Citas ziņas

Pieaug pieprasījums pēc statuetes, ko izmantoja, uzbrūkot Berluskoni

, 15.12.2009

Jaunākais izdevums

Milānā suvenīru tirgotāju bizness uzņēmis jaunus apgriezienus. Strauji audis pieprasījums pēc statuetēm, ar kādu nedēļas nogalē uzbruka Itālijas premjerministram Silvio Berluskoni, ziņo Reuters.

«Pārdošanas apjomi pavisam noteikti ir uzlabojušies. Cilvēki to [statueti] pērk kā šī notikuma suvenīru. Šķiet tā ir kļuvusi par vienu no populārākajām Ziemassvētku dāvanām,» norādījis kāds tirgotājs katedrāles laukumā, kur notika uzbrukums Itālijas premjeram.

Db.lv arī ziņoja, ka laikā, kad notika uzbrukums, Itālijas premjers uzrunājis savus atbalstītājus, bet novēroti arī protestētāji. Tikšanās laikā viņš atbalstītājiem sacījis: «Viņi krāso mani kā briesmoni, bet es nedomāju, ka es tāds esmu - pirmkārt, tāpēc, ka es labi izskatos, otrkārt, tāpēc, ka es esmu diezgan labs zellis.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Berluskoni pārdomājis un gatavs atbalstīt Itālijas valdību

Jānis Rancāns, 02.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais Itālijas premjers Silvio Berluskoni gatavs arī turpmāk atbalstīt premjera Enriko Letas valdību, vēsta BBC. Iepriekš bijušā premjera partija pauda pretējus uzskatus, tādējādi Itālijas valdību novedot līdz sabrukuma robežai.

Trešdien Itālijā paredzēts uzticības balsojums premjera E. Letas valdībai. Par uzticības balsojumu tika lemts, jo nedēļas nogalē S. Berluskoni pieprasīja, lai Itālijas valdību atstāj pieci ministri.

Šāds solis izraisīja bažas par gaidāmu Itālijas valdības sabrukumu, kas varētu atstāt sekas gan uz valsts ekonomiku, gan uz eirozonu kopumā. Vienlaikus izskanēja, ka daļa no S. Berluskoni ministriem negrasās klausīt partijas līdera pavēlēm un turpinās atbalstīt E. Letas valdību. Analītiķi norādīja, ka tas nozīmē arī to, ka varētu būt gaidāma S. Berluskoni partijas sašķelšanās.

Itālijas parlamenta debatēs pirms uzticības balsojuma S. Berluskoni norādījis, ka valstij nepieciešama valdība, kas var veikt strukturālas un institucionālas reformas. Šāda piekāpšanās, visticamāk, S. Berluskoni ietekmi Itālijas politikā ievērojami samazinās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Milānas tiesa piespriedusi septiņus gadus ilgu cietumsodu bijušajam Itālijas premjeram Silvio Berluskoni par seksuālām attiecībām ar pilngadību nesasniegušu prostitūtu un savas ietekmes izmantošanu, lai to slēptu, kā arī liegusi viņam uz mūžu ieņemt jebkādu sabiedrisku amatu.

Spriedums var izbeigt S. Berluskoni politisko karjeru, tomēr viņam vēl ir tiesības pārsūdzēt spriedumu, kas var aizņemt vairākus mēnešus, vēsta AP. Patlaban S. Berluskoni neieņem nekādu oficiālu amatu Itālijas valdībā, lai gan viņa partija vēlēšanās guva panākumus.

S. Berluskoni advokāts tiesas piespriesto sodu nosaucis par netaisnīgu. «Tas ir ārpus realitātes. Tomēr es esmu mierīgs, jo visus trīs gadus, kurus ilga tiesa, esmu uzsvēris, ka tā nav vajadzīga,» sacīja bijušā Itālijas premjera advokāts Nikolo Gedini.

