Citas ziņas

Medofs pārsūtīts uz «jaukāku» cietumu

, 14.07.2009

Jaunākais izdevums

Bijušais Nasdaq priekšsēdētājs Bernards Medofs (Bernard Madoff), kuram nesen par krāpniecības organižešanu, kā rezultātā investori zaudēja 65 miljardus ASV dolāru, tika piespriesti 150 gadi cietumā, pārsūtīts uz vidējas drošības cietumu Ziemeļkarolīnā, ziņo abc news.

B. Medofs, citādi zināms kā cietumnieks nr. 61727-054, un viņa sieva esot baidījušies, ka viņš tiks pārsūtīts uz daudz bargāku maksimālas drošības cietumu.

Db.lv jau rakstīja, ka maksimālais sods B. Medofam tika piespriests visās 11 apsūdzībās par krāpniecību un naudas atmazgāšanu.

Cietumā, uz kuru B. Medofs pārvests, atrodas 4 874 cietumnieki, tai skaitā Adelphia Communications Corp. dibinātājs Džons Rigas un viņa dēls. 2004.gadā viņus notiesāja par vienas no lielākajām korporatīvajām krāpšanām ASV vadīšanu. Adelphia savulaik bija piektā lielākā kabeļtelevīzijas kompānija ASV. Viņi tiek turēti zemas drošības cietumā. 84 gadus veco Dž. Rigasu paredzēts atbrīvot no apcietinājuma 2018.gadā, bet viņa dēlu - 53 gadus veco Timoteju Rigasu (Timothy Rigas) - tikai 2022.gadā.

Ieslodzījuma vietā, kurā atradīsies B. Medofs, ir divi vidējas drošības cietumi, zemas drošības cietums, kā arī medicīniskais centrs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Nākotnē plānots būvēt sešus jaunus cietumus; esošos pārdos

LETA, 04.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdība šodien pieņēma zināšanai Tieslietu ministrijas (TM) informatīvo ziņojumu, kurā norādīts, ka pēc jaunā Liepājas cietuma darbības sākšanas nākamos cietumus varētu izvietot Latgales reģionā un Pierīgā.

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) uzsvēra, ka sistēmas reforma ir vēsta uz Latvijas iekšējās drošības stiprināšanu nākotnē. Tāpat viņš lūdza ņemt vērā, ka jaunu cietumu būvniecība nav tikai izdevumi, bet gan arī ieņēmumi. Proti, pašreizējie cietumi atrodas ģeogrāfiski izdevīgās vietās, lai pēc tiem būtu liels pieprasījums un valsts varētu tos izdevīgi pārdot.

Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile interesējās, vai jaunu cietumu būvniecība ir saistīta ar prognozēm par noziedzības palielināšanos. Uz to viņa saņēma atbildi, ka pašreizējie cietumi ir novecojuši.

Valdība arī lēma TM uzsākt sarunas ar Latgales reģiona un Pierīgas pašvaldībām par jaunajam Latgales cietumam un Pierīgas cietumam piemērota zemesgabala meklēšanu un ziņot Ministru kabinetā par sarunu rezultātiem līdz 2016.gada 15.decembrim.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Esmu pārsteigts, ka mana vairākus desmitus miljardus USD krāpniecības shēma netika tik ilgi atklāta,» pirmajā intervijā pēc notiesāšanas uz 150 gadiem, cietumā paziņoja Volstrītas brokeris Bernards Medofs (Bernard Madoff).

«Ir bijušas vairākas reizes, kad es tikos ar Vērtspapīru un fondu tirgus komisiju un domāju, ka viņi mani ir pieķēruši,» intervijā norāda B. Medofs.

