Jaunākais izdevums

Kompānija Microsoft prezentējusi jaunu, izmēros mazāku un spēcīgāku spēļu konsoli Xbox 360. Šī jaunā ierīce veikalu plauktos parādīsies jau šonedēļ un maksās tikpat, cik iepriekšējās versijas, ziņo BBC.

Jaunajam Xbox 360 ir 250 gigabaitu (GB) cietais disks, kā arī Wi-Fi uztvērējs.

Db.lv jau ziņoja, ka līdzīgu praksi pērn augustā piekopa kompānija Sony, nākot klajā ar izmēros mazāku PlayStation 3.

Līdz ar uzlaboto Xbox 360 paziņots arī par populārās spēles Call of Duty jaunākās daļas iznākšanu, kuras nosaukums ir Black Ops. Tā veikalu plauktos parādīsies šā gada 9. novembrī.

Db.lv jau arī vēstīja, ka Microsoft nācis klajā ar jaunu brīvroku sistēmu Xbox 360, kurai dots nosaukums Kinect.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Microsoft nākusi klajā ar nākošās paaudzes Xbox One spēļu konsoli, kas tirdzniecībā varētu parādīties šā gada otrajā pusē.

Kopā ar jauno konsoli, Microsoft iepazīstinājusi arī ar uzlabotu kustību atpazīšanas sensoru Kinect. Ierīces kameru izšķirtspēja palielināta līdz 1080p un, saskaņā ar Microsoft sacīto, spēs labāk analizēt ķermeņu kustības, uzlabojot lietotāju mijiedarbību ar Kinect, vēsta BBC.

Ierīce padarīta arī vairākas reizes jaudīgāka nekā tās priekšgājējs – Microsoft uzsver, ka, salīdzinot ar Xbox 360, One spēj sekundē veikt piecas reizes vairāk aprēķinu. Kompānija norāda, ka jauno konsoli būs iespējams izmantot ne tikai spēļu spēlēšanai, bet arī, lai skatītos televīziju un filmas, klausītos mūziku un veiktu zvanus ar Skype palīdzību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Novembrī populārākā spēļu konsole Xbox 360

Ritvars Bīders, 10.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada novembrī kompānijai Microsoft izdevies pārdot 1,374 miljonus videospēļu konsoļu Xbox 360, kas ir par 68% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā. Tajā pat laikā ilglaicīgais videospēļu konsoļu līderis Nintendo pārdevis 1,27 miljonus Wii konsoļu, kas ir 1% vairāk nekā pērn novembrī, ziņo PC World.

Trešajam lielajam videospēļu konsoļu ražotājam Sony šogad novembrī izdevies pārdot 530 tūkstošus PlayStation 3 konsoles, kas ir par 25% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada.

Xbox 360 straujais pārdošanas apjomu pieaugums skaidrojams ar nesen tirgū ienākušo konsoles papildinājumu Kinect, kas ļauj cilvēkiem spēlēt Xbox 360 spēles ar kustību palīdzību, neizmantojot vadības pulti.

Kopumā nozares pārstāvji atzīst, ka šā gada novembris videospēļu biznesam bijis ļoti veiksmīgs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Nintendo Wii zaudē līderpozīcijas ASV

Ritvars Bīders, 12.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft ražotā videospēļu konsole Xbox 360 šī gada februārī ASV bijusi pieprasītāka par kompānijas Nintendo ražoto Wii, tādējādi Xbox 360 pirmo reizi vairāk nekā pēdējo divu gadu laikā bijusi ASV pārdotākā videospēļu konsole.

Tā liecina tirgus analītiķu grupas NPD pētījums, ziņo PC World.

Kopumā ASV videospēļu industrija šī gada februārī, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pirms gada, ir sarukusi par aptuveni 15%. Videospēļu konsoļu pārdošanas apjomi sarukuši pat par 20% līdz 426 miljoniem ASV dolāru.

Microsoft šī gada februārī ASV pārdevis 422 tūkst. Xbox 360, Nintendo pārdevis 397,9 tūkst. Wii konsoļu, savukārt Sony izdevies pārdot 360,1 tūkst. PlayStation 3.

PlayStation 3 pārdošanas apjomi šogad februārī, salīdzinot ar 2009. gada februāri, palielinājušies par 30%. Sony otrās paaudzes spēļu konsole PlayStation 2 šogad februārī pārdota 101,9 tūkst. eksemplāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Microsoft izrādījusi tehnoloģiju Kinect, kas ir spēļu konsoles Xbox 360 jaunā brīvroku vadāmības ierīce. Jau šogad Xbox 360 cienītāji varēs paši iejusties videospēlē, jo Kinect tehnoloģija atpazīst cilvēka kustības reālajā vidē un tālāk pārnes tās videospēlē.

Analītiķi uzskata, ka, lai arī Kinect patlaban varētu šķist iekārojamāks nekā Sony PlayStation 3 un Ninteno Wii vadāmības ierīces, Xbox 360 sastapsies ar spēcīgāku konkurenci nekā varētu būt gaidīts, jo gan Sony, gan Nintendo izstādē E3 gatavojas prezentēt savu konsoļu vadības ierīču jauninājumus.

Microsoft sola, ka Kinect tirdzniecības vietu plauktos parādīsies jau šā gada nogalē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Centrālā bibliotēka (RCB) ir pirmā publiskā bibliotēka Latvijā, kas bez maksas piedāvā izmantot populāro datorspēļu komplektu XBox 360 Kinect.

Šis pakalpojums pieejams divās RCB filiālbibliotēkās – RCB filiālbibliotēkā Pārdaugava Dzirciema ielā 26 un RCB Sarkandaugavas filiālbibliotēkā Aptiekas ielā 14.

Datorspēļu komplekts sastāv no Microsoft XBox 360 spēļu konsoles un Kinect kustību sensora. Spēlēt XBox 360 Kinect vairs nenozīmējot vienkārši spaidīt pogas. Pēc desmit minūtēm mugura esot slapja, jo tas prasa arī zināmu fizisku piepūli,- ierīce un spēlētāja virtuālais «es» ekrānā tiek vadīts ar reālām kustībām.

Piedāvājumā ir spēļu disks Kinect Adventures ar spēlēm 20 000 Leaks, River Rush, Rally Ball, Reflex Ridge, Space Pop u.c. Spēlētājam tiek piedāvāts pārvarēt šķēršļu joslu (Reflex Ridge), doties braucienā ar plostu (River Rush), kā arī piedalīties citās piedzīvojumus sološās izklaidēs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft finanšu rezultāti pārspēj analītiķu prognozes

Gunta Kursiša, 25.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft gada pirmajā ceturksnī nopelnīja 5,66 miljardus ASV dolāru, kas ir mazāk nekā tādā pašā laikā posmā pērn, tomēr vairāk nekā iepriekš paredzēja tirgus speciālisti, vēsta BBC.

Finanšu rādītāji liecina – kompānijas centieni iespraukties dziļāk «mākoņbiznesā» atmaksājas. Microsoft ieņēmumi no mākoņskaitļošanas programmas Azur gada pirmajā ceturksnī pieauguši par 150%.

Microsoft pavēstījusi, ka gada pirmajā ceturksnī kompānijai izdevies pārdot divus miljonus Xbox spēļu konsoles, tostarp 1,2 miljonus jaunāko Xbox One konsoļu.

Savukārt viens miljons lietotāju pievienojies Office programmatūras abonentu pulkam.

«Mums ir labs progress patērētāju pakalpojumu, piemēram, Bing un Office 365 Home, attīstībā; tāpat mūsu komercklienti turpina novērtēt mākoņu pakalpojumus,» pauda Microsoft vadītājs Satja Nadella (Satya Nadella), kurš iepriekšējā kompānijas izpilddirektora Stīva Balmera (Steve Balmer) vietā stājās šā gada februārī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada janvārī, salīdzinot ar pērnā gada janvāri, ir kritušies videospēļu konsoļu PlayStation 3 un Nintendo Wii pārdošanas apjomi, bet pieauguši Microsoft Xbox 360, ziņo PC Magazine.

