunu pakalpojumu - ieviešot taksometru pakalpojumus Liepājā, piedāvāt pasažieriem no dzīvesvietas nokļūt starppilsētu satiksmes autobusu iekāpšanas vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru