Transports un loģistika

Papildus vilcieni pēc Siguldas Opermuzikas svēkiem

Ainars Sedlenieks [email protected], 25.07.2005

Jaunākais izdevums

Akciju sabiedrība “Pasažieru vilciens” informē, ka pasažieru pārvadājumu nodrošināšanai pēc Siguldas XIII Opermūzikas svētku izrādes „Pērļu zvejnieks” naktī no sestdienas, 30. jūlija, uz svētdienu, 31.jūliju, tiks norīkots papildu dīzeļvilciens Sigulda – Rīga. Vilciens no Siguldas uz Rīgu aties plkst. 0:40 un pieturēs Egļupē plkst.0:50, Inčukalnā - 0:55, Vangažos - 1:01, Krievupē – 1:08, Ropažos – 1:15, Juglā – 1:26, Čiekurkalnā – 1:32 un Zemitānos – plkst.1:38. Rīgas pasažieru stacijā vilciens pienāks plkst.1:49.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SEB Unibanka aicina uz opermūzikas svētkiem

Ingrīda Drazdovska [email protected], 03.08.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot iesākto tradīciju augusta mēnesī SEB Unibankas klientus un citus opermūzikas cienītājus priecēt ar augsta līmeņa operas uzvedumiem, Siguldas opermūzikas svētku organizatori sadarbībā ar SEB Unibanku aicina mākslas cienītājus šajā nedēļas nogalē apmeklēt Siguldas opermūzikas svētkus. Siguldas opermūzikas svētku organizators Dainis Kalns: “Šogad Siguldas opermūzikas svētki noris no 5.- 6. augustam Siguldas pilsdrupu estrādē. Šī ir jau 14. reize, kad Latvijā tiek rīkoti starptautiskie opermūzikas svētki, kuru ietvaros klausītājiem tiek piedāvāta izsmalcināta klasiskā mūzika. SEB Unibanka kā šī pasākuma galvenais atbalstītājs ir nodrošinājusi to, ka izcilā operu režisora J. Aleksandrova režijā veidotā Vincenzo Bellini opera ”Somnambula” priecēs opermūzikas cienītājus. Koncerta “Pasaules pērles” laikā klātesošie varēs baudīt tādu pasaules klases solistu kā Nadjas Krastevas, Filipa Do un Annas Sofijas Diprē sniegumu. Galā koncerta laikā Nacionālā simfoniskā orķestra pavadībā Siguldas pilsdrupu estrādē uzstāsies dažādi pasaules klases mākslinieki, tai skaitā trīs soprāni – Maija Kovaļevska, Irina Martinesa un Sonora Vaice, un trīs tenori – Jevgēņijs Akimovs, Aleksandrs Antoņenko un Virigilus Noreika. Tieši pateicoties SEB Unibankas sniegtajam atbalstam šie un citi pasaules klases mākslinieki Latvijā ienes augstvērtīgu opermūzikas skanējumu.”

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Sabiedriskai apspriešanai nodota Siguldas novada teritorijas plānojuma 1. redakcija

, 14.01.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Janvārī sabiedriskai apspriešanai ir nodota pirmā redakcija topošajam Siguldas novada teritorijas plānojumam 2007. – 2019.gadam. Kā vienu no būtiskākajām izmaiņām tas paredz Siguldas pilsētas robežu paplašināšanu, informēja SIA Metrum.

Jaunajā plānojumā noteikta Siguldas pilsētas robežu paplašināšana Vidzemes šosejas labajā pusē uz agrākās lauksaimniecības zemes, līdzšinējai teritorijai pievienojot jau urbanizētās piepilsētas – Peltes, Ķiparus, Kalnbeites, Saltavotu ielas apbūvi. Nākotnē paplašinātajā pilsētas daļā paredzēta galvenokārt jaunu mazstāvu dzīvojamo rajonu attīstība, integrējot tos esošajā apbūves un zaļumu struktūrā.

''Jaunā Siguldas novada plānojuma pamatprincips ietver Siguldas pilsētas un novada lauku teritoriju atšķirību respektēšanu un nodalīšanu. Esam konkretizējuši Siguldas pilsētas un novada ciemu robežas, lai laukos neveidotos nepamatotas urbānas izpausmes ar blīvu apbūvi. Lauku vidē plānojumā saglabāti vēsturiski raksturīgie dzīvesvietas principi, izceļot ainaviskās un kultūrvēsturiskās vērtības,'' skaidroja Metrum telpiskās plānošanas projektu metodiskā vadītāja, arhitekte Inguna Jekale.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Siguldas Jaunās pils rekonstrukcija izmaksās 4,794 miljonus eiro

Dienas Bizness, 02.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Februārī noslēdzās atklātais konkurss iepirkumam par Siguldas Jaunās pils pārbūvi un restaurāciju – saskaņā ar iesniegtajiem piedāvājumiem plānotā būvdarbu un autoruzraudzības līguma cena ir 4,794 miljoni eiro, informē Siguldas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvalde.

Siguldas Jaunās pils pārbūve un iekštelpu restaurācija tiks uzsākta pavasarī.

Lai veiktu Siguldas Jaunās pils pārbūvi un restaurāciju, pašvaldība Valsts kasē ņems kredītu 4,019 miljonu eiro apmērā. Savukārt daļu no izmaksām – 500 tūkstošu eiro apmērā – segs jau piešķirtais Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta finansējums, 1,409 miljonus eiro segs Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums, kā arī valsts budžeta finansējums – 154,4 tūkstoši eiro.

Pašvaldībā atzīmē, ka Siguldas Jaunā pils ir nozīmīgs Latvijas kultūrvēsturiskais piemineklis, tādēļ ēkas būvprojektā definētas konkrētas prasības pils pārbūvei un funkciju maiņai, lai saglabātu ēku, kas uzskatāma gan par izcilu neogotikas stila arhitektūras paraugu, gan nacionālās būvniecības interjera paraugu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Siguldas novada attīstību veicina tūrisma un medicīnas pakalpojumu eksportspēja, savulaik izveidotā sporta infrastruktūra ļauj sapņot par ziemas olimpiādes rīkošanu, ceturtdien,21.jūnijā raksta laikraksts Dienas Bizness.

Ģeogrāfiskais izvietojums un attīstīta infrastruktūra Siguldas novadam ļauj būt pievilcīgai vietai uzņēmējdarbībai. Ilgi gaidītā šosejas rekonstrukcija, kas varētu sākties šogad posmā no Garkalnes līdz Inčukalnam, kas pazīstams kā izdangātais Sēnītes posms, varētu veicināt viesmīlības biznesa attīstību.

Siguldas novadā ir attīstījušās dažādas nozares, lielākais apgrozījums un nodarbināto skaits ir apstrādes rūpniecības, tūrisma, pakalpojumu, lauksaimniecības un tirdzniecības uzņēmumiem. Apstrādes rūpniecībā ir nodarbināti vairāk nekā 1200 cilvēki, no tiem gandrīz 70% ir novada iedzīvotāji. Novada attīstību veicina tūrisma un medicīnas pakalpojumu eksportspēja. Pašvaldība un uzņēmēji cenšas veicināt Siguldas tūrisma piedāvājuma atpazīstamības veidošanu starptautiskā līmenī, piedaloties Eiropas nozīmīgākajās tūrisma izstādēs un kontaktbiržās, attīstot Gaujas Nacionālā parka tūrisma klasteri un zīmolu Enter Gauja, arī iesaistoties Eiropas gastronomijas reģiona programmā. Bezdarba līmenis Siguldas novadā ir sasniedzis zemāko slieksni pēdējos piecos gados, tas ir tikai 3,7%. Pašvaldība ir realizējusi vairākus nozīmīgus investīciju projektus. Pēdējos desmit gados no ES struktūrfondiem ir piesaistīti vairāk nekā 20 miljoni eiro: šajā plānošanas periodā – aptuveni 12 miljoni eiro, bet iepriekšējā periodā – aptuveni 8 miljoni eiro. Ieguldījumi ir veikti izglītības iestāžu infrastruktūras attīstībā, arī šobrīd lielākās investīcijas ir izglītības iestāžu tīkla attīstībā, tostarp ir plānota Siguldas pilsētas vidusskolas un Mores pamatskolas ēkas pārbūve. 2017.gadā pašvaldība ielu un ceļu remontdarbos investēja 5,1 miljonu eiro. Ekspluatācijā tika nodots Siguldas Sporta centrs, kurā trenējas dažādu valstu izlašu sportisti. Pērn sākta Siguldas vēsturiskā pils kompleksa rekonstrukcija, kas izmaksās teju četru miljonus eiro. Dārza labiekārtošana jau ir pabeigta, un šovasar pils teritorijā darbu sāks novada radošie uzņēmēji, izveidojot 50 jaunas darba vietas. Tāpat šovasar ir sākti Jaunās pils rekonstrukcijas darbi. Pēc projekta beigām tajā būs skatāma ekspozīcija par Siguldas vēsturi, ēkā būs pieejamas telpas kultūras pasākumiem, Svētku zālē notiks laulību ceremonijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Apstiprināta Siguldas novada attīstības programma

, 08.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Siguldas novada domes deputāti apstiprinājuši Siguldas novada attīstības programmu 2007. -2019. gadam, informēja dome.

"Jaunā attīstības programma nākotnē paredz Siguldas novadu kā spēcīgi attīstītu atpūtas, sporta, tūrisma, kultūras un kūrorta tīkla centru. Tā nosaka novada attīstības mērķus un uzdevumus, kā arī konkrētas rīcības jeb uzdevumus tuvākajiem trīs gadiem", stāstīja Siguldas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Zilvers. Attīstības plāns paredz sociāli kvalitatīvas dzīves un darba vides pilnveidošanu un Siguldas, kā Latvijas "zaļās galvaspilsētas" popularizēšanu.

Attīstības programmas izstrādes laikā no 2006. gada augusta līdz 2007. gada septembrim, veicot konsultatīvu darbu, piedalījās teritorijas plānošanas uzņēmums Metrum. Gatavojot novada attīstības programmu, anketās un diskusijās tika uzklausīts novada iedzīvotāju viedoklis, kā arī veidotas darba grupu sanāksmes ar dažādu jomu ekspertu piedalīšanos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Intervija: Rīgas vagonbūves rūpnīca iekaro NVS valstu tirgus

Egons Mudulis, 22.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Modernizē elektrovilcienus Azerbaidžānai; ražos tramvajus Ufai

Līdztekus dīzeļvilcienu modernizācijai VAS Pasažieru vilciens (PV) vajadzībām AS Rīgas vagonbūves rūpnīca (RVR) iesaistījusies arī citos projektos, par kuriem intervijā Dienas Biznesam stāsta uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Gatis Kamarūts.

Cik tālu pavirzījies RVR iecerētais – jauns vilciena modelis, zemās grīdas tramvajs – gada laikā kopš DB intervijas ar RVR 100% akciju īpašnieka SIA East-West Industrial Group valdes locekli Eduardu Bozi?

Ja skatāmies laika periodu nedaudz vairāk par gadu, ir realizēti jaunbūves projekti, piemēram, šaursliežu vilciens (Novij Afon alu tramvajs) vienā eksemplārā, un garantijas laikā nav bijušas nevienas reklamācijas. Protams, pamatlieta, pie kā strādājam, ir dažādi modernizācijas projekti. Viens no pēdējiem ir Azerbaidžānas dzelzceļam domātie pieci četrvagonu elektrovilcieni. Trīs vilcieni jau atrodas Baku, tuvākajā laikā tiks nosūtīti arī pārējie. Izaicinājums bija piegādāt pirmo vilcienu līdz Eiropas spēļu sākumam. Šī gada sākumā vienojāmies ar klientu, un pirmie divi sastāvi tika piegādāti jūnija pirmajās dienās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izmaiņa pasažieru vilciena sarakstos

, 17.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceļu pārvada rekonstrukcijas laikā Siguldas stacijā no 18.jūnija (plkst. 20:30) līdz 19.jūnijam (plkst. 21:00) visi maršrutu Rīga-Valmiera-Rīga un Rīga-Valga-Rīga dīzeļvilcieni posmā Sigulda-Līgatne būs atcelti, informē AS Pasažieru vilciens.

Pēc vilcienu Rīga-Valmiera un Rīga-Valga pienākšanas Siguldā, kā arī vilcienu Valmiera-Rīga un Valga-Rīga pienākšanas Līgatnē, pasažieri starp Siguldas un Līgatnes stacijām tiks pārvadāti ar speciāli norīkotiem autobusiem. Šos autobusus apkalpos vilcienu konduktori kontrolieri, un tajos būs derīgas iegādātās dzelzceļa braukšanas biļetes. Autobusu atiešanas un pienākšanas laiki Siguldas un Līgatnes stacijās iespēju robežās būs saskaņoti ar vilcienu kustības sarakstu.

Trešdien, 18.jūnijā, vilciens Nr. 656 Rīga (plkst. 21:00) - Valmiera (plkst. 23:25) kursēs tikai līdz Siguldai. Pēc tā pienākšanas no Siguldas stacijas plkst.22:20 tiks norīkoti autobusi, no kuriem viens kursēs līdz Valmierai (pienāks plkst. 0:15), otrs – līdz Cēsu stacijai (plkst. 23:20).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūlija beigās noslēgsies pērn uzsāktie Siguldas Valsts ģimnāzijas jaunā mācību korpusa būvniecības darbi, informē Siguldas novada pašvaldība.

Siguldas pilsētas vidusskola iegūs plašākas telpas līdzšinējās Siguldas Valsts ģimnāzijas ēkā Krišjāņa Barona ielā 10, savukārt Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni mācības uzsāks Ata Kronvalda ielā 7.

Šobrīd jaunajā mācību korpusā turpinās apdares darbi – sienu špaktelēšana un krāsošana, griestu paneļu montāža, grīdu un sienu flīzēšana, elektroinstalācijas darbi, kā arī teritorijas labiekārtošana un ēkas fasādes apdares darbi, lai jau šī gada rudenī uzsāktu rekonstrukcijas otro kārtu – skolas ēkas Ata Kronvalda ielā 7 rekonstrukciju.

«Šoruden Siguldas Valsts ģimnāzijas jaunajā korpusā mācības uzsāks aptuveni 450 skolēni, kuriem būs pieejamas 12 mūsdienīgi aprīkotas mācību telpas. Tiesa, visu mācību gadu, kamēr otrā skolas ēkā turpināsies remontdarbi, skolēniem un pedagogiem būs zināmas neērtības, jo nebūs pieejamas telpas abās skolas ēkās, tomēr mācību procesu tas neietekmēs,» paskaidroja Siguldas pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece Līga Sausiņa norādot, ka ģimnāzijas 7. klases mācības 2019./2020. mācību gadā vēl turpinās Krišjāņa Barona ielā 10.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Līgo svētkos būs papildus vilcieni

Ainars Sedlenieks [email protected], 21.06.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akciju sabiedrība “Pasažieru vilciens” atkārtoti informē, ka pasažieru pārvadājumu labākai nodrošināšanai Līgo svētkos tiks palielināts vagonu skaits vilcienu sastāvos un laikā no 22.jūnija līdz 27.jūnijam norīkoti vairāki papildu elektrovilcieni uz Dubultiem un Carnikavu, kuri vilcienu kustības sarakstā atzīmēti ar zvaigznīti (*). Naktī no 23.jūnija uz 24.jūniju uz Dubultiem un Sloku kursēs šādi papildu elektrovilcieni: – Rīga-Dubulti, kas no Rīgas aties plkst.0:01, plkst.2:00 un plkst.4:00; – Dubulti-Rīga – no Dubultiem plkst.1:10, plkst.3:05 un plkst.5:10; – Rīga-Sloka – no Rīgas plkst.0:50 un plkst.3:00; – Sloka-Rīga – no Slokas plkst.1:54 un plkst.4:06. Svētku laikā maršrutos Rīga-Sigulda, Rīga-Ērgļi un Rīga-Reņģe papildus tiks norīkoti arī vairāki dīzeļvilcieni, kuri atbilstoši sarakstam parasti kursē tikai atsevišķās nedēļas dienās, savukārt daži Siguldas virziena darbdienu vilcieni 22., 23. vai 24.jūnijā būs atcelti. – Vilcieni Nr.673*/674* Rīga–Reņģe-Rīga, kuri atbilstoši sarakstam piektdienās un svētdienās no Rīgas atiet plkst.15:45, no Reņģes plkst.18:45, papildus kursēs arī trešdien, 22.jūnijā. – Vilcieni Nr.630*Rīga–Ērgļi un Nr.633*Ērgļi-Rīga, kas no Rīgas atiet plkst.7:50, no Ērgļiem plkst.18:23 sestdienās un svētdienās, kursēs arī svētku dienās – ceturtdien, 23. jūnijā, un piektdien, 24.jūnijā. – Darbdienu vilcieni Nr.656 Rīga-Sigulda (no Rīgas plkst.18:49) un Nr.653 Sigulda-Rīga (no Siguldas plkst.18:52) tiks atcelti svētku dienās - 23. jūnijā un 24.jūnijā, bet papildus kursēs svētdien, 26.jūnijā. – Vilciens Nr.658 Rīga-Sigulda, kas no Rīgas plkst.22:30 kursē pirmdienās, otrdienās, trešdienās, ceturtdienās un svētdienās, tiks atcelts trešdien, 22.jūnijā, un ceturtdien, 23.jūnijā. – Darbdienu vilcieni Nr.650*Rīga (plkst.13:00)-Sigulda, Nr.657 Sigulda (plkst.5:56)-Rīga un Nr.649*Sigulda (plkst.15:55)-Rīga 23. un 24.jūnijā būs atcelti, toties brīvdienu vilcieni Nr.646*Rīga (plkst.10:55)-Cēsis un Nr.645*Cēsis (plkst.15:08)-Rīga kursēs arī minētajās svētku dienās. Lai pasažieri varētu nokļūt uz Līgo nakts zaļumballi „Limuzīnam Jāņu nakts krāsā – 25!”, kas notiks 23.jūnijā plkst.18:00 Raiskumā pie Cēsīm, vairākiem Cēsu virzienā un 24.jūnija rītā atpakaļ uz Rīgu kursējošajiem dīzeļvilcieniem tiks palielināts vagonu skaits, - tie šajās dienās kursēs 6 vagonu sastāvā. 23.jūnijā nokļūšanai svētku norises vietā iesakām izmantot dīzeļvilcienus Rīga-Lugaži, kuri no Rīgas atiet plkst.14:02 un plkst.17:55, bet Cēsu stacijā pienāk attiecīgi plkst.15:54 un plkst.19:36, kā arī vilcienu Rīga (plkst.20:25)-Valmiera, kas Cēsīs pienāk plkst.22:24. Pēc zaļumballes 24.jūnijā no rīta pasažieri atceļā uz dzīvesvietām var izbraukt ar vilcieniem, kas no Cēsu stacijas Rīgas virzienā atiet plkst.5:52 un plkst.6:52. Dienā no Cēsīm uz Rīgu vilcieni atiet plkst.11:21 un plkst.15:08, bet vakarā – plkst.18:51.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Stadler piegādā pirmos vilcienus mūsu kaimiņiem

Līva Melbārzde, 04.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Stadler ir piegādājusi pirmos divus no desmit FLIRT vilcieniem uzņēmumam Baltkrievijas dzelzceļi (BČ).

Pirmie vilcieni BČ īpašumā ir nodoti jau vienu gadu pēc līguma parakstīšanas, pateicoties tam, ka vienlaicīgi gandrīz identiski vilcieni tika ražoti arī Helsinkiem. Stadler Rail Group īpašnieks un izpilddirektors Peters Špūlers (Peter Spuhler) un BČ vadītājs Anatolijs Sivaks parakstījuši arī nodomu deklarāciju par tālāku sadarbību vilcienu iegādes un servisa jomā.

«Mēs esam lepni, ka FLIRT vilcieni tagad būs arī Baltkrievijā. Šī ir pirmā reize, kad Stadler piegādā vilcienus kādai no bijušajām Padomju Savienības republikām. Mēs šajās valstīs redzam lielu potenciālu, kur piedāvāt Helsinku tipa FLIRT vilcienus. Šis modernais platsliežu vilciens ir piemērots ļoti aukstām ziemām, jo tas bez problēmām darbojas vairāk nekā – 40 grādu salā,» saka Stadler Rail Group izpilddirektors Peters Špūlers.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Siguldas novada pašvaldība ēdināšanu visos savos bērnudārzos ir nolēmusi uzticēt uzņēmumam «Vectēvs», informēja Siguldas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāja Sindija Brikmane.

Ar līdzzšinējo ēdinātāju SIA «Baltic Restaurants Latvia» jeb «Daily» pašvaldība lauza līgumu pēc tam, kad vairāki bērni bērnudārzos inficējās ar dažādām zarnu infekcijas slimībām.

Brikmane stāstīja, ka Siguldas novada pašvaldībā ir noslēdzies ārkārtas iepirkums, kurā no septiņiem uzrunātajiem «ēdināšanas pakalpojuma sniedzējiem ar labu reputāciju un rekomendācijām», tikai trīs pretendenti apstiprinājuši dalību iepirkumā. Arī Siguldas novada vietējie uzņēmēji, kuriem tika piedāvāta iespēja startēt konkursā, kapacitātes trūkumu dēļ atteikušies piedalīties. Divi no uzņēmējiem piedāvājumu neiesniedza, jo nespēja izpildīt pašvaldības uzstādītās prasības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Siguldā pašvaldības īres nams nodrošinās dzīvokļus 20 novada ģimenēm

Gunta Kursiša, speciāli DB, 01.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vakar Siguldā tās domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics un uzņēmuma Siguldas Būvmeistars valdes priekšsēdētājs Jānis Libovskis atklāja pirmo pašvaldības īres namu Dzērveņu ielā 5, kas nodrošinās dzīvokļus 20 Siguldas novada ģimenēm. Pie dzīvokļiem tiks tās ģimenes, kas palīdzības reģistrā dzīvokļa jautājuma risināšanai atrodas šī reģistra pirmajā kārtā.

Galvenais nosacījums, lai siguldnieki būtu uzņemti palīdzības reģistrā dzīvokļa jautājuma risināšanai, ir maznodrošinātā statuss.

Šobrīd Siguldas novadā pašvaldības palīdzību dzīvokļa atrašanai gaida 57 personas vai ģimenes, no kurām 30 ir reģistrētas pirmās kārtas reģistrā, bet pārējās 27 – vispārējās kārtas reģistrā, ziņo Siguldas novada dome.

Siguldas novada dome, izstājoties no pirms vairākiem gadiem dibinātās SIA Siguldas mājas, kā kompensāciju par uzņēmuma pamatkapitālā ieguldīto zemi 820 tūkst. latu vērtībā, saņems īpašumā vienu no uzceltajām daudzdzīvokļu mājām. Ēkas vērtība ir vienlīdzīga ar Siguldas mājas pamatkapitālā ieguldīto zemi. Šī gada februārī Siguldas novada domes deputāti pieņēma lēmumu slēgt līgumu ar Siguldas mājas un pieņemt bezatlīdzības lietošanā ēku Dzērveņu ielā 5 – tagadējā pašvaldības mājā. Līgums starp Siguldas novada domi un SIA Siguldas mājas būs spēkā līdz uzņēmuma reorganizācijas procesa beigām un dokumentu saņemšanai no Uzņēmuma reģistra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Siguldā plāno atteikties no gāzes apkures

Db.lv, 08.06.2022

Lai nodrošinātu pašvaldības ēku simtprocentīgu neatkarību no gāzes apkures, ir sagatavoti dokumenti iepirkumu procedūrai papildu granulu katlu izbūvei.

Foto: pixabay.com

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc Siguldas novada pašvaldības vadības rīkojuma ir sagatavots iepirkums un uzsākta dokumentu izstrāde finansējuma saņemšanai, lai pašvaldības esošos īpašumos atteiktos no gāzes apkures.

Pāreja uz granulu apkures katliem notiks tajās pašvaldības ēkās, kuras nav pieslēgtas centralizētajai apkurei, un šobrīd apkures nodrošināšanai tiek izmantota gāze.

“Šobrīd, kad gan pašvaldības, gan ikvienas ģimenes maciņu daudz vairāk tukšo energokrīze un, tuvojoties ziemai, varam sagaidīt izmaksu kulmināciju, ir svarīgi rīkoties, nevis cerēt uz brīnumu! Lai rīkotos valstiski, mazinot mūsu kopējo atkarību no gāzes, kā arī kliedētu neziņu par to, vai apkure būs un tam sekos adekvāti rēķini, nevis kosmiskas izmaksas, mēs pieņemam lēmumu meklēt alternatīvu apkurei,” skaidro Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Šobrīd pašvaldības īpašuma saimniecībā ir 14 objekti un ēkas, kuros apkure notiek individuāli, izmantojot gāzes apkures katlus. Lai nodrošinātu pašvaldības ēku simtprocentīgu neatkarību no gāzes apkures, ir sagatavoti dokumenti iepirkumu procedūrai papildu granulu katlu izbūvei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Apspriež jauno Siguldas novada teritorijas plānojuma projektu

Ingrīda Drazdovska, 14.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz 16. aprīlim notiek Siguldas novada teritorijas plānojuma 2012.–2024.gadam pirmās redakcijas un vides pārskata projekta sabiedriskā apspriešana.

Plānojumu izstrādā SIA Metrum, kam darbi jāpabeigt līdz šā gada 15.oktobrim. Teritorijas plānojuma izstrāde saistīta ar 2009.gada jūlijā notikušo administratīvi teritoriālo reformu, kā rezultātā Siguldas novada teritorijā ir iekļauta Allažu pagasta teritorija, apvienojot divas pašvaldības ar atšķirīgiem teritoriju plānojumiem un prasībām būvniecībai un teritorijas izmantošanai.

Nolemts izstrādāt arī individuālās aizsardzības zonas 11 Siguldas novada arhitektūras pieminekļiem, kas atrodas Siguldas pilsētas teritorijā, kā arī Allažu baznīcai Stīveru ciemā.

Teritorijas plānojuma iztrādes gaitā īpaša uzmanība veltīta apdzīvojuma struktūras attīstībai Siguldas novadā, skaidro Metrum plānošanas projektu vadītāja, arhitekte Māra Kalvāne. Izvērtējuma rezultātā ir samazinātas vairāku ciemu teritorijas un precizēta Siguldas pilsētas robeža. Sadarbībā ar Siguldas novada būvvaldi, Allažu pagasta pārvaldi un ainavu speciālisti, profesori Aiju Mellumu veikta esošā Siguldas ainavu plāna analīze un precizēšana, papildus identificētas vērtīgas ainavas Allažu pagastā. Izvērtētas arī esošās ražošanas objektu teritorijas un to paplašināšanas iespējas, noteiktas jaunas –bijušajā armijas noliktavu bāzes vietā Allažos pie Plānupes, viņa stāsta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Pirms lauzt līgumu ar Baltic Restaurants Latvia, Siguldas pašvaldība gaidīs SPKC atzinumu

LETA, 20.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms lauzt līgumu ar SIA «Baltic Restaurants Latvia», kas sniedz skolēnu ēdināšanas pakalpojumus 12 Siguldas novada izglītības iestādēs, pašvaldība gaidīs Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) atzinumu par infekcijas cēloni, informēja Siguldas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītājas vietniece Sindija Brikmane.

Lai pieņemtu pamatotu lēmumu par līguma laušanu ar ēdināšanas uzņēmumu «Baltic Restaurants Latvia», Siguldas novada pašvaldība ir lūgusi SPKC sniegt kompetentu viedokli par šiga toksīnu producējošās baktērijas «E.coli» infekciju cēloni, kā arī vērsusies ar iesniegumu Valsts policijā.

Līdz šim veikto analīžu rezultāti liecina, ka šiga toksīnu producējošā baktērija «E.coli» nav atrasta nevienas Siguldas izglītības iestādes ēdināšanas blokā, tai skaitā arī tur strādājošajiem darbiniekiem. Kamēr pašvaldībai nav citas informācijas, nevar uzskatīt, ka darbinieki ir šīs konkrētās infekcijas izraisītāji, sacīja Brikmane.

Viņa norādīja, ka bakteriālo izmeklējumu analīzes liecina par konkrēto darbinieku higiēnas problēmām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Baltic Restaurants Latvia: Nav korekti pirms izmeklēšanas noslēguma vainot ēdinātājus

LETA, 24.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) un Slimību un profilakses centra (SPKC) paziņojumi, kuros par zarnu infekcijas saslimšanām Siguldas novadā vainoti ēdinātāji, pirms izmeklēšanas noslēguma nav korekti, uzskata ēdināšanas pakalpojuma sniedzēja «Baltic Restaurants Latvia» valdes loceklis Guntis Bredovskis.

Viņš norādīja, ka 20.septembrī Siguldas novada dome publiski paziņoja, ka, pēc PVD informācijas, līdz šim veiktajās analīzēs šiga toksīnu producējošā baktērija «E.coli» nav atrasta nevienas Siguldas izglītības iestādes ēdināšanas blokā, tostarp arī nevienam no tur strādājošajiem darbiniekiem.

Bredovskis atzīmēja, ka, ņemot vērā Siguldas novada domes publiski teikto, nav saprotams, uz kāda pamata epidemiologi no SPKC pirmdien, 23.septembrī, pauduši, ka inficēšanās cēloņi ir meklējami pie ēdinātājiem, kas nodrošināja pakalpojumu Siguldas novadā. Viņš uzsvēra, ka šādi apgalvojumi no atbildīgo iestāžu puses ir maldinoši un nekorekti. Vienlaikus Bredovskis uzsvēra, ka atbildīgās valsts institūcijas joprojām nav atradušas smagās zarnu infekcijas slimības baktērijas izplatības cēloņus, un joprojām nav sniegta arī informācija par salmonelozi izraisošās baktērijas - salmonellas - izcelsmi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Sigulda uzsāk zemes iegādes procesu olimpiskā ciemata būvniecībai

Laura Mazbērziņa, 10.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Siguldas novada pašvaldība konceptuāli atbalstījusi zemesgabala daļas iegādi aptuveni 5,5 hektāru platībā administratīvās teritorijas labiekārtošanai, iedzīvotāju izglītības nodrošināšanai, kā arī iespējamā olimpiskā ciemata būvniecībai, ņemot vērā Siguldas partnerību ar Stokholmu pieteikumā uz 2026. gada Ziemas olimpisko spēļu rīkošanu, informē pašvaldībā.

Saistībā ar nepieciešamību kandidēšanas tālākajā procesā Siguldas novada pašvaldībai 2019.gada martā iesniegt Zviedrijas Olimpiskajai komitejai garantijas par olimpiskā ciemata būvniecību, pašvaldība, iepazīstoties ar Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prasībām izmitināšanas plānošanā, ir izstrādājusi attīstības ieceri, kas pamatota ar ilgtermiņa pilsētas apbūves noteikumiem, stratēģisko ielu un inženiekomunikāciju tīklu attīstību.

SOK prasības paredz, ka olimpiskā ciemata visās trīs zonās – dzīvojamā, pakalpojumu un norišu zonā – jānodrošina komfortabla un droša izmitināšana visiem sportistiem un oficiālajiem pārstāvjiem uz spēļu norises laiku, kā arī jānodrošina tāds pakalpojumu skaits un kvalitāte, kas atbilst sportistu un to pārstāvju skaitam un prasībām, maksimāli izmantojot esošos objektus tuvākajā apkārtnē. Plānotā ciemata atrašanās vieta ir gājiena attālumā no pasākuma norises vietas – bobsleja un kamaniņu trases «Sigulda», kā arī galvenās treniņu vietas Siguldas Sporta centra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Siguldā cienās ar bebra gaļas ruleti, sama steiku un murķeļiem

Lelde Petrāne, 12.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sagaidot 2017.gadu, kad Siguldā, Rīgā un Gaujas reģionā tiks īstenotas Eiropas Gastronomijas reģiona aktivitātes, no 18. līdz 24.aprīlim Siguldā un tās apkārtnē pirmo reizi tiek organizēta Siguldas Restorānu nedēļa.

Siguldas Restorānu nedēļas ietvaros viesi aicināti baudīt trīs ēdienu maltītes astoņos Siguldas novada un apkaimes restorānos. Katrā restorānā tiks piedāvātas ēdienkartes par divām cenām – 15 un 20 eiro. Siguldas Restorānu nedēļas ietvaros būs iespēja nobaudīt grilētu brieža karbonādi, pīles karpačo, putotu trušu aknu pastēti, Latvijas ogu parfē, bebra gaļas ruleti, sama steiku un murķeļus ar paipalu olu, redīsiem un zaķskābenēm.

Gardēžus visas nedēļas ietvaros gaidīs četri Siguldas restorāni: Aparjods, Kropotkins, Garšas frekvence un Gadalaiki, kā arī četri Siguldas apkārtnes restorāni: Kungu rija, Bīriņu pils restorāns, Mālpils muižas restorāns un Rāmkalnu restorāns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Izmaiņas vilcienu kustibā 4.05.

Ainars Sedlenieks [email protected], 28.04.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akciju sabiedrība “Pasažieru vilciens” informē, ka pasažieru pārvadājumu labākai nodrošināšanai LR Neatkarības deklarācijas pasludināšanas svētkos tiks norīkoti vairāki papildu dīzeļvilcieni un palielināts vagonu skaits vilcienu sastāvos (tehnisko iespēju robežās), savukārt nekursēs daži darbdienu vilcieni Rīga-Sigulda-Rīga. Trešdien, 4.maijā, kursēs šādi papildu vilcieni: _ Nr.673* Rīga-Reņģe (no Rīgas plkst.15:44) un Nr.674* Reņģe-Rīga (no Reņģes plkst.18:45); _ Nr.632* Rīga-Ērgļi (no Rīgas plkst.15:05) un Nr.633* Ērgļi-Rīga (no Ērgļiem plkst.18:13); _ Nr.646* Rīga-Cēsis (no Rīgas plkst.10:35) un Nr.645* Cēsis-Rīga (no Cēsīm plkst.15:08); _ Nr.621* Līvāni-Rīga (no Līvāniem plkst.16:12). Minētie Ērgļu un Reņģes virzienu vilcieni sarakstā paredzētajā laikā kursēs arī piektdien un svētdien (6. un 8.maijā), vilcieni Rīga-Cēsis-Rīga – arī sestdien un svētdien (7. un 8.maijā), bet vilciens Līvāni-Rīga – arī svētdien (8.maijā). Otrdien, 3.maijā, un trešdien, 4.maijā, kursēs papildvilciens Nr.634* Rīga-Ērgļi, kas no Rīgas atiet plkst.17:50. Atbilstoši sarakstam tas kursēs arī piektdien un svētdien (6. un 8.maijā). Trešdien, 4.maijā, un ceturtdien, 5.maijā, papildus tiks norīkots arī vilciens Nr.629* Ērgļi-Rīga (no Ērgļiem plkst.4:49); tas kursēs arī sestdien un pirmdien (7. un 9.maijā). ! Trešdien, 4.maijā, nekursēs šādi vilcieni, kuri parasti kursē tikai darbdienās: _ Nr.650*Rīga-Sigulda (no Rīgas plkst.13:20) un Nr.649*Sigulda-Rīga (no Siguldas 15:52); _ Nr.656 Rīga-Sigulda (no Rīgas plkst.18:49); _ Nr.657 Sigulda-Rīga (no Siguldas plkst.5:56); _ Nr.653 Sigulda-Rīga (no Siguldas plkst.18:52). Otrdien, 3.maijā, nekursēs darbdienu vilciens Nr.658 Rīga-Sigulda, kas no Rīgas saskaņā ar sarakstu atiet plkst.22:30. ! Ceturtdien, 5.maijā, un pirmdien, 9.maijā, kā jau informējām iepriekš, tilta (posmā Trepe-Līvāni) kapitālremonta dēļ nekursēs vilciens Nr.602 Rīga (plkst.7:05)-Daugavpils (10:58). Vilciens Nr.610 Rīga (plkst.13:10)-Daugavpils (16:46) kursēs tikai līdz Pļaviņu stacijai, savukārt Nr.601 Daugavpils (plkst.13:24)-Rīga (16:59) – tikai no Pļaviņām plkst.15:12 atbilstoši sarakstam maršrutā Pļaviņas-Rīga. Vilciens Nr.617 Daugavpils(plkst.7:20)-Rīga (10:50) minētajās dienās no Daugavpils izbrauks 50 minūtes agrāk – plkst.6:30 un Rīgā pienāks plkst.10:23.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

FOTO: Plāno pārbūvēt un paplašināt Siguldas pilsētas vidusskolu

Db.lv, 21.04.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Siguldas novada pašvaldība pieņēmusi lēmumu pārbūvēt un paplašināt lielāko vidusskolu Siguldas novadā, kurā mācās vairāk nekā 1100 skolēnu, piebūvējot skolai novadā lielāko sporta zāli.

Pašvaldība lēš, ka projektēšanas izmaksas varētu būt aptuveni pusmiljona eiro apmērā, bet izbūves izmaksas pie pašreizējā būvniecības cenu kāpuma prognozējamas pat vairāk nekā 10 miljonu eiro apmērā, ko pašvaldībai vienai nav iespējams paveikt, neatstājot novārtā pārējo pašvaldības infrastruktūru.

Lai paplašinātu Siguldas pilsētas vidusskolu atbilstoši pieaugušajam skolēnu skaitam un izveidotu mūsdienīgu mācību vidi, pašvaldība saskaņā ar vērtējumu par 80 000 eiro 14. aprīlī pieņēma lēmumu iegādāties 5598 kvadrātmetru zemi, savukārt otrs nekustamais īpašumus 5500 kvadrātmetru apjomā, kuru līdz šim pašvaldība īrēja, tika samainīts ar citu nekustamo īpašumu Siguldā. Tādējādi skolas teritorija tiks paplašināta par 11 000 kvadrātmetru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Grib sodīt par reklāmu Operas svētkos

Imants Liepiņš [email protected], 09.08.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc Siguldas novada domes lūguma Valsts policija sagatavojusi administratīvo protokolu par partijas Jaunais Laiks reklamēšanos pašvaldībai piederošajās Siguldas pilsdrupās pagājušajā nedēļas nogalē 14. Siguldas Opermūzikas svētkos. Likuma «Par priekšvēlēšanu aģitāciju pirms Saeimas vēlēšanām un Eiropas parlamenta vēlēšanām» 22. pants noteic, ka par partiju priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanu publiskās vietās pašvaldība jāinformē vismaz trīs dienas iepriekš un jāiekasē maksa par aģitācijas materiālu izvietošanu Ministru kabineta noteiktajā kārtībā. JL bija Siguldas Opermūzikas svētku sponsors, jo «nebija, kas apmaksā pārvietojamo tualešu nomu». Karogi ar JL logotipu izvietoti tāpat kā citu sponsoru logotipi, jo tādi bijuši sponsorēšanas noteikumi. Kampaņas koordinators Artis Kampars teica, ka summa būšot redzama partijas pārskatā par priekšvēlēšanu tēriņiem. Pirms vēlēšanām jaunlaicenieši reklamējoties arī konkursa Dziesma manai paaudzei izskaņā, daudzos citos konkursos un sporta sacensībās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzvarētāju noteiks tehniskie rādītāji; CAF vilcieni būtu lētāki, lēš industrijas pārstāvji

