Jaunākais izdevums

Antīko automobiļu kluba Padomju tehnikas sekcija jau trešo gadu pēc kārtas rīko retro ralliju antīkajām automašīnām ar nosaukumu ZELTA RUDENS.

Šā gada 29.septembrī notiks tradicionālais retro rallijs ZELTA RUDENS 2007 pa maršrutu Rīga - Ogre - Rīga. Retro rallija ietvaros paredzēti dažādi kontrolpunkti, kur gan dalībniekiem, gan skatītājiem būs iespēja piedalīties dažādās aktivitātēs.

Rallijam pieteikušās 40 antīko automašīnu ekipāžas.

"Pasākumā būs apskatāmi padomju senie automobiļi, kas ražoti sākot ar 20.gs. 40.gadiem līdz 80.g. sākumam, t.i., ne jaunāki par 20 gadiem. Interesantākie no tiem - Gastona Neimaņa ideāli restaurētais elitārais padomju nomenklatūras darbinieku lietotais GAZ - 12 ZiM (1955.g.), kurš piederēja Pareizticīgo baznīcai Rīgā, 1951.g. GAZ - M 20 Pobeda, kas savulaik bija Rīgas Armijas ekonomiskā veikala direktoram, vairāki vecie "kārlīši" - Moskvič - 400, kā arī viens no labākajiem 60.gadu padomju automobiļiem: Volga GAZ - 21 un tā universāla versija GAZ - 22 G, pie tam luksa izpildījumā - paredzēta eksportam, kas bija padomju pilsonim tajā laikā nesasniedzams sapnis. Pasākumā būs arī aplūkojama īsta padomju milicijas Volga GAZ - 24 (1986.g.) ar dzīvu milici, kura personāžā iejūtas Normunds Vāns no Tukuma raj., kā arī pa kādam Žigulītim un Zaporožecam, kurus vairs uz Latvijas ceļiem tikpat kā neredz," informēja Rīgas Motormuzeja krājuma glabātājs un Latvijas Antīko automobiļu kluba Padomju tehnikas sekcijas valdes loceklis Valdis Kļaviņš.

Pasākuma plāns:

9.00 - 10.00 Reģistrācija rallijam Zelta rudens Hotel Tomo, Raunas ielā 44, Rīga

10.00 - 10.30 Pasākumu atklāšana - Valsts Prezidents V.Zatlers , CSDD Direktora vietnieks Ģ. Rorbaks, Hotel Tomo direktors A. Martukāns un AAK Padomju tehnikas sekcijas priekšsēdētājs A. Pāvulāns.

10.30 - Starts 1. ekipāžai uz Vidzemes Priekšpilsētas Domi, uzrunu teiks Izpilddirektors J. Liņķis

11.30 - Starts 1. ekipāžai uz Bensons Auto (K. Ulmaņa gatve 86, Hondas auto centrs)

13.00 - Starts 1. ekipāžai no Bensons auto uz Ogres pilsētu.

14.00 - 16.30 Retro auto izstāde Ogrē. Ogres Domes Izpilddirektora uzruna. Kontakti ar vietējiem iedzīvotājiem un interesentiem.

16.30 - Starts 1. ekipāžai no Ogres uz Hotel Tomo Raunas ielā 44, Rīga.

19.00 - Vakara noslēguma balle. ( Uzrunas, apbalvosana, ka arī jautras dejas kopā ar grupu Lauku muzikanti).

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Rallijs Kurzeme 2009 sola ūdens šaltis

, 06.08.2009

“Trase ir ļoti interesanta. Ja salīdzina ar citiem pilsētas ātrumposmiem, kurus esmu braucis, šis ir īpašs,” tā pilsētas posmu pēc testiem komentē V. Lebedevs. “Trase ir ātra, daudz interesantu un sarežģītu pagriezienu, tramplīnu. Īpaši interesants ir brasls. Man patīk!” (Foto: Rallijs Kurzeme)

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušās nedēļas nogalē Liepājā populārais autosportists Viktors Lebedevs testa režīmā veica rallija Kurzeme 2009 trasē iekļauto pilsētas posmu. Trasē iekļauti interesanti un pilsētas posmiem neierasti elementi – metoši tramplīni un ūdens brasls.

“Trase ir ļoti interesanta. Ja salīdzina ar citiem pilsētas ātrumposmiem, kurus esmu braucis, šis ir īpašs,” tā pilsētas posmu pēc testiem komentē V. Lebedevs. “Trase ir ātra, daudz interesantu un sarežģītu pagriezienu, tramplīnu. Īpaši interesants ir brasls. Man patīk!”Rallijs emKurzeme 2009/em sola ūdens šaltis

Pēdējo reizi šāds elements rallija trasēs bija iekļauts 2003. gadā rallijā "Sigulda". Ātrumposms ar nosaukumu "Argentīna" bija ļotRallijā Kurzeme 2009 sportistiem ūdens brasls būs jāšķērso divas reizes. 2 kilometrus garajam ātrumposmam ar nosaukumu Liepāja startu dos 29. augustā plkst. 17:18 un 17:39. Sportisti trasē dosies pēc rāvējslēdzēja principa. (Foto: Rallijs Kurzeme)i Rallijā Kurzeme 2009 sportistiem ūdens brasls būs jāšķērso divas reizes. 2 kilometrus garajam ātrumposmam ar nosaukumu Liepāja startu dos 29. augustā plkst. 17:18 un 17:39. Sportisti trasē dosies pēc rāvējslēdzēja principa. (Foto: Rallijs Kurzeme)populārs rallija fanu vidū un pulcēja lielas skatītāju masas. Diemžēl līdz ar rallija "Sigulda" izzušanu izzuda arī šis posms.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Kurzeme 2009 – trīs čempionātu posmi vienlaikus

