Jaunākais izdevums

Pētījums par televīzijas skatīšanās ieradumiem Latvijā atklāj, ka lielākajai daļai aptaujāto ir grūti pateikt, kurš ģimenē atbild par TV pulti, bet 39% domā, ka abi dzimumi ir vienlīdzīgas proporcijās.

12% par pults «saimnieku» uzskata vīrieti. Interesanti, ka vīriešus par pults «turētājiem» vairāk atzīst tieši sievietes, nevis paši kungi.

Vienlaikus pētījums parāda, ka 70% iedzīvotāju TV raidījumus, ko skatīties, neplāno un TV skatās pēc situācijas un konkrētā piedāvājuma. Tomēr 18% respondentu norāda, ka savlaicīgi plāno TV vakarus, bet 11% visai bieži sanāk strīdēties ar saviem mājiniekiem par to, ko skatīties. Pētījums veikts pēc «VIASAT Latvija» pasūtījuma un to veica eSample un Media Contacts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pabeidz Liepājas metalurgā notikušā nelaimes gadījuma izmeklēšanu; policija lems par kriminālatbildību

Lelde Petrāne, 28.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts darba inspekcija pabeigusi nelaimes gadījuma, kas notika š. g. 18. janvārī un kurā dzīvību zaudēja divi uzņēmuma Liepājas metalurgs nodarbinātie, izmeklēšanu.

Notikumi elektrotēraudkausēšanas ceha (turpmāk – ETKC) ražotnē 2012. gada 18. janvārī risinājušies sekojoši. Pēcpusdienā ETKC vadītāja vietniekam piezvanījis 4. brigādes maiņas vadītājs un informējis par tehnisku problēmu ar elektrokrāsns erkera vāku. Plkst. 13:50 ETKC vadītāja vietnieks piezvanījis ETKC elektrokrāsns, kausa krāsns iecirkņa mehāniķim (turpmāk – mehāniķis) un devis uzdevumu noskaidrot vāka konstruktīvās nepilnības. Konkrēti norādījumi par uzdevuma izpildes laiku mehāniķim netika doti.

Pēc plkst. 14.00 mehāniķis kopā ar elektrotēraudkausēšanas ceha konstruktoru (turpmāk – konstruktors) bija gājuši garām metālkonstrukciju atslēdzniekam, kurš tai brīdī atradies uz darba laukuma, netālu no elektroloka krāsns vadības pults.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunais Samsung QLED sērijas televizors Q8C ir tik spilgts, ka spēj izgaismot palielu istabu

Pēc iepazīstināšanas ar LCD, LED, OLED, 4K, 3D un zem citiem akronīmiem paslēptām tehnoloģijām televizoru ražotāji atkal sagādājuši iespēju apgūt jaunu burtu kombināciju. Samsung šopavasar nāca klajā ar jaunu sēriju – QLED. Sēriju, kuras redzamākais pienesums ir neparasti košs ekrāns. Nu tik ļoti, ka to varētu izmantot lampas vietā istabas izgaismošanai.

QLED ir interesants iepriekš iepazītu tehnoloģiju hibrīds. Tajā izmantots kvantu punktu tehnoloģijā veidots LCD jeb šķidro kristālu panelis, kam pievienots LED aizmugurgaismojums. Kvantu punktu displejs sastāv no kristāliem, kas ir mazāki par vienu desmittūkstošo daļu no cilvēka mata diametra un īpaši aktīvi absorbē un izstaro gaismu, pārvēršot to gandrīz jebkurā optiskā spektra krāsā. Sērijā ietilpst līderis Q9F, vidējais brālis Q8C un divi jaunākie Q7F un Q7C. Pēdējie burti nosaukumos informē, vai modelis ir ar plakanu (Flat) vai ieliektu ekrānu (Curved). DB rīcībā nonāca labākais no sērijas ieliektajiem modeļiem – Q8C ar 55 collu ekrānu

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung jaunākās paaudzes virtuālās realitātes iekārtu Gear VR papildinājis ar plaukstā turamu vadības pulti

Aizritējis pusotrs gads, kopš pasaulē lielākais mobilo viedierīču ražotājs Samsung laida tautās pirmās masu tirdzniecībai paredzētās pašu izgatavotās virtuālās realitātes brilles. Tolaik tirgū bija manāms optimistisks satraukums, ka salīdzinoši lētās Gear VR varētu iedot pamatīgu spērienu snaudošajai daudzsološajai izklaides sfērai. Lai arī zināms progress ir novērojams, kopumā ar virtuālās realitātes iedzīvināšanu masās nav veicies tik labi, kā varētu vēlēties. Tādēļ Samsung atkal mēģina uzkurināt patērētāju interesi, laižot klajā Gear VR 2 jeb virtuālās realitātes briļļu otro paaudzi.