Sony ražoto PlayStation 3 konsoļu pārdošana ir piedzīvojusi 3% kritienu. Kopumā šogad janvārī ir ticis pārdots 267 tūkstošie PlayStation 3 konsoļu, savukārt pērnā gada janvārī ap 277 tūkstošiem.

Arī kompānijas Nintendo ražotās videospēļu konsoles Wii pārdošanas apjomi ir samazinājušies. Šī gada janvārī tās ir pārdotas par 31,5% mazāk kā pērn. Kopumā šogad janvārī tika pārdoti 319 tūkstoši Wii spēļu ierīču, salīdzinot ar 466 tūkstošiem vienībām pagājušā gada janvārī. Neskatoties uz to, kompānija joprojām saglabā līderpozīcijas videospēļu konsoļu tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Sony PlayStation 3 pārdošanas apjomi sasnieguši 50 miljonus

Ritvars Bīders, 18.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas Sony videospēļu konsoles PlayStation 3 pārdošanas apjomi visā pasaulē kopš tās nonākšanas pārdošanā pirms pieciem gadiem pārsnieguši 50 miljonu atzīmi, ziņo Telegraph.

Sony informē, ka PlayStation 3 pārdošanas apjomi ir pakāpeniski palielinājušies katru gadu kopš ierīces nonākšanas tirdzniecības plauktos. Proti, 2006. gadā tika pārdoti 3,5 miljoni PlayStation 3, 2007. gadā – 9,1 miljons, 2008. gadā – 10,1 miljons, savukārt 2009. gadā 13 miljoni šo ierīču.

PlayStation 3 konkurents Microsoft Xbox 360 visā pasaulē 50 miljonu pārdošanas robežu sasniedza šā gada janvārī. Šeit gan jāņem vērā, ka Xbox 360 tirdzniecībā ir par gadu ilgāk nekā PlatyStation 3.

Jāpiemin, ka Sony sniegtie dati attiecas uz piegādēm mazumtirgotājiem, tādējādi nevar apgalvot, ka visi 50 miljoni PlayStation 3 ir nonākuši pie gala patērētāja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft izpilddirektors Stīvs Balmers (Steve Ballmer) prezentējis jauno Hewlett-Packard (HP) plaukstdatoru ar skārienjūtīgo ekrānu. Šī būs pirmā no vairākām līdzīgām ierīcēm, kuras paredzēts prezentēt šomēnes.

Plaukstdators bija viens no vairākām jaunajām tehnoloģijām, ko demonstrēja S. Balmers Microsoft prezentācijā šī gada 6. janvāra vakarā, dienu pirms Starptautiskās patērētāju elektronikas izstādes Lasvegasā.

S. Balmers informēja, ka HP plaukstdators būs pieejams šogad. Viņš sniedza arī ieskatu par divu līdzīgu ierīču ražotāju - Archos un Pegatron - produktiem.

HP jaunā plaukstdatora mērķis ir pievērst papildus pircēju uzmanību, jo šomēnes klajā nāks Microsoft sīvākā konkurent Apple produkts, kas būšot ļoti līdzīgs HP plaukstdatoram.

Microsoft izklaides nodaļas prezidents Robijs Bahs (Robbie Bach), savukārt, paziņoja par Natal, kas ir jauna tehnoloģija videospēļu cienītājiem. Natal ļaus Microsoft ražotās videospēļu konsoles Xbox lietotājiem kontrolēt kustības izmantojot savu ķermeni, nevis kursorsviru. Natal pārdošanā gan atsevišķi, gan kopā ar Xbox konsolēm nonāks šā gada brīvdienu iepirkšanās sezonas laikā. R. Bahs atzina, ka videospēles, kuras izmanto šāda veida tehnoloģijas, turpmākajos gados aizvien tiks pilnveidotas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas tehnoloģiju kompānija Sony prezentējusi savu jaunākās paaudzes spēļu konsoli PlayStation 4. Tomēr prezentācijas pasākuma laikā kompānija pašu ierīci vēl nerādīja, kas radīja vilšanos daudzu tehnoloģiju fanu vidū.

Jaunākās paaudzes spēļu konsolē liela uzmanība tiks pievērsta sociālo tīklu integrācijai, lai lietotājiem ļautu savā starpā aktīvāk komunicēt un dalīties ar sasniegumiem spēlē. PlayStation 4 tiks aprīkots ar astoņu gigabaitu operatīvo atmiņu, iebūvētu cieto disku un astoņu kodolu X86 procesoru.

Konsoles lietotāji spēles varēs spēlēt izmantojot mākoņdatošanas un straumēšanas iespējas – no oficiālajām interneta vietnēm lejupielādējot tikai nelielu spēles koda daļu, bet pārējās daļas automātiski lejupielādēsies, atbilstoši lietotāja progresam spēlē.

Patlaban sīkāka informācija par jauno konsoli joprojām zināma un Sony apsolījusi to atklāt, laikam ejot. Paredzēts, ka PlayStation 4 tirdzniecībā varētu parādīties šā gada Ziemassvētku sezonas laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šodienas, 29. jūlija, Windows 10 kā bezmaksas atjauninājums kļūs pieejams esošajiem Windows 7 un Windows 8.1 lietotājiem 190 valstīs un turpmāk arī kopā ar jaunajām Windows ierīcēm. Gan individuālie lietotāji, gan uzņēmumi turpmāk varēs izmantot Microsoft Edge, Xbox App, Office Mobile lietotnes.

Windows 10 iekļauj vairākus jauninājumus drošības un funkcionalitātes jomās, kā arī sniedz lietotājiem vienotas platformas pieredzi dažādās ierīcēs — datoros, planšetdatoros, telefonos, Raspberry Pi, Xbox One, HoloLens un citās. Jauno operētājsistēmu papildinās arī atjaunots digitālais veikals Windows Store un lietotņu izstrādes rīks Windows Software Development Kit.

«Šodien sākas jauns Windows laikmets,» saka Terijs Meiersons (Terry Myerson), Microsoft Windows un ierīču grupas viceprezidents.

Jaunajā operētājsistēmā ir atjaunots pierastais Start menu, kas papildināts ar Live Tiles, kas rāda aktuālo saturu atkarībā no konteksta. Windows 10 esot līdz šim drošākā Microsoft operētājsistēma ar uzlabotu Windows Defender un SmartScreen, kas palīdz aizsargāt pret vīrusu un pikšķerētāju (phishing) uzbrukumiem, kā arī ar Windows Hello — sistēmu, kā pieslēgties mājaslapām un lietotnēm, neievadot paroles.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Jaunā PlayStation spēļu konsole centīsies pārspēt Microsoft ar cenu

Gunta Kursiša, 11.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

PlayStation 4 videospēļu konsole, ar kuru kompānija Sony saista cerības atkārtot iepriekšējo ierīču panākumus, tiks pārdota par simts eiro mazāku cenu nekā sāncenšu Microsoft Xbox One, Japānas tehnoloģiju uzņēmums paziņoja videospēļu izstādē E3.

Videospēļu konsole PlayStation 4 Eiropas tirgū tiks pārdota par 399 eiro, bet ASV tirgū – par 399 ASV dolāriem, izstādē pavēstīja Sony, vēsta BBC. Jau rakstīts, ka jaunākās paaudzes spēļu konsolē liela uzmanība tiks pievērsta sociālo tīklu integrācijai, lai lietotājiem ļautu savā starpā aktīvāk komunicēt un dalīties ar sasniegumiem spēlē.

Iepriekš kompānija Microsoft paziņoja, ka tās spēļu konsoles Xbox One cena Eiropā būs 499 eiro, bet ASV – 499 ASV dolāri.

«Īstermiņā cenu atšķirības nenozīmē daudz, jo tad, kad tirgū nonāk pirmās jaunās spēļu konsoles, parasti to skaits ir ierobežots un īsteni videospēļu cienītāji ir gatavi maksāt teju jebkādu summu, lai iegūtu tās savā īpašumā. Tomēr, sešus mēnešus vai gadu pēc jauno konsoļu laišanas tirgū, Microsoft varētu sākt izjust, ka tam jāpielāgo cena Sony,» uzskata Stefants Totilo (Stephen Totino), videospēļu portāla Kotaku galvenais redaktors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaule mainās, un pēdējos gados savu uzvaras gājienu turpina tā saucamā e-sporta industrija. Pamatā tas ietver to, ka savā starpā sacenšas gan profesionālie videospēļu spēlmaņi, gan amatieri.

Attiecīgi šādas virtuālās sacensības tiek straumētas internetā un uz to fināliem tiek pulcinātas pilnas arēnas ar skatītājiem, kuri uz šiem pasākumiem iegādājās biļetes.

Eksistē pieņēmums, ka ir milzīgs potenciāls pelnīt no šīs industrijas tālākas attīstīšanas, kas nozīmē lielākus ienākumus no reklāmām, to pašu biļešu pārdošanas, raidīšanas pa TV utt. Ik pa laikam pat tiek spriests, ka e-sporta pasākumiem blakus jau ierastajām sporta disciplīnām vajadzētu būt iekļautiem tradicionālo sporta spēļu programmās, kur labākajiem šīs jomas censoņiem tiek pasniegtas tādas pašas medaļas.

Arī šis apstāklis uzsver to, ka videospēļu industrija pašlaik atrodas straujas izaugsmes stadijā, un var paspekulēt, ka tā tālākā nākotnē pat, iespējams, tā mērķē uz Olimpiskajām spēlēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV datortehnoloģiju gigants "Microsoft" maksās 20 miljonu dolāru sodanaudu par bērnu personiskās informācijas vākšanu bez viņu vecāku piekrišanas, paziņojušas Savienoto Valstu amatpersonas.

ASV Federālā tirdzniecības komisija apsūdzēja "Microsoft", ka uzņēmums no 2015. līdz 2020.gadam vācis personas datus no bērniem, kuri jaunāki par 13 gadiem un bez vecāku atļaujas reģistrējušies "Microsoft" spēļu sistēmā "Xbox", un saglabājis šo informāciju.

Lai atvērtu kontu, lietotājiem bija jānorāda savs vārds un uzvārds, e-pasta adrese un dzimšanas datums.

Federālā tirdzniecības komisija paziņoja, ka "Microsoft" pārkāpis Bērnu tiešsaistes privātuma aizsardzības likumu.

Komisija ar "Microsoft" panākusi vienošanos, ka uzņēmums samaksās 20 miljonu dolāru sodu.

Federālās tirdzniecības komisijas amatpersona norādīja, ka šim sodam skaidri jāparāda, ka bērnu avatāri, biometriskie dati un informācija par veselību ir pakļauti Bērnu tiešsaistes privātuma aizsardzības likumam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Nintendo, kas ražo arī populāro videospēļu konsoli Wii, izstādē E3, kas patlaban norisinās Losandželosā, prezentējusi savu jauno trīsdimensiju pārnēsājamo videospēļu sistēmu 3DS, ziņo BBC.

Kompānija norāda, ka patlaban videospēļu veidotāji strādā pie vairākām spēlēm uz 3DS platformas, to skaitā Resident Evil Revelations, Metal Gear Solid un DJ Hero 3D.

Nintendo norāda, ka jaunais 3DS veikalu plauktos parādīsies 2010. gada nogalē un aizstās tā priekšteci – pārnēsājamo videospēļu sistēmu DS.

Db.lv jau ziņoja, ka kompānija Microsoft prezentējusi jaunu, izmēros mazāku un spēcīgāku spēļu konsoli Xbox 360. Šī jaunā ierīce veikalu plauktos parādīsies jau šonedēļ un maksās tikpat, cik iepriekšējās versijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datorspēļu un to digitālās izplatīšanas kompānija Valve nākusi klajā ar operētājsistēmu SteamOS, kas paredzēta datorspēļu straumēšanai no datora uz TV iekārtu.

