Citas ziņas

Meelis Liivak kļūst par Re&Solution Estonia izpilddirektoru

, 05.09.2007

Jaunākais izdevums

Starptautiskais nekustamo īpašumu un finanšu konsultāciju uzņēmums Re&Solution paziņo, ka par uzņēmuma izpilddirektoru Igaunijā ir iecelts Meelis Liivak (41).

Finanšu un nekustamo īpašumu jomā Meelis Liivak darbojas jau vairāk kā 15 gadu. Iepriekš Meelis Liivak ir vadījis nekustamo īpašumu investīciju uzņēmumu Baltic Property Trust Estonia (2003-2006), ir bijis Hansapank Estonia Investīciju un korporatīvā departaments direktors un ieņēmis vadošus Hansabank markets Estonia amatus korporatīvo pakalpojumu jomā (1992-2003).

Re&Solution Estonia izpilddirektors izglītību ir ieguvis Tallinas Tehniskajā universitātē un papildinājis zināšanas Igaunijas Biznesa skolā, Svinburnas tehnoloģiju universitātē (Melburna, Austrālija) un pašlaik pabeidz studijas Helsinku ekonomikas un biznesa administrācijas skolā (Somija).

Savu hobiju vidū Meelis Liivak min slēpošanu, peldēšanu, ceļošanu un golfu.

Meelis Liivak atzīmē: "Kā jaunais Re&Solution Estonia vadītājs esmu apņēmības pilns aktivizēt Re&Solution darbību Igaunijā. Re&Solution Igaunijas tirgū darbojas jau gadu, un uzņēmums ir gatavs paplašināt darbību, tā kā tirgus pieprasījums pēc mūsu sniegtajiem konsultāciju pakalpojumiem ir jūtami pieaudzis."

Re&Solution ir neatkarīgs starptautisks finanšu un nekustamā īpašuma konsultāciju uzņēmums, kas darbojas Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Ukrainā. Papildu informācija par uzņēmumu ir pieejama http://www.resolution.ee, http://www.resolution.lt, http://www.resolution.lv .

Kontaktiem Re&Solutions Estonia - [email protected], +372 62 71 290, Resolution OÜ - Aia 3/Vana-Viru 10 - EE-10111 Tallinn

Ar cieņu,

Ramils Kadirovs,

"Re&Solution" mārketinga vadītājs

t: 2 932 3870 / 6 750 8400

[email protected]

http://www.resolution.lv

2007. gada 6. septembris.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Re&Solution Baltijas valstīs veido aliansi ar vienu no pasaulē spēcīgākajām nekustamā īpašuma industrijas kompānijām - Jones Lang LaSalle

, 19.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīga-Tallina-Viļņa-Londona - 2007.gada 19.septembris - Jones Lang LaSalle paziņo par jaunu sadarbības aliansi ar Baltijas valstīs vadošu, neatkarīgu nekustamā īpašuma konsultāciju uzņēmumu Re&Solution. Alianse tiks pārstāvēta Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, apvienojot Baltijas tirgus zināšanas un starptautisku pieredzi, piedāvājot klientiem augstas klases korporatīvo risinājumu un kapitāla tirgus pakalpojumus. Tonijs Horels, starptautiskais Eiropas kapitālu tirgus izpilddirektors atzīmē: "Iegūtā pieeja kvalitatīvām Baltijas tirgu zināšanām ir svarīga starptautiskajiem investoriem un klientiem panākumu sasniegšanai - sadarbībā ar Re&Solution mēs varam piedāvāt padziļinātu izpratni par vietējo tirgu, sniedzot mūsu klientiem konkurences priekšrocības šajos augošajos tirgos."

Re&Solution Group valdes priekšsēdētājs Lau Melhiorsens saka: "Darbs aliansē ar Jones Lang LaSalle, balstoties uz jau sasniegtajām stiprajām pozīcijām, ļaus investoriem, korporācijām un attīstītājiem realizēt jaunas iespējas. Mēs strādājam ļoti aktīvā tirgū un esam ļoti gandarīti par iespējām, kuras šī alianse sniegs."

Re&Solution piedāvā nekustamā īpašuma konsultāciju pakalpojumus Baltijas valstīs, konsultējot lielu un vidēja lieluma nekustamā īpašuma investīciju darījumu slēgšanu, nomas pakalpojumus, nomnieku pārstāvniecību un komerciālo un dzīvojamo nekustamo īpašumu projektu vadīšanas un pārvaldīšanas pakalpojumus.

