Finanses

Palīdz atrast vērtspapīru tirgus gudrākos spekulantus

Ilārs Plūme, speciāli DB,
 Didzis Meļķis, 18.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Inovatīvas finanšu analīzes kompānijas AlphaMetrics (ASV) dibinātājs un vadītājs, otrās paaudzes Amerikas latvietis Aleksis Kīns plāno Latvijas programmētājus iesaistīt fundamentālas finanšu tirgu problēmas ‒ necaurskatāmības – novēršanā. Rīgā viņš viesojās Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju foruma ietvaros.

Vai Alpha Metrics ir unikāls bizness?

Mēs esam ļoti unikāli. Pirms trim gadiem jau bijām trešā straujāk augošā kompānija Čikāgā, un pašlaik esam 109. straujāk augošā kompānija ASV. Mums ir 120 darbinieku un pieci biroji. Tas viss – lai vairotu finanšu sistēmas caurredzamību. Sākām ar privāto sektoru, bet tagad mūsu pakalpojumus pērk valdības un regulatori. Viena no manām interesēm Latvijā ir darbinieki, jo mēs pastāvīgi pieņemam darbā jaunus inženierus un programmētājus. Mums biroji ir Čikāgā, Ņujorkā, Ohaio, Kaimanu salās un Monako.

Ko jūs grasāties darīt ar Latvijā atrastajiem gaišajiem prātiem? Pārvilināt uz ASV?

Man ir kontakti ar pāris kompānijām Latvijā, bet pagaidām es tikai pētu. Tie katrā ziņā būtu ārpakalpojumi, lai paplašinātu mūsu darbības tīklu. Mums tas būtu izdevīgi, jo mūsu klienti ir viscaur pasaulē, bet Čikāgā ir astoņas stundas agrāks laiks nekā šeit. Ja mums būtu programmētāji un IT speciālisti šeit, tas palīdzētu aptvert veselu laika joslu un būtu ļoti izdevīgi. Tas ir ļoti interesanti, un Latvijas programmētājiem ir arī laba reputācija. Tā ka pārvilināt kādu uz ASV būtu pret mūsu interesēm. Mums būtu izdevīgi, ka viņi strādātu Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labrīt!

Vai tu zini, kur atrodas tava pensijas nauda? Labāk padomā divreiz! - Tā intervijā DB brīdina finanšu analīzes kompānijas AlphaMetrics (ASV) dibinātājs un vadītājs, otrās paaudzes Amerikas latvietis Aleksis Kīns. Viņš plāno Latvijas programmētājus iesaistīt fundamentālu finanšu tirgu problēmu novēršanā.

DB šorīt raksta par draudošiem zaudējumiem dažādās uzņēmējdarbības sfērās. Subsidētās elektrības nodokļa ieviešana apturēs jaunas investīcijas enerģētikā, ievainos elektroenerģijas ražotājus, sāpīgi sitīs pa siltumtarifiem un kaitēs cūkkopjiem .

Savukārt Eiropas Komisijas rosinātā pārkāpumu procedūra par prasību neizpildi mēslošanā draud ar zaudējumiem valstij un zemniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru