Citas ziņas

Palangā ir atvērusies pirmā piecu zvaigžņu viesnīca Lietuvā

Aivars Mackevics [email protected], 29.07.2003

Jaunākais izdevums

Lietuvas kūrortpilsētā Palangā šī gada jūlija sākumā atvērās jauna moderna viesnīca “Palanga”. Tā atrodas Baltijas jūras krastā (apmēram 50 metrus no jūras) dabas parka zonā starp simtgadīgām priedēm. Viesnīcas atrašanās vieta, aprīkojums ar jaunākajām tehnoloģijām un mūsdienīgu dizainu kā arī celtniecībā pielietotajiem ekoloģiski tīrajiem materiāliem, ļauj viesnīcai cerīgi raudzīties nākotnē. Patlaban viesnīca “Palanga” ir pirmā viesnīca Lietuvā, kurai ir piešķirta piecu zvaigžņu kategorija. Viesnīcā “Palanga” ir 20 vienvietīgi numuri, 12 augstākās klases numuri, divi vienistabas apartamenti un divi divistabu apartamenti ar kamīnu. Visās istabās ir balkoni, telefons, interneta pieeja, seifs ar kodu sistēmu, gaisa kondicionētājs un vannas istabas ar apsildāmajām grīdām. Viesnīcā un tās teritorijā atrodas arī restorāns ar atvērtu terasi, slēgts un atvērts peldbaseins, somu un turku pirtis, sporta zāle, frizētava, kosmētiskais salons, masāžas kabinets kā arī daudzas citas atpūtas un izklaides iestādes. Viesiem tiek piedāvāti bērnu auklīšu pakalpojumi, pludmales piederumu noma un citi pakalpojumi, kas ietilpst šīs piecu zvaigžņu viesnīcas piedāvājumu klāstā. Avots: Visas

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Top jaunas viesnīcas; Rīgas tirgus tuvu piesātinājumam

Lāsma Vaivare, 07.05.2014

Vaļņu ielā 49 iepretim Rīgas autoostai top jau sestā viesnīca, kas strādās arWelton zīmolu.

Foto: Vitālijs Stīpnieks, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc iepriekšējo gadu aktīvajiem nekustamā īpašuma darījumiem Rīgā tiek rekonstruētas, būvētas un atvērtas jaunas viesnīcas; eksperti lēš – tirgus ir tuvu piesātinājumam.

Bez pašreizējiem viesnīcu projektiem Rīgā, kas jau ir vai tūlīt tiks pabeigti, vēl tiek plānoti vairāki jauni; kad tie būs pabeigti, tirgus būs piesātināts, norāda nekustamo īpašumu kompānijas Newsec Latvija direktors Valdis Mitenbergs. Ja investors šobrīd sāktu apsvērt viesnīcas projekta īstenošanu Rīgā – iegādātos īpašumu, sāktu projektēt –, iespējams, būtu jau nokavēts.

Ja nepalielināsies tūristu skaits, konkurence viesnīcu biznesā būtiski saasināsies, pauž Latvijas viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektore Santa Graikste. Viņasprāt, pie esošās viesnīcu noslodzes, kas pēc asociācijas datiem pērn bija ap 48%, nav īstas vajadzības pēc jaunu viesnīcu būvniecības. Vienlaikus šobrīd tirgū vērojamā aktivitāte, rekonstruējot un no jauna būvējot viesnīcas, ir sakritība, nevis apzināts plāns. «Viesnīcas izveide nav īstermiņa projekts,» viņa norāda, stāstot, ka, piemēram, vēsturiskas ēkas pārveide par viesnīcu var būt ļoti laikietilpīga, kas liek pagarināt būvniecības termiņus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Porziņģis - pirmais Latvijas basketbolists, kurš piedalīsies NBA Visu zvaigžņu spēlē

LETA, 24.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#NBA Visu zvaigžņu spēle 18.februārī notiks Losandželosā.

Kristaps Porziņģis otrdien tika izraudzīts starp rezervistiem dalībai šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēlē, tādējādi kļūs par pirmo Latvijas basketbolistu, kurš piedalīsies šāda mēroga mačā.

NBA Visu zvaigžņu spēle 18.februārī notiks Losandželosā.

Iepriekšējās divas sezonas Porziņģis piedalījās NBA Uzlecošo zvaigžņu spēlē, kur pārstāvēja Pasaules komandu. Tāpat Porziņģis pērnā gada februārī Ņūorleānā uzvarēja vienā no Visu zvaigžņu spēles meistarības konkursiem.

Kā vēstīts, Ņujorkas Knicks zvaigzne Porziņģis Visu zvaigžņu spēles balsojumā netika labāko trijniekā starp Austrumu konferences garajiem spēlētājiem, taču viņam bija lielas izredzes tikt iekļautam starp rezervistiem, kurus izvēlējās komandu galvenie treneri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu spīdeklis Kristaps Porziņģis no Ņujorkas «Knicks» komandas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles balsojumā netika labāko trijniekā starp Austrumu konferences garajiem spēlētājiem, taču viņam paliek cerība tikt iekļautam starp rezervistiem.

Austrumu konferences komandas starta pieciniekā no garajiem spēlētājiem iekļuva Klīvlendas «Cavaliers» zvaigzne Lebrons Džeimss, Milvoki «Bucks» grieķu talants Jannis Adetokunbo un Filadelfijas «76ers» līderis Žoels Embīds.

Porziņģis spēlētāju balsojumā bija trešais, saņemot 100 balsis, kamēr Embīds ar 94 balsīm bija ceturtais. Līdzjutēju balsojumā latvietis saņēma 1 116 769 balsu un bija ceturtais, kamēr Embīds ar 1 285 587 balsīm ieņēma trešo vietu. Tāpat arī mediju balsojumā Porziņģis bija ceturtais, kamēr Embīds ieņēma trešo vietu, latvietim tiekot pie 14 balsīm, bet kamerūnietim pie 66 balsīm.

Līdzjutēju balsojumam ir 50% nozīme, kamēr pa 25% dod spēlētāju un mediju pārstāvju izvēle.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Veicinās sadarbības kontaktu attīstību ar Lietuvas tūrisma uzņēmējiem

Vēsma Lēvalde [email protected], 04.09.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

31. augustā Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroju (LRTIB) darbinieki kopā ar Liepājas uzņēmējiem devās pieredzes apmaiņas braucienā uz Lietuvu. Brauciena mērķis bija veidot sadarbību ar Lietuvas tūrisma uzņēmējiem, kā arī apskatīt tūrisma piedāvājumu un veicināt informācijas apmaiņu, informē LRTIB. Uzņēmēji un LRTIB darbinieki viesojās Palangā un Klaipēdā, kur tikās ar Tūrisma informācijas centra darbiniekiem. Palangā tika apskatīta viesnīca Kerpe, viesnīca Palanga, viesnīca Vendenis un viesnīca Rivastar, kur savstarpēji apmainījās ar informatīvajiem materiāliem un izteica gatavību sadarboties. Klaipēdā uzņēmēji viesojās viesnīcā Baltpark, viesnīcā Klaipeda un viesu namā Svečiu namai. Pa ceļam uz Klaipēdu tika apskatīts arī veloceliņš, kura būvniecība ir ļoti aktuāla arī Liepājā. Nākotnē tiek plānota vēl ciešāka sadarbība ar kolēģiem Lietuvā. Jau tagad LRTIB ir pieejami dažādi informatīvie materiāli par Klaipēdas un Palangas piedāvājumu. Arī Liepājas tūrisma uzņēmēji ir izteikuši gatavību sadarboties ar Lietuvas tūrisma uzņēmējiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Zatlers grib ieviest ordeni dāmām

, 10.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā savu kompetenci valsts apbalvojumu lietās, kā arī, pamatojoties uz Latvijas Republikas Satversmes 47.pantu, Valsts prezidents Valdis Zatlers ierosina Latvijas Republikas Saeimai izvērtēt iespēju veikt grozījumus Valsts apbalvojumu likumā, informēja Prezidenta preses dienests.

Savā pamatojumā Valsts prezidenta norāda:

''1. Latvijas valsts apbalvojumu nēsāšanas noteikumi ir vienoti gan dāmām, gan kungiem. Savukārt starptautiskā ordeņu nēsāšanas prakse liecina par atšķirībām ordeņu nēsāšanā abu dzimumu pārstāvjiem, it sevišķi augstākās – otrās šķiras un trešās šķiras apbalvojumiem, kas nēsājami ap kaklu.

Saskaņā ar starptautiskā protokola normām un vispārpieņemtajām tradīcijām, valsts apbalvojumi tiek nēsāti svētkos un svinīgos gadījumos pie svētku vai vakara tērpa. Kungiem ap kaklu nēsājamie ordeņi tiek apsieti zem virskreklu apkakles.

Tā kā dāmu svētku tērpi ir garās vakarkleitas, tad ordeņu nēsāšana ap kaklu sievietēm rada praktiskas dabas problēmas. Jāatzīmē, ka arī starptautiskajā praksē nav pieņemta valsts apbalvojumu nēsāšana, apsienot tos līdzīgi kaklarotai vai kopā ar kaklarotu tieši ap kaklu. Daudzu Eiropas Savienības valstu, tai skaitā arī Igaunijas normatīvajos aktos ir iestrādātas normas, paredzot dažu šķiru valsts apbalvojumu pielāgošanu to nēsāšanai pie dāmu apģērbiem, atbilstoši ordeņa nēsāšanas prasībām un tradīcijām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Realizējot spēļu zāļu likvidācijas plānu, Rīgā varētu palikt divas azartspēļu vietas

LETA, 01.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Realizējot spēļuzāļu likvidācijas plānu, Rīgā darboties turpinātu vien divasspēļuzāles, kas atvērtas četru un piecu zvaigžņu viesnīcas, liecina Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas 2017.gadā sniegtā informāciju parspēļuzāļu licencēm Rīgā.

Rīgas domes vadība šodien informēja par pašvaldības turpmāko rīcību saistībā ar ieceri likvidēt pilsētā azartspēļu vietas. Lai gan patlabanspēļuzāles atvērtas tikai divās četru un piecu zvaigžņu viesnīcās, tas nenozīmē, ka pēc domes lēmuma pieņemšanas, tajās viesnīcās, kur patlabanspēļuzāļu nav, tās nedrīkstēs atvērt.

Pilsētas attīstības komitejas vadītājs Aleksejs Rosļikovs (S) norādīja, ka patlaban Rīgā ir 32 četru zvaigžņu un astoņas piecu zvaigžņu viesnīcas. Viņš gan pauda šaubas, ka katrā no tām varētu tikt atvērta jauna azartspēļu vieta, jo to ierīkošanai tomēr esot nepieciešamas plašas telpas.

