Citas ziņas

Novatours sāk lidojumus uz četriem jaunajiem vasaras sezonas galamērķiem

Dienas Bizness, 18.05.2012

Jaunākais izdevums

Ar 18.maiju tūrisma operators Novatours sāk lidojumus uz četriem jaunajiem vasaras sezonas galamērķiem – Larnaku Kiprā, Sicīliju Itālijā, Rodosu un Halkidiki Grieķijā. Lidojumi uz šiem galamērķiem notiks ar pārsēšanos Viļņas lidostā.

Papildus jaunajiem galamērķiem, Novatours joprojām organizē arī tiešos reisus uz Turciju, Bulgāriju un Krētu Grieķijā.

Tūropartors prognozē, ka līdzīgi kā pagājušajā vasarā, – vieni no populārākajiem galamērķiem būs Bulgārija un Turcija.

Novatours, dibināts Lietuvā 1999.gadā, ir lielākais tūroperators Baltijas valstīs un populārākais Latvijā, kam Latvijas tirgū ir 10 gadu pieredze. Tūroperators organizē brīvdienu un ekskursiju braucienus ar čarterlidojumiem. Novatours garantē kvalitatīvus, uzticamus un drošus ceļojumu risinājumus pat uz vistālākajiem galamērķiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuviešu tūroperators tiesā turpina cīņu ar Estonian Air

Gunta Kursiša, 18.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuviešiem piederošais tūroperators Novatours turpinās tiesāties ar Igaunijas nacionālo aviokompāniju Estonian Air par aptuveni 20 tūkstošiem eiro, raksta BBN.

Novatours grasās apstrīdēt tiesas lēmumu, ka tūroperatoram jāmaksā Estonian Air saistībā ar izmaksām, kas lidsabiedrībai radās reisu kavēšanās dēļ. Novatours izpilddirektors Andrē Ūstals (Andree Uustal) stāsta, ka Estonian Air lidojumi kavējās Krētā notiekošo streiku dēļ, par kuriem uzņēmums Novatours netika informēts. «Estonian Air pagarināja tūristiem apmešanos viesnīcā un pēc tam prasīja mums par to kompensāciju,» skaidroja tūroperatora izpilddirektors.

Novatours pārstāvis pauda, ka neredz savu vainu notikušajā un «kolēģi un konkurenti par mums smejas», skaidrojot, ka «13 gadu darbības vēsturē Baltijas valstīs tā ir pirmā reize, kad tūroperatoram jāmaksā izmaksas, ko radījusi lidojumu kavēšanās».

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Novatours atsācis pelnīt

Gunta Kursiša, 30.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūrisma operators Novatours palielinājis savu apgrozījumu par 38%, kā arī atsācis pelnīt, liecina Lursoft dati.

Uzņēmuma apgrozījums 2012. gadā uzaudzēts līdz 11,4 miljoniem latu. Pēc 5,4 tūkst. Ls zaudējumiem, kas uzņēmumam radās 2011. gadā, aizvadīto gadu Novatours noslēdzis ar 529,6 tūkst. Ls peļņu. Līdz šim pēdējais gads, kurā SIA Novatours strādāja ar peļņu, bija 2009.

Kā norāda uzņēmuma vadība, 2012. gadā SIA Novatours veica pasākumus, lai paplašinātu lidojumu ģeogrāfiju un atklātu jaunus čartera maršrutus, tāpat ieviesti arī jauni pārdošanas kanāli. SIA Novatours turpmāko attīstību paredzēts saistīt aruzņēmuma pārdošanas apjomu un tirgus daļas pakāpenisku palielināšanu, norādījusi tūrisma operatora vadība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aicina darba devējus aktīvāk pieteikt sezonas vakances

Lelde Petrāne, 26.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina darba devējus aktīvāk pieteikt sezonas brīvās darba vietas.

Piesakot sezonas vakances NVA filiālēs, darba devēji ātri atradīšot nepieciešamos darbiniekus, jo NVA reģistrēti dažādu profesiju pārstāvji, kuru pieredze, zināšanas un darba iemaņas noderēs sezonas darbu veikšanai.

Sezonas vakances darba devēji var pieteikt arī patstāvīgi, publicējot tās NVA CV/Vakanču portālā (http://cvvp.nva.gov.lv/).

Sezonas rakstura darbi ir saistīti, piemēram, ar pludmaļu, publisko peldētavu, kempingu, dabas tūrisma infrastruktūras un atpūtas vietu uzturēšanu un uzraudzību, mazumtirdzniecību, darbu kafejnīcās, peldētavās, kempingos, atpūtas vietās un parkos, ainavas elementu vai kultūrvēsturisko objektu sakopšanu, meža darbiem, sēju, stādīšanu, lopu ganīšanu, zivju audzēšanu u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

No lidostas Rīga vasarā pieejamo galamērķu skaits varētu sarukt par 20%

Dienas Bizness, 13.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iespējas lidot uz kādu no 85 galamērķiem, kā tas bija pagājušajā vasarā, šogad no Rīgas nebūs. Aviokompānijas klusām aizver nerentablos maršrutus, un, visticamāk, pasažieriem vasaras sezonā izvēle doties lidojumos būs par piektdaļu mazāka, vēsta laikraksts Neatkarīgā.

Salīdzinot ar aizvadīto gadu, šovasar būtiski samazināts tiešo galamērķu skaits, ko iespaido ne tikai nacionālās aviokompānijas airBaltic slēgtie nerentablie reisi, bet arī konkurentu pieņemtie lēmumi samazināt lidojumu skaitu vai arī tos vispār pārtraukt. Laikraksta aprēķini liecina, ka vasaras sezonā, kas aviācijā iestājas reizē ar pāriešanu no ziemas uz vasaras laiku, šogad tas būs 25.martā, no Rīgas par piektdaļu samazināsies galamērķu skaits.

Pirms gada no Rīgas lidostas vasarā bija 85 tiešie galamērķi, šogad šis skaitlis būs krietni mazāks. Tā airBaltic no 74 galamērķiem pērn šovasar dosies vien uz 60, līdz ar to teju par piektdaļu samazinot maršrutu tīklu, kas atstās arī būtisku iespaidu uz lidostas statistiku. Piemēram, reisi uz Madridi ir pārtraukti jau labu laiku. Lai gan Spānijas lidsabiedrība Iberia bija plānojusi no marta beigām uzsākt tiešos lidojumus uz Rīgu, tas tomēr tik drīz nenotiks. Lidojumu statistika uzrāda arī pozitīvus piemērus - krīzes dziļākajā punktā airBaltic pārtrauca lidojumus uz latviešu pārpilno Dublinu, bet no 1.jūnija šos lidojumus atsāks, vēsta Neatkarīgā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešos mīt ceļotkāre, atpūsties un iepazīt jaunas vietas viņi vēlas arvien vairāk. Arī Latvija ir gana populāra tūristu vidū. To ir veicinājusi mierīgā politiskā, kā arī labvēlīga ekonomiskā situācija.

Tā DB atzīst aptaujātie komersanti. To apliecina arī, piemēram, atpūtas braucienu organizatoru-tūroperatoru darbības rādītāji – 2017. gadā iespaidīgu uzrāvienu rāda lielākie šī tirgus dalībnieki Novatours un Tez Tour. Šo kompāniju apgrozījums gada laikā palielinājies par vairāk nekā trešdaļu. Gana sekmīgi attīstījies arī darījumu un t.s. ienākošais tūrisms.

2018. gads varētu būt līdzīgs iepriekšējam, lēš tūrisma profesionāļi. Šis gads ir zīmīgs arī ar jauniem spēles noteikumiem tūrisma tirgus dalībniekiem, kam jāgarantē lielāka drošība ceļotājiem. Tiesa, tie ir stājušies spēkā pavisam nesen, vasarā, tāpēc noteikumu darbību praksē varēs novērtēt nedaudz vēlāk.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Novatours palielinājis gan apgrozījumu, gan peļņu

Žanete Hāka, 10.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūrisma operators SIA Novatours pērn apgrozījis 18,963 miljonus eiro, kas ir par 16,58% vairāk nekā gadu iepriekš, gadu noslēdzot ar 1,041 miljona eiro peļņu, kas ir pieaugums par 38,04%, liecina Lursoft dati.

Turpmākajos gados SIA Novatours iecerējis turpināt iepriekš aizsākto virzienu, attīstot lidojumu ģeogrāfiju, atklājot jaunus čartera maršrutus, īpašu uzsvaru liekot arī uz mārketinga aktivitātēm, jaunu informācijas tehnoloģiju risinājumu ieviešanu pārdošanas procesā.

