Transports un loģistika

Londonas metro varēs lietot mobilos telefonus

Aivars Mackevics [email protected], 24.04.2006

Jaunākais izdevums

Tuvākajā laikā Londonas metro būs iespējams lietot mobilos telefonus, kas, pēc valdība uzskata, palīdzēs uzlabot pasažieru drošību. Ir uzsākti izpētes darbi, kas palīdzēs noteikt piemērotākās vietas nepieciešamā aprīkojuma uzstādīšanai. Lēmums par bezvadu interneta ierīkošanu tika pieņemts pagājušajā gadā pēc teroraktiem, kas notika 7.jūlijā. Valdība uzskata, ka šādos gadījumos mobilie telefoni atvieglos glābšanas darbus. Otrā projekta daļā ir iekļauta tele- un radiosignālu raidītāju un bezvadu interneta ierīkošana.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maskavas metro ir teju astoņdesmit gadus sena vēsture, un šobrīd tas ik dienas pārvadā vairāk cilvēku nekā Londonas un Ņujorkas metro kopumā, vēsta Reuters.

Maskavas metro tika atklāts 1935. gada 15. maijā, un vairākas metro stacijas tikušas izbūvētas laika gaitā, piemēram, Novoslobodskajas metro stacija tika atklāta 1952. gadā. Maskavas metro atspoguļojas daļa Krievijas vēstures un Krievijas galvaspilsētas metro izceļas ar īpatnējām dekorācijām. Tā, piemēram, metro pieturvietā Bibļioteka Imeņi Ļeņina redzams bijušā padomju līdera Vladimira Ļeņina portrets. Savukārt Revolūcijas Laukuma (Plošed Revoluciji) stacijā atrodams «laimīgais suns» - suņa deguna paberzēšana varot atnest veiksmi.

Maskavas metro vidēji dienā pārvadā aptuveni septiņus miljonus pasažieru, taču darba dienās tiek pārvadāti vidēji deviņi miljoni cilvēku. Vidējais brauciena garums Maskavas metro ir 13 kilometri, teikts Maskavas metro mājas lapā mosmetro.ru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā mobilo telefonu tirgus pērn kopumā ir samazinājies par 5-15%, un sagaidāms, ka arī šogad tirdzniecības kritums turpināsies, šodien raksta laikraksts Dienas bizness.

Turklāt būtiskas izmaiņas ir notikušas tieši atsevišķu kategoriju mobilo telefonu tirdzniecībā. Piemēram, telefoni, kas tiek pārdoti t.s. brīvajā tirdzniecībā bez jebkādām saistībām ar operatoru, kritums pērn lēšams līdz pat 20 - 25 %, tai pat laikā t.s. subsidēto telefonu pārdošana ir samazinājusies tikai par 5 - 10 %. Tiesa, iespējams, ka atsevišķiem operatoriem subsidēto tālruņu tirdzniecība ir pieaugusi. "Tieši subsidētie telefoni ir kļuvuši par galveno preču kategoriju starp mobilajiem telefoniem un veido vismaz 70% no visu pārdoto telefonu skaita," norādīja U. Priedītis. Latvijas Mobilā telefona dīlerim DT Mobile, piekrīt arī operators Tele2. "Telekomunikāciju tirgus Latvijā attīstās un savstarpējā cīņa starp operatoriem palīdz klientiem izvēlēties labāko piedāvājumu – tas attiecas gan uz tarifu, gan arī izdevīgu mobilo telefonu iegādes piedāvājumu. Pēdējos gados un arī šobrīd skaidri vērojama tendence, ka cilvēki vairāk izvēlas subsidētos telefonus un šis pārsvars sasniedz gandrīz 80%," Db paskaidroja Tele2 mārketinga direktors Jānis Spoģis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējo dienu laikā Daugavpilī uz ielas notikušas pāris laupīšanas, kurās jaunieši grupās pa trim uzbrukuši un atņēmuši mobilos tālruņus.

16.februārī ap plkst. 23:00 Daugavpilī 1987.gadā dzimušam vīrietim trīs jaunieši, nodarot miesas bojājumus, nolaupījuši divus mobilos telefonus. Vīrietim pēc laupītāju uzbrukuma bija nepieciešama medicīniskā palīdzība. Laupīšanas rezultātā cietušajam tika nodarīti materiālie zaudējumi 295 latu apmērā. Par laupīšanu uzsākts kriminālprocess, un uz aizdomu pamata aizturēti 1987., 1986.gadā dzimuši vīrieši un 16–gadīgs jaunietis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Bezmaksas avīze Metro pārdod savu biznesu Somijā

Juris Kaža [email protected], 14.08.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas Metro International pārdevis savu bezmaksas Metro avīzi Somijā somu konkurentam Sanoma, ziņo zviedru biznesa avīze Dagens industri (DI). Darījums noticis pēc tam, kad gan Metro, gan Sanoma cietuši zaudējumus, viens otru burtiski kopējot. Izdevniecība Sanoma neilgi pēc Metro parādīšanās sākusi izdot bezmaksas Uutislehti100, kas konceptuāli kopējis Metro. Pēc pārpirkšanas Sanoma izdos Metro un franšizes pamata un, visticamāk, slēgs savu bezmaksas avīzi. Metro International ir aptuveni 70 bezmaksas avīzes pasaulē, taču tās ne visur ir veiksmīgas. Metro bija spiests slēgt projektus Šveicē, Arģentīnā un Ņukastles (Newcastle) pilsētā Lielbritānijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kā rāda tirgus un sabiedriskās domas pētījumu grupas SKDS pētījums vairāk nekā puse (51,3%) Latvijas turīgāko iedzīvotāju lieto kompānijas Nokia ražotos mobilos telefonus, un 64,7% izmanto mobilo sakaru operatora LMT pakalpojumus.

Latvijas turīgāko iedzīvotāju vidū iecienītākie kompāniju Nokia, Samsung un SonyEricsson ražotie mobilo telefonu modeļi. 51,3% turīgo dod priekšroku Nokia, 18,7% Samsung un 17,3% SonyEricsson.

Iedzīvotājiem, kuru ikmēneša ienākumu līmenis ir viss 500 Ls izvēlas arī LG mobilos telefonus.

Apmēram 25% no Latvijas turīgākajiem savus mobilos telefonus maina tiklīdz viņiem iepatīkas kāds jauns modelis. Taču lielākā daļa (>50%) savus mobilos maina tikai tad, kad tie saplīst vai nolietojas.

SKDS direktors Arnis Kaktiņs apgalvo, ka vīrieši savus telefonus biežāk nekā sievietes.

Mobilo telefonu maiņas biežums dažādās vecuma grupās

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īrijas zemo cenu aviokompānija Ryanair kļuvusi par pirmo, kas ļauj saviem pasažieriem lidojumos izmantot mobilos telefonus. Pašlaik šis pakalpojums pieejams regulārajos reisos Lielbritānijas robežās, kā arī reisā Londona – Dublina, ziņo BBC.

Jaunā tehnoloģija adaptēta 20 Ryanair lidmašīnās, taču aviokompānijas plānos ietilpst visas flotes pāriešana uz šo tehnoloģiju.

Zvanu tarifs pašlaik svārstās no 1.5 līdz 3 Lielbritānijas mārciņām par minūti. Nosūtīt e-pastu pasažieriem izmaksā aptuveni 2 mārciņas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Biežāk uzdotie jautājumi

Latvijas Banka / eiro.lv, 03.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kad Latvijā ieviesīs eiro?

Oficiālais eiro ieviešanas mērķa datums ir 2014. gada 1. janvāris. Šobrīd Latvijas valsts iestādes veic visus sagatavošanās darbus, kas nepieciešami eiro ieviešanas nodrošināšanai, un tā ieteicams rīkoties arī uzņēmējiem.

Kā naudas maiņu padarīt sev vieglāku un ērtāku?

Visērtākais veids - bezskaidras naudas maiņa. Tādēļ vēl pirms eiro ieviešanas ieteicams latu skaidrās naudas uzkrājumus pārskaitīt bankas kontā. Visa latu kontos noguldītā vai uzkrātā nauda eiro ieviešanas dienā automātiski un bez maksas tiks konvertēta eiro.

Vai saistībā ar latu nomaiņu pret eiro ir sagaidāma cenu celšanās?

