Transports un loģistika

Pirmā reisa pasažierus no Rīgas uz Liepāju izklaidēs mākslinieki

Vēsma Lēvalde [email protected], 27.03.2006

Jaunākais izdevums

Piektdien, 31. martā, pulksten 18.00 pirmajā reisā no Rīgas uz Liepāju dosies atjaunotais pasažieru vilciens. Pirmajā reisā plāno piedalīties arī SIA Pasažieru vilciens valdes priekšsēdētāja Linda Baltiņa, VAS Latvijas dzelzceļš valdes priekšsēdētājs Uģis Magone un citas Latvijas dzelzceļa un Liepājas domes amatpersonas. Pasažierus izklaidēs gan suitu sievas, gan iluzionisti un citi mākslinieki, Db uzzināja Liepājas domē. Db jau rakstīja, ka vilciens Rīga - Liepāja kursēs ik dienas 6.00 no Liepājas un 17.58 no Rīgas, biļete maksās 3,37 latus. Ceļā tas pavadīs 3 stundas un 10 minūtes. Vilciens pieturēs Jelgavā, Dobelē, Brocēnos, Skrundā un Saldū. Kursēs paaugstināta komforta dīzeļvilciens Kurzeme, kurā pieejams kafijas automāts, divos vagonos arī TV un digitālo disku atskaņotājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Plānoti sabiedriskā transporta pakalpojumi pēc pieprasījuma

Zane Atlāce - Bistere, 06.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sagatavots noteikumu projekts, kas paredz piedāvāt pārvadājumu nodrošināšanas un sniegšanas kārtību pēc pieprasījuma, informē Satiksmes ministrijā.

Plānots, ka sabiedriskā transporta pakalpojumi pēc pieprasījuma tiks nodrošināti vai nu kā visa reisa izpilde pēc pieprasījuma, vai kāda reisa daļas izpilde pēc pieprasījuma.

Valsts sekretāru sanāksmē, ceturtdien, 6.aprīlī, izsludināts Ministru kabineta noteikumu projekts Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 13.jūlija noteikumos Nr.634 Sabiedriskā transporta pakalpojumu organizēšanas kārtība maršrutu tīklā.

Sabiedriskā transporta reisiem teritorijās ar mazu apdzīvotības blīvumu bieži vien ir slikti rentabilitātes rādītāji sakarā ar mazu autobusu piepildījumu, ir sastopamas situācijas, kad pieprasījums pēc noteikta reisa nav vienmērīgs, kā rezultātā autobusa reisā vai tā posmā nereti nav neviena pasažiera.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Mazapdzīvotās teritorijās ieviesīs sabiedriskā transporta pakalpojumu pēc pieprasījuma

Rūta Cinīte, 22.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru kabineta sēdē valdība otrdien nolēma uzlabot sabiedriskā transporta pakalpojumu organizēšanas kārtību, izveidojot sabiedriskā transporta pakalpojumus pēc pieprasījuma tajās teritorijās ar mazu apdzīvotības blīvumu, kur bieži vien ir slikti rentabilitātes rādītāji sakarā ar mazu autobusu piepildījumu, informē Satiksmes ministrijas (SM) Komunikācijas nodaļa.

«Ņemot vērā, ka pēdējos gadus reģionālo maršrutu autobusos pārvadāto pasažieru skaits ar katru gadu samazinās, pastāv liels risks, ka tuvākajā laikā arī reisos, kur šobrīd ir stabila pasažieru plūsma un apmierinoši finansiālie rādītāji, varētu rasties problēmas ar pasažieru piepildījumu. Jo zemāka ir sabiedriskā transporta pārvadājumu rentabilitāte, jo vairāk valsts budžeta līdzekļi ir nepieciešami to uzturēšanai. Zaudējumu kompensācijām paredzēto nepietiekamo valsts budžeta līdzekļu dēļ mazapdzīvotās lauku teritorijās aizvien vairāk tiek slēgti sabiedriskā transporta autobusu maršruti un reisi, kā rezultātā noteiktai iedzīvotāju daļai netiek nodrošinātas pārvietošanās iespējas. Tādējādi transports pēc pieprasījuma ir loģisks risinājums tam, lai saglabātu iedzīvotājiem mobilitātes iespējas arī mazapdzīvotās teritorijās apstākļos, kad ik gadu samazinās iedzīvotāju skaits un apdzīvotības blīvums, kā arī lai efektīvāk izlietot valsts budžeta līdzekļus, samazinot zaudējumu apmēru sevišķi nerentablajos maršrutos,» skaidro ministrijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tā kā Lēdmanes izklaides parks Avārijas brigāde (ABPark) apmeklētājus uzņem tikai gada siltajā laikā, pieņemts lēmums atvērt arī iekštelpu izklaides centru. Saskaņā ar plāniem tas piesaistīs trīs tūkstošus apmeklētāju mēnesī, biznesa portālam db.lv pastāstīja īpašnieks Mārtiņš Brezauckis.

