Jaunākais izdevums

Sakarā ar to, ka SIA Rīgas Satiksme ieviesīs jaunu norēķināšanās sistēmu Rīgas sabiedriskajā transportā, 2007. gada martā uzstādītie dzeltenie kompostieri Rīgas tramvajos līdz 2009. gada vidum tiks novākti.

Uzņēmuma Rīgas Satiksme preses sekretāre Iluta Bērziņa Db.lv pastāstīja, ka jaunā norēķinu sistēma tiks ieviesta visā Rīgas sabiedriskajā transportā. Sākumā ar to tiks aprīkoti autobusi, tad trolejbusi un galu galā arī tramvaju 2007. gada martā uzstādītā elektronisko kompostieru sistēma tiks nomainīta ar jauno e-biļešu sistēmu. I. Bērziņa pastāstīja, ka tramvajos martā uzstādītā kompostieru sistēma, kas uzņēmumam izmaksāja 365 000 Ls, jau esot atmaksājusies.

Kā apgalvo I. Bērziņa, tad mainīsies tikai norēķināšanās veids. Sabiedriskā transporta tarifus jaunās norēķinu sistēmas ieviešana neietekmēšot. Tāpat kā līdz šim būs iespēja norēķināties par visu mēnesi uzreiz (mēnešbiļete).

Uz jautājumu, kāpēc Rīgas sabiedriskajā transportā netiek ieviesta SMS norēķinu sistēma, kādu izmanto Liepājas tramvajā, I. Bērziņa atbildēja, ka pie Rīgas sabiedriskā transporta lietotāju skaita tā būtu nekontrolējama.

Jaunās norēķinu sistēmas ieviešana izmaksās apmēram 14 miljonus Ls, no kuriem 1,3 miljonus finansēs SIA Rīgas Satiksme.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Biļetītes iepriekšpārdošanā no 19. marta

, 05.03.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db.lv atgādina, ka no šā gada 1. aprīļa norēķinu kārtība Rīgas trolejbusos būs tāda pati kā tramvajos. Līdz ar kompostrētāju uzstādīšanu tikšot palielināta kontroles pārbaužu intensitāte trolejbusos.

Saskaņā ar SIA Rīgas satiksme sniegto informāciju medijiem trolejbusam un tramvajam būs vienotas vienreizējās biļetes, un tās jau no 19. marta varēs iegādāties visās Rīgas satiksmes biļešu pārdošanas vietās – galapunktos un biļešu kasēs, kā arī autobusos un trolejbusos, bet no 27. marta arī Narvesen, Preses apvienības un Plus Punkts tirdzniecības vietās Rīgas pilsētā.

Vienotā biļete braucienam tramvajos būs derīga jau no 19. marta. Jau iegādātās tramvaja biļetes pasažieri varēs turpināt lietot tramvajos arī pēc 1. aprīļa. Trolejbusos, savukārt, no 1. aprīļa būs derīgas tikai vienotās vienreizējās biļetes, kas tirdzniecībā būs pieejamas no 19. marta un uz kurām norādīts, ka tās derīgas gan tramvajos, gan trolejbusos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

No 1. oktobra sāksies pieteikšanās uz e-taloniem

Atis Rozentāls, Db, 20.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šā gada 1. oktobra sāksies pieteikšanās uz personalizētajiem braukšanas e-taloniem, bet elektronisko norēķinu sistēmu Rīgas transportā ieviesīs no 2009. gada 1. marta.

14 miljonu latu vērtais projekts tiks iedzīvināts, vispirms izgatavojot personalizētos e-talonus jeb viedkartes tiem iedzīvotājiem, kam pienākas valsts vai Rīgas domes piešķirtās atlaides. Tās būs plastikāta kartes ilgtermiņa lietošanai, informēja SIA Rīgas satiksme valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens. E-talonus vajadzēs arī tiem pensionāriem, kam ir 75 un vairāk gadu un kuri brauc sabiedriskajā transportā bez maksas. Izmantojot domes datu bāzi, viņiem visiem izsūtīs vēstules ar anketām un apmaksātu aploksni atbildei. Anketai jāpievieno fotogrāfija, bet, ja tādas nav, nofotografēties varēšot īpaši izveidotos informācijas centros. Pašas viedkartes sola izgatavot Francijā 3 mēnešu laikā. Skolēnu un studentu datu bāzes atradīsies attiecīgajās izglītības iestādēs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Viesturs Celmiņš: Latvijas iedzīvotājs nedomā tālāk par pusotru gadu

Irbe Treile, Numurs, 11.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sociologs un Analītisko pētījumu un stratēģiju laboratorijas pētnieks Viesturs Celmiņš pirms dažiem gadiem atgriezās Rīgā no Ņujorkas, kur, izmantojot viņam piešķirto Fulbraita stipendiju, studēja socioloģijas maģistrantūrā The New School for Social Research.

picturegallery.1d4e04dc-e7f8-4984-b4b6-f11640251336

Analītisko pētījumu un stratēģiju laboratorijas ietvaros Viesturs Celmiņš veicis pētījumu par Latvijas pilsētu sociālekonomisko attīstību. «Tagad visa socioloģija ir kļuvusi par pilsētu socioloģiju, jo pilsētā notiek viss,» viņš secina.