Par Jones Lang LaSalle

Jones Lang LaSalle (NYSE:JLL) ir vairāk kā 160 biroju vairāk kā 50 pasaules valstu 450 pilsētās. Kompānijas apgrozījums 2006.gadā sasniedza 2 miljardus ASV dolāru. Jones Lang LaSalle investoriem, īpašniekiem un nomniekiem piedāvā kompleksus pakalpojumus nekustama īpašuma un kapitāla pārvaldes jomā vietējā, reģionālā un globālā mērogā. Jones Lang LaSalle ir tirgus līderis korporatīvā nekustamā īpašuma pārvaldē - kompānijas portfelis visā pasaulē pārsniedz 100 miljonus kvadrātmetru (jeb 1,1 miljardu kvadrātpēdu).

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Rīgas Motormuzeja eksponāti festivālā Dzintara Volga 2010

Aldis Zelmenis, 16.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Motormuzeja vēsturiskie sporta spēkrati piedalīsies atjaunotajā autosporta festivālā „Dzintara Volga 2010”, kas no 17. līdz 19 septembrim norisināsies Biķernieku kompleksajā sporta bāzē (BKSB). Pasākuma programmā paredzēti izbraucieni ar vēsturiskajiem sporta automobiļiem un to izstāde.

No Rīgas Motormuzeja zelta krājumiem sacensībās startēs:

ESTONIA – 16 M

Sacīkšu automobilis, kurš savulaik tika būvēts bijušās PSRS formulas klasei – 2 un bija viens no populārākajiem PSRS. To nelielā sērijā ražoja laika periodā no 1971.g. līdz 1974. gadam un tās spēka agregāts oriģināli bija Moskvičs – 412 motors.

Bet, lai sacīkšu auto labāk ripotu, daudzos bijušās PSRS auto klubos sporta spēkratu pārbūvēja, uzstādot Žiguļa vai vēl jaudīgāka auto motoru. Sacīkstēs ESTONIA - 16 M startēja līdz 80.gadu vidum, izcīnot uzvaras 25 dažādos PSRS čempionātos šosejā pa apli un iegūstot 7 zelta, 7 sudraba un 8 bronzas medaļas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pērn Barona Centra netto apgrozījums uz vienu kvadrātmetru bija 3137  latu

, 21.05.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saskaņā ar laikraksta Dienas bizness publicētu pētījumu, aizvadītajā gadā vislabākos rezultātu – apgrozījums, ko veido nomnieku apgrozījums uz vienu kvadrātmetru - tirdzniecības centru vidū Rīgā uzrādīja tirdzniecības centrs Barona Centrs, kuru apsaimnieko Re&Solution Property Management.

Centra netto apgrozījums uz vienu kvadrātmetru bija 3137 latu, Db.lv informē Re&Solution mārketinga vadītājs Ramils Kadirovs.

„Kā zināms nepietiek uzbūvēt komercobjektu un tam piesaistīt nomniekus. Tas ir ari ikdienas darbs šādu objektu pārvaldīšanā – tikšanās ar nomniekiem, tehniskā apkope un uzraudzība, grāmatvedības kārtošana, mārketings un daudzas cita lietas, kas nodrošina objekta darba ikdienu un palīdz radīt naudas plūsmu. Šajā jomā darbojamies ne pirmo gadu, tāpēc esam iepriecināti ja mūsu darbs uzrāda labus rezultātus,” Db.lv saka Re&Solution Property Management vadītājs Edgars Strauts

Re&Solution Property Management piedāvā augstas kvalitātes nekustamā īpašuma apsaimniekošanas un konsultāciju pakalpojumus. Re&Solution Property Management Latvijas uzņēmums apsaimnieko t.c. Barona centrs, t.c. Juglas centrs, t.c Valdemāra hipermārkets (Rīga), vairākus Elvi centrus dažādās Latvijas pilsētās, kā arī 16 biroju ēkas. Re&Solution Property Management īpašnieks ir starptautisks nekustamā īpašuma konsultāciju uzņēmums Re&Solution, kas darbojas Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Ukrainā un Dānijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Re&Solution sadarbosies ar Jones Lang LaSalle

, 19.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jones Lang LaSalle veidos jaunu sadarbības aliansi ar nekustamā īpašuma konsultāciju uzņēmumu Re&Solution, Db.lv informēja Re&Solution mārketinga vadītājs Ramils Kadirovs.

Alianse tiks pārstāvēta Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Tonijs Horels, starptautiskais Eiropas kapitālu tirgus izpilddirektors atzīmē: "Iegūtā pieeja kvalitatīvām Baltijas tirgu zināšanām ir svarīga starptautiskajiem investoriem un klientiem panākumu sasniegšanai – sadarbībā ar Re&Solution mēs varam piedāvāt padziļinātu izpratni par vietējo tirgu, sniedzot mūsu klientiem konkurences priekšrocības šajos augošajos tirgos."

Re&Solution Group valdes priekšsēdētājs Lau Melhiorsens saka: "Darbs aliansē ar Jones Lang LaSalle, balstoties uz jau sasniegtajām stiprajām pozīcijām, ļaus investoriem, korporācijām un attīstītājiem realizēt jaunas iespējas. Mēs strādājam ļoti aktīvā tirgū un esam ļoti gandarīti par iespējām, kuras šī alianse sniegs."