Vienlaikus pilsētā ir arī četri kazino, kuru atvēršanai pašvaldības atļauja nav nepieciešama.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā bāzētais starptautiskais viesnīcu operators Mogotel veiksmīgi turpina paplašināt savu tīklu Eiropā un jūlijā atver jaunu viesnīcu Esenē (Vācija) RAMADA BY WYNDHAM ESSEN, informē Mogotel.

Ramada būs trešā zīmola Wyndham Hotels & Resorts viesnīca, kuru pārvaldīs Mogotel. Vēl divas viesnīcas šā līguma ietvaros sāka darbu 2022.gada sākumā: Minhenē (Vācija) tika atvērta četru zvaigžņu biznesa viesnīca Wyndham Garden Munich Messe, bet Vroclavā (Polija) – piecu zvaigžņu viesnīca Wyndham Wroclaw Old Town Hotel.

Projektu realizē uzņēmums MV Hotels – Rīgā populārā zīmola Wellton Hotels īpašnieks.

"Tā būs pirmā RAMADA Esenē un pirmā RAMADA, ko pārvalda Mogotel. Mēs ar pārliecību varam runāt par veiksmīgu mūsu darba attīstību Vācijā. Pēc kompānijas STR Global pētījumu datiem mūsu pirmā viesnīca Minhenē piecu mēnešu laikā apsteidza konkurentus pēc vidējiem ieņēmumiem diennaktī uz vienu numuru (RevPAR). Tuvākajā laikā plānojam Vācijā atvērt vēl citus projektus," stāsta uzņēmuma Mogotel izpilddirektore Jeļena Stirna.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Piejūras īpašumu cenas Latvijā apsteidz Lietuvu, bet atpaliek no Igaunijas

Zane Atlāce - Bistere, 24.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piejūras pilsētas Jūrmala, Tallina, Klaipēda, un Palanga Baltijas valstīs pēdējos gados izpelnās arvien lielāku ne vien tūristu, bet arī nekustamā īpašuma pircēju interesi, liecina RIA.com Marketplaces apkopotā informācija.

Vislētāk pie nekustamā īpašuma piejūrā – ne vairāk kā trīs kilometrus no krasta, var tikt Lietuvā, bet Latvijā māja 140 m2 platībā maksā vidēji 210 tūkstošus eiro, kamēr dzīvoklis –150 tūkstošus eiro. Cenas Latvijā un Lietuvā nedaudz atpaliek no līdzīgu nekustamo īpašu cenām Igaunijā. Piejūras īpašumu cenām Baltijas valstīs augot, ārvalstu pircēji arvien biežāk lūkojas arī Ukrainas virzienā.

Latvijā, saskaņā ar nekustamo īpašumu sludinājumu vietnē city24.lv atrodamo informāciju, šī mēneša sākumā tika pārdoti kopumā 10 015 objekti – 7876 dzīvokļi un 2139 mājas. Lielākā daļa šo īpašumu atrodas Rīgā un tās priekšpilsētās. Jūrmalā pārdošanā jūras tuvumā (ne vairāk kā trīs kilometrus no jūras) bija 862 dzīvokļi un 467 mājas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas dome Holandes «problēmkaruseļiem» darbības atļauju neizsniedz

Dienas Bizness, 05.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas dome pagaidām atteikusies izsniegt darbības atļauju Holandes karuseļu operatoram, kurš saskāries ar tiesu darbiem Lietuvas pilsētā Palangā pēc tam, kad viena no atrakcijām sabojājās un negadījumā cieta cilvēki.

Pagājušās nedēļas nogalē Rīgā ieradās karuseļu karavāna, kas pirms tam darbojās Palangā, kur viena no kompānijas Leander LTU atrakcijām sabojājās, kā rezultātā deviņiem bērniem vairāk nekā stundu nācās pavadīt karuselī Move-It, karājoties kājām gaisām.

Lai arī konkrētais «problēmkaruselis» uz Rīgu nav atceļojis, jo tas ar tiesas lēmumu aizturēts Palangā, Rīgas dome tomēr pagaidām vēl nav izsniegusi darbības atļauju Holandes karuseļiem. Bija paredzēts, ka darbības atļauju daļai karuseļu operators saņems jau šodien.

Db.lv informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Uģis Vidauskis, tiks veiktas padziļinātas pārbaudes, kas saistītas arī ar negadījumu Lietuvā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Neparastāko viesnīcu TOP 20 – apmešanās vecā lidmašīnā vai kabrioletā

Gunta Kursiša, 25.02.2013

1. Viesnīca Costa Verde Kostarikā izveidota 1965. gada Boeing 727 gaisa kuģī, kas novietots lietus mežā. Numuriņš šajā viesnīcā maksā, sākot no 250 ASV dolāriem (aptuveni 133 Ls).

Foto avots: costaverde.com

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē netrūkst neparastu un dīvainu naktsmītņu – ceļojot iespējams apmesties gan 1965. gada Boeing 727 lidmašīnā, kas pārveidota par viesnīcu, gan retro furgonos un citās viesnīcām visnotaļ neraksturīgās telpās.

Britu medijs The Guardian apkopojis 20 pasaulē neordinārāko viesnīcu topu.

1. Viesnīca Costa Verde Kostarikā izveidota 1965. gada Boeing 727 gaisa kuģī, kas novietots lietus mežā.

2. Neemrana Fort Palace Indijā, netālu no Deli.

3. V8 Hotel, Boblingenā (Böblingen) Vācijā.

4. Viesnīca Verana Meksikā - naktsmājas ar skatu uz Banderas līci.

5. Hüttenpalast Berlīnē, Vācijā, ir viesnīca, kura piedāvā pārlaist nakti vecos, bet omulīgos furgoniņos.

6. Viesnīca Livingston Lodge atrodas Kentā, savvaļas dzīvnieku parkā (Wild Animal park).

7. Naktsmājas Juvet Norvēģijā, Valldalā (Valldal). Viesnīca atrodas mežā ar skatu uz kalniem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Polijas naktsmītņu tirgus kļūst zvaigžņotāks

Aivars Mackevics [email protected], 26.04.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Polijas naktsmītņu tirgus kļūst aizvien kvalitatīvāks, kurā vienkāršo viesnīcu piedāvājuma īpatsvars ik gadu samazinās. Polijā naktsmītņu pakalpojumus piedāvāja 2003. gadā 1079 viesnīcas, kas ir par 11,7% vairāk nekā 2002. gadā. Viesnīcu tirgus vienkāršo naktsmītņu piedāvājumā samazinās, bet strauji pieaug četru un piecu zvaigžņu kategoriju īpatsvars. 2003. gadā Polijas centrālā statistikas pārvalde uzskaitīja 7 piecu zvaigžņu viesnīcas. Pēdējo divu gada laikā Polijas četru zvaigžņu viesnīcu skaits ir pieaudzis no 39 (2001. gadā) uz 56 (2003. gadā), trīs zvaigžņu sektorā no 343 uz 357, divu zvaigžņu sektorā no 315 uz 380, bet vienas zvaigznes kategoriju viesnīcu skaits šo divu gadu laikā ir samazinājies no 262 uz 167. Līdzīga situācija ir arī neklasificēto viesnīcu vidū, kur vienkāršās naktsmītnes ievērojami zaudē savas pozīcijas. Polijas naktsmītņu tirgus piedāvā 57 851 gultas vietas un vidējais noslogojums 2002. gadā bija 36%. Aktuālākie dati, ko sniedz Varšavas Tūrisma institūts, raksturo pagājušā gada situāciju poļu tirgū – piecu zvaigžņu sektorā bija visaugstākais noslogojums 51,1%, bet zemākais noslogojums vienas zvaigznes viesnīcās, sasniedzot tikai 29,1%. Pārējās viesnīcu kategorijas uzrādīja noslogojumu starp šīm abām vērtībām. Polijas viesnīcu apvienība norāda, ka ārzemju viesi izmanto galvenokārt augstākās kategorijas viesnīcas. Jāatzīmē, ka apmēram 98% viesnīcu ir poļu rokās un tikai 2% pieder ārzemniekiem. Polija izmanto ārzemju viesnīcu tīklu preču zīmes, zināšanas un menedžmentu, bet fiziskos resursus patur savā īpašumā. Polijas tirgū ir ienākuši vairāki starptautiski viesnīcu tīkli, piemēram, Orbis-Accor 55 viesnīcas, Orbis-Ibis 10 viesnīcas, Best Western 8 viesnīcas, Qubus 8 viesnīcas, RadissonSAS 5 viesnīcas, Starwood 3, Marriott 2 un pa vienai - Hyatt, Inter-Continental un Dorint. Vairāki viesnīcu tīkli ir paziņojuši par jaunu viesnīcu atvēršanu šajā gadā, piemēram, Best Western ar marku Prima, Envergure, Hilton, Marriott ar marku Ramada un RadissonSAS. Skandināvu viesnīcu tīkls Qubus plāno šajā gadā atvērt 6 jaunas viesnīcas Polijā. Pilnīga jauna pieczvaigžņu Sheraton viesnīca 30 aprīlī atvērsies Krakovā, kurā tika investēti 39 miljoni eiro un tikai viens miljons eiro ir nācis no mātes uzņēmuma Starwood Hotels & Resorts. Pagājušajā gadā Poliju šķērsoja vairāk kā 25 miljoni ceļotāju, kur ievērojama daļa bija tranzīta tūristi. Šajā gadā Polijas tūrisma industrija cer apkalpot 11,8 miljonus tūristu ar vismaz vienu nakšņojumu un 2005. gadā 12,6 miljonus. Avots: Eiropa.lv

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Eiropas Komisija tērē miljonus privātajām lidmašīnām, luksusa brīvdienām un kokteiļballītēm

Lelde Petrāne, 02.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Komisija braucieniem ar privātajām lidmašīnām, luksusa brīvdienu kūrortiem un kokteiļballītēm iztērējusi vairāk nekā astoņus miljonus Lielbritānijas sterliņu mārciņu (vairāk nekā seši miljoni latu), atsaucoties uz pētījumu, vēsta telegraph.co.uk.

Laikā, kad dalībvalstīs tika «apcirpti» budžeti un pieauga nodokļi, komisāri braukuši limuzīnos, apmetušies piecu zvaigžņu viesnīcās un tērējuši naudu dāsnām dāvanām, ieskaitot Tiffany juvelierizstrādājumus.

Pētnieciskās žurnālistikas biroja (Bureau of Investigative Journalism) pētījums par Eiropas Savienības izpildvaras izdevumiem liecina, ka laika posmā no 2006. līdz 2010.gadam par komisāru ceļojumiem ar privātajām lidmašīnām iztērēti vairāk nekā 7,5 miljoni eiro.

Vēl desmitiem tūkstoši iztērēti, izmitinot komisārus luksusa piecu zvaigžņu kūrortos eksotiskās vietās, piemēram, Papua-Jaungvinejā, Ganā un Vjetnamā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī iepretim Brīvības piemineklim esošā viesnīca Roma ir tikpat veca kā atjaunotā Latvijas valsts, tās saknes iestiepjas krietni senākā pagātnē

Lepns septiņstāvu nams iepretim Brīvības piemineklim. Uz nama jumta puslokā greznojas uzraksts Restorāns Otto, pie ieejas durvīm – Hotel de Rome. Laukums pie viesnīcas ir patukšs, uz ielas tai līdzas – žiguļi, volgas, pa retai ārzemju mašīnai. Šāda viesnīca Roma iemūžināta kādā deviņdesmitajos gados tapušā fotogrāfijā. 1991. gada nogalē, kad viesnīca tika atklāta, tas bija notikums. Teju kā neatkarību atguvušajā valstī bija tapusi pirmā piecu zvaigžņu viesnīca.

Viens no ēkas arhitektiem Edvīns Vecumnieks gan atzīst: «Tas, kā piešķir viesnīcām zvaigznes, tolaik nebija definēts. Tagad ir kritēriji, tajā laikā mums tādi nebija zināmi. Tomēr nams tik prestižā vietā – pašā Rīgas sirdī ar skatu uz Brīvības pieminekli – bija pelnījis kļūt par augsta līmeņa viesnīcu.» Ar interjeru, attieksmi pret klientiem, apkalpošanas un restorāna kultūru tā apliecināja, ka ir piecu zvaigžņu statusa cienīga. Faktiski viesnīca uzskatāma par sava veida viesmīlības biznesa pionieri Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma kompānija Minera Palangā gatavojas izveidot mūsdienīgu sanatoriju kompleksu par vairāk nekā 50 miljoniem eiro, šim nolūkam izmantojot teritoriju, kur pašlaik atrodas pamestas un nolaistas dūņu dziednīcas, otrdien vēsta Vz.lt.

Tās būtu lielākās investīcijas šai Lietuvas kūrortpilsētā pēdējos divos gadu desmitos un, domājams, palīdzētu Palangai pārvarēt sezonalitātes problēmas.

Kā pastāstījis Minera direktors Donāts Jurevičs, jau šonedēļ kompānija no Palangas pašvaldības varētu saņemt darba nosacījumus un sākt tehniskā projekta izstrādi. Paredzams, ka būvdarbi sāksies 2017.gada pavasarī, pirmos klientus komplekss varētu uzņemt jau 2018.gada rudenī, bet visi darbi pilnībā jāpabeidz līdz 2022.gadam.

Daļu veco ēku domāts rekonstruēt, citas nojaukt un to vietā uzcelt jaunas. Paredzēts, ka kopumā septiņu hektāru platībā atradīsies deviņas ēkas. Dažās no tām būs trīs līdz piecu zvaigžņu viesnīcas, vienā tiks sniegts plašs ārstniecības un rehabilitācijas pakalpojumu klāsts, vēl vienā tiks gādāts par klientu ēdināšanu. Visas ēkas būs savienotas ar segtām pasāžām, lai cilvēki no baseina varētu atgriezties istabās, neizejot laukā. Kopējā ēku platība būs aptuveni 54 000 kvadrātmetru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Viesnīca «Rīga» pievienojas «Kempinski»

Aivars Mackevics [email protected], 09.09.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2005.gada augusta vidū Latvijas uzņēmums SIA MIRA G un pazīstamais starptautiskais viesnīcu operators Kempinski Hotels parakstīja viesnīcas Rīga menedžmenta līgumu. Kempinski ķēdes pārstāvju vārdiem runājot, viņi deva priekšroku viesnīcai Rīga tās īpaši izdevīgās atrašanās vietas un ēkas vēsturiskā nozīmīguma dēļ.. tāpat viņi ir gandarīti un ļoti priecīgi, ka viesnīcas īpašnieks izvēlējās tieši Kempinski ķēdi kļūt par savu sadarbības partneri. Kopš 2004. gada viesnīca Rīga pieder SIA MIRA-G, kuras 100% daļu īpašnieks ir biznesmenis Venjamins Gurevičs. Viesnīca Rīga atrodas Vecrīgā Aspazijas bulvārī 22. Kopš 19. gadsimta otrās puses šajā vietā atradās slavenā Romas viesnīca. Tā tika uzcelta 1878. gadā pēc pirmā latviešu profesionālā arhitekta Jāņa Fridriha Baumaņa projekta eklektisma stilā, izmantojot itāļu renesanses laika arhitektūras iezīmes. Otrā pasaules kara laikā ēka tika sagrauta. 1956. gadā tika uzcelta jauna sešstāvu augstākās klases viesnīca 515 vietām. Viesnīca Rīga ir veidota 50-to gadu eklektisma stilā, tās projekta autori ir arhitekti S.Antonovs, J.Arhipovs, А.Мiezis, tā ir arhitektūras piemineklis un Rīgas pilsētas vizītkarte. Viesnīca ir uzņēmusi un apkalpojusi daudzas ievērojamas vēsturiskas personas, starp tām arī Hruščovu, Miterānu, Brozu Tito, Hošiminu. Viesnīcas rekonstrukciju ir plānots uzsākt 2006. gada rudenī un pilnībā pabeigt 2007. gada beigās. Rekonstrukcijas pasūtītājs un investors ir SIA MIRA-G; investīciju apjoms sasniegs 25-30 miljonus eiro. Jaunajā pieczvaigžņu viesnīcā būs 250 greznas istabas un izsmalcināti luksa numuri, dažādi restorāni un bāri. Īpaši jauka būs vasaras terase ar skatu uz Vecrīgu. Kazino un naktsklubs dos iespēju viesiem patīkami pavadīt brīvo laiku. Viesnīcā ir ieplānots arī spa centrs ar slēgtu baseinu, saunu, solāriju, kā аrī vairākas konferenču zāles un prezentāciju zāles. Viesnīca Rīga ir jau otrā viesnīca, kuru Latvijā pārvaldīs Kempinski Hotels. Kempinski viesnīcu ķēdei pieder vai tā pārvalda viesnīcas Eiropā, Vidējos Austrumos, Āfrikā, Dienvidamerikā un Āzijā. Katra no tām piedāvā visaugstākos apkalpošanas standartus, kas apvienoti ar tikai viņiem piemītošo stilu un kas atspoguļo katra īpašuma individualitāti un tā atrašanās vietu. Avots: viesnīca Rīga

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Daugavpilī atklāj viesnīcu "Park hotel Latgola"

Aivars Mackevics [email protected], 06.06.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada 3.jūnijā Daugavpilī pēc rekonstrukcijas tiek atklāta viesnīca “Park hotel Latgola” (agrāk viesnīca “Latvija”). Rekonstruētā viesnīca atbildīs trīs zvaigžņu viesnīcas statusam, tā kļūstot par vienu no spēcīgākajiem viesnīcas pakalpojumu sniedzējiem visā Latgales reģionā. “Mūsu viesnīcas privatizācija tika sākta 1995.gadā, šo gadu laikā ir mainījušies gan viesnīcas saimnieki, gan tās attīstības virzieni un ir tapusi moderna, trīs zvaigžņu prasībām atbilstoša viesnīca”, stāsta viesnīcas “Park hotel Latgola” direktors Juris Sarkans. Viesnīca “Park hotel Latgola” būs lielākā un modernākā viesnīca Latgalē, tajā ir 118 numuri, 236 gultasvietas, tai skaitā arī seši luksus numuri. “Park hotel Latgola” sniegs visplašāko pakalpojumu klāstu, izmantojot gan Latgales tūrisma resursus, gan organizējot semināru- konferenču darbu, šiem nolūkiem paredzēta viesnīcas VIP zāle, četras mazākas un viena lielāka konferenču zāle. Viesnīcā “Park hotel Latgale” darbosies trīs restorāni, viesi varēs izmantot saunu, džakuzi u.c. pakalpojumus. Viesnīca ar darba vietām nodrošinās vairāk kā septiņdesmit darbiniekus. Viesnīcas īpašnieki ir SIA Pellston nami, kas tika dibināta 2003.gadā, lai realizētu šo projektu. Viesnīcas “Park hotel Latgola” mājas lapa internetā: www.hoteldaugavpils.lv Avots: Daugavpils TIC

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar pieczvaigžņu viesnīcas Grand Hotel Kempinski Riga atvēršanu Latvija var sagaidīt jaunus ārvalstu viesus

Tā intervijā Dienas Biznesam teic Grand Hotel Kempinski Riga direktors Georgs Gančevs. Šāda līmeņa viesnīca, starptautisks zīmols rada iespēju uzrunāt jaunu mērķauditoriju.

Fragments no intervijas:

Viesnīca Grand Hotel Kempinski Riga tiks atvērta tūrisma aktīvās sezonas noslēgumā. Jūsuprāt, tas vairāk ir pluss vai tomēr mīnuss?

Ieņēmumu ziņā tas noteikti ir mīnuss, taču tas mums paver iespējas vairāk fokusēties un apmācīt darbiniekus, pievērst lielāku uzmanību detaļām. Kā starptautiskai kompānijai mums ir savi iekšējie standarti, procedūras, kurām jāseko. Aicinām speciālistus no citām Kempinski viesnīcām ierādīt šos standartus, nodemonstrēt, kā Kempinski strādā citviet pasaulē. Esmu priecīgs, ka bija iespēja nosūtīt arī Latvijas viesnīcas darbiniekus uz citām valstīm, kur darbojas Kempinski, tostarp, piemēram, uz Viļņu, Minheni devās mūsu šefpavāre. Šis ir laiks, kad mēs īpaši investējam cilvēkos. Tas mums ir ļoti svarīgi, jo laimīgi darbinieki darīs mūsu viesus laimīgus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viesnīca Roma, gatavojoties Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē (ES) pasākumiem, viesnīcas uzlabošanas darbos ieguldījusi 1,5 miljonus eiro, sacīja Viesnīcas Roma vadītāja Linda Abu Meri.

«Pirms prezidentūras veicām dažādus uzlabošanas darbus viesnīcai, lai izskatītos pieklājīgi un pietiekami cienīgi prezidentūras valsts vienai no centrālajām viesnīcām. Iepriekšējā vasarā viesnīcā nebija kondicionieru, jo iepriekšējie īpašnieki neuzskatīja, ka kondicionieri karstumā ir lietderīgi,» sacīja Abu Meri.

Zinot, ka Latvijā šogad noritēs prezidentūra, Viesnīca Roma pakāpeniski tika ieviesta kondicionēšanas sistēma un veikti dažādi kosmētiskie remonti. Tajos numuriņos, kur varētu dzīvot prezidentūras viesi, tika nomainītas mēbeles pret jaunākām. «Viesnīca ir diezgan veca, un pirms mums neviens remontus nav veicis. Līdz ar to ieguldījumi šai vasarai, gatavojoties prezidentūrai, bija diezgan ievērojami,» sacīja Abu Meri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pamatojoties uz Nodokļu politikas pilnveidošanas koordinēšanas grupas sanāksmēs izteiktajiem viedokļiem un priekšlikumiem, ir izstrādāts darbaspēka izmaksu esošās situācijas novērtējums un 15 potenciālie darbaspēka darbaspēka nodokļu iespējamo izmaiņu scenāriji, informēja Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji.

Ministrijā norāda, ka izvērtējumā ir iekļauti 15 darbaspēka nodokļu iespējamo izmaiņu scenāriji, kas parāda pieejamās alternatīvas definēto mērķu sasniegšanai, kā arī to potenciālās ietekmes un izmaksas to ieviešanai.

Pirmais scenārijs paredz fiksēta neapliekamā minimuma ieviešanu no pirmā gada un progresīvāku iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmju piemērošanu. Šim scenārijam pirmā gada izmaiņu ietekme procentos no 2024.gadā prognozētajiem ieņēmumiem ir mīnus 4,2% jeb mīnus 114,3 miljoni eiro. Kumulatīvi kopējā ietekme procentos no 2024.gadā prognozētajiem ieņēmumiem ir mīnus 9,4% jeb mīnus 255,3 miljoni eiro.

Pirmajā scenārijā neapliekamais minimums pirmajā gadā tiek piedāvāts 620 eiro, otrajā gadā - 670 eiro un trešajā - 720 eiro, kā arī pirmajā gadā ienākumiem līdz 9240 eiro gadā paredzēts noteikt IIN 19% apmērā, ienākumiem no 9240 līdz 20 000 eiro - 26%, ienākumiem no 20 000 līdz 78 100 eiro - 29%, bet ienākumiem virs 78 100 eiro - 37,1%. Nākamajos gados plānots paaugstināt gada ienākumu summas attiecīgajām likmēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Somijā atvēras pirmā pašapkalpošanās viesnīca

Aivars Mackevics [email protected], 09.10.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tamperē ir atvērusies pirmā pašapkalpošanās viesnīca Somijā. Jaunā viesnīca pieder Omena viesnīcu tīklam. Viesnīcā nav apkalpojošā personāla. Klienti, rezervējot viesnīcas numuriņu, saņem kodu, ar kura palīdzību viņi var iekļūt viesnīcā un savā istabiņā. Ar viesnīcas istabiņas plānojumu ir iespējams iepazīties internetā. Tāpat par ēdināšanu klientiem ir jārūpējas pašiem: katrā istabā ir ledusskapis un mikroviļņu krāsns. Visām istabām viesnīcā ir viena cena, proti, 55 eiro. Jāpiebilst, ka vienā istabā var apmesties līdz četrām personām. Viesnīcu tīkla Omena īpašnieks un padomes priekšēdētājs Rabbe Grenbloms ir pārliecināts, ka viesnīcas zemās cenas spēs piesaistīt klientus un cer, ka darba dienās viesnīcā apmetīsies komandējumos atbraukušie klienti, bet nedēļas nogalēs – semināru dalībnieki, sportisti un ģimenes ar bērniem. Nākošā gada aprīlī kompānija ir iecerējusi atvērt vēl vienu pašapkalpošanās vienīcu Vaasas pilsētā. Pavisam līdz 2007. gadam tiek plānots izveidot 40 līdzīga rakstura viesnīcas 30-35 Somijas pilsētās. Avots: Eiropa.lv

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viesnīca Rīga tiks pārveidota par pirmo starptautiskā viesnīcu tīkla Kempinski Hotels viesnīcu Latvijā, tās izveidei piesaistīts Swedbank finansējums 20 miljonu eiro apmērā, informēja Swedbank Ārējās komunikācijas vadītājs Ivars Svilāns.

Patlaban viesnīcā norit rekonstrukcija, un to plānots atvērt līdz 2015.gada decembrim.

Pieczvaigžņu viesnīcā Grand Hotel Kempinski RIGA būs 140 numuri un deviņi ekskluzīvi apartamenti, viesnīcas rekonstrukcijā kopumā plānots ieguldīt aptuveni 30 miljonus eiro.

Viesnīcas īpašnieks Gagiks Carukjans par savu izvēli norāda, ka viņu piesaistījusi pati ēka un tās atrašanās vieta pilsētā. «Vēsturiski viesnīca Rīga bija pilsētas «Grand Hotel», un mūsu mērķis ir atgriezt iepriekšējo popularitāti, bet jau pilnīgi jaunā luksusa klases standartā,» atklāj Carukjans.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Radisson Blu Rīdzene Hotel ģenerāldirektoru Jāni Vālodzi

Lelde Petrāne, 14.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Radisson Blu Rīdzene Hotel ģenerāldirektors Jānis Vālodze. Radisson Blu Rīdzene Hotel ir pieczvaigžņu viesnīca Rīgas centrā ar 95 istabām un darbojas ar Radisson Blu zīmolu kopš 2010. gada 1. jūnija.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Viesnīcas man ir šķitušas interesantas un patikušas jau no pašas bērnības, kad ceļoju kopā ar vecākiem, bet mērķtiecīgi uz to nekad neesmu gājis. Pēc vidusskolas beigšanas iestāšanos tūrisma skolā noteikti varētu raksturot kā nejaušību, jo tāda īpaša plāna, ko darīt, man nebija. Runājot par uzņēmumu, darbs starptautiskā viesnīcu tīklā, manuprāt, ir noteikti labākā izvēle profesionālā ziņā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Azerbaidžānas kompānija investīcijas Hotel de Rome cer atpelnīt 10 - 15 gados

Nozare.lv, 03.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Azerbaidžānas kompānija Benkons, kas šovasar par 9,24 miljoniem latu iegādājās bijušo viesnīcu Hotel de Rome, investīcijas viesnīcā plāno atpelnīt 10-15 gados, stāsta Benkons meitasuzņēmumu Latvijā SIA Benkons MMC vadītāja, bijusī iekšlietu ministre Linda Abu Meri (V).

Viesnīcas iegāde tika noslēgta 8. jūlijā, un tiek uzskatīts, ka šis ir šogad lielākais darījums nekustamā īpašuma nozarē.

L. Abu Meri atzina, ka lēmumu par tieši šīs viesnīcas iegādi pieņēma Azerbaidžānas kompānija, tāpēc iegādes iemeslus viņa nevar nosaukt. Tāpat L. Abu Meri patlaban nevar atklāt viesnīcas attīstības plānus, jo arī tie būs atkarīgi no tā, kā lems Benkons.

«Ir pagājušas tikai dažas nedēļas, kopš viesnīca ir Benkons īpašumā. Katrā ziņā viesnīca darbojas, bet paralēli klusām notiek tās pārņemšana, līgumu pārslēgšana utt.,» skaidroja L. Abu Meri un atzina, ka viņas uzdevums ir uzlabot un atsvaidzināt viesnīcu, padarīt to tīkamāku dzīvošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais Jūrmalas mērs Trencis ar triju zvaigžņu ordeni ieteicis apbalvot Jaunā viļņa rīkotājus, vēsta TV 3 raidījums Nekā Personīga.

Ir ierosināts ar Triju Zvaigžņu ordeni vai tā goda zīmi apbalvot vairākus cilvēkus, tostarp Krievijas pilsoni, kurš iesaistīts Jūrmalas mūzikas festivālā Jaunais vilnis.

Idejas autors ir Tautas partijas biedrs un bijušais Jūrmalas mērs Ģirts Trencis. Jaunā viļņa rīkotāji esot snieguši ievērojamu personisku un profesionālu ieguldījumu, par ko viņiem pienākoties saņemt Triju Zvaigžņu ordeni, kas tiek piešķirts par sevišķiem nopelniem Tēvijas labā.

Raimonds Pauls, kurš ir viens no konkursa žūrijas līdzpriekšsēdētājiem atzīst, ka apbalvošanas ierosinājums ne visiem Latvijā patiks. Paulam pašam neesot nekādu iebildumu, ka Triju Zvaigžņu ordeni saņemtu, piemēram, Igors Krutojs, kurš tiek dēvēts ne tikai par festivāla idejisko tēvu un Krievijas šovbiznesa karali, bet ir arī talantīgs komponists.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rallijam „Kurzeme-Žemaitija” pieteikušās 115 ekipāžas

Vēsma Lēvalde [email protected], 04.07.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien, 8.jūlijā, Lietuvas kūrortpilsētā Palangā tiks dots starts Latvijas Rallija čempionāta, Lietuvas čempionāta un Baltijas kausa autorallijā posmam jeb rallijam “Kurzeme – Žemaitija”. Sacensībām pieteikušās 115 ekipāžas, kas ir lielākais pieteikumu skaits neatkarīgās Latvijas autorallija vēsturē. Dalībnieki pieteikušies no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Ukrainas. Rallija pirmajā dienā (piektdiena, 8.jūlijs) jau plkst.11 Palangā, Vitoldu ielā notiks rallija atklāšanas pasākums. Sportistus un skatītājus uzmundrinās stundu garš muzikāls šovs, kura piedalīsies Sweet dance, Klaipēdas parodiju teātris, 16HZ, YVA, Birute Dambrauskiene un Mango. Plkst.12.13 Palangā sākās rallija pirmais jeb Palangas ātrumposms. Pēc tā sportisti dosies uz Žemaitijas grants ceļiem, kur plkst.14.06 tiks dots pirmās mašīnas starts 2RA ātrumposmā, kam sekos ARX Baltica (9 km), Alanga ( plkst. 16:03, 7,8 km), Vakaru Salūnas (plkst. 16:31, 13,4 km). Īsi pirms pieciem startēs pirmā mašīna šīs dienas pēdējā ātrumposmā Jupoja (15,2 km), kas būs arī garākais pirmajā rallija dienā. Otrā rallija diena (sestdiena, 9.jūlijs) sāksies Liepājā, Rožu laukumā jau plkst.9.30 ar svinīgu rallija otrā apļa atklāšanas pasākumu. Bracieni sāksies ar leģendāro Vecpils ātrumposmu (plkst. 11:05, 14,68 km). Uzreiz pēc Vecpils sekos Kalvene (plkst. 11:50, 14,08 km), tradicionālie, bet viltīgie Podnieki (plkst. 12:18, 7,7 km), ātriem pagriezieniem bagātie Krogzemji (plkst. 14:00, 14,98 km), pavisam jauns ātrumposms rallija trasē Kalēti (plkst. 14:27, 9,39 km). Vēlā pēcpusdienā Liepājā ieradīsies sporta automašīnas, lai netālu no Karostas tilta sacenstos 3,45 km garajā Siemens ātrumposmā (plkst. 16:30), kas arī būs noslēdzošais pārrobežu rallija „Kurzeme-Žemaitija” ātrumposms. Pirmās ekipāžas ar šampanieti uz finiša estakādes laistīsies jau īsi pēc pieciem.

Komentāri

Pievienot komentāru