Jaunākais izdevums

Šovbiznesa pasauli satricinājis vēl viens mīklains modeles nāves gadījums

Kā ziņo ārzemju mediji, modeles dzīvoklis bija apzagts. „Zagļi bija nozaguši visas vērtīgās lietas, kas piederēja meitenei, tostarp PC un fotokamera,” paziņojis modeles draugs Džoels Berijs.

Zināms, ka modele uz Šanhaju devusies jūnija vidū pēc modeļu aģentūras JH Model Management ielūguma. Pēc adreses, kas bija minēta, kā firmas atrašanās vieta policija un žurnālisti šo modeļu aģentūru neatrada. Savukārt 8. jūlijā uzņēmuma mājaslapa kļuva nepieejama. Neilgi pirms tam kompānijas preses dienests paziņoja, ka garantē modeļu drošību tikai viņu darba laikā.

Pretējā mājā esošā veikala darbinieki pastāstījuši, ka nama augšējā stāvā patiešām atradusies modeļu aģentūra, kurā strādājuši četri cilvēki. Kāds veikala darbinieks norādījis, ka pirms nedēļas redzējis Diānu kopā ar divām austrumnieciska izskata meitenēm.

Savukārt Barbaras Kultišas modeļu aģentūra, kurā meitene strādāja medijiem norāda, ka Diānas brauciens uz Šanhaju nekādi nav saistīts ar aģentūras darbu. Bojāgājušās draugi pastāstījuši, ka meitene Šanhajā it kā esot piedalījusies viskija reklāmā, vai puskaila dejojusi padzīvojušiem vīriešiem. Baumots arī ka Diāna nav bijusi apmierināta ar JH Model Management un grasījusies pēc 2 nedēļām pamest Šanhaju.

Ziņu aģentūras ziņo, ka Diānas karjera esot atradusies slavas sākumā, neilgi pirms traģiskās nāves meitene grasījās parakstīt izdevīgu līgumu ar Milānas modeļu aģentūru. Vienlaicīgi, spriežot pēc viņas draugu vārdiem, kaut kas ir izjaucis modeles nodomus un viņa bija spiesta atgriezties Ķīnā. Pēdējais ieraksts viņas dienasgrāmatā Facebook skan:” Diāna ir pazaudējusi savu otru pusīti”.

Jāpiebilst, ka jūnija nogalē no sava dzīvokļa balkona Manhetenā nokrita krievu supermodele Ruslana Koršunova. Saskaņā ar izmeklētāju versiju – meitene beigusi dzīvi pašnāvībā, tiesa iemesli tā arī netika noskaidroti. Viņas ierakstus blogā var izlasīt šeit.

R. Koršunova 20 gadu vecumā gāja bojā 28. jūlijā izkrītot no devītā stāva balkona. Meitene bija viena no vispieprasītākajām un veiksmīgākajām modelēm.

2. jūlijā viņai bijusi dzimšanas diena – 21. Pirms pieciem gadiem viņas ideālās auguma proporcijas novērtēja izdevniecība Debbie Jones, nosaucot tolaik 16 gadus veco pusaudzi par „moleli numur 1” . Pēc novērtējuma viņas karjera strauji virzījās uz augšu – darbs Ņujorkā, Parīzē, Londonā, Milānā un Maskavā. R. Koršunova strādājusi pie tādiem pasaules modes grandiem, kā Vera Vong, Kristiāns Diors un Betsija Džonsone.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā mērogā uzsākta kravas kuģa Arctic Sea meklēšana. Kuģis mīklainos apstākļos pazudis brīdī, kad tas šķērsojis Lamanša šaurumu, ziņo Independent.

Tiek uzskatīts, ka šis ir pirmais nolaupītais kuģis mūsdienās, kas nolaupīšanas brīdī atradies Lamanša šaurumā. Independent vēsta, ka kuģa īpašnieki nāk no Latvijas, taču ne Liepājas, ne Ventspils ostas uzņēmēji nevarēja Db sniegt nekādu informāciju par kuģi, apšaubot Independent rakstīto, ka tas bijis Latvijas kuģis.

Maltā reģistrētais Latvijas kuģis ar 15 cilvēku apkalpi un 1 miljona sterliņu mārciņu vērtu kokmateriālu kravu pazuda šī gada jūlija beigās. Tas bija ceļā no Somijas uz Alžīriju.

Tagad tiek uzskatīts, ka laikā, kad Lielbritānijas krasta apsardze sazinājās ar kuģi, runātājs bijis viens no nolaupītājiem, vai arī kāds no kuģa apkalpes, kuram tobrīd, iespējams, draudēts ar ieroci.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šoreiz 38 gadus vecā modele tiesāta par agresīvu uzvedību 3. aprīlī uz British Airways borta, kur viņa pamanījās sarīkot skandālu un palaist rokas.