, 30.07.2009

Paralēli autorallija sacensībām šogad notiks arī rallijsprinta un rallijreida čempionāta posms, kas nozīmē ne tikai vairāk dalībnieku, bet arī lielāku sacīkšu auto daudzveidību un vairāk autosporta atmosfērā pavadīta laika divu dienu garumā. (Foto: J. Asaris)

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tieši mēnesis atlicis līdz augusta pēdējās dienās, 29. un 30.datumā, Liepājā un Liepājas apkaimē gatavotajam Latvijas rallija čempionāta posmam – rallijam Kurzeme 2009, kas pulcēs prāvu skaitu rallistu gan no Latvijas, gan no tuvākām un tālākām kaimiņvalstīm.

Vēl jo vērienīgāks šis pasākums būs tādēļ, ka paralēli autorallija sacensībām šogad notiks arī rallijsprinta un rallijreida čempionāta posms, kas nozīmē ne tikai vairāk dalībnieku, bet arī lielāku sacīkšu auto daudzveidību un vairāk autosporta atmosfērā pavadīta laika divu dienu garumā. Citiem vārdiem – bez jau ierastajām čempionu cīņām N4 klasē redzēsim rallija vidē pazīstamos rallijreida apvidniekus, un ne mazāk spraigas cīņas gaidāmas rallijsprinta dalībnieku starpā.

Atšķirībā no rallijreida braucējiem rallijsprinta sacensību dalībniekiem šāda seriālu apvienošana būs jaunums. Lai gan rallijsprints un rallijs pēc būtības ir līdzīgas disciplīnas, zināmas atšķirības tomēr pastāv. Pirmām kārtām jau tie ir automobiļi, jo bez speciāli rallijam pielāgotajām mašīnām rallijsprintā ir dalībnieki, kuri brauc "road" klasē ar standarta jeb ielas automobiļiem. Šajā ieskaites grupā par uzvarētāju kļūst nevis ātrākais, bet precīzākais – tas, kurš pratis vislabāk ievērot regularitātes principus, distancē spējis visprecīzāk noturēt vidējo optimālo ātrumu un finišu sasniedzis ar iespējami mazāko nobīdi no laika normas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalā notiks retro automobiļu parāde "Retro Jūrmala 2007"

, 20.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007. gada 25. augustā Jūrmalā notiks lielākā retro automobiļu parāde Baltijā. Parādē piedalīsies vairāk kā 150 veco automobiļu un motociklu no visām pasaules malām. "Jūrmalu apmeklēs kolekcionāri, vecās tehnikas klubu biedri un parasti entuziasti no NVS un Eiropas valstīm. Viens no interesantākajiem retro automobiļu parādes pārstāvjiem ir leģendārā kompānijas UPS kravas automašīna Spier P36", - stāsta Jūrmalas "Vecās tehnikas kluba MG" direktors Māris Mežapuķe.

Ikgadējā parādē piedalīsies vairāk kā 150 automašīnu un motociklu ekipāžas no Polijas, Vācijas, Holandes, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas un Baltkrievijas. "Šis ir lielākais tādā veida pasākums Baltijā. Pie mums ieradīsies ciemiņi no visas pasaules - Amerikas auto kluba dalībnieki, antīko automobiļu klubu biedri, entuziasti no Eiropas un no pēcpadomju zonas valstīm. Ar katru gadu šis pasākums piesaista arvien vairāk vecās tehnikas cienītāju. Pagājušajā gadā parādē piedalījās 128 ekipāžas", - stāsta Māris Mežapuķe, piebilstot, ka "paskatīties uz retro automobiļu parādi ieradīsies aptuveni 20 - 30 tūkst. kūrortpilsētas iedzīvotāju un ciemiņu."

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas Retro tramvaja īpašais piedāvājums Rīgas svētkos

, 16.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas svētku ietvaros, sestdien 18. augustā un svētdien 19. augustā, Rīgas kultūras aģentūra aicina rīdziniekus un Rīgas viesus ekskursijā ar Rīgas Retro tramvaju, izmantojot īpašo svētku piedāvājumu - biļete maksās tikai 1 latu!

Sestdien, 18.augustā plkst.12.40 Retro tramvajs dosies īpašā maršrutā no Radio ielas uz Nordeķu parku, kurp aizvedīs Pārdaugavas promenādes pasākuma viesus. Retro tramvajs lieliski papildinās Pārdaugavas promenādes pasākumu retro noskaņās, kur būs iespēja izmēģināt braucienu ar retro velosipēdu, iemūžināt sevi brīvdabas fotosalonā tapušā retro fotouzņēmumā.

No Iļģuciema tramvaja pieturas uz Rīgas centru tramvajs izbrauks plkst. 12:00 un 13:04.

No plkst. 13.30 Tramvajs kursēs ierastajā maršrutā "Rīgas bulvāru loks", no Radio ielas pieturas līdz Ausekļa ielai.

Gan sestdien, gan svētdien, plkst. 14.00, 16.00 un 18.00 Retro tramvajs aicina tramvaja ekskursijas pasažierus, izkāpjot Ausekļa ielas pieturā, kopā ar pavadoni angļu vai vācu valodā izstaigāt kājāmgājēju maršrutu "Rīgas jūgendstila pērles", izmantojot kājāmgājēju ceļvedi, lai iepazītos ar Rīgas jūgendstila arhitektūras pērlēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Latvijas rallija čempionāts startē Lietuvā

Aldis Zelmenis, 27.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

29. janvārī Lietuvā, Utenas apkārtnē startēs Latvijas rallija čempionāts. Pirmajā posmā – Halls Winter Rally 2011 – startēs 25 Latvijas ekipāžas, savukārt Latvijas čempionāta ieskaitē dalībnieku būs vairāk, jo mūsu seriālā plāno piedalīties arī vairākas ārvalstu ekipāžas.

Līdzšinējie valsts favorīti – kaujas gatavībā

N4 klasē, kurā tradicionāli norisinās principiālākās Latvijas čempionāta cīņas, turpināsies līdzšinējo grandu kaujas. Uz starta stāsies gan pērnie čempioni Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals (LMT Rallija komanda), gan sekotāji Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns (ARX Baltica Rally Team), gan Aivis Egle/Mārtiņš Jerums (R-evolution Racing), gan Māris Neikšāns un debitējošais stūrmanis Ringolds Bērziņš (LMT Rallija komanda). Kā ierasts pēdējās sezonās, nopietni spēlētāji būs Jānis Feldmanis/Anrijs Jesse. Savukārt sezonas intriga būs pērnā gada A Plus grupas Latvijas čempionu Ivara Vasaraudža/Pētera Spredža (Skandi Auto Rallija komanda) ienākšana N4 klasē. Ievērojami atjaunots arī N4 klases autoparks – visi, izņemot Māri Neikšānu, jau Lietuvā uz starta stāsies ar Mitsubishi Lancer Evo X automašīnām.A Plus grupā vadošā Latvijas ekipāža būs Mārtiņš Svilis/Aivis Aizsilnieks, taču ļoti iespējams, ka turpināsies latviešu cīņa par čempionāta medaļām ar kādu no kaimiņvalstu ekipāžām. Iepriekšējās sezonās Svilis sīvi spēkojās gan trasē, gan kopvērtējuma tabulā ar lietuvieti Roku Lipeiķi. Mainīta čempionāta individuālo vērtējumu punktu skaitīšanas sistēma. Šogad par uzvaru dalībnieki saņems 15 punktus, bet kopumā posmā punktus gūs pirmo desmit vietu ieguvēji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Retro tramvajs šogad būtiski mainījis savu vizuālo izskatu - tramvaja vagoniņu ielās varēs atpazīt un pilsētvidē tas izcelsies ar sarkanu un dzeltenu krāsojumu. Šādas tramvaja pamatkrāsas izvēlētas tuvu oriģinālam - pirmajiem elektriskajiem tramvajiem, kas vairāk nekā pirms 100 gadiem kursēja Rīgā, informēja pašvaldības SIA Rīgas satiksme preses sekretārs Viktors Zaķis.

Rīgas ielās Retro tramvajs atsāks kursēt no 1.maija, katru sestdienu, svētdienu un arī svētku dienās, dodot iespēju arī šī gada vasarā ikvienam galvaspilsētas iedzīvotājam un tās viesiem izbaudīt braucienus ar tramvaja vagoniņu, kurš būvēts un sagatavots pēc sena elektriskā tramvaja modeļa parauga.

Retro tramvajs kursēs maršrutā Ausekļa iela - Mežaparks, apstājoties visās maršrutā paredzētajās pieturvietās. Brauciena laikā pasažieriem būs iespēja izbaudīt braucienu vēsturiskā sabiedriskā transporta līdzeklī, kā arī vienlaikus apskatīt skaistākās vietas Rīgā, piemēram, Zigfrīda Annas Meierovica bulvāri, no kura paveras brīnišķīgs skats uz Operu, Brīvības pieminekli, Vecrīgu, Basteja kalnu, Nacionālo teātri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Notiks retro automašīnu un motociklu salidojums

, 18.08.2007

Attēls no retro automašīnu parādes 2007.gada 14.aprīlī Bukarestē. Attēlā redzams 1926.gada Fords.

Foto: REUTERS/SCANPIX

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalā jau 9. gadu pēc kārtas 25. augustā notiks starptautisks retro automašīnu un motociklu salidojums Retro - Jūrmala 2007, ko sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas domi rīko Jūrmalas biedrība Vecās tehnikas klubs MG.

"Jūrmalas retro auto salidojums ir viens no lielākiem Baltijā, jo piesaista vairāk nekā 150 salidojuma dalībniekus no dažādām valstīm - Vācijas, Polijas, Somijas, Zviedrijas, Igaunijas, Lietuvas, Baltkrievijas un, protams, Latvijas," norāda Jūrmalas pilsētas dome.

Retro automašīnu un motociklu parāde sāksies 25.augustā plkst. 10: 00 Ķemeros, bet jau plkst. 10:20 līdz 11:00 parādes dalībnieki piestās Jaunķemeros. No plkst. 11: 20 līdz 12:20 spēkrati būs skatāmi pie Kauguru kultūras nama, kur notiks Maizes svētki un uzstāsies grupa Lustīgais blumīzers.

Spēkrati no Kauguriem lēnā gaitā turpinās ceļu uz Dubultu laukumu, kur no plkst.13:00 līdz plkst. 15:20 notiks dažādi veiklības braucieni starp šķēršļiem, būs iespēja iepazīties ar automobiļu vēsturi, piedalīties konkursos un fotografēties pie antīkajām tehnikām. No Dubultu laukuma pa pludmali parāde dosies uz Jomas ielu, kur no plkst. 17:00 būs iespēja retro auto aplūkot. Parāde noslēgsies plkst. 19:30 ūdens atrakciju parkā Nemo.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atklās atjaunoto Rīgas Retro tramvaju

, 29.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien, 2.jūlijā plkst. 12 tramvaju galapunktā - Ausekļa iela (Elizabetes ielas sākumā) svinīgi atklās atjaunoto Rīgas Retro tramvaju.

Rīgas Retro tramvajs ieguvis jaunu veidolu un kļuvis par Rīgas Jūgendstila tramvaju. Jaunu tēlu pilsētas vēsturiskais tramvajs ieguvis pateicoties Rīgas mēra Jāņa Birka iniciatīvai, rosinot pilsētas iedzīvotājus un viesus iepazīt Latvijas galvaspilsētas bagāto jūgendstila mantojumu.

Rīgas Jūgendstila tramvaja uzdevums būs veicināt Rīgas starptautisku atpazīstamību, akcentēt jūgendstilu kā vienu no galvenajām pilsētas kultūrvēsturiskajām vērtībām un piedāvāt iespēju pilsētas viesiem iepazīt Rīgu atraktīvā veidā.

Retro tramvajs regulāros braucienus uzsāks 3.jūlijā, piedāvājot rīdziniekiem un pilsētas viesiem ekskursijas braucienu maršrutā " Rīgas bulvāru loks" (Radio iela - Aspazijas bulvāris - Basteja bulvāris - Kronvalda bulvāris - Ausekļa iela un atpakaļ).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Visticamāk, ka tieši rallijs Latgale 2010 ieviesīs lielāku skaidrību Latvijas rallija čempionāta (LRČ) kopvērtējumā N4 grupas ieskaitē.

Rallijs Latgale 2010 šogad notiks 10. un 11. jūlijā. Rallija starts 10. jūlijā tiks dots Daugavpilī, bet otrajā dienā tas pārcelsies uz Rēzekni.

Pēc aizvadītiem četriem rallijiem 28 punkti ir pieckārtējam Latvijas čempionam Aivim Eglem un Mārim Neikšānam, bet viņiem ar iekrātiem 27 punktiem uz pēdām min Andis Neikšāns. Tādēļ patiesībā var teikt, ka cīņa par 2010. gada čempiona titulu sāksies tikai Latgalē.

Aivis Egle: «Šis un atlikušie divi LRČ posmi ir ļoti nozīmīgi gan mums, gan citām ekipāžām, šobrīd esmu vadībā, bet tas vēl nenozīmē ka esmu uzvarējis čempionātā, Latgalē mēs iesim uz visu banku.» Māris Neikšāns: «Mēs esam ļoti stabili startējuši visas sezonas garumā, mums ir daudz ieskaites punktu, bet nav nevienas uzvaras. Uz Latgali mēs dodamies ar vienu mērķi, pēc uzvaras!»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc 2008. gada Dakāras rallija atcelšanas radās jautājums, vai rallijs nākamgad būs? Atbilde ir nē. 2007. gada rallijs Lisabona-Dakāra bija pēdējais.

ASO (Amaury Sport Organisation), kas ir Dakāras rallija organizētājs, esot parakstījis vienošanos ar Argentīnas kompāniju, kura apņēmusies rīkot ralliju. Tādējādi ASO distancējas no teroristu draudiem, kuri bija viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ tika atcelts 2008. gada Dakāras rallijs.

Tradicionālais rallija starts - 1. janvāris, šobrīd arī ir zem jautājuma zīmes, jo šajos datumos Argentīnā notiek pasaules kausa posms The Pampas Rally.

ASO izpētīja vairākas iespējamās vietas, kur varētu organizēt nākamā gada sacensības, piemēram, Dubaija, Parīze-Pekina, kā arī Austrālija. Autosport.com raksta, ka Dubaijas variants tika noraidīts, jo tad rallijs būtu par īsu, bet Mitsubishi komandas ieteiktais posms Parīze-Pekina tika noraidīts aukstuma, kāds varētu būt janvāra mēnesī, dēļ.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VENTSPILS PILSĒTAS PLĀNOTO NOTIKUMU KALENDĀRS no 10. līdz 16. septembrim

, 07.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdiena, 10. septembris

" 10:00 domē notiks Ventspils pilsētas domes sēde (atb. D. Brākmane, tālr. 6 36 01111)

" 11:00 notiks iknedēļas sanāksme par pašvaldības SIA "Ventspils slimnīca" īstenojamā projekta "Neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumu sniedzēju struktūras optimizēšana Ventspilī" B kārtas realizācijas gaitu, kas paredz uzņemšanas nodaļas rekonstrukciju (atb. O. Ķeņģis, tālr. 6 36 22658)

" No plkst. 13:00 līdz 17:00 Ventspils Digitālajā centrā (Akmeņu ielā 3) norisināsies datorkursi "Informācijas sabiedrības pamatprasmes". Kursu programma ietver darbu ar datoru, teksta redaktoriem, e-pastu un internetu. Kursa maksa: LVL 20 par 12 stundām. Pieteikšanās pa tālr. 6 36 07607 vai pa e-pastu: [email protected] Lūdzam arī norādīt iespējamos kursu apmeklējuma laikus! (atb. A. Gaile, tālr. 6 36 07607)

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dakāras rallija organizatori paziņojuši, ka Dakāras rallija vietā šogad tiks organizēts rallijs, kas notiks Austrumeiropā.

Jaunais rallijs, kam dots nosaukums Central Europe Rally, būs pirmais Dakar Series ietvaros organizētais rallijs, notiks Ungārijā un Rumānijā no 20. līdz 26. aprīlim.

Organizatoru paziņojumā teikts, ka visas lielākās komandas jau ir izteikušas atbalstu šādam risinājumam.

Organizatori izteikuši cerību, ka šis rallijs dos iespēju visiem sportistiem attaisnot sponsoru cerības tikt atrādītiem medijos.

Dakar Series rallijus bija plānots uzsākt 2009. gadā, tomēr saistībā ar šā gada notikumiem, pēc kuriem tika atcelts Dakāras rallijs, pieņemts lēmums sākt organizēt šādus pasākumus jau šogad. Plašāka informācija par 2009. gada Dakāras ralliju sekošot nākamo nedēļu laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas svētku ietvaros aizvadīta seno spēkratu parāde un izstāde Rīga Retro, kurā piedalījušies vairāk nekā 150 senie automobiļi un motocikli no septiņām valstīm.

Latvijas Antīko automobiļu kluba prezidents Agris Šmits norāda, ka Latvijā iepriekš neesot bijusi redzēta tik iespaidīga retro tehnikas brīvdabas izrāde un svētku brauciens.

Seno spēkratu vidū bija arī 1922. gadā ražots automobilis Nash no Lietuvas un 1926. gadā ražots motocikls Douglas EW-350 no Latvijas. Savukārt tālākā ekipāža, kura savā gaitā veica 1080 kilometrus, bijusi 1974. gadā ražota GAZ 24 Volga no Krievijas.

«Retro tehnikas parādes un izstādes no vienas puses tiek organizētas, lai sabiedrībai parādītu kāds ir Latvijas un mūsu kaimiņvalstu kolēģu seno spēkratu parks. Bet no otras puses, tas ir līdzīgi domājošu cilvēku kopā būšanas pasākums, kur apmainīties domām, lai nākotnē tiktu realizētas vispārdrošākās idejas,» sacīja Rīgas Motormuzeja restaurators Gunārs Dortāns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas rallija čempionāta piektais posms-rallijs Latgale 2010 savā debijas gadā pulcējis prāvu Latvijas un ārvalstu braucēju pulku. Kopumā rallijam Latgale 2010 pieteikušās 64 rallija ekipāžas. Rallijam Latgale 2010 starts tiks dots 10. jūlijā Daugavpils Pilsētas laukumā plkst. 16.

Īpaši pārstāvēta rallijā Latgale 2010 būs Lietuva, jo šis rallijs ir iekļauts arī Lietuvas čempionātā. Rallijs Latgale 2010 lielāku skaidrību ienesīs Latvijas čempionāta N4 grupas kopvērtējumā. Šobrīd, pēc Latvijas čempionātā aizvadītiem četriem rallijiem 28 punkti ir pieckārtējam Latvijas čempionam Aivim Eglem un Mārim Neikšānam, bet viņiem ar iekrātiem 27 punktiem uz pēdām min Andis Neikšāns. Tādēļ patiesībā var teikt, ka cīņa par 2010. gada čempiona titulu sāksies tikai Latgalē.

Māris Neikšāns, patlaban atrodas dalītā 1. vietā Latvijas čempionāta kopvērtējumā: «Nevienu no ātrumposmiem neesmu braucis. Būs interesanti. Lielā mērā visiem tie būs nezināmi ceļi un es uzskatu, ka tas rallijam piedos zināmu odziņu. Šeit ļoti no svara būs stenogramma un katra rallista spēja pēc tās trasi veikt maksimāli ātri ar sporta mašīnu.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VENTSPILS PILSĒTAS PLĀNOTO NOTIKUMU KALENDĀRS

, 14.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

no 17. līdz 23. septembrim

Pirmdiena, 17. septembris

" 11:00 notiks iknedēļas sanāksme par pašvaldības SIA "Ventspils slimnīca" īstenojamā projekta "Neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumu sniedzēju struktūras optimizēšana Ventspilī" B kārtas realizācijas gaitu, kas paredz uzņemšanas nodaļas rekonstrukciju (atb. O. Ķeņģis, tālr. 6 36 22658)