SteamOS paredzēta galvenokārt Valve Steam bibliotēkā esošajiem aptuveni diviem tūkstošiem datorspēļu. Kompānija norāda, ka SteamOS galvenais mērķis ir padarīt datorspēles vairāk pieejamas. «Strādājot pie Steam [Valve digitālais datorspēļu izplatīšanas pakalpojums] padarīšanu pieejamāku dzīvojamajās istabās, mēs nonācām pie secinājuma, ka šī vide ir vairāk piemērota, lai klientiem sniegtu apmierinājumu ar veselu operētājsistēmu, kas radīta Steam,» norāda kompānija.

SteamOS tapusi uz Linux bāzes un paredzēta datorspēļu spēlēšanai uz mūsdienu TV ar lieliem ekrāniem. Paredzēts, ka tā būs pieejama lietošanai jau tuvākajā laikā. Valve norāda, ka ar jaunās operētājsistēmas palīdzību spēlētpriekā varēs dalīties ģimenes locekļi, kā arī to būs iespējams izmantot gan mūzikas, gan video straumēšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Microsoft nāk klajā ar Windows Phone 7 spēlītēm

Ritvars Bīders, 18.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

To mobilo telefonu īpašnieki, kuru ierīces darbosies ar kompānijas Microsoft izstrādāto operētājsistēmu Windows Phone 7, varēs ielogoties savos Xbox Live profilos un spēlēt vairākas populārās video spēles, kas sagatavotas atbilstoši mobilo telefonu sniegtajām iespējām, vēsta Telegraph.

Piedāvāto video spēļu klāstā ir Halo: Waypoint, Guitar Hero 5, Splinter Cell: Conviction, Assassin’s Creed, kā arī Cracdown 2 un citas.

Microsoft pakalpojums tā lietotājiem nodrošinās arī bezmaksas spēļu demonstrācijas versijas, kā arī informēs par jaunākajām pieejamajām spēlēm.

Šo pakalpojumu Microsoft nodrošina sadarbībā ar tādiem video spēļu veidotājiem kā Gameloft, PopCap un Konami.

Eksperti gan pagaidām šaubās par to, ka Windows Phone 7 apvienošana ar Xbox Live varētu aizsākt jaunu video spēļu ēru uz mobilajām ierīcēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnas informāciju tehnoloģiju gigants Lenovo šogad paredzējis nākt klajā ar jaunu videospēļu konsoli eBox, lai strauji augošajā video spēļu tirgū uzstādītu konkurenci trīs lielākajiem tā pārstāvjiem Nintendo Wii, Microsoft XBox 360 un Sony PlayStation 3, ziņo AFP.

Sākotnēji Ķīnas tirgum paredzēto videospēļu konsoli ražos Lenovo nesen izveidotais apakšuzņēmums Beijing eedoo Technology. Šis uzņēmums arī nodarbosies ar eBox tirdzniecību.

Lenovo norāda, ka eBox ir savietojams ar augstas izšķirtspējas televizoriem un to varēs arī pieslēgt internetam. eBox nebūs fiziskas vadības ierīces, tā vietā videospēlēs procesus cilvēki varēs veikt ar savām kustībām. Šeit jāpiemin, ka šogad novembrī Microsoft nāks klajā ar Kinect vadības sistēmu savām konsolēm XBox 360. Arī Kinect ideja balstās uz to, ka spēles norises vairs netiek veiktas, izmantojot vadības pulti, bet gan cilvēkam kustoties.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft «laidīs pensijā» Windows Live Messenger, dodot ceļu Skype

Gunta Kursiša, 07.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft paziņojusi, ka kompānija plāno «laist pensijā» Windows Live Messenger (WLM), kas agrāk tika saukts par MSN Messenger, to aizvietojot ar Skype, vēsta BBC.

WLM visā pasaulē, izņemot Ķīnu, tiks «slēgts» 2013. gada martā. Šāds solis pierāda kompānijas apņemšanos fokusēt savus spēkus uz Skype.

Jaunumi par WLM «laišanu pensijā» izskan 18 mēnešus pēc tam, kad programmatūru izstrādes gigants paziņoja, ka maksās 8,5 miljardus ASV dolāru par Skype pārņemšanu.

WLM tika laists klajā 1999. gadā, kad tas bija pazīstams ar nosaukumu MSN Messenger. Laika gaitā šī rīka pamatfunkcijai – ziņu sūtīšanai - tika pievienota iespēja nosūtīt un saņemt fotoattēlus, veikt videozvanus un spēlēt spēles. 2009. gadā WLM bija 330 miljoni aktīvi lietotāji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kanādas mobilo telefonu ražotājs BlackBerry prezentējis savu jaunāko viedtelefonu Z3. Tas ir pirmais BlackBerry produkts, kas ražots Taivānā bāzētā starptautiskā kompānijā Foxconn.

Viedtālrunis BlackBerry Z3 paredzēts galvenokārt Indonēzijas tirgum. Jaunajai ierīcei ir piecu collu ekrāns, tāpat tajā iestrādātas Indonēzijā pieprasītas lietojumprogrammas. Telefons darbosies, izmantojot BlackBerry 10.2.1. operētājsistēmu.«Z3 ir viss, kas atrodams BlackBerry 10 viedtālrunī, tikai tas ir pielāgot speciāli Indonēzijai,» teikts uzņēmuma paziņojumā.

Tiek plānots, ka Z3 viedtelefoni būs pieejami Indonēzijā, sākot no šā gada aprīļa.

«Šis ir tikai sākums ilgai un auglīgai sadarbībai starp BlackBerry un Foxconn,» paziņojumā norādījis Foxconn dibinātājs un vadītājs Terijs Gou (Terry Gou).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft paziņojusi, ka pirmā ceturkšņa peļņa pieaugusi par 51%. Tas panākts, pateicoties lielākiem Windows un Office programmatūras pārdošanas apjomiem, ziņo BBC.

Tīrā peļņa trīs mēnešos - līdz septembrim - bijusi 5,4 miljardi ASV dolāru.

Ieņēmumi pieauguši par 25% līdz 16,2 miljardiem ASV dolāru, kas ir kompānijas pirmā ceturkšņa rekords.

«Šis bija izņēmuma ceturksnis, kurā stabila uzņēmuma izaugsme apvienojās ar spēcīgu patērētāju pieprasījumu pēc Office 2010, Windows 7 un Xbox 360 konsolēm un spēlēm,» stāstījis Microsoft finanšu direktors Pēters Kleins.

Windows pārdošanas apjomi pieauguši par 66%, salīdzinot ar to pašu laika posmu iepriekšējā gadā, līdz 4,8 miljardiem ASV dolāru, bet Office un cita biznesa programmatūra ienesusi 5,1 miljardu ASV dolāru, kas nozīmē pieaugumu par 14%, salīdzinot ar attiecīgo periodu iepriekšējā gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Motorola no Microsoft vēlas «izspiest» četrus miljardus

Jānis Rancāns, 22.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju milzim Google piederošā kompānija Motorola Mobility vēlas piedzīt no Microsoft ievērojamu kompensāciju par patentētu tehnoloģiju izmantošanu. Saskaņā ar Motorola pārliecību par tās bezvadu komunikāciju risinājumiem Microsoft būtu jāmaksā četri miljardi ASV dolāru gadā.

Tikmēr Microsoft uzskata, ka Motorola var pretendēt uz kompensācijām tikai viena miljona ASV dolāru apmērā. Par iespējamo kompensāciju apmēru tagad būs jālemj Sietlas tiesai. Paredzēts, ka tiesa savu atzinumu sniegs nākamā gada pavasarī.