Kā šobrīd Latvijā jūtas pilsētnieks?

Viens no pieņēmumiem ir, ka cilvēki pilsētās meklē dzīves kvalitāti – iespējas atpūsties, izklaidēties un strādāt. Rīgā salīdzinoši šādas iespējas ir vislabākās, bet cilvēki nav apmierināti – lai gan viņiem ir iespējas iet uz Jauno Rīgas teātri, citiem ir iespējas braukt uz teātri Sidnejā. Secinājums? Objektīvi labos apstākļos tu vari būt subjektīvi nelaimīgs. Sociologiem tas ir interesanti, bet Rīgas domei šādi secinājumi nepatīk, viņi saka – ko jūs tur māžojaties? Jūs teicāt, ja mēs radīsim objektīvi labus dzīves apstākļus, cilvēki būs apmierināti, bet viņi tādi nav! Bet tur neko nepadarīsi – jo cilvēkam vairāk ir, jo viņš vairāk grib. Tas ir dzīves paradokss, ne socioloģijas vaina. Jo nav tā, ka, palielinoties teātru, veloceliņu un parku skaitam, cilvēki kļūs apmierinātāki. Tas neiet cauri. Tomēr analīze liecina, ka pat tie, kuri subjektīvi ir neapmierināti ar savu dzīvi, atzīst, ka pilsētā ir iespējas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Likumi

Kažoka: samaksa par paraksta apstiprināšanu mazinās cilvēku iesaisti referendumu iniciēšanā

Egons Mudulis, 18.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir apšaubāmi, ka cilvēki ies un parakstīsies, lai rosinātu referendumu par grozījumiem likumdošanā, ja par paraksta apliecināšanu būs jāmaksā, Saeimas juridiskās komisijas sēdē norādīja Providus pētniece Iveta Kažoka.

Pat salīdzinoši nelielā samaksa, kas varētu nepārsniegt divus latus, būs pietiekams iemesls, lai iedzīvotāji neietu parakstīties, uzskata I. Kažoka. Savukārt Juridiskās komisijas vadītāja Ilma Čepāne norādīja, ka tramvaja biļetes cenai nevajadzētu būt par šķērsli, ja vien pilsonim ierosinātais jautājums liekas būtisks.

Komisija bija sanākusi uz sēdi, lai spriestu par Valsts prezidenta Andra Bērziņa otrreizējai caurlūkošanai parlamentā nodotajiem grozījumiem likumā Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu. Jāatgādina, ka Valsts prezidents pauda bažas par to, ka noteikums vēlētājiem ar pašu spēkiem un iniciatīvas grupas atbalstu savākt vienu desmito daļu vēlētāju parakstu prasīs tik būtisku finansiālu ieguldījumu, kas tikai palielinās naudas varu politikā un atņems pilsoniskajai sabiedrībai iespējas pašai organizēties un būt aktīvai. Savukārt grozījumus, kas paredz atteikties no divu posmu pieejas likumu ierosināšanai, kā arī prasību, lai vēlētāji pašu spēkiem un ar iniciatīvas grupas atbalstu savāktu vienu desmito daļu parakstu, Valsts prezidents vērtēja kā soli pareizā virzienā, jo «mazākums par valsts budžeta līdzekļiem nedrīkstētu pastāvīgi diktēt vairākumam dienas kārtību referendumos».

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

ZZS varētu sākt parakstu vākšanu referenduma rosināšani par eiro ieviešanu

Dienas Bizness, 07.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar sabiedrības zemo atbalstu eiro ieviešanai Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) nopietni apsver iespēju vākt parakstus referenduma rosināšanai. ZZS balsos pret Euro ieviešans likumu, bet, ja Saeima to tomēr apstiprinās, partija lūgs Valsts prezidentu likumu neizsludināt.

LNT raidījumā 900 sekundes norādīja Saeimas deputāte Sana Reizniece-Ozola (ZZS).

Viņa skaidro, ka patlaban iedzīvotāju atbalsts eiro ieviešanai ir kritiski zems. Tāpat deputāte norāda, ka šobrīd eirozonai vēlas pievienoties tikai Latvija, kas arī esot zināms rādītājs attiecībā uz šobrīd notiekošo Eiropā, kam, pēc viņas teiktā, arī piekrīt zinoši ekonomisti, to skaitā Reizniece-Ozola min Jāni Ošleju un Uldi Osi.