Dizains

Uzreiz jāapbēdina visi, kuri gaidīja kaut ko jaunu, neredzētu un revolucionāru. Gear VR 2 pamatvilcienos ir priekšgājēja klons. Tāda pat ar elastīgām saitēm uz galvas uzliekama plastmasas kastīte, kurā var ievietot kādu no pēdējo trīs gadu Samsung flagmaņu sēriju telefoniem. Brilles joprojām ir diezgan masīvas. 20 centimetrus platas, gandrīz 10 augstas un 12 centimetrus izvirzītas uz priekšu. Vienas pašas tās sver 345 gramus, bet ar ievietotu tālruni svars pārsniedz puskilogramu. Lai korpuss turētos pie sejas pietiekami stingri, siksnas jāpievelk diezgan cieši. Te glābj apmaļu mīkstā auduma apdare, kas pasargā no plastmasas iespiešanās ādā. Tomēr pat ar visu to brilles nav gluži tik ērtas, lai skraidītu pa istabu un fiziski līdzdarbotos virtuālās pasaules izklaidēs. Taisnības labad jāsaka, ka pagaidām pieejamais saturs paredz minimālas lietotāja kustības – grozīt visapkārt galvu, sasvērties, ietupties, pastiepties. Tas arī viss. Sapņi par īstu virtuālo realitāti, kurā var jozt pa tukšu laukumu un mānīt sevi ar domu, ka apkārt ir pasaules sporta zvaigznes, visādi mošķi vai citi spēļu varoņi, jāatliek uz tālāku nākotni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

DJI industriālais drons Mavic 2 Enterprise DUAL prot ne vien fotografēt, bet arī mērīt temperatūru, meklēt cilvēkus un skaļi skandēt paziņojumus

Dronu invāzija tirgū dāvājusi katram interesentam – iepriekš parastam cilvēkam teju nepieejamu iespēju nofotografēt sevi un īpašumu no putna lidojuma. Tomēr ierobežotā funkcionalitāte, būtībā ļaujot vien fotografēt un filmēt, kā arī aizvien stingrākie ierobežojumi lidināties virs apdzīvotām vietām padara bezpilota lidaparātus patērētājiem mazāk pievilcīgus. Viens no populārākajiem ražotājiem DJI uz izmaiņām noreaģēja, sarūpējot patērētājiem jauno Mavic 2 modeli Enterprise DUAL komplektācijā. Tas primāri paredzēts glābšanas dienestiem, taču radīs pielietojumu citās nozarēs un būs interesantāks arī uzņēmumiem, kuri neaizraujas ar vizuālo materiālu veidošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai LG OLED televizoru 55E8 noturētu vertikālā stāvoklī, statīvā tiek iespiests vienīgi puscentimetru biezs, caurspīdīgs stikls

Jaunākās paaudzes televizori unikālas identitātes meklējumos pamanījušies pārsteigt ar daudzveidīgiem dizaina risinājumiem – taisni un ieliekti paneļi, savdabīgi statīvi, atteikšanās no vadu jūkļa un pat ekrānā iestrādāti skaļruņi. Kad šķiet, ka viss jau ir redzēts, ražotāji atkal piedāvā kaut ko tādu, no kā izbrīnā ieplešas acis. Tieši tādas sajūtas pārņēma, izpakojot LG jauno OLED tālrādi 55E8. Televizoru, ko faktiski veido divas stikla loksnes.

Viena no šā brīža karstākajām tēmām tehnoloģiju pasaulē ir ekrāni ar pēc iespējas plānāku, neuzkrītošāku rāmi. LG OLED 55E8 šajā ziņā ir gājis ļoti tālu, jo tam vispār nav rāmja. Televizors būtībā ir divas kopā sastiprinātas puscentimetru biezas stikla loksnes bez jebkādām apmalēm. Stikls no malas līdz malai. Aizmugurējai loksnei piestiprināta salīdzinoši neliela plastmasas kaste, kurā atrodas ierīces «smadzenes», pieslēgvietas un skaļruņi. Piecus centimetrus biezais korpuss aizņem vien pusi no 55 collu teritorijas un no priekšpuses nemaz nav redzams.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģijas DJI drons Mavic Pro ar iebūvētu 4K kameru ir vienlaikus kompakts un funkcijām bagāts

Par iespēju pavērot pasauli no putna lidojuma cilvēki sapņojuši jau kopš aizvēsturiskiem laikiem. Līdz ar komerciālo avioreisu ieviešanu mūsdienās teju ikviens zinātkārs cilvēks šo sapni ir piepildījis, taču iespēja paraudzīties uz sevi no augšas lielai daļai joprojām ir kaut kas jauns. Diezgan droši var prognozēt, ka arī šis baltais plankums tiks aizkrāsots, bezpilota lidaparātiem kļūstot aizvien pieejamākiem.

Tā dēvēto dronu klāsts pasaulē strauji pieaug, tirgū ienākot aizvien jauniem spēlētājiem. Tā rezultātā pat ļoti kvalitatīvi produkti vairs maksā aptuveni tikpat, cik labākie viedtelefoni. Pēdējo klāstā ir arī daudzsološais prominentā ražotāja DJI lidaparāts Mavic Pro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Ekrāns kā milzu skaļrunis

Jānis Vēvers, 01.09.2017

Samsung QLED Q8C

65 collu Ultra HD izšķirtspējas LCD ekrāns ar LED aizmugurgaismojumu veidots kvantu punktu tehnoloģijā, katram punktam pārvēršot gaismu teju jebkurā optiskā spektra krāsā. Pieslēgvietām atvēlēts One Connect bloks, bet vadībai – askētiska pults. Televizors sver 30,2 kilogramus un maksā ap 3800 eiro.

Meklē Lattelecom veikalos un www.lattelecomveikals.lv

https://www.lattelecomveikals.lv

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmais Sony izgatavotais OLED tehnoloģijas lielizmēra televizors priecē ar sulīgām krāsām un no ekrāna plūstošu skaņu

Japānas uzņēmums Sony jau gandrīz pirms desmit gadiem sāka ķircināt patērētājus ar ziņām par progresu organisko gaismu izstarojošo diožu jeb OLED tehnoloģijas attīstībā. Beidzot tam izdevies tikt līdz pietiekami lieliem paneļiem, kuru izgatavošanas izmaksas gan joprojām ir augstas, taču «pa zobam» jau lielākai saujiņai potenciālo lietotāju. Tā ceļu pie pircējiem šovasar sākusi Sony pirmā lielizmēra OLED televizoru sērija A1.

Kā jau inovatīvām ierīcēm pienākas, A1 cenšas atstāt neizdzēšamu iespaidu ar itin visu, ieskaitot izmēru. Mazākais sērijas modelis ir ar 55 collu ekrānu, bet lielākais, DB rīcībā pabijušais, – ar 65 collu jeb 165 centimetru paneli.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtā daļa no šajā gadā If reģistrētām auto zādzībām vai to mēģinājumiem veikti, izsekojot automašīnu un kopējot automašīnas signalizācijas pults signālu vai neitralizējot imobilaizeru kādā publiskā vietā, lai vēlāk, visbiežāk nakts laikā, netraucēti aizdzītu noskatīto auto no stāvvietām vai māju pagalmiem.

Par to liecina If Apdrošināšanas statistika. Tādēļ If aicina – neatstājiet bez ievērības signalizācijas pults šķietamu «niķošanos»- nenostrādāšanu uzreiz, atstājot auto stāvvietā, pie lielveikala, auto mazgātuvē vai citā publiskā vietā.

If Apdrošināšanas KASKO produkta vadītājs Kaspars Duburs brīdina: «Noteikti pārvietojiet auto citā stāvvietā, ja to aizslēdzot signalizācija neieslēdzas ar pirmo reizi – šķietami «niķojas» - pilnīgi iespējams, ka netālu ir auto zagļi, kuri skenē Jūsu auto signalizācijas kodus, neļauj Jums ieslēgt auto signalizāciju vai neitralizē pretaizdzīšanas imobilaizeru. Protams, KASKO apdrošināšana sedz šādu zādzību radītos zaudējumus, taču vienmēr klientiem līdzi nāk virkne pārdzīvojumu, negatīvu emociju, praktiskās dzīves sarežģījumu un zaudētas privātās lietas, ko nav iespējams atgūt.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aizturēts vīrietis aizdomās par 21 kanalizācijas šahtas vāku zādzību

Lelde Petrāne, 24.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vakar, 23.septembrī, Rīgas policijas darbinieki, pateicoties kādam vērīgam iedzīvotājam, aizturēja agrāk sodītu vīrieti, kura automašīnā atrada 21 kanalizācijas šahtu vāku.

Svētdien agri no rīta Rīgas policisti devās uz izsaukumu Maskavas ielā, kur iedzīvotājs ziņoja par kādu aizdomīgu vīrieti, kurš zogot kanalizācijas šahtu vākus. Policijas darbinieki pēc aculiecinieka norādēm pārmeklēja teritoriju un pamanīja aizdomīgo automašīnu.

Likumsargi aizturēja 1981.gadā dzimušu vīrieti, kura automašīnā atrada 21 čuguna kanalizācijas vāku. Viņš jau agrāk sodīts par dažādiem likumpārkāpumiem.

Pret aizdomās turēto vīrieti sākts kriminālprocess par zādzību. Policija turpina izmeklēšanu, lai noskaidrotu sīkākus notikuša apstākļus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Policija meklē vīrieti, kurš ar interneta iepazīšanās sludinājumu palīdzību satiekas ar sievietēm, iegūst viņu uzticību un vēlāk apzog.

Ir aizdomas, ka vīrietis šādā veidā varētu būt apkrāpis vairākas sievietes no dažādām Latvijas pilsētām. Policija lūdz atsaukties ikvienu, kam ir zināma attēlā redzamā vīrieša atrašanās vieta.

Kā informē Valsts policija, šā gada marta beigās Valsts policijas Rīgas reģiona Latgales iecirknī vērsās kāda sieviete, ziņojot, ka ar internetā viņa iepazinusies ar kādu vīrieti. Ar iepazīto vīrieti viņa apmeklējusi kino, bet nākamajā dienā satikusies vēlreiz un vakarā vīrieti uzaicinājusi pie sevis ciemos. Nākamajā rītā pēc vīrieša aiziešanas cietusī sieviete konstatēja, ka viņai ir nozagta somiņa ar naudu, dokumentiem un mobilo tālruni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gada sākumā Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) darbinieki Ziepniekkalnā aizturējuši kādu vīrieti, kurš pēc policijas rīcībā esošās informācijas piegādājis nelegālās cigaretes realizācijai Rīgas Centrāltirgū. Tāpat netālu no centrāltirgus aizturēts vēl viens ar viņu saistīts tirgonis.

VP ENAP darbinieku redzeslokā nonāca kāds 1976.gadā dzimis vīrietis. Policistu rīcībā esošā informācija liecināja, ka vīrietis piegādā nelegālās cigaretes tirgotājiem, kas vēlāk tās realizē Rīgas Centrāltirgus teritorijā.

Šā gada 29.janvārī ENAP darbinieki Rīgā, Ziepniekkalnā vīrieti aizturēja brīdī, kad viņš kārtējo reizi gatavoja nelegālo tabakas izstrādājumu sadali starp divām Mercedes Benz markas automašīnām autostāvvietā Ozolciema ielā. Pārbaudes laikā konstatēts, ka automašīnās kopā bijis 50 600 nelegālo cigarešu. Starp atsavinātajām cigaretēm visvairāk bija Premjer un Winston markas cigaretes, taču netrūka arī citu marku cigaretes – Kiss, NZ, Queen, Fest, Minsk un Bayron.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jaunieši nogalina vīrieti un sadedzina viņa automašīnu

Lelde Petrāne, 09.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policija janvāra sākumā aizturēja trīs jaunus vīriešus, kuri mantkārīgos nolūkos nogalināja automašīnas īpašnieku, vēlāk viņa līķi paslēpjot mežā un sadedzinot automašīnu. Uzsākts kriminālprocess par slepkavību, liecina Valsts policijas sniegtā informācija.

Decembra nogalē Siguldas iecirknī ar iesniegumu vērsās kāda sieviete, kura ziņoja par to, ka pazudis viņas brālis. Sieviete policijai pastāstīja, ka pēdējo reizi viņu redzējusi 25. decembra vakarā Vangažos, bet pēc tam vairākas dienas neviens nebija ne redzējis, ne varējis sazināties ar vīrieti. Policijas darbinieki uzsāka 1979. gadā dzimušā vīrieša meklēšanu.