Iemesls bija pazaudēta bagāža, kuru modele nozaudēja jaunajā terminālī Hītrovas lidostā. Pirmajās termināļa atvēršanas dienās ar traucējumiem strādāja bagāžas apstrādes iekārtas. Policisti N. Kempbelu nocēla tieši no lidmašīnas borta. Pēc aizturēšanas viņu atlaida pret ķīlu, ziņo newsru.com.

Šo ceturtdien, 29.maijā modeli izsauca uz policijas iecirkni Hītrovas lidostā, kur viņu iepazīstināja ar izvirzītajām apsūdzībām un iedeva pavēsti par ierašanos tiesā Londonas priekšpilsētā Aksbridžā 20.jūnijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Zviedrus šokējušas Volvo meitenes Šanhajas šovā

Lelde Petrāne, 23.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kad autoražotājs Volvo presei atklājis savu ekspozīciju šā gada Šanhajas auto šovā Ķīnā, sapulcējušos žurnālistus sagaidījušas sievietes ar nevainojamu meikapu vakarkleitās un augstpapēžu kurpēs, vēsta thelocal.se.

Zviedrijas medija žurnālists raksta, ka trūcīgi ģērbtas sievietes auto izstādēs nav nekas neparasts, bet līdz šim Zviedrijas kompānijas, piemēram, Volvo no tā esot centušās izvairīties.

Volvo ekspozīcijā modeles pārvietojušās, pozējot pie transportlīdzekļiem un pa laikam pielabojot uzklāto kosmētiku.

«Viņas ir mūsu jaunās kravas automašīnu vadītājas,» kā joku klātesošajiem žurnālistiem sacījis Volvo Trucks Āzija vadītājs Pārs Ostbergs (Pär Östberg).

Redzot, ka zviedru žurnālists nesmejas, viņš sācis skaidrot, ka šāda lieta Ķīnā šķiet populāra.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kas notiek tad, kad no darba tiek atlaista redaktore, kura strādājusi vienā no pasaulē prestižākajiem modes žurnāliem? Viņa par to sāk rakstīt un atklāj nepatīkamu informāciju, tai skaitā to, ka modeles ēd kabatlakatiņus, lai izvairītos no izsalkuma lēkmēm.

Ilggadējā Austrālijas Vogue redaktore Kirstija Klementa (Kirstie Clements) tika atbrīvota no darba pēc tam, kad žurnālā bija nostrādājusi 25 gadus. Tagad viņa nākusi klajā ar grāmatu Vogue faktors (The Vogue Factor). Tas ir «insaidera» stāsts par to, ko patiesībā slēpj šī žurnāla spīdīgie vāki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

120 tūkstošu sods par melnādainu modeļu nenodarbināšanu

, 23.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Prasītāji un Sanpaulu Modes nedēļas organizatori panākuši vienošanos saistībā ar pretenzijām, ka pasākumā piedalās pārāk maz melnādainas un jauktu rasu modeles, ziņo BBC.

Saskaņā ar vienošanos ir jānodrošina, ka 10% no visām modelēm ir afrikāņu vai iezemiešu modeles.

Pagājušajā gadā tika secināts, ka tikai 8 no 344 modelēm, kuras piedalījās pasākumā, bija melnādainas. Tie ir tikai 2.3%.

Ja organizatori pārkāps vienošanos, tad tiem draud 120 000 ASV dolāru soda nauda.

Sanpaulu Modes nedēļa, kas notiks jūnijā, parasti piesaista visas pasaules uzmanību.

Lai gan aptuveni puse no Brazīlijas iedzīvotājiem ir melnādaini vai jauktu rasu, Brazīlijas melnādainās modeles atzīst, ka vienmēr ir bijis vieglāk atrast darbu citā valstī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms kāda laika rakstīju par apdrošinājuma ņēmēja un apdrošinātā pienākumu sadarboties ar apdrošināšanas kompāniju, lai apdrošinātāja solījums tiktu realizēts kā jauna jumta uzlikšana vai nozagtās mantas aizstāšana ar līdzvērtīgu. Nenoliedzami, apdrošinājuma ņēmējam un apdrošinātajam ir jāveic visi saprātīgie pasākumi, lai samazinātu zaudējumu apmēru, kā arī jāsniedz apdrošinātājam informāciju un jādod iespēju konstatēt zaudējumu apjomu. Tomēr, kur ir robežšķirtne – kad apdrošinātājs prasa nesamērīgi daudz?

Es maksāšu, ja maksāsi arī Tu

Pavisam nesen nācās saskarties ar savdabīgu vienošanos par savstarpējo sadarbību starp apdrošinātāju un apdrošināto. Vienošanās būtība bija sekojoša: apdrošinātājs apņēmās izmaksāt atlīdzību, par nozagtu automašīnu, ja apdrošinātais (a) nākamos divus gadus pagarinās ar attiecīgo apdrošināšanas kompāniju noslēgtos līgumus un (b) apņemas apdrošināt visus jauniegādātos transportlīdzekļus un nekustamos īpašumus pie attiecīgā apdrošinātāja. Lieki piebilst, ka šīs vienošanās noteikumi paredzēja arī nesamērīgi liela līgumsoda piemērošanu gadījumā, ja apdrošinātais nolemj no tās atkāpties. Lai gan sākotnēji šāda fabula var likties kā ideāls risinājums, kurā «vilks paēdis, bet kaza dzīva», tomēr tas ir maldīgs priekšstats, un ļoti daudz kas ir atkarīgs no lietas faktiskajiem apstākļiem. Es apskatīšu divus iespējamos scenārijus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc mirušās koksnes daudzuma uz vienu meža hektāru Latvija atrodas trešajā vietā Eiropas Savienībā.

Par to liecina Eiropas mežu statistikas dati (2015. g.), kā arī Latvijas Valsts mežzinātnes institūta Silava Meža resursu monitoringa dati.

Vairāk nekā Latvijā mirušās koksnes apjomi ir Francijā un Slovākijā. Tādās mežiem bagātās lielvalstīs kā Somija un Zviedrija atmirušās koksnes daudzums ir trīs līdz teju piecas reizes mazāks.

Latvijas mežos netiek izmantota koksne 64,3 milj. m3 apmērā, kura tiek atstāta sapūšanai, kas pat pie malkas cenas ir 1,3 miljardu eiro vērtībā. Koksnes resursu cenu ziedu brīžos šī summa pārsniedza divus miljardus eiro, savukārt šīs koksnes iepludināšanas ekonomikā multiplikatīvais efekts varētu šo summu labvēlīgos apstākļos pat dubultot.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Aristocrat Kids modeles Gabrielas dzīvesstāsts un karjera

Monta Glumane, 05.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājniecei Gabrielai Cēlājai ir tikai seši gadi, bet viņa kā bērnu modes zīmola «Aristocrat Kids» modele jau piedalījusies «Rīgas Fashion Week» un Milānas modes nedēļā.

Ar bērnu modes zīmolu «Aristocrat Kids» Gabriela uzsāka sadarbību pirms diviem gadiem. «Viņai ļoti patika skaistas kleitas un fotografēties. Es redzēju, kā viņa mēģina kombinēt apģērbu un ka tas viņai ir interesanti. Sekoju līdzi «Aristocrat Kids» aktivitātēm un pamanīju, ka viņi izsludina pieteikšanos uz fotosesiju. Pieteicāmies un Gabriela tika uz lielā kataloga pavasaris – vasara 2017 fotosesiju,» stāsta Gabrielas mamma Elīna Cēlāja.

Šobrīd Gabriela sadarbojas ar «Aristocrat Kids», bet šovasar piedalījusies arī peldkostīmu un pludmales apģērbu zīmola «Slow beachwear» modes skatē un kolekcijas mammām un meitām jeb «Mini Me» peldkostīmu fotosesijā. Gada laikā mazā liepājniece piedalās divās modes skatēs, kā arī divas reizes gadā «Aristocrat Kids» rīko jauno apģērbu līniju fotosesijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Nākotnē katrai iekārtai būs savs digitālais dvīnis

Anda Asere, 30.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc pieciem gadiem industriālās iekārtas varētu tikt piegādātas komplektā ar programmatūru, kurā būs reālās iekārtas virtuālais dvīņubrālis, kas modelēs notiekošo vienu soli uz priekšu

«Ražošanā šobrīd valda ceturtās industriālās revolūcijas koncepcija. Notiekot kārtējai industriālajai revolūcijai, ražošanas līnijās ievietojot sensorus, var iegūt atgriezenisko saiti un uzlabot procesus. Izstrādājot jaunas iekārtas, inženieri izdomā koncepciju, modelē to virtuālā vidē datorā, jo fizikālā prototipēšana mūsdienās maksā diezgan dārgi. Inženieri modelē, kā iekārta vai process uzvedīsies reālajā pasaulē, uztaisa vairākus ciklus, lai atrastu optimālo, sāk ražošanu. Paredzu, ka pēc pieciem gadiem katra industriālā iekārta tiks piegādāta komplektā ar īpašu programmatūru, kura modelēs notiekošo vienu soli uz priekšu. Pēc desmit gadiem tas būs pat mūsu cepeškrāsnij – ieliksim kaut ko krāsnī un tā pati izdomās, kā gatavot,» lēš Mihails Ščepanskis, SIA CEnOS līdzīpašnieks. Šis uzņēmums izstrādā platformu, kas apvieno vairākus atvērtā koda rīkus. Aiz atvērtā koda stāv lielas kopienas, kas tos strauji attīsta. «Mēs tās apvienojam un no šīm divām salām veidojam vienu kontinentu. Tā kā atvērtais kods ir pieejams ikvienam, tas paver iespējas inženieriem izveidot programmatūru un izstrādāt pielāgotas tehnoloģijas, kas būtu digitālo dvīņu pamatā,» viņš skaidro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējo divpadsmit mēnešu laikā Brazīlijas modele un kinoaktrise Žizele Bundhena spējusi nopelnīt 42 miljonus ASV dolāru un saskaņā ar žurnāla Forbs izveidoto sarakstu ir pasaules pelnošākā modele.