Testa režīmā tirdzniecības centra Spice Home otrajā stāvā tas durvis ver 10. novembrī.

«Sākumā startēsim 450 kvadrātmetru platībā, kas nav daudz salīdzinājumā ar Avārijas Brigādes 20 hektāru platību, un bija ļoti jāpiedomā pie tā, lai radītu gana daudzveidīgu piedāvājumu dažādām vecuma grupām,» stāsta M. Brezauckis. Iekštelpu izklaides centra izveidē investēti 150 tūkstoši eiro. «Faktiski tas ir finanšu atlikums no šā gada darbības, kas šogad vairs netiek ieguldīts Avārijas Brigādes parkā Lēdmanē, bet jaunajā izklaides centrā,» informē īpašnieks.

Viņš stāsta, ka par iekštelpu izklaides centru domāts kopš pagājušā gada un tika meklēta atbilstoša vieta. Tas ļaus uzņēmumam aktīvi strādāt visu sezonu un arī darbiniekiem būs pastāvīgs nevis sezonāls darbs. Domājot par iekštelpu izklaides centru, bijis skaidrs, ka tam jāatrodas Rīgā tieši sasniedzamības dēļ.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

airBaltic augustā pārvadā par 42% vairāk pasažieru nekā pērn

, 13.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīga - Latvijas aviosabiedrība airBaltic 2007. gada augustā ir pārvadājusi 215 565 pasažierus, kas ir par 42% vairāk nekā tajā pašā periodā iepriekšējā gadā. 2006. gada augustā airBaltic pārvadāja 151 974 pasažierus.

Savukārt 2007. gada astoņos mēnešos airBaltic ir pārvadājusi 1 287 227 pasažierus, kas ir par 39% vairāk nekā 2006. gada attiecīgajā periodā, kad aviosabiedrība pārvadāja 926 749 pasažierus.

Šā gada augustā airBaltic ir veikusi 3 535 lidojumus, kas ir par 26% vairāk, salīdzinot ar to pašu periodu iepriekšējā gadā. 2006. gada augustā airBaltic veica 2 809 lidojumus. Savukārt šā gada astoņos mēnešos aviosabiedrība ir veikusi 23 514 lidojumus, kas ir par 25% vairāk nekā 2006. gada attiecīgajā periodā.

Vietu piepildījums airBaltic lidmašīnās 2007. gada augustā bija 72% - par 2% punktiem vairāk, salīdzinot ar 2006. gada augustu. Šā gada astoņos mēnešos vietu piepildījums airBaltic lidmašīnās bija 64% - par 1% punktu vairāk, nekā 2006. gada attiecīgajā periodā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic pirms diviem mēnešiem atklātajā maršrutā Rīga-Liepāja kopumā pārvadājusi 1752 pasažierus, lidmašīnas piepildījumam sasniedzot vidēji 47,3%, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma pārstāve Alise Briede.

Viņa norādīja, ka jaunā reisa līdzšinējais pieprasījums un vietu piepildījums ir atbilstošs sākotnējām prognozēm. Pirmajos divos mēnešos pārdoti vairāk nekā 3000 biļešu - 52% biļešu iegādāti tikai lidojumiem starp Rīgu un Liepāju, bet 48% - tranzītlidojumiem, caur Rīgu savienojot Liepāju ar pārējiem airBaltic galamērķiem. Pieci populārākie tranzītlidojumi Liepājas maršrutā ir Londona, Maskava, Kopenhāgena, Berlīne un Hamburga.

«Reiss ir populārs gan latviešu, gan ārzemnieku vidū un, protams, īpaši novērtēts liepājnieku starpā. Savienojums ar Rīgu ir ērts gan Kurzemes, gan Lietuvas ziemeļrietumu reģiona iedzīvotājiem,» sacīja Briede.

Vienlaikus viņa pauda, ka katra savienojuma pirmie darbības mēneši aviācijā visbiežāk patieso potenciālu demonstrē pakāpeniski, tādējādi pilnīga reisa komerciālā analīze būs iespējama vien rudenī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

FOTO: Jaunā izklaides vietā Vecrīgā iegulda 150 tūkstošus eiro

Lelde Petrāne, 30.06.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vecrīgā, telpās, kur iepriekš atradies naktsklubs, atvērta jauna izklaides vieta ģimenēm - galerija "Fantasy", kas izveidota sadarbībā ar leļļu mākslinieci Vladlenu.

Kopumā galerijā ir vairāk nekā 60 dažādu izmēru lelles, kas iekārtotas ekspozīcijās, aptverot trīs dažādu tematiku kolekcijas: latviešu stāsti un pasakas, pasaules mīti un leģendas, spoku stāsti.

Kopumā "Fantasy" izveidē - telpu pielāgošanā un iekārtošanā, kā arī ekspozīcijās ieguldīti aptuveni 150 000 eiro.

"Fantasy" īpašniecei "Latvian amusement agency" pieder vēl divas izklaides vietas Latvijā - izklaides parks "Avārijas brigāde" un izklaides centrs "ABpark Spice Home".