Saeimas deputāte skaidro, ka pastāv iespēja, ka ZZS, lūdzot prezidentam neizsludināt Euro ieviešans likumu, meklēs atbalstu pie Saskaņas centra deputātiem. Reizniece-Ozola pieļauj, ka Valsts prezidents varētu likumu izsludināt, neskatoties uz ZZS aicinājumu to nedarīt, tāpēc partija nopietni apsver iespēju ķerties pie parakstu vākšanas referenduma rosināšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Secinot, ka jaunā e-talonu sistēma tomēr izrādījusies neefektīva, Rīgas satiksme nolēmusi atgriezties pie iepriekšējās, kompostieru sistēmas. Iegādāto e-talonu tehnoloģiju plānots pārdot.

Jau šī gada jūnija otrajā pusē paredzēta pakāpeniska e-talonu tehnoloģiju nomaiņa ar kompostieriem.

Atgriežoties pie kompostieru sistēmas, tiks radītas aptuveni 300 jaunu darbavietu, jo atkal nepieciešami būs biļešu tirgotāji sabiedriskajā transportā, kuri arī dos ieguldījumu Latvijas ekonomikas attīstībā, maksājot nu jau augstākus nodokļus nekā iepriekš – pirms šī štata vieta uzņēmumā tika likvidēta.

Jāpiemin, ka līdzšinējais Rīgas satiksmes valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens izteicis vēlēšanos ieņemt jaunizveidotā kompostieru departamenta vadītāja amatu

Lai gan dažiem tas varētu šķist solis atpakaļ, tas tā nav. Atgriežoties pie kompostieriem, pirmkārt, jau tiek atgūta daļa zaudēto darbavietu, turklāt šī sistēma, kas Rīgas sabiedriskajā transportā darbojusies visilgāk, ir sava veida vēstures zīmogs, kas varētu galvaspilsētā piesaistīt tūristus, uzskata eksperti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

VARAM: Siguldā noteikumi par atlaidēm sabiedriskajā transportā nav spēkā

LETA, 08.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Siguldā noteikumi par atlaidēm sabiedriskajā transportā nav spēkā, - reaģējot uz Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) izteikumiem, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) saskaņojusi Siguldas pašvaldības attiecīgos noteikumus, paziņojusi VARAM.

VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Barševska norāda, ka VARAM pagājušā gada 27.decembrī ir saņēmusi Siguldas novada domes 18.decembra saistošos noteikumus par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā. Ministrijas eksperti izvērtē noteikumu tiesiskumu, un savu atzinumu par noteikumiem ministrija vēl nav sniegusi. Saskaņā ar normatīvo regulējumu atzinums VARAM ir jāiesniedz līdz šā gada 27.janvārim.

Barševska uzsvēra, ka šādos apstākļos pašlaik vēl nav spēkā Siguldas novada domes saistošie noteikumi, kas noteiktu braukšanas maksas atvieglojumus sabiedriskajā transportā Siguldas novadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pēc jaunās sodu sistēmas sodīti tūkstoš Rīgas sabiedriskā transporta pasažieru

Jānis Rancāns, 19.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada novembrī Rīgas sabiedriskajā transportā konstatēti 5603 bezbiļetnieki, no kuriem 1017 tikuši sodīti pēc jaunās sodu sistēmas, kas stājās spēkā 26. novembrī.

Kā Db.lv noskaidroja Rīgas Satiksmē, tad novembra pēdējā nedēļā, kad stājās spēkā jaunā sodu sistēma, sodu saņēma 1017 bezbiļetnieki. No tiem 797 «zaķi» izvēlējās sodu samaksāt uz vietas, bet 220 bezbiļetniekiem izrakstīts rēķins. No tiem bezbiļetniekiem, kuriem ticis izrakstīts rēķins, astoņi cilvēki sodus bija samaksājuši līdz decembra sākumam.

Novembrī sabiedriskajā transportā tikušas veiktas 26 786 pārbaudes. Visbiežāk tās veiktas autobusos (11 915). Trolejbusos veiktas 9 944 pārbaudes, bet tramvajos – 4 927 pārbaudes. Bezbiļetnieku apsēstākie bijuši trolejbusi, kur konstatēti 2 101 «zaķi». Autobusos konstatēti 2 085, bet tramvajos – 1 417 bezbiļetnieki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Janvārī pieķer 3 847 «zaķus»

Ritvars Bīders, 08.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada janvārī Rīgas satiksmes darbinieki uzņēmuma pārvaldītajā sabiedriskajā transportā veikuši 26 676 pārbaudes un šo pārbaužu laikā konstatējuši 3 847 bezbiļetniekus, kas ir par 40 bezbiļetniekiem mazāk nekā pērn decembrī, informē Rīgas satiksme.

Šogad janvārī visvairāk «zaķu» pieķerti 6. maršruta tramvajos, kur konstatēts 351 bezbiļetnieks. Tajā pat laikā 30. maršruta autobusā janvārī nav konstatēts neviens bezbiļetnieks.

Kopumā visvairāk bezbiļetnieku konstatēts trolejbusos un tramvajos, attiecīgi 1 389 un 1349. Autobusos šogad janvārī pieķerti 1 109 «zaķi».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Drošības un kārtības komitejas deputāti šodien uzdeva Rīgas pašvaldības policijas (RPP) vadībai līdz nākamajai sēdei sagatavot dokumentu projektus, lai nodrošinātu problemātiskajos pilsētas sabiedriskā transporta maršrutos papildu policijas patruļas, liecina domes sniegtā informācija medijiem.

Tās operatīvi cīnītos ar huligāniem, kas bojā pašvaldības sabiedrisko transportu. Arī iedzīvotāji šajos pilsētas rajonos justos lielākā drošībā.

Lēmums pieņemts pēc iepazīšanās ar pašvaldības uzņēmuma Rīgas satiksme vēstuli. Tajā teikts, ka, sākot no 2007.gada septembra, pilsētas tramvajos ir pieaudzis pasažieru huligānisku darbību skaits. Regulāri ar tām nākas saskarties 5. un 9. maršruta tramvajos. Vakara stundās ceļa posmā no Allažu ielas līdz Mīlgrāvim pusaudži no tuvējām skolām regulāri bojā tramvaju sastāvus. Tiek izsisti vagonu logu stikli, sagriezti sēdekļi salonos, lauzti kompostieri. Pasažieri bojā tramvaju salonu durvis un tramvaja kustības laikā lec laukā no vagona, vizinās uz sakabes ierīcēm. Braucoša tramvaja priekšā uz sliedēm met dažādus priekšmetus, tostarp ķieģeļus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Jūlijā Rīgā pārvadāti par 17% vairāk pasažieru

Žanete Hāka, 26.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada jūlijā kopumā Rīgas sabiedriskajā transportā (autobusos, trolejbusos un tramvajos) tika pārvadāti 12,23 miljoni pasažieru, kas ir par 17% vairāk nekā pērnā gada jūlijā un par 6,5% vairāk nekā iepriekšējā mēnesī, liecina AS Rīgas satiksme informācija.

Visvairāk pasažieru braukuši ar autobusu – 5,68 miljoni. Trolejbusos jūlijā pārvadāti 3,6 miljoni pasažieru, bet tramvajos – 2,9 miljoni.

Vislielākais pasažieru skaits pārvadāts 3. autobusa maršrutā – 775 tūkstoši pasažieru, 15. trolejbusā – 605,7 tūkstoši pasažieru un 6. tramvaja maršrutā – 707,8 tūkstoši pasažieru. Savukārt vismazāk pasažieru braukuši ar 9. tramvaju – 21,7 tūkstoši, 20. trolejbusu – 3,5 tūkstoši un 34. autobusu – 2 tūkstoši.

Jūlijā nakts transportu izmantojuši 7546 pasažieri. Populārākais ir bijis 6. maršruts, tajā pārvadāti 1063 pasažieri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Septembrī sabiedriskajā transportā konstatēti seši tūkstoši bezbiļetnieku

Jānis Rancāns, 11.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada septembrī Rīgas sabiedriskajā transportā konstatēti 6008 bezbiļetnieki, liecina Rīgas satiksmes apkopotā statistika par 2011. gada septembrī veiktajām biļešu kontrolēm sabiedriskajā transportā.

Kā norāda Rīgas satiksme, tad šī gada septembrī konstatēts par 1595 bezbiļetniekiem vairāk nekā 2011. gada augustā, kad sabiedriskajā transportā tika sodīti 4413 pasažieri par braukšanu bez biļetes.

Visvairāk bezbiļetnieku septembrī konstatēts autobusos (2061), trolejbusos konstatēti 1894 bezbiļetnieki, bet tramvajos – 2053 bezbiļetnieki.

Kopumā septembrī Rīgas satiksme veikusi 28463 pārbaudes – autobusos 12517, trolejbusos 9353 un tramvajos 6593 pārbaudes. Mēnesi iepriekš tikušas veiktas 24920 pārbaudes, kas ir par 3543 pārbaudēm mazāk nekā 2011. gada septembrī, liecina Rīgas satiksmes informācija.

Septembrī visvairāk pasažieri par braukšanu bez biļetes sodīti 6. tramvaja maršrutā (475 pasažieri), savukārt vismazāk – neviens pasažieris – 34. autobusa maršrutā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Rīdzinieka kartes īpašnieki darba dienu stundas biļetes varēs izmantot arī minibusos

Zane Atlāce - Bistere, 20.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīdzinieka kartes īpašnieki no 1.janvāra minibusos varēs samaksāt par braucienu ne tikai ar braucienu biļetēm, bet arī ar darba dienu stundas biļetēm, kuras minbusos darbosies kā vienreizējas braucienu biļetes, informē Rīgas satiksme.

Rīgas satiksme norāda, ka darba dienu stundas biļetes nedos iespēju pārsēsties starp minibusiem, nedz no minibusiem uz tramvajiem, trolejbusiem un autobusiem. Tādas pārsēšanas gadījumā tiks aktivizēta nākamā darba dienas stundas biļete. Stundas biļešu lietošana Rīgas satiksmes tramvajos, trolejbusos un autobusos paliek nemainīga.

Jaunā kārtība pasažieriem ir daudz ērtāka, jo nav nepieciešams Rīdzinieka kartē ielādēt vairākus biļešu veidus braukšanai gan minibusos, gan tramvajos, trolejbusos un autobusos. Līdz ar to no 2017.gada 1.janvāra braucienu biļetes Rīdzinieka kartē ielādēt vairs nevarēs. Tās braucienu biļetes, kas būs iegādātas līdz 1.janvārim, būs derīgas izmantošanai 12 mēnešu laikā kopš iegādes brīža. Savukārt gadījumā, ja klients vēlēsies apmainīt iegādātās braucienu biļetes Rīdzinieka kartē pret stundas biļetēm, to bez maksas varēs izdarīt jebkurā Rīgas satiksmes klientu apkalpošanas centrā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināts - Gaismas pils būvniecības misēklis; tiek noplēsts nesen uzliktais bruģis

Dienas Bizness, 01.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aculiecinieki, kas šodien ap 15.30 devušies garām topošajai Gaismas pilij Rīgā, novērojuši, ka uz Valguma ielas bruģis, kas tur ieklāts stāvējis jau ilgāku laiku, tagad tiek ņemts nost.

(Papildināts ar NBA komentāru.)

Tas, pēc notiekošā spriežot, tiekot darīts, lai tajā vietā ieguldītu kabeļus. Tie paši aculiecinieki šai vietai garām bija devušies arī šorīt, kad vēl nekas neesot liecinājis par plāniem bruģi vākt nost. Turklāt darbi norisinās diezgan plašā mērogā.

Db.lv sazinājās ar pilnsabiedrības Nacionālā būvkompāniju apvienība sabiedrisko attiecību pārstāvi Ilgu Sokolovu, kura gan nespēja sniegt informāciju par mistiskajiem būvdarbiem. «Latvijas Nacionālās bibliotēkas infrastruktūras objektu pirmās kārtas būvdarbu veicējs pilnsabiedrība Nacionālā Būvkompāniju apvienība (NBA) līguma ar pasūtītāju – Kultūras ministriju – ietvaros veic arī pieguļošās teritorijas labiekārtošanas darbus, tai skaitā arī gājēju ietvju bruģēšanu, un atsevišķos posmos šis process ir noslēdzies. Vietā, kur ieklātais bruģis tiek demontēts, šobrīd strādā ar NBA nesaistīts uzņēmums cita pasūtījuma ietvaros – iepirkums Pieslēguma izveidošana LNB jaunās ēkas un tehniskās ēkas (Rīgā, Mūkusalas ielā 3 un Mūkusalas ielā 5) elektroierīču pieslēgšanai (65310000-9). Tāpēc par šo precīzu informāciju varēs sniegt darba izpildītājs vai pasūtītājs,» sacīja Sokolova.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Privātciemata ieceres autors piesaka maksātnespēju

Daiga Ozola, Db, 29.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA STB nami, kas plānoja izbūvēt Pļavu ciemtatu Daugavpilī, pieteicis maksātnespēju bankas lauztā līguma dēļ.

Kā Db pastāstīja SIA STB nami valdes loceklis Sergejs Serkovs, uzņēmums maksātnespēju pieteicis pats, jo ar AS PrivatBank iepriekš noslēgtais līgums 5 miljonu eiro apmērā no bankas puses ticis lauzts, un projektu tālāk realizēt neesot iespējams.

"Banka līgumu lauza bez paskaidrojumiem. Šo projektu varējām realizēt divos veidos. Pirmkārt, ja cilvēki nopirktu ierīkotos zemes gabalus ciematā, un paši nodarbotos ar būvniecību, taču tas vairs nebija iespējams līdz ar stingro kredītēšanas politiku privātpersonām. Savukārt otrs ceļš bija mums pašiem uzbūvēt šo ciematu, ko arī plānojām darīt, taču banka atteica finansējumu," stāsta S. Serkovs. Viņš norāda, ka vēl 2008.gada sākumā īpašums ticis novērtēts par 1.3 milj. Ls, bet uzņēmuma kredītsaistības bijušas 800 tūkst.eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nosaka meža monitoringa veikšanas kārtību

, 07.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot jau 1990.gadā sākto gaisa piesārņojuma ietekmes uz meža ekosistēmām monitoringu, valdība otrdien apstiprināja meža monitoringa veikšanas kārtību.

Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātie Ministru kabineta (MK) noteikumi „Meža monitoringa veikšanas kārtība” paredz, ka meža monitoringu veic Valsts meža dienests un Latvijas Valsts mežzinātnes institūts Silava. Minētās institūcijas meža monitoringu īsteno ierīkotos un Meža valsts reģistrā reģistrētos parauglaukumos un rakstiski informē meža īpašnieku vai tiesisko valdītāju par novērojumiem, kas notiek konkrētajos parauglaukumos.

Meža monitoringa veikšanas kārtība ir izstrādāta saskaņā ar konvencijas „Par gaisa piesārņojuma pārrobežu pārnesi lielos attālumos” starptautisko sadarbības programmu par gaisa piesārņojuma ietekmes uz mežiem novērtēšanu un monitoringu (ICP Forests) un oglekļa dioksīda (CO2) emisijas un piesaistes noteikšanu zemes izmantošanas, zemes izmantošanas maiņas un mežsaimniecības sektorā. Tie paredz attīstīt jaunas meža monitoringa jomas par klimata pārmaiņu ietekmi uz meža ekosistēmām, meža bioloģisko daudzveidību un meža augsnēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzvaras parkā 17.aprīlī SIA «Rīgas meži» Dārzu un parku daļas dārznieki un arboristi papildinās pirms septiņiem gadiem ierīkotos sakuru stādījumus, iestādot 15 jaunas Prunus sargentii un Prunus subhirtella šķirnes ’Accolade’ sakuras, informē pašvaldībā.

Uzvaras parkā 2012. gada pavasarī ar Japānas vēstniecības atbalstu tika iestādīti 114 Japānas ķirši jeb sakuras. Šo koku krāšņās ziedēšanas laikā parka apmeklētāju skaits daudzkārt palielinās.

Jau 2018. gada rudenī SIA «Rīgas meži» dārznieki sāka veidot sakuru agrotehniskajām prasībām atbilstošu augsnes struktūru, paaugstinot virsmas reljefu Uzvaras parka daļā pie Grīna bulvāra. Līdz šim pavasaros un rudeņos te veidojās pārmērīgs mitrums, kas liedza veidot kvalitatīvus stādījumus.

Tuvojoties sakuru ziedēšanas laikam SIA «Rīgas meži» uzstādīs jaunus solus parkā pie sakuru stādījumiem, bet tējas ražotājs Apsara informējis parka apsaimniekotāju, ka sakuru ziedēšanas laikā – aprīļa beigās un maija sākumā – parkā cienās ar Japānas tēju bez maksas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kontrabandisti uzdarbojas arī svētku brīvdienās

Elīna Pankovska, 22.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Svētku brīvdienās Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieki uz austrumu robežas novērsuši vairākus mēģinājumus nelegāli ievest 1,21 milj. cigarešu ar Krievijas un Baltkrievijas akcīzes markām.

Cigaretes bija paslēptas zāģmateriālu kravā, automašīnu konstrukcijās un zem ceļotāju virsdrēbēm. Tāpat arī VID darbinieki aizturējuši 560 litru kontrabandas degvielas.

Silenes un Pāternieku muitas kontroles punktos VID darbinieki sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām pārbaudes laikā atklājuši, ka kādai personai zem apģērba, automašīnu priekšējā panelī un rezerves ritenī atrodas 2,44 tūkst. cigarešu. Savukārt kādas vieglās automašīnas instrumentu nodalījumā bija paslēptas četras kannas ar 80 litriem dīzeļdegvielas.

Savukārt 18.novembrī Silenes muitas kontroles punktā divu kravas automašīnu puspiekabju nestandarta degvielas tvertnēs konstatēti 480 litri dīzeļdegvielas, bet Terehovas muitas kontroles punktā kādā automašīnā virs atgāzu izpūtēja speciāli izveidotā šahtā atrasti paslēptas 2,88 tūkst. More un Kiss markas cigarešu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

OCTA no decembra nopērkama tirdzniecības centros Rīgā un Jūrmalā

, 08.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šī gada decembra apdrošināšanas akciju sabiedrība ERGO Latvija Rīgas un Jūrmalas iedzīvotājiem piedāvā iespēju iegādāties OCTA un ceļojumu apdrošināšanas polises speciāli ierīkotos polišu iegādes e-punktos. Šie speciāli ierīkotie stendi šobrīd ir izvietoti: Rīgā T/P Spice, Lielirbes ielā 29 un T/P P. Briedis, P.Brieža ielā 33a un Jūrmalā T/C Lielupe, Viestura ielā 22 pretim Rimi veikalu kasēm.