Apsūdzības, kas izvirzītas pret S. Berluskoni, saistītas ar ballītēm viņa Milānas savrupmājā 2010. gadā, kurās, saskaņā ar prokuratūras apgalvojumiem, piedalījušās jaunas sievietes, kurām ticis maksāts par seksuālām attiecībām ar Itālijas premjeru. Viena no seksa skandāla centrālajām personām ir marokāņu dejotāja Karima El Mahruga plašāk pazīstama ar iesauku Rūbija Siržuzagle. Prokuratūra uzskata, ka S. Berluskoni maksājis nepilngadīgajai marokānietei par seksuālas dabas pakalpojumiem. Gan S. Berluskoni, gan Rūbija apsūdzības nolieguši.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušajam Itālijas premjerministram Silvio Berluskoni piespriesti četri gadi cietumā par krāpšanos ar nodokļiem, vēsta BBC.

Paredzēts, ka S. Berluskoni spriedumu pārsūdzēs.

Tiesas spriedums noteikts saistībā ar tiesībām izrādīt televīzijā ASV filmas.

S. Berluskoni līdz šim ir bijis iesaistīts vairākās tiesvedībās saistībā ar viņa uzņēmējdarbību, tomēr iepriekš viņam izdevies izvairīties no soda, atspēkojot izvirzītās apsūdzības vai arī beidzoties tiesvedības termiņam.

Tiesa piespriedusi 76 gadus vecajam S. Berluskoni cietumsodu divas dienas pēc tam, kad tika paziņots, ka viņš 2013. gadā tomēr nekandidēs premjerministra amatam. Db.lv jau rakstīja, ka Itālijas medijos izskanējušas ziņas, ka S. Berluskoni grasījies 2013. gadā atgriezties premjerministra krēslā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušā Itālijas premjera Silvio Berluskoni sabiedrotie brīdinājuši, ka varētu pamest Enriko Letas valdību, ja Senāta komiteja atteiksies atlikt lēmuma pieņemšanu par deputāta mandāta atņemšanu politiķim.

Komitejai jāpieņem lēmums par to, vai S. Berluskoni, kurš augustā tika notiesāts saistībā ar nodokļu nemaksāšanu, var palikt par deputātu. Šīs lietas izskatīšana izraisījusi jaunu spriedzi E. Letas koalīcijā.

S. Berluskoni advokāti vērsušies Eiropas Cilvēktiesību tiesā, apstrīdot Itālijas likumdošanu, kas aizliedz notiesātiem politiķiem piedalīties vēlēšanās vai strādāt parlamentā. Bijušā Itālijas premjera Silvio Berluskoni Tautas brīvības partijas biedri arī pieprasījuši atlikt Itālijas Senāta komitejas lēmuma pieņemšanu. Tam iebilst populistiskā Piecu zvaigžņu kustība, tādējādi saniknojot S. Berluskoni partiju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Klūnijs un Ronaldo, iespējams, liecinās Berluskoni tiesas prāvā

Gunta Kursiša, 23.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aktieris Džordžs Klūnijs (George Clooney) un futbolists Krištianu Ronaldo (Cristiano Ronaldo) varētu tikt uzaicināti liecināt bijušā Itālijas premjerministra Silvio Berluskoni (Silvio Berlusconi) tiesas prāvā, vēsta CNN.

Bijušais Itālijas premjerministrs apsūdzēts nepilngadīgas prostitūtas pakalpojumu izmantošanā un sava amata pilnvaru pārkāpšanā.

Dž. Klūnijs un K. Ronaldo aicināti liecināt, jo viņi piedalījušies S. Berluskoni rīkotajās ballītēs, pavēstījis S. Berluskoni advokāts Nikolo Gendi (Niccolo Ghendi). Viņš norādīja: «Viņi arī pastāstīs, kas patiesībā notika bijušā premjera mājā.»

Prokurori apgalvo, ka S. Berluskoni vairākas reizes izmantojis nepilngadīgas prostitūtas pakalpojumus. Pati prostitūta to noliedz un viņa norāda, ka ir melojusi S. Berluskoni par savu vecumu, sakot, ka viņai ir 24 gadi. Ja S. Berluskoni vaina «seksa skandālā» tiks atzīta, viņam draud līdz pat 15 gadus ilgs cietumsods. Tomēr eksperti paredz, ka šī prāva ilgs gadiem. Ar regulāru novilcināšanu un juridiskām problēmām katrā prāvas posmā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Berluskoni paziņo par saderināšanos ar 50 gadus jaunāko draudzeni

Lelde Petrāne, 17.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skandalozais politiķis, bijušais Itālijas premjers Silvio Berluskoni pavēstījis, ka ir saderinājies ar savu draudzeni, kura ir 50 gadus jaunāka par viņu. Šī sieviete liekot viņam justies mazāk vientuļam, ziņo telegraph.co.uk.

Plašā TV intervijā 76 gadus vecais miljardieris paziņojis, ka ir saderinājies ar Frančesku Paskālu (Francesca Pascale), savu 27 gadus veco draudzeni.

«Beidzot es jūtos mazāk vientuļš,» sacījis Berluskoni. «Viņa ir 27 gadus veca, ar ļoti stingrām vērtībām, ar skaistu ārieni un vēl skaistāku iekšējo būtību. Viņa man ir ļoti tuva, viņa ļoti mīl mani un es jūtu to pašu. Mana meita Marina viņu novērtē un arī ļoti mīl,» skaidrojis Berluskoni. 46 gadus vecā Marina ir Berluskoni vecākā meita.

Lai gan paziņojis par saderināšanos, Berluskoni joprojām nav šķīries no iepriekšējās sievas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Berluskoni Rūbijai Siržuzaglei: «es tevi apbēršu ar zeltu – tikai neko nesaki»

Jānis Rancāns, 24.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušā Itālijas premjerministra Silvio Berluskoni seksa skandālā radies jauns pavērsiens, kad atklājies, ka Berluskoni maksājis marokāņu dejotājai, lai viņa melotu par attiecībām ar bijušo politiķi, vēsta MSNBC.

Marokāņu dejotāja ar iesauku Rūbija Siržuzagle jeb īstajā vārdā Karima El Mahruga ir viena no Berluskoni seksa skandāla centrālajām personām. Itālijas prokuratūra uzskata, ka Berluskoni maksājis nepilngadīgajai Rūbijai, par seksuālas dabas pakalpojumiem. Par šādu nodarījumu Berluskoni var nākties pavadīt līdz pat trīs gadiem cietumā.

Līdz šim marokāņu dejotāja noliegusi, ka viņai bijušas seksuālas attiecības ar Berluskoni, tomēr atzinusi, ka saņēmusi no bijušā Itālijas premjera tūkstošiem eiro. Berluskoni apgalvo, ka naudu maksājis, lai viņai un citām sievietēm «palīdzētu», taču saskaņā ar nesen noplūdušiem telefonsarunu ierakstiem – nauda bijusi paredzēta, lai nopirktu marokānietes klusēšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc politiskas manifestācijas Milānā piekauts skandalozais Itālijas premjers Silvio Berluskoni, ziņo BBC.

Fotoattēlos 73 gadus vecais S. Berluskoni redzams ar asinīm ap muti un uz sejas.

Silvio Berluskoni (Foto: AFP/SCANPIX)Laikā, kad notika uzbrukums, Itālijas premjers uzrunājis savus atbalstītājus, bet novēroti arī protestētāji. Tikšanās laikā viņš atbalstītājiem sacījis: «Viņi krāso mani kā briesmoni, bet es nedomāju, ka es tāds esmu - pirmkārt, tāpēc, ka es labi izskatos, otrkārt, tāpēc, ka es esmu diezgan labs zellis.»

Saistībā ar uzbrukumu arestēts kāds vīrietis ar garīgās veselības problēmām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

86 gadu vecumā pirmdien miris bijušais Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni, paziņoja viņa pārstāvis.

Aprīlī Berluskoni tika diagnosticēta leikēmija.

Berluskoni bija Itālijas valdošajā koalīcijā ietilpstošās konservatīvās partijas "Forza Italia" ("Uz priekšu, Itālija!") līderis un parlamenta augšpalātas Senāta deputāts.

Gadiem ilgi Berluskoni bija dažādas veselības problēmas, sākot no sirds operācijas 2016.gadā un beidzot ar koronavīrusu 2020.gadā. Piektdien viņš tika ievietots slimnīcā Milānā, lai veiktu plānotas pārbaudes saistībā ar leikēmiju.

Neskatoties uz pārvēlēšanu Senātā pagājušajā gadā, viņš reti parādījās sabiedrībā, bet palika oficiālais "Forza Italia" līderis.

Berluskoni trīs reizes ieņēma premjerministra amatu laikā no 1994.gada līdz 2011.gadam, kopumā pavadot valdības vadītāja amatā deviņus gadus. Taču viņa ietekme bija daudz plašāka par politiku, jo viņam piederēja lielākie komerciālie televīzijas kanāli, kā arī līdz 2017.gadam viņš bija futbola kluba "AC Milan" īpašnieks. Košā dzīvesveida deļ Berluskoni vārds bieži nonāca laikrakstu pirmajās lappusēs, arī pēdējos gados.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Medijs: Berluskoni 2013. gadā atkal gatavojas riktēties Itālijas premjera krēslā

Gunta Kursiša, 11.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais Itālijas premjerministrs nākamgad vēlas atgriezties pie Itālijas vadības grožiem, raksta vietējais medijs Corriere.it.

Prezidenta vēlēšanas Itālijā ir gaidāmas 2013. gadā. S. Berluskoni no premjera amata atkāpās pagājušā gada novembrī, jo nespēja nākt klajā ar pārliecinošām reformām, lai palīdzētu Itālijai izkļūt no parādu krīzes. Tāpat S. Berluskoni vārds saistīts ar vairākiem skandāliem, tostarp kukuļdošanu.

Lai arī 2013. gada vēlēšanas nav aiz kalniem, medijs atgādina, ka S. Berluskoni pameta premjera amatu ārkārtīgi skarbos apstākļos – būtībā viņu no premjera krēsla izstūma Eiropas Centrālā banka. Kopš sava posteņa pamešanas S. Berluskoni pret eirozonu vērstie izteikumi ir kļuvuši vēl asāki nekā tad, kad viņš atradās premjera amatā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijā pieaudzis politiskās nestabilitātes risks, kas var atsaukties gan uz valsts ekonomiku, gan arī uz starptautiskajiem finanšu tirgiem, pēc tam, kad nedēļas nogalē kļuva zināms, ka valdību var pamest pieci bijušā premjera Silvio Berluskoni ministri, raisot bažas par ārkārtas vēlēšanām.

Trešdien Itālijas parlamentā paredzēts uzticības balsojums premjera Enriko Letas valdībai. «Itālijā ļoti iespējamas ir jaunas vēlēšanas, un tās nav labas ziņas attiecībā pret reformām. Tas kļuvis par šīs valsts strukturālu problēmu,» Commerzbank analītiķa Mišela Leistera (Michael Leister) sacīto citē Reuters. Reaģējot uz bažām par jaunām vēlēšanām Itālijā, pirmdien divus procentus no savas vērtības zaudēja Milānas vērtspapīru tirgus.

Ministru atkāpšanās saistīta ar valdības nespēju kavēt pievienotās vērtības nodokļa palielināšanos līdz 22%. S. Berluskoni partija jau arī iepriekš draudēja pamest E. Letas valdību. Konflikts Itālijas iekšpolitikā uzvirmoja pēc S. Berluskoni notiesāšanas apsūdzībās par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas. Izskanējis arī, ka ministri vai vismas daļa no tiem valdību tomēr nepametīs, tādējādi nepakļaujoties S. Berluskoni norādēm, vēsta BBC.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni (Silvio Berlusconi) pats sevi raksturojis kā visvairāk vajāto personu «visā pasaules vēsturē», vēsta BBC.

Sniedzot paziņojumu reportieriem, Itālijas premjerministrs arī sajaucis tekstu, sakot, ka viņš iztērējis miljoniem eiro «tiesnešiem». Pēc tam pārlabojot sacīto - «juristiem».

S. Berluskoni savu paziņojumu sniedza divas dienas pēc tam, kad Itālijas tiesa atcēla likumu, kas nodrošināja viņam imunitāti pret tiesisko vajāšanu.

Rezultātā 73 gadus vecajam miljardierim, iespējams, būs jāsaskaras ar vairākiem tiesas procesiem saistībā ar korupciju un kukuļošanu.

S. Berluskoni lietas, kas vērstas pret viņu, nodēvējis par meliem un farsu, kā arī norādījis, ka viņš sevi aizstāvēs tiesā un izdarīs tā, lai apsūdzētāji izskatītos smieklīgi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas vārgā ekonomika nevar atļauties politisku nestabilitāti, uzrunājot šīs valsts parlamentu pavēstījis Eiropas Savienības (ES) ekonomikas un monetāro lietu komisārs Oli Rēns.

Politiskā nestabilitāte, kas saistīta ar bijušā premjera Silvio Berluskoni tiesvedību, var atbaidīt investorus, un to Itālijas ekonomika nevar atļauties, norādījis O. Rēns. Silvio Berluskoni partija vairākkārt draudējusi pamest Enriko Letas valdību, ja tā atņems Itālijas bijušajam premjeram deputāta statusu saistībā ar viņa notiesāšanu augustā par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas.

Paredzams, ka Itālijas parlaments par S. Berluskoni deputāta statusu lems trešdienas pēcpusdienā.

Tāpat O. Rēns kritizējis Itālijas lēmumu par atteikšanos no sabiedrībā nepopulārā mājokļu nodokļa, kas radījis bažas par šīs valsts spējām pārvaldīt savu budžetu un uzlabot ekonomiskās izaugsmes potenciālu. «Mēs esam ieteikuši pārcelt nodokļu slogu no ražošanas uz nekustamo īpašumu un patēriņu, tādējādi mājokļu nodokļa atcelšana ir solis pretējā virzienā,» sacīja O. Rēns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Vācijas finanšu ministrs: Grieķijai, lai atgūtos, būs nepieciešami desmit gadi

Lelde Petrāne, 26.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas finanšu ministrs Volfgangs Šeible (Wolfgang Schäuble) prognozē, ka Grieķijai būs nepieciešami desmit gadi, lai pārvarētu parādu krīzi, un ir skaidrs - nav veidu, kā tā varētu atgriezties kapitāla tirgū 2012. gadā, ziņo thelocal.de.

«Grieķiem noteikti būs nepieciešami desmit gadi, nevis gads, lai atgrieztos pie pilnīgas konkurētspējas,» viņš sacījis biznesa izdevumam Wirtschaftswoche.

Daudz kas ir atkarīgs no tā, vai grieķi pieņems skarbos ekonomiskos pasākumus, viņš piebildis.

«Beigās cilvēki izlemj, vai viņi var un vai viņi uzņemsies šo slogu,» runājot par nepieciešamajiem pasākumiem, sacījis Šeible.

Grieķijas valdība esot gatava darīt visu, lai paliktu eirozonā, lai gan tas daudz prasot no valsts iedzīvotājiem. «Mums vajadzētu cienīt milzīgo slogu, kas tiek pieprasīts no Grieķijas iedzīvotājiem. Lai gan tas ne vienmēr šķiet taisnīgi, ja var ticēt plašsaziņas līdzekļu ziņojumiem par jahtām Piraeus, Mykonos un citās vetās,» stāstījis Šeible.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Itālijas premjers iztur uzticības balsojumu

Žanete Hāka, 02.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas premjers Enriko Leta izturējis trešdien notikušo uzticības balsojumu pēc tam, kad bijušais premjerministrs Silvio Berluskoni tomēr pauda atbalstu pašreizējai valdībai.

E. Letu atbalstīja 235 politiķi, savukārt pret viņu balsoja 70.

Db.lv jau rakstīja, ka nedēļas nogalē S. Berluskoni pieprasīja, lai Itālijas valdību atstāj pieci ministri.

Šāds solis izraisīja bažas par gaidāmu Itālijas valdības sabrukumu, kas varētu atstāt sekas gan uz valsts ekonomiku, gan uz eirozonu kopumā. Vienlaikus izskanēja, ka daļa no S. Berluskoni ministriem negrasās klausīt partijas līdera pavēlēm un turpinās atbalstīt E. Letas valdību. Analītiķi norādīja, ka tas nozīmē arī to, ka varētu būt gaidāma S. Berluskoni partijas sašķelšanās.

Itālijas parlamenta debatēs pirms uzticības balsojuma S. Berluskoni norādīja, ka valstij nepieciešama valdība, kas var veikt strukturālas un institucionālas reformas. Šāda piekāpšanās, visticamāk, S. Berluskoni ietekmi Itālijas politikā ievērojami samazinās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kāds imigrants no Ganas, kurš šobrīd dzīvo Itālijā, savam dēlam devis vārdu Silvio Berluskoni (Silvio Berlusconi). To viņš darījis, jo skandalozo Itālijas premjerministru Silvio Berluskoni uzskata par «lielisku politisko līderi», vēsta AFP.

«Man patīk, kā Berluskoni runā, kā viņš kustas. Man patīk viņš kā cilvēks, lai gan es tā īsti politikai līdzi nesekoju,» stāstījis Silvio Berluskoni jaunākā tētis Entonijs Boahene (Anthony Boahene) - 36 gadus vecs metāla apstrādes nozarē strādajošs imigrants, kurš Itālijā dzīvo kopš 2002.gada.

Viņa dēls Silvio Berluskoni Boahene dzimis Akrā 2005.gadā un pie tēva uz Itāliju pārcēlies pirms mēneša. Viņš varētu kļūt par Itālijas pilsoni trīs gadu laikā.

Vaicāts par Silvio Berluskoni vecākā valdības stingro imigrācijas politiku E. Boahene atbildējis: «Tas ir labi, likumi ir jāievēro un viss. Tā tas ir jebkurā valstī.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Eiropas parādu krīzei pievienojusies vēl viena liksta - Berluskoni aizvainojis Merkeli

Lelde Petrāne, 15.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni aizvainojis Vācijas kancleri Angelu Merkeli, tālruņa sarunas laikā izmantojot vulgāru frāzi par viņas figūru, vēsta thelocal.de.

Sarunu starp Berluskoni un uzņēmēju ierakstījuši izmeklētāji, meklējot pierādījumus pret 74 gadus veco politiķi dažādās apsūdzībās, ieskaitot korupciju.

Lai gan ieraksts nav publiskots un tādēļ precīza frāze, ko Berluskoni izmantojis, nav zināma, tiek baumots, ka tā bijusi ārkārtīgi aizvainojoša un attiekusies uz Merkeles ķermeņa uzbūvi.

Itālijas parlamenta loceklis Roko Butiljone parlamentam sacījis: «Ja baumas, kas cirkulē ne tikai starp žurnālistiem, bet arī parlamentā, ir patiesas - premjers runājis par Merkeli neaprakstāmā, neizrunājamā, nepieņemamā veidā, situācija būs dramatiska.»

Viņš norādījis, ka baumas jau tagad rada kaitējumu Vācijas un Itālijas attiecībām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Itālijas valdības grīļošanās apdraud klusumu eirozonā

Jānis Rancāns, 05.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušajam Itālijas premjeram Silvio Berluskoni piespriestais cietumsods izraisījis viņa atbalstītāju protestus un nosodījumu, tādējādi liekot bažīties pat Itālijas valdības stabilitāti, kas var no jauna saasināt eirozonas parādu krīzi.

S. Berluskoni savrpupmājas priekšā pulcējās tūkstošiem demonstrantu, kas bijušajam premjeram pauda atbalstu. Uzrunājot sapulcējušos, S. Berluskoni uzsvēra, ka viņš ir nevainīgs saistībā ar izvirzītajām apsūdzībām. Vienlaikus bijušais Itālijas premjers aicinājis savus partijas biedrus turpināt atbalstīt premjera Enriko Letas valdību.

Februārī Itālijā notika parlamenta vēlēšanas, kas noslēdzās ar strupceļu. Parlamenta apakšpalātā nelielu vairākumu izdevās iegūt Pjēra Luidži Bersani vadītajai kreisi centriskajai koalīcijai.

Tuvākais sekotājs tai ir bijušā Itālijas premjera Silvio Berluskoni Brīvības partija ar 29,18% vēlētāju atbalstu, bet trešajā vietā palikusi komiķa Bepes Grillo izveidotā Pieczvaigžņu kustība ar 25,55% vēlētāju lielu atbalstu. Lai izdzīvotu, E. Letas valdībai nepieciešams Brīvības partijas atbalsts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vien mājas arestā, tomēr Silvio Berluskoni piedzīvos reālu cietumsodu.

Pēc 20 gadu politiskās darbības, ko pastāvīgi pavadījusi tiesāšanās par apsūdzībām korupcijā un pēdējā laikā arī par seksuāliem sakariem ar nepilngadīgo, Itālijas mediju magnāta, vairākkārtējā premjera un kolorītā politiķa karjerai šķiet pienācis gals.

S. Berluskoni, uzklausījis Itālijas Augstākās tiesas spriedumu par viņa apelāciju, kas atstāja spēkā iepriekšējās instances piespriestos četrus gadus ieslodzījumā par nodokļu krāpniecību, pasauli uzrunājis deviņu minūšu garā videoierakstā. Tajā viņš sola atjaunot savu partiju ar tās sākotnējo nosaukumu Forza Italia un lūdz itāļus nākamajās vēlēšanās dot tai vairākumu, lai tā spētu modernizēt valsti un, protams, reformēt S. Berluskoni nīsto tieslietu sistēmu. Nav gan skaidrs, kā un vai vispār politiķis, atrodoties mājas arestā, spētu šo ieceri īstenot, komentē Financial Times.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Silvio Berluskoni piespriests cietumsods

Lelde Petrāne, 07.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušajam Itālijas premjerministram Silvio Berluskoni ir piespriests viena gada cietumsods, ziņo euronews.

Viņš organizējis politiskā sānsenša noklausīšanos un pēc tam šo informāciju nopludinājis laikrakstam, kas pieder viņa brālim.

Saruna bijusi starp politiķi Piero Fassino un apdrošināšanas grupas Unipol vadītāju. Tā bijusi saistīta ar bankas pārņemšanu.

Berluskoni ir tiesības šo spriedumu pārsūdzēt, un Itālijas tiesu sistēma paredz, ka 76 gadus vecajam miljardierim nebūs jādodas uz cietumu līdz pārsūdzības procesa beigām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzbrukums Itālijas premjerministram Silvio Berluskoni (Silvio Berlusconi) izraisījis simpātiju vilni pret viņu, kā rezultātā pieaudzis viņa reitings, ziņo Reuters.

Db.lv jau rakstīja, ka pirms nedēļas pēc politiskas manifestācijas Milānā kāds vīrietis ar garīgās veselības problēmām traumēja Itālijas premjera seju, salaužot degunu un izsitot zobus.

Sabiedriskās domas aptauja, kas publicēta laikrakstā Corriere della Sera, liecina, ka agresija palielinājusi S. Berluskoni popularitāti līdz 55.9%, salīdzinot ar 48.6% novembra vidū.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas premjers Silvio Berluskoni apstiprinājis, ka gatavojas atkāpties, kad tiks pieņemtas svarīgākās ekonomiskās reformas, vēsta BBC.

S. Berluskoni atkāpties aicinājuši gan opozīcijas, gan arī pozīcijas deputāti. Plānots, ka Itālijas parlaments par reformām lems šomēnes.

Runājot valsts televīzijā, Itālijas premjers norādīja, ka viņš labprātāk aicinātu organizēt pirmstermiņa vēlēšanas, tomēr gala lēmums jāpieņem valsts prezidentam Džordžio Napolitāno.

«Tiklīdz kā tiks pieņemts finanšu likums, kopā ar visiem grozījumiem, kurus no mums pieprasa Eiropā – es atkāpšos,» pavēstīja S. Berluskoni.

Savukārt Itālijas prezidents Džordžio Napolitāno jau norādījis, ka S. Berluskoni, pēc tam, kad tiks pieņemtas visas nepieciešamās reformas, nodos savu mandātu un viņš uzsāks konsultācijas ar valsts politiskajiem spēkiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Berluskoni dāvanas sievietēm mērāmas teju trīs miljonu eiro apmērā

Gunta Kursiša, 28.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kamēr Itālija cīnās ar parādu krīzi, tās ministru prezidents Silvio Berluskoni (Silvio Berlusconi) iztērējis vairākus miljonus eiro, lai apdāvinātu virkni sieviešu kārtas dejotāju, aktrišu un televīzijas «seju», vēsta independent.ie.

Bankas sniegtie dati liecina, ka 74 gadus vecais Itālijas premjerministrs S. Berluskoni savām «fanēm» un pielūdzējām uzdāvinājis kopumā teju trīs miljonus eiro skaidrā naudā, un vēl 337 tūkstošus eiro viņš tērējis juvelierizsrtādājumu iegādei, ko vēlāk pasniedzis kā dāvanas.

Bankas dati tika atklāti vienu dienu pēc tam, kad S. Berluskoni Briselē Eiropas Savienības (ES) valstu vadītāju tikšanas laikā prezentēja «steigā izstrādāto reformu plānu, kas nav izdevīgs vienkāršajiem itāļiem», raksta medijs. Reformu plāns atvieglo noteikumus atlaist darba ņēmējus, kā arī paredz palielināt pensionēšanās vecumu no 65 līdz 67 gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divi mākslienieki nākuši klajā ar darbu «Itāļu sapnis». Tajā redzama aizsaulē aizgājuša bijušā, skandalozā Itālijas premjera Silvio Berluskoni vaska figūra, vēsta dailymail.co.uk.

Ļoti reālistisko vaska darbu ar nosaukumu Il Sogno degli Italiani jeb Itāļu sapnis radījuši mākslienieki un geju pāris Antonio Garullo un Mario Otocento.

Instalācijas nosaukums attiecas uz vārdiem, kā Berluskoni pats sevi nosauca telefonsarunā ar vienu no savām draudzenēm, vēsta Itālijas mediji.

Bijušais premjerministrs, kurš savos 75 gados joprojām ir ļoti dzīvelīgs, mākslas darbā redzams, guļot stikla zārkā ar aizvērtām acīm. Uz satīna spilvena dusošajam, žaketē tērptajam Berluskoni kājās ir Mikimauša čības. Viena roka ielikta biksēs, bet otra balstās uz Itālijas vēstures.

Iespēja apskatīt instalāciju dota visiem itāļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Berluskoni joprojām jūt galvassāpes pēc uzbrukuma

, 14.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni pēc pavadītas nakts slimnīcā joprojām jūt nelielas galvassāpes, vēsta Associated Press.

Db.lv jau vēstīja, ka S. Berluskoni guva traumas no kāda protestētāja mestas statuetes, kas trāpīja Itālijas premjeram pa galvu. Uzbrukuma rezultātā viņam salauzts deguns, izlauzti divi zobi, kā arī savainotas lūpas.

Pie slimnīcas, uz kuru S. Berluskoni aizvests, piestiprināts plakāts, kurā premjeram novēl ātru izveseļošanos.

Db.lv arī ziņoja, ka laikā, kad notika uzbrukums, Itālijas premjers uzrunājis savus atbalstītājus, bet novēroti arī protestētāji. Tikšanās laikā viņš atbalstītājiem sacījis: «Viņi krāso mani kā briesmoni, bet es nedomāju, ka es tāds esmu - pirmkārt, tāpēc, ka es labi izskatos, otrkārt, tāpēc, ka es esmu diezgan labs zellis.»

Komentāri

Pievienot komentāru