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Noticis tikai viens ievērojams darījums

Ingrīda Drazdovska, 27.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neraugoties uz daudzsološajām perspektīvām un iepriekš prognozētajiem vēsturiski vislielākajiem iespējamajiem investīciju apjomiem Latvijā, 2008. gadā nekustamā īpašuma investīciju tirgū noticis tikai viens ievērojams darījumu, — vērtē kompānija Re&Solution.

Arī Igaunijā tirgus ir bijis kūtrs. Daudzi investori ir aizgājuši no šīs valsts tirgus nestabilitātes un ievērojami pasliktinājušos finansiālo apstākļu dēļ. Daudzi investori turpinot aktīvi novērot tirgu, lai varētu atsākt tajā darboties tūlīt pēc pirmo pozitīvo signālu saņemšanas. Aktīvākie dalībnieki ir vietējie fondi un biržas dalībnieki, ziņo Re&Solution.

Starp trim Baltijas valstīm veiksmīgāks aizvadītais gads ir bijis Lietuvai. Neraugoties uz nelielo darījumu skaitu, kopējais investīciju darījumu apjoms pārsniedza 300 miljonus eiro. 2008.gadā īpašumu investīciju tirgū dominēja tirdzniecības īpašumu pārdošana, t.i., Akropolis SC un Maxima portfelis, ko veidojas 9 objekti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Re&Solution: attīstības potenciāls nekustamā īpašuma tirgū ir joprojām

, 02.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vietējo tirgus spēlētāju finanšu kapacitāte ir izsmelta - gan attīstītāju, gan banku līdzekļi ir iesaldēti neizpārdotos dzīvojamos projektos un zemē, turklāt lielākai daļai attīstītāju bankas finansējums vairs nav pieejams, secinājis uzņēmums Re&Solution. Neraugoties uz to, attīstības potenciāls visos nekustamā īpašuma tirgus sektoros joprojām saglabājas.

Lai realizētu esošo potenciālu, esot jāpievēršas līdz šim vēl pilnībā neizmantotiem finansējuma avotiem:

- pārdodot īpašumā esošos objektus;

- piesaistot ārvalstu finanšu partnerus attīstībai.

Ņemot vērā situāciju globālajos finanšu tirgos, naudu var piesaistīt tikai labākajiem un konkurētspējīgākajiem projektiem, kas pilnībā atbilst šīsdienas tirgus situācijai, norāda Re&Solution.

Uzņēmums secinājis, ka, lai atrisinātu radušās finanšu problēmas, vietējie nekustamā īpašuma tirgus spēlētāji ir spiesti pārdot to īpašumā esošos zemes gabalus, attīstības projektus vai jau uzbūvētas ēkas, vai meklēt finanšu partnerus. Tā rezultātā tirgū ievērojami pieaudzis investīciju objektu piedāvājums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Re&Solution: Attīstītāji, apsverot dzīvokļu īres tirgus iespējas, nenovērtē biroju segmenta potenciālu

, 08.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Ņemot vērā mājokļu tirgus attīstību, pēdējā laikā ir aktualizējies jautājums par īres namu biznesa uzsākšanu," stāsta nekustamo īpašumu konsultāciju uzņēmuma Re&Solution rīkotājdirektors Raitis Nešpors

Re&Solution eksperts atzīmē:"Attīstītāju pievēršanās īres tirgum pašlaik ir priekšlaicīga. Pašreizējās īres maksas un būvniecības cenas nespēj attīstītājiem nodrošināt adekvātu investīciju atdevi no šāda veida nekustamā īpašuma biznesa.

Tas, ka patreiz tirgū izīrēšanai tiek piedāvāti dzīvokļi jaunuzceltajos mājokļos liecina nevis par dzīvokļu īres tirgus rašanos, bet par grūtībām dzīvokļu pārdošanā. Šāda pieeja sniedz tikai īstermiņa risinājumu, tā kā ilgtermiņa perspektīvā tas nozīmē saskaršanos ar apsaimniekošanas biznesu, jo izīrētie dzīvokļi paliks attīstītāja bilancē ar no tā izrietošiem papildu pienākumiem un apgrūtinājumiem.

Tādēļ labākais risinājums pašlaik ir saistošāku noteikumu piedāvāšana potenciālajiem dzīvokļu pircējiem, kas attīstītājiem ilgtermiņā būs tik un tā izdevīgāk, un apsvērt iespējas par jauniem nekustamā īpašuma tirgus segmentiem, kas pašlaik ir bijuši nepietiekoši attīstīti kā, piemēram, biroju segments."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan triju Baltijas valstu tautsaimniecības pašlaik piedzīvo mazliet atšķirīgus piezemēšanās scenārijus, nekustamā īpašuma sektora attīstības palēnināšanās, ko pastiprinājusi globālā finanšu krīze, ir ietekmējusi Baltijas biroja telpu tirgu.

Neraugoties uz to, virkne ieplānoto projektu ir tikuši atlikti vai atcelti savlaicīgi, tādējādi ļaujot prognozēt mazāk sāpīgas nomas maksas un brīvo telpu skaita izmaiņu radītās sekas, — norāda nekustamā īpašuma konsultāciju kompānija Re&Solution.

Ņemot vērā biroju tirgus attīstības inerto raksturu, liela aktivitāte ir sagaidāma 2009.gadā, jo ir paredzēts pabeigt veselu virkni jau uzsākto projektu. Jaunu objektu apjoms 2010. gadā un vēlāk būtiski samazināsies, jo pārsātinātajam tirgum būs nepieciešams zināms laiks, lai absorbētu pašreiz būvniecības stadijā esošos projektus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Re&Solution pārdod kapitāldaļas zviedru uzņēmumam Stronghold

, 10.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziemeļeiropas nekustamā īpašuma konsultāciju uzņēmuma Newsec īpašnieks — zviedru Stronghold ir kļuvis par vienu no Re&Solution holdinga īpašniekiem.

Tādējādi Re&Solution ciešāk sadarbosies ar Newsec, — informē Re&Solution. Zviedrijas uzņēmums Stronghold ir Ziemeļvalstīs uzņēmumus Newsec, Niam un Datcha līdzīpašnieks. Tagad tam pieder arī Re&Solution kapitāla daļas.

«Tas ir jauns solis, lai izveidotu Newsec par Ziemeļeiropas pilna servisa nekustamā īpašuma uzņēmumu. Baltijas valstis ir svarīgs tirgus daudziem mūsu esošajiem klientiem. Re&Solution iegāde nozīmē to, ka mēs varam palīdzēt tiem mūsu klientiem, kuri jau šeit darbojas, gan klientiem, kuri skatās uz Baltijas valstīm jaunu investīciju veikšanai,» teica Maks Barklajs (Max Barclay), Newsec starptautiskās sadarbības vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Ziemeļeiropas nekustamā īpašuma kompānija Newsec paplašinās Baltijā

Ingrīda Drazdovska, 08.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziemeļeiropas pilna servisa nekustamā īpašuma kompānija Newsec pārņēmusi papildu 16 % Baltijas nekustamā īpašuma kompānijas Re&Solution daļu, informē uzņēmums.

Tādējādi pašlaik Newsec kopumā pieder jau 51 % kompānijā Re&Solution. Līdz šā gada 1. jūlijam tā tiks iekļauta Newsec grupā, un šā uzņēmuma nosaukums tiks mainīts uz Newsec.

Re&Solution izveidota 2003. gadā un tai ir vairāki biroji visās trijās Baltijas valstīs, kuros strādā 65 cilvēki.

Baltijas reģions ir pamattirgus vairākiem Newsec klientiem. Kompānijai ir būtiski būt šajā reģionā, atbalstīt klientus, kas jau darbojas Baltijā un arī to, kas apsver šādu iespēju, teicis Newsec prezidents Patriks Enblads (Patrik Enblad). Re&Solution un Newsec ir viens mērķi – kļūt par Ziemeļeiropas nozīmīgāko nekustamā īpašuma konsultantu, sacījis Re&Solution vadītājs Ričards Čepass (Ričardas Čepas).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Maxima Lietuvā

, 18.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Re&Solution konsultē Maxima nekustamā īpašuma pārdošanas ar atpakaļnomu 46.6 miljonu eiro darījumā Lietuvā.

Norvēģijas investīciju kompānija Verdispar, pārstāvot investorus ar Verdispar Retail Properties II starpniecību, ir iegādājusies 26 500 kvadrātrmetru Maxima LT nekustamā īpašuma portfeļa, Db.lv informē Ramils Kadirovs Re&Solution pārstāvis.

Darījuma summa ir 46.6 miljoni eiro par deviņiem tirdzniecības centriem (Maxima X un Maxima XX) un tiem piesaistīto zemi (gandrīz 6.2 hektāri). Verdispar no Maxima iegādātais nekustamais īpašums atrodās Lietuvas lielākajās pilsētās – Viļņā, Kauņā, Klaipēdā, Alitus, Šauļos, Ukmerģē un Pluņģē. Maxima turpinās biznesa aktivitātes šajos tirdzniecības centros, kā to paredz ar Verdispar noslēgtais ilgtermiņa atpakaļnomas līgums. Darījums pilnībā tiks pabeigts pēc tā akceptēšanas Lietuvas Konkurences padomē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Re&Solution: Samazinoties banku lomai, pieaugs ārvalstu investoru lomu nekustamo īpašumu projektu finansēšanā