Nākamās pasaules pelnošākās modeles no saraksta līderes ievērojami atpaliek. Otrajā un trešajā vietā ierindojusies austrāliete Miranda Kerra un brazīliete Adriana Lima. Abas modeles divpadsmit mēnešu laikā nopelnījušas attiecīgi 7,2 un sešus miljonus ASV dolāru.

Lielbritānijas modele Keita Mosa, kura bijusi daudzu slavenu modes namu seja, Forbes sarakstā ieņem ceturto vietu un pēdējā gada laikā nopelnījusi 5,7 miljonus ASV dolāru. Pirmo piecinieku noslēdz Ķīnas modele Liu Vena, kurai aizvadītais gads ienesis 4,3 miljonus ASV dolāru. Forbes prognozē, ka L. Vena, palielinoties Ķīnas starptautiskajai nozīmei, kļūs ietekmīgāka un pieprasītāka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Ekonomisko stāvokli var vērtēt arī pēc prostitūtu cenām un konservēto pupiņu indeksa

LETA, 29.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomikas ziņu vietne Business Insider apkopojusi neparastākos indeksus, pēc kuriem tiek novērtēts valstu ekonomiskais stāvoklis un iedzīvotāju pirktspēja.

Starp neparastajiem ekonomikas novērtēšanas rīkiem iekļuvis arī Latviešu prostitūtu indekss, kuru veido tirgus pieprasījums un piedāvājums. Uzplaukuma laikā sievietes var atrast labāku darbu, tāpēc ir mazāk prostitūtu un cenas pieaug.

Valstu ekonomisko situāciju var novērtēt arī pēc Seksīgo oficianšu indeksa, saskaņā ar kuru krogos un restorānos strādājošie pievilcīgie cilvēki liecina, ka valsts ekonomikai klājas plāni. Uzplaukuma laikos skaistules var izmantot savu izskatu, lai iegūtu labāk apmaksātu darbu, piemēram, modes industrijā vai korporatīvo pasākumu organizēšanā.

Viens no dīvainajiem ekonomikas indeksiem ir mazuļu autiņu dermatīta rādītājs, kas skaidrojams ar to, ka grūtākos laikos jaunie vecāki mēģina ietaupīt un mazulim autiņus maina retāk. Līdz ar to pieaug pieaug dermatīta ārstēšanai paredzēto krēmu pārdošanas apjoms, bet samazinās autiņbiksīšu tirdzniecība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

FOTO: Ieskats pasaules žilbinošākajā un dārgākajā apakšveļas šovā

Zane Atlāce - Bistere, 13.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc vairāku gadu pārtraukuma Amerikas Savienotajās Valstīs uz brīdi bija nolaidušies slavenie Victoria`s Secret eņģeļi, žilbinošā šovā Ņujorkā demonstrējot jaunāko apakšveļas kolekciju.

Iepriekš šovs norisinājās Londonā, Parīzē un citviet. Šī gada modes skates centrālais objekts – dārgakmeņu krūšturis - bija aptuveni miljonu ASV dolāru vērtais krūšturis, kas veidots no 2100 Swarovski dimantiem. Krūštura tapšana ilga 930 stundas. Unikālo darinājumu prezentēja Viktorijas eņģelis Elza Hoska.

Victoria`s Secret modes skatē piedalījās pasaules slavenākās modeles, tostarp, māsas - Bella un Džidži Hadidas, Adriana Lima, Kendala Dženere, Teilore Hila, Vinnija Hārlova un citas. Tiesa brazīliešu izcelsmes modelei Adrianai Limai šī skate bija pēdējā – nespējot valdīt asaras, viņa šova laikā paziņoja par aiziešanu no tā. A.Lima bija Viktorijas eņģelis gandrīz 20 gadus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Māmiņa no Latvijas kļūst par veļas zīmola CHANGE Lingerie reklāmas seju

Dienas Bizness, 20.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šovasar starptautiskā sieviešu veļas ražotāja CHANGE Lingerie kampaņas Model for a Day jeb Modele uz dienu ietvaros latviete Elita Šahtarina ir kļuvusi par starptautiskā zīmola apakšveļas modeli un jau sākot no septembra beigām rotās jaunās sezonas reklāmas plakātus, teikts paziņojumā medijiem.