Lietuviešu UAB Novaturas un SIA LATTUR piederošais SIA Novatours reģistrēts 2000.gada decembrī.

Lursoft pieejamās ziņas liecina, ka 2008.gadā SIA Novatours reģistrēta arī komercķīla, kas līdz šim ir arī vienīgā uzņēmumam esošā ķīla.

Ķīlas kopējo summu veidojuši 20,79 miljoni eiro, par labu lietuviešu AB bankas Hansabankas ieķīlāta uzņēmuma preču zīme Novatours.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad tūrisma operators SIA “Novatours” saņēmis "Altum" aizdevumu 1 miljona eiro apmērā, lai nodrošinātu ilgtspējīgu un konkurētspējīgu uzņēmuma darbību un attīstību, liecina uzņēmuma sniegtā informācija "Lursoft".

Uzņēmuma gada pārskats liecina, ka SIA "Novatours" 2019.gadā lielu uzmanību veltījis pakalpojumu kvalitātes uzlabošanai un mārketinga pakalpojumiem: "Tika veikti pasākumi lidojumu ģeogrāfijas paplašināšanai un jaunu čartera maršrutu atklāšanai. Pielietojot jaunas datortehnoloģijas, tika ieviesti jaunu pārdošanas kanāli. Tika arī izstrādāti un darbību sāka jauni produktu tūrisma pakalpojumi. Izmantoto pakalpojumu komplekss ļāva sasniegt pozitīvus rezultātus."

Gada pārskats rāda, ka 2019.gadā SIA "Novatours" apgrozīja 35,02 miljonus eiro un pēc nodokļu nomaksas guva 334,82 tūkstošu eiro peļņu. SIA "Novatours" turpmākā attīstība notikšot saskaņā ar izstrādāto stratēģiju, kas vērsta uz uzņēmuma ilgtspējīgu attīstību un pārdošanas apjomu, tirgus daļas pakāpenisku atjaunošanos pēc Covid-19. Iesniegtajā vadības ziņojumā teikts, ka tiks attīstīta jaunu lidojumu ģeogrāfija un piedāvāti jauni čartera maršruti. "

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

ALTA: Ceļošanas atvieglojumi izejošo tūristu skaitu varētu palielināt par 15-20%

LETA, 17.06.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdības šonedēļ pieņemtais lēmums par ceļošanas atvieglojumiem personām ar Covid-19 sertifikātu, varētu palielināt no Latvijas izceļojošo tūristu skaitu par aptuveni 15 -20%, aģentūrai LETA prognozēja Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) valdes locekle, Igaunijas tūrisma kompānijas "Estravel" filiāles Latvijā vadītāja Anta Jokste.

"Principā esam apmierināti ar sen gaidīto un ilgi diskutēto valdības lēmumu. Ņemot vērā kopējo ainu EEZ valstīs, un īpaši tuvajos kaimiņos - Igaunijā, šis lēmums par atvieglojumiem testu un pašizolācijas ziņā ir atbilstošs un pamatots," sacīja Jokste.

Tomēr viņa uzsvēra - jāņem vērā, ka ceļošanai ir svarīga epidemioloģiskā situācija galvenokārt galamērķī un pašreiz vēl arvien ir valstis arī EEZ, kurās nebūtiska ieceļošana no valstīm ar saslimstības rādītāju virs 50 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju nav atļauta vai ir krietni ierobežota. Kā piemēru Jokste minēja Somiju.

"Protams, ka populārie Vidusjūras galamērķi - Grieķija un tai piederošās salas, Spānija, Bulgārijas un Turcijas kūrorti, ir atvērti vakcinētiem ceļotājiem, un viennozīmīgi tie vakcinētie vai izslimojušie Latvijas valsts piederīgie, kuri iepriekš kavējās ar ceļojumu iegādi maksas testu dēļ, tagad varēs šos testus neveikt, kā arī neizolēties, atgriežoties arī no Turcijas un citām trešajām valstīm. Domājams, ka šis apstāklis varētu palielināt izceļojošo tūristu skaitu par aptuveni 15-20%," minēja Jokste.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Estonian Air vasaras sezonā būs aktīva

Jānis Rancāns, 26.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas aviokompānija Estonian Air vasaras sezonā atsāks lidojumus no Rīgas uz Tallinu, kā arī dosies maršrutos uz Vīni, Tbilisi un Venēciju. Lidojumus uz Viļņu atjaunos arī Krievijas Aeroflot, vēsta BBN.