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Stokholmā ierobežos «mobilā» lietošanu sabiedriskā transportā

Juris Kaža [email protected], 31.05.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stokholmas metro un autobusu tīklā no 21. augusta tiks iezīmētas zonas, kur būs aizliegts lietot mobilos telefonus, raksta avīze Dagens Nyheter. Lai gan metro stacijās un tuneļos gandrīz visur ir «tīkls» galvenajiem operatoriem, Stokholmas «domes» kreisā koalīcija nolēmusi ierīkot «no mobilajiem brīvās zonas» aptuveni 15 līdz 30 % no metro vagonu un autobusu vietās. Noteikumu projektu ierosinājusi koalīcijas partnere Zaļā partija, atsaucoties uz dažu sabiedriskā transporta lietotāju t.s. «elektrības alerģiju» un pasažieru nepatiku, ka citi viņiem blakus «bļaustās» telefonā. Savukārt pilsoniskā opozīcija visu pasākumu nosaukusi par muļķībām un budžeta izniekošanu. Paredzēts tērēt vairāk nekā 500 000 SEK (37 000 LVL) attiecīgu uzlīmju izvietošanai metro un piepilsētas vilcienos un autobusos. Turklāt par noteikumu pārkāpšanu nav paredzēts sods, tiem pakļauties esot tikai «goda lieta». Opozīcijas pārstāvji arī norāda, ka nelielais skaits zviedru ar kāpinātu jūtīgumu pret elektrību vispār nerādīsies metro vilciena tuvumā, jo tam ir elektriskiem dzinēji, apgaismojumus un viss brauciens notiek virs vairāku tūkstošu voltu strāvas nesošas sliedes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Londona gatavojas metro darbinieku 24 stundu streikam

LETA, 08.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas galvaspilsētas iedzīvotājus trešdien sagaida ceļošanas haoss, ņemot vērā Londonas metro darbinieku plānoto 24 stundu streiku, kas varētu kļūt pat vērienīgāko pēdējo vairāku gadu laikā.

Gandrīz 20 000 metro darbinieku, kuri pārstāv četras dažādas arodbiedrības, trešdien pārtrauks darbu, lai pieprasītu algu paaugstināšanu un protestētu pret plānu no septembra metro darbību nodrošināt arī nedēļas nogaļu naktīs.

Londonas transporta sistēmas operators Transport for London norāda, ka šis streiks varētu izraisīt ceļošanas haosu vairākiem miljoniem cilvēku un apturēs metro darbību no plkst.17.30 (plkst.20.30 pēc Latvijas laika), bet ceturtdien metro darbība netiks nodrošināta pilnībā.

Tikmēr vienlaicīgi 48 stundu streiku rīkot paredzējuši Lielbritānijas dzelzceļa kompānijas First Great Western darbinieki, ietekmējot maršrutus starp Londonu un Velsu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vienā no Sanktpēterburgas metro stacijām pirmdien noticis sprādziens, kurā nogalināti vismaz 11 cilvēki, atsaucoties uz Krievijas tiesībsargāšanas un veselības aprūpes iestādēm, ziņo mediji.

Iepriekš Sanktpēterburgas gubernatora pārstāvis ziņoja, ka sprādzienā gājuši bojā desmit cilvēki, bet vēl 50 guvuši ievainojumus. Vēlāk Krievijas veselības ministre Veronika Skvorcova pavēstīja, ka cietuši 47 cilvēki, no kuriem seši atrodas smagā stāvoklī.

Sprādziena vietā saskaņā ar svaigākajām ziņām gājuši bojā deviņi cilvēki, bet vēl divi vēlāk miruši slimnīcā.

Sākotnēji tika saņemtas pretrunīgas ziņas par vienu vai par diviem sprādzieniem, kas notikuši uz vienas no Sanktpēterburgas metro līnijām, taču Krievijas izmeklēšanas komiteja oficiāli paziņojusi, ka bijusi tikai viena eksplozija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lattelecom ir jāpieņem stratēģisks lēmums par darbību mobilo sakaru tirgū, jo savādāk kompānija zaudētu konkurētspēju un vērtību.To Db pauda Lattelecom valdes priekšsēdētājs Nils Melngailis. "Tas ir stratēģiskas dabas lēmums, kas jāapspriež ar akcionāriem," N. Melngailis teica. Viņš nevēlējās komentēt, kā Lattelecom varētu tikt pie mobilajiem sakariem, jo to risinās pēc lēmuma pieņemšanas.

Nozarē uzskata, ka tas izdarāms, dibinot t.s. virtuālo mobilo operatoru kāda esoša mobilā operatora tīklā, pērkot esošu mobilo operatoru vai arī gaidot brīdi, kad piedāvās jaunu mobilo sakaru licenci, un cerot to iegūt. Satiksmes ministrijas (SM) Sakaru departamenta direktors Raimonds Bergmanis Db teica, ka šobrīd neesot radiofrekvenču resursu, ko pārdot jaunam operatoram. Tele2 direktors Petrs Kirdeika (Petras Kirdeika) Db teica, ka nevarot nopietni komentēt Lattelecom lēmumu, kas vēl neesot pieņemts. Tomēr viņš uzskata, ka Lattelecom ir stiprs zīmols, kas, piem., palīdzētu tam ienākt virtuālo operatoru tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ideju par metro būvniecību Rīgā atdzīvinājis Saeimas deputāts Raimonds Pauls – viņš parlamenta Pieprasījumu komisijas sēdē izteicies, ka Rīgā satiksmes problēmu risināšanai tomēr vajadzētu izbūvēt metro, šodien, 29.septembrī, vēsta laikraksts Neatkarīgā.

Neatkarīgā gan norāda, ka "lai gan ik pa laikam uzvirmo ideja par metro izbūvi Rīgā, tam, šķiet, vairs nav ne mazākā pamata. Kā absolūti neracionālu šo ideju dēvē ne tikai Rīgas domes Satiksmes departamenta (SD) pārstāvji, bet pat metro tēvs Alfrēds Rubiks".

Taču R. Pauls paudis viedokli, ka metro Rīgā, tāpat kā daudzās citās Eiropas pilsētās, daļēji atrisinātu sastrēgumu problēmu, kas pašlaik ir ļoti aktuāla.

"Gan metro izbūve, gan tā uzturēšana ir nesalīdzināmi dārgāka par virszemes satiksmes infrastruktūras objektiem, un šāda projekta īstenošana varētu praktiski apturēt visu citu, daudz ātrāk realizējamu, projektu īstenošanu," galvaspilsētas transporta sistēmas vadītāju viedokli Neatkarīgajai paudusi Rīgas domes Satiksmes departamenta preses sekretāre Ieva Prauliņa. "Ņemot vērā Rīgas finansiālos resursus un tehniskās realizācijas iespējas, šobrīd daudz efektīvāk būtu turpināt darbu pie dzelzceļa integrācijas pilsētas sabiedriskā transporta sistēmā, tramvaja infrastruktūras pilnveidošanas un park & ride sistēmas ieviešanas," laikrakstam sacījusi I. Prauliņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikā no 19. līdz 30. novembrim Latvijas Zaļais punkts un tā sadarbības partneri SIA Pērkons un Dēli un SIA TOPO CENTRS aicina Latvijas iedzīvotājus nodot nolietotus mobilos telefonus otrreizējai pārstrādei. Akcijas mērķis ir izveidot efektīvu sistēmu nolietoto mobilo telefonu savākšanai no iedzīvotājiem.

Akcijas ietvaros 23 Latvijas pilsētās 45 mobilo telefonu tirdzniecības vietās būs izvietoti īpaši spainīši nolietoto mobilo telefonu un to aksesuāru savākšanai. Nododot pārstrādei neizjauktu mobilo telefonu un aizpildot speciālu anketu, iedzīvotāji piedalīsies izlozē. Akcijas beigās katrā no tirdzniecības vietām izlozēs dāvanu karti 50 Ls vērtībā, ar kuru sešu mēnešu laikā varēs iepirkties attiecīgajā veikalā.

Latvijas Mobilo telefonu tirgotāju asociācijas valdes priekšsēdētājs, SIA Pērkons un Dēli valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Ločmelis: „Ja netiks risināti jautājumi par nolietoto mobilo tālruņu nodošanas iespējām, mēs, mobilo tālruņu tirgotāji, zināmā mērā būsim līdzvainīgi dabas un apkārtējās vides vēl lielākā piesārņošanā. Un kur visērtāk būtu iedzīvotājiem savus nolietotos tālruņus nodot? Laikam jau to tirdzniecības vietās! Tāpēc aizvien vairāk mobilo tālruņu tirgotāju pievienojas kustībai, ko īsumā varētu raksturot - dzīvosim zaļi! Ja Tev ir nolietots mobilais tālrunis – sāc arī dzīvot zaļi un nodod to!”

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Londonas iedzīvotājiem kārtējo reizi būs jāsaskaras ar ievērojamiem traucējumiem pilsētas metro tīklā, jo tā darbinieki uzsākuši jau otro 24 stundu streiku, protestējot pret darbavietu apcirpšanas turpināšanos, vēsta BBC.