" No plkst. 12:30 līdz 16:00 Ventspils Digitālajā centrā (Akmeņu ielā 3) notiks apmācību kursi "Elektroniskās iepirkumu sistēmas lietošana". Piedalās Ventspils pilsētas pašvaldības iestāžu un kapitālsabiedrību atbildīgie darbinieki (atb. K. Jacevičs, tālr. 6 36 07607)

" 14:00 domē, 2.stāva zālē notiks Iepirkumu komisijas sēde. Piedāvājumu atvēršana atklātā konkursā "Mēbeļu piegāde četru jaunu grupu atvēršanai pirmsskolas izglītības iestādēs" (pasūtītājs - Izglītības pārvalde) (atb. S. Tolkaņova, tālr. 6 36 01194)

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau šajā nedēļas nogalē Daugavpilī notiks pilsētas svētki, bet to ietvaros vārda tiešā nozīmē tiks ieskandināts arī Rallijs Latgale 2010.

Daugavpils pilsētas svētku ietvaros sestdien, 5. jūnijā jau no plkst. 11 Vienības laukumā būs atvērta rallija organizatoru telts, kurā interesenti varēs uzzināt jaunāko informāciju par gaidāmo ralliju, iegādāties ar ralliju saistītus suvenīrus, tostarp cepurītes, krūzītes, pildspalvas, kreklus un somiņas. Turklāt pircēju starpā notiks konkurss, kuras rezultātā desmit rallija telts apmeklētājiem būs vienreizēja iespēja tikt izvizinātiem īstā rallija mašīnā Mitsubishi Lancer Evolution VI pie Olimpiskā centra izveidotā trasē. Pilota lomā iejutīsies neviens cits kā rallists un arī šī rallija rīkotājs Gatis Vecvagars.

Līdz Rallijam Latgale 2010 atlicis vairāk nekā mēnesis, tādēļ par dalībnieku skaitu precīzas prognozes izteikt ir grūti, tomēr var droši apgalvot, ka rallistu Daugavpils un Rēzeknes apkaimē jūlija sākumā būs daudz, jo Rallijam Latgale 2010 ir ne tikai Latvijas, bet arī Lietuvas čempionāta posma statuss. Un kas būtiski – Latgales rallijs visus tā dalībniekus nostādīs vienādās pozīcijās, jo trase ir pilnīgi jauna; tikai atsevišķu ātrumposmu daļas 2007. gadā bijušas iekļautas Rāznas rallijā. Arī skatītājiem rallijs būs ļoti interesants.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 22. augustā Rīgas pilsētas svētku ietvaros notiks seno spēkratu salidojums Rīga Retro -2009. Pasākums būs veltīts Rīgas Motormuzeja 20 gadu jubilejai un Russo-Balt 100 gadu jubilejai. Pasākumā publikai tiks parādīti vairāk nekā 80 antīkie automobiļi un 40 retro motocikli.

Kā unikālākos pasākuma eksponātus var minēt 1941. gada ugunsdzēsēju auto HENSCHEL typ 33 D1, gandrīz gadsimtu vecos spēkratus Buick – Six un Panhard-Levassor 20 CV, kā arī pirms otrā pasaules kara ražoto Mercedes – Benz 230 (W143). Pasākumā būs apskatāmi arī 50-60 gados ASV ražotie spēkrati un padomju gados populārie auto Pobeda, ZIM, Volga u.c.

Pasākums sāksies plkst. 10:00 Biķernieku sporta bāzē, kur notiks auto regularitātes brauciens, kā arī motociklu veiklības stafete un sprints. Pirms plkst. 12:00 senie spēkrati dosies uz Daugavas krastmalu, kur trīs stundas varēs apskatīt antīkos spēkratus. Bet pēc plkst. 15:00 spēkrati dosies improvizētā rallija pārbraucienā uz Saulkrastiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules autorallija čempionāta posmā Kiprā 5. vietu PWRC ieskaitē izcīnījuši Latvijas rallija ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals. Šāds sniegums ļāvis Latvijas sportistiem pacelties uz trešo vietu PWRC čempionāta kopvērtējumā.

Kipras rallijs komandai bija ļoti grūts. Pirmkārt, Andis Neikšāns vēl nekad mūžā nebija braucis asfalta rallijā, un pirmā Kipras rallija diena bija pa asfalta segumu. Otrkārt, Andis vēl nekad mūžā nebija braucis tik sarežģītā rallijā – vidējais ātrums otrajā un trešajā sacensību dienā nepārsniedza 60 kilometrus stundā! Tas tādēļ, ka ceļi Kiprā ir ļoti līkumoti, bedraini un akmeņaini.

Pēc pirmās dienas Latvijas ekipāža ieņēma 10. vietu PWRC, jo bija nepieciešams mainīt salūzušo pārnesumkārbu un tā rezultātā tika nopelnīts divu minūšu un 20 sekunžu laika sods. Otrajā rallija dienā Neikšāns pacēlās uz 7. vietu PWRC, bet pēdējā dienā spēja aizcīnīties līdz 5. vietai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Retro tramvajs ieguvis jaunu veidolu un kļuvis par Rīgas Jūgendstila tramvaju, kura uzdevums turpmāk būs veicināt Rīgas starptautisku atpazīstamību, akcentēt jūgendstilu kā vienu no galvenajām pilsētas kultūrvēsturiskajām vērtībām un piedāvāt iespēju pilsētas viesiem iepazīt Rīgu atraktīvā veidā, informē Rīgas domes priekšsēdētāja preses sekretāre Inga Spriņķe.

Rīga ir viena no retajām Eiropas pilsētām, kur rekonstruēts vērtīgs vēstures mantojums - 20. gadsimta sākuma tramvajs, kas ir darba kārtībā. Rīgas Retro tramvaja ārējā un iekšējā dizainā izmantoti jūgendstilam raksturīgi elementi. Savukārt, tramvaja vadītājs un gids būs ģērbušies jūgendstila laikmetam atbilstošos tērpos, ļaujot pasažieriem iejusties tā laika atmosfērā.

Retro tramvajs, kurā ir 18 sēdvietas un 10 stāvvietas, regulāros braucienus uzsāks 3.jūlijā, piedāvājot rīdziniekiem un pilsētas viesiem ekskursijas braucienu maršrutā „ Rīgas bulvāru loks” (Radio iela – Aspazijas bulvāris – Basteja bulvāris – Kronvalda bulvāris – Ausekļa iela un atpakaļ).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par godu saldumu fabrikas Laima 145 gadu pastāvēšanas jubilejas gadam, uzņēmums laiž klajā jaunu Retro šokolādes kolekciju, kuras iepakojuma dizains veidots kā retrospekcija Laimas iepakojumu vēsturē, informē uzņēmumā.

Īpašās Retro šokolādes kolekcijas izstrādē uzņēmums ieguldījis 35 tūkstošus eiro.

Retro šokolādes kolekcijas radīšana ir viena no Laimas jubilejas gada aktivitātēm, kuras mērķis ir iepazīstināt sabiedrību ar fabrikas Laima vēsturi un atklāt Laimas šokolādes pagatavošanas meistarības mākslu. Īpašā kolekcija sastāv no septiņiem produktiem. Deserta konfekšu izlase ir veidota kā retrospektīvs atskats uz Laimas produktu retro stila iepakojumiem, kas modē bija pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados. Savukārt ogu konfekšu izlases dizains veidots par godu četrdesmitajiem gadiem, kad Latvijas sabiedrības interesi valdzinājusi Japānas kultūra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas jūgendstila tramvaja īpašais piedāvājums skolas bērniem (precizēts)

, 29.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Pirmajā, otrajā un trešajā septembrī Rīgas jūgendstila tramvajiņš un tā apkalpe ir sagatavojusi īpašu piedāvājumu skolas bērniem", stāsta Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas Kultūras aģentūra" direktore Brigita Rozenbrika.

Aģentūras direktore informēja, ka pirmajās trīs septembra dienās skolēni kopā ar vecākiem ir aicināti, izmantojot retro tramvaju, doties ekskursijā "Izzini Rīgu".

"Skolēniem un viņu vecākiem būs iespēja apskatīt skaistus būvniecības šedevrus Rīgā - jūgendstila laika arhitektūras labākos piemērus. Ekskursijas "Izzini Rīgu" ietvaros retro tramvajs no Radio ielas dosies braucienā pa "Bulvāru loku". Ja bērni būs ieradušies kopā ar vecākiem, tad biļete gan bērniem, gan viņu vecākiem maksās tikai vienu latu. Pirmskolas ķipari varēs vizināties bez maksas", skaidro Brigita Rozenbrika.

Zinību dienā, 1. septembrī, kā arī 2.septembrī Retro tramvaja galapunktā - Ausekļa ielā - plkst. 12:15, 13:15 un 14:15 bērnus sagaidīs gids (plkst. 13:15 strādās arī krievu valodā runājošs gids), kurš stāstīs par jūgendstila laiku Rīgā, atbildēs uz jautājumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Seno spēkratu salidojumā būs apskatāms restaurēts Ikaruss 55 Lux

Zane Atlāce - Bistere, 18.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 19. augustā jau 12. gadu pēc kārtas norisināsies gada vērienīgākais Latvijas seno spēkratu salidojums Rīga Retro 2017, kurā pirmo reizi plašākai publikai pēc restaurācijas tiks izrādīts pagājušā gadsimta lepnākais Austrumeiropas autobuss – Ikarus 55 Lux, informē Ceļu satiksmes drošības direkcijas pārstāvis Rolands Rumba.

Autobuss ražots 1966. gadā Ungārijā un tika lietots visā plašajā Padomju Savienībā un citās sociālisma valstīs. Arī Rīgas autobusu parka rīcībā bija šī modeļa autobusi un pārsvarā tie tika lietoti starppilsētu maršrutos, kā arī tika braukts tālākos reisos uz Ļeņingradu, Tallinu un Viļņu. Ikarus luksus modeļa autobusiem standarta komplektācijā ietilpa 32 ērtas pasažieru sēdvietas, no kurām astoņas varēja būt aprīkotas ar galdiņiem. Salona aizmugurē atradās pat neliels bāriņš. Dodoties tālākos reisos, oficiante pasažieriem pasniedza atvēsinošus dzērienus. Jāpiezīmē gan, ka PSRS no šīm ekstrām atteicās, nelielo bāru aizvietojot ar papildus sēdvietām. Toties padomju valstī izmantotajiem autobusiem bija sava atšķirības zīme, proti, efektīgs prožektors autobusa priekšpusē uz jumta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai pievērstu mūsu sabiedrības jaunāko paaudzi Latvijas autosportam, rallija Kurzeme 2010 rīkotāji sadarbībā ar apgādu Zvaigzne ABC pirms jaunā mācību gada sagatavojuši skolēnu burtnīcu un zīmēšanas bloku sēriju.

Otrdien, 3.augustā, apgāda Zvaigzne ABC grāmatnīcā Kr.Valdemāra ielā Rīgā notika svinīgs pasākums, kurā notika rallija Kurzeme burtnīcu atvēršanas svētki. Tajos piedalījās rallija Kurzeme 2010 organizatori, rallija fani, Latvijas ātrākie rallija braucēji, kā arī autosporta fotogrāfi, kas burtnīcu noformēšanai piedāvāja savas fotogrāfijas, un apgāda pārstāvji.

«Mūsdienās sākumskolas vecuma skolēni aktīvi seko līdzi notikumiem sportā un bieži vien pat labāk nekā vecāki zina sportistu vārdus. Bet kādēļ gan sekot līdzi un fanot par ārzemju zvaigznēm, ja mums pašiem ir ļoti ātri sportisti, kuriem var līdzināties un kurus ņemt par piemēru? Tādēļ sadarbībā ar Latvijas autosporta fotogrāfiem, kuri laipni atvēlēja savas fotogrāfijas, un apgādu Zvaigzne ABC esam sagatavojuši īpašu skolēnu burtnīcu sēriju. Tajā ietilpst 11 dažādas burtnīcas un divi zīmēšanas bloki, un tos Latvijas skolēni varēs izmantot visus turpmākos gadus, mācoties faktiski jebkuru priekšmetu,» atzīmē rallija Kurzeme 2010 organizētājs Uldis Hmieļevskis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Dikļu pils retro rallija automašīnas priecē rīdziniekus un pilsētas viesus

Lelde Petrāne, 15.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 14.jūlija līdz 16.jūlijam norisinās 3. starptautiskais Dikļu pils retro rallijs, kurā piedalās aptuveni 35 dalībnieku ekipāžas no Latvijas, Krievijas, Vācijas un Somijas ar retro vai eksotiskiem automobiļiem.

Rallijs ar atklāšanas pasākumu sākās 14.jūlijā, kad Dikļu pilī bija aplūkojamas dalībnieku automašīnas. Starts rallijam tika dots agrā 15.jūlija rītā, kad ekipāžas startēja ar 30 sekunžu intervālu. Rallija trase dalībniekus atveda gan uz Rīgu, gan Jūrmalu, kur arī bija iespējams aplūkot senos spēkratus.

15.jūlijā no plkst. 12.00 - 13:00 automašīnas bija iespējams aplūkot pašā Rīgas sirdī pie Melngalvju nama.

16.jūlijā dalībnieki atkal dosies uz Rīgas pusi, kur Biķernieku sporta kompleksā sacentīsies regularitātes braucienos. Pasākums ar apbalvošanas ceremoniju noslēgsies 16.jūlija vakarā, kad interesentiem būs vēl viena iespēja tuvāk apskatīt rallija dalībnieku automašīnas, starp kurām ir gan 1956.gada Mercedes Benz, gan 1968.gada Jaguar, gan 1966.gada Chevrolet Corvet, gan 1952.gada Rolls Royce, kā arī daudzas citas automašīnas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autosports ir Latvijas finanšu situācijas spogulis, jo cilvēki šajās sacīkstēs nepiedalīsies, ja būs grūti ar naudu, intervijā laikrakstam Dienas Bizness saka Talsu rallija rīkotājs, bijušais autosportists, SIA RA Events īpašnieks Raimonds Strokšs. Šajās brīvdienās notiks jau 52. Talsu rallijs.

Fragments no intervijas

Pirms intervijas teici, ka Talsu rallijs tev ir mīļākais, jo notiek dzimtajā pilsētā. Kādas ir sajūtas pirms šīs nedēļas nogales? Vai, tavuprāt, «mājas sienas» palīdzēs vai, gluži pretēji, ir lielāka atbildības nasta?

«Mājas sienas» noteikti palīdz. Talsu rallijs ir fenomens. Es varētu noslēpt visu informāciju par tā norisi un nerakstīt nevienu vārdu, bet zinu, ka tik un tā ātruma posmi būtu pilni ar cilvēkiem. Kā to izskaidrot? Nezinu. Tas ir pavasara pirmais lielākais autosporta pasākums. Bieži dzirdu frāzi, ka Talsu rallija svētki ir līdzvērtīgi Līgo. Talsos visi ļoti mīl ralliju. Jebkurās mājās, kurās ejam prasīt, lūgt vai saskaņot, visur ir liela pretimnākšana. Talsinieki novērtē rallija vērtību, un viņiem šī ir svētku nedēļa. Manuprāt, tā ir viena no svarīgākajām pilsētas tradīcijām, kas jāturpina.

Komentāri

Pievienot komentāru