25. martā Igaunijas lidsabiedrība uzsāks lidojumus maršrutā Tallina – Jiveskile Somijā. Uz šo Somijas centrālās daļas pilsētu Estonian Air lidos septiņas reizes nedēļā – vienu reizi darba dienās un divas reizes svētdienā. Tāpat Estonian Air atsāks lidojumus no Rīgas uz Tallinu. Šajā maršrutā kaimiņvalsts lidsabiedrībai būs 17 lidojumi nedēļā.

Estonian Air atjaunos lidojumus arī uz Austrijas galvaspilsētu Vīni, šajā maršrutā lidsabiedrība martā un aprīlī dosies sešas reizes nedēļā, bet maijā lidojumu skaits pieaugs līdz septiņiem.

26. martā Estonian Air uzsāks lidojumus maršrutā Tallina – Joensū un atsāks lidojumus uz Helsinkiem. 2. aprīlī Igaunijas lidsabiedrība uzsāks lidojumus uz Hanoveri, 3. aprīlī uz Kajaani Somijā. Aprīlī Igaunijas lidsabiedrība ieplānojusi uzsākt lidojumus arī uz Gruzijas galvaspilsētu Tbilisi. Maijā Estonian Air uzsāks lidojumus sezonālajā maršrutā no Tallinas uz Nicu, bet jūnijā - uz Venēciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūroperators SIA "Novatours" plāno 5.martā atsākt tūrisma braucienus no Latvijas uz ārvalstīm, pirmos lidojumus organizējot uz Kanāriju salas Tenerifes kūrortiem, informē uzņēmuma pārstāve Ieva Sala.

Uzņēmuma tuvākos plānos jau pavasarī ierindojas ceļojumi arī uz Apvienoto Arābu Emirātu kūrortiem Dubaijā, kā arī uz Maldīvu salām.

Mazinoties Covid-19 ierobežojumiem ārvalstīs, "Novatours" māteskompānija, kas reģistrēta Lietuvā, pirmos ceļojumus Baltijas ceļotājiem sāka piedāvāt februārī - no Igaunijas un Lietuvas uz Ēģiptes kūrortiem Hurgadā un Šarm eš Šeihā, kā arī Kanāriju salu Tenerifi.

Ceļojumu atsākšana esot rūpīgi izsvērts, pārdomāts un atbildīgs lēmums, kas balstīts uz iesaistīto valstu atbildīgo iestāžu lēmumiem, noteikumiem un rekomendācijām, kā arī esot nemitīgā saziņā ar ārvalstu partneriem.

"Ceļotāji, kas jau atgriezušies no ārvalstu braucieniem, ir apliecinājuši, ka par drošību galamērķos tiek gādāts augstā līmenī. Tie arī nav pārlieku drastiski un mierpilnu atpūtu traucējoši vai ierobežojoši," saka I.Sala.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan ziema šogad bija visai gara, pavasaris ir klāt, un pienācis laiks meklēt vasaras riepas. Izvēles iespēju ir daudz un dažādas, tāpēc šajā rakstā atradīsi noderīgu apkopojumu ar septiņiem riepu modeļiem, kurus augstu vērtē gan autovadītāji, gan eksperti!

Hankook Ventus Prime 3 K125 (biznesa klase)

Šīs vasaras riepas nodrošina lielisku sniegumu, pārvietojoties pa sausu ceļa segumu, savukārt slapjā laikā par ūdens novadīšanu parūpēsies plati drenāžas kanāli, bremzēšanas distanci samazinot par aptuveni astoņiem procentiem. Par saķeri bremzēšanas laikā rūpējas rievu šķautņu forma, kas palīdz izlīdzināt spiedienu kontakta vietā. VAI jeb vizuālo indikatoru sistēma, savukārt, ļauj redzēt nodiluma pakāpi, kā arī to, vai riepa nodilst vienmērīgi. Hankook Ventus Prime 3 K125 ir augsta Silica koncentrācija gumijas sastāvā, ka palīdz samazināt rites pretestību uz jebkādas ceļa virsmas, tajā pašā laikā uzlabojot rites īpašības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Vasaras sezonu lidosta Rīga sāks ar jauniem galamērķiem

Jānis Rancāns, 28.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar vasaras lidojumu saraksta ieviešanu aviokompānijas no starptautiskās lidostas Rīga piedāvā sešus jaunus regulāro un trīs čartera lidojumu galamērķus. Kopumā reisu biežums palielinājies par 24%, salīdzinot ar ziemas periodu.