Ar skārienjutīga ekrāna palīdzību ERGO e-punktos pilnīgi automatizēti iespējams iegādāties OCTA un ceļojumu apdrošināšanas polises. E-polises nav nepieciešams izdrukāt, tāpēc elektroniski parakstīta e-polises versija tiks nosūtīta uz norādīto e-pastu. Ieteicams gan fiksēt polises numuru, jo to būs nepieciešams norādīt, ja iestāsies apdrošināšanas gadījums.

Kopš šī gada 1. jūnija, kad stājās spēkā likuma grozījumi, saskaņā ar kuriem autovadītājiem nav nepieciešams vadāt līdzi OCTA polises veidlapu, strauji audzis to ERGO Latvija klientu skaits, kuri izvēlas OCTA polisi iegādāties internetā. E-polišu popularitāti apliecina arī ceļojumu apdrošināšanas e-polišu iegādes pieaugums, kas sastāda vairāk nekā 10% no visām ERGO Latvija izsniegtajām ceļojumu apdrošināšanas polisēm. Šādi rādītāji liecina par Latvijas tirgus attīstību atbilstoši Eiropas pieredzei, kur vidēji internetā pirkto polišu apjoms ir 10-15% no kopējā pārdoto polišu apjoma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Janvāra sākumā Mežaparkā renovētajam Rīgas pašvaldības bērnudārzam Viršu dārzs no fasādes sākušas krist nost apdares materiālu plēksnes. Bērnudārza vadītāja Dina Gaide norāda, ka remontdarbu kvalitāte bērnu drošību neapdraud, savukārt būvniecības projekta vadītājs Armands Raitums sola, ka nepilnības tiks novērstas līdz ar siltāka laika iestāšanos.

Ēkas rekonstrukcijā un restaurācijā Rīgas dome ieguldījusi 628 000 latu, un būvdarbus veica būvfirma Velve. Kā stāsta bērnu vecāki, namam Cimzes ielā krīt nost apmetums. Pagaidām gan neviens nav vērsies pašvaldībā ar sūdzībām par veikto remontu, aģentūrai LETA norādīja Rīgas domes Īpašumu departamenta vadītājs Oļegs Burovs.

«Ja māja tiek remontēta ziemā, neizbēgami būs plaisas, jo māja, kurā notika remonts, ilgi stāvēja tukša. Ņemot vērā, ka šo būvdarbu garantija ir trīs gadi, garantijas periodā Velve plāno to pabeigt. Par šo būvobjektu uzņēmumam vēl nav samaksāta visa nauda, jo tas ir pieņemts ar atliktiem darbiem, kurus nebija iespējams pabeigt ziemā - neviens attīstītājs vai būvnieks ziemā teritorijas labiekārtošanas darbus neveic,» skaidroja Burovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Plānošanas reģioni: ja valsts nepiešķirs papildu finansējumu, reģionu darbība apdraudēta

Gunta Kursiša, 21.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Plānošanas reģioni ceļ trauksmi, norādot – ja valsts nepiešķirs papildus finansējumu 2014. gadam, Latvijas plānošanas reģionu tālāka darbība un funkciju izpilde ir apdraudēta. Katrs no plānošanas reģioniem vēlas saņemt papildu 60 tūkstošus latu.

«Visi pieci plānošanas reģioni ieņem nozīmīgu lomu Latvijas attīstībā, kas nozīmē, ka to darbības apdraudējums tikai negatīvi ietekmēs reģionu tālāku attīstību, vēl vairāk palielinās izaugsmes plaisu starp dažādām pašvaldībām un ilgtermiņā pasliktinās dzīves kvalitāti iedzīvotājiem,» teikts plānošanas reģionu izplatītajā paziņojumā.

«Lai plānošanas reģioni spētu pilnvērtīgi pildīt normatīvajos aktos noteiktās funkcijas, katram no tiem ir nepieciešami papildus līdzekļi vismaz 60 000 latu apmērā. Jāmin, ka kopš 2008.gada valsts finansējums plānošanas reģioniem ir samazināts par 60%,» norādīts reģionu paziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Būvnieks apšauba tramvaju līnijas būvdarbu mistisko kārtību

Lelde Petrāne, 23.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tramvaja pieturu asfaltēšana, lai pēc pāris mēnešiem asfaltu uzlauztu un vietā uzklātu bruģi, ir pareizākais risinājums, joprojām pārliecināti gan Rīgas domes, gan SIA Rīgas satiksme pārstāvji. Ceļu būves speciālista viedoklis gan ir skarbs - šādi rīkoties nedrīkstēja, domājot par pasažieru drošību, raksta laikraksts Diena.

