Jaunākais izdevums

2009. gadā dibinātā Lietuvas lidsabiedrība Star1 jau slīkst finansiālās problēmās. Star1 ir parādā arī kompānijai Elviria Leasing Unlimited, kura palīdzējusi Lietuvas lidsabiedrībai tikt pie tās vienīgās lidmašīnas, ziņo Lithuanian Tribune.

Star1 lidmašīna Boeing, kuru kompānija izmanto saviem regulārajiem lidojumiem, tika aizturēta Dublinā. Rezultātā teju 100 Star1 pasažieri bija spiesti pārlaist nakti lidostā.

Arī citi Star1 reisi tika aizkavēti, jo lidmašīna nedrīkstēja atstāt Dublinas lidostu.

Parādu piedziņu tiesas ceļā pret Star1 uzsākusi arī Viļņas lidosta, kas no jaunās lidsabiedrības pieprasa 1,4 miljonus litu (286 tūkst. latu).

Rezultātā biļešu tirdzniecība aviokompānijas mājaslapā tikusi apturēta.

Kompāniju Star1 gaida arī citi tiesas darbi, jo viens no darbiniekiem iesniedzis prasību pret lidsabiedrību, norādot, ka nav saņēmis darba algu kopš šā gada jūnija, kā rezultātā kompānija viņam ir parādā aptuveni 35 tūkstošus litu (7 140 latu).

Star1 sāka lidot maršrutos no Viļņas uz Londonu, Dublinu un Barselonu 2009. gada jūlijā. Vēlāk kompānija paplašināja savu piedāvājumu, nodrošinot arī reisus uz Milānu. Novembrī bija paredzēts atvērt reisu uz Minheni.

Db.lv jau ziņoja, ka Lietuvas premjers Andris Kubiļus (Andrius Kubilius) intervijā Radio 101 norādīja, ka Lietuvai nav laba pieredze ar jaunām aviokompānijām, jo tās parasti bankrotē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Lietuvā Ryanair vēl vairāk «iekožas» airBaltic tirgus daļā

Ritvars Bīders, 28.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2011. gadā Lietuvas tirgū Īrijas zemo cenu aviokompānija Ryanair joprojām ir lielākā lidsabiedrība pēc pārvadāto pasažieru skaita regulārajos reisos, turklāt Ryanair tirgus daļa turpinājusi augt, kamēr Latvijas nacionālais aviopārvadātājs airBaltic to turpinājis zaudēt.

Ryanair tirgus daļa 2011. gadā palielinājusies par 8 procentpunktiem, kamēr airBaltic tā sarukusi par 5 procentpunktiem. Īrijas Ryanair pērn gada beigās kontrolēja 43% Lietuvas tirgus, bet airBaltic – 11%. Trešajā vietā ar 9% ierindojas Wizzair ar 9% lielu tirgus daļu, liecina Lietuvas Civilās aviācijas administrācijas informācija

Dati liecina, ka Ungārijas Wizzair ir spējis aizpildīt nišu, kurā pērn darbojās Star1 Airlines, kuras darbība tika izbeigta 2010. gada oktobrī.

Komentāri

Pievienot komentāru