Vairāk lidojumu tiks nodrošināti uz tādiem galamērķiem kā Helsinki, Stokholma, Tallina, Maskava, Ņujorka, Stambula, Minska un citiem.

Nacionālās aviokompānijas airBaltic maršrutu tīklā atgriežas astoņi populāri vasaras galamērķi Vidusjūras, Kaspijas jūras un Melnās jūras piekrastē. Jau aprīlī tiks uzsākti lidojumi uz Larnaku, bet no maija piedāvās arī reisus uz Balatonu, Olbiju, Maltu un no jūnija – uz Rijeku. Kopš 2013. gada sākuma airBaltic piedāvā lidojumus uz Prāgu. Turklāt aviokompānija airBaltic ir ieviesusi papildu lidojumus 11 maršrutos, kas ļauj doties no Rīgas uz Parīzi, Barselonu, Nicu, Stokholmu, Romu, Londonu un Bari. Lidojumi uz Francijas un Lielbritānijas galvaspilsētām no Rīgas būs pieejami divreiz dienā, savukārt maršruts Stokholma – Rīga tiks nodrošināts četras reizes dienā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas lidsabiedrība airBaltic šogad oktobrī svin 22. gadadienu kopš komerciālās darbības uzsākšanas. 1995. gada 1. oktobrī airBaltic veica pirmo komerciālo lidojumu no Rīgas uz Stokholmu ar SAAB 340 lidmašīnu, informē A/S Air Baltic Corporation Korporatīvās komunikācijas vadītāja Alise Briede.

1995. gada oktobrī airBaltic uzsāka lidojumus no Rīgas uz četriem galamērķiem. Šodien airBaltic veic tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 60 galamērķiem un tās floti šobrīd veido 30 lidmašīnas. airBaltic piedāvā savienojumus no Rīgas uz galamērķiem lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā, Skandināvijā NVS un Tuvajos Austrumos. Papildus tam, airBaltic piedāvā arī tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas.

2018. gada vasaras sezonā airBaltic uzsāks jaunus lidojumus uz Lisabonu (Portugāle), Malagu (Spānija), Splitu (Horvātija), Bordo (Francija) un Gdaņsku (Polija).

airBaltic savieno Baltijas reģionu ar 60 galamērķiem Eiropā, Tuvajos Austrumos un NVS. Tā ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995.gadā. airBaltic alvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 80.05% akciju, bet Larsam Tūsenam ar viņam pilnībā piederošu SIA Aircraft Leasing 1 pieder aptuveni 20%. airBaltic flotē ir 30 lidmašīnas: septiņas Bombardier CS300, 11 Boeing 737 un 12 Bombardier Q400 NextGen.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas nacionālā aviokompānija «airBaltic» pakāpeniski atsāk lidojumus ar «Bombardier» CS300 lidmašīnām, informēja uzņēmuma pārstāve Alise Briede.

«Šobrīd «airBaltic» jau ir atsācis lidojumus ar daļu no CS300 lidmašīnām un plānots, ka šīs dienas laikā pakāpeniski visas lidmašīnas tiks pārbaudītas un būs gatavas lidojumiem. Lidmašīnas, kas atsāk lidojumus, ir darba kārtībā un pilnībā drošas lidojumu veikšanai.

«airBaltic» strādā ciešā sadarbībā ar lidmašīnas ražotāju «Bombardier» un dzinēju ražotāju «Pratt & Whitney». Papildu pārbaudes tiek veiktas, lai pārliecinātos par gaisa kuģa drošību, kā arī veiktu nepieciešamos uzlabojumus jaunajām lidmašīnām,» klāstīja Briede.

LASI ARĪ: Drošības apsvērumu dēļ airBaltic uz laiku apturējusi Bombardier CS300 lidojumus

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc visu nepieciešamo atļauju saņemšanas Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" no 15. jūnija līdz 7. jūlijam plāno atsākt tiešos lidojumus no Rīgas uz deviņiem vasaras atpūtu galamērķiem.

"Daudzas Eiropas valstis atkal atvērs robežas tūristiem. Cilvēki atsāk plānot vasaras brīvdienas vai tikai īsu ceļojumu pēc ilgāka laika, kad ceļošana nav bijusi iespējama. Tāpēc dažus no populārākajiem vasaras galamērķiem mēs atveram agrāk, nekā bija plānots," norāda "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss).

"Nemainīgi mūsu galvenā prioritāte ir pasažieru, darbinieku un sabiedrības drošība un veselība. Mēs esam ieviesuši stingrus drošības pasākumus, kā arī mūsu lidojumos sekojam atbildīgo iestāžu rekomendācijām. Visiem pasažieriem tiek nodrošināts bezmaksas pamata aprūpes komplekts, kurā ietilpst sejas aizsargmaska un dezinfekcijas salvetes," papildina M.Gauss.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Tallinas lidosta: Ryanair lidojumu skaita samazināšanas dēļ lidostā vilki negaudos

Gunta Kursiša, 29.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī pēc ziņām, ka Ryanair samazinās lidojumu skaito no Tallinas, varētu būt radies iespaids, ka lidostā ziemā svilpos vējš un gaudos vilki, lidojumu skaits no Tallinas lidosta šoziem, salīdzinot ar pagājušo ziemas sezonu, pieaugs par trešdaļu, citējot lidostas paziņojumu raksta Baltic-Course.com.

«Pēc ziņām par zemo cenu aviokompānijas Ryanair lidojumu skaita samazināšanu no Tallinas lidostas radās iespaids, ka šoziem Tallinas lidostā tukšumā svilpos vējš un gaudos vilki. Tomēr tā pilnīgi noteikti nav taisnība,» norādīja lidostas komunikāciju speciālists Lauris Linnamāe (Lauri Linnamae), uzsverot, ka no lidostas lidojumu skaits, gluži pretēji, šoziem palielināsies.

Tāpat kā pagājušajā gadā, šogad no Tallinas lidojumus veiks 13 aviācijas kompānijas. Pērn tās veica lidojumus uz 30 galamērķiem, bet šogad lidos 29 maršrutos. Februārī Estonian Air uzsāks lidojumus uz Gēteborgu, un sākot no marta aviokompānija veiks lidojumus uz Londonu, tādējādi kopumā palielinot vienā nedēļā veikto lidojumu skaitu par 35%, salīdzinot ar pērno gadu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" līdz augusta beigām plāno no Rīgas nodrošināt lidojumus uz 49 galamērķiem, pavēstīja lidsabiedrības pārstāve Alise Briede.

Viņa norādīja, ka "airBaltic" pašreiz veic tiešos lidojumus no Rīgas uz dažādiem Eiropas biznesa tranzītmezgliem un turpina atsākt lidojumus uz tādiem populāriem atpūtas galamērķiem kā Dubrovnika, Rijeka un Splita Horvātijā, Barselona Spānijā, Nica Francijā, Larnaka Kiprā, Roma, Katānija un Milāna Itālijā, kā arī citiem. Papildus tam "airBaltic" piedāvā dažādus tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas.

"airBaltic" plāno, ka līdz augusta beigām lidojumus no Rīgas veiks uz 49 galamērķiem, bet no Tallinas un Viļņas uz 10 galamērķiem no katras pilsētas. Briede skaidroja, ka "airBaltic" cieši sadarbojas ar atbildīgajām institūcijām, sekojot līdzi situācijai, kā arī ir elastīga, lai vajadzības gadījumā pielāgotu lidojumu grafiku. Lidsabiedrība aicina pasažierus pirms ceļojuma pārbaudīt ceļojuma noteikumus un lidostu ierobežojumus oficiālajās vietnēs vai vietējās vēstniecībās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

MK lems par laukstrādnieku nodokļa ieviešanu

Dienas Bizness, 13.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru kabineta (MK) sēdē paredzēts izskatīt grozījumus likumā par iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN), kas paredz mazināt nelegālo nodarbinātības līmeni sezonas laukstrādnieku vidū, kā arī administratīvo slogu, kas saistīts ar šai nozarei raksturīgu nevienmērīgo sezonas darbinieku plūsmu.

Grozījumus likumā paredzēts izskatīt otrdien, 13. augustā. Tie paredz, kā alternatīvu jau esošajiem darbaspēka nodokļiem ieviest sezonas laukstrādnieku ienākuma nodokli, nosakot 15% nodokļa likmi, skaidro MK.

