Citas ziņas

Muižkunga Gunāra Ķirsona dižie plāni

Sandra Dieziņa; [email protected]; 7084441 un Dace Preisa; [email protected]; 7084401, 17.04.2007

"Iespējams, ka to izvērsīsim visā Eiropā. Taču vispirms lūkosim, kā realizējas sākotnējie mērķi un tikai tad iesim tālāk," tā G. Ķirsons

Foto: Eva Šavdine, DB

Jaunākais izdevums

Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma Lido īpašnieks Gunārs Ķirsons pievērsies tūrisma biznesam un attīsta daudzmiljonu projektu Gaiziņā. Tādējādi paralēli sabiedriskās ēdināšanas biznesam Lido attīsta arī citas nozares, pamazām kļūstot par daudznozaru kompāniju.

Viesnīca, SPA, baseini

Līdzās Latvijā augstākajai virsotnei - 311 m augstajam Gaiziņkalnam Madonas rajonā top vērienīgs Lido atpūtas komplekss.

Kopējās kompleksa investīcijas G. Ķirsons neatklāj, vien piebilst, ka tās būs gana lielas un varot mainīties sakarā ar iespējamām izmaiņām projektā. Pirmajā kārtā jau ir ieguldīti 3.5 milj. Ls un vēl 4 milj.Ls plānots investēt. Pirmā kārta paredz 100 numuru viesnīcas izveidi, sporta zāli, sporta laukumus, SPA, dažādus baseinus un sakārtotu apkārtni, kā arī slēpošanas piedāvājumu ziemas mēnešos. Atpūtas komplekss būšot orientēts uz vidēji turīgiem apmeklētājiem.

Viesnīca būšot gatava jau šogad ap Jāņiem, bet pirmo kārtu Lido saimnieks iecerējis atklāt 2008. gada Ziemassvētkos, savukārt otrās un trešās kārtas realizācija būšot atkarīga no pirmās sekmēm. "Projekts ir ļoti nopietns. Ar latvietību, ar latviešu svētkiem, lai pa īstam būtu Līgo svētki vienā vietā, nevis katru gadu citur. Tā varētu būt tradīciju vieta un Gaiziņš kļūtu par vienu jauku tradīciju," tā uzņēmējs. Topošās atpūtas vietas maksimālā ietilpība varētu būt ap 1000 cilvēkiem.

Izmantos zināšanas

"Mēs uzskatām, ka Latvija atrodas tādā ģeogrāfiskā vidē, kur tūrisms būtu viena no labākajām prioritātēm un tāpēc attīstām šo projektu. Turklāt sabiedriskā ēdināšana un tūrisms iet roku rokā. Arī interjeru veidošanā esam nopietna kompānija, tāpēc domājam, ka, izmantojot savas zināšanas, paralēli varēsim sagatavot interjerus tūrisma attīstībai," uzsver G. Ķirsons. Atlicis tikai izplānot aktivitātes, sākot no mazuļiem un beidzot ar viesiem cienījamā vecumā, lai, pēc Lido saimnieka paustā, "vienmēr būtu jauka dienas pavadīšana. Lai tās desmit dienas, kad viņi pie mums atbrauktu, būtu noslogotas un pie tā patlaban tiek strādāts. Tā ir viena nozare, kurai redzam ļoti lielu nākotni".

Sabiedrisko ēdināšanu veidojot, savulaik esot pieļautas kļūdas un neesot domāts veidot Lido tīklu, patlaban, būvējot Ķirsona muižu Gaiziņā, Lido vadība to jau strukturē kā tīklu. "Iespējams, ka to izvērsīsim visā Eiropā. Taču vispirms lūkosim, kā realizējas sākotnējie mērķi un tikai tad iesim tālāk," tā G. Ķirsons. Viņš arī atzīst, ka projekta īstenošanā vēlētos piesaistīt ES naudu, bet to esot grūti izdarīt, jo Lido diezgan strauji visu veido un iet uz priekšu. Turklāt darba procesā tiekot veiktas dažādas izmaiņas, ko iepriekš grūti paredzēt.

Paralēli Ķirsona muižas projektam Lido Salaspilī būvē Dizaina salonu - rūpnīcu, kuras izveidē plānots ieguldīt ap 10 miljonus Ls. Kā Db jau ziņoja (25.01.), Lido Dizaina salona - rūpnīcu paredzēts pabeigt līdz gada beigām. Kopējā plānotā kompleksa platība ir 15 000 kvadrātmetri, un tajā paredzēti daudzi ražošanas veidi: bistro aprīkojuma izgatavošana, koka karkasa ēku būve, tādu atsevišķu māju sastāvdaļu kā grīdas dēļu, interjera priekšmetu un jumta segumu izgatavošana, kā arī mēbeļu un suvenīru ražošana.

G. Ķirsons uzskata, ka salons - rūpnīca lieliski papildinās Gaiziņa projektu, jo tur tiks gatavotas gan ēkas tūrisma bāzei, gan interjera priekšmeti un aprīkojums. Ja nodarbotos tikai ar tūrismu, tad nauda aizvirzītos kādam pasūtītājam. Grūti būs, bet mēs sasparosimies un soli pa solim virzīsimies uz mērķi, tā uzņēmējs.

Veido kopuzņēmumu

Vēl viens projekts, pie kura Lido aktīvi strādā, ir kopuzņēmuma izveide ar Krievijas sadarbības partneriem, lai attīstītu Lido bistro sistēmu Krievijā un, iespējams, arī citās Eiropas daļās. Turpmākos divus gadus notiks intensīvs darbs pie eiropeiskas Lido ēdināšanas sistēmas izstrādes un tikai tad tiks sākta projekta īstenošana. Db jau rakstīja, ka Lido saņēmis piedāvājumu izvietot savus bistro līdzās topošajai automaģistrālei uz Vācijas - Polijas robežas, un patlaban notiek tā izvērtēšana.

Paralēli ražotnes būvniecībai Salaspilī tiks sākta arī dzīvojamo ēku celtniecība un līdz gada beigām plānots uzbūvēt vismaz trīs ēkas. Tās paredzētas Lido darbiniekiem, kas dzīvokļus varēs iegādāties privātīpašumā uz atvieglotiem noteikumiem, nekā patlaban to piedāvā jauno projektu attīstītāji.

Tas palīdzēšot risināt darbaspēka problēmu, kas līdzīgi kā citus sektorus skar arī Lido. Lido ir lielākais sabiedriskās ēdināšanas komplekss Latvijā un tā vienīgais īpašnieks ir miljonrs Gunārs Ķirsons. Db jau vairākkārt ziņojis, ka Lido izvērsis biznesu ārpus Latvijas robežām, īstenojot projektus Lietuvā un Baltkrievijā.

Piedāvājumu nišā vēl brīvas vietas

Lai gan kvalitatīvs piedāvājums lauku tūrismā kļūst plašāks, jau pavasarī grūti atrast brīvu viesu namu plašām svinībām. Šī tendence nemainīga saglabājas jau vairākus gadus, neraugoties uz lielo viesu namu skaitu Latvijā. Pirms gada naktsmītņu skaits Latvijas laukos un mazpilsētās bija lielāks par 330 un lielāko naktsmītņu skaitu piedāvā viesnīcas un kempingi. Atpūtas kompleksi un brīvdienu mājas ir krietni mazāk.

Tikai gulta un pirts

Turklāt lielākā daļa viesu namu, brīvdienu vai atpūtas māju piedāvā vien gultas vietu un pirti, taču tādu piedāvājumu, kur visa ģimene varētu kvalitatīvi pavadīt laiku - vēl arvien ir maz. "Trūkst vispusīgu piedāvājumu," secina asociācijas Lauku ceļotājs prezidente Asnāte Ziemele, taču vienlaikus uzsver, ka situācija tomēr ir duāla, proti, viss no rokas neiet arī tiem, kas parūpējušies par plašu izklaižu klāstu. Latvijas sezonalitātes dēļ labs noslogojums ir vien no Jāņiem līdz augusta beigām, turklāt pārsvarā tikai sestdienās un svētdienās.

Lūkos arī pēc vāciem

Pagājušā gada rudenī durvis vēra atpūtas komplekss Nītaures Dzirnavas, kura piedāvājumu klāsts ir salīdzinoši plašs. Kompleksa direktore Gita Grīnberga apstiprina, ka nedēļas nogales aizņemtas jau visai vasarai - galvenokārt kāzu svinībām. Taču šogad tiks uzsāktas mārketinga aktivitātes ārvalstīs, lai piesaistītu arī vācu tūristus.

Pēc G. Grīnbergas teiktā, ziemas sezona pārlaista gana labi, jo klientūra piesaistīta ar semināru organizēšanas iespējām. Vadītāja uzskata, ka pievilcība objektam jānodrošina ne tikai ar atpūtas iespējām uz vietas, bet gan sadarbībai ar tuvumā esošajiem apskates objektiem - Vidzemes vidienē esošās saimniecības piedāvā briežu dārzu, strausu u.c apskati.

Slinks mārketings

"Ir nepārtraukti jāstrādā, un jābūt spēcīgam mārketingam," saka asociācijas vadītāja, runājot par iemesliem, kāpc latviešiem lauku biznesā neiet tik viegli.

Lauku ceļotāja mājaslapas īpašajā SPA piedāvājumā redzams, ka Latvijā ir vien divi piedāvājumi, turklāt ne tuvu ne lauku tūrisms, proti, viesnīca Jūrmalā Baltic Beach Hotel un rehabilitācijas centrs Līgatne, kamēr brāļi igauņi atsūtījuši septiņus piedāvājumus.

A. Ziemele stāsta, ka Lauku ceļotājs pārdod ļoti daudz igauņu tūrisma piedāvājumu, jo mārketings kaimiņiem ir stiprs - tie ne mirkli nevilcinās ar savu produktu reklamēšanu. Piemēram, Sāremā tūrisma bizness šobrīd balstās uz SPA, kas attīstīts gandrīz perfekti. Tiesa gan, viesu skaits Igaunijā pērn samazinājies, kamēr Latvijā tas turpina augt.

Necer uz lētajiem

Viņa uzsver, ka arī Latvijā ir liels pieprasījums pēc SPA pakalpojumiem un produktiem, "vismaz tas ir viens no virzieniem, kas iet, tāpēc G. Ķirsona ieceri, kurā solīts piedāvāt arī SPA procedūras, viņa vērtē kā perspektīvu, piebilstot, ka lēmums neorientēties uz lēto galu ir pareizs, jo popularitāte nav atkarīga vien no cenas, bet arī no servisa un izdomas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viena no Latvijas gleznainākajām vietām, blakus Gaiziņkalnam, kurā līdz šim saimniekoja uzņēmējs Gunārs Ķirsons, nonākusi Krievijas izcelsmes oligarha Jurija Šeflera īpašumā.

Krievu miljonārs patlaban meklē iespējas paplašināt jauniegūto īpašumu, piedāvājot arī apkārtējo māju īpašniekiem pārdot zemi, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums de facto.

Līdz šim zemes īpašums tautā bija pazīstams kā Ķirsona muiža, ar Lido slēpošanas kalnu un viesnīcu. Gaiziņkalna īpašums bija viens no uzņēmēja Ķirsona sapņu projektiem, taču lielo parādu dēļ to nācās izsolīt. Šopavasar Ķirsona muiža nonāca viņa drauga Vladimira Šestakova rokās, taču viņš to tagad pārdevis uzņēmumam LB Agro. Dati liecina, ka uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Šeflers, kurš Latvijā labāk zināms kā akciju sabiedrības Latvijas balzams lielākais īpašnieks. Šeflers gan savām acīm skaisto Gaiziņa ainavu nav redzējis, un, visticamāk, šādas iespējas viņam tuvākajā laikā arī nebūs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Finanšu eksperts: Ķirsona ieceres vienmēr gājušas soli priekšā viņa finanšu iespējām

NOZARE.LV, 13.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sabiedriskās ēdināšanas tīkla Lido īpašnieka Gunāra Ķirsona ieceres vienmēr gājušas soli priekšā viņa finanšu iespējām, pēc iepazīšanās ar SIA Lido gada pārskatiem secinājis korporatīvo finanšu kompānijas Laika stars vadošais finanšu eksperts Jānis Pinnis.

«Nesagaidot peļņu vienā projektā, tiek sākti nākošie, tādējādi neradot finanšu bāzi, kas ļautu pārciest zaudējumus potenciālas neveiksmes gadījumā,» teica Pinnis.

SIA Lido, kuru saskaņā ar Ķirsona maksātnespējas plānu paredzēts izsolīt par 7,9 miljoniem latu, vērtību varot skatīt divējādi - no aktīvu viedokļa un pelnītspējas.

Aktīvi parādot ne tikai to, kas uzņēmumam pieder, bet arī - cik uzņēmums ir parādā. Tā 2009.gada beigās SIA Lido aktīvi bijuši 17,2 miljoni latu, bet kreditori - 11,7 miljoni latu.

Pinnis secinājis, ka no aktīvu viedokļa visu Lido daļu vērtība ir 5,5 miljoni latu. Tomēr iespējamā preču zīmes vērtība, kas, viņaprāt, caur savu atpazīstamību un labo reputāciju nodrošina lielu daļu ieņēmumu, varētu sasniegt pat vairākus miljonus latu. Turklāt Lido vērtīgākais esot pamatlīdzekļi (ēkas, būves un aprīkojums), kā arī nemateriālie aktīvi (preču zīmes, receptes un iestrādes). Tādējādi no aktīvu viedokļa izsolei noteiktie 7,9 miljoni latu esot visnotaļ pamatoti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Gunārs Ķirsons plāno tirgot «veselīgus burgerus»

Jana Gavare, 16.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējs Gunārs Ķirsons jau šogad plāno atvērt jaunu ātrās ēdināšanas restorānu Rīgā, ko tālāk varētu izvērst kā restorānu ķēdi ne tikai Latvijā, bet ar franšīzes starpniecību arī ārzemēs.

Restorāna nosaukums nesīs Ķirsona uzvārdu, bet par tā atrašanās vietu lēmums šobrīd vēl nav pieņemts. Notiek sarunas ar Rīgas domi un privātīpašniekiem, db.lv pastāstīja Gunārs Ķirsons. Ēdināšanas uzņēmuma koncepcija paredz iespēju produkciju ņemt līdzi, piedāvājot «veselīgus burgerus». «Cilvēki ir sākuši mīlēt burgerus. Pasaule pie tiem ir pieradināta. Rūpēsimies, lai cilvēki ar šo pārtiku uzņemtu enerģiju, bet centīsimies to piedāvāt interesantākā un labākā veidā,» saka uzņēmējs.

G. Ķirsons atzīst, ka sākotnējais plāns bija restorānu atklāt jau augustā, taču «dzīve plānos ienes korekcijas». «Līdzekļus pirmā restorāna atvēršanā ieguldīs uzņēmējs Vladimirs Šestakovs, kurš man ir palīdzējis jau iepriekš,» atklāja G. Ķirsons. DB iepriekš rakstīja, ka V. Šestakovs ir Krievijas pilsonis, G. Ķirsona uzņēmuma Daugmales projekti līdzīpašnieks, SIA GKVS valdes loceklis un Lido džudo kluba valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Raidījums: Ķirsona apsardze sūdzas, ka Lido pārkāpj darba likumu un krāpjas ar nodokļiem

Lelde Petrāne, 04.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmuma Lido īpašnieka Gunāra Ķirsona personīgās apsardzes darbinieki pārmet savam šefam neciešamu darba apstākļu radīšanu, kā arī izvairīšanos no nodokļiem un virsstundu apmaksas darbiniekiem, svētdien vēstīja TV3 raidījums Nekā personīga.

Divi no pieciem Ķirsona apsargiem – viens esošais, otrs bijušais darbinieks - šonedēļ ieradušies pie Nekā Personīga veidotājiem redakcijā, lai stāstītu par likumpārkāpumiem, kas notiekot uzņēmumā. Par to jau krietni pirms tam gan mutiski, gan rakstiski esot informētas arī uzraugošās valsts institūcijas.

Interesi par visiem labi zināmo firmu Lido esot izrādījis gan Valsts Ieņēmumu dienests, gan arī Valsts Darba inspekcija. Abas kontrolējošās institūcijas Nekā personīga apstiprinājušas, ka ir saņēmušas sūdzības par Lido darbinieku apmaksas un nodarbinātības pārkāpumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

No Ķirsona mantas izsolēm plānots iegūt 8,5 miljonus latu

Elīna Pankovska, 04.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par maksātnespējīgu atzītā Lido īpašnieka Gunāra Ķirsona aptuvena kopējās mantas vērtība ir 8,5 milj. Ls.

Savukārt no G. Ķirsona manats izsolēm plānots iegūts 8,2 milj. Ls, liecina informācija Uzņēmumu reģistrā iesniegtais mantas pārdošanas un kreditoru prasījumu apmierināšanas plāns.

Maksātnespējīgais uzņēmējs kreditoriem pirmos parādus sākšot atmaksāt ne vēlāk kā divus mēnešus pēc maksātnespējas pasludināšanas pēc iepriekš izstrādātā plāna.

Plāns arī parāda, ka izsolē izlikti tādi G. Ķirsona uzņēmumi un īpašumi kā SIA Lido viena daļa par 7,9 milj. Ls, SIA GKVS par 1,02 tūkst. Ls, SIA DEUL akcijas par 1,5 tūkst. Ls, SIA Daugmales projekti 51 daļa par 1,02 tūkst. Ls, SIA Zaļā zeme Lido 51 daļa par 1,02 tūkst. Ls un seši zemes gabali Ķeguma novadā par kopējo summu 252,55 tūkst. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ogres rajona tiesas tiesnesis Dainis Plaudis atstatījis sevi no Lido īpašnieka Gunāra Ķirsona maksātnespējas lietas izskatīšanas, lai netiktu radītas šaubas par viņa objektivitāti.

Viņš DB paskaidroja, ka divas dienas atpakaļ tiesā saņemti DnB NORD bankas iebildumi G.Ķirsona maksātnespējas lietā, kurus parakstījis kolēģes dēls, tāpēc D.Plaudis pieņēmis lēmumu atstatīt no lietas izskatīšanas, lai netiktu neradītas šaubas par viņa objektivitāti. Tiesnesis arī piebilda, ka patlaban G.Ķirsona lieta ir nodota Ogres rajona tiesas tiesnesim Arnim Naglim.

Jāatgādina, ka Ogres rajona tiesa šodien, 8.decembrī, bija paredzējusi skatīt G.Ķirsona maksātnespējas lietu. Taču tiesas sēde nenotika. Uzņēmēja maksātnespējas administrators Normunds Uļjanskis norādīja, ka lēmumu par tiesneša atstatīšanu vēl neesot saņēmis, bet vakar viņam šis fakts esot paziņots. Tagad Ogres rajona tiesai būs jāieceļ jauns tiesnesis, kuram arī būs jāiepazīstas ar lietas materiāliem, tāpēc, kad lieta varētu tikt skatīta N.Uļjanskis prognozēt nevarēja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kamēr tika filmēti reklāmas klipi kustībai Par Labu Latviju, solot, ka uzņēmēji ar saviem nodokļiem un cītīgu darbu izvilks valsti no krīzes, viens no PLL dibinātājiem Gunārs Ķirsons darbojies gluži pretēji.

Jūlijā, kad Rīgā tika priekšā stādīti apvienības PLL deputātu kandidāti, Kiprā reģistrēts ofšors Chiltera Limited, kas dažas dienas pēc vēlēšanām kļuva par vienas no Ķirsona firmas LIDO Latvija vienīgo īpašnieku, vēsta raidījums Nekā personīga.

Raidījums ari norāda, ka G. Ķirsona firmas ir starp tiek uzņēmumiem, kas saņēmuša Latvijas Garantiju aģentūras (LGA) izsniegtos aizdevumus, taču pēc tam tām ierosināts maksātnespējas process vai ierosināta tiesiskā aizsardzība.

Vislielāko summu – divarpus miljonus (2 485 957 Ls) starp šaubīgajiem aizdevumiem veido Gunāra Ķirsona firmām LIDO un Lido dizaina rūpnīca, kas ražo saliekamās mājas, izsniegtās garantijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atkal atliek Ķirsona maksātnespējas lietas izskatīšanu

Elīna Pankovska, 20.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kārtējo reizi atlikta uzņēmēja, Lido īpašnieka Gunāra Ķirsona maksātnespējas lietas izskatīšana, DB uzzināja Aizkraukles tiesā.

Šoreiz izskatīšanu lūdzis atlikt G.Ķirsona maksātnespējas administrators Normunds Uļjanskis. Nākamās tiesas sēdes datums ir 11.februāris.

Jāatgādina, ka sākotnēji G.Ķirsona maksātnespējas lietu bija jāskata Ogres rajona tiesai, taču visi tiesneši sevi atstādināja no šīs lietas. Kā DB iepriekš pastāstīja tiesnesis Dainis Plaudis viņš šādu lēmumu pieņema, lai netiktu radītas šaubas par viņa objektivitāti.

Viņš paskaidroja, ka tiesā saņemti DnB NORD bankas iebildumi G.Ķirsona maksātnespējas lietā, kurus parakstījis kolēģes dēls, tāpēc D.Plaudis pieņēma lēmumu atstatīt no lietas izskatīšanas, lai netiktu neradītas šaubas par viņa objektivitāti. Kopumā atteicās četri Ogres rajona tiesas tiesneši.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Šeflers atjauno Ķirsona muižu un nojauc visu Viešūra kalnā sacelto

Dienas Bizness, 28.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viešūra kalnā viss uzņēmēja Gunāra Ķirsona laikā saceltais nojaukts un ielikti pamati jaunām būvēm. Tikmēr Ķirsona lolotajā muižā notiek atjaunošanas darbi, raktsa Latvijas Avīze.

Db.lv jau ziņoja, ka viena no Latvijas gleznainākajām vietām, blakus Gaiziņkalnam, kurā līdz šim saimniekoja uzņēmējs Gunārs Ķirsons, nonākusi Krievijas izcelsmes oligarha Jurija Šeflera īpašumā.

Tagad īpašums pieder miljonāram Jurijam Šefleram, kurš Latvijā zināms kā akciju sabiedrības Latvijas balzams lielākais īpašnieks. Viņš pie Viešūra ezera saimnieko jau gadu, pa šo laiku mēģinot piepirkt klāt jaunus zemes īpašumus un daudz ko mainot Ķirsona padarītajā.

Šeflera nolīgtais izpilddirektors Juris Sitko stāsta, ka Viešūra kalnā viss Ķirsona laikā saceltais nojaukts un ielikti pamati jaunai kafejnīcai, trenažieru zālei un starptautiska izmēra sporta spēļu zālei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

No Ķirsona lietas atteicies jau otrais tiesnesis

Elīna Pankovska, 09.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No Lido īpašnieka Gunāra Ķirsona maksātnespējas lietas skatīšanas atteicies jau otrais tiesnesis, liecina ieraksts Latvijas tiesu interneta portālā.

Trešdien, 8.decembrī uz lietas izskatīšanu bija nozīmēts Ogres rajona tiesas tiesnesis Arnis Naglis, taču šā brīža ieraksts vēsta, ka lieta nodota tālāk tiesnesei Zeltītei Kusiņai.

DB jau rakstīja, ka sevi no G.Ķirsona maksātnespējas lietas atstatīja tiesnesis Dainis Plaudis. Pēc viņa teiktā šāds lēmums pieņemts, lai netiktu radītas šaubas par viņa objektivitāti.

Viņš paskaidroja, ka tiesā saņemti DnB NORD bankas iebildumi G.Ķirsona maksātnespējas lietā, kurus parakstījis kolēģes dēls, tāpēc D.Plaudis pieņēmis lēmumu atstatīt no lietas izskatīšanas, lai netiktu neradītas šaubas par viņa objektivitāti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No uzņēmēja, Lido īpašnieka Gunāra Ķirsona maksātnespējas lietas sevi atstatījusi arī tiesnese Zeltīte Kusiņa.

Tiesnese Mārīte Vesele, kura patlaban ir arī Ogres rajona tiesas priekšsēdētājas pienākumu izpildītāja, apstiprināja, ka visi trīs tiesneši ir atstatījuši sevi no lietas un pašreiz lēmums ir jāpieņem viņai, kad, iespējams, lēmums tiks pieņemts, viņa pateikt nevarēja.

DB jau rakstīja, ka trešdien, 8.decembrī uz lietas izskatīšanu bija nozīmēts Ogres rajona tiesas tiesnesis Arnis Naglis, vēlāk portālā tiesas.lv parādījās ieraksts, ka lieta nodota tālāk tiesnesei Z.Kusiņai.

DB jau rakstīja, ka sevi no G.Ķirsona maksātnespējas lietas atstatīja arī tiesnesis Dainis Plaudis. Pēc viņa teiktā šāds lēmums pieņemts, lai netiktu radītas šaubas par viņa objektivitāti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Džudo cīņa, Imantā barotas cūkas un paštaisītie garie kokteiļi restorānā Ščecina – raibs bijis uzņēmēja Gunāra Ķirsona ceļš uz labklājību, ko viņam pavēra plaukstošās firmas Lido izveide.

Spriežot pēc Lido zīmola attīstības, jūs savam biznesam esat ielicis tik stabilus pamatus, ka uz tiem var uzcelt augstceltni, varbūt pat debesskrāpi. Kas kurā šīs būves stāvā atrodas?

Šīs būves pamatos ir gribēšana uztaisīt kaut ko labu, kas būtu paliekoša vērtība, nevis ekonomiskie rādītāji. Šajā ziņā esam dīvaiņi un biznesu veidojam tā, lai gūtu gandarījumu no sava darba. Līdzīgi kā cilvēkam, kurš raksta romānu – literāts taču nesāk ar topošās grāmatas pārdošanas aprēķiniem, bet gan domā par to, lai uzrakstītais būtu tīkams lasītājiem.

Un jūs domājat par to, vai ēdīs Lido?

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Ķirsons jaunajā ēstuvē plāno pārdot 1000 burgerus dienā

NOZARE.LV, 17.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunajā uzņēmēja Gunāra Ķirsona ēstuvē Ķirsons Māja, kas vienlaikus būs veikals un bistro, plānots pārdot 1000 burgerus dienā, informēja uzņēmējs.

Burgeru cenas būs no 90 līdz 95 santīmiem gabalā. Patlaban gan burgeru iekārtas vēl nav uz vietas, taču būs pēc četrām nedēļām.

