Citas ziņas

Motociklu sezonas starts – Ķīpsalā 30. aprīlī

Andris Zeļenkovs [email protected], 27.04.2005

Jaunākais izdevums

30.aprīlī Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Motociklu sezonas atklāšana – nozīmīgs Baltijas motoentuziastu pasākums tiem, kas ik dienu atrodas ceļā, tiem, kas savā braucamrīkā sajūt dvēseli un kam braukšanas prieks ir vairāk nekā tikai iespēja pārvietoties. Dienu un nakti Rīgā rūcinās motocikli. Kā norāda viens no projekta veidotājiem Kaspars Cimermanis, “katru gadu arvien palielinās to cilvēku skaits, kas savu ikdienu vai aktīvo atpūtu saista ne tikai ar tehnisku motobraukšanu, bet ar īpašu dzīvesveidu, veltot tam daudz laika, enerģijas un arī finanses. Tieši tāpēc pasākums ir tik daudzu motofanu un šī dzīvesveida piekritēju gaidīts.” Aprīļa pēdējās nedēļas nogalē motociklisti neatkarīgi no motobraukšanas pieredzes un braucamā tipa atklās sezonu ar vērienīgu kopā sanākšanu. Jau otro gadu pēc kārtas motociklu sezona tiek atklāta tieši Ķīpsalā. „Vēja brāļu ordeņa” prezidents Aivars Freimanis uzsver, ka „ikgadējā moto sezonas atklāšana ir pasākums, kuru motociklisti organizē kā svētkus visiem Latvijas iedzīvotājiem, ne tikai motociklu īpašniekiem”, piebilstot, ka devīze ir „Brauc vai nāc kājām!” Sezonas atklāšanas starts – vairāk nekā 3 000 motociklu parāde – masveida brauciens cauri Rīgai būs plkst. 15.00. Pulcēšanās parādei sāksies jau no plkst.11.00 Ķīpsalā. Parādes noslēgums Ķīpsalā atklās vērienīgu pasākumu, kurā varēs vienuviet sastapt ne tikai visu Latvijas motoklubu pārstāvniecības, iepazīties ar sezonas plānu un piebiedrošanās iespējām, bet arī no sirds izbaudīt pavasara gaisā virmojošo brīvības, ātruma un izaicinājuma sajūtu. 30.aprīļa vakarā varēsiet redzēt un dzirdēt projektus “Ozzy Osbourn” un „Metallica”, spēlēs grupas “Karakums”, “Katedra” (Lietuva), “Fotomorgana” (Lietuva). Pēc tam visus izklaidēs dīdžeji. Hokeja fanu ievērībai! 30. aprīlī plkst. 16.00 Ķīpsalā uz diviem lielajiem ekrāniem daudzu hokeja fanu uzmanība tiks pievērsta Pasaules čempionāta hokejā spēlei starp Latvijas un Kanādas izlasi. Motociklu sezonas atklāšanu organizē Latvijas Motoklubu asociācija, “Vēja brāļu ordenis”, “Hermejs”, “Brīvie vanagi” un citi klubi sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1. Vienlaikus ar Motociklu sezonas atklāšanas pasākumu Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks arī Baltijas autotūninga šovs 2005, kur būs iespējams apskatīt labāko tūninga jomā Latvijā. Šobrīd jau ir pieteikušies spēcīgākie pārstāvji no Lietuvas un Igaunijas, tiks prezentēti vēl neredzēti Latvijas autotūninga projekti. 30. aprīlī plkst. 15.00 notiks šova kulminācija, kurā tiks pasniegti šova kausi 14 nominācijās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Centrālās vēlēšanu komisijas statistika liecina, ka starp Rīgas domes deputātu kandidātiem atrodams arī liels skaits dažādu uzņēmumu pārstāvju.

Tā vēlēšanās startē gan valdes priekšsēdētāji, gan valdes locekļi, gan direktori, gan citi augstākā līmeņa uzņēmumu darbinieki.

Lūdzām daļai no viņiem sniegt atbildes uz diviem jautājumiem:

1. Vai šis ir Jūsu pirmais starts politikā?

2. Kādēļ izlēmāt iet politikā? Kāda ir Jūsu motivācija un kādi ir plāni?

(Partijas sakārtotas secībā, kādā tās atrodamas cvk.lv)

Atbildes:

- Politisko partiju apvienība Saskaņas Centrs, Partija Gods kalpot Rīgai

Deņiss Jeļizarovs, dzimšanas gads: 1981, dzīves vieta: Rīga, tautība: nav norādīta

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Notiks seno motociklu salidojums Rīga Retro 2007

, 03.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007. gada 11. augustā Rīgā notiks starptautisks seno motociklu salidojums Rīga Retro 2007, kas veltīts sporta biedrības Marss dibināšanas 100. gadadienai, Db.lv informēja Rīgas Motormuzejs.