Darba devējs, kura saimnieciskā darbība ir saistīta ar augļu, ogu un dārzeņu audzēšanu, sezonas laukstrādnieku ienākuma nodokli varēs piemērot ienākumam, kuru izmaksās personai, kas tieši tiks nodarbināta augļkoku, ogulāju un dārzeņu sējā un stādīšanā, sējumu un stādījumu kopšanā, ražas novākšanā, augļu, ogu un dārzeņu šķirošanā. Tā kā darbi šajā nozarē tiek veikti izmantojot gan tehniku, gan laukstrādnieka darbu, likumprojektā paredzēts par sezonas darbu lauksaimniecības nozarē neuzskatīt traktortehnikas vadīšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceļojumu organizators “Novatours” iepazīstinājis ar 2024. gada vasaras ceļojumu programmu un jauniem galamērķiem no Latvijas – Kipra, Maļorka un Malaga.

Uzņēmums palielinās piedāvājumu arī uz Grieķijas salām, Spāniju un Melnkalni. 2024. gada vasarā Latvijas iedzīvotāji aicināti plānot savas brīvdienas 14 galamērķos.

“Veidojot nākamā gada vasaras sezonas programmu, vispirms domājām par vēl labāku pieredzi mūsu klientiem – sākot ar brīvdienu plānošanu un, protams, paša ceļojuma izbaudīšanu. Salīdzinot šī gada vasaru ar nākamo gadu, mēs grupas ietvaros esam plānojuši līdz pat 15% izaugsmi apkalpoto klientu ziņā. Uz Turciju būs iespējams ceļot ar agrām izlidošanām un vēliem mājup lidojumiem, lai brīvdienas tiktu maksimāli izmantotas,” stāsta "Novaturas" grupas, kas ietver arī Latvijas uzņēmumu “Novatours”, vadītājs Vitālijs Rakovskis (Vitalij Rakovski).

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

airBaltic piedāvās lidojumus no Tallinas uz Vīni

Dienas Bizness, 28.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic šajā vasaras sezonā sāks tiešos lidojumus no Tallinas uz Vīni Austrijā, informē aviokompānijas korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

airBaltic veiks lidojumus no Tallinas uz Vīni četras reizes nedēļā. Aviokompānija lidojumus veiks ar Bombardier Q400 NextGen lidmašīnu.

airBaltic izpilddirektors Martins Gauss norāda, ka sadarbībā ar Austrian Airlines, ceļotājiem no Tallinas aviokompānija varēs piedāvāt vēl vienu tiešo lidojumu uz Eiropas sirdi un tālākiem galamērķiem.

airBaltic jau veic tiešos lidojumus no Tallinas uz Parīzi un pavasarī tiks piedāvāts vēl viens maršruts uz Berlīni.

airBaltic nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem. airBaltic piedāvā ērtus savienojumus no Rīgas uz galamērķiem aviokompānijas maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

airBaltic uzsāks tiešos lidojumus starp galamērķiem, kuri ir ārpus Baltijas

Dienas Bizness, 03.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic šajā vasaras sezonā sāks tiešos lidojumus no Frankfurtes un Dortmundes uz saulaino Ūzedomas salu. Šī būs pirmā reize, kad aviokompānija piedāvās tiešos lidojumus starp galamērķiem, kuri ir ārpus Baltijas valstu robežām, informē airBaltic Korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

airBaltic veiks lidojumus no Frankfurtes un Dortmundes uz Hēringsdorfu, Ūzedomas salā ar Bombardier Q400 NextGen lidmašīnu. Avikompānija lidojumus uzsāks 2015. gada 9. maijā, nodrošinot vienu reisu nedēļā abos virzienos.

Papildus vairākiem tiešajiem lidojumiem no Tallinas, Viļņas un drīzumā arī no Hēringsdorfas, airBaltic nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem.Aviokompānija piedāvā savienojumus no Rīgas uz galamērķiem aviokompānijas maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" publiskojusi savu lidojumu grafiku gaidāmajai vasaras sezonai, kas sāksies 2021. gada 28. martā. Lidsabiedrība plāno savienot Rīgu ar 65 galamērķiem savā maršrutu tīklā un uzsākt lidojumus piecos jaunos maršrutos.