, 05.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Notiekošie procesi nekustamā īpašuma tirgū uzrāda banku lielāku piesardzību projektu finansējuma piešķiršanā, lai attīstītāji varētu īstenot savas biznesa ieceres. No vienas puses tas ir saistīts ar valstī pieņemto pretinflācijas plānu, no otras - bankas daudz izsvērtāk ir sākušas vērtēt projektu pieteikumus un rīkojas daudz apdomīgāk, skatoties gan uz attīstītāja pieredzi, gan uz projekta kvalitāti, sagatavoto informāciju un pašfinansējuma apjomu," stāsta nekustamo īpašumu konsultāciju uzņēmuma Re&Solution rīkotājdirektors Raitis Nešpors

Re&Solution eksperts Raitis Nešpors uzsver: "Izveidojusies situācija nebūt nenozīmē, ka attīstītājiem būtu jāatliek vai "jāiesaldē" savi attīstības projekti, jo īpaši ja tie ir komercobjektu projekti. Tirgū jau ilgāku laiku darbojas ne tikai institucionālie investori, bet arī nopietni starptautiski investori, kuri ir gatavi iesaistīties arī attīstības projektos. Bet līdz šim šī alternatīva attīstītājiem nebija pievilcīga, jo šo investoru prasības ir bijušas krietni augstākas, salīdzinot ar banku nostāju. Investora gadījumā tas nozīmē pamatīgāku projekta attīstības koncepcijas un argumentācijas izstrādi, sarežģītāku darījuma struktūru, dalīšanos peļņā u.c. "

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Re&Solution piedāvā būvniecības projektu vadības pakalpojumus

, 27.05.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskais nekustamo īpašumu konsultāciju uzņēmums Re&Solution papildinājis konsultāciju pakalpojumu klāstu ar būvniecības projektu vadības pakalpojumiem.

Tie ietver nekustamo īpašumu projektu realizācijas posmu, sākot no būvniecības pieteikuma un beidzot ar objekta nodošanu ekspluatācijā, pārstāvot attīstītāja intereses, lai nodrošinātu piemērotāko un racionālāko resursu izlietojumu un sniegtu ieguvumus kā attīstītājiem, tā arī objekta lietotājiem, atbilstoši mūsdienu prasībām, Db.lv informē Re&Solution mārketinga vadītājs Ramils Kadirovs.

„Būvniecības projektu vadības pakalpojuma ieviešana un izmantošana attīstītājiem sniegs papildu pievienoto vērtību, ļaujot būt pārliecinātiem, ka ekspluatācijā nodotais projekts atbildīs sākotnēji izstrādātai projekta koncepcijai, būs saskaņā ar valsts un pašvaldības iestāžu prasībām, kā arī nodrošinās objekta ilgtspējīgu funkcionēšanu,” uzsver Re&Solution Biznesa attīstības vadītājs Māris Balčūns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Igaunija vadīs izmeklēšanu saistībā ar jaunu informāciju par prāmja Estonia katastrofu

LETA--BNS, 28.09.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunija vadīs jaunu izmeklēšanu par 1994.gadā notikušās prāmja "Estonia" katastrofas apstākļiem saistībā ar informāciju, ko atklājusi tai veltītas dokumentālās filmas uzņemšanas grupa, pirmdien paziņojis premjerministrs Jiri Ratass.

Dokumentālisti, kas, nirstot pie vraka, uzņēma filmu telekanālam "Discovery", pērnruden atraduši prāmja korpusā četrus metrus lielu caurumu, ko iepriekš daļēji sedza jūras dibena nogulumi, vēstījis laikraksts "Postimees".

"Ir jāveic jauna tehniskā izmeklēšana par "Estonia" bojāejas apstākļiem. No mūsu puses izmeklēšana ietvers zemūdens novērojumus, par to esam informējuši Somiju un Zviedriju," norādījis Ratass. "Gribam, lai patiesība nāk gaismā."

Pēc viņa teiktā, visas trīs valstis vienojušās, ka jauno izmeklēšanu vadīs Igaunija.

Ārlietu ministrs Urmass Reinsalu norādījis, ka jaunā izmeklēšana balstīsies uz 1997.gadā publiskoto izmeklēšanas galīgo ziņojumu, tomēr būs pilnīgi autonoma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas valdība pieņēmusi lēmumu pārtraukt izmeklēšanu nogrimušā prāmja Estonia lietā, ziņo lenta.ru.

Ministru kabinets noklausījās pēc kārtas ceturto atskaiti, kuru prāmja Estonia nogrimšanas iemeslu izmeklēšanas gaitā sagatavojusi šim nolūkam speciāli izveidota komisija, un secinājusi, ka pašreizējā informācija nespēs sniegt pilnvērtīgas atbildes par prāmja nogrimšanas iemesliem. Saistībā ar šo lēmumu komisija tika likvidēta.

Pēdējā atskaitē par prāmja Estonia bojāejas galvenajiem iemesliem tika minētas kuģa nepilnīgās konstrukcijas un nepateicīgie laika apstākļi. Šī atskaite apstiprina jau 1997. gadā izdarītos secinājumus, kuros bija teikts, ka prāmis bija nogrimis defekta dēļ priekšējā vizierī, kurš neizturēja smagos laika apstākļus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Arī Igaunijā tūrisma zīmols aprij miljonus

, 28.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas valsts kontrolē esošais institūts Enterprise Estonia nolēmis ieguldīt zīmola Welcome to Estonia attīstībā 2 miljonus kronu (89.8 tūkst. latu), atsaucoties uz Ohtuleht, vēsta BBN.

Enterprise Estonia zīmolu vadītājs Leiti Mandmets norāda, ka nolemts turpināt attīstīt zīmolu Welcome to Estonia, kurā 2001. un 2002. gadā ieguldīti 13 miljoni kronu (584 tūkst. latu). Pēc viņa teiktā, tieši ieguldītā nauda ir galvenais iemesls, kāpēc nolemts nesākt jauna zīmola attīstību, bet izmantot iegūtos izpētes rezultātus un turpināt Welcome to Estonia konceptu.

Pērn zīmola Welcome to Estonia attīstībai tika tērēts 1.1 miljons kronu (45 tūkst. latu).

Db.lv iepriekš ziņoja, ka Igaunijas mūzikas zvaigzne Hanna Idla (Hannah Ild) centās iekarot Lielbritānijas tirgu, izmantojot bezmaksas avīzi, kuras galvenais raksts bija par to, ka Igaunijas vēstniecība Hannu Idlu ir nominējusi par Igaunijas tūrisma kampaņas reklāmas seju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Sācies karš par vietām Latvijas tirdzniecības centros

, 21.11.2007

Starptautiskiem modes preču mazumtirgotājiem ir lielāka peļņa, tādēļ viņi var atļauties maksāt augstās nomas maksas.

Foto: REUTERS/SCANPIX

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mājlietu preču veikali, mēbeļu un elektronikas veikali ir pirmie rindā uz aiziešanu.

Mājlietu preču veikali (DIY) un mēbeļu veikali tiek izspiesti no tirdzniecības centriem, jo īpašnieki meklē iespējas kā palielināt nomas maksu, liecina Re&Solution trešā ceturkšņa apskats par aktuālajām tendencēm tirdzniecības platību tirgū.

Lai izvietotu lielus starptautiskus modes preču mazumtirgotājus, kas ienāk vietējā tirgū, tirdzniecības centru vadītāji sāk atbrīvoties no nomniekiem, kas maksā zemu nomas maksu. DIY, mēbeļu un elektronikas veikali ir pirmie, kam ir jāaiziet.

"Par spīti valdības mēģinājumiem ierobežot inflāciju, patērētāju izdevumi pieaug ļoti strauji. Īstenībā, papildus barjeru ieviešana dzīvokļu un māju iegādei, var novirzīt papildus līdzekļus plaša patēriņa preču tirgū. Līdzīgi, izsniegto hipotekāro kredītu apjoma samazināšanās veicina komercbankas uzsākt piedāvāt patēriņa kredītu vēl aktīvāk, nekā līdz šim. Ņemot vērā šos abus faktorus, mazumtirgotājiem no visas pasaules Latvija ir kļuvusi par Baltijas iecienītāko galamērķi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Re&Solution papildina savu komandu Latvijā

I. Drazdovska, 14.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskais nekustamo īpašumu konsultāciju uzņēmums Re&Solution, kas darbojas Lietuvā, Latvijā, Igaunijā, Ukrainā un Dānijā ir piesaistījis savai Latvijas komandai jaunus profesionāļus.

Par nekustamo īpašumu projektu vadītāju ir kļuvis Andis Putāns (27). Pirms pievienošanās Re&Solution komandai Andis Putāns ir strādājis par nekustamo īpašumu projektu vadītāju uzņēmumos Rimi Latvia, Veduta un Arc Property UK. Jaunais nekustamo īpašumu projektu vadītājs ieguvis augstāko profesionālo izglītību ekonomikā un uzņēmējdarbības pārvaldē Banku augstskolā.

Par nekustamo īpašumu analītiķi ir kļuvusi Irina Nikolajeva (24). Pirms pievienošanās Re&Solution komandai Irina Nikolajeva divus gadus ir strādājusi investīciju bankā Evli Securities (Suprema Securities) par lielo klientu apkalpošanas nodaļas speciālisti un vienu gadu auditorkompānija Ernst & Young Baltics par audita konsultanti. Jaunā nekustamo īpašumu analītiķe ir ieguvusi bakalaura grādu biznesa vadībā un finansēs Starptautiskajā Konkordijas Universitātē (International University Concordia Audentes, Tallina).

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Re&Solution: Īpašumu investori parādīsies tuvākajos divos gados

, 05.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules lielākie investīciju fondi Baltijas nekustamā īpašuma tirgū varētu parādīties tuvākajos divos, trijos gados, — prognozē Andžejs Neguliners, Re&Solution Latvia vadītājs.

Vietējais tirgus, ievērojot lielāko institucionālo investoru prasības, jau pašlaik sniedz iespējas ieguldīt reģiona augstākās klases (prime) īpašumā.

Lielākā daļa Baltijas tirgus dalībnieku jau ir guvusi pamatīgu mācību no savām iepriekš pieļautajām kļūdām. Rezultātā tirgū piedāvātā investīciju produkta kvalitāte paaugstinās. Piedāvātie objekti ir ar labi strukturētiem nomas līgumiem, profesionālu īpašumu pārvaldīšanu, projektu tapšanā tika iesaistīti starptautiski atzīti arhitekti, tāpat tiek pievērsta liela uzmanība ēku tehniskai kvalitātei. Tas ir radījis labāku piedāvājumu un attiecīgi atbilst investīciju kritērijiem, pēc kuriem vadās lielākā institucionālo investoru daļa, kuri ir ieinteresēti potenciālajā darbībā Baltijas valstīs, — raksturoja A. Neguliners.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Robijs Viljamss Tallinā ieradīsies 300 tūkstošu eiro vērtas tūrisma kampaņas ietvaros

Gunta Kursiša, 28.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas uzņēmējdarbības veicināšanas aģentūras Enterprise Estonia finansētajā pasākumā, kas veltīts Igaunijas neatkarības atjaunošanas svinībām, uzstāsies britu dziedātājs Robijs Viljamss (Robbie Williams), vēsta laikraksts Postimees.

Koncerts notiks 20. augustā Tallinā, un R. Viljamsam tā būs priekšpēdējā uzstāšanās viņa koncerttūres «Take The Crown Stadium Tour 2013» ietvaros. Mūziķa uzstāšanās tiks filmēta, lai vēlāk veidotu videoklipu «Meet me in Tallin».

Tāpat Enterprise Estonia sarīkojusi sociālo mediju kampaņu, kuras laikā desmit britu dziedātāja fani tiks uzaicināti uz R. Viljamsa koncertu Tallinā, savukārt dziesmu starplaikos tiks atskaņoti video par Igaunijas galvaspilsētu.

Budžets, kas paredzēts pasākumam ar Lielbritānijas mākslinieka piedalīšanos, ir 300 tūkstoši eiro, un šī nauda tiks ņemta no tiem līdzekļiem, kas tradicionāli ik gadu tiek novirzīti kampaņas rīkošanai Londonā. Šogad kampaņa Londonā nenotiks. Enterprise Estonia līdzekļus pasākuma organizēšanai guvusi no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hamburgas zinātnieki izveidojoši pasažieru kuģa Estonia bojāejas simulatoru un atklājuši, kāpēc kuģis kopā ar 852 pasažieriem 1994. gadā nogrima Baltijas jūrā, ziņo Spiegel.de.

Iemesls traģēdijai ir pārāk lielais kuģa ātrums vētras laikā. Pēc tam, kad, kuģa apkalpe, cenšoties glābt kuģi, strauji mainīja tā peldēšanas virzienu, tas apgāzās un nogrima.

Līdz pat šodienai tika uzskatīts, ka aiz vienas no lielākajām Eiropas jūras traģēdijām stāv kāda krimināla rakstura iemesls. Tika uzskatīts arī, ka kuģis bijis kāda uzbrukuma mērķis.

Ar šādiem maldīgiem uzskatiem Zviedrijas varasiestādes nolīga ekspertus no Hamburgas kuģu modeļu baseina un Hamburgas Tehnoloģiju universitātes, lai tie izveidotu kuģa Estonia nogrimšanas simulāciju.

Zinātnieki arī noskaidrojuši, ka traģēdija sākās nevis 1.14 naktī, kā tika uzskatīts līdz šim, bet gan tieši 1.00 naktī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) atļāvusi Igaunijas pārtikas koncernam "Maag Grupp" iegūt vienpersonisku izšķirošu ietekmi pār Latvijas "HKScan Latvia", Igaunijas "HKScan Estonia" un Lietuvas "HKScan Lietuva", informē KP.

Izvērtējot uzņēmumu sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, KP secinājusi, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis ietekmētajos tirgos Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki. Tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams.

KP norāda, ka "Maag Grupp" tieši un netieši pieder vairākas kompānijas, kuru galvenie komercdarbības virzieni ir piena produktu ražošana un pārdošana (Igaunijā, Latvijā), gaļas produktu un gaļas izstrādājumu ražošana un pārdošana (Igaunijā, Somijā, Polijā, Lietuvā), kā arī transporta pakalpojumi, nekustamā un intelektuālā īpašuma pārvaldīšana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Estonia katastrofas upuru tuvinieki rīkos niršanas ekspedīciju uz prāmja vraku

LETA--BNS, 08.09.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Prāmja "Estonia" katastrofas upuru tuvinieki rīkos niršanas ekspedīciju uz prāmja vraku, lai mēģinātu noskaidrot katastrofas cēloni, trešdien ziņoja laikraksts "Postimees".

Ekspedīcija tiks uzsākta tuvāko 10 dienu laikā un ilgs divas nedēļas. Privāti finansēto izpētes grupu vadīs bijušais katastrofas izmeklēšanas Igaunijas komisijas vadītājs Marguss Kurms.

"Tagad vai nekad," sacīja katastrofas upuru tuvinieku apvienības "MTU Memento Mare" priekšsēdētājs Raivo Hellerma.

Viņš piebilda, ka ekspedīcijai nav mērķis meklēt vainīgos vai mēģināt apstiprināt katastrofas versiju, bet tā ir unikāla iespēja rast atbildes uz vismaz dažiem jautājumiem par katastrofu.

Lennarts Berglunds, kura vadītā organizācija SEA pārstāv "Estonia" katastrofas upuru radiniekus no Zviedrijas, laikrakstam "Postimees" pauda uzskatu, ka visa iepriekšējā izpēte tikusi veikta, lai noslēptu katastrofas īsto cēloni. "Šī izmeklēšana mums ir ļoti svarīga, lai atrastu īsto cēloni, kāpēc "Estonia" gāja bojā," sacīja Berglunds.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas Drošības izmeklēšanas birojs ar lāzerstariem veic 1994.gada 28.septembrī Baltijas jūrā nogrimušā prāmja "Estonia" vraka trīsdimensiju (3D) skenēšanu.

3D lāzerskenēšanas mērķis ir izveidot vraka un tā tuvākās apkārtnes punktu mākoni, kas pēc tam ļaus izgatavot vraka 3D modeli. Tāpat tiks pētīts vraks un apkārtne jūras dzelmē, kā arī ar augsto tehnoloģiju aprīkojumu tiks pētīts nogrimušā prāmja automašīnu klājs.

Igaunijas Drošības izmeklēšanas birojā informēja, ka pētniecības kuģis "Sweet", kuram ir Nīderlandes karogs, pirmdien ieradies "Estonia" nogrimšanas vietā. Darbi sākās ar aprīkojuma izmēģināšanu un kalibrēšanu. Pētniecības darbi jūrā tiks veikti nepārtraukti visu diennakti.

Biroja direktors Renē Arikass klāstīja, ka vispirms pēc iespējas detalizētāk tiks pētīts automašīnu klājs. Tehniski sarežģītajā procesā eksperti centīsies iegūt pēc iespējas pilnīgāk priekšstatu par situāciju uz šī klāja, piemēram, deformācijām, vai durvis un šahtas bijušas atvērtas vai aizvērtas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Strīda par paviljona būvniecību dēļ apdraudēta Igaunijas dalība EXPO 2015 Milānā

BNS, 16.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pastāv iespēja, ka līdz izstādei EXPO 2015 Milānā var netikt uzbūvēts Igaunijas paviljons, jo ir apstrīdēts tiesā paviljona būvniecības konkurss, tāpēc Igaunijas dalība izstādē ir apdraudēta.

Ņemot vērā, ka tiesas sēdes var ilgt nenoteiktu laiku, Igaunijas uzņēmējdarbības un reģionālās politikas veicināšanas aģentūra Enterprise Estonia, kas koordinē Igaunijas dalību EXPO izstādēs, apsver iespēju anulēt konkursa rezultātus, paziņoja Enterprise Estonia.

Konkursu tiesā apstrīdēja uzņēmums E&G, un tādēļ Enterprise Estonia nevar sākt līguma izpildi ar konkursa uzvarētāju Ekspodisaini.

Enterprise Estonia padomes priekšsēdētājs Ahti Kuningass norādīja, ka tiek apsvērtas visas iespējas, lai Igaunijas paviljons būtu gatavs laikus, un šobrīd labākais variants būtu uzsākt sarunas ar EXPO jau strādājošajām būvniecības kompānijām. Viņš piebilda, ka, ja nebūs iespējams atrast būvniecības kompāniju vai kādu citu risinājumu līdz janvāra vidum, tiks nopietni izskatīta iespēja atteikties no dalības EXPO.

Komentāri

Pievienot komentāru