Rīga Retro notiek jau otro gadu, to organizē Rīgas Motormuzejs sadarbībā ar Latvijas Antīko automobiļu klubu.

Salidojums sāksies ar seno motociklu parādes braucienu no Biķernieku kompleksās sporta bāzes Mežciemā uz Vecrīgu, pēc tam no plkst. 12.00 līdz 15.00 būs izstāde Rātslaukumā. Izstādes laikā notiks motociklu prezentācijas kopā ar Arni Blodonu un Valdi Kļaviņu, būs konkursi, darbosies fotosalons. Pēc tam senie spēkrati dosies braucienā uz Lēdmani.

Pasākumā piedalīsies ap 60 seno motociklu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas. Viens no vecākajiem būs 1910. gadā Beļģijā ražotais F/N motocikls, kurš ir tipisks 20. gs. sākumam un kura konstrukcijā vēl vērojami velosipēda elementi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

BMW Motorrad modeļu saime GS 2010. gadā svin 30. jubileju. Ideja par komfortablu un drošu lielas kubatūras enduro motociklu BMW ir izrādījusies tik veiksmīga, ka šādas mašīnas pārdotas vairāk nekā pusmiljonu tirāžā.

2010. gadā, atskatoties uz trim panākumu piesātinātām desmitgadēm, daudzas no uzvarām šķiet pašsaprotamas. Taču patiesībā vairākums no tām tika izkaltas idejiski drosmīgā inženieru darbā un Dakaras karstuma un smilšu peklē.

Uz priekšu caur sporta tradīcijām

Lai gan BMW markas motociklu tēls līdz nesenai pagātnei tikai retu reizi saistījies ar sportu, tieši tas lielā mērā veidojis pamatu markas tehnikas attīstībai. Jau piecdesmitajos un sešdesmitajos gados BMW ieguva daudzus titulus dažādos enduro (cross country) pasākumos. Herberts Šeks (Herbert Scheck), startējot ar modificētu BMW R GS 75/5, laika posmā no 1970. līdz 1972. gadam trīsreiz kļuva par valsts čempionu, bet 1978. gadā BMW trofeju pulku papildināja testa nodaļas darbinieks Lāslo Peress (Laszlo Peres), ar pašbūvētu vien 142 kg smagu 800 cm3 mašīnu Vācijas čempionātā iegūstot 2. vietu. Vēl vairāk – ar oficiālu rūpnīcas atbalstu pirmās vietas tika izcīnītas 1979. un 1980. gada Vācijas čempionātos. Neviens pretinieks nespēja izrādīt pretestību arī tā gada Eiropas čempionātā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Beidzot, iestājoties ilgi gaidītajam astronomiskajam pavasarim, arī ikviens motociklists un moto entuziasts aizvien aktīvāk domā par jauno motosezonu. Tādēļ, lai veiksmīgi sagatavotos jaunajai sezonai, no 25. līdz 28. martam Ķīpsalā notiks tradicionālā motociklu un aksesuāru izstāde Motocikls 2010.

Ķīpsālā izstādes apmeklētāji varēs gūt plašu ieskatu motociklu pasaulē un, konsultējoties ar speciālistiem, izvēlēties sev atbilstošāko marku un veidu motociklus, motorollerus un kvadriciklus. Tāpat būs iespējams iegādāties motociklu rezerves daļas, apģērbus, aksesuārus un uzzināt visu par remonta iespējām un tūningu. Pirmoreiz Ķīpsalā izstādes laikā, 27. un 28. martā notiks motociklu un to rezerves daļu tirgus.

Tirgus organizators – pazīstamais motospeciālists Uģis Spēlmanis – pauž pārliecību, ka šāds tirdziņš varētu iekarot popularitāti tāpat, kā tas ir visā Vakareiropā, kur tirgus pulcē aktīvos moto lietotājus un interesentus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Drīz tiks atklāta motosezona, taču liela daļa autobraucēju ar bažām gaida Brīvo vanagu uzlidojumu galvenokārt nekorektas motociklistu braukšanas kultūras dēļ.

Latvijas Motoklubu asociācijas valdes loceklis, motociklu būvētājs un braukšanas instruktors Uģis Spēlmanis atzīst, ka pēdējā laikā tā ir krietni vien uzlabojusies. Turklāt statistikas dati liecina, ka pērn no 148 bojā gājušajiem ceļu satiksmes dalībniekiem tikai trīs ir bijuši motociklisti, kas atspēko sabiedrības aizspriedumus. Motobraukšana ir dzīvesveids, taču arvien vairāk cilvēki motociklu uzskata par transporta līdzekli, tā nav tikai spēļmantiņa, kas domāta izklaidēm, teic U. Spēlmanis.

