Citas ziņas

Limbažos norisināsies seminārs par VPP attīstības veicināšanu

, 21.10.2008

Jaunākais izdevums

Limbažos norisināsies bezmaksas seminārs par Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta prioritātes Reģionālā politika un ekonomisko aktivitāšu attīstība programmu Valsts un privātās partnerības attīstības veicināšana Latvijā.

Programmas par valsts un privātās partnerības (VPP) attīstības veicināšanu Latvijā mērķis ir uzlabot sabiedrisko pakalpojumu kvalitāti un pieejamību valsts un reģionālā līmenī. Jau šī gada 14. augustā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) uzsāka apakšprojektu iesniegumu pieņemšanu šajā programmā. Iesniegumu pieņemšana noslēgsies šī gada 14. novembrī, Db.lv informē LIAA Mārketinga un komunikāciju departaments.

VPP nozīmē sadarbību starp valsts vai pašvaldības institūciju un privātā sektora komersantu, kuras ietvaros kāds publiskais pakalpojums vai objekts uz līguma pamata tiek nodots privātajam komersantam uz noteiktu laika periodu un nosacījumiem, lai nodrošinātu publiskos pakalpojumus un piesaistītu privātā sektora resursus. Seminārā tiks sniegta informācija par iespējām vietējām un rajonu pašvaldībām, kā arī ministrijām un īpašu uzdevumu ministra sekretariātiem pieteikties programmai, lai saņemtu atbalstu VPP projektu dokumentācijas izstrādei.

Programmas apakšprojektu atklātajam konkursam kopējais pieejamais līdzfinansējums ir EUR 1 940 135 ekvivalents latos pēc Latvijas Bankas noteiktā kursa, maksimālā programmas atbalsta intensitāte apakšprojektam ir 90% no apakšprojekta attiecināmajām izmaksām.

Vairāk par Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta prioritātes programmu var uzzināt LIAA interneta mājas lapā www.liaa.gov.lv .

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Jaunuzņēmējiem un pētniekiem šogad pieejamie valsts finanšu atbalsta instrumenti attīstībai

Db.lv, 23.03.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) ir apkopojusi un izcēlusi pieejamās Ekonomikas ministrijas (EM) un LIAA programmas un aktivitātes, kur gan topošie zinātnē bāzētie uzņēmumi, gan pētnieki var pieteikties finansējumam vēl šogad.

Pašlaik jaunuzņēmumiem akcelerācijas fondu finansējumu turpina piedāvāt tikai “Commercialization Reactor” un “Buildit”, vēsta

“LabsofLatvia.com”.

““Commercialization Reactor” primārais fokuss ir zinātnisko atklājumu komercializācija un dziļo tehnoloģiju uzņēmumu skaita palielināšana Latvijā. Pašlaik jaunuzņēmējiem ir iespēja saņemt kopējo finansējumu 300 tūkstoši eiro apmērā. Taču tā kā zinātnē balstīto biznesu izveidei un vadībai ir nepieciešamas specifiskas prasmes, mēs aicinām interesentus vispirms piedalīties intensīvā sešu nedēļu apmācību kursu “Cutting-Edge Entrepreneurship”, ko īstenojam kopā ar LIAA un Rīgas Ekonomikas augstskolu,” skaidroja fonda valdes priekšsēdētāja Ilona Gulčaka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Limbažu uzņēmējs: «Ja kāds lamā valdību, es prasu - vai tu esi bijis Āfrikā?»

Dienas Bizness, 08.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vietējo uzņēmēju un iedzīvotāju vērtējums par uzņēmējdarbību Limbažos lielākoties ir atturīgs – īpaši lielu uzņēmumu šeit nav, un nav arī pazīmju, ka tieši šis novads varētu kļūt par lielu investoru intereses vietu. Tomēr novadā ir daudz kokapstrādes uzņēmumu un arī vairāki pārtikas ražotāji, ir rosīgi tirgotāji un transporta firmas, turpinot aplūkot uzņēmējdarbību Latvijas pilsētās, raksta laikraksts Diena.

Pārtikas ražošanā Limbažos ir senas tradīcijas, bet ir arī tādi uzņēmumi, par kuru produkciju palikušas atmiņas, piemēram, par SIA Ratiko savulaik cepto rupjmaizi Auseklītis. Arī Limbažu piens jau vairākus gadus, kopš to nopirka a/s Rīgas piena kombināts, uz vietas vairs neražo daudzus no tiem produktiem, kas pārdošanā nonāk ar Limbažu piena zīmolu, norāda laikraksts.