Db.lv jau ziņoja, ka Bijušajam Nasdaq priekšsēdētājam Bernardam Medofam piespriests maksimālais sods - 150 gadi cietumā - par krāpniecības vadīšanu, kā rezultātā investori zaudēja 65 miljardus ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Citiem ieslodzītajiem, kuri mitinās tajā pašā cietumā, kur par liela apmēra krāpšanu notiesātais Bernards Medofs (Bernard Madoff), B. Medofs nav tikai ieslodzītais Nr. 61727-054. Viņš tiek uzskatīts par varoni un slavenību, kurai prasa autogrāfus un biznesa konsultācijas, raksta žurnāls New York.

Atsaucoties uz sarunām ar vairāk nekā divdesmit pašreizējiem un bijušajiem ieslodzītajiem, autors Stīvs Fišmans apraksta nekaunīgo Medofu, kurš lepojas ar saviem noziegumiem.

«Iz----- manus upurus,» («F--- my victims»), saskaņā ar cietuma mākslinieka KC Vaita stāstīto, reiz teicis 71 gadu vecais Medofs.

Ieslodzītie Medofam atpūtas laikā esot lūguši autogrāfus, bet viņš atteicies tos dot, jo ticot, ka tie galu galā nonāks izsoļu vietnē eBay. Viņš nevēloties, lai citi pelnītu, izmantojot viņa vārdu.

«Viņam patīk būt slavenībai,» stāstījusi advokāte Nensija Fainmena (Nancy Fineman).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

No Brasas cietuma pārvesti pēdējie ieslodzītie, ar nākamo nedēļu cietums tiks likvidēts

LETA, 29.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ no likvidējamā Brasas cietuma uz citām ieslodzījuma vietām tika pārvesti pēdējie ieslodzītie, savukārt pats cietums tiks likvidēts ar šī gada 1.aprīli, pavēstīja Ieslodzījumu vietu pārvaldes (IeVP) pārstāve Aija Fedorova.

Viņa norādīja, ka ar Brasas cietuma likvidāciju IeVP ietaupīs 3,5 miljonus eiro. Līdz ar cietuma slēgšanu visi notiesātie ir pārvietoti uz citām Latvijas ieslodzījumu vietām ar atbilstošu soda izpildes režīmu, savukārt personālam piedāvātas turpmāka darba un dienesta iespējas Rīgā un Rīgas reģionā.

Fedorova skaidroja, ka novecojošo Brasas cietuma ēku uzturēšana IeVP ar katru gadu kļuva arvien apgrūtinošāka un finansiāli nelietderīgāka. To pārbūve vai rekonstrukcija, ievērojot Latvijai saistošās starptautiskās soda izpildes prasības, nav iespējama, ņemot vērā ēku slikto tehnisko stāvokli un šādai pārbūvei nepieciešamos ieguldījumus.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) norādīja, ka cietuma slēgšana ir vēsturisks pagrieziens. Ministrs uzsvēra, ka reformas kriminālsodu izpildes jomā un dinamiski pieaugošā resocializācijas attīstība prasa aizvien augstāku cietumu personāla kvalifikāciju un spēju reaģēt uz jauniem izaicinājumiem. Jaunās pieejas prasa arī jaunu ieslodzījuma vietu infrastruktūru, kurā ir ne tikai efektīvi drošības un uzraudzības risinājumi, bet arī personāla darba specifikai atbilstoši apstākļi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Tieslietu ministrija izvērtēs iespēju iegādāties Igaunijas izstrādāto cietumu būvprojektu

Elīna Pankovska, 21.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns devies uz Igauniju, lai apmeklētu Viru cietumu, jo, kā zināms,Latvijas pusei ir jāizvērtē, vai veidot savu būvprojektu jaunajam cietumam, vai arī iegādāties Igaunijas izstrādāto.

Pēc tieslietu ministra teiktā vizītes mērķis esot ne tikai jaunu cietumu būvniecība, bet arī cietumu reforma, kas padarīšot soda izpildes sistēmu efektīvāku un valstij ekonomiski izdevīgāku, jo samazināsies ieslodzīto skaits un izdevumi sodu izpildes sistēmas uzturēšanai ilgtermiņā.