Kampaņas mērķis bija no dažādām Eiropas valstīm izvēlēties sievietes, kuras ikdienā nav modeles, un dot tām iespēju stāties profesionālu fotogrāfu priekšā, lai parādītu, ka ikviena sieviete ir neatkārtojami skaista un unikāla.

Projekts norisinājās Kopenhāgenā, kas ir zīmola mājvieta. Jaunās modeles ne tikai piedalījās profesionālā fotosesijā, bet arī visas kopā devās apskatīt skaisto pilsētu, kur redzēja gan leģendām apvīto mazo nāriņu, gan raudzījās uz pilsētas panorāmu no slavenā Tivoli parka.

Elita atklāj, ka fotosesija, lai gan noritēja visas dienas garumā, pagāja ātri un bez pūlēm, arī satraukums par pieredzes trūkumu kameras priekšā pagaisis kā nebijis, tiklīdz tā sākusies. Vispirms katras valsts modelei bijis jāpozē vienai, taču lielākais izaicinājums bija kopbilžu uzņemšana, kad visām meitenēm vienlaicīgi bija jābūt ar nevainojamām pozām un sejas izteiksmi, ko bez iepriekšējas pieredzes nav nemaz tik viegli izdarīt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Virkne franču modes zīmolu, tostarp Christian Dior un Yves Saint Laurent, trešdien paziņojuši, ka atteiksies no pārlieku tievām modelēm.

Uzņēmumi LVMH un Kering, kam pieder vairāki desmiti zīmolu, paziņoja, ka aizliegs izmantot pieaugušo auditorijai domātām reklāmām un pasākumiem modeles, kas ir jaunākas par 16 gadiem.

Francijā maijā tika pieņemts likums, kas prasa no modelēm ārsta izziņu, kurā apliecināts, ka viņām ir laba veselība.

LVMH un Kering paziņoja, ka šajā ziņā vēlas darīt vēl vairāk, un turpmāk izmantos tikai modeles, kuru apģērba izmērs nav mazāks par 34. saskaņā ar Francijas sistēmu. Vīriešiem par minimālo robežu noteikts 44.izmērs.

LVMH un Kering ieviesušas arī citus ierobežojumus. Tostarp aizliegts pasniegt alkoholu modelēm, kas jaunākas par 18 gadiem, un noteikts, ka tik jaunām meitenēm visos pasākumos un fotosesijās nepieciešams pavadonis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Latviešu modele Karlīna Caune izraudzīta par zīmola Elizabeth Arden reklāmas kampaņas seju

LETA, 03.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu modele Karlīna Caune izraudzīta par zīmola Elizabeth Arden nākamā gada globālās reklāmas kampaņas seju, vēsta The Moodie Report.

Elizabeth Arden parakstījis ar Cauni ekskluzīvu līgumu, kas paredz latviešu modeles dalību reklāmas kampaņās, marketinga programmās un sabiedrisko attiecību pasākumos, kā arī zīmola digitālo un sociālo mediju platformās.

«Mūsdienīga Elizabeth Arden sieviete ir kaismīga, multikulturāla personība, kurai ir aktīvs profesionāls dzīvesveids. Karlīnā Caunē mēs esam atraduši skaistu un inteliģentu jaunu sievieti, kurā iemiesojušies zīmola Elizabeth Arden ideāli,» norāda Elizabeth Arden priekšsēdētājs Skots Bītijs.

Caune sacījusi, ka ir pagodināta par noslēgto līgumu. «Man ir liels gods pievienoties šim ikoniskajam zīmolam. Es vienmēr esmu mīlējusi [šī zīmola] produktus, kā arī pašu Elizabeti Ardēnu. Viņa apsteidza savu laiku, un mani iedvesmo viņas filozofija par sieviešu dabiskā skaistuma izcelšanu. Es esmu ļoti priecīga pievienoties kopienai, kas atbalsta spēcīgas un pašpārliecinātas sievietes,» sacīja Caune.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Zaļajā «noliktavā» esošie resursi nevar glabāties mūžīgi, un, ja tos neizmanto, tie iet bojā.

Latvija ir bagāta valsts, jo tās mežos netiek izmantota koksne 1,5 miljardu eiro vērtībā, kura tiek atstāta sapūšanai

Par to liecina Eiropas mežu statistikas dati (2015.g.), kā arī Latvijas Lauksaimniecības universitātes profesora Dagņa Dubrovska aprēķini. Viņš norāda, ka pēc mirušas koksnes daudzuma uz vienu meža hektāru Latvija atrodas trešajā vietā visā Eiropas Savienībā, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

«Vairāk par Latviju mirušās koksnes apjomi ir Francijā un Slovākijā, kurai mūsu valsti izdevās šajā parametrā «pārspēt» tikai tāpēc, ka pēc 2004. gada lielās vētras postījumiem tā piekrita dabas draugu uzstādījumam par to, ka aizsargājamās dabas teritorijās vētrā cietušo koksni vajag atstāt sapūšanai, kā rezultātā Slovākijai tas vēlāk izvērtās cīņā ar mizgraužu savairošanos,» stāsta D. Dubrovskis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

VK: VID iedzīvotājiem nav laicīgi atmaksājis nodokļu pārmaksu 23,6 miljonu apmērā

Rūta Lapiņa, 03.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Revīzijā par Saimnieciskā gada pārskatu Valsts kontrole (VK) atklājusi trūkumus gan aktīvu un ieguldījumu uzskaitē pašvaldībās, gan normatīvo aktu regulējumā, gan arī valsts iestāžu darbībā, pildot to pamatfunkcijas. Tostarp VK norāda uz četriem aspektiem Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbībā, kas norāda uz trūkumiem vienlīdzīgas un godprātīgas attieksmes nodrošināšanā pret iedzīvotājiem.

Pirmkārt, VK revīzijā ir konstatējusi, ka VID 2016. gadā nav savlaicīgi atmaksājis pārmaksātos nodokļus 23, 6 milj. EUR apmērā. Kavējot likumā noteikto atmaksas termiņu, VID nodokļu maksātājiem atmaksājamo summu nepalielināja ar nokavējuma naudu kopumā 30 tūkst. EUR apmērā.

Otrkārt, VK ir secinājusi, ka tiesību akti viennozīmīgi nenosaka, kādā termiņā pēc fiziskās personas nāves ir dzēšamas nodokļu pārmaksas. Tāpēc pastāv iespēja, ka VID ir dzēsis nodokļu pārmaksas mirušām personām laikā, kad uz nodokļu pārmaksu vēl bija tiesīgi pieteikties mantinieki. Pērn VID dzēsa gandrīz 300 personu, kuras mirušas 2015. gadā, nodokļu pārmaksas 44 tūkst. EUR apmērā. 2016. gadā 392 mirušo personu nodokļu pārmaksas ir 55 tūkst. EUR apmērā. Mantiniekiem ir tiesības šīs pārmaksas atgūt mantošanas procesā, taču mantinieki atbilstoši normatīvajiem aktiem nevar no VID iegūt informāciju par nodokļu pārmaksas apjomu. «Lai nodrošinātu vienlīdzīgu un godprātīgu attieksmi pret iedzīvotājiem, VID ir jābūt konsekventiem savā darbībā, gan iekasējot nodokļus, gan atmaksājot pārmaksātos nodokļus, kā arī samazinot administratīvo slogu. VID ir jārāda piemērs, ievērojot visas tās pašas prasības, kas jāizpilda ikvienam nodokļu maksātājam,» norāda valsts kontroliere Elita Krūmiņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nekā personīga: Videokameras Plataci pēdējo reizi fiksē savās mājās Baltezerā

Lelde Petrāne, 30.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Videokameras fiksējušas, ka advokāts Ainārs Platacis pazušanas dienā uz brīdi ieradies savās mājās Baltezerā. Policija atmetusi versiju, ka A. Platacis pazušanu inscenējis, lai slēptos, svētdien vēstīja TV3 raidījums Nekā personīga.

Turpat nedēļa pagājusi kopš mīklainos apstākļos pazudis elites advokāts A. Platacis. Lai gan viņa automašīna pamesta atrasta Muceniekos, policijas pagaidām spēcīgākā darba versija ir, ka pret pretrunīgās lietās iesaistīto advokātu pastrādāts noziegums viņa privātmājā Baltezerā, noskaidrojuši raidījuma veidotāji.

Pirmdienas vakarā pēc septiņiem A. Platacis esot atvadījies no kolēģiem, sakot, ka dodas mājās. Iesēdies biroja melnajā Mercedes automašīnā un devies uz Baltezeru.

Iepriekš izskanējušo informāciju, ka māju tā arī A. Platacis tovakar nav sasniedzis, apgāžot A. Platača kaimiņa uzņēmēja Jūlija Krūmiņa īpašumā uzstādīto videonovērošanas kameru ieraksts. Kamera fiksējusi, ka apmēram 19.40 Platacis tovakar ir iegriezies mājās. Taču pēc nepilnām desmit minūtēm devies atkal prom.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Plataci varētu meklēt ekstrasenss

Valdis Vikmanis, 03.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zvērinātu advokātu padome aicina tiesībsargājošās iestādes izmantot visus resursus, lai noskaidrotu kolēģa Aināra Platača pazušanas apstākļus un iemeslus.

Daudzu skandalozu lietu atklāšanā Latvijā piedalījušies ekstrasensi un dziednieki, piemēram, nepilngadīgās zvērīgi nogalinātās Olgas Kozlovas slepkavības vietu Jaunciema mežā pirms gada palīdzēja atrast dziednieks Rolands Tiltiņš.

Laikraksts Neatkarīgā sazinājās ar dziednieci Gaidu Lākuti, lai noskaidrotu, vai A. Platača meklēšanā varētu palīdzēt ekstrasenss. «Jocīgi, šorīt pamodos ar domu par šo cilvēku. Fonā skanēja televizors, un piesaistīja viņa uzvārds. Nodomāju – vai tiešām cilvēkam bija tik platas acis?» saka gaišreģe.

Viņa stāsta, ka lūgumi atrast pazudušas personas izskan bieži un ekstrasenss vairākumā gadījumu spēj palīdzēt. Tomēr informācija bieži vien ir ļoti intīma, tāpēc to nevar stāstīt kuram katram. «Nepazīstamiem cilvēkiem, arī darba kolēģim, ekstrasenss nestāstīs, kas ar cilvēku noticis. Palīdzību jāmeklē vistuvākajam cilvēkam, vislabāk mātei,» saka G. Lākute. Viņa norāda, ka A. Platača lietā nav iedziļinājusies, taču savas vīzijas viņai radušās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

24. oktobrī Latvijas nacionālais aviopārvadātājs airBaltic atcēlis divus reisus – uz Norvēģijas galvaspilsētu Oslo un Vācijas pilsētu Hamburgu, liecina informācijas lidostas Rīga mājaslapā.

Atcelts šodien plkst. 09:30 paredzētais reiss uz Oslo, kā arī reiss plkst. 13:00 paredzētais reiss uz Hamburgu.

Db.lv nav izdevies saņemt oficiālu lidsabiedrības ziņojumu par to, kādēļ atcelti abi lidojumi.

Jau ziņots, ka airBaltic padome par jauno izpilddirektoru un valdes priekšsēdētāju ir izvēlējusies Martinu Gausu (Martin Gauss), kurš stāsies amatā no 1.novembra.

Šā gada septembrī airBaltic mīklainos apstākļos jau atcēla vairākus reisus, ieskaitot uz Berlīni, Briseli, Palangu, Tallinu, Tartu un Viļnu. Toreiz aviokompānija skaidrojumus par reisu atcelšanu nesniedza.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Mans brālis nav pazudis, viņš ir nogalināts,» laikrakstam Diena sacījis ilggadējais Latvijas iekšlietu struktūru darbinieks, vēlāk Latvijas pirmais privātdetektīvs Marks Dubovickis, kura brālis Jakovs 2011. gada 29. decembrī Jūrmalā izveda pastaigā suni, bet mājās neatgriezās.

Policija Jakovu izsludinājusi meklēšanā kā bezvēsts prombūtnē esošu, bet nenoliedz, ka ir arī versijas par iespējamām pret viņu vērstām kriminālām darbībām, informē laikraksts.

M. Dubovickis stāstījis, ka suns atgriezies mājās viens, un, pārmeklējot apkārtni, J. Dubovickis nav atrasts. Neilgi pirms pazušanas J. Dubovickis stāstījis dzīvesbiedrei par aizdomīgu mašīnu, ko pamanījis vietā, kur parasti laiž suni paskraidīt pa mežu. Toreiz viņam licies, ka tie varētu būt autozagļi, jo, pamanījuši, ka J. Dubovickis viņus ievērojis, mašīnā sēdošie vīrieši uzvilkuši melnas kapuces.

Uzņēmumu reģistra dati liecina, ka J. Dubovickis agrāk iesaistījies uzņēmējdarbībā un līdz 2000. gadam bijis direktors kādā uzņēmumā, kas nodarbojas ar valūtas maiņas punktu uzturēšanu un operācijām ar vērtspapīriem. Kopš viņš no tā aizgājis, ziņu, ka pazudušais būtu turpinājis uzņēmējdarbību, nav, tomēr Dienas rīcībā esošā informācija liecina, ka viņam bijis ilgstošs konflikts ar bijušo biznesa partneri. J. Dubovickim bijis arī juridisks konflikts ar bijušo sievu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stora Enso Oyj, Eiropas lielākais papīra ražotājs, zaudēto kravu uz pazudušā kuģa Arctic Sea novērtējis par aptuveni 1.3 miljoniem eiro, ziņo aģentūra Bloomberg.