Izmeklēšanas laikā policisti saņēma informāciju, ka Allažu pagastā tika atrasta sadegusi pazudušā vīrieša automašīna BMW, tomēr automašīnas saimnieks neatradās ne automašīnā, ne tās tuvumā. Turpinot izmeklēšanu, policisti noskaidroja, ka vīrieša pazušana, iespējams, saistīta ar noziedzīgu nodarījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Aldaris par 75 tūkstošiem rada Saimnieku alu

Lelde Petrāne, 10.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aldaris radījis jaunu alus šķirni - Saimnieku alus, kas papildinās Aldara Tradicionālo kolekciju.

Turpmāk Tradicionālajā kolekcijā tikšot iekļauts arī Aldaris Luksus, kas ieguvis jaunu vizuālo tēlu.

Aldaris Saimnieku alus esot klasisks saldenas garšas alus. Alum esot sava īpaša garšas buķete, kas panākta, pievienojot karameļu iesalu un aromātiskos apiņus. Tādējādi alum ir saldena garša un tikai šim alum raksturīgs karameļu tonis. Šis alus ir viegls (4.2%) un maz gāzēts.

Aldara Tradicionālo kolekciju turpmāk veidos Dūmaku, Muižnieku, Luksus un Saimnieku ali.

Saimnieku alus ieviešanā Aldaris ir investējis aptuveni 75 tūkstošus latu, bet kopumā uzņēmums Aldara Tradicionālajā kolekcijā ir ieguldījis 275 tūkstošus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Swedbank līzings un What car.lv kopīgi veidotā aptauja liecina, ka Latvijā izteikti dominē mazlietotu un lietotu auto tirgus. Aptuveni 80% potenciālo auto pircēju iegādātos šādus auto. PĒTĪJUMS: 80 % gadījumos interese ir par mazlietotu auto iegādi

Aptaujājot 1443 respondentus, iegūtie rezultāti uzrāda, ka interese par auto iegādi tirgū joprojām ir. Izteikta tendence pircēju motivācijā un kritērijos - absolūts racionālu motīvu pārsvars pretstatā līdzšinējiem gadiem. Līdz ar to šīm jaunām pieprasījuma tendencēm pakāpeniski nepieciešams pielāgoties arī auto tirgum.

Kas Jūs šobrīd mudinātu iegādāties auto?

SAGATAVE PĒTĪJUMS: 80 % gadījumos interese ir par mazlietotu auto iegādi SAGATAVE PĒTĪJUMS: 80 % gadījumos interese ir par mazlietotu auto iegādi

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aptuveni trešdaļa jeb 35% uzņēmēju pasaulē plāno pēc Covid-19 pandēmijas darbinieku atgriešanos pilnībā klātienes darbā, liecina auditorkompānijas EY (agrāk "Ernst & Young") jaunākais nākotnes darba vides pētījums "2021 EY Work Reimagined Employer Survey", kurā noskaidrots darba devēju viedoklis par darba procesu organizāciju pēc pandēmijas krīzes.

Pētījums parāda darba devēju un darbinieku viedokļu atšķirību, jo EY darba ņēmēju pētījums iepriekš parādīja, ka pat 88% darbinieku vēlētos elastīga darba iespējas pēc pandēmijas.

EY pētījums parāda arī citas viedokļu atšķirības starp darba devējiem un darbiniekiem, piemēram, 72% darba devēju uzskata, ka darba kultūra uzņēmumā pandēmijas laikā ir uzlabojusies, kamēr tam piekrīt vien 48% darba ņēmēju. Tāpat arī 82% darba devēju uzskata, ka produktivitāti šobrīd ir iespējams mērīt arī attālināti. Tam piekrīt 67% darbinieku.

Līdztekus arī 51% darba devēju vēlas samazināt ar uzņēmējdarbību saistītu ceļojumu apjomu, taču 66% darbinieku vēlētos biznesa braucienu atsākšanos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes(RRP) darbinieki pagājušajā nedēļā aizturējuši divus vīriešus aizdomās par krāpšanām. Noskaidrots, ka vīrieši piedāvājuši naudas aizdevumus līdz pieciem tūkstošiem latu, taču potenciālie klienti apkrāpti, informē VP.

