Jaunākais izdevums

Citroen ir veicis izmaiņas modeļa ārējā izskatā. Veiktie uzlabojumi skar automašīnas priekšgalu, izveidojot to līdzīgu visas Citroen modeļu saimes stilam, kas no jauna definēts jaunajā Citroen C5 modelī.

C4 tagad tiek piedāvāts ar diviem benzīna motoriem no EP saimes, kas izstrādāti kopīgi ar BMW Grupu. Sis ir pirmais Citroën modelis, kas aprīkots ar šīs saimes motoriem – VTi 120 nomaina 1.6i 16V, un THP 150 nomaina 2.0i 16V.

VTi 120 un THP 150 nodrošina ideālu veiktspējas un degvielas ekonomijas apvienojumu ar ievērojami mazāku degvielas patēriņu un CO2 izmešu daudzumu.

picturegallery.f7e9adf0-2d34-416a-86d9-96eee4d9c8cc

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2008. gada pirmajā pusgadā Citroen kopējā vieglo automašīnu un komerctransporta tirgus daļa ir palielinājusies no 4.4 % līdz 5.1 %, salīdzinot ar atbilstošu periodu 2007. gadā. Komerctransporta segmentā (līdz 3,5 tonnām) Citroen tirgus daļa ir pieaugusi līdz 15.7%.

Šī gada pirmajos sešos mēnešos Latvijā pārdoti 663 jauni Citroen automobiļi. Pērn šajā pašā laika periodā Citroen realizēja 842 spēkratus. Tai pat laikā Citroen kopējā tirgus daļa ir palielinājusies no 4.4 procentiem līdz 5.1 procentam, salīdzinot ar atbilstošu periodu 2007. gadā, Db.lv informē Ēriks Matulis, SIA VEHO mediju attiecību konsultants.

„Autotirgus putas ir nosmeltas, tagad saglabājies saprātīgs pamatbizness. Joprojām saglabājas stabils pieprasījums pēc Citroen automašīnām, it īpaši, ekonomiski izdevīgiem modeļiem. Mēs piesardzīgi raugāmies uz 2008. gada rezultātiem, bet paredzam, ka pakāpenisks pieaugums sagaidāms sākot ar 2009. gada otro pusi. Mūsdienīgas nodokļu likumdošanas ieviešana, pro – aktīva un pārdomāta valdības politika ļautu cerīgāk raudzīties uz tirgus attīstību,” uzsver Raimonds Dūda, SIA VEHO valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 28.septembrī, autodīleris Karlo Motors oficiāli atklāja Citroën autosalonu Mežciemā, Biķernieku ielā 120, tādā veidā paziņojot par turpmāko biznesa attīstības virzienu – automašīnu multibrendu tirdzniecību, akcentu liekot tieši uz Francijas automašīnu modeļiem. Autosalona rebrendingā un remontā ieguldīti aptuveni 200 tūkstoši eiro.

«Mēs sākām strādāt jau augusta beigās, un patlaban autosalonā ir pārstāvēti visi Citroën markas modeļi, tostarp, komerctransports, un mēs piedāvājam arī pilna servisa apkalpošanu Citroën automašīnām,» DB pastāstīja Karlo Motors valdes locekle Solvita Koemeca.

Ar laiku, kad salonā atgriezīsies līzingā ņemtās automašīnas, tajā tiks piedāvāti arī mazlietoti Citroën modeļi. Salonā tiks veikta arī pilna Škoda markas automašīnu servisa apkalpošana.

Karlo Motors pieder arī autosalons Kleistu ielā, kura platība ir 25 tūkstoši m2, un tajā tiek pārdotas Škoda markas automašīnas. Tiesa gan, 1. oktobrī beidzas līgums par Škoda pārdošanu Latvijā, tādēļ dīleris nolēmis pārorientēt darbību uz citu automašīnu tirdzniecību. Servisa apkalpošana gan Škoda, gan Volkswagen marka automašīnām Kleistu ielā aizvien tiks piedāvāta, tāpat arī remonta un krāsošanas pakalpojumi kravas automašīnām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 2008. gada 19.maija Citroen importētājs un dīleris Latvijā SIA VEHO uzsāks jaunā vidējās, augstākās klases modeļa pārdošanu Latvijā. Citroen C5 modelis būs pieejams pie visiem Citroen pārstāvjiem Latvijā gan sedana, gan Tourer (universāla) virsbūves versijās.

EuroNCAP drošības pārbaudēs jaunais modelis ir uzrādījis izcilu sniegumu, iegūstot maksimālo iespējamo rezultātu - 5 zvaigznes no piecām. Citroen C5 cena ir sākot no 13 845 Ls, ieskaitot visus nodokļus un nodevas.

Citroen C5 ir pieejams ar trim dažādiem benzīna dzinējiem, kuru jauda ir no 125 Zs līdz 215 Zs, un četriem jaunākās paaudzes dīzeļdzinējiem ar jaudu no 110 Zs līdz 208 Zs. Tāpat jaunais modelis pieejams gan ar manuālo, gan automātiskajām pārnesumu kārbām. Vairāki no dzinējiem saņēmuši Airdream eco zīmi, kuru piešķir automobiļiem par savā tirgus segmentā labākajiem rādītājiem vides aizsardzībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompaktāks no ārpuses un ērts no iekšpuses. Tam visam klāt ir pilnīgi cita tehnika, kas turpmāk būs jaunā minivena Citroen C4 Picasso rīcībā.

Iepriekšējās paaudzes C4 Picasso ar pircēju uzmanību Latvijā, maigi sakot, nevarēja lepoties, jo daudzos aspektos tas bija tehniski un morāli novecojis modelis, kas nespēj konkurēt ar savas klases līdziniekiem. Turklāt ir jāatzīst, ka līdz ar straujo korosoveru un kompakto SUV modeļu popularitātes bumu Eiropā proporcionāli ir sarukusi pircēju apetīte pēc ģimeniskajiem miniveniem. Taču tas nenozīmē, ka šīs klases modeļi pilnībā ir zaudējuši asumu. Paraugoties uz jaunākās paaudzes Citroen C4 Picasso futūrisko eksterjera un interjera dizainu, kam zem čaulas paslēpta pilnīgi jauna tehnika, ir skaidri noprotams, ka Citroen noteikti nav metis plinti krūmos un tic šī segmenta attīstībai un pieprasījumam arī turpmāk.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas autoražotājs Citroen uzsācis «digitālu un cilvēcisku» piedzīvojumu, kas veltīts jaunākās paaudzes Citroen C4 Picasso automašīnas modelim.

Citroen C4 Picasso devies ceļojumā pa Eiropu, lai iepazīstinātu ar jauno automašīnu. Pasākuma ietvaros iecerēts ar jauno C4 Picasso apmeklēt Franciju, Spāniju, Beļģiju, Vāciju un Lielbritāniju. Izmantojot sociālos tīklus, Citroen cienītāji var sekot braucienam, kā arī komunicēt ar automašīnas vadītājiem un ieteikt brauciena maršrutus un pieturvietas.

Paredzēts, ka piecas nedēļas ilgā brauciena laikā notiks dažādi pasākumi, kuru laikā tiks popularizēta automašīna, kā arī varēs ar to doties testa izbraucienā. Tāpat paredzēts organizēt tikšanās ar Citroen automašīnu kolekcionāriem un diskusijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

PSA Peugeot Citroen rekordpanākums

Aldis Zelmenis, Anete Ugaine, 07.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Franču autoražotājs PSA (Citroen, Peugeot) 2010. gada pirmajā pusgadā ir pārdevis rekordskaitu jauno auto, proti, 1.86 milj. vienību jeb par 17 % vairāk nekā 2009. gada pirmajā pusgadā, vēsta Automobilwoche.

Tradicionāli nozīmīgākais noieta tirgus ir bijusi Eiropa, taču šogad īpaši ražīgi tika pastrādāts Ķīnas tirgū. PSA pirmajā pusgadā Ķīnā pārdeva 176 tūkst. jaunus auto, kas ir jauns rekords. PSA pauž pārliecību, ka arī gada otrā puse būšot tikpat veiksmīga, īpašas cerības liekot uz jaunākās paaudzes Citroen C4, kā arī Peugeot 407 pēcteci, ko pirmo reizi ieraudzīsim Parīzes autoizstādē.

Populāro modeļu Peugeot 207 un Citroen C4 Picasso ražotājs paziņojis, ka mašīnu un vieglo kravas mašīnu pārdošanas rezultāti auguši par 17%, un kopumā tikuši pārdoti 1,86 miljoni transporta līdzekļu. Salīdzinājumam pirms gada tikuši pārdoti 1,59 miljoni automobiļu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas lielākais automašīnu ražotājs Peugeot Citroen nolēmis šī gada laikā atlaist 11 tūkst. darbinieku. Sākumā tiks samazināts darbinieku Eiropas ražotnēs ārpus Francijas, ziņo BBC.

Šāds paziņojums no kompānijas seko tikai dažas dienas pēc tam, kad Francijas prezidents Nikolā Sarkozī (Nicolas Sarkozy) atbalstījis 3 miljardu eiro aizdevumu Peugeot Citroen.

2008. gada beigās Peugeot Citroen visā pasaulē atlaida 2 700 darbiniekus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Citroen C3 Aircross ir vēl viens priekšpiedziņas pseidokrosovers, kas papildina šīs klases iespaidīgo piedāvājumu

Ar ko Citroen C3 Aircross būs citāds, nekā pārējie? Vispirms jau tas piesaistīs ar dizainu, kas ikvienam jauno laiku Citroen ir īpašs.

Saturiski C3 Aircross izpilda visus galvenos uzdevumus, ko šodien pieprasa moderns priekšpiedziņas pseidokrosovers. Kompakts, ērts un funkcionāls. Ļoti svarīga iezīme, ka, neraugoties uz savu mazo izmēru un pieejamo cenu, C3 Aircross ir gana rūpīgi nostrādāts modelis ar žilbinošu apdares materiālu izvēli. Skaidrs, ka C3 Aircross ir mazs auto. Attiecīgi uz ērtībām salona aizmugurējā krēslā neceriet, īpaši jau augumā garie. Toties tik mazam auto Citroen ir atļāvies radīt brangu 410 litru lielu bagāžnieku. Svarīgi, ka šie litri ir gudri un parocīgi izmantojami. Sāksim ar to, ka bagāžniekam ir dubultā grīda un, ja pircējs (-a) vēlēsies, nepažēlojot 125 eiro, varēs piepirkt klāt mazizmēra rezerves riteni un paslēpt bagāžnieka dzīlēs. C3 Aircross ir perfekta kombinācija, piemēram, jaunai māmiņai, kas sapņo par Mini Cooper, taču ar plānoto vai jau notikušo ģimenes pieaugumu nav vēlēšanās pārlieku šķiesties ar naudu, toties vēlme braukt ar īpašu un savā ziņā jancīgu auto gan nav zudusi. Pie praktiskajiem labumiem var minēt to, ka C3 Aircross aprīkojumā būs visu veidu elektroniskie asistenti, kas sastopami arī lielāka izmēra un raudzes automobiļos. Lepnākajā Shine aprīkojumā C Aircross būs Citroen Connect 3D navigācija, lietus sensors, automātiskā lukturu pārslēgšana, savukārt, pastudējot papildaprīkojuma sarakstu, par salīdzinoši saprotamām naudām jauno C3 Aircross varēs aplaimot ar automātisko parkošanās sistēmu, panorāmas stikla jumtu, viedtālruņa bezvadu lādētāju vai arī krāsainu head up displeju uz izbīdāma plastmasas «nadziņa». Jāpiebilst, ka pēdējā opcija ir neredzēts papildaprīkojuma elements, ja runājam par tik maziem auto, kāds ir C3 Aircross.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot īstenot savu attīstības plānu Latvijā, Citroen ofociālais importētājs, SIA VEHO, 2008.gada septembrī atklās rekonstruēto un paplašināto Citroen centru Rīgā, K.Ulmaņa gatvē 90. Šajā projektā SIA VEHO iegulda vairāk nekā 1.2 miljonus EUR.

Citroen pārdošanas apjomi, pastāvīgais pieprasījums radīja pamatu, lai pilnveidotu pārdošanas kvalitāti, gan attīstītu pēcpārdošanu – tas ir – servisu. Mūsu prioritāte – klientu ērtības un labsajūta, lai baudītu Citroen sajūtu gan pirms iekāpšanas automašīnā, gan ārpus tās,” saka Raimonds Dūda, SIA VEHO valdes priekšsēdētājs.

Paplašināšanās rezultātā pārdošanas telpu platība palielināsies 1.5 reizes, kurā paredzēta atsevišķa zona jauno automašīnu nodošanai klientiem. Modernizācijas rezultātā Citroen centra servisā būs pieci papildus pacēlāji un trīs reizes lielāka rezerves daļu noliktava. Bez tam centrā būs jauna automazgātuve, lai katrs klienta spēkrats pirms remonta darbu uzsākšanas būtu tīrs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Franču ražotāja Citroen konceptmodelis DS Inside šopavasar kāps uz Ženēvas autoizstādes dēļiem.

Jau tagad franči sola, ka nākamgad uz Citroen C3 bāzes radītajam auto būs lemts doties uz konveijera lentas. Sērijveida modelis iegūšot nosaukumu DS3. 4,30 metrus garajam trīsdurvju auto vajadzēšot krustot šķēpus ar dzīvespriecīgajiem Alfa Romeo Mito un Mini. Pēcāk Citroen modeļu gammā zem abreviatūras DS4 un DS5 varētu parādīties lielāka izmēra modeļi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā Citroen jauno identitātes maiņu kompānija ir nolēmusi Citroen Sport nosaukumu mainīt uz Citroen Racing.

Citroen ir iekļuvis motoru sporta vēsturē ar četriem Pasaules Rallija Čempionāta Ražotāja tituliem un pieciem WRC tituliem ar pilotu Sebastianu Loebu un stūrmani Danielu Elenu.Trīs rallija motora spēcīgākas kvalitātes: ātrums, vitalitāte un kustība, tiks pievienotas auto virsbūves baltajam pamatam kā trīs sarkanas līnijas, kas apzīmēs jauno Citroen identitāti.

picturegallery.86b50af9-0bc3-4c02-a638-f2bb944db366

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas autobūves kompānija PSA Peugeot Citroen trešdien Ķīnā atklājusi tās piekto rūpnīcu, tādējādi cenšoties cīnīties ar pārdošanas apjoma kritumu pasaulē lielākajā automašīnu tirgū.

PSA Peugeot Citroen un Ķīnas partneris Dongfeng Motors, kas ir arī Francijas uzņēmuma akcionārs, jauno rūpnīcu atklājuši Čendu pilsētā Ķīnas dienvidrietumos.

Rūpnīcā, kuru vadīs abu kompāniju kopuzņēmums DPCA, ražos Peugeot, Citroen un Dongfeng zīmola Fengshen komerctransportlīdzekļus un vieglās apvidus automašīnas. Tās ražošanas jauda būs 300 000 automašīnu gadā.

PSA Peugeot Citroen saskārusies ar grūtībām Ķīnā, kur kompānijas tirdzniecības apjoms šā gada pirmajos sešos mēnešos sarucis par gandrīz 20% - līdz aptuveni 295 000 automašīnu.

Uzņēmuma tirgus daļa pērn samazinājās līdz 3,9%, salīdzinot ar 4,32% pirms gada.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar kārtējo meistardarbu franču autodizaineri teicami startējuši Frankfurtes autoizstādē, proti, Citroen stendā varēja ieraudzīt jauno Citroen Revolte Concept, no kura drīzumā varētu iznākt slavenā kulta auto 2 CV jeb t.s. Citroen pīles sērijveida modelis.

Revolte spilgtais dizains ir viens no iedarbīgākajiem ieročiem, kas kārtējo reizi pierāda franču dizaina skolas augsto raudzi. Lielpilsētu burzmai paredzētais auto izskatās daudz dārgāk nekā to atļauj salīdzinoši nelielie apkārtmēri.

Revolte garums ir 3.68 metri, platums 1.73 metri, bet augstums 1,35 metri. Automašīnas salonā atradīsim darba vietu stūres vīram, aiz kura otrajā sēdekļu rindā ir izveidots mazs omulīgs dīvāniņš, savukārt priekšējā pasažiera vietā ir uzinstalēts pretējā virzienā novietots bērnu sēdeklītis. Iespējams, ka tas vēstījums, ka šis auto lieliski noderētu jaunajām māmiņām. Tehniskajā ziņā Revolte ir videi draudzīgais auto, kurā iekšdedzes motors ir apvienots ar elektromotoru un tam nepieciešamajām baterijām. Par konceptmodeļa tālāko attīstību Citroen pagaidām klusē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Peugeot-Citroen plānojot darbinieku atlaišanu

Jānis Šķupelis, 23.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mašīnbūves kompānija Peugeot – Citroen tuvāko nedēļu laikā, reaģējot uz ekonomikas bremzēšanos, plāno atlaist ievērojamu skaitu darbinieku, atsaucoties uz franču laikrakstu La Tribune, raksta Reuters.

Laikraksts lēš, ka Peugeot – Citroen kompānijā strādājošo skaitu varētu samazināt pat par 10% (jeb 10 tūkstošiem).

Peugeot – Citroen pārstāvji pagaidām norādījuši, ka esot pāragri apstiprināt, vai patiešām darbvietu skaits kompānijā tiks samazināts par 10%.

Jāteic, ka spekulācijas par Peugeot - Citroen nākotnes plāniem radīja kompānijas vadītāja Filipa Varina (Philippe Varin) komentāri Frankfurtes auto šova laikā. Amatpersona ziņoja, ka uzņēmums plāno samazināt izmaksas un apcirpt darbvietu skaitu, tā sagatavojoties gūtākiem ekonomiskajiem apstākļiem.

Līdz šim aktīvākās darbvietu skaita samazināšanas ziņā ir bijis Eiropas banku sektors. DB jau rakstījis, ka kopš jūlija vien Eiropas lielās bankas ziņojušas par plāniem samazināt darbvietu skaitu par iespaidīgu skaitli - 40 tūkstošiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Teju trīs gadus pēc tam, kad franču autoražotāja Citroen un modes zīmola un apģērbu un apavu ražotāja Lacoste kopdarbs – futūristiska dizaina konceptauto – tika pirmo reizi prezentēts Parīzē, gaidāma tā ražošanas uzsākšana, vēsta motorionline.com.

Pats autoražotājs sola, ka «ja jums patika Citroen Mehari, šo jūs vienkārši mīlēsiet». Jaunā automobiļa aprakstā lasāms, ka tas atrodas «krustcelēs, kur satiekas autopasaule, mode un sports». Automašīnai ir piepūšams jumts, tāpat šim braucamrīkam nav durvju – to vietā ir tukšums, pa kuru automašīnā var «ielēkt» arī aizmugurē sēdošie.

Citroen Lacoste aprīkots ar trīscilindru benzīna dzinēju.

Automašīnas salona apdarē izmantots Lacoste polo kreklu audums un tenisbumbiņu gumija.

Citroen Lacoste garums ir 3,45 metri, platums – 1,80 metri, un braucamrīks ir 1,52 metrus augsts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Peugeot Citroen atlaidīs 6 tūkstošus darbinieku; ietaupīs 800 miljonus eiro

Gunta Kursiša, 26.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas automašīnu ražotājs Peugeot Citroen pavēstījis par plāniem samazināt sešus tūkstošus darba vietu, lai samazinātu kompānijas izdevumus, raksta BBC.

Šādu lēmumu automašīnu ražotājs pieņēmis, jo šī gada trešajā ceturksnī Peugeot Citroen apgrozījums, salīdzinot ar iepriekšējā gata attiecīgo periodu, samazinājās par 1,6% līdz 9,3 miljardiem eiro. Šādu apgrozījuma apjomu kritienu ietekmēja zemais pieprasījums Eiropā.

Lēmums par sešu tūkstošu darba vietu samazināšanu pieņemts, lai «atjaunotu konkurētspēju un rentablitāti». Uzņēmums pavēstījis, ka darba vietu samazināšana 2012. gadā ļaus ietaupīt 800 miljonus eiro.

«Peugeot Citroen pareizas stratēģijas izvēle ir kļuvusi nozīmīgāka nekā jebkad agrāk,» pavēstījis automašīnu ražotājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Ieteikumi elektroauto iegādei ar valsts atbalstu

Edgars Korsaks-Mills, Elektrum elektromobilitātes eksperts, 25.04.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru kabinetā ir apstiprināta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izstrādātā atbalsta programma elektroauto iegādei fiziskām personām, kas paredz par jaunu elektroauto iegādi piešķirt 4500 eiro, bet lietotu – 2250 eiro, lai veicinātu siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanu.

Par to, kas jāņem vērā, lai varētu saņemt valsts atbalstu un kā izvēlēties elektroauto, varēja uzzināt Elektrum Energoefektivitātes centra marta sākumā rīkotajā vebinārā "Ieteikumi elektroauto iegādei ar valsts atbalstu".

KAM UN KĀ PIEŠĶIRS ATBALSTU?

SIA "Vides investīciju fonds" finanšu vadītājs Gints Kārkliņš skaidroja, ka ir izsludināta atbalsta programma bezemisiju un mazemisiju transportlīdzekļu iegādei ar kopējo finansējuma apjomu 10 miljoni eiro.

Šajā programmā atbalsts paredzēts elektroauto un ārēji lādējamu hibrīdauto iegādei. Maksimālais atbalsts 5500 eiro, no kuriem 4500 eiro paredzēts tieši auto iegādei, bet 1000 eiro kā papildu atbalsts, norakstot līdz šim lietoto transportlīdzekli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

A/s Sadales tīkls uzveicis snieglauzes stihiju

Gunta Kursiša, 19.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stabilizējoties meteoroloģiskajai situācijai, normalizēta a/s Sadales tīkls elektroapgāde, informē uzņēmuma pārstāvji, norādot, ka laikā no 29. novembra līdz 18. decembrim Latvijas ziemeļaustrumu reģionā apledojošu koku lūšana uz elektrolīniju vadiem izraisīja stihiskus un neprognozējumus elektroapgādes traucējumus.

Snieglauze izraisīto elektroapgādes traucējumu dēļ bez elektrības bija palikušas Madonas, Balvu un Gulbenes apkārtnes mājsaimniecības.

«Snieglauzes galvenā specifika bija nepārtraukti sniega un apledojuma izraisīti jauni atslēgumi vietās, kur iepriekš

tos bijām novērsuši. Situācija nepārtraukti mainījās – mēs dienā paveicām lielu darba apjomu, atjaunojot elektroapgādi klientiem, bet naktī šī pati līnija atkal atslēdzās,» laikapstākļu specifiku skaidro a/s Sadales tīkls valdes priekšsēdētājs Andis Pinkulis, izsakot pateicību par sapratni elektroapgādes traucējumu skarto reģionu iedzīvotājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Papildināta - Valsts policija lauž līgumu ar A26 par 17 Citroen automašīnu piegādi

LETA, 05.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policija (VP) nav guvusi apstiprinājumu pilnsabiedrības A26 spējai izpildīt automašīnu iepirkuma procedūras rezultātā uzņemtās līgumsaistības, tāpēc policija nolēmusi vienpusēji atkāpties no līguma, šodien žurnālistiem paziņoja VP priekšnieks Ints Ķuzis.

Tāpat policija aprēķinājusi maksimālo līgumsodu 63 588 eiro, kas būs jāsedz automašīnu piegādātājam. Pilnsabiedrība šo līgumsodu uzaicināta segt līdz 6.februārim.

Šāds lēmums attiecas tikai uz 17 Citroen markas automašīnām, kuras neatbilst prasībām. Automašīnas policija atdos atpakaļ piegādātājam un, visticamāk, izsludinās jaunu konkursu. Spēkrati pilnsabiedrībai jāpārņem no 6.februāra.

«Ir bijušas vairākas tikšanās ar komersantu, taču diemžēl nekādas praktiskas darbības, kas būtu vērstas uz jautājuma sakārtošanu no komersanta puses nav saskatāmas. Es kā VP priekšnieks šodien parakstīju vēstuli komersantam par vienpusēju atkāpšanos no līguma un līgumsoda aprēķināšanu ar 6.februāri,» sacīja Ķuzis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Latvenergo pirks 118 Citroen Berlingo, Citroen Jumper un Toyota Hilux automašīnas

Gunta Kursiša, 07.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz nākamā gada beigām a/s Latvenergo, a/s Sadales tīkls un a/s Latvijas elektriskie tīkli vajadzībām paredzēts iegādāties līdz 118 transporta vienības. Uzņēmumu autoparks tiks atjaunots ar Citroen Berlingo, Toyota Hilux un Citroen Jumper automašīnām, Db.lv stāstīja a/s Latvenergo pārstāve Ivita Bidere.

Transportlīdzekļu iegāde tiks veikta a/s Latvenrego noslēgtā iepirkuma ietvaros, paredzot, ka automašīnu iegādes summa nepārsniegs 1,423 milj. Ls. Saskaņā ar noslēgtā konkursa rezultātiem transportlīdzekļu piegādi veiks SIA Veho un SIA Favorit.

Citroen Berlingo automašīnas tiks izmantotas elektromontieru ikdienas darbā elektrolīniju apsekošanai un to remontdarbu veikšanai. Toyota Hilux automašīnas tiks izmantotas operatīvo izbraukumu brigāžu darbam, kura specifikai ir svarīgas paaugstinātas caurgājības iespējas – arī bezceļu, sarežģīta reljefa un nelabvēlīgos laika apstākļos, skaidroja I. Bidere. Savukārt 12 Citroen Jumper busiņi tiks aprīkoti ar izbraukuma kabeļu pārbaudes laboratorijām. Šāda nepieciešamība rodas, jo arvien vairāk ne tikai pilsētās, bet arī lauku teritorijās tiek guldīti kabeļi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Franču Citroen izplatītājs Latvijā SIA Veho kopš maija sākuma ir pārtraucis sadarbību ar uzņēmumu Auto halle, kurš līdz šim pildīja Citroen markas aģenta funkcijas.

SIA Veho valdes priekšsēdētājs Raimonds Dūda db.lv pastāstīja, ka līgums ar uzņēmumu Auto halle ir lauzts, kurš attiecīgi ir pārtraucis Citroen markas tirdzniecību, kā arī garantijas un pēcgarantijas pakalpojumu sniegšanu. Arī Auto halle izpilddirektors Tonu Piirmaa apstiprināja šo faktu, piebilstot, ka nule kā noslēgtais dīlera līgums par Peugeot markas izplatīšanu Latvijā, uzņēmumam paredzot lielākas perspektīvas nākotnē.

SIA Veho (Citroen) valdes priekšsēdētājs Raimonds Dūda. (Foto: V. Stīpnieks, Db)

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par godu Citroen deviņdesmitajai gadadienai kompānija nolēmusi uzfrišināt tās logo, ziņo MotorAuthority.

Logo ir uzlabots ar daudz mūsdienīgāku izskatu un pirmā kompānijas automašīna, kurai tiks uzstādīts jaunā tipa logo, būs C3 Picasso.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Citroen Lietuvā pārstāvēs SIA Veho

Žanete Hāka, 17.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar 2014. gada 1. janvāri Automobiles Citroen oficiālais importētājs Lietuvā būs uzņēmums SIA Veho, kas ir Veho Group Oy Ab meitas uzņēmums un jau kopš 2004. gada darbojas kā Automobiles Citroën importētājs un izplatītājs Latvijā.

Kā informē uzņēmuma pārstāvji, importa un tirdzniecības struktūras maiņa realizēta ar mērķi nostiprināt šī zīmola pozīcijas, kā arī attīstīt ilgtspējīgu un kvalitatīvu tirdzniecības un pēc-pārdošanas apkalpošanas tīklu arī Lietuvas tirgū.

«Pastāvīgi mainīgā Eiropas automobiļu tirgus vide un tendences liek auto ražotājiem un izplatītājiem nepārtraukti sekot līdzi iespējām paaugstināt savu konkurētspēju un efektivitāti. Pēdējos gados Automobiles Citroën ir spēcinājis savas pozīcijas Baltijas valstīs, īpaši uzlabojot pārdošanas rādītājus un audzējot tirgus daļa Igaunijā un Latvijā,» stāsta SIA Veho valdes priekšsēdētājs Raimonds Dūda, papildinot, ka, lai attīstītu zīmolu un tā pārstāvniecību Lietuvā, PSA Peugeot Citroën un Veho Group Oy Ab ir vienojušās par esošā importa un tirdzniecības tīkla restrukturizāciju, padarot to centralizēti organizētu un efektīvāku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielo parādu dēļ franču ražotāja Peugeot rūpnīca apturējusi jauno auto un rezerves daļu piegādi Igaunijas un Latvijas Peugeot pārstāvim Kommest auto.

To, kas notiek ar Peugeot pārstāvi Latvijā, centāmies noskaidrot pie Lauva auto vadības, taču nesekmīgi. Toties par reālo situāciju zināja pastāstīt nu jau bijušie Lauva auto darbinieki, kuri apstiprināja, ka neskaidrā uzņēmuma nākotnes vīzija, saistību nepildīšana pret klientiem ir mudinājušas meklēt darbu citos autotirdzniecības uzņēmumos. Pēc viņu teiktā, pēdējo mēnešu laikā ir aizkavējušies Peugeot auto piegādes termiņi. Rūpnīcas lēmums par rezerves daļu piegādi pagaidām nav ietekmējis servisa darbu, taču ilgtermiņā tas varētu radīt neatgriezeniskas sekas gan Lauva auto, gan arī reģionālajiem Peugeot partneriem. Tādu Peugeot zīmolam Latvijā ir daudz - Cēsīs, Talsos, Jelgavā, Bauskā, Liepājā, Valmierā un Jēkabpilī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Sony elektronikas izstādē Consumer Electronics Show prezentējusi videi draudzīgu mini klēpjdatoru, ziņo Techdigest.

Jaunais dators sauksies Vaio W, un tā cena būs 480 USD. Datora korpuss ir izstrādāts no plastmasas, kurā izmantoti 20% pārstrādātu kompaktdisku. Savukārt datorsoma izgatavota no pārstrādātām plastmasas pudelēm.

Dators ir aprīkots ar 25.65 centimetrus lielu ekrānu, 250 gigabaitu cieto disku, 1.66 GHz Intel Atom Pineview N450 mikroprocesoru un 1 GB lielu operētāj atmiņu.

Komentāri

Pievienot komentāru