Citas ziņas

Parex Bankas sāk American Express kredītkaršu izplatīšanu Lietuvā

, 04.10.2007

Jaunākais izdevums

Lietuvas Parex Bankas kļuvusi par oficiālo Amercian Express kredītkaršu emitētāju un apkalpotāju Lietuvā un no šodienas, 4.oktobra, klientiem piedāvā kļūt par American Express Platinum un American Express Gold kredītkaršu lietotājiem, liecina kredītiestādes sniegtā informācija medijiem.

American Express kredītkaršu ieviešana Lietuvā ir nākamais Parex bankas un American Express sadarbības posms. Parex banka ieguva ekskluzīvas tiesības izplatīt American Express kredītkartes Latvijā 2005.gada maijā, un patlaban Latvijas iedzīvotājiem tā piedāvā trīs veida kredītkartes - Amercian Express Platinum, American Express Gold un American Express Blue.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Parex sāk piedāvāt American Express® kredītkartes uzņēmumiem

, 30.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parex banka ir izstrādājusi un klientiem sāk piedāvāt jaunus maksājumu karšu produktus – American Express® kredītkartes uzņēmumiem. Tās ir maksājumu kartes, kas speciāli radītas Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu vajadzībām.

American Express® kredītkartes uzņēmumiem palīdzēs ietaupīt ikdienas izdevumus, American Express® Business Savings Programme ietvaros piedāvājot atlaides uzņēmumiem aktuālām precēm un pakalpojumiem, piemēram, biroja preču iegādei, taksometra pakalpojumu apmaksai, autoparka apkopes izdevumu segšanai un apdrošināšanas pakalpojumiem, kā arī korporatīvo un dažādu izklaides un kultūras pasākumu organizēšanai un apmācībām, Db.lv informē Viktors Zaķis, Parex bankas korporatīvo komunikāciju speciālists.

American Express® kredītkartes uzņēmumiem piedāvā aizņēmumu ikdienas un komandējumu izdevumiem, dodot iespēju izmantot bezprocentu kredītu līdz par 45 dienām, kā arī uzņēmumiem izdevīgu izmantotā kredīta limita atmaksas sistēmu un zemus kredīta procentus (1.3% American Express® Gold Business Card kartei un 1.5% - American Express® Business Card kartei).

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Nav gatavi tāpat atdot akcijas

Ieva Mārtiņa, Db, 19.12.2008

No kreisās: Danske Capital vecākais analītiķis Anti Partanens, Danske Capital direktors Kustā Aima un Firebird management LLC partneris Aians Hags

Foto: Vitālijs Stīpnieks, Db

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parex bankas mazākuma akcionāri vēlas virzīt savu pārstāvi bankas padomē, jo nevēlas pārdot bankas akcijas un it īpaši par santīmiem. Pagājušā nedēļā valstij piederošā (ap 85 %) Parex banka uzrunājusi Parex bankas mazākuma akcionārus, vai tie nevēlas pārdot sev piederošās bankas akcijas.

Lai gan valsts pārstāvji nav oficiāli pateikuši, kāds ir iemesls šādam piedāvājumam, publiskā telpā ir izskanējis, ka 100 % Parex bankas valsts īpašumā ir nosacījums, lai Latvija varētu dabūt starptautiskos finansējumus, tostarp no Zviedrijas. Savus piedāvājumus par nosacījumiem pārdot Parex bankas akcijas svētdien gan bankai, gan Finanšu ministrijai nosūtījuši lielie mazākuma akcionāri - ārvalstu fondi: East Capital, Danske Capital Finland, Amber Trust un Firebird Management, kas ir vieni no lielākajiem investoriem Baltijas valstīs. Tomēr atbildi ārvalstu fondi nav saņēmuši ne no viena adresāta. Uzņēmējiem arī nav izdevies sazināties ar atbildīgajām amatpersonām. "Mūs biedē, ka tā vietā, lai valdība konstruktīvi un pa tiešo runātu par šīm akcijām, daži valdības pārstāvji komentē situāciju presē, ka ja ar akcionāriem nepanāks vienošanos, tad akcijas atņems, nacionalizēs. Protams, ir valdībā daudz diskusiju, bankā, ar kreditoriem, un mēs saprotam, ka laikam valdībai ir ar ko nodarboties, bet mēs sagaidām, lai nebūtu tādu paziņojumu presē [par to, ka var atņemt akcijas]," Db skaidroja Parex bankas 4.2 % akciju īpašnieces East Capital partneris Aivars Abramovičus (Aivaras Abromavicius).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdzīgi kā citās valstīs, arī Latvijā iedzīvotāji atvaļinājuma laikā tērē arvien vairāk, t.sk., palīgos ņemot finanšu iestāžu kredītus.

Lai gan Finanšu un kapitāla tirgus komisija vēl nav apkopojusi datus par mājsaimniecību karšu un kontu kredītiem 2. ceturksnī, par šo periodu datu par Latvijas iedzīvotāju ceļojumiem un to tēriņiem ārvalstīs nav arī statistikas pārvaldei, tomēr iepriekšējo periodu tendences un baņķieru aplēses liecina, ka kredītu skaits un apjoms, arī tēriņi pieaug.

Iedzīvotāji atvaļinājumu izmanto ceļojumiem, kuros tērē vairāk, izmantojot arī lielākus aizņemtos līdzekļus. Piem., ir bankas, kur kredītkaršu apgrozījums, pērkot ceļojumu un lidmašīnas biļeti, šogad audzis divas reizes. Te gan jāatgādina, ka kredītkaršu tirgus strauji sāka attīstīties pēdējos pāris gados un arī to izmantošana ne tuvu nav tik plaša kā Eiropā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Parex pozīcijas nostiprinās ar American Express palīdzību

, 18.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc tikšanās ar American Express viceprezidentu Centrālās un Austrumeiropas valstīs Aleksu Furberu (Alex M. Furber) Parex bankas valdes priekšsēdētājs Nils Melngailis atzina, ka banka izmantos tirgus situāciju, lai nostiprinātu pozīcijas kredītkaršu tirgū, izmantojot sadarbību ar American Express.

N. Melngailis šonedēļ tikās ar A. Furberu un pārrunāja iespējas Parex bankas un American Express turpmākās sadarbības attīstībai. "Mūsu partneri ir izteikuši gatavību turpmākām aktivitātēm, pateicoties bankas veiksmīgajai sadarbībai ar American Express, tāpēc Parex banka izstrādā stratēģiju, kas ļautu konkurēt vēl sekmīgāk un izmantot augsto klientu lojalitāti šī zīmola kredītkartēm," norāda Parex bankas valdes priekšsēdētājs.

Parex banka tiesības izplatīt American Express kredītkartes Latvijā ieguva 2005. gada maijā, un patlaban Latvijas iedzīvotājiem tā piedāvā trīs veida kredītkartes – Amercian Express Platinum, American Express Gold un American Express Blue.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvniecības profesionāļi zina, cik svarīga ir ātra, būvdarbiem nepieciešamo materiālu pieejamība, kvalitāte un atbilstība projektā paredzētajam mērķim. Ar šādu mērķi šoruden atvērts jaunais veikalu tīkla Onninen Express veikals Pārdaugavā, Rīgā. Viena no būtiskākajām Onninen Express veikalu priekšrocībām – ātra iepirkšanās, ko sniedz iespēja pircējam pašam noskenēt preču svītru kodu un pašrocīgi sakomplektēt visu nepieciešamo atbilstoši veicamā darba specifikai.

Jaunais Onninen Express veikals atrodas stratēģiski izdevīgā vietā, Raudas ielā 12b, paralēli K.Ulmaņa gatvei. Iepriekš šajās telpās atradās autosalons, bet, veicot pārbūvi, izveidota tirdzniecības zona 1100 kvm platībā. Papildu veikala teritorijā ir 1200 kvm plašs āra tirdzniecības laukums lielgabarīta precēm. Jāatzīmē, ka jaunais veikals būtībā ir 2014. gadā Tīrainē atvērtā Express koncepta veikala “turpinājums”. Septiņu darbības gadu laikā, būtiski palielinoties preču klāstam un pieaugot tirdzniecības apjomiem, radās loģiska nepieciešamība pārcelties uz plašākām telpām.

Veikals Pārdaugavā ir ceturtais Express koncepta veikals Latvijā. Viens no tiem atrodas Rīgā Daugavas labajā krastā, Dārzciemā, divi reģionos – Liepājā, kas apkalpo klientus Kurzemē, un Valmierā – Vidzemes klientiem. Veikals Onninen Express Pārdaugavā strādā katru darbdienu no 7:30 – 18:00 un apkalpo klientus “zaļajā” režīmā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Parex banka attīsta jauniešu produktu konceptus un sāk lielo spēli - Parex Play

, 07.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākoties jaunajam mācību gadam, Parex banka ievieš īpaši jauniešu auditorijai izveidotu produktu līniju ar zīmolu Parex Play, tādējādi radot interaktīvu vidi www.parexplay.lv ar šai auditorijai pievilcīgu finanšu pakalpojumu piedāvājumu. Ieviešot Parex Play banka pamatojas uz popularitāti, ko bankas produkti ir ieguvuši jauniešu vidū pēdējā gada laikā.