Fragments no intervijas, kas publicēta 8.marta laikrakstā Dienas Bizness:

Kurā vecumā pirmo reizi uzkāpāt uz motocikla? Kā sākās jūsu aizraušanās ar šo spēkratu?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db.lv saņēmis sūdzības no motociklu vadītājiem, kas uzskata, ka policija nepamatoti lielu uzmanību pievērsusi tieši viņu kontrolei. Esot vērojamas pat situācijas, kad policists aptur pārbaudei godīgi braucošu motocikla vadītāju, neraugoties uz to, ka blakus vieglā automašīna pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus.

Kāds motocikla vadītājs Db.lv stāstīja par situāciju, kad policists viņu apturējis pārbaudei, neraugoties uz to, ka viņš braucis godīgi, ievērojot visus noteikumus, bet turpat blakus kāds vieglās automašīnas vadītājs pārkāpis noteikumus. Motocikla vadītājs sašutis vaicājis policistam, kādēļ viņš nepievērš uzmanību vieglās automašīnas vadītāja izgājieniem, bet aptur motobraucēju, kas brauc godīgi. Policists esot atbildējis, ka tas ir Iekšlietu ministra Ivara Godmaņa rīkojums - pastiprināti kontrolēt tieši motociklu vadītājus.

Db.lv sazinājās ar I. Godmaņa padomnieku Kristu Leiškalnu, lai uzzinātu, vai šāda informācija atbilst patiesībai un vai motociklu vadītāju pastiprināta kontrole ir saistīta ar Līgo svētkiem un Jāņiem. K. Leiškalns apgalvoja, ka ministra rīkojuma pastiprināti kontrolēt tieši motociklu vadītājus gaidāmo Līgo svētku un Jāņu laikā neesot. Svētku periodā pastiprināti tiekot kontrolēti visi transportlīdzekļi neatkarīgi no tā, vai tās ir vieglās automašīnas, kravas automašīnas vai motocikli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aicina darba devējus aktīvāk pieteikt sezonas vakances

Lelde Petrāne, 26.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina darba devējus aktīvāk pieteikt sezonas brīvās darba vietas.

Piesakot sezonas vakances NVA filiālēs, darba devēji ātri atradīšot nepieciešamos darbiniekus, jo NVA reģistrēti dažādu profesiju pārstāvji, kuru pieredze, zināšanas un darba iemaņas noderēs sezonas darbu veikšanai.

Sezonas vakances darba devēji var pieteikt arī patstāvīgi, publicējot tās NVA CV/Vakanču portālā (http://cvvp.nva.gov.lv/).

Sezonas rakstura darbi ir saistīti, piemēram, ar pludmaļu, publisko peldētavu, kempingu, dabas tūrisma infrastruktūras un atpūtas vietu uzturēšanu un uzraudzību, mazumtirdzniecību, darbu kafejnīcās, peldētavās, kempingos, atpūtas vietās un parkos, ainavas elementu vai kultūrvēsturisko objektu sakopšanu, meža darbiem, sēju, stādīšanu, lopu ganīšanu, zivju audzēšanu u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

RTU studentu pilsētiņu nolemts būvēt Ķīpsalā

, 25.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīga, 2007. gada 25. aprīlis - pirmdien, 23. aprīlī, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Senāts pieņēma lēmumu par vienota RTU teritoriālā kompleksa izveidi Ķīpsalā. Plānots, ka šogad tiks sākta konceptuāla projekta izstrāde par visu RTU fakultāšu un administrācijas ēku pārvietošanu uz Ķīpsalu, kur šobrīd jau atrodas četras RTU fakultātes. Ķīpsalā paredzēta gan jaunu ēku celtniecība, gan esošo ēku rekonstrukcija.

Izanalizējot RTU attīstības iespējas, RTU Senāta Stratēģijas komisija ir secinājusi, ka galvenais šķērslis RTU tālākajā attīstībā ir saistīts ar tās struktūrvienību izvietojumu dažādos Rīgas pilsētas rajonos. Vienota RTU teritoriālā kompleksa izveide dotu iespēju nodrošināt nākotnes kvalitātes prasībām atbilstošas studijas un zinātnisko pētniecību, fakultāšu un institūtu starpnozaru efektīvu sadarbību, akadēmiskā personāla un pētniecības iekārtu pilnvērtīgu izmantošanu, studiju un pētniecības telpu racionālu apsaimniekošanu.

Pasaules prakse ir pierādījusi, ka vislabākos rezultātus sasniedz tās universitātes, kurām ir vienots akadēmiskais un zinātniskais komplekss, kurā atrodas gan studiju un pētniecības, gan sporta un atpūtas telpas, gan dienesta viesnīcas studentiem. Daļēji šāds komplekss Ķīpsalā jau ir izveidots arī RTU: Ķīpsalā atrodas Būvniecības fakultāte, Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultāte, Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāte, Elektronikas un telekomunikāciju fakultāte. Veiktie pētījumi pierāda, ka no finansiālā un no studiju kvalitātes viedokļa lietderīga būtu arī visu pārējo RTU fakultāšu izvietošana Ķīpsalā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par 207 miljoniem būvēs studentu pilsētiņu

, 25.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien, 23. aprīlī, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Senāts pieņēma lēmumu par vienota RTU teritoriālā kompleksa izveidi Ķīpsalā, Db.lv informēja RTU Informācijas centra vadītāja Jolanta Jurēvica.