""Fantasy" ideja dažādos iespējamajos izpildījumos virmoja jau sen. Izpētot dažādus daļēji līdzīgus projektus citās valstīs, iegūstot vērtīgas idejas un mēģinot atrast savu nišu, tapa esošais galerijas modelis, kas ir vizuāli ļoti atšķirīgs no pārējā piedāvājuma, ko šobrīd iespējams aplūkot citos tūrisma objektos. Var droši teikt, ka no projekta idejas pirmsākumiem apritējuši jau aptuveni divi gadi. Tāpat kā citos projektos, bija svarīgi šo vietu izveidot tā, lai to var apmeklēt visa ģimene un lai tas reizē būtu krāšņi, interesanti, izzinoši un arī liela daļa redzēto tēlu būtu atpazīstama dažādām paaudzēm," stāsta "Latvian amusement agency" īpašnieks Mārtiņš Brezauckis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Aviomaršruta Rīga – Liepāja attīstība izrādījusies veiksmīgāka, nekā gaidīts

Egons Mudulis, 11.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ieguvumu no lidojumiem starp Rīgu un Liepāju pilsētā jūt jau šobrīd; domā par citiem maršrutiem un pakalpojumiem; AirBaltic par peļņu vai zaudējumiem klusē, ceturtdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Izvērtējot savienojumu ar Liepāju, Latvijas Aviācijas asociācijas valdes loceklis Artūrs Kokars atzīmē, ka Starptautiskajai lidostai Rīga ir svarīgs jebkurš pasažieris, kuru izdodas piesaistīt, bet nozarei kopumā attiecībā uz infrastruktūru ir labi, ka varam teikt: Latvijā ir divas lidostas, kur notiek regulāra aviācijas satiksme.

Līdzšinējā maršruta attīstība, kas izrādījusies veiksmīgāka, nekā gaidīts, parāda, ka tai varētu būt cerība pastāvēt arī nākotnē. Savukārt Liepājai tas paver iespēju strādāt ar citām kompānijām, mēģinot gūt jaunus lidojumu galamērķus.

Kopš 2017. gada 16. maija, kad Latvijas nacionālā lidsabiedrība AirBaltic sāka regulārus iekšzemes lidojumus starp Rīgu un Liepāju, kopumā starp abām pilsētām pārvadāti vairāk nekā 6000 pasažieru, norāda kompānijas korporatīvās komunikācijas vadītāja Alise Briede. Pēc viņas teiktā, no kopējā pārdoto biļešu skaita 45% biļešu iegādātas tikai lidojumiem starp Rīgu un Liepāju, bet 55% tranzītlidojumiem caur Rīgu, savienojot Liepāju ar pārējiem AirBaltic galamērķiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskajā lidostā «Rīga» un Liepājas starptautiskajā lidostā pirmajā pusgadā kopā apkalpoti 3,563 miljoni pasažieru, kas ir par 9,6% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, liecina valsts aģentūras «Civilās aviācijas aģentūra» (CAA) apkopotie dati.

2019. gada pirmajos sešos mēnešos Latvijas starptautiskajās lidostās kopumā apkalpoti 3 563 189 pasažieri un 43 155 lidojumi salīdzinājumā ar 3 251 023 pasažieriem un 40 117 lidojumiem pērn šajā pašā laika posmā.

Vairāk nekā 45% apkalpoto pasažieru skaita pieaugumu uzrādījusi starptautiskā lidosta «Liepāja». Pērn pirmā pusgada laikā lidosta ir apkalpojusi 4205 pasažierus, turpretim šā gada pirmajos sešos mēnešos lidostā apkalpoti jau 6104 pasažieri. Būtiskais pasažieru skaita pieaugums skaidrojams ar to, ka nacionālā aviosabiedrība «airBaltic» ar šā gada 31. martu no trīs līdz piecām reizēm nedēļā palielinājusi regulāro lidojumu skaitu uz un no Liepājas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maijā starptautisko lidostu Rīga izmantojuši par 27% pasažieru vairāk nekā pērn maijā, liecina lidostas sniegtā informācija. Šā gada pirmajos piecos mēnešos visvairāk, 134 305 pasažieri jeb 12,7% no kopējā pasažieru apjoma, lidojuši uz Londonu, savukārt Īrijas galvaspilsētu Dublinu par galamērķi bija izvēlējušies 83 294 pasažieri jeb 8%.

Aizvadītajā mēnesī lidostu Rīga izmantojuši 272 095 pasažieri. Kopumā šā gada piecos mēnešos lidostu Rīga izmantojuši 1 110 403 pasažieru, kas ir par 23,4% vairāk nekā 2006. gada pirmajos piecos mēnešos.

Šā gada pirmajos piecos mēnešos visvairāk, 134 305 pasažieri jeb 12,7% no kopējā pasažieru apjoma, lidojuši uz Londonu, savukārt Īrijas galvaspilsētu Dublinu par galamērķi bija izvēlējušies 83 294 pasažieri jeb 8%.