No tiem pārtikas ražotājiem, kas aktīvi strādā šobrīd, minams gaļas pārstrādes uzņēmums SIA Matadors, kura ražotne ir Katvaru pagastā, bet uzņēmuma vadītājs Normunds Greizis kandidē domes vēlēšanās no Reģionu alianses.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

LIAA pieņems projektus Valsts un privātās partnerības veicināšanai

Katrīna Iļjinska, Db, 12.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Investīciju attīstības aģentūra (LIAA) 14. augustā uzsāks apakšprojektu iesniegumu pieņemšanu programmā «Valsts un privātās partnerības attīstības veicināšana Latvijā».

Par to Db informēja LIAA Mārketinga un komunikāciju departaments. Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta programmas «Valsts un privātās partnerības attīstības veicināšana Latvijā» mērķis ir sekmēt valsts un privātās partnerības (VPP) pielietošanu publiskās infrastruktūras būvniecībā, apsaimniekošanā un finansēšanā tādējādi uzlabojot sabiedrisko pakalpojumu kvalitāti un pieejamību valsts un reģionālā līmenī.

Apakšprojekta iesnieguma iesniedzējs var būt Latvijas Republikas ministrija, īpašu uzdevumu ministra sekretariāts, vietējā vai rajona pašvaldība. Programmas apakšprojektu konkursam kopējais pieejamais līdzfinansējums ir 1 940 135 eiro, bet maksimālais programmas atbalsts apakšprojektam ir 90 % no kopējām izmaksām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deklarācija par Krišjāņa Kariņa (JV) topošā Ministru kabineta iecerēto darbību, par ko vienojušās koalīcijas partijas.

Saeima šodien lems, vai apstiprināt jauno valdību, kuru veidotu partiju apvienība "Jaunā Vienotība", partiju apvienība "Apvienotais saraksts" un Nacionālā apvienība.

Ievads

Krišjāņa Kariņa valdības mērķis: Latvijas ekonomikas transformācija labākai dzīvei Latvijā

Kopš Latvijas valsts neatkarības atgūšanas valsts un tās iedzīvotāji ir piedzīvojuši milzu pārmaiņas - pāreju no komandekonomikas uz tirgus ekonomiku, valsts un pašvaldību īpašuma privatizāciju, demokrātisko institūciju izveidošanu un nostiprināšanos, naudas un zemes reformas īstenošanu, pievienošanos Eiropas Savienībai (ES) un NATO militārajai aliansei.Šajā ceļā ir pārvarēti dažādi izaicinājumi, šobrīd sastopamies ar Krievijas agresīvo karadarbību Ukrainā, kura grauj likuma varā balstīto starptautisko kārtību un ir lielākais drošības apdraudējums Eiropai, radot milzīgas cilvēku ciešanas. Karadarbība ir izraisīju

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai risinātu vides problēmas Latvijā, Vides ministrija piedāvā pārstrukturizēt kopējo nodokļu slogu un ieviest tā dēvēto «zaļo nodokli».

Tas šodien izskanēja Ministru kabineta sēdē, kurā tika skatīts Vides politikas pamatnostādņu projekts 2009.-2015. gadam. Ar zaļo nodokli šajā kontekstā jāsaprot nodokļu kopums - jau esošais dabas resursu nodoklis kombinācijā ar ieviešamajiem nodokļu atvieglojumiem par videi draudzīgas degvielas izmantošanu u.c.

Arī šo problēmjautājumu risināšanai piešķirtais finansējums esot nepietiekams.

Vides ministrijas piedāvātajos risinājumos ietilpst plānveida sabiedrības izglītošana, valsts institūciju un privāto uzņēmēju sadarbības veicināšana un vides aizsardzības institūciju rīcībspējas paaugstināšana. Tas darāms, samazinot visu tautsaimniecības sektoru energointensitāti, izstrādājot un ieviešot tādus ekonomiskos politikas instrumentus, kas veicinātu produktu un pakalpojumu ar augstu pievienoto vērtību ražošanu, tai skaitā, pārstrukturējot kopējo nodokļu slogu, t.i., realizējot zaļo nodokļu reformu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Notiks mākslas darbu izsole

Privātajā Latviešu Mākslas muzejā 3.jūlijā 19:00 tiek rīkota Latvijas vecmeistaru un mūsdienu mākslas darbu izsole.

Šodien Rīgā notiks veloparāde un velopikniks

Šodien, 27.jūnijā, pulksten 15.00 Rīgā notiks neparasta dizaina velosipēdu parādes brauciens no Šmerļa ielas uz Sūnu salu pie Mīlgrāvja tilta, informēja Rīgas domes pārstāve Ieva Prauliņa.