No 790 maksimāli iespējamiem punktiem Korejas ražotājam Hyundai Rotem Company (Hyundai) ir apmēram 750, bet Šveices uzņēmumam Stadler Bussnang AG (Stadler) – 568, liecina Dienas Biznesa aplēses pēc valsts a/s Pasažieru vilciens (PV) nosauktajiem pretendentu piedāvājumos minētajiem skaitļiem jaunu elektrovilcienu 15 gadu nomas konkursā. Publiski tika minēti astoņi dažādi rādītāji, tostarp vienas elektrovilciena vienības vidējā nomas maksa mēnesī un pirmās vienības piegādes termiņš. Maksimālais iepirkumā iegūstamais punktu skaits ir 1000, kas nozīmē, ka PV iepirkuma komisijai šobrīd jāizvērtē, cik no atlikušajiem dažādu tehnisko rādītāju 210 punktiem vērts katra pretendenta piedāvājums. Visvairāk – 110 punktus – var iegūt par labāko elektrovilcienu vienības elektroenerģijas vidējo patēriņu vienā stundā, savukārt pasažieru sēdvietu skaits var dot līdz 35 punktiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Siguldas pils kvartālā pēc četru gadu ilgušas rekonstrukcijas durvis vērusi Siguldas Jaunā pils, kas turpmāk būs atvērta apmeklētājiem nacionālā romantisma interjera, mūsdienīgu ekspozīciju un daudzveidīgu kultūras norišu apmeklēšanai, kā arī tajā notiks svinīgas laulību ceremonijas.

Turpmāk pils apmeklētājiem būs pieejama ekspozīciju apskatei, ievērojot muzejvietās noteiktos pulcēšanās ierobežojumus, taču uzlabojoties epidemioloģiskai situācijai pilī tiks veidotas īpašas salonmūzikas vakaru programmas, kurā uzstāsies akadēmiskie dueti, džeza kamersastāvi, plānoti dzejas lasījumi, moderno deju performances un citi notikumi.

Zināms, ka pagājušā gadsimta 30. gados pils tika dēvēta par skaistāko un modernāko rakstniecības pili Eiropā.

Siguldas Jaunā pils ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, tāpēc pils restaurācijas laikā īpaša vērība pievērsta tieši unikālā pils interjera saglabāšanai un atjaunošanai, jo Latvijas arhitektūras vēsturē tas vērtējams kā unikāla nacionālā romantisma interjera pērle. Siguldas Jaunās pils pastāvēšanas laikā tā pārbūvēta vairākas reizes, taču šobrīd tā atjaunota kā precīza kopija 1937. gada pārbūvei, kas noritēja izcilā arhitekta Alfrēda Birkhāna vadībā, pilī saimniekojot Latvijas preses biedrībai. Tolaik pils interjera veidošanā tika iesaistīti zināmi latviešu mākslinieki, kuru darbi pilī skatāmi vēl šobrīd. Pils svētku zāles četrās koka intarsijās skatāmi izcilā latviešu glezniecības vecmeistara Niklāva Strunkes darbi, savukārt sienu gleznojumu vidū ir tādi autori kā Kārlis Sūniņš un Teodors Ozoliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Siguldas Jaunajā pilī pēc vērienīgās rekonstrukcijas notiek labiekārtošanas darbi, lai, uzlabojoties epidemioloģiskajai situācijai, tā atkal vērtu durvis apmeklētājiem, informē Siguldas novada pašvaldība.

Siguldas Jaunā pils ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, tāpēc pils restaurācijas laikā īpaša vērība pievērsta tieši unikālā pils interjera saglabāšanai un atjaunošanai, jo Latvijas arhitektūras vēsturē tas vērtējams kā unikāla nacionālā romantisma interjera pērle. Siguldas Jaunās pils pastāvēšanas laikā tā pārbūvēta vairākas reizes, taču šobrīd tā atjaunota kā precīza kopija 1937. gada pārbūvei, kas noritēja izcilā arhitekta Alfrēda Birkhāna vadībā, pilī saimniekojot Latvijas preses biedrībai. Tolaik pils interjera veidošanā tika iesaistīti zināmi Latviešu mākslinieki, kuru darbi pilī skatāmi vēl šobrīd. Pils svētku zāles četrās koka intarsijās skatāmi latviešu glezniecības vecmeistara Niklāva Struknes darbi, savukārt sienu gleznojumu vidū ir tādi autori kā Kārlis Sūniņš un Teodors Ozoliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Noteiktas izmaiņas vilcienu kustības sarakstā

, 31.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akciju sabiedrība Pasažieru vilciens informē, ka, ņemot vērā pasažieru skaita samazināšanos, pārejot uz ziemas sezonu, kā arī elektrovilcienu sastāvu trūkumu, no rītdienas, 1.novembra, noteiktas izmaiņas Jūrmalas, Saulkrastu un Lielvārdes virzienu vilcienu kustības sarakstā.

No 1.novembra nekursēs šādi elektrovilcieni:

·Nr.6227**Lielvārde-Rīga, kas no Lielvārdes atiet plkst.13:40 un Rīgā pienāk plkst.14:42;

·Nr.6447 Rīga (plkst.20:54)-Sloka (21:45);

·Nr.6448 Sloka (plkst.22:35)-Rīga (23:27);

·Nr.6525 Rīga (plkst.21:50)-Ķemeri (22:55).

Atceltā vilciena Nr.6227**Lielvārde (plkst.13:40)-Rīga (14:42) vietā, sākot ar 1.novembri, tiks norīkots vilciens Nr.6229**Lielvārde (plkst.14:11)-Rīga (15:13).

Vilciena Nr.6447 Rīga (plkst.20:54)-Sloka (21:45) vietā aptuveni tajā pašā laikā kursēs vilciens Nr.6533 Rīga (plkst.20:54)-Ķemeri (21:52). No Rīgas un Torņakalna tas aties ierastajā laikā, savukārt no iecirkņa Zasulauks-Sloka stacijām izbrauks 1 – 3 minūtes agrāk nekā iepriekš minētais vilciens Nr.6447 Rīga (plkst.20:54)-Sloka (21:45). Sākot ar 1.novembri, vilciens no Slokas aties plkst.21:43, no Kūdras – 21:48 un Ķemeros pienāks plkst.21:52.

Komentāri

Pievienot komentāru