Uzņēmēja Ķirsona ēstuve Ķirsons Māja darbu sāks nākamnedēļ, 23.jūlijā. Jaunais zīmols ir izveidots, lai akcentētu jauno un atšķirīgo produkciju. Kopumā veikalā būs vairāk nekā 200 preču pozīciju, savukārt bistro - vairāk nekā 150 ēdienu pozīcijas. Jaunā ēstuve nodarbinās vairāk nekā 30 darbiniekus.

Aptuvenās investīcijas šajā projektā tika lēstas ap vienu miljonu eiro jeb 700 000 latu. Taču, ņemot vērā sadārdzinājumu 35-40% apmērā, ko veido nepieciešamo iekārtu izmaksas, jaunās ēstuves izmaksas varētu sasniegt pat vienu miljonu latu. Līdzekļus projektā investējis Latvijas miljonāru sarakstos daudzkārt minētais uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Spriedums Ķirsona maksātnespējas lietā būs pēc divām nedēļām

Elīna Pankovska, 11.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizkraukles rajona tiesa izskatījusi uzņēmēja un Lido īpašnieka Gunāra Ķirsona maksātnespējas lietu. Spriedums šajā lietā būs zināms 24.februārī.

Sākotnēji G.Ķirsona maksātnespējas lietu bija jāskata Ogres rajona tiesai, taču visi tiesneši sevi atstādināja no šīs lietas. Kā DB iepriekš pastāstīja tiesnesis Dainis Plaudis viņš šādu lēmumu pieņema, lai netiktu radītas šaubas par viņa objektivitāti.

Viņš paskaidroja, ka tiesā saņemti DnB NORD bankas iebildumi G.Ķirsona maksātnespējas lietā, kurus parakstījis kolēģes dēls, tāpēc D.Plaudis pieņēma lēmumu atstatīt no lietas izskatīšanas, lai netiktu neradītas šaubas par viņa objektivitāti. Kopumā atteicās četri Ogres rajona tiesas tiesneši.

DB jau rakstīja, ka G.Ķirsons maksātnespējas pieteikumu Ogres rajona tiesā iesniedza 29.oktobrī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Ķirsona Deli atvēršana gaidāma marta vidū; investīcijas varētu sasniegt miljonu

Nozare.lv, 13.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sabiedriskās ēdināšanas kompānijas a/s Lido īpašnieka un padomes priekšsēdētāja Gunāra Ķirsona dibinātā uzņēmuma SIA K.E.Projekti pirmo projektu - veikalu-ēstuvi Ķirsona Deli - plānots atklāt līdz marta vidum, atklāja G. Ķirsons.

Jauno ēstuvi plānots atklāt Rīgā, Stirnu ielā. Līdz tam vēl ir jāsagaida un jāuzmontē iekārtas no Vācijas, kas Latvijā nonāks līdz februāra beigām. Jaunās ēstuves nosaukums būšot Ķirsona Deli.

Iepriekš jau ziņots, ka aptuvenās investīcijas šajā projektā būs ap vienu miljonu eiro jeb 700 tūkst. latu. Taču, ņemot vērā sadārdzinājumu 35 - 40% apmērā, ko veido nepieciešamo iekārtu izmaksas, jaunās ēstuves izmaksas varētu sasniegt pat vienu miljonu latu. Līdzekļus projektā investējis Latvijas miljonāru sarakstos daudzkārt minētais uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš.

Savukārt, jautāts par Lido paplašināšanos Somijā, G. Ķirsons norādīja, ka patlaban šis projekts ir apturēts uz neilgu laiku. «Sākumā atvērsim ēstuvi Stirnu ielā, tad kādus aptuveni divus mēnešus novērosim, kas vēl ir veicams, lai ēstuve darbotos pilnvērtīgi. Pēc tam, apkopojot Stirnu ielas restorāna pieredzi, pievērsīsimies Somijas projektam,» viņš stāstīja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lido darbinieks algas vietā saņem Ķirsona aizdevumus

Lelde Petrāne, 23.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kādam Lido darbiniekam gada garumā algas vietā izsniegti firmas vadītāja Gunāra Ķirsona parakstīti aizdevumi, tā arī nesamaksājot ap trijiem tūkstošiem algā nopelnīto latu, vēstīja TV3.

Darbinieks uzrakstījis atlūgumu, taču priekšnieki viņam neatdod darba grāmatiņu un citus dokumentus. G. Ķirsons atzinis, ka algas nav maksājis - tas esot sliktās ekonomiskās situācijas dēļ.

Darbinieks stāstījis, ka uzņēmumā ir arī desmitiem citu līdzīgā bezizejas stāvoklī nonākušu cilvēku.

Andris Abzulēns Lido dizaina rūpnīcā strādājis 18 gadus. Lielākā daļa no metāla izstrādājumiem Lido ēstuvēs esot viņa roku darbs, bet jau gadu meistars dzīvojot kā ļaunā murgā. Algu nemaksājot, tā vietā ik pa laikam jāparaksta mistiski līgumi, aizņemoties naudu no G. Ķirsona. Gada laikā piecas reizes darbinieki esot saņēmuši no G. Ķirsona aizņēmumu it kā algas vietā. «Ja mēs saņemtu algas, šeit ir paredzēts, ka tas ir jāatgriež,» medijam stāstījis vīrietis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ogres rajona tiesa šodien, 8.decembrī, paredzējusi skatīt Lido īpašnieka Gunāra Ķirsona maksātnespējas lietu, liecina informācija portālā tiesas.lv.

Ogres rajona tiesa izceļoties ar īpaši pielaidīgu attieksmi pret finansiālās grūtībās nonākušām privātpersonām. Maksātnespējas administrācijas apkopotā informācija liecina, ka no 223 aktīvajām, tas ir, ierosinātajām vai pasludinātajām fizisko personu maksātnespējas procesa lietām teju trešdaļa, proti, 68 lietas atrodas Ogres rajona tiesas lietvedībā.

DB rīcībā esošā informācija liecina, ka bijuši gadījumi, kad citas tiesas fizisko personu maksātnespējas pieteikumus noraidījuši, bet Ogres rajona tiesa tos pasludinājusi. G.Ķirsona maksātnespējas lietu vērtēs tiesnesis Dainis Plaudis, kurš jau vairākkārt pieņēmis fiziskām personām labvēlīgus lēmumus maksātnespējas lietās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tiesnesis Plaudis atstatījis sevi no Ķirsona maksātnespējas lietas

Elīna Pankovska, 08.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ogres rajona tiesas tiesnesis Dainis Plaudis sevi atstatījis no Lido īpašnieka Gunāra Ķirsona maksātnespējas lietas, DB apstiprināja uzņēmēja maksātnespējas administrators Normunds Uļjanskis.

Viņš pastāstīja, ka lēmumu vēl neesot saņēmis, bet vakar viņam šis fakts esot paziņots. Tagad Ogres rajona tiesai būs jāieceļ jauns tiesnesis, kuram arī būs jāiepazīstas ar lietas materiāliem, tāpēc, kad lieta varētu tikt skatīta N.Uļjanskis prognozēt nevarēja. Administrators pieļauj iespēju, ka atstatīšanas iemesls, iespējams, varētu būt saistīts ar publiski izskanējušo informāciju saistībā ar Ogres tiesas un paša tiesneša darbu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Darbu sākusi Ķirsona muiža

Sandra Dieziņa, Db, 06.11.2008

Viesnīca ar 100 numuriem — tāds izskatīsies pirmais objekts vērienīgajā Lido atpūtas kompleksā Gaiziņā

FOTO: RITVARS SKUJA, DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Darbu sākusi jaunā viesnīca Ķirsona muiža, kas atrodas Madonas rajona Vestienas pagastā Lido tūrisma un atpūtas kompleksā.

Kā liecina interneta portāls www.vidzeme.com, Ķirsona muiža apmeklētājiem piedāvā nakšņošanas pakalpojumus par iepazīšanās cenām. Divvietīga numuriņa cena šobrīd ir 20 lati un tā būs spēkā tikai līdz šī gada slēpošanas sezonas uzsākšanai. Viesnīca šobrīd klientiem piedāvā nakšņošanas pakalpojumus 15 mākslinieciski iekārtotos divvietīgos numuriņos, banketu telpu svinību rīkošanai līdz 100 personām, saunu un pirti. Portālā norādīts, ka apmeklētājus priecēs ne tikai ēkas arhitektūra un mākslinieciskais interjers, bet arī gleznainā apkārtne Viešūra jeb Kaķīša ezera krastā un paugurainās Gaiziņkalna apkārtnes ainavas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tiesa Ķirsona maksātspēju vērtēs šomēnes

Elīna Pankovska, 05.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmēja, Lidos īpašnieka Gunāra Ķirsona maksātnespējas lieta ir saņemta Aizkraukles tiesā un tiks skatīta 20.janvārī, liecina informācija tiesas.lv mājaslapā.

Jāatgādina, ka sākotnēji G.Ķirsona maksātnespējas lietu bija jāskata Ogres rajona tiesai, taču visi tiesneši sevi atstādināja no šīs lietas. Kā DB iepriekš pastāstīja tiesnesis Dainis Plaudis viņš šādu lēmumu pieņemta, lai netiktu radītas šaubas par viņa objektivitāti.

Viņš paskaidroja, ka tiesā saņemti DnB NORD bankas iebildumi G.Ķirsona maksātnespējas lietā, kurus parakstījis kolēģes dēls, tāpēc D.Plaudis pieņēma lēmumu atstatīt no lietas izskatīšanas, lai netiktu neradītas šaubas par viņa objektivitāti. Kopumā atteicās četri Ogres rajona tiesas tiesneši.

G.Ķirsons maksātnespējas pieteikumu tiesā iesniedza 29.oktobrī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Administratīvajā komisijā šodien nolemts piemērot sodu 700 eiro apmērā Gunāra Ķirsona uzņēmumam MC Horeca Holding par būvnormatīvu neievērošanu, izmantojot ekspluatācijā nenodotu ēku, aģentūra LETA uzzināja Administratīvajā komisijā.

Iespējamais soda apmērs ir no 70 līdz 7100 eiro. Ķirsona uzņēmumam noteikts salīdzinoši mazs sods, jo uzņēmējs savu vainu ir atzinis un pārkāpumus novērsis. Turpretim negatīvi vērtējams tas, ka ekspluatācijā nenodotā ēka izmantota samērā ilgu laiku.

Ķirsons sodu 10 dienu laikā var apstrīdēt tiesā vai arī samaksāt to 30 dienu laikā.

Ķirsons savu jauno ēstuvi apmeklētājiem atvēra jau pērnās vasaras vidū, taču 2.decembrī viņam to nācās uz laiku slēgt, jo atklājās, ka ēstuve nav nodota ekspluatācijā.