Vienota RTU teritoriālā kompleksa izveidei Ķīpsalā būs nepieciešami aptuveni 207 miljoni latu. Projekta realizēšanai plānots piesaistīt valsts, Eiropas Savienības strukturālo fondu un citu finansējuma avotu līdzekļus.

Plānots, ka šogad tiks sākta konceptuāla projekta izstrāde par visu RTU fakultāšu un administrācijas ēku pārvietošanu uz Ķīpsalu, kur šobrīd jau atrodas četras RTU fakultātes. Ķīpsalā paredzēta gan jaunu ēku celtniecība, gan esošo ēku rekonstrukcija.

Izanalizējot RTU attīstības iespējas, RTU Senāta Stratēģijas komisija ir secinājusi, ka galvenais šķērslis RTU tālākajā attīstībā ir saistīts ar tās struktūrvienību izvietojumu dažādos Rīgas pilsētas rajonos. Vienota RTU teritoriālā kompleksa izveide dotu iespēju nodrošināt nākotnes kvalitātes prasībām atbilstošas studijas un zinātnisko pētniecību, fakultāšu un institūtu starpnozaru efektīvu sadarbību, akadēmiskā personāla un pētniecības iekārtu pilnvērtīgu izmantošanu, studiju un pētniecības telpu racionālu apsaimniekošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Motociklu avārijas: BTA apkopojusi lielāko apdrošināšanas atlīdzību TOP 3

Lelde Petrāne, 18.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošināšanas sabiedrība BTA Insurance Company SE (BTA), apkopojot pēdējo trīs gadu KASKO apdrošināšanas atlīdzību statistiku par negadījumiem, kuros cietuši motociklu vadītāji vai radīti bojājumi motocikliem, secinājusi, ka visbiežāk – 25 % no visiem pieteikumiem – negadījumos iekļuvuši Honda markas motociklu vadītāji. Līdzvērtīgā skaitā – 17 % no visiem pieteiktajiem negadījumiem – cietuši Kawasaki un Yamaha markas motociklu vadītāji. Visbiežāk motociklisti cietuši ceļu satiksmes negadījumos Rīgā, Rīgas reģionā un Kurzemē.

Saskaņā ar biedrības Auto Asociācija sniegto informāciju šī gada pirmajā pusgadā motociklu pirmreizējo reģistrāciju skaits ir sasniedzis 384 vienības, kas ir par 14 % vairāk nekā 2013. gada pirmajā pusgadā, kad tika reģistrēti 336 motocikli. Populārākie reģistrētie motociklu zīmoli šogad bijuši BMW, Harley Davidson un Honda.

Analizējot informāciju par pieteiktajiem apdrošināšanas gadījumiem, kuros cietuši motociklisti vai radīti bojājumi motociklam, BTA secinājusi, ka visbiežāk – 67 % no visiem motociklu KASKO atlīdzību pieteikumiem – negadījumi notikuši, motociklam saskrienoties ar automašīnu. 13 % gadījumu motociklam radīti bojājumi, uzbraucot stāvošam transportlīdzeklim, 7 % gadījumu, iebraucot bedrē un 3 % gadījumu, apgāžoties.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 26. līdz 29. martam Ķīpsalā notiks 10. motociklu un aksesuāru izstāde Motocikls 2009.

Izstādē Motocikls 2009 piedalīsies ievērojamāko motociklu marku pārstāvji un izplatītāji, tādēļ izstādes apmeklētāji varēs gūt vispusīgu ieskatu motociklu pasaulē un, konsultējoties ar speciālistiem, izvēlēties jebkuru sev vēlamo marku un veidu motociklus, motorollerus un kvadriciklus. Aprilia, BMW, Derbi, Ducati, Gilera, Harley Davidson, Husaberg, Husqvarna, Jordan, Kawasaki, KTM, Kymco, Piaggio, Suzuki, Polaris, Yamaha, Vespa un citas zīmolu preces varēs iegādāties Ķīpsalā. Tāpat būs iespējams iegādāties motociklu rezerves daļas, apģērbus, ķiveres un aksesuārus gan ielas braukšanai, gan sportam. Domājot par mazajiem braucējiem, izstādē tiks prezentēti arī bērniem piemēroti jaudīgi elektriskie kvadricikli ar gumijas riteņiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

MK lems par laukstrādnieku nodokļa ieviešanu

Dienas Bizness, 13.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru kabineta (MK) sēdē paredzēts izskatīt grozījumus likumā par iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN), kas paredz mazināt nelegālo nodarbinātības līmeni sezonas laukstrādnieku vidū, kā arī administratīvo slogu, kas saistīts ar šai nozarei raksturīgu nevienmērīgo sezonas darbinieku plūsmu.

Grozījumus likumā paredzēts izskatīt otrdien, 13. augustā. Tie paredz, kā alternatīvu jau esošajiem darbaspēka nodokļiem ieviest sezonas laukstrādnieku ienākuma nodokli, nosakot 15% nodokļa likmi, skaidro MK.

Darba devējs, kura saimnieciskā darbība ir saistīta ar augļu, ogu un dārzeņu audzēšanu, sezonas laukstrādnieku ienākuma nodokli varēs piemērot ienākumam, kuru izmaksās personai, kas tieši tiks nodarbināta augļkoku, ogulāju un dārzeņu sējā un stādīšanā, sējumu un stādījumu kopšanā, ražas novākšanā, augļu, ogu un dārzeņu šķirošanā. Tā kā darbi šajā nozarē tiek veikti izmantojot gan tehniku, gan laukstrādnieka darbu, likumprojektā paredzēts par sezonas darbu lauksaimniecības nozarē neuzskatīt traktortehnikas vadīšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Svētdien, 14. maijā plkst. 11:00 Piedzīvojumu parkā jau tradicionāli ar krāšņu velobraucienu tiks atklāta Ventspils vasaras tūrisma un velo sezona. Šogad velobrauciena moto ir “Ieripo vasarā!”

Atbilstoši moto velobrauciena dalībnieki ir aicināti padomāt par sava velosipēda un apģērba noformējumu. Kā jau ierasts, interesantākā noformējuma īpašnieki, saņems pārsteiguma balvas! Pavisam plānots apbalvot dalībniekus septiņās dažādās nominācijās.

Velobrauciens notiks divās trasēs: 2,1 km garajā bērnu trasē un 8,6 km garā trasē. Bērnu distance (2,1 km) – Starts Piedzīvojumu parkā – Saules iela – Pionieru iela – Ganību iela – Krustkalnu iela – finišs Piedzīvojumu parkā. Garā trase (8,6 km) – Starts Piedzīvojumu parkā – Saules iela – Lielais prospekts – Kroņu iela – Loču iela – K.Valdemāra iela – Ostas iela – Prāmju iela – Kuldīgas iela – Ganību iela – Krustkalnu iela – finišs Piedzīvojumu parkā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 25. līdz 28. jūnijam Jūrmalā notiks Eiropas Harley-Davidson motociklu īpašnieku kluba 18.gadskārtējais salidojums, kas sola gan plašu šova programmu, gan transporta kustības ierobežojumus pilsētā.

Tiek prognozēts, ka Jūrmalā ieradīsies ap 3000 motociklu un aptuveni 6000 motociklistu, moto īpašnieku, Harley-Davidson īpašnieku kluba biedru un citu interesentu no visas pasaules, pavēstīja Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Ingmārs Čaklais.

Jau vēstīts, ka jūrmalniekiem un pilsētas viesiem tiek solīti motociklu paraugdemonstrējumu braucieni, Harley-Davidson zīmola produktu (arī apģērba) un atribūtikas tirdzniecība, visdaudzveidīgāko motociklu izbraucieni pa pilsētu, skaistāko un interesantāk pārveidoto (tūnēto) motociklu šovs, koncerti Dzintaru koncertzālē, grandiozs parādes brauciens cauri visai Jūrmalai un pa Jūrmalas apvedceļu, izbraucieni pludmalē un daudzas citas saistošas izdarības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā radīts ekskluzīva dizaina motocikls Night Nomad, informē rīkotājsabiedrības BT1 pārstāve Inese Libere.

Motocikla pārveide veikta Latvijā motociklu dizaina meistardarbnīcā Metalhammers ar tā idejisko virzītāju un dizaineri Juhanu Losop jeb Aleksandru Blūmentālu priekšgalā.

Dizaina motocikla pamatā izmantots 2012. gada Harley Davidson motocikla modelis Road Glide. Tiesa, no tā teju nekas vairs nav palicis.

Lai izjustu atšķirību, vajag aplūkot sākotnējo motociklu, un tad saskatīsiet dizainera darbu. Motocikls ir kļuvis garāks, tam ir speciāli pielāgoti spārni, somas, bāka, un lielākoties viss ir roku darbs, stāsta Juhans.

Motociklu rotā 26 collu liels priekšējais ritenis, īpaši veidota stūre, pašu taisīts metāla kāju balsts čūskas veidolā, kā arī speciāli darināts ādas sēdeklis ar gladiatora tēlu un latīņu uzrakstu Aut vincere, aut mori (Uzvarēt vai mirt). Sēdekli gatavojis motobraucējiem zināmais ādas meistars Hotabičs, bet motociklu krāsojis Vilnis Krilovskis. Braucamais papildināts ar sešiem skaļruņiem, kuru kopējā jauda ir 660 W. Turklāt audioierakstu atskaņošanai ir ierīkots bluetooth.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Drošas Braukšanas Skola (DBS) uzskata, ka ceļu satiksmē motobraucēji piedalās pārlieku pārgalvīgi. Ievērojot pareizu, situācijai adekvātu, braukšanas ātrumu, lietojot pilnu ekipējumu un laicīgi izvairoties no bīstamām situācijām, motobraucēji var no traumām pasargāt gan sevi, gan citus satiksmes dalībniekus.

«Prognozējam, ka šovasar cilvēki aktīvāk izmantos motociklus un motorollerus, tādēļ ne tikai satiksmes dalībniekiem uz diviem riteņiem, bet arī autovadītājiem ir jābūt ļoti uzmanīgiem. Mūsu novērojumi liecina, ka sezonas sākumā situācija uz ceļiem ir ļoti saspringta un bieži rodas bīstamas situācijas. Mazāk pieredzējuši motobraucēji diemžēl izdara arī liktenīgas kļūdas, tādēļ šogad īpašu uzmanību veltīsim motobraucēju apmācībai. Lai uzlabotu situāciju uz Latvijas ceļiem šogad drošas motobraukšanas kursam piedāvāsim trīs reizes zemāku cenu,» iemācīties braukt droši aicina DBS apmācību direktors Andris Pļavenieks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 23. līdz 25. martam Ķīpsalā norisināsies aktīvās atpūtas izstādes. Klātienē būs iespējams redzēt motociklus, jahtas un laivas, iegādāties velosipēdus, preces sportam, tūrismam, makšķerēšanai un medībām.

Ķīpsalā notiks izstādes «Atpūta un sports», «Medības un makšķerēšana», «Motocikls» un «Baltic Boat Show».

Tā, piemēram, būs apskatāms Latvijas simtgadei veltīts tricikls, kas tikko izripojis no motodarbnīcas «Tanders». Spēkrats veidots uz 1987. gada «Harley-Davidson» motocikla bāzes, pilnībā atjaunots un pārveidots par triciklu. Dzelzs rumakam ir veikta pārbūves reģistrācija, un tas ir pilnībā gatavs braukšanai.

Tāpat izstādē būs apskatāma pašdarināta koka kanoe laiva. Tā ir izgatavota no 6 mm bieziem, 2 cm platiem un 6 m gariem dēļiem. Kanoe garums ir 5,3 m, platums – 1 m, svars – 28 kg, bet kravnesība – 320 kg. Laivu savam priekam ir izgatavojis jūrnieks Jurijs Ņečiporenko, kurš strādā par glābēju uz kuģa Ziemeļu jūrā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Izieta tehniskā apskate vien 23% motociklu

Ieva Mārtiņa, 05.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā kopumā reģistrēto motociklu skaits sasniedz gandrīz 38 tūkstošus, no kuriem ar izietu transportlīdzekļa apskati ir tikai aptuveni ap 23%.

Šādus datus Db.lv sniedza ERGO, vienlaikus informējot, ka, saskaņā ar Latvijas Transportlīdzekļu apdrošināšanas biroja apkopotiem datiem, tikai katram trešajam (36,6%) motociklam Latvijā šobrīd ir iegādāta OCTA. Tiesa, apdrošināšanas kompānija, ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi prognozē, ka, aprīlī sākoties motociklu sezonai, piecas reizes pieaugs iegādāto OCTA polišu skaits motocikliem.

ERGO Transportlīdzekļu, CTA un personu apdrošināšanas departamenta direktore Lilita Linde skaidroja, ka gatavojoties motociklu sezonas atklāšanai, aprīlī tiek iegādāti aptuveni 40% no kopējā OCTA skaita motocikliem. Savukārt maijā tie ir 14%, bet jūnijā un jūlijā – 21% no kopējā gada laikā iegādāta OCTA polišu motocikliem skaita.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru kabinets (MK) otrdien akceptēja jaunos noteikumus par sezonas laukstrādnieku ienākuma nodokļa piemērošanu, informē Zemkopības ministrija (ZM).

Noteikumi regulē informācijas uzskaiti sezonas laukstrādnieku ienākuma nodokļa režīma piemērošanai un citas darbības, kas saistītas ar sezonas laukstrādniekiem.

Kā liecina ZM dati, 2011.gadā legāli nodarbināts nesamērīgi mazs sezonas darbinieku skaits (attiecīgi maza ir samaksāto nodokļu summa). Nozarē dominē nelegālā nodarbinātība, kura nesamaksātu nodokļu veidā rada aptuveni 2,5 miljonu eiro lielus zaudējumus valsts budžetam.

Noteikumu projekts nosaka, ka sezonas laukstrādnieku ienākuma izmaksātāji tiek reģistrēti sezonas laukstrādnieku ienākuma nodokļa informācijas sistēmā, sniedzot tiem piekļuvi reģistrēties informācijas sistēmā, ja tie ir izpildījuši noteiktus kritērijus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

FOTO: Ķīpsalā atklāj restorānu Hercogs; plāno atvērt restorānus Mežaparkā un Ādažos

Natālija Poriete, 05.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mēs vēlamies paplašināt Hercogs zīmolu un tuvākā gada laikā atvērt trīs restorānus Rīgā – viens nupat atklāts Ķīpsalā, otru atvērsim Mežaparkā, bet trešo – Ādažos, kur jau notiek būvniecība, portālam DB pastāstīja Hercogs īpašnieks Andris Rūmītis.

Viņš atzīmēja, ka ideja atvērt restorānu Ķīpsalā radusies pati no sevis. Mums radās iespēja pārņemt šo vietu, kur bija restorāns Fabrika, un mēs to izmantojām, viņš stāsta. Tāpat viņš atzina, ka paralēli iecerēto restorānu atvēršanai viņš skatās arī uz citām vietām, kur trūkst restorānu.

Viņš skaidro, ka restorānā Hercogs Mārupē akcents likts uz ģimenes restorānu, bet Ķīpsalā – uz pieaugušajiem, taču arī šeit piedāvās bērnu stūrīti. Rūmītis atzina, ka, kaut arī restorāna Fabrikas Hercogs virtuve būs līdzīga Mārupes restorāna piedāvājumam, Ķīpsalā līmenis būs nedaudz ekskluzīvāks, ko prasa atrašanās vieta un iepriekšējā restorāna Fabrika apmeklētāju ieradumi. Restorānu Hercogs šefpavārs ir Nauris Nummurs. Vidējais čeks restorānā uz cilvēku ir 25 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Motociklu Honda oficiālais pārstāvis Latvijā SIA H33 17. Aprīlī sporta kompleksā 333 rīkos Honda ielas motociklu testu dienu, kurā savus klientus un interesentus iepazīstinās ar jaunākajiem modeļiem un tehnoloģijām.

Viens no Honda modeļu gammas lepnumiem, ar ko būs iespējams iepazīties testu dienā, ir sportiskās ceļošanas motociklu sērijas VFR jaunākais modelis VFR1200FA, kura izstrādē ir ņemtas vērā iepriekšējo modeļu lietotāju atsauksmes, kā arī izmantotas jaunākās tehnoloģijas.

Līdzīgi, kā pirmais Honda VFR modelis nošokēja visu pasauli, tāpat arī jaunais VFR1200FA no jauna nosaka to, kādam būtu jābūt motociklam. Otrs nozīmīgākais Honda jaunais modelis ir Custom sērijas čoperis VT1300CXAA. Ražotāja Honda sportiskāko motociklu sērija ir CBR. To testa braucienu dienā pārstāvēs jaunākais modelis CBR600RA, kas sniedz lielisku ātrumu trasē un izceļas ar nevainojamām lielceļa motocikla īpašībām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ķīpsalā - izstādes aktīvās atpūtas cienītājiem

Sandra Dieziņa, 31.03.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 31.marta līdz 3. aprīlim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiek izstādes aktīvās atpūtas un aktīvā dzīvesveida cienītājiem – 12. Baltijas reģionālā atpūtas, tūrisma un sporta izstāde “Atpūta un Sports 2005”, 6. motociklu un aksesuāru izstāde “Motocikls 2005” un 9. laivu un jahtu izstāde “Boat Show 2005”. Lai iepriecinātu 200 000 aktīvo makšķernieku, šajā pat laikā sadarbībā ar Latvijas Makšķernieku asociāciju jau otro gadu tiek veidota izstāde “Makšķerēšana 2005”. Šogad pirmoreiz būs sadaļa “Fitness 2005”. Četras dienas Ķīpsalā būs sastopami dažādi uzņēmumi, aktīvās atpūtas interešu klubi un sporta bāzes, kas piedāvās visdažādākās iespējas brīvā laika pavadīšanai. Būtībā šīs ir dzīvesstila izstādes tiem, kas vēlas bagātināt un padarīt interesantāku savu ikdienu. Tāpēc šeit vienkopus ir atrodami velosipēdi, tūrisma inventārs, sporta apģērbs, kā arī plašs aprīkojuma klāsts – līdz pat zemūdens niršanai nepieciešamajai atribūtikai. Sadaļā “Motocikls” vienuviet varēs izvēlēties jebkuru sev vēlamo marku un veidu motorizētos braucamos. Izstādē būs apskatāmas prečzīmes no visas pasaules: KTM, Gilera, Harley Davidson, Honda, Husaberg, Hyosung, Italjet, Kawasaki, Kymco, Polaris, Triumph, Yamaha, Peugeot. Piedalīsies arī motociklistu klubi. Stendos tiks piedāvātas arī motociklu un to dzinēju tūninga, apkopes un remonta iespējas, rezerves daļas, riepas, apģērbs un aksesuāri. Sadaļā “Boat Show” būs iespēja tieši pirms sezonas uzsākšanas vienuviet satikt visā pasaulē atzītu un Latvijā piedāvātu laivu, kuteru, jahtu un ūdensmotociklu dīlerus, kā arī pašmāju ražotājus. Jaunais projekts "Makšķerēšana 2005" ietvers visu makšķernieku īpašā dzīvesstila plašo spektru – gan makšķerēšanas preces un iespējas, mērķī iemešanas un citas sacensības, kā arī dažādas izdarības Izstāžu centra hallēs. Tuvojoties pavasara un vasaras sezonai, cilvēki vēlas uzlabot savu fizisko formu, tāpēc organizatori ir izveidojuši jaunu sadaļu “Fitness”, kurā jebkurš izstādes apmeklētājs varēs atrast sev atbilstošu sporta klubu piedāvājumu kā arī uzzināt vairāk par trenažieru pareizu izmantošanu un iespējām izveidot savu sporta zāli privātmājā vai pat dzīvoklī. Izstāžu laikā uz lielās skatuves būs vērojamas modernās, disko, eksotiskās, solo dejas, raksturdejas, līnijdejas, hip-hop deju uzvedumi, cīņu sports, tērpu teātris un kičs. Ķīpsalā notiks arī "Aerobikas festivāls". No 1. līdz 3. aprīlim notiks pasākums “Freestyle fighting 2005”. Bērniem tiks organizētas atrakcijas un citas izklaides iespējas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar motociklu parādes braucienu no Zaķusalas TV torņa 25. aprīlī tika atklāta šī gada oficiālā moto sezona.

Diena izdevusies neticami pavasarīga, ēnā termometrs tuvojās 25 grādiem pēc Celsija. Tikai dažs labs ādainais palicis savā ādā. Pasākuma norisi organizēja Latvijas Motoklubu asociācija (MCA). Tā jau bija 6. sezona, kad motobraucēji no visas Latvijas tika aicināti organizēti izbraukt parādes apli un atzīmēt moto transporta parādīšanos ielās.

picturegallery.69db42a7-b988-4c73-a815-7f77d4c43380

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Rīgas motormuzejs saņem mini motociklu Mikrons

, 08.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada sākumā Rīgas motormuzejs ir saņēmis dāvinājumu – 1961. gadā Rīgā uzbūvēto mini motociklu Mikrons. To muzejam ziedojis Valdis Eglītis, kura tēvs Teodors Eglītis bija šī motocikla konstruktors un izgatavotājs.

Motociklu izgudroja un vienā eksemplārā uzbūvēja VEF inženieris T.Eglītis. Tas ir veidots uz bērnu velosipēda (tā dēvētā samokata) bāzes, iebūvējot PSRS rūpnieciski ražoto IRTIŠ velosipēdu piekaramo motoru. Mazā, motorizētā braucamrīka svars bija 16 kilogrami, tas spēja attīstīt ātrumu līdz 30 km/h un patērēja maz benzīna Mazo izmēru dēļ braucamrīks bija ērti pārvadājams un uzglabājams. «Uz liliputu motocikla gana ērti varēja iekārtoties kā liels tā arī mazs. Mocīts skrēja labi,» atceras V.Eglītis. «Rīgas motormuzejs ir īstā vieta, kur atrasties vēsturiskajam, mazajam spēkratam. Tā tiks atspoguļota transportlīdzekļu attīstības vēsture, kā arī saglabāta mana tēva- slavenā VEF konstruktora piemiņa». Apskatīt šo braucamo var Rīgas motormuzeja eks pozīcijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmoreiz Baltijas valstīs ir pieejams BMW Motorrad Rent A Ride motociklu nomas pakalpojums, kas dod iespēju iznomāt BMW zīmola motociklus uz ierobežotu laiku.

Latvijā interesentiem būs iespēja iznomāt kādu no vairākiem platformā pieejamajiem motocikliem oficiālajā BMW Motorrad pārstāvniecībā Inchcape Motors Latvia.

“Domājot gan par saviem esošajiem, gan potenciālajiem klientiem, mums kā oficiālajam BMW Motorrad pārstāvim Latvijā ir svarīgi palīdzēt saviem klientiem arvien pilnīgāk atklāt BMW sniegtās iespējas. Šoreiz to nodrošinām paplašinot pieejamo pakalpojuma klāstu un ieviešot jaunu pakalpojumu – ekskluzīvo BMW motociklu nomas iespēju Latvijā. Esam pagodināti, ka esam pirmie starp Baltijas valstu dīleriem, kas ir ieviesuši šo pasaules popularitāti guvušo pakalpojumu arī mūsu klientiem,” saka Andris Ustups, BMW Motorrad autocentra direktors.

Komentāri

Pievienot komentāru