Motorola arī norāda, ka, izmantojot tās tehnoloģijas, kas ir vitāli nepieciešamas 802.11 LAN bezvadu tīklu un H.264 video standarta darbībai, Microsoft kopumā līdz 2017. gadam nopelnīs 94 milajrdus ASV dolāru. Motorola patentētās tehnoloģijas Microsoft izmanto savās Xbox konsolēs un Surface planšetdatoros, norāda Reuters.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft pārdevis rekordskaitu Windows 8 licenču

Jānis Rancāns, 28.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānija Microsoft pirmajā mēnesī kopš tirdzniecībā nonāca Windows 8 operētājsistēma pārdevusi jau 40 miljonus licenču, tādējādi pārspējot sava priekšgājēja Windows 7 panākumus.

Lai gan Microsoft nav sniegusi precīzus Windows 7 pirmā mēneša tirdzniecības apjomu datus, analītiķi norāda, ka Windows 8, visticamāk, savu priekšteci ir pārspējis, jo Windows 7 desmit pirmajās eksistences nedēļās izdevās pārdot 60 miljonus licenču.

Microsoft Windows struktūrvienības vadītāja Tāmi Rellere (Tami Reller), runājot investoriem veltītā konferencē, gan lika noprast, ka lielāko daļu no 40 miljoniem pārdoto licenču nodrošinājusi iepriekšējo Windows operētājsistēmu atjaunināšana uz Windows 8, vēsta Reuters.

Skaitlis tomēr nenozīmē to, ka Windows 8 savās ierīcēs patlaban lieto ievērojams skaits cilvēku. Daļa no licenču pircējiem ir datoru ražotāji, kas tirgū piedāvā Windows 8 ierīces.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Microsoft: «Šodien mēs uzņemam Nokia mūsu ģimenē»

Lelde Petrāne, 25.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 25.aprīlī Microsoft paziņojis, ka Nokia ierīču un pakalpojumu biznesa iegādes process ir noslēdzies. Iegādi ir apstiprinājuši Nokia akcionāri un atļauju devušas atbildīgās publiskā sektora organizācijas dažādās pasaules valstīs. Iegādes procesa noslēgšana iezīmējot pirmo soli abu uzņēmumu apvienošanā.

«Šodien mēs uzņemam Nokia ierīču un pakalpojumu biznesu mūsu ģimenē. Nokia mobilās tehnoloģijas dos lielu ieguldījumu mūsu kopējā biznesa attīstībā,» norāda Microsoft izpilddirektors Satja Nadela (Satya Nadella).

Satjas Nadelas tiešā pakļautībā būs bijušais Nokia prezidents un izpilddirektors Stefans Elops (Stephen Elop), kurš ir iecelts par Microsoft ierīču grupas viceprezidentu. Elops pārraudzīs ierīču biznesu, kas ietver Lumia viedtālruņus un planšetdatorus, Nokia mobilos telefonus, Xbox ierīces, Surface un Perceptive Pixel iekārtas un aksesuārus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Nozīmīgākās elektropreces, ar kurām sākas 2013. gads

Jānis Rancāns, 07.01.2013

Samsung jaunākais Smart TV televizors. Kompānija jau veikusi vairākus savu jaunāko Smart TV iekārtu izmēģinājumus. Lai gan pagaidām informācijas par gaidāmo papildinājumu Smart TV klāstā ir maz, nenoliedzami ierīces prezentācija būs viens no izstādes centrālajiem notikumiem.

Foto: Reuters/Scanpix

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lasvegasā šonedēļ darbu uzsāks viena no tehnoloģiju pasaules ievērojamākajām izstādēm – Patērētāju elektronikas preču šovs (Consumer Electronics Show). Sagaidāms, ka tajā tehnoloģiju kompānijas iepazīstinās ar saviem jaunākajiem produktiem un ierīcēm.

Izstādē vēsturiski prezentētas ierīces, kas turpmākajos gados kļuvušas populāras un radušas plašu pielietojumu. Tā, piemēram, 1970. gadā izstādē tika prezentēts videokasešu ierakstītājs, 1981. gadā CD atskaņotājs, 1996. gadā DVD diski, 2001. gadā Microsoft Xbox spēļu konsole, 2012. gadā Intel Ultrabook u. c.

Interesantākās ierīces, kuras pasaules kpompānijas visticamāk prezentēs izstādē apkopojis portāls Business Insider.

Komentāri

Pievienot komentāru