Izmeklējot kriminālprocesu, kas bija sākts par iespējamu krāpšanu, policisti noskaidroja, ka cietušie, vēloties saņemt naudas aizdevumu, atsaukušies uz sludinājumiem, kas bija ievietoti vairākās Latvijas interneta vietnēs un dažos laikrakstos. Sludinājumos tika piedāvāti naudas aizdevumi no 500 līdz pieciem tūkstošiem latu.

Aizdevuma saņemšanai bija nosacījums, ka pirms tam jāsamaksā nauda par dokumentu nokārtošanu un jāiemaksā drošības nauda, taču, kad cietušie aptuveni simt latu lielos maksājumus bija veikuši, aizdevumu viņi nesaņēma.

Brasas iecirkņa darbinieki nonāca uz pēdām diviem vīriešiem, kurus pagājušajā nedēļā aizturēja. Pirmo 18. jūlijā aizturēja kādu 1984. gadā dzimušu vīrieti, taču divas dienas vēlāk aizturēja otru – 1973. gadā dzimušu vīrieti. Neviens no abiem vīriešiem nav agrāk tiesāts un abiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policija aizturējusi jaunu vīrieti, kurš, izmantojot kādu sludinājuma portālu, pārdevis viltotas biļetes uz grupas A-ha koncertu, kas paredzēts rītvakar, 15.martā. Policijai ir pamatotas aizdomas, ka aizturētais pārdevis vairākas viltotas biļetes, tādēļ aicina atsaukties iespējamās cietušās personas.

Marta sākumā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Brasas iecirknī vērsās kāds vīrietis, kurš informēja par aizdomīgu pirkumu. Proti, viņš sludinājumu portālā atradis personu, kura pārdod biļetes uz grupas A-ha koncertu. Abi vīrieši satikušies un cietušais iegādājies divas koncerta ieejas biļetes, par katru samaksājot 35 eiro. Tikai pēc biļešu iegādes cietušajam pirkums šķitis aizdomīgs, tādēļ viņš nolēmis vērsties policijā.

Apstrādājot iegūto informāciju, Brasas iecirkņa policisti konstatēja, ka iegādātās biļetes ir ar viltotiem sērijas numuriem. Piektdien, 11. martā, likumsargi aizturēja 1992. gadā dzimušu vīrieti, kurš tobrīd mēģināja pārdot vēl divas ieejas biļetes uz konkrēto koncertu. Aizturētais atzina savu vainu noziegumā, un šobrīd ir uzsākts kriminālprocess par krāpšanu nelielā apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Vīrietis uzdodas par Latvijas Gāze darbinieku un apzog mājokļu saimniekus

Lelde Petrāne, 16.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

11. maijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kurzemes iecirkņa kriminālpolicisti aizturējuši vīrieti, kurš, uzdodoties par AS Latvijas Gāze darbinieku un vienā gadījumā - par policijas darbinieku, iespējams, iekļuvis svešos dzīvokļos un apzadzis iedzīvotājus. Par zagļa upuriem kļuvuši cilvēki gados.

Valsts policijas rīcībā nonāca informācija par kādu vīrieti, kurš maija sākumā Imantā apzadzis vairākas personas. Vīrietis devies uz svešiem mājokļiem un, lielākoties uzdodoties par AS Latvijas Gāze darbinieku, kuram esot jāpārbauda gāzes skaitītāju rādījumi, iekļuvis īpašumā. Vienā no epizodēm vīrietis stāstījis, ka esot policijas darbinieks. Brīdī, kad dzīvokļu saimnieki nebija blakus, svešinieks pārmeklēja dzīvokļus un nozaga naudu.

Krāpniekam nav bijuši dokumenti, kas apliecinātu, ka viņš strādā minētajā iestādē. Iedzīvotāji viņu ielaiduši mājokļos savas neuzmanības dēļ.

Valsts policija noskaidroja, ka noziegumus, iespējams, izdarījis 1980. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš sodīts par krāpšanām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicija aizdomās par krāpšanām saistībā ar auto riepu piegādi un pirkšanu aizturējusi 1983. gadā dzimušu vīrieti. Vīrietis pārdošanas pakalpojumus piedāvājis mājaslapā ksriepas.lv, bet kā pircējs uzdevies par Lietuvas uzņēmuma UAB Sentauras pārstāvi. Policija aicina atsaukties cietušos.

Šī gada 6. aprīlī Rīgas reģiona Kriminālpolicija aizdomās par krāpšanu aizturējusi 1983. gadā dzimušu vīrieti. Aizturētais vīrietis bija izveidojis mājas lapu ksriepas.lv, kurā piedāvāja klientiem iegādāties auto riepas. Pērkot auto riepas, no klientiem pieprasīta priekšapmaksa, kas bija jāpārskaita uz fiktīva uzņēmuma SIA Autopartners kontu. Pēc priekšapmaksas saņemšanas vairākos gadījumos klientiem solītā prece netika piegādāta, kā arī netika atgriezta samaksātā nauda.

Tāpat policijai zināms, ka vīrietis apmeklējis auto tirdzniecības vietas Latvijā, kur norādījis, ka pārstāv Lietuvas uzņēmumu UAB Sentauras. Izmantojot viltotu uzņēmuma zīmogu, vīrietis iegādājās riepas, kurām netika piemērots pievienotās vērtības nodoklis. Arī te vairākos gadījumos vīrietis apmaksu par riepām neveica, kā arī Latvijas uzņēmumiem nācās pievienotās vērtības nodokli samaksāt viņa vietā, jo riepas netika izvestas ārpus Latvijas Republikas, bet tika realizētas Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas policisti pēdējo dienu laikā aizturējuši divus tā saucamos telefonkrāpniekus, abi krāpnieki aizturēti brīdī, kad ieradušies pēc naudas un policistiem izdevies atgūt 4300 latus, ko vīrieši izkrāpuši.

Policija lūdz atsaukties ikvienu, kurš ir cietis no attēlos redzamajiem vīriešiem, kuri pārsvarā mēģinājuši apkrāpt krieviski runājošus sirmgalvjus.

Pagājušās nedēļas sākumā kādai 1936. gadā dzimušai sievietei uz viņas stacionāro tālruni piezvanīja kāds vīrietis, apgalvojot, ka viņas mazdēls ir notriecis cilvēku un nepieciešama nauda, lai mazdēlu neieliktu cietumā. Cietusī noticēja zvanītājam un piedāvāja samaksāt 1250 latu. Pēc brīža pie cietušās durvīm zvanīja kāds vīrietis un paņēma no viņas naudu, taču mirkli vēlāk Rīgas Kriminālpolicijas darbinieki vīrieti aizturēja un atguva samaksāto naudu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Policisti Rīgā atsavina 3,6 miljonus nelegālo cigarešu un 2,5 tonnas nelegālā alkohola

Žanete Hāka, 05.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (VP RRP) Kriminālpolicija bija saņēmusi informāciju par personu, kura, iespējams, tirgo nelegālās cigaretes. Pārbaudot informāciju, Kriminālpolicija sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju Rīgā, Mālu ielā aizturēja 1961. gadā dzimušu vīrieti, kurš savā garāžā uzglabāja 3,593 miljonus cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markām, informē VP.

Veicot sankcionētu kratīšanu vīrieša dzīvesvietā, policisti atrada un atsavināja vēl 11 940 nelegālās cigaretes.

1961. gadā dzimušais vīrietis tika aizturēts un ievietots izolatorā. Pret vīrieti ir uzsākts kriminālprocess par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvadāšanu vai realizāciju, ja tas izdarīts lielā apmērā. Par šādu noziegumu aizturētajam var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Imantas pedofila lietu nodod kriminālvajāšanai; atklātas vēl divas noziegumu epizodes

Dienas Bizness, 29.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policija noslēgusi izmeklēšanu kriminālprocesā pret vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par dzimumnoziegumu izdarīšanu pret mazgadīgām meitenēm Pārdaugavā. Izmeklēšanas laikā policija noskaidrojusi vēl divas noziegumu mēģinājumu epizodes, ko izdarījis aizdomās turētais vīrietis, informē, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākais speciālists.

Tāpat, noskaidrojot jaunu informāciju, ir uzsākta vēl viena vajāšanai pagaidām nenodota lieta, kas saistīta ar diviem Imantas pedofila uzbrukumiem mazgadīgām meitenēm.

Pagājušā gada augustā policija aizturēja 20 gadus vecu vīrieti par smagiem dzimumnoziegumiem pret mazgadīgām meitenēm daudzdzīvokļu namu kāpņutelpās Imantā un Zasulaukā. Šobrīd Rīgas reģiona Kriminālpolicija ir savākusi nepieciešamos pierādījumus un liecības, un pagājušajā nedēļā lieta nodota kriminālvajāšanai Rīgas tiesas apgabala prokuratūrā.

Ar kriminālprocesa ietvaros veiktās ekspertīzes slēdzienu aizdomās turētais vīrietis ir atzīts par pieskaitāmu. Viņš sadarbojies ar izmeklēšanu un sniedzis liecības par izdarītajiem noziegumiem. Izmeklēšanas laikā policija noskaidroja vēl divas noziegumu mēģinājumu epizodes, kas notikušas 2014. gada rudenī. Vīrietis līdzīgā veidā mēģinājis veikt seksuāla rakstura darbības ar mazgadīgām meitenēm, taču tas viņam nav izdevies.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Policijas aizturēts auto apzadzējs cenšas izvairīties no atbildības, uzdodoties par brāli

Lelde Petrāne, 16.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonakt Valsts Policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes(RRP) Ķengaraga iecirkņa darbinieki aizdomās par automašīnu spogulīšu zādzību aizturējuši kādu vīrieti. Viņa personiskajās mantās policisti atraduši 49 spogulīšus un citas, iespējams, zagtas mantas, liecina medijiem sniegtā informācija.

Šonakt pulksten 2.30 VP RRP Ķengaraga iecirkņa darbinieki, patrulējot uz Lokomotīves ielas, pamanījuši kādu vīrieti, kurš tajā brīdī rosījās gar vienu ielas malā novietoto automašīnu. Policijas darbinieki nekavējoties vīrieti aizturējuši un nogādājuši iecirknī.

Vēlāk iecirknī, pārbaudot aizturētā vīrieša somas, policisti tajās atraduši 49 automašīnu atpakaļskata spogulīšus, vienu auto magnetolu un citas mantas. Sākumā vīrietis mēģinājis izvairīties no atbildības, nosaucot sava brāļa personas datus, bet policistus piemānīt neesot izdevies. Noskaidrots, ka aizdomās turamais dzimis 1982. gadā un agrāk jau četras reizes sodīts par automašīnu apzagšanu, turklāt nonācis policijas redzeslokā arī par narkotiku lietošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kāda 19 gadus veca Šveices iedzīvotāja ir kļuvusi par pirmo personu valstī, kura ir notiesāta par kiberlamāšanos. Jauniete izmantoja Facebook, lai apvainotu kādu vīrieti, kuram bija iebildumi pret vietējā naktskluba skaļajām ballītēm visas nakts garumā, vēsta The Local.

Tiesa jaunietei ir piespriedusi 210 Šveices franku (240 ASV dolāri) lielu naudas sodu, viņai arī jaapmaksā tiesas izdevumi 1,2 tūkstošu franku apmērā. Jauniete vīrieti bija nosaukusi par idiotu un muļķi.

Konflikts radās, kad kāds Šveices pilsētas Sanktgallenes iedzīvotājs iesniedza sūdzību vietējā pašvaldībā par to, ka pilsētas naktsklubs traucē viņa naktsmieru. Pilsētas vadība klubam aizliedza rīkot pasākumus agrās rīta stundās. Tomēr naktskluba atbalstītāji ar to bija nemierā un Facebook uzsāka kampaņu pret pilsētas lēmumu, kuras ietvaros dažādi piedraudēja un apveltīja ar lamuvārdiem pret klubu noskaņoto vīrieti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par vairāk nekā 17 tūkstošu viltotu ASV dolāru izplatīšanu policija aizturējusi trīs personas.

Tērbatas ielā Valsts policijas darbinieki operatīvās meklēšanas pasākumu kompleksa laikā par 100 ASV dolāru naudas zīmju ar viltojuma pazīmēm izplatīšanu aizturēja 1951.gadā dzimušu vīrieti, 1947.gadā dzimušu vīrieti un 1953. gadā dzimušu vīrieti. Aizturētie iepriekš nav bijuši sodīti.

Kopumā policisti pie aizturētajām personām atrada un atsavināja 17 400 ASV dolārus ar Aiztur viltotu USD izplatītājusviltojuma pazīmēm.

Par minēto faktu uzsākts kriminālprocess par viltotas naudas izgatavošanu, izplatīšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu, iegādāšanos un glabāšanu, ja tas izdarīts atkārtoti vai lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Komentāri

Pievienot komentāru