Metro pakalpojumi līnijās «Circle», «Central», «Waterloo» un «City» ir apturēti pilnībā, savukārt pārējās metro līnijās pakalpojumi ir traucēti.

Arodbiedrību RMT un TSSA locekļi uzsākuši streiku, izrādot savu neapmierinātību pret plānu atlaist 800 biļešu kasu darbiniekus.

Iepriekš metro darbinieku streiks notika šogad septembrī.

Londonas varasiestādes norāda, ka pilsētā darbojas aptuveni 75% metro staciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

BITE: Mēs mainīsim telekomunikāciju industriju (video)

, 19.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo sakaru kompānija BITE nākotnē centīsies ieviest jaunus standartus savā darbībā Latvijā, to skaitā Latvijā vēl nepārstāvētu ražotāju mobilos telefonus un citās valstīs pieprasītus tarifa veidus, kādi pašlaik Latvijā vēl nav pieejami, Db.lv pastāstīja BITE jaunias ģenerāldirektors Freds Renčaks.

Kompānija BITE nākotnē plāno pārstāvēt Latvijā vēl nepārstāvētus mobilos telefonus. Par iPhone gan F. Renčaks izteicās samērā šaubīgi, jo jau lielajām sakaru kompānijām esot grūti iegūt līgumu ar Apple, nemaz nerunājot par mazāka mēroga kompānijām, saka F. Renčaks.

Taču neskatoties uz to, BITE tuvākajā laikā sola savā tālruņu saimē pieņemt citu kompāniju mobilos telefonus, piemēram, Blackberry un citus.

Kompānija arī sola nākotnē uzlabot 3G datu pārraides ātrumu, kas pašlaik ir 3,2 megabiti sekundē (Mb/s). Šogad plānots šo ātrumu palielināt līdz 7,2 Mb/s, savukārt vēlāk līdz 14,4 Mb/s.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ES mērogā veiktais 27 000 mājsaimniecību pētījums ir atklājis, ka Eiropas telesakaru pakalpojumu jomā rodas jauni patēriņa modeļi. 24 % mājsaimniecību ir atteikušās no fiksētā telefona līnijas par labu mobilajiem telefoniem, un 22 % no tām izmanto datoru, lai veiktu zvanus internetā.

Palielinās dalībvalstu skaits, kurās Eiropas mājsaimniecībām ir bezvadu piekļuve internetam, izmantojot mobilos tīklus vai satelīttīklus. Tikmēr 29 % Eiropas mājsaimniecību pērk telesakaru un informācijas nesēju pakalpojumu komplektus. Tas ir gandrīz par 10 % augstāks rādītājs nekā pagājušajā gadā. Tomēr patērētāju galvenā prioritāte šajā ātri mainīgajā vidē joprojām ir pakalpojumu kvalitāte, Db.lv informē Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa.

Arvien vairāk lietotāju fiksēto telefonu vietā izvēlas mobilos telefonus, un 24 % no ES 27 mājsaimniecībām lieto tikai mobilos telefonus. Šis īpatsvars ir ievērojami lielāks jaunajās dalībvalstīs (39 %) nekā ES - 15 (20 %), izņemot Somiju (61 %) un Portugāli (48 %). Dažās dalībvalstīs līdzās šim pieaugumam arvien vairāk lieto arī bezvadu piekļuvi internetam, izmantojot mobilos tīklus vai satelīttīklus (Čehijas Republika, Slovākija, Austrija un Itālija).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vietējais tirgus veido 20% no visa lietuviešu kompānijas Mobili Baltija biznesa. Tam seko Latvija ar 12%, Igaunija ar 7%.

«Telefoni kļūst dārgāki, un lielie ražotāji nav īpaši ieinteresēti ražot telefonus, kas ir lētāki par simt eiro, un zemākā cena ir ap 200 eiro. Šī ir laba niša tādiem telefoniem kā Just5 un citām zemas cenas ierīcēm, jo ne visi var nopirkt telefonu par 300 vai 500 eiro,» spriež Audris Leimonts (Audrys Leimontas), Mobili Baltija, UAB attīstības vadītājs.

Mobili Baltija vidējā pārdotā telefona cena tagad ir aptuveni 250 eiro, bet pirms diviem gadiem tie bija 170 eiro. «Izaugsme ir ievērojama,» viņš saka. Cilvēki mobilos telefonus maina vidēji vienā līdz divos gados.