Tieslietu ministrija ir ņēmumsi vērā Igaunijas pieredzi jauno cietumu būvniecībā izstrādājot Ieslodzījuma vietu infrastruktūras attīstības koncepciju. Jāatgādina, ka Minitsru kabinets ir atbalstījis šo koncepciju, apstiprinot arī budžetu 55,49 milj. Ls apmērā jauna cietuma celtniecībai Olainē, kas varētu sākties 2015.gadā.

Igaunijā šobrīd ir četri cietumi - Murru un Harku apvienotais cietums, Tallinas, Tartu un Viru cietums. Tā rezultātā tuvākajā laikā Igaunijā būs pilnībā pabeigta cietumu sistēmas reforma, būtiski samazinot cietumu skaitu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Jauno Liepājas cietumu būvēt pieteikušies Re&Re un UPB par 123 un 114 miljoniem eiro

LETA, 31.05.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunā Liepājas cietuma būvniecības starptautiskajā iepirkumā pieteikumus iesniegušas divas Latvijas kompānijas - Re&Re un UPB, informēja Tieslietu ministrijā (TM).

Kopumā konkursa dokumentāciju izņēma astoņas kompānijas. Kā atgādināja ministrijā, Liepājas cietums saskaņā ar likumu ir klasificēts kā valsts noslēpumu saturošs būvprojekts, tādēļ papildus pieredzei un finanšu rādītājiem kā viena no prasībām pretendentiem tika piemērots industriālās drošības sertifikāts, kas apliecina kompānijas uzņēmējdarbības prakses caurspīdīgumu un konfidenciālas informācijas glabāšanas drošumu.

"Interese par Liepājas ieslodzījuma vietas iepirkumu bija ļoti liela. Bija interese arī no ārvalstīm, piemēram, no Īrijas un Lietuvas. Zinām, ka par konkursu interesējās arī starptautisku kompāniju meitas uzņēmumi Latvijā. Pretendentiem, ņemot vērā projekta sarežģītības pakāpi, bija vairāki precizējoši jautājumi, lai varētu sagatavot iespējami kvalitatīvāku piedāvājumu. Esam gandarīti, ka iepirkuma pirmā daļa ir sekmīgi noslēgusies un esam saņēmuši divus nopietnus piedāvājumus. Tas norāda, ka iepirkuma konkursa nolikuma sagatavošana bijusi atbilstošā profesionālā līmenī," informēja iepirkuma komisijas priekšsēdētājs Agris Balodis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepāja tiek vērtēta kā viena no iespējamām vietām, kur varētu celt jauno cietumu

Žanete Hāka, 16.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepāja līdz ar Daugavpili un Olaini šobrīd tiek vērtēta kā viena no iespējamām vietām, kur tuvāko gadu laikā Tieslietu ministrija plāno celt pirmo jauno un moderno cietumu, trešdien, tiekoties ar Liepājas pilsētas domes vadību, apliecināja tieslietu ministre Baiba Broka.

Viesojoties Liepājas domē, B. Broka apliecināja, ka valdībā apstiprinātā Ieslodzījuma vietu infrastruktūras attīstības koncepcija paredz vairāku jaunu cietumu būvniecību Latvijā, no kuriem viens varētu atrasties arī Liepājā. Tāpat jauni cietumi plānoti arī Daugavpilī un Olainē, taču vēl neesot pieņemts lēmums par to, kurā no minētajām vietām tiks celts pirmais no jaunajiem cietumiem.

B. Broka uzsver, ka, ņemot vērā, ka jauno cietumu būvniecībā plānots pārņemt Igaunijas kolēģu pieredzi, šobrīd valdībā ir pieņemts lēmums slēgt līgumu ar ekspertiem no Igaunijas, kas izvērtēs visas trīs piedāvātās iespējamās jaunā cietuma atrašanās vietas, un eksperti būs tie, kas pieņems lēmumu, kura no šīm vietām būs atbilstošākā un piemērotākā izmaksu ziņā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņujorkas dzīvoklī pašnāvību izdarījis viens no notiesātā ASV krāpnieka Bernarda Medofa (Bernard Madoff) dēliem, atsaucoties uz ģimenes advokāta sniegto informāciju, ziņo BBC.