Parex Play apvieno tādus produktus kā ISIC maksājumu karti, studentu un studējošā kredītu, MasterCard un American Express BLUE kredītkarti, pensiju sistēmas 2.līmeņa ieguldījumu plānus un naudas uzkrāšanu Maxi kontā. "Atšķirībā no citām bankām mūsu jauniešu produktu līnija orientēta uz cilvēkiem vecumā līdz 35 gadiem, tādēļ esam pievienojuši produktu klāstam arī naudas uzkrāšanas produktus. Mēs vēlamies aicināt jauniešus plānot savas finanses un domāt par saviem uzkrājumiem jau šodien," par Parex Play produktiem stāsta Parex bankas viceprezidents Guntis Beļavskis.

Līdz ar jaunā zīmola Parex Play izveidi, Parex banka plāno aktīvāk pievērsties jauniešu auditorijas uzrunāšanai, tādējādi palielinot savu tirgus daļu jauniešu produktu segmentā. Tā, piemēram, studentu kredīta iegūšanu nereti sarežģī galvotāju nepieciešamība. Parex banka ir atvieglojusi šo procedūru strādājošajiem studentiem, kuru ienākumi pārsniedz 200 latus mēnesī - šiem studentiem galvotājs nav nepieciešams. Studiju kredīta summa, ko piedāvā Parex banka, sasniedz 10 000 latu visam studiju periodam. Paralēli tam studenti var saņemt arī studējošā kredītu 150 latu apmērā mēnesī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Karšu darbības pārtraukšana Krievijā un Baltkrievijā pamatā ietekmēs ceļojošos iedzīvotājus

LETA, 07.03.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Globālo maksājumu karšu kompāniju "Visa", "MasterCard" un "American Express" darbības pārtraukšana Krievijā un Baltkrievijā pamatā ietekmēs šo valstu iedzīvotājus, kuri ceļo, pavēstīja Latvijas Bankas pārstāvji.

No praktiskā viedokļa tas nozīmē, ka Krievijā un Baltkrievijā izdotās "Visa", "MasterCard" un "American Express" maksājumu kartes nedarbosies ārpus šīm valstīm, bet citās valstīs izdotās kartes - nedarbosies Krievijā un Baltkrievijā. Tāpat nedarbosies starptautiskie maksājumi, piemēram, norēķini Rietumvalstu internetveikalos.

Latvijas Bankas pārstāvji skaidro, ka Krievijas iedzīvotājiem Krievijas iekšzemes maksājumos un naudas izņemšanā no bankomātiem šīs kartes darbosies, izmantojot Krievijas Centrālās bankas uzturēto maksājumu sistēmu "Mir". Tāpat Krievijas bankas pašlaik aktīvi rīkojas, lai aktīvāk izmantotu Ķīnas maksājumu karšu tīklu "Union Pay", kuru Eiropas Savienībā (ES) pamatā izmanto tirgotāji, lai pieņemtu karšu maksājumus no Ķīnas iedzīvotājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Feiferis: Parex bankai vajadzēs vēl vismaz 200 miljonus

Andrejs Vaivars, Db, 13.11.2008

Latvijas Hipotēku un zemes bankas valdes priekšsēdētājs un Parex bankas prezidents Inesis Feiferis

Foto: Vitālijs Stīpnieks, Db

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai nodrošinātu Parex bankas darbu, no Valsts Kases bez jau iepludinātajiem 200 miljoniem latu, vajadzēs vēl vismaz tikpat lielu naudas summu.

Tā intervijā Db atzīst Latvijas Hipotēku un zemes bankas valdes priekšsēdētājs, kā arī Parex bankas prezidents Inesis Feiferis.

Kādu jūs redzat savu galveno uzdevumu, kļūstot par šīs bankas prezidentu?

Ir vairāki svarīgi jautājumi. Pirmkārt ir runa par darbu ar klientiem. Kaut kādā veidā ir jānomierina klienti — neviens šeit negatavojas taisīt revolūciju, mēs turpināsim strādāt, nodrošinot nepieciešamās operācijas. Protams, viss tiks darīts likumdošanas robežās — neko nelikumīgu mēs nedarīsim. Otrkārt, ir skaidrs, ka Parex bankas darbinieki ir nervozi, satraukti. Viņus ir jānomierina, jāpanāk viņu konsolidēta darbība. Arī šajā jomā nekādas revolūcijas nebūs, bet loģiski viss būs atkarīgs no tā, cik lielā mērā katrs no viņiem būs gatavs sevi veltīt darbam, lai šo banku sakārtotu, lai situāciju uzlabotu. Treškārt, ir jāsakārto finanšu jautājumi, kas saistīti ar valsts atbalsta sniegšanu, kā arī iekšējo resursu efektīvu izlietojumu. Runa ir arī par spēcīgu kontroli, samazinot visus tos izdevumus, ko vien var samazināt. Tas ir jautājums, kuru risinām kopā ar Finanšu ministriju, ar centrālo banku, ar Valsts Kasi un FKTK. Šajā spēlē ir iesaistījies arī premjers.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parex banka Latvijas tirgū sāk piedāvāt principiāli jaunu produktu – Maxi algas karti jebkuriem naudas ieskaitījumiem neatkarīgi no tā, vai tā ir alga, pabalsti vai pensija.

Ja klients izmanto Parex bankas Maxi kontu savu uzkrājumu veidošanai un Maxi algas karti saviem ienākumiem, viņš saņem īpašu bonusu – cash back vai, citiem vārdiem sakot, patērēto līdzekļu atmaksu. Par katru klienta veikto pirkumu, kas izdarīts ar Maxi algas karti, Parex banka ieskaita klienta Maxi kontā līdzekļus uzkrājumu veikšanai 0.5% apjomā no kopējās pirkuma summas, Db.lv informē Viktors Zaķis, Parex bankas Korporatīvo komunikāciju speciālists.

Maxi algas karte darbojas MasterCard sistēmā, tas ir, tai piemīt viss šī zīmola pievienotās vērtības spektrs. Bez jau pieminētā cash back, Maxi algas kartei ir arī virkne citu bonusu – tie ir bezmaksas SMS ziņojumi par naudas līdzekļu ieskaitījumiem uz klienta personīgo kontu, iespēja bez maksas izņemt savus naudas līdzekļus bankas automātu tīklā Naudas punkts 24, kurā ietilpst Parex banka, GE MoneyBank un Latvijas Krājbanka, kā arī iespēja reizi mēnesī bez maksas izņemt savus naudas līdzekļus no jebkura cita Latvijas komercbankas bankas automāta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Parex banka var izsniegt kredītkartes ar kredītlimitu

, 19.08.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ir devusi atļauju Parex bankas American Express kredītkaršu pārdošanas un mārketinga stratēģijas ietvaros šim gadam uzsākt kredītkaršu izsniegšanu ar kredītlimitu, informēja bankā.

«Veicot sistemātisku darbu pie bankas darbības stabilizēšanas, esam nonākuši pie nākamā pakāpiena - kredītkaršu izsniegšanas atsākšanas, kas apliecina, ka banka ir uzņēmusi pareizu attīstības kursu. Taču jānorāda, ka, ņemot vēra situāciju tirgū un lielo maksājumu kavētāju īpatsvaru, sākumā veiksim nopietnu izpētes darbu un kartes izsniegsim ar nelielu kredītlimitu, lai mazinātu maksājumu kavējumu risku,» uzsver vecākais viceprezidents un privātpersonu, mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanas direkcijas vadītājs Guntis Beļavskis.

Parex banka ir izsniegusi 407 tūkstošus maksājumu karšu, tādējādi pārvaldot 16 % no Latvijas maksājumu karšu tirgus. Savukārt kredītkaršu īpatsvars veido 19 % no izsniegto kredītkaršu tirgus. Parex banka ir vienīgais oficiālais American Express kredītkaršu izplatītājs Latvijā un Lietuvā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc pirkumu skaita lielākajai ASV kredītkaršu kompānijai American Express otrajā ceturksnī peļņa samazinās par 12%, kas ir vairāk nekā analītiķi iepriekš prognozējuši, vēsta Bloomberg.com.

Pēc uzņēmuma finanšu rezultātu paziņošanas, American Express akciju cena samazinājusies par 4.81 USD līdz 36.09 USD, kas ir lielākais akciju cenas samazinājums kopš teroristu uzbrukumiem 2001.gadā.

American Express darbību ietekmējis ASV bezdarba pieaugums, mājokļu cenu samazināšanās, kā arī patērētāju pašpārliecinātības izmaiņas, sacīja uzņēmuma vadītājs Kenets Čenaults. Viņš arī norādīja, ka biznesa klimats ir "daudz trauslāks" nekā uzņēmuma iepriekšējie apsvērumi norādīja.

ASV ekonomikas lejupslīde pasliktinājās jūnijā, ietekmējot arī lielākos American Express karšu turētājus ar lielu kredītvēsturi, norādīja K.Čenaults. Viņš norādīja, ka palielinājies novēlotu un neiekasējamu aizņēmumu skaits, kas bijis lielāks nekā ceturksnī prognozēts un tiek lēsts, ka to skaits tikai palielināsies gada otrajā pusē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Parex banka atver filiāli Zviedrijas pilsētā Malmē

, 24.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 24.augustā Parex banka atver savu otro filiāli Zviedrijā, un jau ceturto pēc kopskaita vecās Rietumeiropas valstīs. Pirmo ārvalstu filiāli Parex banka atvēra 2005.gada oktobrī Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, bet otro - 2006.gada maijā Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā. Jaunā Parex bankas filiāle atrodas Zviedrijas trešās lielākās pilsētas - Malmes pašā centrā. Atgādinām, ka Latvijas Parex banka ir pirmā jauno Eiropas Savienības dalībvalstu kredītiestāde, kas sākusi darbību kādā no Rietumeiropas finanšu tirgiem, atverot filiāli.

Parex bankas viceprezidents Gatis Kokins: "Mūsu darbības rādītāji Zviedrijā liecina, ka šīs valsts iedzīvotājiem ir milzīga interese par Parex bankas piedāvātajiem pakalpojumiem, jo īpaši noguldījumiem. Mēs esam piedalījušies izstādēs dažādās Zviedrijas pilsētās, un tieši Malmes iedzīvotāji ir izrādījušies vieni no aktīvākajiem Parex bankas pakalpojumu lietotājiem ārpus Stokholmas. Turklāt Malme atrodas ļoti tuvu Kopenhāgenai, kas var kalpot par labu placdarmu Dānijas klientu piesaistīšanā un mūsu turpmākajām aktivitātēm veco Rietumvalstu virzienā."

Līdz šī gada augusta sākumam Zviedrijā Parex banka noguldījumos bija piesaistījusi 30 miljonu eiro, kas ir 4.5 reizes vairāk nekā gada sākumā. Patlaban banka Stokholmas filiālē apkalpo 2 200 klientus. Plānots, ka līdz gada beigām, ņemot vērā Malmes filiāles darbības uzsākšanu, Parex banka dubultos piesaistīto noguldījumu apjomu un arī klientu skaitu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautisko autobusu operators "Lux Express" 22. maijā atsāks veikt regulārus reisus maršrutos Tallina-Rīga, Viļņa-Rīga un Tallina-Viļņa.

"Pašlaik atjaunojam tikai trīs no vienpadsmit starptautiskajiem maršrutiem, ko iepriekš nodrošinājām, un ar mazāk nekā pusi no iepriekš veiktā reisu skaita.

Jāpiebilst, ka regulāru starpvalstu braucienu atjaunošana ir mazs, bet svarīgs solis, lai pamazām atgrieztos iepriekšējā ritmā. Ceram, ka pēc iespējas ātrāk sasniegsim iepriekšējo reisu skaitu, tomēr paredzam, ka tam ir nepieciešami vismaz 18 mēneši," stāsta "Lux Express" starptautisko reisu biznesa attīstības vadītājs Raits Remmels.

"Lux Express" veiks sekojošus starptautiskos reisus no 22. maija:

Tallina-Rīga 7:00 (Lux Lounge); 10:00 (Lux Express); 12:30 (Lux Lounge); 18:00 (Lux Lounge)

Rīga-Tallina 7:00 (Lux Lounge); 12:30 (Lux Lounge); 15:00 (Lux Express); 18:00 (Lux Lounge)

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parex pārņemšana notikusi nevis valsts, bet Valērija Kargina un Viktora Krasovicka interesēs, atsaucoties uz Valsts kontroles revīziju, informēja TV3 raidījums Nekā personīga. Kontrole arī secinājusi, ka šobrīd pastāv neefektīvas līdzekļu izmantošanas risks, algojot pašreizējo Parex vadību un viņu konsultantus.

Valsts kontrole (VK) ir pabeigusi pirmo apjomīgo pētījumu par to, kā notika Parex pārņemšana. Tas apstiprinot, ka lielākie ieguvēji no bankas pārņemšanas ir tās bijušie īpašnieki, nevis Latvijas valsts. Un daudz kas no bankas pārņemšanas procesa ticis noslēpts.

2008. gada 31. augusts. Šajā dienā vairs nevar noslēpt, ka Parex ir nopietnas problēmas - no bankas strauji aizplūst nauda. Par to būtu jāsāk uztraukties Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (FKTK) un Latvijas Bankai. Taču viss ir diezgan mierīgi un nekādi lēmumi neseko. Tikmēr finanšu pasaulē viss notiek daudz straujāk - banku krīze piemeklē ASV un Islandi. Tās atskaņas jūtamas Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV maksājumu karšu kompānija "American Express" pārtrauc darbību Krievijā un Baltkrievijā, svētdien paziņojusi kompānija.

"Turpinoties Krievijas neattaisnojamajam uzbrukumam Ukrainas tautai, "American Express" pārtrauc darbību Krievijā," norāda "American Express".

Krievijā izsniegtās "American Express" kartes nedarbosies ārzemēs, bet citās valstīs izdotās "American Express" kartes nevarēs izmantot tirdzniecības vietās un bankomātos Krievijā.

Tāpat "American Express" pārtrauc visu darbību arī Baltkrievijā

Mastercard un Visa pārtrauc darbību Krievijā 

ASV maksājumu karšu kompānijas "Mastercard" un "Visa" sestdien paziņoja, ka pārtrauc darbību...

Jau vēstīts, ka sestdien par darbības pārtraukšanu Krievijā paziņoja ASV maksājumu karšu kompānijas "Visa" un "Mastercard".

Krievijā izsniegtās visu šo kompāniju kartes darbosies līdz derīguma termiņa beigām, jo Krievijā visas karšu transakcijas apkalpo Nacionālā maksājumu karšu sistēma, kas pieder Krievijas centrālajai bankai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Parex bankas klientu noguldījumi pārsniedz 1,8 miljardus latu

, 13.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējā noguldījumu summa Parex bankā pārsniegusi 1,8 miljardus latu, tajā skaitā noguldījumi no Valsts Kases 674 miljoni latu.

To Db pastāstīja Parex bankas Korporatīvo komunikāciju nodaļas vadītāja Indra Zinkeviča. Noguldījumu skaits gan korporatīvo, gan privātpersonu segmentos Parex bankā esot stabils - kopējais korporatīvo noguldītāju skaits pārsniedz 19 tūkstošus uzņēmumu. Savukārt aptuveni 265 tūkstoši privātpersonu, tai skaitā vairāk kā 244 tūkstoši Latvijas rezidentu, Parex bankā noguldījuši savus līdzekļus.

Parex bankas apkopotie statistikas dati liecina, ka Parex bankas izsniegto aktīvo kredītkaršu skaits pārsniedz 182 632 kartes, kas ir augstākais rādītājs Latvijas banku sektorā. No aktīvajām kredītkartēm aptuveni 90 tūkstoši ir Parex bankas emitētās American Express kredītkartes – Amercian Express Platinum Card, American Express Gold un American Express Blue. Kā liecina apkopotie dati, kopējais bankas izsniegto aktīvo maksājumu karšu skaits pārsniedz 437 tūkstošus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskais pasažieru pārvadātājs "Lux Express" no piektdienas, 28.aprīļa, palielinās reisu skaitu maršrutā Rīga-Tallina, informē "Lux Express" pārstāvji.

Ieskaitot maršrutu Tallina-Viļņa, turpmāk starp Rīgu un Tallinu ik dienu tiks nodrošināti 12 reisi. Braucienu dati liecina, ka Latvija joprojām ir viens no populārākajiem ceļojumu galamērķiem igauņu vidū, savukārt Latvijas iedzīvotāji labprāt ceļo uz Igauniju.

Salīdzinot ar 2022.gada martu, "Lux Express" maršrutā Tallina-Rīga pasažieru skaits šogad palielinājās par 61%. Savukārt kopējais pasažieru skaits visos reģiona (Baltijas valstis un Varšava) maršrutos šogad pieauga par 67%.

"Lux Express" starptautiskā biznesa vadītājs Raits Remmels norāda, ka visās trīs Baltijas valstīs novērojams intereses pieaugumu par ceļošanu, un to apliecina arī pasažieru skaita pieauguma tendences. "Lux Express" seko līdzi pasažieru vēlmēm un, reaģējot uz intereses kāpumu, atbilstoši palielina arī reisu skaitu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kargins un Krasovickis: prasība par lielākiem Parex bankas uzkrājumiem 2008.gadā radusies, vērtējot pašreizējās zināšanas

BNS, 02.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Prasība par lielākiem Parex bankas uzkrājumiem 2008.gadā radusies, vērtējot pašreizējās zināšanas, aģentūrai BNS bijušo Parex bankas vairākuma akcionāru – Valērija Kargina un Viktora Krasovicka – viedokli pauda viņu preses pārstāvis Sergejs Bardovskis.

Komentējot Parex bankas un Privatizācijas aģentūras (PA) lēmumu vērsties tiesā pret Karginu un Krasovicki, Bardovskis klāstīja, ka prasība iesniegta par to, ka 2008.gada novembrī bijušie akcionāri garantēja, ka finanšu pārskati sagatavoti atbilstoši starptautiskiem standartiem un patiesi atspoguļo bankas stāvokli.

«Pašlaik tiek apgalvots, ka jau tobrīd uzkrājumiem nedrošajiem kredītiem bija jābūt lielākiem. Šāds viedoklis radies, uz lietām skatoties ar mūsdienu zināšanām, neņemot vērā, ka 2008.gada novembrī neviens nedz Latvijā, nedz pasaulē nevarēja paredzēt, ka Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) samazināsies tik dramatiski un nekustamo īpašumu tirgus sastings uz vairākiem gadiem,» viņš teica.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

MasterCard maksās American Express 1.8 miljardus USD

, 25.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kredītkaršu kompānija MasterCard paziņojusi, ka maksās savam konkurentam American Express 1.8 miljardus USD, lai izbeigtu tiesas prāvu abu kompāniju starpā, ziņo Associated Press.

American Express iesūdzēja MasterCard par radītajiem zaudējumiem, ko nodarījusi nelegāla VISA un MasterCard konkurentu bloķēšana ASV tirgū

Db.lv jau ziņoja, ka 2004. gadā American Express iesniedza tiesā prasību pret VISAun MasterCard, kā arī to pārstāvētajām bankām, kas nepamatoti ierobežojušas American Express biznesu ASV.

American Express ir apstiprinājis tiesas darbu izbeigšanas nosacījumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

American Express atpērk akcijas no ASV valdības

Madara Fridrihsone, Db, 30.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV lielākais kredītkaršu operators American Express atmaksājis valstij pēdējo parāda daļu par aizdevumu, kas kompānijai tika izsniegts valsts palīdzības programmas ietvaros – kopumā American Express ASV Finanšu ministrijai samaksājusi 340 milj. ASV dolāru, vēsta K2Kapital.

Saskaņā ar valsts atbalsta saņemšanas noteikumiem, gadījumā, ja American Express neatmaksātu aizdevumu, ASV valdības īpašumā nokļūtu 24.3 milj. American Express akciju.

Pirms divām nedēļām American Express no ASV Finanšu ministrijas atpirka savas priviliģētās akcijas par kopējo vērtību 3.39 miljardi ASV dolāru.

Patlaban ASV Kongress uzstāj, ka ir jāpaaugstina cenas, par kādām kompānijas atpērk savas akcijas no valdības, kas akcijas ieguvusi apmaiņā pret valsts atbalstu. Kongresmeņi uzskata, ka pašreizējās aizdevumu likmes ir pārāk zemas un nekompensē nodokļu maksātājiem risku, ko nodokļu maksātāji bijuši spiesti uzņemties, kad ASV valdība nolēma glābt valsts finanšu sistēmu no totāla sabrukuma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vairākus gadus cenšas pierādīt nelikumības Parex

Lelde Petrāne, Voldemārs Oliņš, biznesa portāls Db.lv, 31.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db.lv rīcībā nonākusi sarakste un audio ieraksti, kas rāda bijušā Parex bankas darbinieka Džona Kristmasa (John Christmas) nesekmīgos mēģinājumus vairāku gadu laikā pierādīt Parex bankā it kā notikušas nelikumības. Jāpiezīmē, ka viņa sūdzības FKTK un VID ir pārbaudījis un nav konstatējis pārkāpumus. Savukārt Kristmasa kungs jūtas apdraudēts, pametis Latviju un turpina mēģināt pierādīt savu taisnību ārvalstu institūcijās.

Kā norāda Džons Kristmass, viņš ir sācis strādāt Parex bankā 2002. gada maijā. 2004. gada vasarā viņa rīcībā esot nonākusi informācija par krāpnieciskiem darījumiem, par ko viņš slepeni esot informējis vairākas finanšu iestādes uzraugošas institūcijas. Savukārt 2004. gada oktobrī viņš esot atlaists no darba, kā iemeslu minot sliktas latviešu valodas zināšanas.

Džons Kristmass Db.lv arī piegādāja audio ierakstus, kuros, iespējams, norisinās viņa saruna ar bijušo Parex Asset Management vadītāju Guntaru Vītolu, kuru laikā tiek mēģināts panākt izlīgumu. Db.lv mēģināja sazināties ar Guntaru Vītolu, lai iegūtu papildus informāciju, tomēr visi mēģinājumi bija neveiksmīgi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir maz ticams, ka nākamajā gadā akciju cenas sagaida straujš uzplaukums, taču Money CNN eksperti ir atraduši 10 akcijas, kurām ir perspektīva augt pat, ja tirgi neaugs.

Kods: MA

Tirgus kapitalizācija: 30 miljardi dolāru

Ienākumi 2008. gadā: 5 miljardi dolāru

P/E attiecība: 18*

Dividenžu ienesīgums: 0.3 %

Tādam no patērētājiem atkarīgam uzņēmumam kā MasterCard 2009. gads bijis pārsteidzoši labs. Tomēr sliktākajā ekonomiskajā stāvoklī kopš Lielās Depresijas laikiem, MasterCard ne tikai izdevies palielināt ienākumus par 1 % triju ceturkšņu laikā (jo patērētāji kredītkartes lieto vairāk), bet arī palielināja operatīvo peļņu par 24 % (palielinot komisijas maksas un samazinot mārketinga izmaksas). Tas notika tad, kad patērētāji netērējās. Tomēr patlaban ir zīmes, ka maciņi atkal varētu tikt atvērti. Viens faktors, kas par to liecina, ir – MasterCard darījumu skaits ir pārstājis kristies. Tas nozīmē, ka MasterCard ienākumi pieaugs, uzskata analītiķi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šā gada jūlija Parex banka saviem klientiem Amercian Express Gold un Platinum kredītkartes piedāvā noformēt ne tikai latos, bet arī eiro valūtā, liecina kredītiestādes sniegtā informācija medijiem.

Pirmās American Express Platinum un Gold kredītkartes Parex banka sāka izdot 2005.gada aprīlī. American Express Blue kredītkartes pirmie klienti saņēma 2005.gada oktobrī.

Saskaņā ar Parex bankas sniegto informāciju 2007.gada vidū tās izsniegto kredītkaršu tirgus daļu bija aptuveni 20%. Vairāk nekā divu gadu laikā (līdz šī gada 30.jūnijam) kopumā Parex banka emitējusi 69663 American Express kredītkartes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kredītkaršu kompānijas VISA un MasterCard, kā arī bankas, kas pārstāv šīs kredītkaršu kompānijas, maksās kredītkaršu ražotājam American Express 2,1 miljardu USD par zaudējumiem, ko nodarījusi nelegāla VISA un MasterCard konkurentu bloķēšana ASV tirgū, raksta BBC.

2004. gadā American Express iesniedza tiesā prasību pret VISA un MasterCard, kā arī to pārstāvētajām bankām, kas nepamatoti ierobežojušas American Express biznesu ASV.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kredītkaršu ražotāja American Express peļņa 2007. gada ceturtajā ceturksnī globālajā tirgū samazinājusies par 10%. Kompānija peļņas samazināšanos skaidro ar to, ka atlikti malā 274 miljoni USD, lai segtu ar kredītkaršu aizdevumiem saistītus zaudējumus, ziņo BBC.

American Express peļņa ASV tirgū samazinājās līdz 7 miljoniem USD no 473 miljoniem USD pirms gada.

Analītiķi uzskata, ka tas atspoguļo to, kā American Express lietotāji ASV cieš no augstiem ikmēneša maksājumiem par mājokļu kredītiem, augstiem rēķiniem par enerģijas piegādi un pieaugošajām pārtikas cenām.

ASV kredītkaršu kompānijas peļņa no darījumiem globālajā tirgū 2007. gada ceturtajā ceturksnī bija 831 miljons USD. Attiecīgajā laika periodā pirms gada kompānijas peļņa bija 922 miljoni USD.

Pilnu rakstu lasiet BBC.

Komentāri

Pievienot komentāru