Transports un loģistika

Papildus vilcieni pēc 8. augusta koncerta Dzintaros

Ainars Sedlenieks [email protected], 04.08.2005

Jaunākais izdevums

Akciju sabiedrība „Pasažieru vilciens” informē, ka pasažieru pārvadājumu nodrošināšanai pēc 8.augusta koncerta Dzintaru koncertzālē papildus norīkoti vairāki vilcienu kustības sarakstā ar (*) atzīmētie nakts vilcieni Rīga-Sloka-Rīga un Rīga-Dubulti-Rīga. Naktī no pirmdienas uz otrdienu, 9.augustu, kursēs šādi papildu elektrovilcieni: – Nr.6347* Rīga-Dubulti, kas no Rīgas aties plkst.0:01, no Dzintariem – plkst.0:31 un Dubultos pienāks plkst.0:37, – Nr.6447* Rīga-Sloka, kas no Rīgas aties plkst.0:50, no Dzintariem – plkst.1:21 un Slokā pienāks plkst.1:42; – Nr.6348* Dubulti-Rīga, kas no Dubultiem aties plkst.1:10, no Dzintariem – plkst.1:16 un Rīgā pienāks plkst.1:47. – Nr.6448* Sloka-Rīga, kas no Slokas aties plkst.1:54, no Dzintariem – plkst.2:16 un Rīgā pienāks plkst.2:46. Minētie nakts elektrovilcieni apstāsies visās pieturās, izņemot “Depo”.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Iespaidīga skatuve, gaismu šovs, šokējoši priekšnesumi - dziedātāja Pink Latvijā. Papildus 1000 skolēnu un studentu biļetes tirdzniecībā!

, 25.10.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Koncertaģentūra FBI paziņo: jau 1.novembrī Arēnu Rīga satricinās ilgi gaidītais amerikāņu šokējošās dziedātājas Pink koncerts. Māksliniece Latvijā ieradīsies ar iespaidīgi lielu tehnisko darbinieku skaitu, kas nodrošinās skatītājiem iespēju vērot dziedātājas uzstāšanos uz līdz šim Latvijā neredzēta skatuves risinājuma.

Pavadošais personāls ieradīsies ar 3 autobusiem un 7 kravas automašīnām. Salīdzinājumam - iespaidīgo koncertu sniegušie Simply Red Latvijā ieradās ar 3 autobusiem un nepieciešamā tehnika tika transportēta ar 4 kravas automašīnām.

Lai no kravas mašīnām izkrautu visu Pink koncertam nepieciešamo tehniku, būs nepieciešami 3 izkrāvēji. Stinga un Simply Red koncertos tika izmantoti 2 izkrāvēji.

Ekstravagantā dziedātāja Pink Latvijas koncerta apmeklētājus pārsteigs uzstājoties uz iespaidīgas skatuves, kas veidota tā, lai dziedātāja atrastos maksimāli tuvu publikai. Kā koncerta organizatori jau ziņoja, stāvvietas uz koncertu tika izpārdotas divu nedēļu laikā un zāle būs ļoti piepildīta. Drošības nolūkos skatuves norobežošanai tiks izmantoti 70 m ar aizsargbarjerām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Intervija: Rīgas vagonbūves rūpnīca iekaro NVS valstu tirgus

Egons Mudulis, 22.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Modernizē elektrovilcienus Azerbaidžānai; ražos tramvajus Ufai

Līdztekus dīzeļvilcienu modernizācijai VAS Pasažieru vilciens (PV) vajadzībām AS Rīgas vagonbūves rūpnīca (RVR) iesaistījusies arī citos projektos, par kuriem intervijā Dienas Biznesam stāsta uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Gatis Kamarūts.

Cik tālu pavirzījies RVR iecerētais – jauns vilciena modelis, zemās grīdas tramvajs – gada laikā kopš DB intervijas ar RVR 100% akciju īpašnieka SIA East-West Industrial Group valdes locekli Eduardu Bozi?

Ja skatāmies laika periodu nedaudz vairāk par gadu, ir realizēti jaunbūves projekti, piemēram, šaursliežu vilciens (Novij Afon alu tramvajs) vienā eksemplārā, un garantijas laikā nav bijušas nevienas reklamācijas. Protams, pamatlieta, pie kā strādājam, ir dažādi modernizācijas projekti. Viens no pēdējiem ir Azerbaidžānas dzelzceļam domātie pieci četrvagonu elektrovilcieni. Trīs vilcieni jau atrodas Baku, tuvākajā laikā tiks nosūtīti arī pārējie. Izaicinājums bija piegādāt pirmo vilcienu līdz Eiropas spēļu sākumam. Šī gada sākumā vienojāmies ar klientu, un pirmie divi sastāvi tika piegādāti jūnija pirmajās dienās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Rīgas satiksme: Kings Of Leon koncerta rīkotāji ietaupījuši uz sabiedriskā transporta papildreisu rēķina

LETA, 26.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rokgrupas Kings Of Leon koncerta Mežaparkā rīkotāji pirms un pēc pasākuma pasūtījuši uz pusi mazāk sabiedriskā transporta papildreisu, nekā rekomendējusi pašvaldības SIA Rīgas satiksme, sacīja Rīgas satiksmes preses sekretārs Viktors Zaķis.

Atbilstoši organizatoru pieprasījumam un noslēgtajam līgumam trešdien pēc koncerta arī nodrošināti papildreisi, taču ar tiem izrādījies krietni par maz - tramvaji bijuši pārpildīti, raisot koncerta apmeklētāju neapmierinātību, kas sūdzējušies par Rīgas satiksmi. Zaķis gan piebilda, ka, redzot milzīgo noslogotību, uzņēmums no savas puses operatīvi norīkojis vēl vairākus papildreisus.

Zaķis skaidroja, ka gadījumā, ja komerciāla pasākuma rīkotāji vēlas, lai tiktu norīkoti papildu reisi apmeklētāju ērtībām, jāvēršas Rīgas satiksmē ar informāciju par prognozēto cilvēku skaitu un uzņēmums veic aprēķinus par nepieciešamo transportlīdzekļu plūsmu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Notiks Akurāteres un Miltiņa koncerts Nesaki man neko…

, 17.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

26.aprīlī klausītāji tiek aicināti uz Ievas Akurāteres un Arņa Miltiņa tikšanos kopīgā koncertā, kurā tiks izdziedātas sen dzirdētas, jaunības maksimālisma, ideālisma un romantisma caurstrāvotas Māra Putniņa, Ulda Ozola, Jura Riekstiņa un citu autoru dziesmas vēl no pirms Atmodas laika repertuāra, informēja Rīgas domes Kultūras departamenta Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra Mazā Ģilde Mākslinieciskās daļas vadītāja Dzintra Burģele.

I. Akurāteres un A. Miltiņa koncerts Nesaki man neko… notiks 26.aprīlī plkst. 17.00 Mazajā ģildē.

Koncerta programma veidota, par pamatu ņemot 1985. gada Anglikāņu baznīcā koncerta laikā veikto ierakstu, kuru toreiz uz pusprofesionāla magnetafona ierakstīja Pērkona pirotehniķis Mārtiņš Kacens, saglabājot magnetafona lentē ne vien abu dziedātāju tā laika māksliniecisko un emocionālo uzdrīkstēšanos un varēšanu, bet galvenais – dokumentētu šī, nu jau vēsturē aizgājušā laikmeta, sajūtu. Koncertā toreiz tika izpildītas 38 dziesmas.

26.aprīlī Mazajā ģildē koncerta pirmajā daļā būs iespēja dzirdēt dziedātāju iemīļotākās, toreiz koncertā skanējušās dziesmas (Nesaki man neko, Mans brālis, Dainas u.c.). Koncerta otrajā daļā skanēs I. Akurāteres un A. Miltiņa dziesmas no jaunākiem muzikāliem projektiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Stadler piegādā pirmos vilcienus mūsu kaimiņiem

Līva Melbārzde, 04.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Stadler ir piegādājusi pirmos divus no desmit FLIRT vilcieniem uzņēmumam Baltkrievijas dzelzceļi (BČ).

Pirmie vilcieni BČ īpašumā ir nodoti jau vienu gadu pēc līguma parakstīšanas, pateicoties tam, ka vienlaicīgi gandrīz identiski vilcieni tika ražoti arī Helsinkiem. Stadler Rail Group īpašnieks un izpilddirektors Peters Špūlers (Peter Spuhler) un BČ vadītājs Anatolijs Sivaks parakstījuši arī nodomu deklarāciju par tālāku sadarbību vilcienu iegādes un servisa jomā.

«Mēs esam lepni, ka FLIRT vilcieni tagad būs arī Baltkrievijā. Šī ir pirmā reize, kad Stadler piegādā vilcienus kādai no bijušajām Padomju Savienības republikām. Mēs šajās valstīs redzam lielu potenciālu, kur piedāvāt Helsinku tipa FLIRT vilcienus. Šis modernais platsliežu vilciens ir piemērots ļoti aukstām ziemām, jo tas bez problēmām darbojas vairāk nekā – 40 grādu salā,» saka Stadler Rail Group izpilddirektors Peters Špūlers.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Eltona Džona koncertu papildinās grandiozs ekrāns

, 07.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Koncertaģentūra FBI informē: pirms slavenā britu mūziķa sera Eltona Džona un viņa grupas koncerta, kas 14. septembrī norisināsies "Arēnā Rīga", notiks apjomīgi sagatavošanās darbi. Eltona Džona koncertā skatuves aizmugurē būs novietots grandiozs ekrāns, kas klātesošajiem garantēs aizraujošu priekšnesumu.

Visas koncertam nepieciešamās gaismas un skaņas iekārtas Latvijā tiks nogādātas sešās smagajās mašīnās. Dienu pirms koncerta arēnā tiks nogādātas arī sera Eltona Džona klavieres. Eltona Džona tehniskais personāls Latvijā ieradīsies četros autobusos un kopumā "Arēnā Rīga" par koncerta tehnisko uzbūvi būs atbildīgi vairāk kā 100 cilvēku. Koncertam nepieciešamā aprīkojuma uzstādīšana sāksies koncerta dienā jau no pulksten astoņiem rītā.

Sera Eltona Džona koncerta laikā uz skatuves atradīsies arī grandiozs ekrāns. Milzīgais ekrāns ir izgatavots izmantojot pašas mūsdienīgākās tehnoloģijas. Ekrāns sastāv no 500 kvadrātmetru liela fona auduma, kurā iestrādāti pusotrs miljons optisko kabeļu. Pēc speciālistu novērtējuma, tāda izmēra un sarežģītības līmeņa ekrānu skaits pasaulē ir neliels. Ekrāns, kas tiks izmantots Eltona Džona koncertā Latvijā, nodrošinās augstas kvalitātes krāsainu attēlu. Šāda ekrāna vērtība ir ap pusmiljonu latu, bet tā svars pārsniedz tonnu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Svētdien, 20. jūlijā Skonto stadionā norisināsies grupas Metallica koncerts un, kuru koncerta rīkotāji neiesaka ņemt līdzi bērnus un izvairīties no stadiona apkārtnes braucot ar automašīnu.

picturegallery.b58fdd2c-6edb-41a5-a1ae-74ef3307c269

Grupas uzstāšanos vēros vairāk nekā 30 000 skatītāju un koncerts Rīgā būs vienīgais Metallica koncerts Baltijas valstīs. Koncertaģentūra FBI, bērnus neiesaka ņemt līdzi sakarā ar augsto skaņas līmeni un lielo apmeklētāju skaitu.

Kā norāda aģentūras mārketinga un sabiedrisko attiecību speciālists Kristaps Kārkliņš, 20. jūlijā no plkst. 15.00 līdz pat plkst. 24.00 būs slēgta visa veida transportlīdzekļu satiksme (izņemot operatīvo transportu un iedzīvotāju un uzņēmumu, kas atrodas tālāk minētajās ielās un ielu posmos, transportlīdzekļu piebraukšanu dzīves vietai vai uzņēmumam un transportlīdzekļiem ar speciālām caurlaidēm novietošanai maksas autostāvvietā) Hanzas ielas posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Skanstes ielai, Emīla Melngaiļa ielā, Strēlnieku ielas posmā no Dzirnavu ielas līdz Hanzas ielai, Vesetas ielas posmā no Hanzas ielas līdz Sporta ielai, Antonijas ielas posmā no Emīla Melngaiļa ielas līdz Dzirnavu ielai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Grupas „Līvi” un Liepājas simfoniskā orķestra koncerts Liepājā

Vēsma Lēvalde [email protected], 11.08.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada 2.septembrī plkst.19.30 „BILŽU BIROJS” sadarbībā ar Liepājas pilsētas domi Liepājā rīko grupas „Līvi” un Liepājas simfoniskā orķestra koncertu. Šis koncerts būs pirmais vērienīgais kultūras pasākums atjaunotajā Daugavas stadionā. Lielkoncerta ieskaņā mākslinieki rīkos labdarības pasākumu – Liepājas pilsētas mūzikas skolas audzēkņiem un daudzbērnu ģimenēm, kā arī Kurzemes reģiona internātskolu vecāko klašu skolēniem un bērnu namu audzēkņiem, dodot iespēju apmeklēt koncerta ģenerālmēģinājumu 2.septembrī plkst.14.00.Koncerta programmā – dziesmas no „Līvu” „zelta fonda” „Līvu” līdera Ainara Virgas un orķestra diriģenta Jēkaba Ozoliņa aranžējumā. Kopā ar “Līviem” un Liepājas simfonisko orķestri koncertā piedalīsies daudzi Latvijā labi zināmi mūziķi – vokālā grupa “Y.C.” Aināra Rubiķa vadībā, Uldis Marhilevičs, Fēlikss Ķiģelis, Ivo Fomins, Liene Šomase, saksofonists Zintis Žvarts, vijolnieks Dzintars Beitāns, ģitārists Edijs Šnipke, pie sitamajiem instrumentiem Māris Zīlmanis. Skaņu koncertam nodrošina Universālā Baltijas Skaņa, gaismas nodrošinājums – Kompānija NA. Koncerta ģenerālsponsors ir a/s “UPB”. Koncerta sponsori SEB Unibanka, Līvu alus, Kurzemes bekons u.c., informatīvi atbalsta Latvijas Televīzija, radio SWH, radio SWH Rock, IEVA, Privātā Dzīve, Santa, Klubs, Ievas stāsti, TV Dzintare, Kurzemes Vārds, Kursas Laiks, Kurzemes Reklāma, interneta portāli – draugiem.lv, Delfi, Studentnet, Apollo, 118, BNS. Septembris ir jaunā mācību un darbu posma sākums, tāpēc arī Liepājas pilsētas mūzikas skolas audzēkņiem un daudzbērnu ģimenēm, kā arī Kurzemes reģiona internātskolu vecāko klašu skolēniem un bērnu namu audzēkņiem tiek dota iespēja apmeklēt koncerta ģenerālmēģinājumu par brīvu, informē festivāla „BILDES” direktore un koncerta producente Tija Auziņa.Mūzikas un mākslas festivāls „BILDES” jau daudzus gadus apvieno Latvijas džeza, roka, folka un citu visdažādāko žanru un stilu mūziķus, iepazīstina klausītājus ar Latvijas mūzikas aktualitātēm, tieši festivālam sagatavotiem projektiem, kā arī rosina mūziķu un citu radošu profesiju pārstāvju jaunradi tēlotājmākslā. Šogad festivālam „BILDES” – 20! Šo jubileju sagaidot, festivāla rīkotāji – „BILŽU BIROJS” ar labākajiem festivāla iepriekšējo gadu projektiem cenšas iepazīstināt arī Latvijas novadu un pilsētu iedzīvotājus. 12.jūnijā Dzintaru koncertzāle notika divi lieliski grupas „Līvi” un Liepājas Simfoniskā orķestra koncerti (pirmoreiz šī programma izskanēja pagājušā gada nogalē Rīgas Kongresu namā „BILDĒS 2004”; šī koncerta ieraksts ir izdots arī DVD formātā). “Katrs no četriem notikušajiem koncertiem bija NOTIKUMS. Tie bija koncerti, kas saviļņoja. Mūziķi uz skatuves un klausītāji zālē kopā radīja sajūtas, kuras diemžēl nav pārstāstāmas un nav aprakstāmas. Uzziedēja EMOCIJAS – kādas šajā laikā ir iegūstamas reti kur!”, atzīst T.Auziņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Līgo svētkos būs papildus vilcieni

Ainars Sedlenieks [email protected], 21.06.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akciju sabiedrība “Pasažieru vilciens” atkārtoti informē, ka pasažieru pārvadājumu labākai nodrošināšanai Līgo svētkos tiks palielināts vagonu skaits vilcienu sastāvos un laikā no 22.jūnija līdz 27.jūnijam norīkoti vairāki papildu elektrovilcieni uz Dubultiem un Carnikavu, kuri vilcienu kustības sarakstā atzīmēti ar zvaigznīti (*). Naktī no 23.jūnija uz 24.jūniju uz Dubultiem un Sloku kursēs šādi papildu elektrovilcieni: – Rīga-Dubulti, kas no Rīgas aties plkst.0:01, plkst.2:00 un plkst.4:00; – Dubulti-Rīga – no Dubultiem plkst.1:10, plkst.3:05 un plkst.5:10; – Rīga-Sloka – no Rīgas plkst.0:50 un plkst.3:00; – Sloka-Rīga – no Slokas plkst.1:54 un plkst.4:06. Svētku laikā maršrutos Rīga-Sigulda, Rīga-Ērgļi un Rīga-Reņģe papildus tiks norīkoti arī vairāki dīzeļvilcieni, kuri atbilstoši sarakstam parasti kursē tikai atsevišķās nedēļas dienās, savukārt daži Siguldas virziena darbdienu vilcieni 22., 23. vai 24.jūnijā būs atcelti. – Vilcieni Nr.673*/674* Rīga–Reņģe-Rīga, kuri atbilstoši sarakstam piektdienās un svētdienās no Rīgas atiet plkst.15:45, no Reņģes plkst.18:45, papildus kursēs arī trešdien, 22.jūnijā. – Vilcieni Nr.630*Rīga–Ērgļi un Nr.633*Ērgļi-Rīga, kas no Rīgas atiet plkst.7:50, no Ērgļiem plkst.18:23 sestdienās un svētdienās, kursēs arī svētku dienās – ceturtdien, 23. jūnijā, un piektdien, 24.jūnijā. – Darbdienu vilcieni Nr.656 Rīga-Sigulda (no Rīgas plkst.18:49) un Nr.653 Sigulda-Rīga (no Siguldas plkst.18:52) tiks atcelti svētku dienās - 23. jūnijā un 24.jūnijā, bet papildus kursēs svētdien, 26.jūnijā. – Vilciens Nr.658 Rīga-Sigulda, kas no Rīgas plkst.22:30 kursē pirmdienās, otrdienās, trešdienās, ceturtdienās un svētdienās, tiks atcelts trešdien, 22.jūnijā, un ceturtdien, 23.jūnijā. – Darbdienu vilcieni Nr.650*Rīga (plkst.13:00)-Sigulda, Nr.657 Sigulda (plkst.5:56)-Rīga un Nr.649*Sigulda (plkst.15:55)-Rīga 23. un 24.jūnijā būs atcelti, toties brīvdienu vilcieni Nr.646*Rīga (plkst.10:55)-Cēsis un Nr.645*Cēsis (plkst.15:08)-Rīga kursēs arī minētajās svētku dienās. Lai pasažieri varētu nokļūt uz Līgo nakts zaļumballi „Limuzīnam Jāņu nakts krāsā – 25!”, kas notiks 23.jūnijā plkst.18:00 Raiskumā pie Cēsīm, vairākiem Cēsu virzienā un 24.jūnija rītā atpakaļ uz Rīgu kursējošajiem dīzeļvilcieniem tiks palielināts vagonu skaits, - tie šajās dienās kursēs 6 vagonu sastāvā. 23.jūnijā nokļūšanai svētku norises vietā iesakām izmantot dīzeļvilcienus Rīga-Lugaži, kuri no Rīgas atiet plkst.14:02 un plkst.17:55, bet Cēsu stacijā pienāk attiecīgi plkst.15:54 un plkst.19:36, kā arī vilcienu Rīga (plkst.20:25)-Valmiera, kas Cēsīs pienāk plkst.22:24. Pēc zaļumballes 24.jūnijā no rīta pasažieri atceļā uz dzīvesvietām var izbraukt ar vilcieniem, kas no Cēsu stacijas Rīgas virzienā atiet plkst.5:52 un plkst.6:52. Dienā no Cēsīm uz Rīgu vilcieni atiet plkst.11:21 un plkst.15:08, bet vakarā – plkst.18:51.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzvarētāju noteiks tehniskie rādītāji; CAF vilcieni būtu lētāki, lēš industrijas pārstāvji

No 790 maksimāli iespējamiem punktiem Korejas ražotājam Hyundai Rotem Company (Hyundai) ir apmēram 750, bet Šveices uzņēmumam Stadler Bussnang AG (Stadler) – 568, liecina Dienas Biznesa aplēses pēc valsts a/s Pasažieru vilciens (PV) nosauktajiem pretendentu piedāvājumos minētajiem skaitļiem jaunu elektrovilcienu 15 gadu nomas konkursā. Publiski tika minēti astoņi dažādi rādītāji, tostarp vienas elektrovilciena vienības vidējā nomas maksa mēnesī un pirmās vienības piegādes termiņš. Maksimālais iepirkumā iegūstamais punktu skaits ir 1000, kas nozīmē, ka PV iepirkuma komisijai šobrīd jāizvērtē, cik no atlikušajiem dažādu tehnisko rādītāju 210 punktiem vērts katra pretendenta piedāvājums. Visvairāk – 110 punktus – var iegūt par labāko elektrovilcienu vienības elektroenerģijas vidējo patēriņu vienā stundā, savukārt pasažieru sēdvietu skaits var dot līdz 35 punktiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Noteiktas izmaiņas vilcienu kustības sarakstā

, 31.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akciju sabiedrība Pasažieru vilciens informē, ka, ņemot vērā pasažieru skaita samazināšanos, pārejot uz ziemas sezonu, kā arī elektrovilcienu sastāvu trūkumu, no rītdienas, 1.novembra, noteiktas izmaiņas Jūrmalas, Saulkrastu un Lielvārdes virzienu vilcienu kustības sarakstā.

No 1.novembra nekursēs šādi elektrovilcieni:

·Nr.6227**Lielvārde-Rīga, kas no Lielvārdes atiet plkst.13:40 un Rīgā pienāk plkst.14:42;

·Nr.6447 Rīga (plkst.20:54)-Sloka (21:45);

·Nr.6448 Sloka (plkst.22:35)-Rīga (23:27);

·Nr.6525 Rīga (plkst.21:50)-Ķemeri (22:55).

Atceltā vilciena Nr.6227**Lielvārde (plkst.13:40)-Rīga (14:42) vietā, sākot ar 1.novembri, tiks norīkots vilciens Nr.6229**Lielvārde (plkst.14:11)-Rīga (15:13).

Vilciena Nr.6447 Rīga (plkst.20:54)-Sloka (21:45) vietā aptuveni tajā pašā laikā kursēs vilciens Nr.6533 Rīga (plkst.20:54)-Ķemeri (21:52). No Rīgas un Torņakalna tas aties ierastajā laikā, savukārt no iecirkņa Zasulauks-Sloka stacijām izbrauks 1 – 3 minūtes agrāk nekā iepriekš minētais vilciens Nr.6447 Rīga (plkst.20:54)-Sloka (21:45). Sākot ar 1.novembri, vilciens no Slokas aties plkst.21:43, no Kūdras – 21:48 un Ķemeros pienāks plkst.21:52.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grupas Prāta vētra koncerturnejā iekļautais koncerts Liepājā 3. augustā nenotiks. Koncerta atcelšanas iemesli ir divi - iecerētās norises vietas tehniskā nepiemērotība un pašvaldības nevēlēšanās līdzfinansēt koncerta izmaksas, Db atzina tūres producents Mārcis Gulbis.

Koncerta izmaksas esot daudzi desmiti tūkstoši latu, taču no grupas menedžmenta puses vai tūres organizatoriem nekad neesot bijusi prasība segt koncerta izmaksas, kā izskan vietējā presē. Visas tūres izmaksas esot aptuveni miljons latu, tāpēc atteikties no 4 000 skatītājiem būtu saimnieciski neizdevīgi, norādīja M. Gulbis. Savukārt grupas vēlmi uzstāties stadionā pašvaldība nevarēja atbalstīt, jo stadions pieder a/s Liepājas metalurgs, kas nevēlas uzstādīt koncerta skatuvi, norādot, ka tā tiks bojāts futbola laukuma segums, Db noskaidroja Liepājas Kultūras pārvaldē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Fonds Uzņēmēji mieram uzsāk jaunu ziedojumu kampaņu Bez tevis nav uzvaras!

Db.lv, 30.01.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Fonds “Uzņēmēji mieram” aicina Latvijas uzņēmumus un ikvienu Ukrainas atbalstītāju piedalīties ziedojumu kampaņā “Bez tevis nav uzvaras!”, lai nodrošinātu 500 000 EUR lielu ziedojumu Ukrainas aizsardzības spēku stiprināšanai. Ziedojumi tiks vākti labdarības koncerta “Veltījums Ukrainai” ietvaros.

“Vajadzības Ukrainas aizstāvībai pret Krievijas asiņaino uzbrukumu papildinās un mainās, tāpēc cieši sadarbojoties ar saviem partneriem Aizsardzības ministriju, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Ārlietu ministriju un citiem, mēs uz tām spējam, iesaistot uzņēmumus un sabiedrību. Šobrīd visvairāk nepieciešams atbalsts tieši Ukrainas aizsardzības spēka stiprināšanai, piegādājot Ukrainai ātrās palīdzības bruņumašīnas jeb tā sauktās mobilās ambulances, nakts redzamības iekārtas, piemēram, binokļus un monokļus, kā arī dronus un kvadrakopterus. Ņemot vērā nepārtrauktos uzbrukumus joprojām liels pieprasījums ir pēc ģeneratoriem, kā arī apvidus automašīnām un pikapiem,” sacīja Laura Skrodele, fonda “Uzņēmēji Mieram” vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Festivāla Jaunais vilnis laikā kursēs papildus vilcieni

Agrita Aune, Db, 22.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkursa Jaunais vilnis dienās no 2008. gada 23. līdz 28.jūlijam kursēs papildus elektrovilcieni no Dubultiem uz Rīgu, bet nakts koncertu laikā arī uz Sloku. Gādāts arī par papildus drošības pasākumiem un auto novietošanu.

25. un 26. jūlija vakarā kursēs papildu elektrovilcieni Rīga-Dubulti, kas no Rīgas aties plkst.19:56, 21:11, 21:35, 21:56 un plkst.22:42. Šiem vilcieniem nebūs pieturas Depo, Babītē, Priedainē un Lielupē.

25. un 26.jūlijā no Rīgas papildus tiks norīkots arī vilciens Nr.6349*Rīga (plkst.22:06)-Dubulti (22:43), no Dubultiem - vilciens Nr.6350*Dubulti (plkst.22:55)-Rīga (23:28). Minētie vilcieni apstāsies visās pieturās, izņemot Depo.

Naktīs uz sestdienu, 26.jūliju, un svētdienu, 27.jūliju, papildus kursēs šādi vilcieni:

No Rīgas

Rīga-Sloka, kas no Rīgas aties plkst.0:52 un 3:02, no Majoriem - plkst.1:22 un 3:32, un Slokā pienāks attiecīgi plkst.1:40 un plkst.3:50. Vilcieni apstāsies visās pieturās, izņemot Depo.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvalde (RRP) pieņēmusi lēmumu neuzsākt kriminālprocesu saistībā ar vācu grupas Rammstein koncerta atļaušanu, DB pastāstīja policijas pārstāvis Aigars Bērziņš.

Jāatgādina, ka pārbaude tika uzsākta pēc Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) lūguma. Tanī tika izvērtēta koncerta organizatoru rīcība saistībā ar ugunsdrošības normu neievērošanu. Pēc koncerta, kas notika šā gada 4. martā, ar VUGD lēmumu Arēnai Rīga tika piespriests tūkstoš latu sods. Arēnas Rīga direktors Edgars Buncis DB iepriekš apliecināja, ka soda nauda un arī VUGD rēķins par ugunsdzēsības tehnikas dežūrēšanu pie Arēnas esot samaksāts.

Tovakar Rīgā pie Brasas stacijas notikušā maģistrālā ūdensvada plīsuma dēļ Arēnā Rīga bija pazeminājies ūdens spiediens, tāpēc ēkā nedarbojās automātiskā ugunsdzēsības sistēma. Turpretim Rammstein koncertā bija iecerēti vērienīgi specefektu, atklātas uguns un pirotehnikas priekšnesumi, tāpēc no koncerta rīkotāju puses tā esot bijusi klaja bezatbildība. Koncertu apmeklēja 11 tūkstoši skatītāju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada maijā pabeigti un ekspluatācijā nodoti ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu izbūves darbi Jūrmalas pilsētā posmā Buļļuciems – Bulduri, kā arī Dzintaros un Majoros.

Posmā Buļļuciems – Bulduri ir izbūvēts ūdensapgādes tīkls 6,8 kilometru garumā ar pievienojumiem 202 patērētājiem, kā arī kanalizācijas tīkls 10 kilometru kopgarumā ar pievadiem 271 patērētājam. Vides infrastruktūras būvdarbus saskaņā ar SIA "Jūrmalas ūdens" pasūtījumu veica pilnsabiedrības "RERE Vide 1" speciālisti.

Modernizācijas darbos šajā posmā uzbūvētas arī divas sūkņu stacijas un veikta izbūvētās sadzīves kanalizācijas pārsūknēšanas stacijas vadības sistēmas integrācija ar esošo Jūrmalas ūdens vadības sistēmu, kā arī pārbūvēti ārējie gāzes sadales tīkli un elektroapgādes un sakaru tīkli. Tāpat veikta arī brauktuvju atjaunošana, izveidojot uz ielām jaunu asfaltbetona segumu un grants segumu, izbūvēti divi ātrumvaļņi Viestura ielā. Projekta ietvaros veikti arī zālāja atjaunošanas un betona bruģakmens ieklāšanas darbi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Ņemot vērā silto laika prognozi, kursēs papildus vilcieni

Gunta Kursiša, 06.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā labvēlīgo laika prognozi, pasažieru pārvadājumu labākai nodrošināšanai papildus kursējošajiem elektrovilcieniem maršrutā Rīga-Dubulti-Rīga svētdien 8. jūlijā, tiks norīkoti vēl 12 vilcieni, informē a/s Pasažieru vilciens pārstāvji.

Svētdien papildu vilcieni maršrutā Rīga-Dubulti un Dubulti-Rīga aties papildus piecas reizes no katra galapunkta. Vilcieni no Rīgas aties plkst.10:38, 14:40, 15:37, 16:48 un plkst.18:39, bet papildu vilcieni uz Rīgu no Dubultiem izbrauks plkst.11:53, 15:53, 16:44, 17:42 un plkst.19:34.

Arī maršrutā Rīga-Carnikava-Rīga 8.jūlijā papildus kursēs seši elektrovilcieni. Svētdien pasažieru ērtākai nokļūšanai atceļā no pludmales tiks norīkoti arī papildu elektrovilcieni Vecāķi-Rīga, kuri no Vecāķiem aties plkst.17:28 un plkst.19:12, norāda Pasažieru vilciens pārstāvji.

Svētdien papildu vilcieni uz Carnikavu no Rīgas izbrauks plkst. 10:51, 12:45 un plkst.20:13. Savukārt atceļā uz Rīgu papildu vilcieni no Carnikavas 8. jūlijā aties plkst. 11:57, 13:50 un plkst.21:10.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Radio Naba Baltajā naktī aicina uz koncertu Videography III Space Textures

, 27.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Universitātes radio Naba sestdien, 30. augustā mūsdienu kultūras foruma Baltā nakts ietvaros rīko koncertu Videography III Space Textures. Koncertā piedalīsies mākslinieki no Japānas, Vācijas, Lietuvas un Latvijas, un tas notiks Spīķeros, sākums plkst. 19.00. Īsi pirms koncerta sākuma, plkst. 18.00 radio Naba ēterā būs intervijas ar koncerta māksliniekiem.

Koncertā piedalīsies vizuālo, video un audio mākslinieki no Japānas, Vācijas, Lietuvas un Latvijas. Šī gada koncerts notiek sadarbībā ar starptautisko mūzikas izdevniecību Scape, un tajā tiks akcentēti šādi mūzikas žanri: dub, ambient, techno, idm, hip-hop un click`n`cuts. Koncerta viesmākslinieki ir: Pole (Vācija), Jan Jelinek (Vācija), Kouhei Matsunaga (Japāna), Gintas K & Juodi (Lietuva) un Dubuo (Lietuva). Latviju pārstāv tādi zināmi mākslinieki un projekti kā Candy Covered Clown, Dj Brain & Cliché un Sound Meccano.

30.augustā plkst.. 18: 00 radio NABA 93,1 FM ēterā būs dzirdama intervija ar trim koncerta dalībniekiem - Gintas K, Kouhei Matsunaga, Jan Jelinek.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Matīss: Tautai būs jauni vilcieni; iespējams, jau nākamgad

Nozare.lv, 18.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Gribētu uzsvērt, ka tautai būs jauni vilcieni. Ir stingra norāde, ka jāmeklē alternatīvas un vilcieni ir jānodrošina - vai nu ar piesaistītiem resursiem, vai uz nomas pamata. Pakāpeniski ir jānomaina ritošais sastāvs,» norāda satiksmes ministrs Anrijs Matīss.

Viņš skaidro, ka projekts jāīsteno, skatoties no naudas plūsmas, aizņemšanās iespējām.

«Viena gada laikā vilcienu iegāde nenotiks, bet pakāpeniski šie vilcieni būs jānomaina. PV strādā pie risinājumiem, un priekšlikumi tiks iesniegti, lai SM kā akcionārs varētu lemt par vienu vai otru modeli. Īpaši runa ir par elektrovilcieniem,» skaidro ministrs.

Tajā pat laikā, atbildot uz jautājumu, vai pirmie jaunie vilcieni Latvijā varētu būt 2015. gadā, A. Matīss intervijā Nozare.lv norāda: «Es domāju, ka ātrāk, atkarībā no finansēšanas modeļa.»

Runājot par to, cik vilcienus Latvija varētu iegādāties, ministrs skaidroja, ka jauni vilcieni būs tik, cik nepieciešams lai nomainītu visus esošos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

AS Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīca noteikti vairāki scenāriji valsts atbalsta realizācijai

Žanete Hāka, 09.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīca pārstāvji tikušies ar Ekonomikas, Finanšu un Satiksmes ministriju pārstāvjiem, runājot par iespējamo atbalstu un aktivitātēm, kādas varētu tikt realizētas uzņēmumam, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Sarunu gaitā ir noteikti vairāki iespējamie scenāriji, kā varētu tikt realizēts valsts atbalsts. AS Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca vēlas saņemt atbalstu eksporta garantiju un apgrozāmo līdzekļu projektu realizācijai garantiju veidā, kuras šobrīd tiek realizētas caur ALTUM kā finanšu atbalsta instrumenti, vai citu līdzīgu atbalsta instrumentu. AS Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca vadība un akcionāri izprot esošo situāciju, normatīvo bāzi un saprot, ka tieša valsts garantiju izsniegšana mūsu gadījumā nav piemērojama.

Uzņēmums norāda, ka patlaban saskata visu iesaistīto pušu vēlmi rast situācijas risinājumu un tuvākajā laikā ir plānotas atkārtotas tikšanās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līgo svētkos tiks palielināts vagonu skaits vilcienu sastāvos un laikā no 22.jūnija līdz 25.jūnijam norīkoti vairāki papildu elektrovilcieni uz Dubultiem un Sloku, kuri vilcienu kustības sarakstā atzīmēti ar zvaigznīti (*), Db.lv informēja a/s Pasažieru vilciens.

Piektdien, 22.jūnijā, papildus kursēs vilcieni:

· Rīga-Dubulti, kas no Rīgas aties plkst. 16:14 un plkst.16:36,

· Dubulti-Rīga - no Dubultiem plkst. 17:10 un plkst.17:47.

Sestdien un svētdien, 23. un 24.jūnijā, kursēs šādi papildu vilcieni:

· Rīga-Dubulti, kas no Rīgas aties plkst. 10:12, 11:06, 15:37, 16:14 un plkst.16:36;

· Dubulti-Rīga - no Dubultiem plkst.11:07, 12:15, 16:37, 17:10 un plkst.17:47.

Naktī no 23.jūnija uz 24.jūniju kursēs papildu vilcieni:

· Rīga-Sloka, kas no Rīgas aties plkst.0:52 un plkst.3:02;

· Sloka-Rīga – no Slokas plkst.1:56 un plkst.4:06.

Naktī no 25.jūnija uz 26.jūniju pēc Dzintaros rīkotā pasākuma Izlaiduma balle -2007 kursēs elektrovilciens Rīga (plkst.23:12)-Dubulti (23:48) un Dubulti (plkst.0:10)-Rīga (0:47).

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Db viedoklis: Bezatbildības kalngals, kuras likme bija 11 tūkstoši cilvēku

Dienas Bizness, 08.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikraksts Dienas Bizness vienmēr ir iestājies par godīgu uzņēmējdarbību un aizstāvējis uzņēmēju intereses. Taču, ja uzņēmums spēj riskēt ar 11 tūkstošu cilvēku dzīvību, tad jautājums ir par to, cik šāds bizness ir saprātīgs.

