Jaunākais izdevums

12. februārī Rīgas satiksme demonstrēja jaunos elektroniskos kompostrētājus, kas ar 1. martu pilnībā aizstās Rīgas tramvaju konduktorus.

SIA Rīgas satiksme preses sekretāre Iluta Bērziņa Db.lv pastāstīja, ka uzņēmums kopā iegādājies 800 elektroniskos kompostrētājus, kuru iegāde un uzstādīšana izmaksājusi 365 000 latu. Elektroniskie kompostrētāji tiks ierīkoti 252 tramvaju vagonos, katrā vagonā tiks uzstādītas trīs šadas ierīces. Plānots, ka minētā summa atmaksāsies, 2007. gada laikā ietaupot līdzekļus, kas bija nepieciešami tramvaju konduktoru algām.

Pasažieriem, kas kaut reizi ir braukuši ar Liepājas tramvaju, būs pazīstama jaunā sistēma, kādā notiks norēķināšanās par braucienu Rīgas tramvajos. Tramvaja vienreizējās braukšanas biļetes varēs iegādāties tirdzniecības vietās un iekāpjot tramvajā. Tās būs jākompostrē vienā no trim salonā esošajiem elektroniskajiem kompostrētājiem. Biļete būs derīga, ja tā būs kompostrēta un uz tās būs uzdrukāts brauciena laiks, datums un tramvaja vagona numurs.

Elektroniskie kompostrētāji tiek uzstādīti, lai atvieglotu norēķināšanās kārtību pasažieriem un ikdienas darbu Rīgas satiksmes darbiniekiem - galvenokārt transporta līdzeku vadītājiem, kas veic arī biļešu pārdošanu.

Šobrīd Rīgas satiksmei trūkst gandrīz 500 konduktoru. Visi konduktori, kas strādāja tramvajos, varēs pāriet uz darbu pilsētas trolejbusos vai autobusos, vai strādāt par kontroldarbiniekiem, kas pārbaudīs, vai pasažieri ir kompostrējuši braukšanas talonus. Tādējādi pēc 1. marta ievērojami samazināsies konduktoru trūkums Rīgas sabiedriskajā tansportā.

Tirdzniecības vietas, kurās varēs iegādāties tramvaja talonus, būs zināmas 17. februārī, kad būs noslēdzies konkurss par biļešu izplatīšanu.

Ja neredzat video klikšķiniet šeit:

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Biļetītes iepriekšpārdošanā no 19. marta

, 05.03.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db.lv atgādina, ka no šā gada 1. aprīļa norēķinu kārtība Rīgas trolejbusos būs tāda pati kā tramvajos. Līdz ar kompostrētāju uzstādīšanu tikšot palielināta kontroles pārbaužu intensitāte trolejbusos.

Saskaņā ar SIA Rīgas satiksme sniegto informāciju medijiem trolejbusam un tramvajam būs vienotas vienreizējās biļetes, un tās jau no 19. marta varēs iegādāties visās Rīgas satiksmes biļešu pārdošanas vietās – galapunktos un biļešu kasēs, kā arī autobusos un trolejbusos, bet no 27. marta arī Narvesen, Preses apvienības un Plus Punkts tirdzniecības vietās Rīgas pilsētā.

Vienotā biļete braucienam tramvajos būs derīga jau no 19. marta. Jau iegādātās tramvaja biļetes pasažieri varēs turpināt lietot tramvajos arī pēc 1. aprīļa. Trolejbusos, savukārt, no 1. aprīļa būs derīgas tikai vienotās vienreizējās biļetes, kas tirdzniecībā būs pieejamas no 19. marta un uz kurām norādīts, ka tās derīgas gan tramvajos, gan trolejbusos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai uzzinātu, kā un ar kādiem instrumentiem vēlēšanās startējošie politiskie spēki plāno risināt valstiski svarīgus jautājumus, Dienas Bizness uz sarunu aicināja 14. Saeimas vēlēšanās startējošo partiju un to apvienību sarakstu izvirzītos Ministru prezidenta amata kandidātus.

Dienas Bizness visiem piedāvāja trīs pamatjautājumus, kas atainoti uzskatāmos grafikos:

  1. Par iedzīvotāju skaita samazināšanos, kas novērota pēdējo 30 gadu laikā.
  2. Par uzņēmumos nodarbināto skaita sarukumu, kas īpaši izteikti vērojams 2020. - 2021. gadā.
  3. Pēdējā laikā nepieredzēti augstā inflācija, kura pārsniegusi 21%, kaut arī eirozonā, kurā ir arī Latvija, tā ir tikai nepilnu 9% līmenī.

Dienas Biznesa jautājumi aicina nevis kritizēt esošo, bet piedāvāt risinājumus situācijai, aicina atbildēt uz svarīgāko - ko darīt, lai palielinātu iedzīvotāju skaitu valstī, būtu vairāk darba vietu un inflācija atgrieztos «saprātīgos rāmjos».

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izsolē pārdos biļešu kompostrētājus

, 24.08.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Savulaik pusmiljonu latu izmaksājušos biļešu kompostrētājus SIA Rīgas satiksme pārdos atklātā rakstiskā izsolē.

Līdz 7. septembrim varēs iesniegt piedāvājumus 153 kompostrētāju iegādei, kas ir tikai neliela daļa no visiem kompostrētājiem, kas pieder Rīgas satiksmei, pastāstīja uzņēmuma preses sekretāre Iluta Bērziņa.

Kopā uzņēmuma rīcībā ir ap 1.9 tūkstošiem biļešu kompostrētāju. Pirmā kompostrētāju partija, ko izsolīs, ir no 4. tramvaju depo. Kompostrētāji ir labā stāvoklī un inventarizēti, norādīja I.Bērziņa.

Jau vēstīts, ka 2007. gadā biļešu kompostrētājus Rīgas sabiedriskajā transportā ieviesa konduktoru trūkuma dēļ. Vispirms biļešu kompostrētājus uzstādīja tramvajos, gadu vēlāk ar tiem aprīkoja arī trolejbusus, bet autobusos kompostrētāji netika ieviesti. Viena kompostrētāja iegāde izmaksāja 396 eiro (278 latus), bet kopējās izmaksas ir vairāk nekā pusmiljons latu. I.Bērziņa uzsvēra, ka kompostrētāju ieviešana ir atmaksājusies uz konduktoru algu rēķina, un, tos pārdodot, uzņēmums gūs papildus peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Radiovadāmo bezpilota lidaparātu jeb tā dēvēto dronu neapdomīga un vieglprātīga lietošana var apdraudēt cilvēku drošību. Teju ik nedēļu tiek fiksēti gadījumi, kad dronu lietotāji izmanto aviācijas frekvences, traucējot lidmašīnu radiosakarus. Turklāt neatbilstošu frekvenču izmantošana var radīt sakaru zudumu arī starp tālvadības pulti un dronu, norāda VAS Elektroniskie sakari.

Lai no šādiem gadījumiem izvairītos, VAS Elektroniskie sakari aicina pārliecināties par sava drona darbības frekvencēm un to atbilstību Latvijas frekvenču plānam.

Arī Latvijā dronu kļūst vairāk – arvien biežāk ar tiem tiek uzņemti videomateriāli un fotogrāfijas koncertos, dabā, virs pilsētām un citur. Kā stāsta par frekvenču piešķiršanu un uzraudzību atbildīgās institūcijas Elektroniskie sakari radiokomunikāciju inženieris Mārtiņš Glūdiņš, radiovadāmo lidaparātu iekārtām nav nepieciešamas individuālas radiofrekvenču spektra lietošanas atļaujas, ja to vadīšanai un informācijas pārraidīšanai izmanto Nacionālajā radio frekvenču plānā tikai šiem mērķiem paredzētās frekvences.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Noskaidroti 40 pasaules labākie elektroniskie projekti

, 22.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 5.oktobrī noskaidroti 40 labākie elektroniskie projekti WORLD SUMMIT AWARD (WSA) starptautiskā konkursa ietvaros. Konkursā tika pieteikti elektroniskie projektu no 160 valstīm, tai skaitā 8 projekti no Latvijas, liecina Latvijas pārstāvju sniegtā informācija medijiem.

Ķīnas, Meksikas un Krievijas elektroniskie projekti guva vislielāko atzinību. Uzvarētāji tika noteikti 8 kategorijās, katrā pa 5 līderiem.

Ķīna guva lielāko atzinību kategorijā e-Izklaide, e-Bizness, e-Integrācija. Meksika – e-Valdība, e-Izklaide, e-Bizness, bet Krievija e-Zinātne (Virtuālās anatomijas muzejs), e-Integrācija (Infoblago.ru) un e-Izklaide (Dom-3). Panākumus guva ari Kubas, Dānijas, Vācijas, Indijas, Īrijas, Itālijas, Kuveitas, Jaunzēlandes, ASV un Venecuēlas elektroniskie projekti. Labāko vidū bija gan interneta lapas, gan virtuāli muzeji un žurnāli, gan dažādas programmas un spēles. Visu kategoriju pasaules konkursa uzvarētājus iespējams apskatīt Latvijas EMBalvas oficiālajā mājas lapā www.embalva.lv, kā arī starptautiskajā mājas lapā www.wsis-award.org

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc kompostieru ieviešanas tramvajos Rīgas satiksme jau sastapusies ar vairākām grūtībām - gan likumos par biļešu iegādi un sodiem par braukšanu bez biļetes, gan pašu biļešu kvalitāti. Taču tagad vēl konstatēts, ka pēc jaunās sistēmas ieviešanas tramvajos trīskāršojies bezbiļetnieku skaits, ziņo laikraksts Neatkarīgā rīta avīze.

Par braukšanu bez biļetes Rīgas tramvajos no 1. līdz 15. martam esot sodīts 1181 pasažieris, no kuriem kopā iekasēta 2 098 latu liela soda nauda.

Laikā no 1. līdz 15. martam tramvajos veiktas 1 706 pārbaudes. Salīdzinot ar šā gada februāri, pārbaužu skaits pieaudzis 5,6 reizes, bet sodīto pasažieru skaits - 3,7 reizes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Raksti

Iebalso savu favorītu «Biznesa Tīģeris 2014» finālā!

Dienas Bizness, 21.05.2014

Žūrija: (No kreisās puses) Inga Daliba, speciālistu darba portāla Cvmarket.lv mārketinga menedžere; Daiga Kiopa, SIA Lursoft valdes locekle; Jānis Kossovičs, 2013. gada konkursa «Biznesa Tīģeris» uzvarētājs; Vita Zariņa, b/a Turība Dr.oec., Prof. Uzņēmējdarbības vadības fakultātes dekāne; Sanita Igaune, laikraksta Dienas Bizness ziņu redaktore;

Foto: Edmunds Brencis, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 21.maijā, Dienas Bizness redakcijā visas dienas garumā norisinās konkursa «Biznesa Tīģeris» pusfināls, kurā konkursa dalībnieki aci pret aci tiekas ar žūriju, lai prezentētu savus sasniegumus.

Konkursa pusfinālā šogad startē 8 dalībnieki. Ar pusfinālistu vizītkartēm varat iepazīties šeit:

Andris Jēkabsons, SIA Baltijas Izklaides Aģentūra radošais valdes loceklis;

Evija Dundure, Compensa TU S.A. Vienna Insurance Group Latvijas filiāles vadītāja;

Valters Kaže, AS Latvijas balzams komercdirektors;

Komentāri

Pievienot komentāru
Expo 2017

FOTO, VIDEO: Polija ar savu Expo paviljonu atgādina par Otrā pasaules kara vēsturi

Dienas Bizness, 19.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izstādes Astana Expo 2017 laikā aizvadīta Polijas nacionālā diena, kuras laikā tikās abu valstu delegācijas. Lai arī izstādes tēma ir Nākotnes enerģija, poļi vismaz daļu sava paviljona ir veltījuši pagātnei – vēstures liecībām par tās smago vēsturi Otrā pasaules kara laikā.

Fotogrāfijas - raksta galerijā! Video - zemāk.

Polijas senāta vicespīkere Marija Kok sveica visus klātesošos un uzsvēra, ka Kazahstāna ir galvenais Centrālāzijas partneris un tā tas būs arī daudzus turpmākos gadus. Starp abām valstīm valda ne tikai draudzīgas attiecības, bet arī plaukst abu valstu kopējie sadarbības projekti.

Lielu lomu Polijas nacionālajā dienā nospēlēja Anna Marija Anders, kura ir Polijas Otrā pasaules kara varoņa Vladislava Andersa meita. Lai arī Polijas paviljona tēma ir Radoši cilvēki, gudra enerģija, daļa no tā tika veltīta pagātnei par Otro pasaules karu un poļu grūto likteni.

Karavadonis izpelnījās vietu vēstures grāmatās ar savu drosmi un vairāk nekā 120 000 poļu izglābšanu no kara šausmām, tai skaitā arī koncentrācijas un darba nometnēm. Vēstures liecībām ir atvēlēta viena īpaša vieta paviljonā, kur ikviens var iepazīties ar daļu no Polijas vēstures.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms kāda laika ziņu aģentūra LETA palaidusi jau video servisu, kurā piedāvā aplūkot gan intervijas ar pazīstamiem cilvēkiem, gan arī ziņu pārraides.

Db.lv piedāvā apskatīt LETA video interviju ar mākslinieku, mūziķi un uzņēmēju Liepājā Lui Fonteinu.

Šajā intervijā uzņēmējs stāsta, kā viņam kā uzņēmējam tiek likti šķēršļi no pašvaldības puses.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lekciju cikls vispārējas sabiedrības informētības, kā arī mežu īpašnieku zināšanu un izpratnes par meža nozares ilgtspējīgu attīstību veicināšanai, sabiedrības informēšanas un meža īpašnieku izglītošanas un apmācības programmas ietvaros. Lekciju cikls organizēts sadarbībā ar Meža attīstības fondu.

Videolekcija “Meža un zemes resursu apsaimniekošanas sociālekonomiskie aspekti un izmaiņas Eiropas Savienības jaunās vides politikas apstākļos”

Lekcijas datums un vieta: 18.10.2023., Jelgava

Referents: Māris Liopa, Latvijas Mežu sertifikācijas padomes priekšsēdētājs, LR Zemkopības Ministra padomnieks meža resursu ilgtspējīgas pārvaldības un izmantošanas jautājumos

Lekcijas tēma: Meža un zemes resursu apsaimniekošana aptver neskaitāmas apakšnozares, kurām veiksmīgas apsaimniekošanas gadījumā būtu jāfunkcionē kā vienotam organismam.

Videolekcija “Purvu un kūdras nozīme jaunajā globālajā situācijā”

Komentāri

Pievienot komentāru
Expo 2017

FOTO, VIDEO: Šrilankas Expo paviljonā tiek slīpēti dārgakmeņi

Dienas Bizness, 16.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidāzijas valsts savu paviljonu izstādē Astana Expo 2017 lielā mērā veltījusi saviem izslavētajiem rokdarbiem, vienlaikus neaizmirstot arī par izstādes galveno tematiku «Nākotnes enerģija». Paviljonā uzmanība tiek pievērsta dabas aizsardzībai un tīriem enerģijas iegūšanas veidiem.

Fotogrāfijas skatāmas raksta galerijā, video - zemāk.

Paviljona apmeklētājus izklaidē galvu reibinoši deju uzvedumi, kurus izpilda vīrieši. Savukārt, rokdarbu meistari klātienē demonstrē savas izcilās prasmes dārgakmeņu slīpēšanā, rotu izgatavošanā, kokgriezumu veidošanā, drēbju aušanā un daudzās citās jomās.

Izsalkumu var remdēt ar Šrilankas tradicionālajiem ēdieniem, kurus uz vietas pagatavo prasmīgie pavāri.

LASI, SKATIES ARĪ:

FOTO, VIDEO: Gruzijas Expo paviljonu atklāj ar dejām, dziedāšanu un minūti klusuma

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Bemhens: elektronisko norēķinu sistēmas ieviešana bija ekonomiski pamatota

BNS, 01.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elektronisko norēķinu sistēmas ieviešana Rīgas sabiedriskajā transportā bija ekonomiski pamatota, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam Baltic Business Service atzina Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmuma Rīgas satiksme (RS) valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens.

«Vērtēt šo projektu kategorijās veiksmīgs vai neveiksmīgs ir pārāk subjektīvi, lai gan allaž visu var paveikt labāk. Tāpat šis projekts vienmēr kādam šķitīs pārāk lēts, citam pārāk dārgs. Ja runājam par Valsts kontroles (VK) atzinumu, tad, ja jūs to būtu izlasījuši no sākuma līdz beigām, tad redzētu tos PR [sabiedrisko attiecību] gājienus, kuri bija iekļauti VK publiskajā paziņojumā, » sacīja Bemhens.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Katra veiksmīga uzņēmuma pamatā ir spējīgs tā vadītājs. Skolās iegūtā izglītība un profesionālā darba prakse ir nozīmīga, taču ne vienmēr ar personīgo pieredzi ir gana, tāpēc portāls inc.com apkopojis desmit vērtīgus video sižetus, kuros ieteikumos un viedokļos dalās eksperti, veiksmīgu uzņēmēju vadītāji un miljardieri, kas savas impērijas izveidojuši no nulles.

Šajā video materiālā Hārvardas Biznesa skolas profesors Džozefs Bouvers (Joseph Bower) pauž savu uzskatu, ka ikvienam, kurš vēlas vadīt jebkādu uzņēmumu vai institūciju, ir jābūt spējīgam uzdot sev nopietnus jautājumus attiecībā uz sevis paša un vadītā uzņēmuma darbu, kā arī objektīvi atbildēt uz tiem. Kļūt par vadītāju nozīmē nepārtraukti mācīties un uzlabot sevi, kā arī vēlāk arī citus, lai nostiprinātu patiesu lomu kompānijā, nevis vienkārši būt vietturim, stāsta Bouvers.

Kā iespējams nolīgt augsti kvalificētus darbiniekus, pārliecināt viņus strādāt par brīvu un pēc tam nodot radīto produktu cilvēku masām bez maksas? Tas nav neiespējami; patiesībā vairākas joprojām aktīvas kompānijas, piemēram, Linux un Wikipedia to ir panākušas. Šajā video tiek piedāvāts īss seminārs par to, kas motivē darbiniekus un kā to izmantot uzņēmējdarbībā. Šis animētais video materiāls varētu būt īpaši noderīgs mārketinga un tirdzniecības pārstāvjiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par spīti Amerikas rakstnieku ģildes streikiem Oskara balvas pasniegšanas priekšdarbi norit, pie kam jau paziņotas nominācijas, ziņo Reuters.

- Labākā aktiera balvai nominēti Džordžs Klūnijs, Daniels Dejs-Levis, Džonijs Deps, Tomijs Lī Džouns un Viggo Mortensens.

- Labākās animācijas filmas balvai nominētas Persepolis, Ratatouille un Surf's Up.

- Labākās mākslas filmas balvai nominētas Atonement, Juno, Michael Clayton, No Country For Old Men, There Will Be Blood.

- Labāko specefektu balvai nominētas filmas Golden Compass, Pirates Of The Caribbean: At World's End un Transformers.

Visvairāk nominācijas saņēmušas filmas No Country For Old Men un There Will Be Blood - katrai pa astoņām nominācijām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Iecelta VAS Elektroniskie sakari jaunā valde

Zane Atlāce - Bistere, 21.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijas (VARAM) ārkārtas akcionāru sapulcē trešdien, 21.septembrī, atbilstoši nominācijas komisijas ieteikumiem, iecēla jauno valsts akciju sabiedrības Elektroniskie sakari valdes sastāvu, informē VARAM.

Par VAS Elektroniskie sakari valdes priekšsēdētāju iecēla Jāni Bārdu, valdes locekļu amatos – Viju Gēmi un Kasparu Paupi.

Valdes priekšsēdētājam Jānim Bārdam ir ilggadēja pieredze VAS Elektroniskie sakari dažāda līmeņa vadošos amatos. Iepriekšējā darba pieredzē ir iegūtas zināšanas par tiesību aktu sistēmu, likumdošanas procesu gaitu un uzņēmuma darbības jomu regulējošajiem normatīvajiem aktiem, kā arī uzņēmuma stratēģiskajiem, finanšu un nefinanšu mērķiem.

Vija Gēme ir VAS Elektroniskie sakari valdes locekle kopš 2012. gada un labi pārzina kapitālsabiedrības darbību elektronisko sakaru nozares un valsts attīstības kontekstā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Elektronisko sakaru tīklu būvniecības pārraudzība - tikai būvvalžu kompetencē

Lelde Petrāne, 12.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeimā pieņemtie grozījumi Elektronisko sakaru likumā, kas stājās spēkā šā gada aprīlī, paredz, ka turpmāk elektronisko sakaru tīklu ierīkošanas un būvniecības pārraudzība būs pašvaldību būvvalžu kompetencē. Šāds lēmums pieņemts būvniecības administratīvā sloga mazināšanai, no kā ieguvēji būs gan uzņēmēji, gan valsts un pašvaldību iestādes, kas plāno izveidot elektronisko sakaru tīklus, informē VAS Elektroniskie sakari.

Jaunā kārtība paredz, ka turpmāk sakaru tīklu būvniecības projekti ir jāiesniedz saskaņošanai attiecīgās pašvaldības būvvaldē, kas, ņemot vērā normatīvos aktus, arī to saskaņo noteiktajā kārtībā un izsniedz būvatļauju.

Pirmskrīzes periodā, kad būvniecības apjomi pieauga straujāk, nekā tos bija iespējams kontrolēt, būtiski palielinājās nelegāli izbūvētu elektronisko sakaru tīklu skaits. Tādēļ 2008.gadā tika izmainīta būvniecības procesu regulējošo normatīvo aktu bāze, nosakot, ka būvniecības projekti, pirms saskaņošanas ar būvvaldi, ir jāsaskaņo ar VAS Elektroniskie sakari. Šobrīd šī joma ir sakārtota, tāpēc būvniecības process esot vienkāršots.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) nākusi klajā ar pirmo no četriem paredzētajiem tūrisma veicināšanas videoklipu sēriju komplektiem. Pirmā videoklipu sērija kopā ar interaktīvu prezentāciju aģentūrai izmaksāja 12,1 tūkstoti latu.

Tikko publicētais videoklipu sēriju komplekts attiecināms uz tūrisma veicināšanu rudenī. Vēlāk paredzēts izstrādāt arī videoklipus, kas palīdzētu popularizēt tūrismu Latvijā arī pārējos gadalaikos.

Video materiālus veidojusi Vides filmu studija, kas uzvarēja TAVA rīkotajā iepirkumā.

«Šis ir viens no video stāstu komplektiem, ko TAVA plāno izveidot par katru no Latvijas gadalaikiem un kur galvenie varoņi būs dažāda vecuma un sociālā statusa tūristi no Latvijas augsti prioritārajiem mērķa tirgiem (Zviedrija, Somija, Krievija, Igaunija, Lietuva, Vācija). Tādējādi iecerēts mērķtiecīgāk uzrunāt konkrētās auditorijas, kas Latvijas Tūrisma mārketinga stratēģijā definētas kā prioritāras. Šogad plānots izgatavot vēl divus video materiālu komplektus,» norāda TAVA direktors Armands Slokenbergs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Start-up

Vācijas jaunuzņēmums ShowHeroes izvēlas Rīgu

Anda Asere, 11.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Digitālā video servisa nodrošinātājs ShowHeroes no Berlīnes daļu biznesa izvietojuši Rīgā

ShowHeroes ir viedtālruņu formātam optimizēta satura un platformas nodrošinātājs. Uzņēmumā strādā 45 cilvēki, no kuriem 27 ir Rīgā, kur atrodas kompānijas video ražošanas nodaļas centrs. Tieši Rīgā ik mēnesi top vairāki simti dažāda satura un formātu video, kas sasniedz miljoniem skatītāju lielas auditorijas. «Masveida video ražošana globālā kontekstā ir retums, jo to izstrāde parasti ir ļoti laika un cilvēkresursu ietilpīga. Tomēr ShowHeroes tas nav šķērslis, bet gan nozares un laikmeta iespēja, lai video ražošanā un tirgū ienestu jaunas vēsmas un iespējas, stāsta Annija Matisone, ShowHeroes Rīgas filiāles vadītāja.

«Mēs patiesi priecājamies par Rīgu kā mūsu uzņēmuma filiāli un visātrāk augošo daļu, kas iekļauj infrastruktūru, cilvēkresursus, viņu zināšanas, darba ētiku un sparu. Mēs nopietni plānojam lielu paplašināšanos tieši Rīgā, stratēģiski attīstot to kā savu galveno mītni Austrumeiropas un Ziemeļeiropas reģionos. Tāpat vēlamies piesaistīt labākos nozares talantus un jau pašlaik paplašināt komandu visās Rīgas filiālē pārstāvētajās nodaļās,» saka Ilhans Zengins, ShowHeroes līdzdibinātājs un izpilddirektors. A. Matisone piebilst, ka latvieši ir progresīvi un atvērti jauniem risinājumiem, spēj domāt globāli un inovēt gan tehnoloģijās, gan dažādos digitālā mārketinga videi nepieciešamos risinājumos un procesos. Liela daļa ražošanas uzņēmumā ir automatizēta, ņemot vērā milzīgos video apjomus, kuri katru mēnesi pēc īpaša klientu pasūtījuma ir jāsaražo un jānodod. Visi procesi un tehnoloģijas ir pielāgotas tā, lai maksimāli īsā laika posmā spētu saražot augstas kvalitātes video saturu, kas ar produkta pievilcīgo cenu spēj lieliski konkurēt ar tradicionālajiem tirgus spēlētājiem – video vai digitālā satura ražotājiem, kas strādā uz maza apjoma un lielu cilvēkresursu prasošiem pasūtījumiem. «Tehnoloģijas un inovitāte iet roku rokā, un bez tām šāda satura ražošana lielā apjomā vienkārši nebūtu iespējama,» uzsver A. Matisone.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saskaņā ar “Global State of Mobile Experience” jaunākajiem datiem, mobilo sakaru operators “Tele2” nodrošina Latvijā labāko video pārraides kvalitāti viedierīcēs, izmantojot mobilo internetu.

Turklāt “Tele2” šajā rādītājā ir vienīgais uzņēmums no Latvijas, kas iekļuvis pasaules TOP30 vadošo operatoru pulkā.

Saskaņā ar “Ericsson Mobility Report” datiem 66% no pasaules datu plūsmas veido tieši video saturs. Turklāt tiek prognozēts, ka tuvāko gadu laikā tas turpinās strauji palielināties.

“Video popularitāte pandēmijas laikā ir augusi neiedomājamos apmēros, jo strādāšana attālinātā režīmā nav iedomājama bez video zvaniem un video konferencēm, līdzīgi kā mācības, kas ilgu laiku notika attālinātajā režīmā. Turklāt arī ikdienas saziņā ar tuviniekiem un draugiem arvien vairāk dominē video zvani vai video satura pārsūtīšana, nevis tekstuālas ziņas,” saka “Tele2” valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas trolejbusos biļešu kompostieri tiks ieviesti no 1. marta, ziņo tvnet.

Elektroniskie kompostrētāji tika uzstādīti, lai atvieglotu norēķināšanās kārtību pasažieriem un ikdienas darbu Rīgas satiksmes darbiniekiem - galvenokārt transporta līdzekļu vadītājiem, kas veic arī biļešu pārdošanu.

Līdz ar kompostrētāju ieviešanu tiks palielināts Rīgas satiksmes Kontroles dienesta pārbaužu skaits trolejbusos, bet trolejbusu konduktori darbu turpinās autobusos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Expo 2017

VIDEO: Austrijas Expo paviljonā enerģiju iegūst no apmeklētājiem

Dienas Bizness, 16.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ Austrijas paviljonā tika aizvadīta nacionālā diena, kuras laikā tika izrādīts viens no oriģinālākajiem izstādes Astana Expo 2017 paviljoniem. Apmeklētājiem ar savu muskuļu spēku bija jādarbina vairākas ierīces, kas, savukārt, demonstrēja nelielu ieskatu Austrijā.

Nacionālās dienas ietvaros piedalījās abu valstu oficiālās delegācijas. Kazahstānas ārlietu ministra vietnieks Romans Vasiļenko (Роман Василенко) tikās ar Austrijas Zinātnes, pētniecības un ekonomikas viceministru Benedeti Girlingeri (Bernadette Gerlinger). Oficiālās tikšanās laikā Kazahstānas pārstāvji sveica Austriju tās nacionālajā dienā un uzsvēra, ka pasākuma norises datumā aprit precīzi 25 gadi kopš abu valstu diplomātisko attiecību sākuma.

R.Vasiļenko savā uzrunā teica, ka Austrijas paviljons ar nosaukumu Austrian Power Machine jeb Austrijas spēka mašīna pretendē uz izstādes oriģinālākā paviljona statusu.

Austrijā lielākā daļa enerģijas tiek iegūta no hidroelektrostacijām un vēja. Viena no pirmajām paviljona instalācijām ar nosaukumu Ūdenskritums attēlo Austrijas kalnu vidi un, protams, ka daudzos ūdenskritumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien (25. septembrī) apjomīgā pasākumā Latvijas Dzelzceļa Muzejā tika pasniegtas balvas badad.lv apmeklētāju izvēlētajām sliktākajām reklāmām.

Par sliktāko reklāmu TV kategorjā balsošanā tika atzīta Urinal lidostas peidzīvojumu epopeja, kurai balvu piešķirt bija aicināts Kārlis Seržants.

Sliktākā drukātā reklāma - SPA laimīgais pārītis! Balvu piešķira drukātā vārda meistars Māris Zanders.

Sliktākā vides reklāma - BREX čipsi. Šo balvu piešķira Latvijas vides pazinējs Ingmārs Līdaka.

Sliktākais risinājums internetam - Dizains un Reklāmkonstrukcijas. Balvu ar lepnumu piešķira un publiku ar īpašu performanci priecēja kompānijas DARTZ vadītājs Leonards Jankolovičs. Par to īpaša pateicība un prieks, jo DATRZ bija viena no visvairāk diskutētajām reklāmām badad.lv.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar to, ka SIA Rīgas Satiksme ieviesīs jaunu norēķināšanās sistēmu Rīgas sabiedriskajā transportā, 2007. gada martā uzstādītie dzeltenie kompostieri Rīgas tramvajos līdz 2009. gada vidum tiks novākti.

Uzņēmuma Rīgas Satiksme preses sekretāre Iluta Bērziņa Db.lv pastāstīja, ka jaunā norēķinu sistēma tiks ieviesta visā Rīgas sabiedriskajā transportā. Sākumā ar to tiks aprīkoti autobusi, tad trolejbusi un galu galā arī tramvaju 2007. gada martā uzstādītā elektronisko kompostieru sistēma tiks nomainīta ar jauno e-biļešu sistēmu. I. Bērziņa pastāstīja, ka tramvajos martā uzstādītā kompostieru sistēma, kas uzņēmumam izmaksāja 365 000 Ls, jau esot atmaksājusies.

Kā apgalvo I. Bērziņa, tad mainīsies tikai norēķināšanās veids. Sabiedriskā transporta tarifus jaunās norēķinu sistēmas ieviešana neietekmēšot. Tāpat kā līdz šim būs iespēja norēķināties par visu mēnesi uzreiz (mēnešbiļete).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maxima Latvija sākusi pārbaudi ar mēŗķi noskaidrot, vai internetā izplatītais video par puskailu meiteņu filmēšanu veikala pārģērbšanās kabīnēs ir autentisks.

Par to Db informēja Maxima Latvija preses sekretārs Ivars Andiņš. Pārbaude sākta, lai noskaidrotu, vai video filmēts veikalā Slokas ielā 115, vai un kāds pārkāpis uzņēmuma kārtību un likumu. Ja tiks noskaidrots vainīgais, tas saņems sodu.

Internetā izplatītais video liecina, ka filmētas puskailas meitenes pārģērbšanās kabīnēs.

Andiņš arī norādīja, ka Maxima veikalos uzstādītās novērošanas kameras reģistrētas Datu aizsardzības valsts inspekcijā, kas arī regulāri pārbaudot to darbu. Ja kameru darbības laukā ir uzlaikošanas kabīnes, attēlā šajā vietā ieprogrammēts bloķētājs - tur saprotama attēla vienkārši nav, kā to prasot

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Meža un saistīto nozaru ekspertu lekcijas Latvijas mežu sertifikācijas padomes Meža programmas 2022 ietvaros.

Lekciju cikls vispārējas sabiedrības informētības, kā arī mežu īpašnieku zināšanu un izpratnes par meža nozares ilgtspējīgu attīstību veicināšanai, sabiedrības informēšanas un meža īpašnieku izglītošanas un apmācības programmas ietvaros. Lekciju cikls organizēts sadarbībā ar Meža attīstības fondu.

Videolekcija: “Aktualitātes meža sertifikācijā jaunajā situācijā”

Referents: Jānis Švirksts, LMSP sertifikācijas eksperts, "BM Certification" izpildirektors

Lekcijas tēma: FSC apstiprinātais standarts Latvijai un MK apstiprinātie noteikumi (saskaņā ar RED II direktīvu) par prasību pierādīt CSA izmantojamās dedzināmās koksnes ilgtspēju.

Komentāri

Pievienot komentāru