Vienlaikus ir iezīmējusies tendence, ka cilvēki ir ieinteresēti pirkt mazlietotus vai atjaunotus telefonus, un tagad daudzi veikali tādus piedāvā. Piemēram, ASV ir iespēja lietot iPhone mēnesi un atdot atpakaļ tirgotājam, un atgūt samaksāto naudu. Šādus telefonus iepērk Mobili Baltija un pārdod otrreizējā tirgū. «Lielās kompānijas ierobežo darbinieku izvēlēto telefonu cenas, piemēram, viņi var izvēlēties telefonu, ne dārgāku par 500 eiro. Mēs tādiem uzņēmumiem pārdodam diezgan daudz lietotu iPhone, jo jaunu viņi nevar nopirkt, bet mazlietotu – var. Interesanti, ka šī tendence nav tikai Baltijā, bet arī Somijā un ir redzama vēlme nepirkt lētāko jauno modeli, bet drīzāk vecākas paaudzes mazlietotu telefonu par zemāku cenu. Šis ir jauns tirgus segments,» raksturo A. Leimonts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Godīgs taksometra vadītājs pasludināts par varoni

Lelde Petrāne, 22.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kāds godīgs taksometra vadītājs pasludināts par varoni, jo atdevis 426 tūkstošus latu pārim, kas nejauši šādu naudas summu atstājis viņa automašīnā, vēsta metro.co.uk.

70 gadus vecais Sia Ka Tians neesot spējis noticēt savām acīm, atrodot milzīgo naudas apjomu. Tā piederējusi pārim, kas atpūtās Singapūrā.

Pēc pāra izlaišanas pie iepirkšanās centra, taksometra vadītājs devies uz stāvlaukumu, kur konstatējis, ka uz aizmugurējā sēdekļa melnā papīra maisiņā atrodas nauda. Vēlāk, pirms vēl pāris ziņojis par naudas pazušanu, viņš to nodevis uzņēmuma pazaudēto lietu nodaļai

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Igauņi pērk 14 hektārus Rīgas

, 12.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas kompānija Metro Baltic Horizon Daugavas krastā, netālu no Vecrīgas plāno iegādāties 14 hektārus zemes, un ieguldīt tajā 140 miljonu eiro, raksta Bizness & Baltija.

Kompānija Metro Baltic Horizon, kura Latvijā darbojas caur uzņēmumu Metro Capital Management, par zemes gabalu maksās 7 miljonus latu jeb 50 latus par kvadrātmetru.

Bizness & Baltija raksta, ka visticamāk zemesgabals, kuru gatavojas iegādāties Metro Baltic Horizon atrodas Pārdaugavā pie Dienvidu tilta nobrauktuves.

Metro Baltic Horizon paredzējusi tur attīstīt dzīvojamo ēku un biroju telpu kompleksu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien darbību atsākusi teroraktā cietusī Mālbēkas metro stacija Briselē.

No pirmdienas stacija darbojas visās līnijās, metro operators STIB paziņoja savā interneta vietnē.

Par drošību metro stacijā gādā policisti un karavīri.

Lielākā daļa Briseles transporta tīkla darbību atsāka pāris dienas pēc 22.martā notikušajiem teroraktiem, bet Mālbēkas stacija palika slēgta, lai izmeklētāji varētu iegūt pierādījumus, kā arī remontdarbu dēļ.

Jau vēstīts, ka teroristi 22.martā uzspridzinājās Briseles lidostā un metro, nogalinot 35 cilvēkus un 340 ievainojot. Pastāv liecības, ka šos uzbrukumus sarīkojušie džihādisti bijuši saistīti ar teroristiem, kuri Parīzē 13. un 14.novembrī nogalināja 130 cilvēkus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Beļģijas galvaspilsētā Briselē noticis vēl viens sprādziens, ziņo euronews. Tas nograndis Schuman metro stacijā netālu no Eiropas Savienības ēkām.

Sprādziens noticis neilgi pēc diviem sprādzieniem Briseles lidostā. Sprādziens bijis arī Maelbeek metro stacijā.

Patlaban zināms, ka uzbrukumos Briselē bojā gājuši vairāk nekā 20 cilvēki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūkstošiem Londonas autobusu vadītāju otrdien rīko vienas dienas streiku, protestējot pret darba samaksu un apstākļiem, tādēļ atlikušajos autobusos, vilcienos un metro Lielbritānijas galvaspilsētā veidojās liela drūzma.