Rīgas pilsētas būvvalde 21.decembrī pabeigusi ēstuves Ķirsons Māja saskaņošanas dokumentu izvērtēšanu, apsekojusi objektu un nolēmusi būvi pieņemt ekspluatācijā, taču uzņēmējam par šādu rīcību piemērots sods.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Satiksme G. Astras ielas posmā būs slēgta līdz 14. novembrim

, 20.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar akciju sabiedrības BMGS iesniegumu par rekonstrukcijas darbiem Rīgā, Gunāra Astras ielā ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā noteikts, ka transportlīdzekļu satiksme Gunāra Astras ielā, posmā un virzienā no Dzelzavas ielas līdz Deglava ielai, būs slēgta līdz 14. novembrim.

Akciju sabiedrībai BMGS uzdots nodrošināt transportlīdzekļiem apbraucamo ceļu un ceļa zīmju izvietošanu, iedzīvotāju un uzņēmumu, kas atrodas Gunāra Astras ielas slēgtajā posmā, transporta piebraukšanu dzīves vietai vai uzņēmumam un operatīvā transporta kustību.

Transportlīdzekļu satiksmi Gunāra Astras ielā var atjaunot pirms rīkojumā minētā laika, ja darbi tiek pabeigti ātrāk, Db.lv informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Raidījums: Neviens no Lido grupas uzņēmumiem nevar izpildīt kredītu saistības

Lelde Petrāne, 02.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Gunārs Ķirsons, joprojām vienīgais ēdināšanas uzņēmuma Lido īpašnieks, trekno gadu karstumā nolēma izmēģināt savus spēkus arī māju būvniecībā. Miljonāra sapnim noticēja arī banka un sniedza vairāk nekā 8 miljonu latu lielu kredītu, no tiem nepilnus 2,5 miljonus garantēja valsts. Vēl pagājušā gada maijā presei domātajā pasākumā Ķirsons pārliecinoši runāja par māju ar cenu 110 000 latu pārdošanu un spēju norēķināties ar kreditoriem,» svētdien atgādināja TV3 raidījums Nekā personīga.

Tā rīcībā ir nonācis kāds dokuments, kas liecina, ka Ķirsona uzņēmumiem šobrīd ir nopietnas finanšu grūtības.

«Neviens no Lido grupas uzņēmumiem nevar izpildīt kredītu saistības,» vēstīja raidījuma veidotāji.

Vēstulē banka prasot Ķirsonam sākt sarunas par kredītu restrukturizāciju. Restorāni, vēsturiski lielākie naudas pelnītāji, šobrīd strādājot ar zaudējumiem. Nepietiekot pat visu nodokļu samaksāšanai. Tāpat lielus zaudējumus nesot Dizaina rūpnīca, arī Tūrisma un atpūtas komplekss neesot atpelnījis ieguldījumus, bet tikai palielinājis Lido kredītu saistības. Vienīgā, kas strādājot ar peļņu, ir pārtikas ražošana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Ieķīlāti Ķirsona nekustamie īpašumi, automašīnas un trenažieri

Elīna Pankovska, 27.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neatbilstot patiesībai runas, ka uzņēmuma Lido saimnieks Gunārs Ķirsons ir spējis upurēt tikai savu galveno kompāniju, bet citus īpašumus pasargāt no kreditoriem. Uzņēmējs esot vēl smagākos parādos, nekā domāts iepriekš, raksta pietiek.com.

Kā rāda tiesas apstiprinātais G.Ķirsona uzņēmuma Lido ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāns, kompānijas kopējās saistības šoruden pārsniegušas 23,3 milj. Ls, un ieķīlāta visa uzņēmuma kustamā un nekustamā manta – tostarp pat milzīgs trenažieru daudzums un luksus klases automašīnas Audi Q7, Lexus LX470 un Lexus RX 300.

Portāls raksta, ka izrādās arī ārpus biznesa uzņēmējs dzīvojis uz parāda. Dažādās bankās ir ieķīlāti arī faktiski visi pārējie G.Ķirsona īpašumi. Tā uzņēmējam piederošie seši zemesgabali Ķegumā par vairāk nekā pusmiljonu latu ieķīlāti Nordea bankā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizkraukles rajona tiesa atzinusi Lido īpašnieku Gunāru Ķirsonu par maksātnespējīgu un sākusi viņa bankrota procedūru, DB uzzināja tiesā.

Bankrota procedūras termiņš ir noteikts - pieci gadi. Savukārt pilns tiesas sprieduma teksts būs pieejams no šā gada 7.marta. Jāatgādina, ka tiesa lietu izskatīja 11.februārī, bet iepriekš tās izskatīšana tika atlikta vairākas reizes.

Sākotnēji G.Ķirsona maksātnespējas lietu bija jāskata Ogres rajona tiesai, taču visi tiesneši sevi atstādināja no šīs lietas. Kā DB iepriekš pastāstīja tiesnesis Dainis Plaudis viņš šādu lēmumu pieņema, lai netiktu radītas šaubas par viņa objektivitāti.

Viņš paskaidroja, ka tiesā saņemti DnB NORD bankas iebildumi G.Ķirsona maksātnespējas lietā, kurus parakstījis kolēģes dēls, tāpēc D.Plaudis pieņēma lēmumu atstatīt no lietas izskatīšanas, lai netiktu neradītas šaubas par viņa objektivitāti. Kopumā atteicās četri Ogres rajona tiesas tiesneši. G.Ķirsons maksātnespējas pieteikumu Ogres rajona tiesā iesniedza 29.oktobrī.

Komentāri

Pievienot komentāru