Notiks plazmas virsmas inženierijas jautājumiem veltīta konference

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Lielajā aulā, Kaļķu ielā 1, 9.jūnijā un 10.jūnijā notiks pirmā starptautiskā RTU un Eiropas Plazmas un virsmas jonu inženierijas komitejas organizētā zinātniskā konference Plazmas virsmas inženierija - aizsardzības un dekoratīvie pārklājumi, kurā ar priekšlasījumiem piedalīsies aptuveni 45 zinātnieki no 12 pasaules valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Norisināsies seminārs par izlietotā iepakojuma, videi kaitīgu preču un elektroiekārtu uzskaiti un apsaimniekošanu uzņēmumā

, 15.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izlietotā iepakojuma un videi kaitīgu preču apsaimniekotājs Zaļā josta uzsācis dalībnieku pieteikšanos semināram par iepakojuma, videi kaitīgu preču, tostarp elektroiekārtu, plūsmas uzskaiti uzņēmumā. Seminārs norisināsies šī gada 27. martā Rīgā.

Seminārs „Izlietotā iepakojuma un videi kaitīgu preču plūsma un dabas resursu nodokļa uzskaite uzņēmumā” norisināsies šī gada 27. martā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Gaismas pils konferenču centrā, sākums plkst. 10.00. Lai piedalītos seminārā, nepieciešams reģistrēties. Pieteikuma forma atrodama Zaļā josta mājaslapā www.zalajosta.lv.

Semināra laikā Zaļā josta dalībniekus informēs par dabas resursu nodokļa nozīmi un objektiem, kas ir apliekami ar šo nodokli. Īpaša uzmanība tiks pievērsta iepakojuma un videi kaitīgu preču veida un svara noteikšanas metodēm, kas nereti sagādā vislielākās grūtības, kā arī sniegts ieskatu pareizā uzskaites sistēmas vešanā un pārskatu sagatavošanā. Par aktualitātēm saistošajā likumdošanā informēs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji. Savukārt Valsts vides dienesta pārstāvis informēs par aktualitātēm ražotāju atbildību sistēmu uzraudzībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā ir konstatēts Covid-19 jaunais variants "Eris", kas jau kopš vasaras izplatās citviet pasaulē, īpaši Ķīnā un ASV, liecina oficiālais valsts notekūdeņu monitorings, kura laikā tiek identificēta un novērota SARS-CoV-2 klātbūtne notekūdeņos 16 pašvaldībās.

Monitoringu jau divus gadus īsteno zinātnieku un ekspertu komanda no Rīgas Tehniskās universitātes (RTU), Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta "BIOR" un Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centra (BMC).

"Eris" pagaidām Latvijā vēl nav apstiprināts laboratoriski, bet, monitorējot notekūdeņus, vīrusa klātesamību un jaunu mutāciju izplatību iespējams konstatēt daudz ātrāk.

Notekūdeņu paraugus ievāc 16 pašvaldībās, pielāgojot paraugu ņemšanas biežumu atbilstoši epidemioloģiskajai situācijai valstī. Patlaban jaunais vīrusa variants ir konstatēts Salaspilī, Jēkabpilī, Daugavpilī, Jelgavā, Talsos un Limbažos. Balstoties uz vairāk nekā divos gados iegūtajām zināšanām par vīrusa izplatības tendencēm Latvijā, ekspertu komanda lēš, ka patlaban ar "Eris" saslimušo skaits nav liels, tāpēc atsevišķos gadījumus, kad pilsētā varētu būt sasirguši aptuveni 10 cilvēki, ir gana sarežģīti identificēt ar ierastajiem medicīniskajiem izmeklējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Cēsīs spriedīs par tehnoloģiju ieviešanu vecu ļaužu dzīvē

Gunta Kursiša, 20.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cēsīs norisināsies seminārs par iespējām lietot inovatīvus tehnoloģiskus risinājumus veco ļaužu mājas aprūpē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Grāmatveža svētku laikā analizēs aktuālās izmaiņas nodokļu un grāmatvedības likumdošanā

Žanete Hāka, 21.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar 2014. gada 1. janvāri spēkā stājušās vairākas izmaiņas Latvijas normatīvajos aktos, kas attiecas uz grāmatvedības uzskaiti un nodokļu sistēmu Latvijā.