Db.lv jau vēstīja - Rīgas satiksmē nevienu neizbrīna tas, ka pirms vēlēšanām atklātajā tramvaju līnijā uzklātais asfalts šobrīd tiek ņemts nost. «Saskaņā ar tehnisko projektu pieturvietu platformas segums ir paredzēts no betona bruģakmens. Ņemot vērā, ka pieturvietu platformas nepieciešams aprīkot ar inženierkomunikācijām, ko līdz tramvaja kustības atklāšanai nebija iespējams pabeigt, lai nodrošinātu pasažieru iekāpšanu/izkāpšanu, tika ieklāts pagaidu asfalta segums, atbilstoši tehniskā projekta risinājumiem.

Pabeidzot nepieciešamo inženierkomunikāciju izbūvi, pieturvietu platformas tiks nobruģētas, kā tas paredzēts tehniskajā projektā. Projekta izmaksas tas nepalielinās, jo šāds risinājums jau sākotnēji bija paredzēts,» šādu komentāru, atbildot uz db.lv interesi, sniedza Rīgas satiksmes pārstāvis Viktors Zaķis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Asfalta noņemšana jaunatklātajā tramvaju līnijā atbilstot tehniskā projekta risinājumiem

Lelde Petrāne, 15.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas satiksmē nevienu neizbrīna DB novērotais, ka pirms vēlēšanām atklātajā tramvaju līnijā uzklātais asfalts šobrīd tiek ņemts nost.

«Saskaņā ar tehnisko projektu pieturvietu platformas segums ir paredzēts no betona bruģakmens. Ņemot vērā, ka pieturvietu platformas nepieciešams aprīkot ar inženierkomunikācijām, ko līdz tramvaja kustības atklāšanai nebija iespējams pabeigt, lai nodrošinātu pasažieru iekāpšanu/izkāpšanu, tika ieklāts pagaidu asfalta segums, atbilstoši tehniskā projekta risinājumiem.

Pabeidzot nepieciešamo inženierkomunikāciju izbūvi, pieturvietu platformas tiks nobruģētas, kā tas paredzēts tehniskajā projektā. Projekta izmaksas tas nepalielinās, jo šāds risinājums jau sākotnēji bija paredzēts,» šādu komentāru, atbildot uz db.lv interesi, sniedza Rīgas satiksmes pārstāvis Viktors Zaķis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Teju gads pagājis, kopš Ligita Elksnīte no Aknīstes novada savu aizraušanos – tēju gatavošanu – pārvērtusi uzņēmējdarbībā.

Nesen apgūts pirtnieces arods, un lauku mājās Vilkapurvi top pirtiņa. Viss L. Elksnītes darbības plānā ir pa gadalaikiem, pa nedēļām, dienām un pat stundām izplānots un katrai darbībai ir savs laiks. Nevar liepu tēju vākt augustā, bet pirts slotas ziemā siet. Katram darbam sava diena – tikai tad visām tēju zālēm un pirts darbībām ir ārstnieciskais spēks. Tāpēc arī izvēlēts zīmols Sajūti dabu.

Pērc avīzi elektroniski DB HUB vietnē:

https://www.dbhub.lv/raksti/laikraksts-dienas-bizness-2018gada-27septembra-numurs

Saprotams, ka katrai zāļu tējai jāzina ne tikai pielietojums, bet jāredz arī tās darbība. Augus L. Elksnīte vāc visu mūžu un zina, kas kam domāts un paredzēts, bet iedarbība ir pārbaudīta pie pašu ļaudīm Vilkapurvos. «Vīrs un bērni – veseli. Viņus jau ar tējām ārstēju,» atklāj saimniece.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Fonds Uzņēmēji mieram uzsāk jaunu ziedojumu kampaņu Bez tevis nav uzvaras!

Db.lv, 30.01.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Fonds “Uzņēmēji mieram” aicina Latvijas uzņēmumus un ikvienu Ukrainas atbalstītāju piedalīties ziedojumu kampaņā “Bez tevis nav uzvaras!”, lai nodrošinātu 500 000 EUR lielu ziedojumu Ukrainas aizsardzības spēku stiprināšanai. Ziedojumi tiks vākti labdarības koncerta “Veltījums Ukrainai” ietvaros.

“Vajadzības Ukrainas aizstāvībai pret Krievijas asiņaino uzbrukumu papildinās un mainās, tāpēc cieši sadarbojoties ar saviem partneriem Aizsardzības ministriju, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Ārlietu ministriju un citiem, mēs uz tām spējam, iesaistot uzņēmumus un sabiedrību. Šobrīd visvairāk nepieciešams atbalsts tieši Ukrainas aizsardzības spēka stiprināšanai, piegādājot Ukrainai ātrās palīdzības bruņumašīnas jeb tā sauktās mobilās ambulances, nakts redzamības iekārtas, piemēram, binokļus un monokļus, kā arī dronus un kvadrakopterus. Ņemot vērā nepārtrauktos uzbrukumus joprojām liels pieprasījums ir pēc ģeneratoriem, kā arī apvidus automašīnām un pikapiem,” sacīja Laura Skrodele, fonda “Uzņēmēji Mieram” vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru