Jaunākais izdevums

Ietekmīgais biznesa izdevums Forbes apkopojis pasaules labāk pelnošo modeļu topu.

Forbes norāda, ka supermodeļu dzīve pēdējā laikā nav palikusi vieglāka - slavenību kulta ietekmē daudzas firmas par savām reklāmas sejām izvēlas salvenības, nevis modeles. Arī mediji sekojot šai tendencei - uz ASV Vogue vāka pērn ir nokļuvusi tikai viena modele, lai gan 10 gadus atpakaļ 10 no 12 Vogue vākiem piederēja modelēm.

Tomēr tik un tā pieprasītākās modeles nopelna nopietnas summas. Sarakstā norādīta peļņa gūta pēdējo 12 mēnešu laikā. Jāpiezīmē, ka liela daļa pelnošāko modeļu ir noslēgušas līgumus ar Victoria's Secret, kas savukārt garantē to, ka topā nav tikai superkalsnas modeles.

Lūk desmit pelnošākās pasaules modeles:

1. Žizele Bundhena (Gisele Bundchen) - 33 miljoni USD

2. Keita Mosa (Kate Moss) - 9 miljoni USD

3. Heidi Klūma (Heidi Klum) - 8 miljoni USD.

4. Adriana Lima (Adriana Lima) - miljoni USD

5. Alesandra Ambrosio (Alessandra Ambrosio) - 6 miljoni USD

6. Karolina Mērfija (Carolyn Murphy) - 5 miljoni USD

7. Natālija Vodjanova (Natalia Vodianova) - 4,5 miljoni USD

8. Karolīna Kurkova (Karolina Kurkova) - 3,5 miljoni USD

9. Darja Verbova (Daria Werbowy) - 3,5 miljoni USD

10 Džemma Varda (Gemma Ward) - 3 miljoni USD.

Plašāk Forbes mājas lapā: The World's Top-Earning Models

picturegallery.2c18b540-4b84-46a4-9ace-75acfaca626b

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šovbiznesa pasauli satricinājis vēl viens mīklains modeles nāves gadījums

Kā ziņo ārzemju mediji, modeles dzīvoklis bija apzagts. „Zagļi bija nozaguši visas vērtīgās lietas, kas piederēja meitenei, tostarp PC un fotokamera,” paziņojis modeles draugs Džoels Berijs.

Zināms, ka modele uz Šanhaju devusies jūnija vidū pēc modeļu aģentūras JH Model Management ielūguma. Pēc adreses, kas bija minēta, kā firmas atrašanās vieta policija un žurnālisti šo modeļu aģentūru neatrada. Savukārt 8. jūlijā uzņēmuma mājaslapa kļuva nepieejama. Neilgi pirms tam kompānijas preses dienests paziņoja, ka garantē modeļu drošību tikai viņu darba laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

120 tūkstošu sods par melnādainu modeļu nenodarbināšanu

, 23.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Prasītāji un Sanpaulu Modes nedēļas organizatori panākuši vienošanos saistībā ar pretenzijām, ka pasākumā piedalās pārāk maz melnādainas un jauktu rasu modeles, ziņo BBC.

Saskaņā ar vienošanos ir jānodrošina, ka 10% no visām modelēm ir afrikāņu vai iezemiešu modeles.

Pagājušajā gadā tika secināts, ka tikai 8 no 344 modelēm, kuras piedalījās pasākumā, bija melnādainas. Tie ir tikai 2.3%.

Ja organizatori pārkāps vienošanos, tad tiem draud 120 000 ASV dolāru soda nauda.

Sanpaulu Modes nedēļa, kas notiks jūnijā, parasti piesaista visas pasaules uzmanību.

Lai gan aptuveni puse no Brazīlijas iedzīvotājiem ir melnādaini vai jauktu rasu, Brazīlijas melnādainās modeles atzīst, ka vienmēr ir bijis vieglāk atrast darbu citā valstī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kas notiek tad, kad no darba tiek atlaista redaktore, kura strādājusi vienā no pasaulē prestižākajiem modes žurnāliem? Viņa par to sāk rakstīt un atklāj nepatīkamu informāciju, tai skaitā to, ka modeles ēd kabatlakatiņus, lai izvairītos no izsalkuma lēkmēm.

Ilggadējā Austrālijas Vogue redaktore Kirstija Klementa (Kirstie Clements) tika atbrīvota no darba pēc tam, kad žurnālā bija nostrādājusi 25 gadus. Tagad viņa nākusi klajā ar grāmatu Vogue faktors (The Vogue Factor). Tas ir «insaidera» stāsts par to, ko patiesībā slēpj šī žurnāla spīdīgie vāki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Zviedrus šokējušas Volvo meitenes Šanhajas šovā

Lelde Petrāne, 23.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kad autoražotājs Volvo presei atklājis savu ekspozīciju šā gada Šanhajas auto šovā Ķīnā, sapulcējušos žurnālistus sagaidījušas sievietes ar nevainojamu meikapu vakarkleitās un augstpapēžu kurpēs, vēsta thelocal.se.

Zviedrijas medija žurnālists raksta, ka trūcīgi ģērbtas sievietes auto izstādēs nav nekas neparasts, bet līdz šim Zviedrijas kompānijas, piemēram, Volvo no tā esot centušās izvairīties.

Volvo ekspozīcijā modeles pārvietojušās, pozējot pie transportlīdzekļiem un pa laikam pielabojot uzklāto kosmētiku.

«Viņas ir mūsu jaunās kravas automašīnu vadītājas,» kā joku klātesošajiem žurnālistiem sacījis Volvo Trucks Āzija vadītājs Pārs Ostbergs (Pär Östberg).

Redzot, ka zviedru žurnālists nesmejas, viņš sācis skaidrot, ka šāda lieta Ķīnā šķiet populāra.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šoreiz 38 gadus vecā modele tiesāta par agresīvu uzvedību 3. aprīlī uz British Airways borta, kur viņa pamanījās sarīkot skandālu un palaist rokas.

Iemesls bija pazaudēta bagāža, kuru modele nozaudēja jaunajā terminālī Hītrovas lidostā. Pirmajās termināļa atvēršanas dienās ar traucējumiem strādāja bagāžas apstrādes iekārtas. Policisti N. Kempbelu nocēla tieši no lidmašīnas borta. Pēc aizturēšanas viņu atlaida pret ķīlu, ziņo newsru.com.

Šo ceturtdien, 29.maijā modeli izsauca uz policijas iecirkni Hītrovas lidostā, kur viņu iepazīstināja ar izvirzītajām apsūdzībām un iedeva pavēsti par ierašanos tiesā Londonas priekšpilsētā Aksbridžā 20.jūnijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

FOTO: TOP 30 pasaules pelnošākie mūziķi 2018.gadā

Zane Atlāce - Bistere, 05.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Žurnāls Forbes publicējis 2018.gada pasaules pelnošāko mūziķu sarakstu.

TOP 10 šī saraksta līderi šogad nopelnījuši kopumā 886 miljonus dolāru. 100 miljonu slieksni pārsnieguši četri mūziķi.

Pelnošāko pasaules mūziķu TOP 30 sarakstu un ienākumus skatiet galerijā!

Lasi Arī:

FOTO: Pelnošākās sievietes mūzikas industrijā 2018.gadā

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Nonākt uz kino industrijas kartes

Ilze Žaime, 25.03.2020

Dalies ar šo rakstu

Andrejs Ēķis

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Vai kino industrija ir Latvijas iespēja pasaules mērogā, kāda ir situācija valsts kino nozarē – uz šiem un citiem jautājumiem sarunā ar "Dienas Biznesu" atbild producents un režisors Andrejs Ēķis.

2019. gadā kopumā Igaunijas valdība kino industrijas atbalstam atvēlēja 10,7 milj. eiro, Lietuvas valdība – 6,4 milj. eiro, kamēr Latvijas – nepilnus 6,4 milj. eiro. Cik būtiski būtu šo budžetu palielināt, un vai tas ir izšķirošais faktors tam, cik skatīts būs vietējais kino, cik naudas ieplūdīs atpakaļ valsts kasē un kā uz mums skatīsies ārvalstu producenti, skaidro producents.

A. Ēķis kino industriju Latvijā salīdzina ar vietējo tipogrāfijas nozari. Tehniskajam personālam sokas labi – iespiedēji drukā grāmatas arī eksporta tirgum, kamēr satura veidotāju panākumi ir mazliet vājāki. "Mums ir ārkārtīgi precīzs un augsti kvalificēts darbaspēks, cilvēki, kuri runā angļu valodā un galvenais – labas filmēšanas vietas: dažādu laika posmu vēsturiskās vietas, meži. Filmu šeit var uzņemt ļoti ātri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No Baltijas valstu bankām šā gada pirmajā pusē Latvijas Hansabanka bijusi otra pelnošākā, tā dienā vidēji guvusi ap 400 000 EUR peļņu, raksta laikraksts Dienas bizness.

Interesants ir fakts, ka no pirmajām desmit pelnošākājām bankām piecas ir tieši no Latvijas. Desmit pelnošākās bankas kopā dienā pelna - 3 157 000 EUR.

2007. gada pirmā pusgada pelnošākās Baltijas bankas:

1. Hansapank EE - 1,258 milj. EUR dienā;

2. Hansabanka LV - 0,393 milj. EUR dienā;

3. SEB Vilniaus bankas LT - 0,351 milj. EUR dienā;

4. SEB Latvijas Unibanka LV - 0,237 milj. EUR dienā;

5. Bankas Hansabankas LT - 0,229 milj. EUR dienā;

6. SEB Eesti Ühispank EE - 0,199 milj. EUR dienā;

7. Rietumu Banka LV - 0,141 milj. EUR dienā;

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Stāstu stāstīšana prasa naudu

Ilze Žaime, 26.03.2020

Dalies ar šo rakstu

Foto: Ieva Leiniša/LETA

Turpinot ieguldīt kino industrijā, ieguvēji būs ne tikai dažādu nozaru pārstāvji, bet arī nākamās paaudzes, pauž "Ego Media" valdes priekšsēdētājs un producents Guntis Trekteris.

Viņš iesaka - pirms tiek veiktas papildu investīcijas ārzemju projektu filmēšanas atbalstam Latvijā, padomāt, kā nākt pretī vietējiem māksliniekiem un producentiem. Interese par pašmāju kino aug, par to liecina arī producenta jaunākā darba - spēlfilmas "Pilsēta pie upes" - apmeklējumu skaits.

LASI ARĪ: TOP 10: Pasaulē visu laiku pelnošākās filmas

Ar kādiem izaicinājumiem producentiem un kino industrijā strādājošajiem nākas saskarties Latvijā? Vai kā nelielai valstij mums šajā nozarē ir arī kādi plusi?

Es domāju, ka ir gan izaicinājumi, gan plusi. Pirmkārt, mums kā mazai valstij ir mazs tirgus. Tas attiecas gan uz finansējumu, gan arī uz darbu izplatīšanu. Izaicinājums ir savākt filmai nepieciešamo finansējumu un arī veiksmīgi to pārdot, jo tirgus ir ļoti, ļoti ierobežots.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējo divpadsmit mēnešu laikā Brazīlijas modele un kinoaktrise Žizele Bundhena spējusi nopelnīt 42 miljonus ASV dolāru un saskaņā ar žurnāla Forbs izveidoto sarakstu ir pasaules pelnošākā modele.

Nākamās pasaules pelnošākās modeles no saraksta līderes ievērojami atpaliek. Otrajā un trešajā vietā ierindojusies austrāliete Miranda Kerra un brazīliete Adriana Lima. Abas modeles divpadsmit mēnešu laikā nopelnījušas attiecīgi 7,2 un sešus miljonus ASV dolāru.

Lielbritānijas modele Keita Mosa, kura bijusi daudzu slavenu modes namu seja, Forbes sarakstā ieņem ceturto vietu un pēdējā gada laikā nopelnījusi 5,7 miljonus ASV dolāru. Pirmo piecinieku noslēdz Ķīnas modele Liu Vena, kurai aizvadītais gads ienesis 4,3 miljonus ASV dolāru. Forbes prognozē, ka L. Vena, palielinoties Ķīnas starptautiskajai nozīmei, kļūs ietekmīgāka un pieprasītāka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

FOTO: Ieskats pasaules žilbinošākajā un dārgākajā apakšveļas šovā

Zane Atlāce - Bistere, 13.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc vairāku gadu pārtraukuma Amerikas Savienotajās Valstīs uz brīdi bija nolaidušies slavenie Victoria`s Secret eņģeļi, žilbinošā šovā Ņujorkā demonstrējot jaunāko apakšveļas kolekciju.