"Mūsu darbinieku un pasažieru drošība un veselība bijusi un būs pati svarīgākā. Mēs redzam, ka cilvēki ilgojas pēc ceļošanas. Es ticu, ka pieprasījums pēc lidojumiem sāks pieaugt turpmākajos mēnešos, līdzko tiks ieviesti uzticami risinājumi, tostarp vakcīnas un plašāka testēšana, lai ierobežotu Covid-19 izplatību. Lai arī lidošana noteikti būs citāda, mēs paredzam, ka līdz nākamajai vasarai ar noteiktiem ierobežojumiem būs pieejamas plašākas ceļošanas iespējas. Kā vadošajam savienojamības nodrošinātājam Baltijā, mums jābūt gataviem šim brīdim, tāpēc mēs jau tagad esam publiskojuši savu plānoto grafiku. Mēs turpināsim nodrošināt lidojumus uz dažādiem nozīmīgiem biznesa, kā arī populāriem atpūtas galamērķiem," norāda "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atsākt lidojumus uz Krieviju un Baltkrieviju pašlaik būtu milzīga kļūda, tāpēc mēs aktīvi meklējam iespējas, kā šos zaudētos tirgus aizstāt ar citiem, norāda Martins Gauss, AS AirBaltic Corporation (airBaltic) valdes priekšsēdētājs.

Pašlaik airBaltic ir pilnībā pārtraucis lidojumus uz Krieviju un Baltkrieviju, kā arī Ukrainu, kas nozīmē, ka Rīgas lidosta ir zaudējusi lielu daļu transfēra pasažieru, atzīmē M.Gauss, uzsverot, ka kara ietekme uz aviācijas nozari ir milzīga. Aviokompānijas visā Eiropā pašlaik cieš milzīgus zaudējumus, taču mēs ceram, ka konflikts drīz atrisināsies un mēs varēsim atkal atsākt lidojumus uz Ukrainu, to esam gatavi darīt kaut rīt, norāda M.Gauss.

Kopš mūsu pēdējās sarunas nav pagājis pat gads, taču pasaule šajā laikā piedzīvojusi neskaitāmus satricinājumus, tajā skaitā Krievijas agresiju Ukrainā. Kā šis notikums kopumā ietekmējis aviokompāniju darbu?

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

airBaltic atkal lidos no Rīgas uz Gēteborgu

Žanete Hāka, 21.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 14.aprīlī Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic atsāks lidojumus no Rīgas uz Gēteborgu Zviedrijā, informē kompānijas pārstāvji.

airBaltic izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss) stāsta, ka kompānija vasaras sezonā pārtrauks lidojumus no Rīgas uz Kauņu nelielā pieprasījuma dēļ, savukārt atjaunos lidojumus maršrutā Rīga – Gēteborga, tādējādi nodrošinot ērtu ceļošanu starp abām pilsētām, kā arī tālāk uz tādiem galamērķiem kā Parīze, Barselona, Roma, Kijeva, Maskava un Stambula.

Gēteborgas Landvetter lidostas izpilddirektore Šarlote Lungrēna norāda, ka maršruts uz Rīgu reģionam ir ļoti svarīgs, jo tas padara sasniedzamākus arī citus galamērķus Baltijā, Krievijā un NVS valstīs.

airBaltic veiks lidojumus no Rīgas uz Gēteborgu četras reizes nedēļā – pirmdienās, otrdienās, ceturtdienās un sestdienās, bet no Gēteborgas uz Rīgu - otrdienās, trešdienās, piektdienās un svētdienās. Aviokompānija lidojumus veiks ar Bombardier Q400Next Gen lidmašīnu, un tie ilgs aptuveni stundu un četrdesmit minūtes. Vienvirziena biļešu cena būs no 49 eiro, ieskaitot lidostu nodevas un transakcijas maksu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic šīs vasaras lidojumu sezonā sāks tiešos lidojumus no Tallinas uz Berlīni, informē aviokompānijas Korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Lidojumus plānots uzsākt šī gada 6. maijā. airBaltic veiks lidojumus no Tallinas uz Berlīni četras reizes nedēļā un aviokompānija lidojumus veiks ar Bombardier Q400 NextGen lidmašīnu.

Šis būs otrais airBaltic piedāvātais tiešais reiss no Tallinas. Pašlaik aviokompānija no Tallinas nodrošina lidojumus uz Parīzi.

airBaltic nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem. airBaltic piedāvā ērtus savienojumus no sava tranzītmezgla Rīgā uz galamērķiem aviokompānijas maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos.

Komentāri

Pievienot komentāru