Jaunākais izdevums

Federālie prokurori atsavināšanai meklēs ne tikai paša Bernards Medofa īpašumus, bet arī īpašumus, kas ir uz viņa sievas Rutas Medofas (Ruth Madoff) vārda, rakstaNew York Times.

Šādu ziņojumu prokurori iesnieguši Manhetenas Federālajā tiesā pēc tam, kad B. Medofs atzina savu vainu vērienīgas finanšu shēmas izveidošanā, ar kuras palīdzību viņš izkrāpis līdzekļus aptuveni 65 miljardu ASV dolāru apjomā. Gandrīz visi īpašumi, kas nonākuši tiesas redzeslokā ir uz R. Medofas vārda

Starp īpašumiem, kurus prokurori mēģinās atsavināt ir Medofu mājokļi Manhetenā, Longailendā, Floridā un Francijā, kā arī priekšmetu, kas atrodas šo īpašumu teritorijās, ieskaitot četras laivas, četras automašīnas, sudrablietas un Steinway klavieres.

B. Medofam piespriests drošības līdzeklis apcietinājums.

Kamēr prokurori noņemas ar Medofa īpašumiem, kāds sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma īpašnieks uz šo notikumu fona nolēmis labi izreklamēties. Proti, kāda restorāna, kurš atrodas tikai dažu kvartālu attālumā no B. Medofa nu jau bijušā biroja, īpašnieks piedāvā visiem skandalozā finansista upuriem bezmaksas maltītes nedēļas garumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas autobūves uzņēmuma «Nissan Motor» bijušais padomes priekšsēdētājs Karloss Gosns ceturtdienas rītā atkal tika aizturēts Tokijā, ziņoja Japānas raidsabiedrība NHK un citi mediji.

Jaunā aizturēšana notika laikā, kad Tokijas prokuratūra apsver iespēju izvirzīt Gosnam jaunu apsūdzību, kas būtu ceturtā viņa lietā.

Kā ziņots, 65 gadus vecais Gosns martā pēc drošības naudas samaksāšanas viena miljarda jenu (7,8 miljonu eiro) apmērā atstāja Tokijas cietumu, kurā bija atradies kopš 19.novembra.

Prokurori ceturtdienas rītā ieradās Gosna pagaidu mājvietā Tokijas centrā, un pēc tam Gosns kopā ar viņiem iekāpa automobilī un aizbrauca.

Prokurori vēsta, ka Gosns aizturēts saistībā ar «Nissan» līdzekļu pārskaitīšanu 15 miljonu dolāru apmērā laika periodā no 2015.gada beigām līdz 2018.gada vidum. Prokuroriem ir aizdomas, ka piecus miljonus dolāru no šiem līdzekļiem Gosns izmantojis personīgiem tēriņiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parex bankas pārņemšanas izmeklēšana tuvāko mēnešu laikā netiks pabeigta.

Tā intervijā Latvijas Radio atzina ģenerālprokurors Jānis Maizītis.

Jau ziņots, ka finanšu ministrs Einars Repše lūdza Ģenerālprokuratūru pārbaudīt Parex bankas pārņemšanas apstākļus. Šādu lēmumu Repše pieņēma, atsaucoties uz sabiedrībā izskanējušajām bažām par bankas pārņemšanas likumību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Medofs cietumā piekauts

Valdis Vikmanis, 18.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais Nasdaq priekšsēdētājs Bernards Medofs (Bernard Madoff), kas izcieš sodu cietumā, piekauts.

The Wall Street Journal norāda, ka B. Medofu piekāvis kāds cits ieslodzītais pagājušā gada decembrī. Šī incidenta dēļ viņš tika pārsūtīts uz vidējas drošības cietumu Ziemeļkarolīnā.

Atgādinām, ka Bernardu Medofu par krāpniecības organizēšanu, kā rezultātā investori zaudēja 65 miljardus ASV dolāru tika piespriests maksimālais sods - 150 gadi cietumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Citiem ieslodzītajiem, kuri mitinās tajā pašā cietumā, kur par liela apmēra krāpšanu notiesātais Bernards Medofs (Bernard Madoff), B. Medofs nav tikai ieslodzītais Nr. 61727-054. Viņš tiek uzskatīts par varoni un slavenību, kurai prasa autogrāfus un biznesa konsultācijas, raksta žurnāls New York.