Iepriekš šovs norisinājās Londonā, Parīzē un citviet. Šī gada modes skates centrālais objekts – dārgakmeņu krūšturis - bija aptuveni miljonu ASV dolāru vērtais krūšturis, kas veidots no 2100 Swarovski dimantiem. Krūštura tapšana ilga 930 stundas. Unikālo darinājumu prezentēja Viktorijas eņģelis Elza Hoska.

Victoria`s Secret modes skatē piedalījās pasaules slavenākās modeles, tostarp, māsas - Bella un Džidži Hadidas, Adriana Lima, Kendala Dženere, Teilore Hila, Vinnija Hārlova un citas. Tiesa brazīliešu izcelsmes modelei Adrianai Limai šī skate bija pēdējā – nespējot valdīt asaras, viņa šova laikā paziņoja par aiziešanu no tā. A.Lima bija Viktorijas eņģelis gandrīz 20 gadus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Latviešu modele Karlīna Caune izraudzīta par zīmola Elizabeth Arden reklāmas kampaņas seju

LETA, 03.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu modele Karlīna Caune izraudzīta par zīmola Elizabeth Arden nākamā gada globālās reklāmas kampaņas seju, vēsta The Moodie Report.

Elizabeth Arden parakstījis ar Cauni ekskluzīvu līgumu, kas paredz latviešu modeles dalību reklāmas kampaņās, marketinga programmās un sabiedrisko attiecību pasākumos, kā arī zīmola digitālo un sociālo mediju platformās.

«Mūsdienīga Elizabeth Arden sieviete ir kaismīga, multikulturāla personība, kurai ir aktīvs profesionāls dzīvesveids. Karlīnā Caunē mēs esam atraduši skaistu un inteliģentu jaunu sievieti, kurā iemiesojušies zīmola Elizabeth Arden ideāli,» norāda Elizabeth Arden priekšsēdētājs Skots Bītijs.

Caune sacījusi, ka ir pagodināta par noslēgto līgumu. «Man ir liels gods pievienoties šim ikoniskajam zīmolam. Es vienmēr esmu mīlējusi [šī zīmola] produktus, kā arī pašu Elizabeti Ardēnu. Viņa apsteidza savu laiku, un mani iedvesmo viņas filozofija par sieviešu dabiskā skaistuma izcelšanu. Es esmu ļoti priecīga pievienoties kopienai, kas atbalsta spēcīgas un pašpārliecinātas sievietes,» sacīja Caune.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Aristocrat Kids modeles Gabrielas dzīvesstāsts un karjera

Monta Glumane, 05.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājniecei Gabrielai Cēlājai ir tikai seši gadi, bet viņa kā bērnu modes zīmola «Aristocrat Kids» modele jau piedalījusies «Rīgas Fashion Week» un Milānas modes nedēļā.

Ar bērnu modes zīmolu «Aristocrat Kids» Gabriela uzsāka sadarbību pirms diviem gadiem. «Viņai ļoti patika skaistas kleitas un fotografēties. Es redzēju, kā viņa mēģina kombinēt apģērbu un ka tas viņai ir interesanti. Sekoju līdzi «Aristocrat Kids» aktivitātēm un pamanīju, ka viņi izsludina pieteikšanos uz fotosesiju. Pieteicāmies un Gabriela tika uz lielā kataloga pavasaris – vasara 2017 fotosesiju,» stāsta Gabrielas mamma Elīna Cēlāja.

Šobrīd Gabriela sadarbojas ar «Aristocrat Kids», bet šovasar piedalījusies arī peldkostīmu un pludmales apģērbu zīmola «Slow beachwear» modes skatē un kolekcijas mammām un meitām jeb «Mini Me» peldkostīmu fotosesijā. Gada laikā mazā liepājniece piedalās divās modes skatēs, kā arī divas reizes gadā «Aristocrat Kids» rīko jauno apģērbu līniju fotosesijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Virkne franču modes zīmolu, tostarp Christian Dior un Yves Saint Laurent, trešdien paziņojuši, ka atteiksies no pārlieku tievām modelēm.

Uzņēmumi LVMH un Kering, kam pieder vairāki desmiti zīmolu, paziņoja, ka aizliegs izmantot pieaugušo auditorijai domātām reklāmām un pasākumiem modeles, kas ir jaunākas par 16 gadiem.

Francijā maijā tika pieņemts likums, kas prasa no modelēm ārsta izziņu, kurā apliecināts, ka viņām ir laba veselība.

LVMH un Kering paziņoja, ka šajā ziņā vēlas darīt vēl vairāk, un turpmāk izmantos tikai modeles, kuru apģērba izmērs nav mazāks par 34. saskaņā ar Francijas sistēmu. Vīriešiem par minimālo robežu noteikts 44.izmērs.

LVMH un Kering ieviesušas arī citus ierobežojumus. Tostarp aizliegts pasniegt alkoholu modelēm, kas jaunākas par 18 gadiem, un noteikts, ka tik jaunām meitenēm visos pasākumos un fotosesijās nepieciešams pavadonis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Ekonomisko stāvokli var vērtēt arī pēc prostitūtu cenām un konservēto pupiņu indeksa

LETA, 29.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomikas ziņu vietne Business Insider apkopojusi neparastākos indeksus, pēc kuriem tiek novērtēts valstu ekonomiskais stāvoklis un iedzīvotāju pirktspēja.

Starp neparastajiem ekonomikas novērtēšanas rīkiem iekļuvis arī Latviešu prostitūtu indekss, kuru veido tirgus pieprasījums un piedāvājums. Uzplaukuma laikā sievietes var atrast labāku darbu, tāpēc ir mazāk prostitūtu un cenas pieaug.

Valstu ekonomisko situāciju var novērtēt arī pēc Seksīgo oficianšu indeksa, saskaņā ar kuru krogos un restorānos strādājošie pievilcīgie cilvēki liecina, ka valsts ekonomikai klājas plāni. Uzplaukuma laikos skaistules var izmantot savu izskatu, lai iegūtu labāk apmaksātu darbu, piemēram, modes industrijā vai korporatīvo pasākumu organizēšanā.

Viens no dīvainajiem ekonomikas indeksiem ir mazuļu autiņu dermatīta rādītājs, kas skaidrojams ar to, ka grūtākos laikos jaunie vecāki mēģina ietaupīt un mazulim autiņus maina retāk. Līdz ar to pieaug pieaug dermatīta ārstēšanai paredzēto krēmu pārdošanas apjoms, bet samazinās autiņbiksīšu tirdzniecība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Nākotnē katrai iekārtai būs savs digitālais dvīnis

Anda Asere, 30.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc pieciem gadiem industriālās iekārtas varētu tikt piegādātas komplektā ar programmatūru, kurā būs reālās iekārtas virtuālais dvīņubrālis, kas modelēs notiekošo vienu soli uz priekšu

«Ražošanā šobrīd valda ceturtās industriālās revolūcijas koncepcija. Notiekot kārtējai industriālajai revolūcijai, ražošanas līnijās ievietojot sensorus, var iegūt atgriezenisko saiti un uzlabot procesus. Izstrādājot jaunas iekārtas, inženieri izdomā koncepciju, modelē to virtuālā vidē datorā, jo fizikālā prototipēšana mūsdienās maksā diezgan dārgi. Inženieri modelē, kā iekārta vai process uzvedīsies reālajā pasaulē, uztaisa vairākus ciklus, lai atrastu optimālo, sāk ražošanu. Paredzu, ka pēc pieciem gadiem katra industriālā iekārta tiks piegādāta komplektā ar īpašu programmatūru, kura modelēs notiekošo vienu soli uz priekšu. Pēc desmit gadiem tas būs pat mūsu cepeškrāsnij – ieliksim kaut ko krāsnī un tā pati izdomās, kā gatavot,» lēš Mihails Ščepanskis, SIA CEnOS līdzīpašnieks. Šis uzņēmums izstrādā platformu, kas apvieno vairākus atvērtā koda rīkus. Aiz atvērtā koda stāv lielas kopienas, kas tos strauji attīsta. «Mēs tās apvienojam un no šīm divām salām veidojam vienu kontinentu. Tā kā atvērtais kods ir pieejams ikvienam, tas paver iespējas inženieriem izveidot programmatūru un izstrādāt pielāgotas tehnoloģijas, kas būtu digitālo dvīņu pamatā,» viņš skaidro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Māmiņa no Latvijas kļūst par veļas zīmola CHANGE Lingerie reklāmas seju

Dienas Bizness, 20.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šovasar starptautiskā sieviešu veļas ražotāja CHANGE Lingerie kampaņas Model for a Day jeb Modele uz dienu ietvaros latviete Elita Šahtarina ir kļuvusi par starptautiskā zīmola apakšveļas modeli un jau sākot no septembra beigām rotās jaunās sezonas reklāmas plakātus, teikts paziņojumā medijiem.

Kampaņas mērķis bija no dažādām Eiropas valstīm izvēlēties sievietes, kuras ikdienā nav modeles, un dot tām iespēju stāties profesionālu fotogrāfu priekšā, lai parādītu, ka ikviena sieviete ir neatkārtojami skaista un unikāla.

Projekts norisinājās Kopenhāgenā, kas ir zīmola mājvieta. Jaunās modeles ne tikai piedalījās profesionālā fotosesijā, bet arī visas kopā devās apskatīt skaisto pilsētu, kur redzēja gan leģendām apvīto mazo nāriņu, gan raudzījās uz pilsētas panorāmu no slavenā Tivoli parka.

Elita atklāj, ka fotosesija, lai gan noritēja visas dienas garumā, pagāja ātri un bez pūlēm, arī satraukums par pieredzes trūkumu kameras priekšā pagaisis kā nebijis, tiklīdz tā sākusies. Vispirms katras valsts modelei bijis jāpozē vienai, taču lielākais izaicinājums bija kopbilžu uzņemšana, kad visām meitenēm vienlaicīgi bija jābūt ar nevainojamām pozām un sejas izteiksmi, ko bez iepriekšējas pieredzes nav nemaz tik viegli izdarīt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tā kā vasara ir kāzu gadalaiks Db.lv Jums piedāvā ielūkoties žurnāla Forbes apkopotajā dārgāko slavenību kāzu, kā arī šķirašnās sarakstā.

Dārgākās kāzas

Pašas dārgās kāzas bijušas aktrisei Lizai Minelli un producentam Deividam Gestam. Abi apprecējās 2002. gada martā Ņujorkā, un viņu kāzas izmaksājušas 3,5 miljonus USD.

Otrajā vietā ierindojas bijušā grupas Beatles dalībnieka Paula Makartnija un modeles Heteres Milsas kāzas, kuras izmaksājušas 3 miljonus USD. Kāzas notika 2002. gada jūnijā.

Trešā vietā atrodas modeles un aktrises Elizabetes Hērlijas kāzas ar Indijas biznesmeni Arūnu Najaru. Kāzas notika 2007. gada martā, un izmaksāja 2,5 miljonus USD.

Slavenību dārgākās kāzas TOP 10:

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

[FOTOREPORTĀŽA] Investējot 3,5 miljonusGetliņi atklāj jauno siltumnīcu; grib arī eksportēt

Gunta Kursiša, 29.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ieguldot 3,53 miljonus eiro, atkritumu pārstrādes uzņēmumā SIA Getliņi Eko darbu uzsākusi otra siltumnīca. Trīskāršojot tomātu ražošanas jaudas, uzņēmums raugās arī eksporta virzienā.

Līdztekus Getliņi Eko «firmas zīmei» - lielaugļu oranžajiem tomātiem – jaunajā siltumnīcā tiek audzēti arī aveņtomāti un tumši sarkanie, Montenegro šķirnes, tomāti. Pamatā arī jaunajā siltumnīcā tiek ražoti oranžie tomāti, jo tie atšķiras un tiem tirgū nav tik daudz konkurentu. Pretēja situācija ir ar aveņtomātiem, kuru audzēšana plaši izplatīta, piemēram, Polijā. Tagad SIA Getliņi Eko vienā nedēļā tiek novākti aptuveni 200 kilogrami tumši sarkano tomātu, aptuveni divas tonnas aveņtomātu un aptuveni desmit tonnas oranžo tomātu. Tāpat jaunajā siltumnīcā tiek audzēti arī ziedi podiņos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova svētdien ASV atklātā čempionāta astotdaļfināla spēlē pret pieckārtējo Grand Slam turnīru uzvarētāju Mariju Šarapovu nodemonstrēja savu raksturu un aukstasinību, izcīnot uzvaru trīs setos un otro gadu pēc kārtas sasniedzot šo sacensību ceturtdaļfinālu.

Fotogalerija skatāma augstāk!

Sevastova grūtā cīņā, kura ilga divas stundas un 18 minūtes, svinēja uzvaru ar 5-7, 6-4, 6-2.

Turnīrā ar 16.numuru izliktā Sevastova, kura pasaules rangā atrodas pozīciju zemāk, pērn ASV atklātajā čempionātā aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, savukārt kādā no Grand Slam turnīriem viņa labāko 16 skaitā spēlēja trešo reizi karjerā, astotdaļfinālā cīnoties arī 2011.gada Austrālijas atklātajā čempionātā.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 430 WTA ranga punktus, kas viņai ļaus saglabāt vietu pasaules ranga 20 labāko skaitā arī pēc šī turnīra beigām.

Nākamajā kārtā, kurā notiks jau cīņa par pusfinālu, Sevastova tiksies ar amerikānieti Sloeinu Stīvensu, kura rangā ir 83.vietā. Stīvensa svētdien ar 6-3, 3-6, 6-1 uzvarēja vācieti Jūliju Gērgesu, kurai turnīrā bija 30.numurs, bet rangā viņa ir trīs pozīcijas zemāk.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Nevienlīdzīgā konkurence mežizstrādātājus ved uz bankrotu

Konekesko Latvija mežtehnikas tirdzniecības speciālists Einārs Šķēls, 03.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mežistrādes tehnikas tirgū pēdējā laikā vērojama satraucoša negatīva tendence – pieaug uzņēmumu skaits, kas nespēj maksāt par iegādāto tehniku un finansētājam tā ir jāatsavina. Tehnikas turētājs paliek valstij parādā PVN, savukārt valsts šā brīža kritiskajā finansu situācijā ir spiesta finansētājam atmaksāt PVN.

Kāds tad ir skatījums uz vienas no Latvijas pelnošākās nozares –mežizstrādes - turpmāko attīstību un kas mani šā brīža situācijā dara īpaši bažīgu?

15. janvārī pēc Latvijas neatkarīgo mežizstrādātāju asociācijas lūguma AS Latvijas valsts meži (LVM) struktūrvienības Apaļkoksnes piegādes direktors Andris Balodis iepazīstināja ar savu redzējumu par 2009.gada LVM darbību un nozares attīstību kopumā.

Līdzās visnotaļ interesantajam apskatam par situāciju pasaules tirgos neizpratni raisīja Baloža kunga prezentācijā minētais fakts, ka visi aprēķini par LVM struktūrvienības Apaļkoksnes piegādes darbību 2009.gadam balstīti, pieņemot, ka kokmateriālu bāzes cena ir nulle. Tas liekas dīvaini un manā skatījumā nepareizi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV otras lielākās naftas kompānijas un pasaules astotās pelnošākās kompānijas Chevron peļņa šā gada trešajā ceturksnī samazinājusies līdz 3,72 miljardiem USD no 5,02 miljardiem USD 2006. gada attiecīgajā periodā, ziņo Associated Press.

Peļņas zaudējumi skaidrojami ar ASV noteiktajiem ierobežojumiem naftas ražošanā.

Piektdien, 2. novembrī, kompānijas akciju cena nokritās par 0,44 USD līdz 88,60 USD.

Chevron apgrozījums šā gada trešajā ceturksnī bija 55,17 miljardi USD, kas ir par 960 miljoniem USD vairāk nekā 2006. gada attiecīgajā periodā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Kā tehnoloģijas palīdz investīciju instrumentus padarīt pelnošākus

Kārlis Purgailis, “CBL Asset Management” valdes priekšsēdētājs, 24.09.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bezrūpīgā attieksme pret uzkrājumiem 2. pensiju līmenī, kurus lielākoties cilvēki neasociē ar savu tiešo uzkrājumu, parasti mainās krīzes un ekonomisko satricinājumu brīžos, un Covid-19 nav izņēmums.

Pandēmijas izraisītais tirgus kritums šī gada pavasarī bija lielākais kopš 2008. gada, taču tai pašā laikā atgūšanās periods viens no īsākajiem. Tas ir veicinājis interesi – kāpēc kādam ieguldījumu plānam klājas ievērojami labāk, kur un kā nauda tiek ieguldīta, kāds no tā ieguvums pašam un ekonomikai?

Viens no lielajiem jautājumiem, ko sev uzdod ieguldījumu fondu un pensiju uzkrājumu pārvaldnieki, ir pareizākās jeb pelnošākās ieguldījumu stratēģijas izvēle. Protams, vienkārša atbilde uz šo jautājumu nav atrasta, jo ir atkarīga no daudziem un dažādiem apstākļiem, tomēr pamatā viss sākas ar divām filozofijām jeb ieguldījumu pārvaldīšanas pamata stratēģijām – pasīvo un aktīvo.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

FOTO: Pelnošākās sievietes mūzikas industrijā 2018.gadā

Zane Atlāce - Bistere, 20.11.2018

10. Britnija Spīrsa, amerikāņu dziedātāja, dziesmu tekstu autore, dziesmu producente, dejotāja un aktrise

Nopelnījusi: 30 miljonus dolāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Žurnāls Forbes paziņojis 2018.gada pelnošākās sievietes mūzikas industrijā pasaulē.

Kuras pasaules mūziķes šogad pelnījušas visvairāk un cik lielas summas tās ir - skatiet galerijā!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jauno 2010. gadu pasaules finanšu-ekonomiskā sabiedrība sagaidīja ar īstu atvieglojuma sajūtu un optimismu. Pagājušajā 2009. gadā galvenajiem finanšu tirgiem beidzot izdevās atjēgties pēc trieciena, ko tiem nodarīja visā pasaules vēsturē lielākā finanšu krīze.

2009. gadā pasaules akciju tirgū cenas kompensēja lielāko 2008. gada zaudējumu daļu (sk. tabulu). Obligāciju tirgum 2009. gadā izdevās kompensēt gandrīz visus ciestos zaudējumus, jo šeit cenas atgriezās pie pirmskrīzes līmeņiem. Bet pasaules banku sistēma, kaut arī vēl joprojām ir stipri ievainota (un nav pilnīgi atguvusi savas funkcijas, īpaši kreditēšanas sfērā), vairs nestāv uz sabrukuma robežas. Lai arī krīze turpināja izdarīt triecienus uz šo sistēmu arī 2009. gadā – Amerikā vien gada laikā bankrotēja 140 bankas (salīdzinot ar tikai 25 bankām 2008. gadā) – tas nespēja satricināt sistēmas pamatus.

2008. gadā beigās pasaules vadošo valstu vadību paustā apņemšanās glābt sistēmu veidojošās bankas tika izpildīta - pat neskatoties uz glābšanas izmaksām. Pēc visa spriežot, šis lēmums bija pareizs. Iespējams, tieši tas ļāva izvairīties no 1929. gadam līdzīga ekonomiskā haosa pasaules mērogā. Pateicoties lielam valsts atbalstam un citām nozarēm, nacionālo ekonomiku lielākā daļa 2009. gada otrajā pusē atgriezās pie izaugsmes. Un kaut arī pasaules IKP 2009. gadā tomēr zaudēs ap 1% (pirmo reizi pēc Otrā pasaules kara), pozitīvas tendences ir acīmredzamas.

Komentāri

Pievienot komentāru