46 gadus vecais Marks Medofs atrasts pakāries Manhetenā sava tēva arestēšanas otrajā gadadienā. «Tā ir biesmīga un nevajadzīga traģēdija. Marks bija nevainīgs tēva milzīgā nozieguma upuris, kurš padevās divus gadus ilgam nemitīgam spiedienam, kuru radīja nepatiesas apsūdzības un netieši mājieni,» sacījis advokāts.

Gan Marks Medofs, gan viņa brālis Endrjū abi ir bijuši iesaistīti šīs lietas izmeklēšanā.

Jāatgādina - B. Medofs pagājušajā gadā atzinās, ka ar savu 65 miljardu ASV dolāru Ponzi shēmu apkrāpis tūkstošiem investoru. 72 gadus vecais krāpnieks šobrīd izcieš 150 gadu cietumsodu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņujorkā rajona tiesa nolēmusi, ka no finanšu piramīdas dibinātāja Bernarda Medofa (Bernard Madoff) būtu jākonfiscē vairāk nekā 170 miljardi ASV dolāru, ziņo lenta.ru.

Saskaņā ar datiem, 170 miljardi dolāru ir summa, kas varētu būt iesaistīta finanšu piramīdas krāpšanas shēmā. Šī summa nav saistīta ar ieguldītāju zaudējumiem no Medofa darbībām.

Jau vēstīts, ka izkrāptā naudas summa no Medofa izveidotās vērienīgās finanšu shēmas tika novērtēta daudz mazāka - 50 miljardu ASV dolāru apmērā.

Tāpat tiesa nolēmusi, ka Medofa sieva zaudēs 80 miljonus ASV dolāru.

Jau vēstīts, Medofs tika arestēts 2008.gada decembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņujorkas fondu pārvaldītājs Filips Berijs (Philip Barry) apsūdzēts 46 miljonu ASV dolāru vērtas krāpnieciskas shēmas vadīšanā, kas līdzīga nu jau uz mūžu ieslodzītā Benarda Medofa vadītajai finanšu piramīdai, ziņo News.com.

ASV Vērtspapīru un biržas komisijas informācija liecina, ka F. Berijs ar savām kompānijām Leverage Group, Leverage Option Management un North American Financial Services apkrāpis aptuveni 800 investorus, viņu naudu ieguldot pornogrāfijas industrijā.

Finanšu piramīdas shēma, kādu izstrādāja B. Medofs un kādu, visticamāk, vadījis arī F. Berijs, paredz naudu investoriem atmaksāt no viņu pašu ieguldītajiem līdzekļiem, vai naudas, ko šajā piramīdā ieguldījuši citi investori, nevis no reālas peļņas.

Komija arī atklāj, ka krāpnieks investoru ieguldīto naudu izmantojis savām personiskajām interesēm – iegādājoties nekustamo īpašumu, kā arī maksājot rēķinus uzņēmumam, kas nodarbojas ar pornogrāfiska rakstura materiālu pārdošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

ASV: Bernardam Medofam ir jānomirst cietumā

Lelde Petrāne, 06.03.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bernardu Medofu no viņam piespriestā 150 gadu cietumsoda nav jāatbrīvo pirms termiņa, pat ja viņam ir nieru mazspēja, tā lēmuši federālie prokurori, ziņo "CNN".

81 gadu vecais B. Medofs, kurš vadīja lielāko Ponzi shēmu vēsturē, pagājušajā mēnesī lūdza atbrīvošanu no cietuma, sakot, ka viņam ir atlicis dzīvot mazāk kā 18 mēnešus.

Taču atbrīvošana viņam atteikta norādot, ka B. Medofa noziegums ir "bijis vēl nepieredzēts pēc apjoma un tā radītajām sekām" un "tas ir pietiekams iemesls", lai noraidītu viņa lūgumu.

Norādīts arī, ka kopš soda piespriešanas B. Medofs ir pierādījis pilnīgu izpratnes trūkumu par savu noziegumu nopietnību un līdzjūtības trūkumu upuriem, kas apliecina, ka viņam nepienākas priekšlaicīga atbrīvošana no cietumsoda.

B. Medofs tika arestēts 2008. gada decembrī, pamatojoties uz apgalvojumiem, ka prestižā aktīvu pārvaldīšanas firma, kuru viņš vadīja Manhetenā, faktiski bija piramīdas veida shēma, kas tūkstošiem cilvēku atņēma miljardiem dolāru. Viņš atzina savu vainu 11 kriminālnoziegumos, kas saistīti ar naudas atmazgāšanu, nepatiesu ziņu sniegšanu un finanšu dokumentu viltošanu. Cietumsoda izciešanu viņš sāka 2009. gada jūlijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Notiesātais krāpnieks Bernards Medofs (Bernard Madoff) vaino citus par līdzdarbošanos viņa shēmā, kuras dēļ ieguldītāji zaudēja miljardiem dolāru, ziņo BBC.

Medofs (attēlā, avots: REUTERS/SCANPIX) šobrīd ASV izcieš 150 gadu cietumsodu par 65 miljardus ASV dolāru vērto krāpšanu, kuras rezultātā tūkstošiem ieguldītāju tika atņemti viņu ietaupījumi.

Šādas shēmas atlīdzina, izmantojot jauno investoru naudu, nevis peļņu.

Medofs apgalvo, ka bankas un hedžfondi, kas sadarbojās ar viņa ieguldījumu konsultāciju uzņēmumu izrādīja «tīšu aklumu» attiecībā uz viņa aktivitātēm.

Viņš arī norāda, ka netika pārbaudītas pretrunas pieejamajā informācijā.

Saskaņā ar Medofa teikto attieksme raksturojama šādi: «Ja tu dari kaut ko nepareizi, mēs nevēlamies zināt.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā ziņu koncerna CNN speciālisti izraudzījušies 17 nepārdomātākos un stulbākos biznesa lēmumus un izteicienus. Pirmajā vietā ierindojies auto industrijas gigants General Motors.

Šādu godu GM izpelnījies ar mikroauto PUMA radīšanu, kas piesaistīja gana lielu sabiedrības uzmanību, tomēr jaunais auto, kas vairāk atgādina rikšu nevis automašīnu un kurā ietilpst tikai divi pasažieri, kuriem bez apstāšanās lemts nobraukt tikai 35 jūdzes (aptuveni 56 kilometri), nespēja kompāniju izglābt no bankrota – 1.jūnijā GM paziņoja mēģinājums izglābt uzņēmumu no izputēšanas nav izdevies.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par krāpniecību tiesātais ASV finansists Bernards Medofs kādā intervijā, kas tika veikta cietumā, ir centies vainu par savas izveidotās Ponzi shēmas sagrūšanu novelt uz bankām, regulatoriem un saviem līdzgaitniekiem, vēsta CNBC.

Krāpnieciskais finansists gan neesot varējis saviem apgalvojumiem rast kādus pierādījumus un atzina to, ka ir melojis investoriem un saviem radiniekiem sešpadsmit gadu garumā līdz 2008. gadam, kad tika notiesāts ar 150 gadus ilgu cietumsodu.

Septiņdesmit divus gadus vecais B. Medofs norādīja, ka bankām un regulatoriem bija pietiekoši daudz informācijas, lai pamanītu aizdomīgu aktivitāti. «Es neesmu baņķieris, bet es domāju, ka, ja jūsu bankas kontā parādās un pazūd 100 miljardi dolāru, tam vajadzētu jūs par kaut ko brīdināt,» klāstīja B. Medofs. «Bankās bija cilvēki, kas zināja, kas notiek,» stāstīja B. Medofs, tomēr nenosaucot konkrētus ļaudis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krāpšanā apsūdzētais Bernards Medofs atklājis vairākus iepriekš nezināmu investīciju fondu vadītāju vārdus, kas līdzdarbojušies finanšu piramīdā, kuras rezultātā investori zaudēja 65 miljardus ASV dolāru, vēsta Reuters.

Advokāts Džozefs Kotčets (Joseph Cotchett) stāsta, ka daži no viņam zināmajiem B. Medofa organizētās finanšu piramīdas «celtniekiem» pagaidām nav saukti pie atbildības un atsevišķi investīciju fondu vadītāji pat nav turēti aizdomās par līdzdalību B. Medofa shēmā.

Dž. Kotčets, kam 1992. gadā izdevās panākt, ka investori atgūst 1.75 miljardus ASV dolāru pēc Lincoln Savings & Loan kraha, solījis tuvākā mēneša laikā iekļaut vairākus aizdomās turamos B. Medofa lietā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Cietuma Mego: cietumnieki nezināmu iemeslu dēļ grib zemākas cenas

Dienas Bizness, 24.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Nāk pirkt gardumus, kā jau sievietes, grib sevi palutināt ar konfektēm, cepumiem, šokolādēm. Saldējums labi iet - veidu mums daudz,» pārcilājot Tio un Ekselences kārbiņas, laikrakstam Diena stāstījusi Iļģuciema sieviešu cietuma veikala Mego pārdevēja Vita (vārds mainīts, jo atklāt īsto viņa nav vēlējusies).

Tirgotāja novērojusi, ka pirkumā ieslodzītās parasti iekļauj kafiju, vairāku veidu tējas, divu veidu desas vai kādu citu gaļas izstrādājumu, saldumus, veļas pulveri un tualetes papīru. Smēķētājas - arī cigaretes, taču nedēļā nedrīkst iegādāties vairāk par desmit paciņām.

Vita laikrakstam atklājusi, ka vispieprasītāko preču topa augšgalā visos divpadsmit Latvijā esošo cietumu veikalos ir žāvēti cūku vaigi, kas maksā 3,83 eiro kilogramā. «Tie ir lēti, trekni, smaržo pēc kūpinājuma un lietojami dažādos veidos - gan uz maizes, gan cepot, gan sasaldējot ilgākai lietošanai,» piebildusi Iļģuciema sieviešu cietuma priekšnieces vietniece Regīna Martinova.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cik Jūs būtu gatavs maksāt, lai iegādātos daļu no Volstrītas vēstures? Šis piedāvājums ir ar skatu uz okeānu.

Lai spētu atmaksāt Bernarda Medofa (Bernard Madoff) krāpnieciskās shēmas upuriem naudu, ASV Iekšējais ieņēmumu dienests izlicis pārdošanā bēdīgi slavenā Volstrītas brokera pludmales māju.

ASV valdība par māju prasa 8.75 miljonus USD. New York Times raksta, ka, ja Jums nepietiek naudas, lai iegādātos māju, tad ASV valdība veidos arī ūtrupi, lai izpārdotu atsevišķus priekšmetus, kuri atrodas šajā mājā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušajam Nasdaq priekšsēdētājam Bernardam Medofam (Bernard Madoff) piespriests maksimālais sods - 150 gadi cietumā - par krāpniecības vadīšanu, kā rezultātā investori zaudēja 65 miljardus ASV dolāru, vēsta BBC.

Sprieduma, kas nozīmē, ka 71 gadu vecais B. Medofs atlikušo dzīvi pavadīs ieslodzījumā, pasludināšanai tiesas zālē sekoja atbalsta saucieni un applausi.

Tiesnesis norādījis, ka, piespriežot šādu sodu, viņš gribējis pavēstīt sabiedrībai, ka šādi noziegumi ir «ārkārtīgi ļauni».

Maksimālais sods B. Medofam piespriests visās 11 apsūdzībās par krāpniecību un naudas atmazgāšanu.

B. Medofam ir 10 dienas laika izlemt, vai viņš šo spriedumu pārsūdzēs.

Viņa sieva paziņojumā pēc sprieduma pasludināšanas rakstījusi, ka «cilvēks, kurš pastrādājis šo briesmīgo noziegumu, nav cilvēks, kuru esmu pazinusi visus šos gadus».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Iekšējais ieņēmumu dienests ir sācis izdalīt kompensācijas Bernarda Medofa ((Bernard Madoff)) krāpnieciskās shēmas upuriem, kas maksāja nodokļus par šajā shēmā it kā nopelnīto naudu, raksta Wall Street Journal.

Db.lv jau vēstīja, ka bijušais Nasdaq priekšsēdētājs atzinās, ka viņš apkrāpis tūkstošiem investoru Ponzi shēmā, kuru viņš vadīja kopš pagājušā gadsimta deviņdesmitajiem gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Medofs cietumā piekauts

Valdis Vikmanis, 18.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais Nasdaq priekšsēdētājs Bernards Medofs (Bernard Madoff), kas izcieš sodu cietumā, piekauts.

The Wall Street Journal norāda, ka B. Medofu piekāvis kāds cits ieslodzītais pagājušā gada decembrī. Šī incidenta dēļ viņš tika pārsūtīts uz vidējas drošības cietumu Ziemeļkarolīnā.

Atgādinām, ka Bernardu Medofu par krāpniecības organizēšanu, kā rezultātā investori zaudēja 65 miljardus ASV dolāru tika piespriests maksimālais sods - 150 gadi cietumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Muzeju naktī Karostas cietumu apmeklējuši vairāk nekā 1500 cilvēku, un interesentu skaits krietni pārsniedzis cietuma iespējas.

Šāda interese par Karostas cietumu bija liels pārsteigums pat pašiem cietuma darbiniekiem, apgalvo Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja vadītāja Monta Krafte. Lielākā daļa apmeklētāju bija liepājnieki. Karostas cietuma pirmajos darbības gados to visbiežāk apmeklēja ārzemju tūristi. Daudzi no tiem bija atbraukuši uz Liepāju tikai tādēļ, lai apskatītu Karostas cietumu, turpretī liepājnieki Karostas cietuma apmeklētāju vidū bija retums, stāsta M. Krafte. Karostas cietumā šogad nebija sagatavota nekāda īpaša Muzeja nakts programma, piedāvājot tūristiem domātu standarta apmeklējuma programmu. Apmeklētājiem bija iespēja noskatīties filmu Karosta, apskatīt cietumu, paviesoties padomju laika bufetē, ietērpties un nofotografēties dažādos militāros tērpos, uzzināt par jaunās sezonas piedāvājumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Samazinot izmaksas, atkārtoti izsludina konkursu Liepājas cietuma būvniecībai

Db.lv, 08.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS Tiesu namu aģentūra (TNA) atkārtoti izsludinājusi atklātu konkursu jaunā Liepājas cietuma pārprojektēšanai, autoruzraudzībai un būvniecībai, kas paredz būvniecības apjomu samazinājumu salīdzinājumā ar sākotnējo būvprojektu, informē TNA.

Liepājas cietums būs pirmā ieslodzījuma vieta, kas no jauna tiks uzbūvēta Latvijā pēc neatkarības atgūšanas, un to iecerēts pabeigt līdz 2023. gada 31. martam.

Valdība 2017. gada 8. septembra sēdē nolēma atlikt Liepājas cietuma būvniecības procesu līdz 2020. gadam. Lai samazinātu būvizmaksas, TNA kā konkursa organizētājs sadarbībā ar Ieslodzījumu vietu pārvaldi vienojās par izmaiņām būvprojektā, kuras iespējams veikt, saglabājot ēkas funkcionalitātes, drošības un ekspluatācijas efektivitātes prasības.