Līdzīgi rādītāji ir tuvākajām sekotājām Stokholmai, Berlīnei, Kopenhāgenai un Frankfurtei, kas pārvadājušas no 69 118 līdz 59 824 pasažieriem, pārsniedzot 5% no kopējā pārvadāto pasažieru skaita šā gada pirmajos piecos mēnešos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

airBaltic šogad pārvadāto pasažieru skaits sasniedz 1 miljonu

, 08.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas aviosabiedrības airBaltic pārvadāto pasažieru skaits šī gada jūlijā ir sasniedzis 1 miljonu. Pirmo reizi airBaltic darbības vēsturē aviosabiedrība ir pārvadājusi miljonu pasažieru 7 mēnešu laikā. Pērn airBaltic pirmais miljonais pasažieris tika reģistrēts septembrī, savukārt 2005. gadā - decembrī.

airBaltic prezidents Bertolts Fliks komentē: "2007. gada septītais mēnesis raksturo jaunu izaugsmes un panākumu līmeni airBaltic vēsturē, jo pirmo reizi viena mēneša laikā esam pārvadājuši vairāk nekā 200 000 pasažierus un pārvadāto pasažieru skaits jau jūlijā ir sasniedzis vairāk nekā 1 miljonu. Šis sasniegums apliecina aviokompānijas straujo un vienlaikus stabilo attīstību."

Latvijas aviosabiedrība airBaltic 2007. gada jūlijā ir pārvadājusi 205 287 pasažierus, kas ir par 47% vairāk, nekā tajā pašā periodā iepriekšējā gadā. 2006. gada jūlijā airBaltic pārvadāja 140 074 pasažierus.

Savukārt 2007. gada pirmajos septiņos mēnešos kopumā airBaltic ir pārvadājusi 1 071 662 pasažierus, kas ir par 38% vairāk nekā 2006. gada attiecīgajā periodā, kad aviosabiedrība pārvadāja 774 775 pasažierus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

ABpark izveidotājs meklē vietu 120 tūkstošus eiro vērtai Šausmu mājai

Lelde Petrāne, 18.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Norisinās aktīvs darbs, lai izveidotu jaunu izklaides vietu - Šausmu māju, un atrastu tai piemērotu atrašanās vietu, biznesa portālam db.lv pastāstīja ABpark īpašnieks Mārtiņš Brezauckis.

Šobrīd jau darbojas ABpark izklaides parks Lēdmanē un iekštelpu izklaides vieta ar tādu pašu nosaukumu tirdzniecības centrā Spice Home.

«Kopā ar mākslinieci Vladlenu tiek veidota ekspozīcija, kurā būs iespējams satikt dažādās šausmu filmās un stāstos redzētus personāžus reālā cilvēka augumā. Tas viss tiks kombinēts ar jaunākajām digitālajām tehnoloģijām, lai radītu maksimālu jautrību un piedzīvojumu. Sākotnēji to tika plānots izvietot Lēdmanes izklaides parkā, bet, aprēķinot nepieciešamās investīcijas, sapratu, ka būvēt tam atsevišķu ēku prasītu pārāk lielus ieguldījumus,» skaidroja M. Brezauckis. Tiek izskatīti dažādi atrašanās vietas varianti, bet, visticamāk, izklaides vieta tiks atvērta Rīgā. Tā būs piemērota bērniem, sākot no 5 gadu vecuma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Airbaltic meklē naudu

Egons Mudulis, 10.04.2019

Latvijas nacionālās lidsabiedrības valdes priekšsēdētājs Martins Gauss.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AirBaltic pasažieru skaits, apgrozījums, peļņa aug; kompānija domā par jauniem tirgiem, taču investora jeb naudas piesaistes jautājums arvien aktuāls

To sarunā (1. aprīlī) ar Dienas Biznesu norāda Latvijas nacionālās lidsabiedrības valdes priekšsēdētājs Martins Gauss.

Fragments no intervijas, kas publicēta 10. aprīļa laikrakstā Dienas Bizness:

Kas ir tā lieta uz galda jūsu priekšā, par ko esat tik gandarīts?

Esam ar to ļoti lepni. Tā ir augstākā nozares balva, ko Air Transport World (ATW) reizi gadā pasniedz dažādās kategorijās. Esam vienīgā lidsabiedrība, kas to – Tirgus līdera balvu (vietējā tirgū) ‒ saņēmusi divreiz pēc kārtas. Īpaši lepnu mani darīja tas, ka, saņemot to airBaltic vārdā Ņujorkā, uz skatuves ar mani kopā bija Lufthansa vadītājs. uzvarēja arī Airbus 220, Air New Zealand. Pazīstami vārdi. Mēs nākam no mazas valsts. Prasīju auditorijai, kurš ir bijis Latvijā. Apmēram 10 cilvēki pacēla roku. Ja jūs tur būtu bijis, jūs būtu lepns par savu valsti un lidsabiedrību. Tas bija ļoti iespaidīgi. Tas dod lielu starptautisku publicitāti, un tā ir atzinība mūsu cilvēkiem par labi paveiktu darbu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Vide

Rasas un Raita Šmitu instalācija Purva radio izstādē Kanādā

Lelde Petrāne, 27.01.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu mākslinieku Rasas Šmites un Raita Šmita instalācija "Purva Radio. Mikropasauļu svārstības", kas pagājušajā gadā bija nominēta Purvīša balvai, šogad apskatāma Kanādā izstādē "ALARM" ("TRAUKSME").

Izstāde, kas norisināsies līdz 7. septembrim "THEMUSEUM" galerijā Kičenerā/Vaterlū (pie Toronto), ar mākslas palīdzību tiecas pievērst uzmanību ekoloģisko pārmaiņu radītajām problēmām.

Šajā izstādē iekļauts arī RIXC mākslinieku R. Šmites un R. Šmita mākslas darbs, kurā purva baktērijas no Latvijas purviem rada elektriskas svārstības, manipulē attēlu un skaņu, tiecoties atklāt "zaļās enerģijas" poētiku.

Izstādes "ALARM" galvenais notikums ir starptautiskā laikmetīgo mediju mākslas izstāde "Pārmaiņu starpnieki|Sastopot antropocēno" (Agents for Change | Facing the Anthropocene) atklāšana. Izstādes kuratores ir Nina Čegledija (Nina Czegledy) un Džeina Tinglija (Jane Tingley). Izstādē ir apskatāmi desmit laikmetīgās mediju mākslas darbi, kuros tiek apvienota māksla, zinātne un tehnoloģijas un kurus radījuši starptautiski atzīti mākslinieki, galvenokārt sievietes - mākslinieces, no Kanādas, ASV, Jaunzēlandes un Latvijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

airBaltic palielina lidojumu skaitu maršrutos no Rīgas uz Liepāju, Tallinu un Viļņu

, 29.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot no šā gada 15. maija, Latvijas aviosabiedrība airBaltic palielinās lidojumu skaitu maršrutos no Rīgas uz Liepāju, Tallinu un Viļņu. Papildu reisi uz Liepāju un Tallinu tiks ieviesti arī 1. jūnijā.

Aviokompānija ievieš vienu papildu reisu lidojumiem turp un atpakaļ no Rīgas uz Liepāju darba dienās. Līdz šim airBaltic nodrošināja lidojumus maršrutā Rīga - Liepāja trīs reizes darba dienās un reizi dienā sestdienās un svētdienās.

Viens papildu lidojums no Rīgas uz Tallinu un atpakaļ būs pieejams vienu reizi darba dienās. Līdz šim aviokompānija nodrošināja lidojumus maršrutā Rīga - Tallina četras reizes dienā darba dienās un reizi dienā sestdienās un svētdienās.

Savukārt lidojumu skaits no Rīgas uz Viļņu tiek papildināts ar vienu reisu darba dienu un svētdienu vakaros, no Viļņas uz Rīgu – ar vienu reisu darba dienu un sestdienu rītos. Lidojumi turp un atpakaļ no Rīgas uz Viļņu bija pieejami trīs reizes dienā darba dienās, reizi dienā – sestdienās un svētdienās. No Viļņas uz Rīgu lidojumi tika nodrošināti trīs reizes dienā darba dienās un reizi dienā sestdienās un svētdienās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Lēdmanes izklaides parkā Avārijas brigāde ieguldīti jau 2,2 miljoni

Biznesa Plāns, 20.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lēdmanes izklaides parkā Avārijas brigāde (AB Park) jau ieguldīti aptuveni 2,2 miljoni eiro, žurnālam Biznesa Plāns atklāj tā īpašnieks Mārtiņš Brezauckis.

AB Park atrašanās vieta Lēdmanē sevi esot viennozīmīgi attaisnojusi – blakus atrodas šoseja, parks ir stundas brauciena attālumā no Rīgas un atrodas pašā valsts viducī. Vieta tikusi izraudzīta mērķtiecīgi, vērtējot citu valstu pieredzi par to, kā tiek novietoti parki. «Nevaru iedomāties ērtāku parka atrašanās vietu,» norāda M. Brezauckis. Viņš pats nāk no Lielvārdes. Parka lepnums ir lielie ozoli, kas ir liecība par vecajām lauku mājām, kas agrāk atradušās vietā, kur tagad gada siltajā sezonā neapklust bērnu spiedzieni un smiekli.

Domāju, ka šie viesi nav nejauši. Lielākoties tie ir tūristi, kas paliek Rīgas vai Jūrmalas viesnīcās.

Tāpat kā vieta, arī nosaukums tika īpaši piemeklēts un esot sevi attaisnojis, uzskata AB Park «tētis». «Pirmajā gadā daudzi bija izbrīnīti, kāpēc viss parks nav noformēts Avārijas brigādes stilā. Reāli domājot, 20 vienveidīgi hektāri būtu apnicīgi. Tas būtu tāpat, kā izlikt dinozaurus pa visu teritoriju. Lai neriskētu ar apnikšanu, mans mērķis ir parku veidot pa mazām daļiņām, lai saglabātu apmeklētāju sajūsmu un interesi par katru nākamo objektu. Sākumā bija grūti ar nosaukumu, bet Avārijas brigāde faktiski bija vienīgā ideja. Arī mūsdienu bērni zina šos tēlus, ar ko mēs testējām cilvēku reakciju, vēl pirms sākām parka būvniecību,» atceras M. Brezauckis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

airBaltic maijā pārvadā par 24% vairāk pasažieru nekā pērn

, 09.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas aviosabiedrība airBaltic 2008. gada maijā pārvadājusi 220 802 pasažierus, kas ir par 24% vairāk, nekā tajā pašā periodā iepriekšējā gadā. 2007. gada maijā airBaltic pārvadāja 178 777 pasažierus.

Savukārt 2008. gada pirmajos piecos mēnešos kopumā airBaltic pārvadājusi 868 922 pasažierus, kas ir par 30% vairāk nekā 2007. gada attiecīgajā periodā, kad aviosabiedrība pārvadāja 668 335 pasažierus, Db.lv informē aviokompānijas preses sekretārs Jānis Vanags.

Maijā airBaltic veikusi 4 139 lidojumus, kas ir par 24% vairāk, salīdzinot ar to pašu periodu iepriekšējā gadā. 2007. gada maijā airBaltic veica 3 342 lidojumus. Savukārt šā gada pirmajos piecos mēnešos kopumā aviosabiedrība ir veikusi 17 685 lidojumus, kas ir par 34% vairāk nekā 2007. gada attiecīgajā periodā.

Vietu piepildījums airBaltic lidmašīnās 2008. gada maijā bija 62% - par 1% punktu vairāk, salīdzinot ar 2007. gada maiju. Šā gada pirmajos piecos mēnešos vietu piepildījums airBaltic lidmašīnās bija 56%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kultūras ministrijas izsludinātajā starptautiskajā metu (ideju) konkursā par "Memoriālu padomju okupācijas upuru piemiņai" vērojama liela mākslinieku atsaucība.

, 11.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paziņojums plašsaziņas līdzekļiem

11.09.2007.

Kultūras ministrijas š.g. 14. jūnijā izsludinātajā starptautiskajā metu (ideju) konkursā par "Memoriālu padomju okupācijas upuru piemiņai" gan ārvalstu, gan Latvijas mākslinieki izrādījuši lielu interesi.

Kā iepriekš jau ziņots, Kultūras ministrija piedalīties konkursā uzaicinājusi virkni starptautiski pazīstamu mākslinieku no ārvalstīm, kopskaitā 22, no kuriem astoņi ir izteikuši vēlmi piedalīties konkursā, bet 11 mākslinieku vēl šādu iespēju apsver. Uzaicinātie mākslinieki ir no Somijas, Igaunijas, Lietuvas, Īslandes, Polijas, Austrālijas, Lielbritānijas, Norvēģijas u.c. valstīm.

Arī Latvijas mākslinieku atsaucība ir ievērojama, konkursa nolikumu ministrijā ir paņēmuši 26 mākslinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

airBaltic palielina iekšzemes reisu skaitu uz Liepāju

, 09.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas aviosabiedrība airBaltic ir palielinājusi iekšzemes reisu skaitu uz Liepāju, piedāvājot darbadienās lidojumus no Rīgas uz Liepāju un no Liepājas uz Rīgu arī dienas vidū, liecina sniegtā informācija medijiem.

Lidojumus no Rīgas uz Liepāju aviokompānija nodrošinās plkst. 12.40, savukārt no Liepājas uz Rīgu plkst. 13.45.

airBaltic prezidents un izpilddirektors Bertolts Fliks: "Ņemot vērā veiksmīgos darbības rezultātus maršrutā Rīga – Liepāja, esam palielinājuši reisu skaitu un piedāvājam lidojumus arī darbadienās dienas vidū. Domājam, ka ar šo reisu palīdzību daudzi spēs elastīgāk plānot savas vizītes un ietaupīt laiku, izmantojot Rīgu un Liepāju kā starpposmus ceļojumos uz tālākiem galamērķiem."

airBaltic lidojumus maršrutā Rīga – Liepāja veic arī darba dienu rītos un vakaros, kā arī sestdienu rītos un svētdienu pēcpusdienās. Lidojuma ilgums maršrutā ir 40 minūtes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas aviosabiedrība airBaltic 2007. gada augustā pārvadājusi 215 565 pasažierus, kas ir par 42% vairāk nekā tajā pašā periodā iepriekšējā gadā. 2006. gada augustā airBaltic pārvadāja 151 974 pasažierus, liecina aviosabiedrības sniegtā informācija medijiem.

Savukārt 2007. gada astoņos mēnešos airBaltic ir pārvadājusi 1 287 227 pasažierus, kas ir par 39% vairāk nekā 2006. gada attiecīgajā periodā, kad aviosabiedrība pārvad����ja 926 749 pasažierus.