Kuģa operators bija Somijā bāzētā kompānija Oy Solchart Management AB, ko vada krievu izcelsmes uzņēmējs. Sākotnējā informācija ārvalstu aģentūrās, kā arī neoficiāla informācija liecināja, ka kuģis, kas reģistrēts Maltā, patiesībā piederot Latvijas uzņēmējiem. Db mēģināja sazināties ar Somijas kompānijas vadītāju, taču viņš uz telefona zvaniem neatbildēja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Gājis bojā Kuģniecības pārstāvis liela mēroga krāpšanu izmeklēšanā

Dace Preisa; Elīna Pankovska; Guna Gleizde, 19.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien mīklainos apstākļos gājis bojā AS Latvijas Kuģniecība pilnvarotais pārstāvis liela mēroga krāpšanas krimināllietas izmeklēšanā Vents Kodols, ziņo Latvijas kuģniecības pārstāvji.

Sīkāka informācija tiks publiskota šodien preses brīfingā.Uzņēmumam zināmos faktus sniegs AS Latvijas Kuģniecība padomes priekšsēdētājs Māris Gailis un Juridiskā dienesta vadītājs Edvīns Bērziņš.

Pēc DB rīcībā esošās informācijas viņš esot "nolecis" no kādas daudzdzīvokļu mājas Rīgā Dignāju ielā piektā stāva kāpnēm. Policija neapstiprināja, ka bojā gājušais Dignāja ielā ir V. Kodols. Taču norādīja, ka nav pierādījumu par to, ka kāds būtu "palīdzējis" bojā gājušai personai pārkrist pār margām.

Kodols bijis LK padomes īpaši pilnvarotais pārstāvis, un viņa pienākumi bija LK pārstāvība kriminālprocesā par vairāku desmitu miljonu ASV dolāru izkrāpšanu no uzņēmuma 2003-2005.gadā un tiesvedības nodrošināšana LK piederošo vientipa kuģu kompāniju zaudējumu piedziņā Apvienotajā Karalistē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas kuģniecība jau šodien sagatavojusi iesniegumu Valsts policijai, norādot uz iespēju, ka izkrāpšanā vainojamās personas mēģinājušas ietekmēt Venta Kodola darbību vai bijušas ieinteresētas viņa bojāejā.

Par to preses brīfingā informēja LK amatpersonas. AS Latvijas Kuģniecība padomes priekšsēdētājs Māris Gailis norādīja, ka uzņēmuma vadībai ir aizdomas, ka V. Kodola nāves gadījums saistīts ar viņa profesionālo darbību kompānijā nevis sadzīvi.

Db jau vēstīja, ka šodien mīklainos apstākļos gājis bojā AS Latvijas Kuģniecība pilnvarotais pārstāvis liela mēroga krāpšanas krimināllietas izmeklēšanā Vents Kodols. Viņa pamatpienākumi bija AS Latvijas Kuģniecība interešu pārstāvība kriminālprocesā par vairāku desmitu miljonu ASV dolāru izkrāpšanu no uzņēmuma 2003.-2005.gadā un tiesvedības nodrošināšana no AS Latvijas Kuģniecība piederošo vientipa kuģa kompāniju puses par zaudējumu piedziņu Apvienotajā Karalistē, informē Kuģniecība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Vēlas izbeigt kriminālprocesu par Kodola nāvi

Elīna Pankovska, 14.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policija ir sagatavojusi lēmumu par kriminālprocesa izbeigšanu saistībā ar AS Latvijas Kuģniecības (LK) padomes īpaši pilnvarotā pārstāvja Venta Kodola nāvi šā gada martā.

Šobrīd lēmums ir aizsūtīts uz prokuratūru saskaņošanai, DB informēja VP pārstāve Linda Neimane – Zobena. Izbeigt procesu esot prokuratūras iniciatīva, bet sīkāki komentāri netiek sniegti.

DB jau vēstīja, ka LK pilnvarotais pārstāvis liela mēroga krāpšanas krimināllietas izmeklēšanā V.Kodols gāja bojā mīklainos apstākļos. Viņš tika atrasts kādas daudzstāvu mājas Dignāju ielā kāpņu telpā. Viņš bija nokritis no mājas piektā stāva.

V.Kodola pamatpienākumi bija LK interešu pārstāvība kriminālprocesā par vairāku desmitu miljonu ASV dolāru izkrāpšanu no uzņēmuma 2003.–2005.gadā un tiesvedības nodrošināšana no LK piederošo vientipa kuģa kompāniju puses par zaudējumu piedziņu Apvienotajā Karalistē, informēja Kuģniecība.

Komentāri

Pievienot komentāru