Santa Sausiņa, TNA valdes locekle: «Ceram, ka Liepājas cietuma projekta apjomu pārskatīšana un design&build metodes izmantošana, apvienojot vienā iepirkumā projektēšanu, autoruzraudzību un būvniecību, ļaus izvairīties no iespējamām papildu izmaksām būvdarbu veikšanas laikā, gan arī nodrošināt kvalitatīvu būvdarbu izpildi, prasot no uzvarētāja pilnu atbildību par projekta būvniecības realizēšanu.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) darbinieku un arodbiedrības protesta akciju gadījumā var tikt apdraudēta sabiedrības drošība, intervijā Latvijas radio norāda IeVP vadītājs Visvaldis Puķīte.

Līdz ar to V.Puķīte neizslēdz, ka varētu atcelt rīkojumu par desmit dienu piespiedu bezalgas atvaļinājumu cietumu darbiniekiem. Patlaban IeVP un darbinieku arodbiedrība mēģinās vienoties, lai netiktu neapstādinātas cietumu funkciju izpilde. Tomēr tas vai lēmums par piespiedu atvaļinājumu tiks atcelts ir atkarīgs no tā, cik daudz būšot līdzekļu.

Tuvākajā laikā V.Puķīte tiksies un runās ar gan ar darbinieku arodbiedrību, gan valdību, lai atrastu papildus līdzekļus. Jāatgādina, ka lai IeVP pietiktu finanšu līdzekļu funkciju nodrošināšanai līdz šā gada beigām, 23.martā izdots rīkojums, kas paredz darbiniekiem desmit dienas doties piespiedu bezalgas atvaļinājumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā iecerētā jaunā cietuma projekts, kuru mūsu valsts iecerējusi pārņemt no Igaunijas, liek šaubīties, vai tas tiešām kalpos notiesāto integrācijai sabiedrībai, šādu viedokli paudis arhitekts, Rīgas domes kukuļdošanas lietā apsūdzētais Pēteris Strancis.

Strancis, kurš pēc četriem gadiem cietumā pirms diviem mēnešiem tika atbrīvots no ieslodzījuma, ticis pieaicināts par žurnāla Latvijas Architektūra jaunākā numura viesredaktoru un izdevumā aprakstījis Eiropas pieredzi cietumu būvniecībā. Strancis apskatījis divus jaunus cietumus Igaunijā, kā arī salīdzinoši nesen Austrijas pilsētā Lēbenē un Norvēģijas pilsētā Haldenā tapušās ieslodzījuma vietas.

Arhitekts atgādina, ka Latvijā tiek domāts celt jaunu cietumu, jo esošās ieslodzījuma vietas neatbilst Eiropas standartiem. Viņš uzsver, ka, ceļot jaunu cietumu, ļoti būtisks faktors ir ne tikai būves arhitektūra, bet arī progresīva pieeja ieslodzīto personu sociālajai rehabilitācijai un integrācijai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bēdīgi slavenajam Volstrītas brokerim Bernardam Medofam vajadzētu pavadīt atlikušo mūža daļu ieslodzījumā, tāda ir ASV prasītāju pārliecība tiesas prāvā, kur B. Medofs tiek vainots lielākās un apjomīgākās krāpnieciskās shēmas veidošanā Volstrītas vēsturē.

Reuters raksta, ka tiesas spriedums 11 apsūdzībās, kurās viņš martā atzina sevi par vainīgu, bijušajām finansu magnātam tiks nolasīts pirmdien.

Tikmēr Medofa advokāts uzskata, ka finanšu shēmotāja nodarījumam atbilstošāks būtu 12 gadu cietumsods. Advokāts arī piebildis, ka lūdz nepieļaut linča tiesu, nododot B. Medofu apkrāpto atriebībai.

Tikmēr Medofs un viņa sieva Ruta laipni piekrituši pārdod trīs no viņu luksusa īpašumiem - 7 miljonu USD vērtos apartamentus un rezidenci Manhatenā, 11 miljonu vērto īpašumu Palmbīčā kā ari 3 miljonu USD vērto māju Ņujorkas Longailendā.

Komentāri

Pievienot komentāru