Šā gada augustā airBaltic ir veikusi 3 535 lidojumus, kas ir par 26% vairāk, salīdzinot ar to pašu periodu iepriekšējā gadā. 2006. gada augustā airBaltic veica 2 809 lidojumus. Savukārt šā gada astoņos mēnešos aviosabiedrība ir veikusi 23 514 lidojumus, kas ir par 25% vairāk nekā 2006. gada attiecīgajā periodā.

Vietu piepildījums airBaltic lidmašīnās 2007. gada augustā bija 72% - par 2% punktiem vairāk, salīdzinot ar 2006. gada augustu. Šā gada astoņos mēnešos vietu piepildījums airBaltic lidmašīnās bija 64% - par 1% punktu vairāk, nekā 2006. gada attiecīgajā periodā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aviācijas nozare Latvijā 2019. gadā piedzīvojusi strauju izaugsmi, būtiski palielinoties gan lidostu, gan aviokompāniju apkalpoto pasažieru skaitam, liecina valsts aģentūras "Civilās aviācijas aģentūra" (CAA) apkopotie dati.

Īpaši veiksmīgs pagājušais gads bijis divām lielākajām Latvijā reģistrētajām aviokompānijām "airBaltic" un "SmartLynx Airlines", kuru pasažieru skaita pieaugums ir bijis vairāk nekā 20%, pērn kopā pārvadājot vairāk nekā 8,6 miljonus pasažieru. 2018. gadā abas kompānijas kopā pārvadāja vairāk nekā 7,1 miljonus pasažieru, informē CAA pārstāvis Aivis Vincevs.

"airBaltic" 2019. gadā savā maršrutu tīklā pārvadāja 5 049 317 pasažierus jeb par 22% vairāk nekā gadu iepriekš, kad lidsabiedrība pārvadāja 4 135 711 pasažieri. No tiem 4 483 102 pasažieri pērn, bet 3 782 026 gadu iepriekš pārvadāti no Latvijas starptautiskajam lidostām.

Savukārt "SmartLynx Airlines" pagājušajā gadā pārvadāja 3,6 miljonus pasažieru, bet vēl gadu iepriekš - 3 miljonus pasažierus, par piektdaļu palielinot pārvadāto pasažieru skaitu. No starptautiskās lidostas "Rīga" "SmartLynx Airlines" pērn pārvadājis 83 896 pasažierus, kas ir par 22,19% vairāk nekā 2018. gadā, kad aviokompānija pārvadāja 68 661 pasažieri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta - Saeima izdod kratīšanai Askoldu Kļaviņu

Māris Ķirsons, Anita Kantāne, LETA, 21.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeimas sēdē ceturtdien, 21.jūnijā 61 deputāts deva piekrišanu kolēģa Askolda Kļaviņa kratīšanai.

Akcepts dots kratīšanas uzsākšanai viņa deklarētajā dzīvesvietā, personas lietošanā esošajā automašīnā un kratīšanas rezultātā izņemto mantu apskatei.

«Man tas ir pārsteigums, bet ja vajag visu var apskatīt gan manā dzīvesvietā, gan mašīnā,» uzsvēra pats A. Kļaviņš. Saeimas deputāts Augusts Brigmanis norādīja, ka uzticas tiesību aizsardzības iestādēm un uzskata, ka tas nav politisks pasūtījums. «Nevaru balsot ne par, ne pret, ne atturēties, jo pamatojuma nav,» tā Saeimas deputāts Jānis Ādamsons.

Kļaviņš pauda pārsteigumu par šo situāciju. Reizē viņš norādīja, ka jau kādu laiku esot klīdušas baumas saistībā ar to, ka viņš ir nomainījis savu deklarēto dzīvesvietu uz Liepāju. Deputāts uzsvēra, ka Liepājā viņam ir mājas, kur viņš arī uzturas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas centrā atvērusies Āgenskalna mākslinieku preču veikaliņa Zīmulis un ota filiāle – veikals un mazpazīstamu mākslinieku galerija vienuviet.

«Pagaidām izskatās, ka šis koncepts ir veiksmīgs, ļoti daudziem tas patīk un panākam, ka šeit ienāk cilvēki, kas paši neko nedara, bet patīk paskatīties uz bildēm. Viņi pastāsta draugiem, kas varbūt ar kaut ko nodarbojas. Tam visam izveidojas plašāka auditorija,» saka Šarlote Baškevica, veikala-galerijas Zīmulis un ota vadītāja.