Runa ir par lēmumu pieļaut pasaulslavenās vācu grupas Rammstein koncerta norisi ar visiem uguns specefektiem, neraugoties uz faktu, ka pusē Rīgas, tajā skaitā koncerta norises vietā Arēnā Rīga, nebija nodrošināta ūdens padeve un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests bija devis mutisku rīkojumu to nedarīt, jo ūdens spiediena pazemināšanās dēļ ēkā nedarbojās automātiskā ugunsdzēsības sistēma un sprinkleri. Interesanti, ka Arēnas Rīga valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris, kurš pieņēma gala lēmumu, pārkāpumu atzīst, taču uzsver, ka tas bijis «mazākais no diviem ļaunumiem».

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Ražotāji: Alus aizliegšana Dziesmusvētkos veicinās vēlmi ienest teritorijā stipro alkoholu

NOZARE.LV, 11.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dziesmu un deju svētku rīkotāju iecere aizliegt svētku noslēguma koncertā tirgot alu nav pārdomāta, turklāt varētu veicināt publikas un dalībnieku vēlmi ienest Mežaparka estrādes teritorijā stipro alkoholu, atzina aptaujātie alus ražotāji.

«Mūsuprāt, vēlme aizliegt Meža parka estrādē tirgot alu nav īsti pārdomāta. Atsevišķu personu dēļ, kuras varbūt pārmērīgi lietojušas alkoholu, aizliegt baudīt alu tūkstošiem citu apmeklētāju, ir muļķīgi. Turklāt alus tirdzniecības aizliegums tikai palielinātu centienus ienest teritorijā stipro alkoholu, kas savukārt radītu daudz lielākas problēmas svētku rīkotājiem un koncerta baudītājiem,» sacīja AS Aldaris pārstāve Laura Krastiņa.

Viņa arī norādīja, ka svētku rīkotāju ideja mazajiem alus darītājiem organizēt konkursu, bet lielajiem - licences izsoli - ir pretrunā vienlīdzīgas konkurences principiem.

«Uzskatām, ka visiem ir jābūt vienādiem spēles noteikumiem, lai ar Dziesmusvētku rīkošanu atkal nesaistītos kārtējais skandāls,» sacīja Aldara pārstāve.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 25. jūlijā, grupa Prāta vētra ar koncertu pļavā pretī Jelgavas pilij atklās savu Latvijas koncerttūri 7 soļi svaiga gaisa. Sākotnēji tika plānots, ka koncertu varētu apmeklēt ap 10 tūkstoši klausītāju, bet jau šobrīd uz to ir pārdots vairāk nekā 18 tūkstoši biļešu, atsaucoties uz pašvaldības sniegto informāciju, vēsta reģionālais medijs Zemgales Ziņas.

Pašvaldības iestāde Pilsētsaimniecība norāda, ka koncerta norises vietā varēs iekļūt pa trīs ieejām – no Vecā ceļa puses, no Lielupes puses un no Lielās ielas. Ērtākai piekļuvei uzstādītas koka kāpnes.

Automašīnu novietošanai būs atvēlētas vairākas vietas.

Drošības apsvērumu dēļ pirms koncerta Lielajā ielā posmā no Driksas tilta līdz Kalnciema ceļa un Rīgas ielas krustojumam tiks noteikts maksimālā ātruma ierobežojums 30 kilometri stundā, bet pēc koncerta pulksten 24 aptuveni uz stundu tiks slēgta satiksme pār tiltiem, lai koncerta apmeklētāji varētu droši nokļūt mājās. Ja būs nepieciešams, satiksme uz laiku varētu tikt slēgta arī pirms koncerta, bet to izlems policija, izvērtējot situāciju. Tāpat jāņem vērā, ka koncerta laikā tiks slēgta laivu satiksme Lielupē posmā no Lielupes tilta līdz jahtu bāzei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Iespējams, koncertā Rīgā Eltons Džons sniegs autogrāfus

, 11.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Koncertaģentūra FBI informē: jau šo piektdien, 14.septembrī, ar "Lielāko hitu koncertu" Rīgā uzstāsies mūzikas zvaigzne Eltons Džons. Pastāv liela iespējamība, ka koncerta laikā slavenais mūziķis sniegs nelielu autogrāfu sesiju.

Sera Eltona Džona koncertā šo piektdien "Arēnā Rīga", stāvvietu biļešu īpašniekus, iespējams, gaida patīkams pārsteigums - iespēja tikt pie slavenā mūziķa autogrāfa. Eltons Džons savas pasaules turnejas koncertu ietvaros, kuros uzstājas ar savu rokgrupu, nereti koncerta vidū uzrīko nelielu autogrāfu dalīšanas sesiju. Autogrāfu dalīšanai mūziķis var veltīt līdz pat desmit minūtēm - lēnām aizejot no viena skatuves gala līdz otram un mēģinot uzdāvināt autogrāfu ikvienam pirmajā rindā stāvošajam autogrāfu kārotājām. Pēc koncertaģentūras FBI vadītāja Baltijas valstīs Petera Rebanes vārdiem, šāda slavenā mūziķa uzvedība neizbrīna: "Pazīstot seru Eltonu Džonu personīgi, varu teikt, ka neskatoties uz zvaigznes statusu, viņš ir ļoti atklāts un draudzīgs cilvēks, kuram sagādāt prieku saviem faniem nozīmē ļoti daudz. Ceru, ka šī jaukā tradīcija - sniegt autogrāfus, turpināsies arī Latvijas koncertā."

Komentāri

Pievienot komentāru