Lai sniegtu plašāku skaidrojumu valdības akceptētajām izmaiņām, vairāk nekā 1000 uzņēmumu vadītāji, finanšu direktori un grāmatvedības speciālisti no visas Latvijas pulcēsies seminārā Grāmatveža svētki 2014.

«Likumdošana Latvijā mainās tik strauji, ka uzņēmumiem un to finanšu speciālistiem ir grūti ne vien ievērot un izpildot normatīvo aktu prasības, bet pats galvenais - laikus iepazīties ar šīm izmaiņām un to būtību. Biežās likumdošanas izmaiņas norāda, ka nodokļu sistēma Latvijā ir nestabila, līdz ar to pat – riskanta. Mūsu mērķis ir iepazīstināt un profesionāļu klātienē apspriest būtiskākās un sarežģītākās izmaiņas grāmatvedības uzskaites, nodokļu sistēmas, darba un komercdarbības likumdošanā, lai uzņēmumi veiksmīgi varētu turpināt darbu gada garumā,» uzsver rīkotājuzņēmuma 1C:ANDI direktors Dmitrijs Muratovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalā pasniegs tradicionālās gada balvas kultūrā un sportā

Agrita Aune, Db, 05.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalā tradicionāli tiek rīkotas iedzīvotāju – sporta līdzjutēju un kultūras pazinēju, aptaujas, kā arī pasniegtas Gada balvas kultūrā un sportā.

“12. decembrī viesnīcā Daina, norisināsies viens no nozīmīgākajiem notikumiem pilsētas sporta dzīvē – tiks pasniegta Jūrmalas Gada balva sportā – 2008 vienpadsmit nominācijās: gada sportists Jūrmalā (iepriekšējos trīs gadus - Ernests Gulbis); gada sportiste Jūrmalā (iepriekšējos četrus gadus - Jeļena Prokopčuka); gada treneris Jūrmalā (pērn Ainars Zvirgzdiņš); gada komanda Jūrmalā (pērn – pludmales volejbola komanda Aleksandrs Samoilovs un Mārtiņš Pļaviņš); populārākais sporta veids Jūrmalā (pērn - futbols); gada sporta notikums Jūrmalā (pērn – „Rallijs Latvija 2007”); gada sporta skolotājs (pērn – Jūrmalas 1. ģimnāzijas sporta skolotāja Ludmila Butāne); gada ieguldījums sportā; gada sporta klubs (pērn - Jūrmalas sports); gada uzlecošā zvaigzne; mūža ieguldījums Jūrmalas sporta attīstībā (pērn – Līvija Muša),” tā Jūrmalas domes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Gailīte.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzsākta reģistrācija staprtautiskajam pasākumam tūrisma profesionāļiem Buy Latvia. Buy the Baltics. 2009

, 23.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai popularizētu Latvijas un Baltijas tūrismu, kā arī informētu ārvalstu tūrisma profesionāļus par tūrisma iespējām Baltijas valstīs, jau trešo gadu Rīgā no 2009. gada 2. līdz 6. februārim norisināsies Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) organizētais lielākais tūrisma profesionāļiem veltītais pasākums Latvijā Buy Latvia. Buy the Baltics.2009.

Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) organizētais lielākais tūrisma profesionāļiem veltītais pasākums Latvijā Buy Latvia. Buy the Baltics.2009, Db.lv informē TAVA sabiedrisko attiecību vadītāja Marita Neimane.

Pasākuma mērķis ir informēt ārvalstu tūrisma operatorus par tūrisma iespējām Latvijā, iepazīstināt tos klātienē ar Latvijas un Baltijas piedāvājumu, kā arī radīt iespēju ārvalstu tūrisma profesionāļiem tikties ar potenciālajiem Baltijas sadarbības partneriem.

Pasākumā Buy Latvia. Buy the Baltics.2009 ieradīsies tūrisma profesionāļi no visas pasaules, trīs dienās iepazīstot Latvijas tūrisma piedāvājumu un tiekoties ar Latvijas tūrisma nozares pārstāvjiem. Pasākuma galvenā daļa ir darba seminārs, kas norisināsies viesnīcas Reval Hotel Latvija konferenču telpās, kurā piedalīsies dažādi ārzemju tūrisma nozares pārstāvji, kuriem tiks piedāvāta gan kultūras programma, gan tūrisma produktu prezentācijas kopā ar iespēju veidot kontaktus ar potenciālajiem sadarbības partneriem Baltijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Biznesa kalendārs 24.martam

Dienas Bizness, 24.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

9:00 Rīgas domes Vides komitejas sēde par 2009. gada budžeta ieņēmumu un izdevumu tāmēm.

10:00 Dienas biznesa sadarbībā ar BDO Zelmenis & Liberte rīkots seminārs «Risinājumi maksātnespējas situācijā»

10:00 Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija lems par Valsts fondēto pensiju likuma grozījumu atbalstīšanu pirmajā lasījumā.

10:00 Saeimas Juridiskās komisijas sēdē tiks skatīti grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

10:00 Rīgas domes Administratīvās komisijas sēde

10:00 Kurzemes plānošana reģiona attīstības padomes sēde

11:00 Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas sēde par nodarbinātības veicināšanas pasākumu plānu 2009. gadam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tekstiluzņēmumi Liepājā meklē sadarbības iespējas

Vēsma Lēvalde, Db, 09.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tekstila nozarē strādājošie Liepājas uzņēmumi gatavojas spert konkrētus soļus, lai efektīvāk izmantotu Eiropas Savienības līdzekļus, pētītu tirgu un veiksmīgāk risinātu citus ar savu attīstību saistītus jautājumus. Par to šodien vienojās apmēram 20 mazie un vidējie tekstila izstrādājumu ražotāji seminārā, kas notika Liepājas pilsētas domē.

Semināra mērķis bija Liepājā strādājošajiem tekstila nozares uzņēmumiem sniegt informāciju par ekonomisko situāciju pasaulē un iespējamiem pasākumiem finanšu krīzes pārvarēšanai.

Pēc semināra notika diskusija un vairums no tās dalībniekiem pauda atbalstu SIA LAUMA FABRICS pārstāvja Edija Egliņa priekšlikumam sadarboties kopīgu jautājumu risināšanā. Viens no šādas sadarbības veidiem varētu būt Liepājas tekstiluzņēmumu kompetences centra izveide. Par to uzņēmumi lems tuvākajā laikā, kad tiks apkopoti seminārā izteiktie citi priekšlikumi.

Liepājā šobrīd strādā apmēram 80 tekstila izstrādājumu ražotāji. Kopumā ar šo nozari ir saistīti apmēram 2500 liepājnieku. Lielākā daļa no šiem uzņēmumiem izejvielas iegādājas pie SIA LAUMA FABRICS, kas neapšaubām pēc ekonomiskajiem rādītājiem ir nozares līderis ne tikai Latvijā. No SIA LAUMA FABRICS materiāliem šūtos gatavos izstrādājumus – galvenokārt sieviešu apakšveļu – mazie un vidējie uzņēmumi pārdod Igaunijā, Krievijā, Ukrainā, Baltkrievijā, mazāk Eiropas valstīs. Sakarā ar pašreizējo ekonomisko krīzi, ir nepieciešams rūpīgi apsvērt, kas darāms, lai nodrošinātu produkcijas ražošanu, eksportu un strādājošos skaita saglabāšanu, atzina semināra dalībnieki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Iesaka investēt Uzbekistānā

Vēsma Lēvalde, Db, 24.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzbekistāna aizsargā savu tirgu, tāpēc izdevīgāk tur strādāt uzņēmējiem, kuri gatavi investēt uz vietas, seminārā Liepājā uzsvēra Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) sabiedriskais pārstāvis Uzbekistānā Aigars Strazdiņš.

Uzbekistāna ir viena no ekonomiski visaktīvākajām šā reģiona valstīm. Lai arī tur ir centralizēta autoritāra prezidenta vara, tomēr ārvalstu investīcijas tajā tiek aizsargātas, tur ir lēts darbaspēks un ļoti daudz brīvu biznesa nišu tekstila, pārtikas ražošanas, finanšu un citu pakalpojumu nozarēs. Uzbekistāna aizsargā savu tirgu, tāpēc izdevīgāk tur strādāt uzņēmējiem, kuri gatavi investēt uz vietas.

Eksportētājiem savukārt ir jārēķinās ar preču piegādi pa apkārtceļiem, tas ir, izmantojot, piemēram, Krieviju, kas ne vienmēr ir izdevīgi, skaidroja A. Strazdiņš.

Semināra dalībniekus ar šīs valsts tautsaimniecības struktūru, importa un eksporta bilanci un citiem ekonomikas rādītājiem, tirgus īpatnībām un attīstības tendencēm iepazīstināja uzņēmuma Oriental Capital Management direktors Anvars Irčajevs (Uzbekistāna).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 18. līdz 19. februārim Rīgā norisināsies hakatons "Future of Food", kurā dalībnieki meklēs un piedāvās jaunas idejas pārtikas nozarē.

Hakatona ietvaros divu dienu garumā dalībnieki izstrādās idejas četros virzienos: pārtikas atkritumi (food waste), plastmasas ierobežošana, jaunā pārtika (new food) un digitalizācija.

Idejas izstrādāt palīdzēs starptautiski mentori ar pieredzi pārtikas nozarē, uzņēmējdarbībā un tehnoloģiju vidē.

Starp apstiprinātajiem hakatona mentoriem ir Sauli Bohms (Sauli Böhm), pārtikas nozares jaunuzņēmuma "ResQ Club" vadītājs; Juhani Mikānens (Juhani Mykkänen), plaši pazīstamā servisa "Wolt" līdzdibinātājs; Šantele Engelena (Chantal Engelen), pārtikas nozares jaunuzņēmuma "Kromkommer" līdzdibinātāja, Sabīne de Vitte (Sabine de Witte), Nīderlandes jaunuzņēmumu asociācijas pārstāve un pieredzējusi eksperte mārketingā; Sandra van Kampena (Sandra van Kampen), pārtikas industrijas uzņēmuma "De Schaal van Kampen" dibinātāja, Anna Andersone, uzņēmēja un "Riga TechGirls" pārstāve. Hakatonu vadīs Kalums Kamerons (Calum Cameron), jaunuzņēmumu mentors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas dome sadarbībā ar AS «Attīstības finanšu institūcija Altum» (ALTUM) aicina jaunos uzņēmējus uz bezmaksas semināru «Kā pieteikties grantu programmai «Atspēriens»».

Seminārs notiks 8. martā plkst. 17.00 ALTUM Konferenču zālē (Doma laukumā 4).

Semināra apmeklētāji tiks informēti par programmas aktualitātēm konkursa norisē, kā arī uzzinās par pieejamo atbalstu jauno uzņēmējdarbības ideju sagatavošanai un attīstībai. Seminārā būs iespēja uzdot jautājumus par konkursa nolikumu, līdzšinējo grantu programmas īstenošanas pieredzi, kā arī citām tēmām. Semināra mērķis ir dalīties praktiskos jautājumos par pieteikšanos un veidlapu aizpildīšanu, tādējādi palielinot kvalitatīvu pieteikumu apjomu un grantu pretendentu iespējas.

Pieteikties: https://www.altum.lv/lv/notikumi/seminars-ka-pieteikties-grantu-programmai-atsperiens-2018-03-08

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tekstilnieki mācīsies pārvarēt krīzi

Vēsma Lēvalde, Db, 21.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

23. janvārī Liepājā notiks seminārs tekstilizstrādājumu uzņēmumiem. Semināra mērķis ir sniegt Zviedrijas un arī pašmāju uzņēmumu pieredzi, kā iespējams pārvarēt nelabvēlīgus tirgus apstākļus

Seminārā aicināti piedalīties Liepājā strādājošie tekstilizstrādājumu ražotāji. Par savu inovatīvo risinājumu pieredzi stāstīs Boras (Zviedrija) universitātes pētniecības centra Smart Textile projekta vadītāja Susanne Edstroma un latviešu uzņēmuma e-text-textile projektu vadītāja Anda Kļaviņa. Par sadarbības iespējām ar nozares uzņēmumiem prezentāciju sniegs Liepājas Tūrisma un tekstila koledžas vadītāja Ligita Reimane un Liepājas Universitātes humanitāras fakultātes dekāne Aija Druvaskalna-Urdze.

„Pagājušā gada decembrī ar pašvaldības atbalstu jau notika tekstiluzņēmumu problēmām veltīts seminārs, kurā apmēram 20 šajā nozarē strādājošie Liepājas uzņēmumi atzina, ka pa vecam strādāt nav iespējams, tāpēc apņēmās spert konkrētus soļus, lai turpmāk efektīvāk izmantotu Eiropas Savienības līdzekļus, pētītu tirgu un veiksmīgāk risinātu citus ar savu attīstību saistītus jautājumus. Piektdien plānotais seminārs būs turpinājums šim iesāktajam darbam,” skaidro Liepājas Attīstības pārvaldes vadītāja vietnieks Mārtiņš Ābols.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sākusies pieteikšanās reģionālo biznesa ideju konkursam Biznesa ekspresis

Lelde Petrāne, 29.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 26. septembra ir sākusies pieteikšanās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas rīkotajam reģionālo biznesa ideju konkursam Biznesa ekspresis. Konkursa mērķis ir atrast un pilnveidot labākās biznesa idejas visas Latvijas ietvaros, tādejādi sekmējot uzņēmējdarbības attīstību reģionos un veicinot interesi par uzņēmējdarbību kopumā.

Konkursa laikā tā dalībniekiem tiks dota iespēja ne tikai iepazīstināt ar savām biznesa idejām, bet arī piedalīties apmācībās, kas palīdzēs izstrādāt biznesa plānus. Konkursā Biznesa ekspresis var piedalīties ikviens interesents vai interesentu grupa līdz 4 cilvēkiem. Katram dalībniekam ir jābūt vismaz 18 gadus vecam. Konkursā iespējams piedalīties ar savu oriģinālu biznesa ideju, ko ir vēlme attīstīt un pilnveidot. Uzvaras gadījumā, piešķirtā naudas balva ir paredzēta biznesa tālākai attīstīšanai.

Reģionālais biznesa ideju konkurss Biznesa ekspresis norisināsies divos posmos:

1. posms – biznesa ideju iesniegšana – norisināsies no 26. septembra līdz 23. oktobrim. Visi interesenti tiek aicināti iesniegt biznesa idejas, kas tālāk tiks nodotas konkursa komisijai izvērtēšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Biznesa kalendārs 7. maijam

, 07.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

9:00 Saeimas kārtējā plenārsēde, kurā tiks lemts par Darba likuma un Kredītiestāžu likuma grozījumu nodošanu Saeimas komisijām, Valsts fondēto pensiju likuma grozījumu pieņemšanu otrajā lasījumā, kā arī likuma Par privātajiem pensiju fondiem pieņemšanu otrajā lasījumā.

9.00 Jūrmalas domes koku ciršanas komisijas izbraukuma sēde.

11.00 Liepājā SIA Liepājas RAS rīkots seminārs Par iespējām samazināt apglabājamo atkritumu apjomu. Semināra ietvaros notiks arī Latvijas atkritumu saimniecību uzņēmumu asociācijas kopsapulce.

11.00 Liepājas domē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) sadarbībā ar Liepājas domi organizētais seminārs uzņēmējiem Norvēģija – kas jāzina par šo tirgu?. Semināra mērķis ir iepazīstināt ar Norvēģijas tirgus īpatnībām un attīstības tendencēm, sniegt derīgus padomus tiem, kas plāno biznesa aktivitātes Norvēģijas tirgū.

13:00 Rīgas domes Drošības un kārtības jautājumu komitejas sēde

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) aicina pieteikties tiešsaistes semināriem par valsts atbalstu subsidētajām darba algām eksportējošajiem un tūrismā nozares uzņēmumiem.

Par atbalstu eksportējošajiem uzņēmumiem tiešsaistes seminārs plānots 27. jūlijā pulksten 11:00, bet tūrisma nozares uzņēmumiem 28. jūlijā pulksten 14:00.

"Semināros LIAA un Ekonomikas ministrijas speciālisti iepazīstinās ar būtiskākajiem atbalsta saņemšanas nosacījumiem, pieteikšanās kārtību un pieteikuma anketas saturu. Ņemot vērā, ka pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem uz atbalstu var pretendēt aptuveni 350 eksportējošie un 7 tūkstoši tūrisma nozares uzņēmumu, sagaidām lielu iesniegumu skaitu. Tādēļ aicinām uzņēmējus detalizēti iepazīties ar atbalsta saņemšanas nosacījumiem un pieteikšanās kārtību, lai pieteikšanās un atbalsta izmaksāšanas process notiktu pietiekami raiti. LIAA mājas lapā apkoposim visu nepieciešamo informāciju, kā arī biežāk uzdoto jautājumu sarakstu, lai uzņēmējiem atvieglotu atbalsta saņemšanas procesu," norāda LIAA direktora vietniece Iveta Strupkāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atbalstīs sociālās uzņēmējdarbības projektus

Lelde Petrāne, 12.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Ekonomikas augstskolas (REA) Mentoru klubs ar Sorosa fonda - Latvija atbalstu izsludina konkursu Sākums, kurā būs pieejams finansējums un pieredzējušu uzņēmēju atbalsts jauniem sociālās uzņēmējdarbības projektiem.

Konkursā idejas uzņēmējdarbībai, kas risina noteiktas sociālās problēmsituācijas, varēs pieteikt līdz 9.jūlijam.

Lai gūtu priekšstatu par sociālo uzņēmējdarbību un aprunātos ar pieredzējušiem ekspertiem, jūnijā visi interesenti aicināti piedalīties bezmaksas izglītojošos semināros piecās Latvijas lielākajās pilsētās - Rīgā, Jelgavā, Valmierā, Rēzeknē un Ventspilī.