Interese par galeriju esot diezgan liela – šobrīd jau ir 30 mākslinieki un katrs ir atnesis vismaz divus darbus, turklāt pirmā pusotra mēneša laikā ir nopirkti divpadsmit darbi. «Jaunie mākslinieki ir ļoti priecīgi, ka viņiem ir iespēja kaut kur izkārt savas gleznas, lai nav jāliek zem gultas vai aiz skapja. Ir Jarmarka, kas ir Latvijas Mākslas akadēmijas studentiem, bet visa gada garumā mākslinieki paši meklē, kur parādīties. Pārsvarā tas ir internets, piemēram, draugiem.lv,» saka Š. Baškevica. Vaicāta, ko saprast ar apzīmējumu «mazpazīstami mākslinieki», viņa teic, ka tie ir tādi, kam nav bijušas pārāk daudz personālizstādes vai vispār tādu nav bijis – cilvēki, kuri pavisam nesen sākuši gleznot un mācās pie kāda pasniedzēja vai pašmācības ceļā. «Te mākslas darbi nav pārmērīgi dārgi – sākotnējā ideja bija turēties simt latu robežās, lai to varētu atļauties kā dāvanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziemassvētku sajūtu pilsētvidē palīdz raisīt svētku egles, kā arī dažādas gaismu instalācijas un dekorācijas

Latvijā viens no svētku sajūtu radītājiem ir dizainers un zīmola December Design radītājs Kristaps Štobis, kura gatavotās dekorācijas rotā vairākas Latvijas pilsētas un dažas idejas plānots īstenot arī Eiropā.

Jauns zīmols

Liepājnieks K. Štobis profesionālajā vides dizaina jomā Latvijā darbojas jau vairāk nekā desmit gadus. Kristapa un viņa komandas darbi Latvijā (izkārtnes, stendi un citi) pazīstami ar nosaukumu Dizainers.LV, taču turpmāk Ziemassvētku dekorāciju un instalāciju radīšanas virziens tiks nodalīts, tāpēc izveidots zīmols December Design (šobrīd ir reģistrēts domēns www.december.lv, kas pieder SIA First Service).

Šogad šā zīmola produkti rotā Rīgu, Liepāju, Ogri, Salaspili. Sadarbība ar Liepājas pašvaldību uzņēmumam izveidojusies jau vairākus gadus, bet šogad konkursa kārtībā pirmo reizi iegūta iespēja rotāt galvaspilsētu, kur izvietotas četras uzņēmuma radītas konceptuālas Ziemassvētku egles, kā arī izdekorēta Ogres pilsētas galvenā iela un centrālā egle.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Tallink veiks speciālos nodarbinātības reisus Rīgas – Stokholmas maršrutā

Lelde Petrāne, 27.04.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Tallink Grupp" kuģis "Romantika" veiks speciālos nodarbinātības reisus Rīgas – Stokholmas maršrutā 29.04. un 30.04., lai nodrošinātu kravu pārvadājumus un darbaspēka ar atļaujām kustību.

"Tallink Grupp" ir vienojusies veikt vienu speciālo reisu abos virzienos ar kuģi "Romantika" Rīgas – Stokholmas maršrutā 29. - 30.04. pēc Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras lūguma un ar Latvijas Satiksmes ministrijas atļauju.

Speciālā reisa mērķis, kurš no Rīgas aties 29. aprīļa vakarā un no Stokholmas - 30. aprīļa vakarā, ir nodrošināt svarīgu transporta maršrutu tiem uzņēmumiem, kuru darbiniekiem ir jāceļo uz Zviedriju darba pienākumu dēļ un kuri pašreiz nevar ceļot ar citiem transporta veidiem spēkā esošo ceļošanas ierobežojumu dēļ. Speciālais reiss ir arī vajadzīgs, lai pārvadātu preces starp abām Baltijas jūras valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2017. gada aprīļa beigās Latvijā plānota jaunā izklaides parka Avārijas brigāde atklāšana. Par ideju, tās īstenošanu un finansējuma piesaisti intervijā biznesa portālam db.lv stāsta pārstāvis Mārtiņš Brezauckis.

Jaunais izklaides parks būs paredzēts ģimenēm ar bērniem līdz 14 gadu vecumam. Parka teritorija aptver vairāk nekā 24 ha un tas atradīsies Lielvārdes novadā, autoceļa Tīnūži - Koknese malā, pretī nobrauktuvei uz Lēdmani. Parks piedāvās Avārijas brigādes pilsētiņu, dinozauru taku, ūdens spēļu laukumu, leļļu taku. Tāpat parkā būs virvju trase, mazā autoskola bērniem, karuseļi un piepūšamās atrakcijas.

- Kad radās ideja par šāda atrakciju parka projektu? Cik ilgs ir bijis process no idejas līdz tās īstenošanai?

Ideja par to, ka Latvijā vajag savu tematisko atpūtas parku radās jau 2014.gadā, kopā ar bērniem apmeklējot dažādus atpūtas un izklaides objektus ģimenēm. Bet skaidrāka vīzija par to, ko tieši un kādā veidā attīstīt, izkristalizējās tikai 2015. gada vidū. Tad arī pieņēmu lēmumu pilnā mērā veltīt savu darbu šim projektam. Viens no uzstādījumiem sev bija radīt tādu parku, kurā būtu patīkami pavadīt brīvo laiku un atgriezties tur atkārtoti. Parka pirmo posmu atklāsim 2017. gada pavasarī.

Komentāri

Pievienot komentāru