Atsaucoties uz sarunām ar vairāk nekā divdesmit pašreizējiem un bijušajiem ieslodzītajiem, autors Stīvs Fišmans apraksta nekaunīgo Medofu, kurš lepojas ar saviem noziegumiem.

«Iz----- manus upurus,» («F--- my victims»), saskaņā ar cietuma mākslinieka KC Vaita stāstīto, reiz teicis 71 gadu vecais Medofs.

Ieslodzītie Medofam atpūtas laikā esot lūguši autogrāfus, bet viņš atteicies tos dot, jo ticot, ka tie galu galā nonāks izsoļu vietnē eBay. Viņš nevēloties, lai citi pelnītu, izmantojot viņa vārdu.

«Viņam patīk būt slavenībai,» stāstījusi advokāte Nensija Fainmena (Nancy Fineman).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mitruma līmenim ir liela nozīme iekštelpu klimatā. Pārāk daudz vai pārāk maz mitruma būtiski ietekmē mūsu veselību un komfortu.

Mitrums ir ūdens daudzums gaisā. Iedomājieties, ka gaiss ir kā sūklis. Dažreiz šis sūklis var saturēt daudz ūdens, dažreiz mazāk. Mērot gaisa mitrumu, tiek lietots apzīmējums “relatīvais mitrums”, kas nozīmē cik mitrs ir gaiss salīdzinot ar to, cik mitrs tas varētu būt. Relatīvais mitrums vienmēr tiek mērīts un izteikts procentos.

Labs mitruma līmenis mājās ir no 40% līdz 60%. Šajā diapazonā cilvēki jūtas labi un nepiedzīvo veselības problēmas. Mitruma līmenis no 30% līdz 40% joprojām ir salīdzinoši labi panesams, taču jutīgāki cilvēki var justies nekomfortabli.

Iekštelpu mitruma diapazons:

• Mazāk nekā 30%: Sauss gaiss, kas var izraisīt sausu ādu un elpceļu kairinājumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Prokurori šonedēļ Rīgas rajona tiesā Jūrmalā prasījuši kukuļošanas lietā apsūdzētajam bijušajam Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam un būvuzņēmējam Mārim Martinsonam piespriest reālus cietumsodus, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "de facto".

Kopējais sods, kas Rimšēvičam tiek prasīts, ir brīvības atņemšana uz sešiem gadiem, konfiscējot mantu. Tāpat prokurori prasa ierobežot viņam iespējas ieņemt konkrētus amatus, raidījumam atklājis prokurors Ando Skalbe.

Martinsonam apsūdzības uzturētāji lūdz piemērot brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem ar arestētās mantas konfiskāciju. Savukārt Martinsona uzņēmumam "MM investīcijas", kas prokuroru ieskatā izmantots kukuļu legalizācijā, tiek prasīts trīs miljonu eiro naudas sods un arī mantas konfiskācija.

Kā vēstīja "de fecto", pēdējās nedēļās apsūdzētie Rimšēvičs un Martinsons tiesā skaļi lasīja savas liecības. "Šajā krimināllietā nav neviena pierādījuma, ka man jebkad būtu izteikts jebkāds kukuļa piedāvājums un ka es jelkad būtu pieņēmis kukuļa piedāvājumu," tiesā sacīja bijušais centrālās bankas prezidents Rimšēvičs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Prokurori atklātā vēstulē pauž bažas par tiesu neatkarības apdraudējumu

Vēsma Lēvalde, 21.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Prokurori atklātā vēstulē valsts Prezidentam Valdim Zatleram un Augstākās tiesas priekšsēdētājam Ivaram Bičkovičam aicina izvirzīt Jāni Maizīti atkāroti trešajam pilnvaru termiņam, paužot bažas par iespējamu tiesu varas apdraudējumu, ja J. Maizīša kandidatūru nevirzīs atkārtotai balsošanai.

Apstāklis, ka Saeima neapstiprināja Augstākās tiesas priekšsēdētāja izvirzīto kandidātu, neargumentējot savu aizklātā balsošanā izteikto viedokli, rada pamatu bažām, ka Latvijas Republikas tiesu varas neatkarība un tās spēja objektīvi pildīt tai ar likumu uzliktās funkcijas un pienākumus ir nopietni apdraudēta, teikts atklātajā vēstulē.

«Prokuratūra kā tiesu varas institūcija un kā viens no tiesiskuma garantiem valstī nedrīkst būt par politisko spekulāciju objektu,» norāda prokurori, uzsverot, ka publiskajā telpā nav izskanējusi argumentēta kritika par J. Maizīša darbu.

«Latvijas Republikas Prokuratūra ir tiesu varas institūcija un prokurors savā darbībā ir neatkarīgs no citu valsts varu un pārvaldi realizējošo institūciju vai amatpersonu ietekmes un pakļaujas tikai likumam, kas ir garants Latvijas Republikas Prokuratūras darbības principu ievērošanai, ka lēmumi tiek pieņemti patstāvīgi un vienpersoniski, ievērojot personu vienlīdzību likuma un tiesas priekšā. Ģenerālprokurors J.Maizītis ir iestādes vadītājs, kas šos principus pilnībā nodrošina un respektē,» uzsvērts vēstulē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Grieķijā sāks izmeklēt iespējamo krāpšanos ar satistikas datiem

Lelde Petrāne, 23.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grieķijas prokurori pavēstījuši, ka tiks sākta kriminālizmeklēšana par to, vai Andreas Georgiou, valsts statistikas aģentūras ELSTAT vadītājs, un vēl divi darbinieki manipulējuši ar skaitļiem, lai piespiestu valsti meklēt starptautisku atbalstu, ziņo ārvalstu mediji.

Aizdomas par to, ka Georgiou «uzpūtis» Grieķijas 2009. gada budžeta deficīta oficiālo rādītāju līdz vairāk nekā 15 procentiem no valsts iekšzemes kopprodukta, pirmoreiz tika publiski paustas 2011. gadā.

Šis rādītājs rezultējās ar to, ka toreizējais premjerministrs Georgs Papandreu lūdza Starptautiskajam Valūtas fondam glābt valsti, iesākot taupības pasākumu gadus, kas novārdzinājuši Grieķijas sabiedrību.

Prokurori pirmoreiz Georgiou nopratināja pirms gada. Pastāv aizdomas, ka reālais valsts deficīts rādītājs bijis 12,4%, bet Georgiou to izmainījis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kalnmeiers kritizē prokuroru disciplīnu un brīdina par algu samazināšanu

LETA, 19.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers ir kritiski noskaņots pret pašreizējo prokuroru disciplīnu un kā vienu no risinājumiem saskata algu samazināšanu.

Kalnmeiers šodien ikgadējā sanāksmē par prokuratūras darba rezultātiem 2013.gadā paziņoja, ka pagājušā gadā disciplināri sodīti 16 prokurori, kas ir par par diviem mazāk nekā gadu iepriekš. Lai arī šogad pagājuši vien pāris mēneši, Kalnmeiers jau tagad zinot, ka būs disciplināri sodīti prokurori. Acīmredzot visefektīvākais sods disciplīnas uzlabošanai būtu algas samazināšana.

«Tas [sodīto skaita samazinājums], protams, priecē, bet tas nav nekāds pašmērķis, jo šogad atkal esam iesākuši ar strauju šī sliktā rādītāja pieaugumu. Es jau tagad zinu, ka būs bargi sodi prokuroriem par to, ka nepilda savus tiešos pienākumus, kādi viņiem ar likumu ir uzlikti. Diemžēl citu reaģēšanu es neredzu. Šī jau man ir ceturtā gada pārskata sanāksme, ko es vadu, un vienmēr ir runāts par uzraudzības darba kvalitāti un prokuroru pienākumu pildīšanu tiesā. Nav šī rezultāta. Un, lai cik tas nebūtu skumji, visefektīvākais ir darba algas samazinājums. Tad cilvēks beidzot sāk saprast, ka par nekvalitatīvu darbu ir jāsaņem mazāks atalgojums. Tas iedarbojas un tad dod rezultātus,» uzsvēra Kalnmeiers.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

ASV: Bernardam Medofam ir jānomirst cietumā

Lelde Petrāne, 06.03.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bernardu Medofu no viņam piespriestā 150 gadu cietumsoda nav jāatbrīvo pirms termiņa, pat ja viņam ir nieru mazspēja, tā lēmuši federālie prokurori, ziņo "CNN".