Arodbiedrība Unite, kas pārstāv vairāk nekā 27 tūkstošus autobusu vadītāju, aicina noteikt vienotu algu dažādu autobusu operatoru šoferiem. Līdzīga sistēma ir ieviesta metro vadītājiem.

Pašlaik Londonas autobusu vadītājiem ir vairāk nekā 80 dažādas darba samaksas likmes, tādēļ atšķiras to darba samaksa stundā, norādīja arodbiedrība.

Londonas transporta uzņēmums Transport for London (TfL) brīdināja, ka pakalpojumu sniegšana normālā ritmā atgriezīsies trešdien.

«Londonas autobusu operatori ir guvuši miljoniem lielu peļņu, samazinot darba samaksu un atsakoties risināt samaksas nevienlīdzību galvaspilsētas autobusos,» sacīja Unite Londonas reģionālais vadītājs Veins Kings.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā mobilo sakaru operatori iedzīvotājiem piedāvā mobilos telefonus iegādāties par latu, tiesa ir jānoslēdz līgumus ar operatoru uz diviem gadiem.

No šodienas līdz 15.februārim vērienīgu mobilo tālruņu izpārdošanu ir uzsācis mobilo sakaru operators Tele2. Tālruņus ir iespējams iegādāties vairāk nekā 100 Tele2 tirdzniecības vietās visā Latvijā, slēdzot divu gadu līgumu ar operatoru.

Tele2 norāda, ka trīs dienas ikviens varēs iegādāties vairāk nekā 60 mobilo tālruņu modeļus par latu. Kā novēroja Db, pie Tele2 servisa centra Marijas ielā, rīta pusē bija izveidojusies cilvēku rinda, kas vēlējās tikt pie kārotajiem telefoniem.

Savukārt no 12.-28.februārim Nokia, Samsung un Sony Ericsson mobilos telefonus pa 0.99 latiem būs iespējams iegādāties Latvijas Mobilā telefona (LMT) dīlera DT Mobile tirdzniecības vietās - Trodeks, Trodeks IT vai LMT veikalos. Līgums ar LMT būs jāslēdz uz diviem gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Londonas metro darbinieki pieteikuši streiku 26. decembrī

Ritvars Bīders, 13.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Londonas metro vilcienu mašīnisti nolēmuši šā gada 26. decembrī rīkot streiku, tādējādi izrādot neapmierinātību ar noteikto atalgojuma apmēru svētku dienās, citējot arodbiedrības Aslef paziņojumu, vēsta AFP.

Aslef pārstāvji atbalstījuši streiku ar 1 025 balsīm. Pret šo akciju bija 125 arodbiedrības pārstāvji.

Londonas metro vilcienu mašīnisti par darbu 26. decembrī paredzētajā brīvdienā vēlas atalgojumu trīs ierasto dienas algu apmērā, kā arī brīvdienu kādā no nākamajām darbadienām, taču vadība atteikusi jebkādu atalgojuma palielināšanu šajā brīvdienā.

Ja streiks notiks, tad metro darbība Londonā tiks apturēta uz divām dienām, jo 25 decembrī metro būs slēgts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īsi pirms Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta (ĪUMSILS) likvidēšanas, ministram Oskaram Kastēnam un sekretariāta vadītājam Jurim Asarim pirkti iPhone 3G telefoni un Apple datori.

Lai pilnvērtīgi varētu izmantot iegādātos telefonus kā e-pasta pārlūku, 24. oktobri. tika iegādāti divi datori Apple Imac Mb323zh un programmas iWork-08 (MAC) par kopējo summu Ls 1 500, lai gan valsts pārvaldē netiek izmantota programmatūra MAC, bet gan Windows. Jau pērn 24 datori (ar pamatlīdzekļu pieņemšanas un nodošanas aktu) tika nodoti lietošanā sekretariāta vadītājam un ministram, taču 15. decembrī inventarizācijas laikā tika konstatēts, ka datori nav izņemti no iepakojuma un faktiski netiek lietoti.

19.decembrī iepriekš minētie mazcenas mobilie telefoni iPhone 3G tika norakstīti. Tā kā tālruņi tika iegādāti kā mazcenas telefoni, saistības līguma laušanas gadījumā ir 728 lati, tādēļ telefoni ar visām saistībām par mobilo sakaru pakalpojumiem bez atlīdzības tika nodoti ministram un sekretariāta vadītājam.

Komentāri

Pievienot komentāru