Sociālās uzņēmējdarbības pamatprincips ir radīt uzņēmumus, lai risinātu konkrētas sociālās problēmas. Sociālie uzņēmumi strādā tādās jomās kā nabadzības izskaušana, nodarbinātības veicināšana, kopienu attīstība, labklājība, veselība, izglītība un profesionālā apmācība, vides aizsardzība, kultūra u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Veicinās Latvijas pārtikas eksportu uz ASV

Katrīna Iļjinska, Db, 15.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) vēlas veicināt Latvijā ražotu gala pārtikas produktu eksportu uz ASV, un tāpēc rīkos semināru, lai informētu par pārtikas ražotāju iespējām ASV.

Semināra dalībnieki tiks informēti par mazumtirdzniecības sistēmu ASV un Latvijas eksportētāju iespējām šajā tirgū. Seminārs notiks videokonferences veidā. No ASV puses piedalīsies Rons Peis (Ron Pace), ASV Pārtikas un medikamentu pārvaldes pārstāvis (U.S. Food and Drug Administration), kas ir atbildīgā organizācija par produktu importu ASV, Db pavēstīja LIAA Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Video tiešraidē sazināsies arī ar Kenetu Veisu (Kenneth Weiss), kurš pārstāv uzņēmumu Plans and Solutions. Tas ir konsultāciju uzņēmums, kas sniedz mārketinga un pārdošanas konsultācijas svaigu un pārstrādātu pārtikas produktu, dzērienu un garšvielu ražotājiem. Veiss ir organizējis, uzraudzījis un strādājis vairākos starptautiskos tirdzniecības un investīciju projektos, kā arī vadījis seminārus un apmācību kursus par ASV importa regulām un to, kā pozicionēt un piedāvāt pārtikas produktus ASV tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Valmierā tiksies uzņēmējdarbības dažādās nozarēs strādājoši profesionāļi no visas pasaules

, 26.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums (PLEIF) norisināsies 28. un 29.jūnijā Valmierā. Pirmo reizi šāda mēroga uzņēmējdarbības nozares attīstībai veltīts forums norisināsies ārpus Rīgas, pulcējot interesentus no visas pasaules. Arī diskusijas vadīs Latvijā un ārvalstīs praktizējoši profesionāļi, daloties pieredzē un paverot iespējas jaunu biznesu attīstībai un eksporta tirgu apgūšanai. Ar mērķi veicināt Latvijas ekonomisko izaugsmi un valsts simtgadē pasaules latviešus pulcēt Latvijā, forums ir Latvijas valsts simtgades programmas notikums.

Diskusiju Biznesa vide ASV, sadarbība un eksporta iespējas vadīs Federālās vēlēšanu komisijas ģenerālpadomes palīgs Pēteris Blumbergs (ASV); Biznesa vide Āzijā, sadarbība un eksporta iespējas – Eiropas Komisijas Tulkošanas ģenerāldirektorāta vadītāja Valda Liepiņa (Austrālija, Luksemburga); Latvija – vieta biznesa uzsākšanai, attīstīšanai un izaugsmei – zvērināts advokāts Spigulis & Kukainis Matīss Kukainis (ASV, Latvija); Korporatīvā apzinātība, ilgtspējīgs bizness – Upsalas Universitātes pētniece Dr.Med. Ieva Reine (Latvija, Zviedrija).

Foruma galvenā moderatore būs Ingrīda Kariņa-Bērziņa, Baltijas advokātu biroju apvienības COBALT partnere un intelektuālā īpašuma un informācijas tehnoloģiju prakses grupas vadītāja Latvijā. I.Kariņa-Bērziņa ir zvērināta advokāte Latvijā un ASV, pasniedzēja Stokholmas Ekonomikas augstskolā Rīgā un Rīgas Juridiskajā augstskolā. Dzimusi un uzaugusi Vilmingtonā, Delavērā (ASV), izglītību gūstot Vilmingtonas un Filadelfijas latviešu skolās. Absolvējusi Beverīnas vasaras vidusskolu un Ministeres latviešu ģimnāziju. Bakalaura grāds iegūts Jeilas Universitātē, maģistra grādu starptautiskajās tiesībās – Tafta universitātes Flečera skolā un doktora grādu tiesību zinātnēs – Pensilvānijas Universitātē. Viņa ir Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā un Ārvalstu investoru padomes Latvijā valdes locekle. Kopš 2005.gada I.Kariņa-Bērziņa ar vīru un četriem bērniem dzīvo Rīgā.

Komentāri

Pievienot komentāru