81 gadu vecais B. Medofs, kurš vadīja lielāko Ponzi shēmu vēsturē, pagājušajā mēnesī lūdza atbrīvošanu no cietuma, sakot, ka viņam ir atlicis dzīvot mazāk kā 18 mēnešus.

Taču atbrīvošana viņam atteikta norādot, ka B. Medofa noziegums ir "bijis vēl nepieredzēts pēc apjoma un tā radītajām sekām" un "tas ir pietiekams iemesls", lai noraidītu viņa lūgumu.

Norādīts arī, ka kopš soda piespriešanas B. Medofs ir pierādījis pilnīgu izpratnes trūkumu par savu noziegumu nopietnību un līdzjūtības trūkumu upuriem, kas apliecina, ka viņam nepienākas priekšlaicīga atbrīvošana no cietumsoda.

B. Medofs tika arestēts 2008. gada decembrī, pamatojoties uz apgalvojumiem, ka prestižā aktīvu pārvaldīšanas firma, kuru viņš vadīja Manhetenā, faktiski bija piramīdas veida shēma, kas tūkstošiem cilvēku atņēma miljardiem dolāru. Viņš atzina savu vainu 11 kriminālnoziegumos, kas saistīti ar naudas atmazgāšanu, nepatiesu ziņu sniegšanu un finanšu dokumentu viltošanu. Cietumsoda izciešanu viņš sāka 2009. gada jūlijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Planšetes izspiež 360 grādu datori

Jānis Vēvers, speciāli DB, 15.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Meklējot produktīvākus darba instrumentus, uzņēmumi aizvien biežāk dod priekšroku klēpjdatoru un planšetdatoru krustojumiem

Stājoties darbā vai sagaidot savu kārtu darba instrumentu atjaunošanas rindā, šogad liela daļa strādājošo saņems nevis kārtējo galddatoru vai klēpjdatoru un pat ne planšeti, bet gan abu pēdējo hibrīdu. Tā dēvētie divi vienā jeb 360 grādos atlokāmi klēpjdatori ar skārienjutīgu ekrānu kļuvuši par šā gada karstāko tendenci biroju tehnikā un apņēmīgi izspiež no darba vietām īsu popularitātes uzplaiksnījumu pārdzīvojušās planšetes.

Pēc patosa pilnā planšetdatoru uznāciena pirms nepilniem desmit gadiem un bravūrīgajiem solījumiem pārņemt datoru funkcijas skārienjutīgo plākšņu tirgū jau labu laiku vērojami pamatīgi atplūdi. Pārliecinājušies, ka planšetes labākajā gadījumā der kā prezentācijas un komunikācijas rīks, nevis pilnvērtīgs darba instruments, uzņēmēji sāka meklēt efektīvākus variantus. Globālie tirgus dati rāda, ka par tiem varētu kļūt tieši 360 grādu datori.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs Ģenerālprokuratūru aicina saukt pie kriminālatbildības kādu Jūrmalas pilsētas prokurori par kukuļa izspiešanu, izmantojot starpnieku.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka kukulis 25 000 latu apmērā tika pieprasīts no kādas personas, lai nodrošinātu tās interesēs pretlikumīgu darbību veikšanu kādā prokurores lietvedībā esošā kriminālprocesā.

Kukuļa pieņemšanai bija jānotiek pa daļām, un pēc pirmās daļas 15 000 latu nodošanas prokurore tika aizturēta 2008.gada 17.oktobrī. Kriminālprocesa ietvaros KNAB darbinieki aizturēja arī kādu privātpersonu, kuru izmeklētājs atzinis par aizdomās turēto kukuļņemšanas organizēšanā, kukuļošanas starpniecībā, kā arī par amatpersonai nodotā kukuļa daļas piesavināšanos.

Izmeklēšanas materiāli liecina, ka kukuļošanas organizētājs informējis un pārliecinājis kukuļdevēju par kukuļa nepieciešamību, lai pieņemtu tam labvēlīgus lēmumus un izbeigtu krimināllietu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz šim praktiski visi aizstāvji "Trasta komercbankas" likvidācijas lietā visa pērnā gada laikā lūguši tiesai iespēju iepazīties ar lietiskajiem pierādījumiem, līdz advokāts Saulvedis Vārpiņš "Dienas Biznesam" izteica šaubas par to, ka prokuratūra pati tos nav redzējusi vai arī apskatījusi ar nelicencētu programmatūru.

Latvijas Republikas prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska "DB.lv" apstiprināja, ka dati pirms nodošanas tiesai apskatīti ar legālu bezmaksas programmas versiju. Prokuratūra, sagatavojot "Trasta komercbankas" likvidācijas lietu tiesai, elektroniskos dokumentus apskatījusi ar legālu bezmaksas datu apskates programmas "AccessData FTK Imager" versiju, taču tas nekliedē aizstāvības šaubas par prokuratūras darbu kopumā. Pēc informācijas tiesas sēdē šā gada janvārī rodas pamatotas šaubas, ka visus pierādījumus ar demo versiju bijis iespējams apskatīt.

Neapskatāmie pierādījumi

Līdz apsūdzības nolasīšanai no lietas tika atstādināts prokurors Uldis Cinkmanis, kuram pārmeta Kriminālprocesa likuma pārkāpšanu. Ģenerālprokurors U. Cinkmanim vēlāk izteica piezīmi, kas ir viens no disciplinārsodu veidiem. Lietu pārņēma U. Cinkmaņa kolēģe Zane Pavāre, tomēr no tā pieļauto kļūdu lietas sagatavošanas gaitā nekļuva mazāk. Precīzi to raksturoja I. Dzeņa norāde aizstāvjiem tiesas zālē pērn, ka lieta ir pieņemta tiesā un visiem kopā būtu jātiek ar to galā, noslēgumā izsakot cerību, ka aizstāvība prokuratūras kļūmes neizmantos ļaunprātīgi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiesa Itālijā trešdien piesprieda kruīzu kuģa Costa Concordia kapteinim Frančesko Sketino 16 gadu un viena mēneša cietumsodu par šī kuģa avārijas izraisīšanu, kurā 2012.gada 13.janvārī gāja bojā 32 cilvēki.

Spriedums 54 gadus vecajam Sketino tika pasludināts, noslēdzoties 19 mēnešus ilgai prāvai tiesā Toskānas reģiona Groseto pilsētā.

Tiesas spriedums var tikt pārsūdzēts. Sketino pašlaik vēl atrodas brīvībā, jo trīs tiesneši noraidīja pieprasījumu nekavējoties nosūtīt viņu uz cietumu, lai viņš nevarētu aizbēgt no valsts.

Sketino, kurš ar asarām acīs bija lūdzis tiesu būt žēlsirdīgai, tika atzīts par vainīgu slepkavībā bez iepriekšēja nodoma, katastrofas izraisīšanā, kuģojot pārāk tuvu krastam, evakuācijas aizkavēšanā un kuģa atstāšanā, kamēr tā pasažieri un apkalpe vēl nebija evakuēti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Politika

Lielbritānijas policija aizturējusi Džūljenu Asanžu

LETA--AFP/BBC/DPA, 11.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas policija ceturtdien aizturējusi vietnes «WikiLeaks» dibinātāju Džūljenu Asanžu, kurš pēdējos septiņus gadus pavadījis Ekvadoras vēstniecībā Londonā.

Kā pavēstīja Asanža advokāts, viņš aizturēts, pamatojoties uz ASV izdošanas lūgumu un par Lielbritānijas nosacījumu atbrīvošanai no ieslodzījuma pārkāpšanu.

Asanžs aizturēts pēc tam, kad Ekvadora atsaukusi viņam piešķirto politisko patvērumu.

Kā paziņoja Ekvadoras prezidents Lenins Moreno, Ekvadora atsaukusi patvērumu Asanžam tāpēc, ka viņš atkārtoti pārkāpis starptautiskās konvencijas.

«Džūljena Asanža rupjā un agresīvā uzvedība», kā arī vārdā neminētas organizācijas «naidīgie un draudīgie paziņojumi» attiecībā uz Ekvadoru, patvērumu Asanžam padarīja par neiespējamu, paziņoja Moreno. «Viņš īpaši pārkāpa normu par neiejaukšanos citu valstu iekšējās lietās.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Drīzumā varētu izsludināt Snoras bijušos vadītājus starptautiskajā meklēšanā

LETA, 22.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas Ģenerālprokuratūra apsver iespēju tuvākajā laikā izsludināt starptautiskajā meklēšanā nacionalizētās komercbankas Snoras bijušos vadītājus un lielākos akcionārus Raimondu Baranausku un Krievijas pilsoni Vladimiru Antonovu, ja viņi neieradīsies uz nopratināšanu paši, otrdien vēsta Lietuvas televīzija.

Prokurori vēlas viņus nopratināt saistībā ar aizdomām par naudas atmazgāšanu, nolaidīgu grāmatvedību un dokumentu viltošanu bankā, ko Lietuvas valdība pārņēmusi savā ziņā.

Baranausks pirmdien gan izplatīja paziņojumu, kurā izteica gatavību sadarboties ar tiesībsargāšanas iestādēm, taču līdz šim Ģenerālprokuratūra nav saņēmusi nekādas ziņas ne no viņa, ne no Antonova, ne arī no viņu pārstāvjiem.

Prokurori pagaidām nav apstiprinājuši, vai apsūdzības šai lietā izvirzītas arī bijušajam Snoras viceprezidentam Naglim Stancikam.

"Mēs spersim kriminālkodeksā paredzētos soļus, lai nodrošinātu viņa [Baranauska] dalību prāvā," norādījis Lietuvas ģenerālprokurors Darjus Valis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Notverts narkotiku tirdzniecības «eBay» dibinātājs – bijušais fizikas students

Gunta Kursiša, 04.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divu gadu garumā ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) dzina pēdas interneta vietnes Silk Road dibinātājam. Ar Silk Road staprniecību internetā tika tirgotas narkotikas. Atklājies, ka noziedzīgās interneta vietnes dibinātājs ir 29 gadus jaunais Ross Viljams Ulbrihts (Ross William Ulbricht), vēsta CNN.

Prokurori apraksta R. V. Ulbrihtu, bijušo fizikas studentu Sanfrancisko, kā «kriminālu ģēniju», kurš uzbūvējis nelegālu narkotiku impēriju. Silk Road pēdējo trīs gadu laikā pārdevusi vielas 1,2 miljardu ASV dolāru apmērā, nodrošinot vietnes dibinātājam 80 miljonu ASV dolāru peļņu. Silk Road narkotiku tirdzniecības pasaulē tiek pielīdzināta eBay, darbojoties kā vidutājs starp dīleriem un pircējiem visā pasaulē.

29 gadus jaunais R. V. Ulbrihts apsūdzēts ne vien narkotiku tirdzniecībā – interneta vietnē bija pieejami arī ieroči, munīcija un datorsistēmu uzlaušanas pakalpojumi, norāda amatpersonas. Tāpat tiek izvirzītas apsūdzības, ka vīrietis apmaksājis slepkavību mēģinājumus diviem uzņēmējiem, kas «šķērsojuši viņa ceļu», vēsta CNN.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Izdienas pensiju varēs saņemt arī kultūras darbinieki un diplomāti

Žanete Hāka, 24.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākotnē izdienas pensijas apliecības varēs saņemt plašāks izdienas pensiju saņēmēju loks, pieprasot tās personīgi, pa pastu vai elektroniski, informē Labklājības ministrijas (LM) pārstāvji.

Turpmāk izdienas pensijas apliecības līdztekus iekšlietu jomas pārstāvjiem varēs saņemt arī kultūras darbinieki, diplomāti, prokurori, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonas, kurām piešķirta izdienas pensija.

To paredz grozījumi Ministru kabineta noteikumos Izdienas pensijas saņēmēja apliecības izsniegšanas kārtība, kas ceturtdien izsludināti Valsts sekretāru sanāksmē.

Šobrīd, lai saņemtu apliecību, cilvēkam Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) nodaļā klātienē jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un jāiesniedz fotogrāfija. Turpmāk plānots, ka iesniegumu varēs nosūtīt pa pastu vai iesniegt elektroniski. Papildu iesniegumam cilvēkam ir jāiesniedz arī fotogrāfija (3 x 4 cm).

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Rimšēviča kukuļņemšanas lietā apsūdzētais uzņēmējs Martinsons lūdz tiesu viņu attaisnot

LETA, 15.12.2023

Foto no 2019.gada tiesas sēdes, kurā sāk izskatīt krimināllietu, kurā par korupciju apsūdzēts Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs un uzņēmējs Māris Martinsons

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušā Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča kukuļņemšanas lietā apsūdzētais uzņēmējs Māris Martinsons pilnībā noliedz savu vainu un lūdz tiesu viņu attaisnot.

Šodien Rīgas rajona tiesa Jūrmalā turpina skatīt Rimšēviča krimināllietu, kurā kā viens no apsūdzētajiem ir arī Martinsons. Tiesa uzklausīja Martinsona pēdējo vārdu, kurā apsūdzētais uzsvēra, ka viņa vaina kriminālprocesā neesot pierādīta, līdz ar to viņš sagaida attaisnojošu spriedumu.

Uzņēmējs norāda, ka krimināllietas materiālos ir pievienoti nepierādīti vai pat izdomāti materiāli, kas dažkārt izveidoti uz pieņēmumu pamata. Tāpat viņam ir bažas, ka lietā nav precīzi izklāstīta notikumu gaita un lietas apstākļi.

Iepriekš pēdējo vārdu teica arī pats Rimšēvičs, kurš norāda, ka tiesas procesa laikā viņa vaina apsūdzībā netika pierādīta, līdz ar ko viņš sagaida attaisnojošu spriedumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Avarējušās Germanwings lidmašīnas otrais pilots iepriekšējā lidojumā izmēģināja «kritienu»

LETA--REUTERS, 06.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas zemo cenu aviosabiedrības Germanwings lidmašīnas otrais pilots, kurš tiek turēts aizdomās par tīšu lidmašīnas nogāšanu Francijas Alpos, nogalinot 150 cilvēkus, iepriekšējā lidojumā «kritienu» izmēģinājis, otrdien pavēstījis laikraksts Bild.

Prokurori uzskata, ka 27 gadus vecais otrais pilots Andreass Lubics 24.marta lidojuma laikā no Barselonas uz Diseldorfu aizslēdza pilotu kabīnes durvis, liedzot tajā iekļūt kapteinim, un tīši nogāza lidmašīnu.

Laikraksts Bild, citējot Frakcijas katastrofu izmeklētājiem tuvu stāvošu avotu, vēsta, ka izmeklētāju ziņojumā, kuru plānots publiskot trešdien, atklāts, ka Lubics tajā pašā dienā lidojumā no Diseldorfas uz Barselonu izmēģinājis lidojuma augstuma samazināšanu.

Dokumentā atzīts, ka veikta «kontrolēta augstuma samazināšana, kas ilga minūtes un kurai nebija aeronautiska attaisnojuma».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas rajona tiesa Jūrmalā šodien bijušo Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču un būvuzņēmēju Māri Martinsonu atzina par vainīgiem kukuļošanas noziegumos un piesprieda abiem reālu cietumsodu.

Rimšēvičam piespriests cietumsods uz sešiem gadiem, kā arī probācijas uzraudzība uz vienu gadu. Tāpat tiesa Rimšēvičam noteica mantas konfiskāciju, tajā skaitā konfiscējot viņam vairākus nekustamos īpašumus Garkalnes novadā, dzīvokli Jūrmalā un īpašumu Ventspils novadā.

Par vainīgu tika atzīts arī būvuzņēmējs Martinsons, kuram tiesa piesprieda cietumsodu uz pieciem gadiem, kā arī lēma piedzīt no viņa naudu vairāk nekā 150 000 eiro apmērā. Martinsonam piederošajam uzņēmumam "MM Investīcijas" piemērots piespiedu ietekmēšanas līdzeklis 3,1 miljona eiro apmērā.

Tāpat tiesā pieņēma blakus lēmumu lūgt Valsts policiju sākt kriminālprocesu pret "Trasta komercbankas" valdes locekli Viktoru Ziemeli par nepatiesu liecību sniegšanu tiesā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Deutsche Bank vadība neesot spiegojusi

, 08.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Prokurori atteikušies uzsākt kriminālizmeklēšanu pret Deutsche Bank vadību un uzraudzības padomes locekļiem kā daļu no izmeklēšanas spiegošanas afērā, ziņo Forbes.

Kaut gan prokurori attaisnojuši augstāko vadību, viņi joprojām izmeklē iespējamos pārkāpumus attiecībā uz datu drošību un ir uzsākuši izmeklēšanu «pret tiem, ko uzskata par atbildīgiem,» norādīts prokuratūras paziņojumā.

Sīkāka informācija nav sniegta.

Šī izmeklēšana tiek veikta papildus izmeklēšanām, ko veic Vācijas finanšu regulators Bafin un Deutsche Bank pati.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Megaupload līdzdibinātājam tiesa atsaka apelāciju

Gunta Kursiša, 03.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par pirātisku atzītās failu apmaiņas interneta vietnes Megaupload līdzdibinātāja Kima Dotkoma (Kim Dotcom) apelācijas iesniegums Jaunzēlanddes tiesā ir noraidīts, vēsta BBC.

Datu lejupielādes portāla radītājs vācietis K. Dotkoms ir apsūdzēts labuma gūšanā, kopējot un izplatot pirātsiku saturu, kā arī naudas atmazgāšanā. Viņš pēc ASV Federālā izmeklēšanas biroja (Federal Bureau of Investigation) ierosinājuma tika aizturēts Oklendā, Jaunzēlandē, janvāra beigās.

Oklendas Augstākā tiesa pavēstījusi, ka tā piekrīt iepriekšējam tiesas spriedumam, ka K. Dotkoms varētu mēģināt pamest valsti. Megaupload – viena no pasaules lielākajiem failu apmaiņas portāliem – radītāja advokāti paziņojuši, ka K. Dotkoms tiesas lēmumam nepiekrīt un neatzīst savu vainu, un cīnīsies par izdošanas pieteikumu ASV.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Prokuroriem milzu parādsaistības vairāku tūkstošu eiro apmērā

Sanita Igaune, 11.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parādsaistības, kas pārsniedz 100 tūkst. eiro, 2009. gadā ir bijušas vismaz 12 prokuroriem, liecina valsts amatpersonu deklarācijas.

Lai gan prokuroru algas ir augstākas nekā vidēji valsts pārvaldē (pēc Finanšu ministrijas datiem, centrālajā aparātā – ministrijās un Valsts kancelejā – vidējā alga ir 786 Ls), daudzos gadījumos nav saprotams, kā prokurori varēs atdot tik lielus parādus, otrdien ziņo Neatkarīgā Rīta Avīze.

Prokuratūras amatpersonas, kuru parādi bija lielāki par 100 tūkst eiro ir Latvijas prokuratūras pārstāvis Eirojustā Gunārs Bundzis (147,6 tūkst. eiro), Ģenerālprokuratūras Darbības analīzes un vadības departamenta prokurores Ineta Bebre (146,5 tūkst. eiro) un Dagmāra Fokina (127,4 tūkst. eiro), Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta prokurors Agnis Pormalis (132,5 tūkst. eiro), bijusī prokurore Dana Kalniņa (133,7 tūkst. eiro).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Meroni neatklāj, par ko liecinājis tiesā; Lembergs uzskata, ka procesam jābūt atklātam

LETA, 07.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šveices advokāts Rūdolfs Meroni šodien pēc pirmās slēgtās tiesas sēdes, kurā viņš tika pratināts tā dēvētajā Ventspils mēra Aivara Lemberga krimināllietā, aģentūrai LETA atteicās izpaust, par kādiem notikumiem viņš sniedzis liecības, turpretim Lembergs norādīja, ka tiesas procesam vajadzētu būt atklātam, lai žurnālisti varētu objektīvi atspoguļot sēžu zālē runāto un notikušo.

Šodien Rīgas apgabaltiesā liecinieka statusā uzklausītais Šveices advokāts pēc tiesas sēdes aģentūrai LETA sacīja, ka, ņemot vērā slēgto procesu, viņš nav tiesīgs izpaust informāciju par sēdes laikā runāto. Aizbildinoties ar to pašu argumentu, Meroni neatbildēja arī uz jautājumu, vai savulaik viņš kā advokāts ir sniedzis juridisko palīdzību Lembergam.

Pēc tiesas sēdes uz jautājumiem par Meroni liecībām pēc būtības neatbildēja arī Ventspils mērs, tomēr viņš ar pārliecību pauda, ka Latvijā visiem tiesas procesiem, ieskaitot šo, vajadzētu būt atklātiem, lai plašsaziņas līdzekļu pārstāvji tiesas prāvas varētu translēt tiešraidē visai sabiedrībai, tādējādi objektīvi atspoguļojot sēžu zālē notikušo.

Komentāri

Pievienot komentāru