Jaunākais izdevums

Spānijas ceļu policisti sākuši pretošanās akciju pēc tam, kad viņu algas jūnijā videji tika samazinātas par 5%, un izsniegto soda kvīšu apjoms ir nokrities līdz pat 50%, raksta Yahoo News.

Tās ir kārtējās galvassāpes Spānijas valdībai, kurai ar streiku jau draudēja gaisa satiksmes dispečeri, kur, īstenojot valsts budžeta taupības plānu, arī tika samazinātas algas.

Tā vietā, lai piemērotu naudssodus par pārkāpumiem, ceļu policisti palaiž pārkapējus vaļā ar mutisku brīdinājumu. Tas varētu būt ietekmējis satiksmes drošību uz ceļiem, jo bojāgājušo skaits nedēļas nogalē no vidējā 20 pieauga līdz 29, un tas raisa bažas par drošības pasliktināšanos uz ceļiem, tomēr Spānijas Iekšlietu ministrijas Nacionālā Satiksmes direktorāta vadītājs to noliedz: «Nevar teikt, ka ceļu policistu protests ir izraisījis ceļu satiksmes negadījumu pieaugumu, dati ir par pārāk īsu laikaposmu.»

Spānijas ceļu policisti jau tā bija aizkaitināti, jo viņi saņem mazākas algas nekā citi policisti – no 1600 līdz 1800 eiro mēnesī, turklāt pretēji premjera solītajam, ceļu policistu skaits nav palielināts. Piedevām ceļu policijas departaments aprīlī ierosināja taupības ierosinājumus, kuros ieteikts vairāk lietot rācijas nevis mobilos telefonus, un tā vietā, lai patrulētu uz ceļiem, sēdēt slēpņos.

Tāpat tiek kritizēta jūlijā ieviestā 150 eiro piemaksa, kas mērķēta uz valsts kases pildīšanu, jo stimulē vairāk izrakstīt soda naudas, nevis reāli rūpēties par satiksmes drošību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pret «taupības» režīmu vērstie protesti Eiropā izvērtušies vardarbīgi. Spānijas galvaspilsētā Madridē un otrā lielākajā pilsētā Barselonā demonstranti iesaistījušies sadursmēs ar likumsargiem, kas novedis pie vismaz 140 cilvēku aresta.

Madridē protestētāji pie valsts parlamenta apmētāja policiju ar pudelēm un akmeņiem, bet likumsargi uz to atbildēja ar gumijas lodēm. Sadursmēs ar policiju ievainojumus guva vismaz 40 cilvēku, no kuriem 18 bija policisti.

Spānijas lielās arodbiedrības uzsver, ka trešdienas streiks bijis veiksmīgs un tajā piedalījušies 78% strādnieku. Tas licis uz streika laiku pārtraukt darbu lielajiem uzņēmumiem, bet skolas un slimnīcas strādājušas ar minimālu darbinieku skaitu, vēsta The Telegraph. Spānijas valdība tikmēr apgalvo, ka streikam bijusi minimāla ietekme.

Vardarbīgas demonstrācijas izvērtās arī Itālijā, kur protestētāji Romā ar akmeņiem apmētāja policiju, bet Milānā izdemolēja kādu banku. Vardarbīgas sadursmes aizritējušas arī Turīnā. Itālijā demonstranti protestēja pret premjera Mario Monti politiku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Traucoties ar ātrumu 211 km/h, futbola leģenda nopelna 10 tūkstošu sodu, bet pārāk nabadzīgs, lai samaksātu

Lelde Petrāne, 01.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais Vācijas izlases futbola kapteinis Mihaels Ballaks, saskaroties ar apjomīgu sodu par ātruma pārsniegšanu Spānijā, atsaucies uz savu nabadzību. Viņa advokāts pavēstījis, ka Ballaks varētu samaksāt vien 1080 eiro, jo ir bezdarbnieks, vēsta thelocal.de.

36 gadus vecā futbola leģenda pieķerts, braucot ar ātrumu 211 kilometri stundā pa Spānijas autoceļu, kur ātruma ierobežojums ir 120 kilometri stundā, informējuši divi Spānijas policisti.

Spānijas laikraksts El Mundo ziņojis, ka viņš braucis ar 52 tūkstošus eiro vērtu Audi Q7.

Valsts prokurori pieprasījuši viņam samaksāt 10 tūkstošu eiro soda naudu, kā arī atņemt autovadītāja tiesības uz divarpus gadiem.

Taču Ballaka advokāts paziņojis, ka bijušajam Chelsea un Bayern Munich futbolistam vajadzētu maksāt vien 1080 eiro, jo viņš patlaban ir bez darba. Turklāt autovadītāja apliecība viņam būtu jāatņem tikai uz gadu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Policija pretkrīzes protestētājus Barselonā izklīdinājusi ar gumijas lodēm un stekiem

Lelde Petrāne, 27.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Spānijas policija piektdien šāvusi gumijas lodes un izmantojusi stekus, lai izkliedētu pretkrīzes protestētājus Barselonas laukumā, kur tīrīšanas brigādes jauca nost viņu nometni, vēsta AFP.

Katalonijas policisti ar ķiverēm galvās iejaukušies, jo aptuveni 50 protestētāji bija nosēdušies uz ielas, lai no laukuma Plaza de Cataluna neļautu aizbraukt pašvaldības tīrīšanas mašīnām, kas demontējušas nometni.

Nacionālajā televīzijā bijis redzams, kā policisti protestētājus velk pa zemi un sit ar stekiem. AFP reportieris notikuma vietā redzējis, kā tiek šautas gumijas lodes.

Protestētāju blokāde izjaukta dažu minūšu laikā, un tīrīšanas mašīnas policijas uzraudzībā turpinājušas darbu.

Demonstranti ir daļa no valsts mēroga kustības, kas sākās 15. maijā. Viņi paši sevi sauc par sašutušajiem. Kustībā ietilpst galvenokārt jauni cilvēki, kuri pulcējas laukumos visā Spānijā, miermīlīgos protestos paužot neapmierinātību ar politiskajām partijām, augošo bezdarbu, korupciju un citām lietām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Spānijas policija izjaukusi grupējumu, kas tiek turēts aizdomās par britu grafiti mākslinieka Banksija darbu viltošanu.

Policisti aizturēja divus cilvēkus Saragosā, kur, kā tiek uzskatīts, tika izgatavoti viltojumi, un vēl divus cilvēkus ar "zināšanām mākslas pasaulē", kuri tiek turēti aizdomās par darbu pārdošanu, paziņoja Katalonijas policija.

Policijai ir aizdomas, ka grupējums specializētos veikalos, Barselonas izsoļu namos un tiešsaistē pircējiem Vācijā, Skotijā, Spānijā un ASV pārdeva vismaz 25 darbus. Viltojumu cena varēja sasniegt 1500 eiro gabalā.

Grupējums viltoja sertifikātus, apgalvojot, ka darbus radījis Banksijs projekta "Dismaland" ietvaros. 2015.gadā atklātā izstādē bija redzama noplukusi pasaku pils duļķainā ūdens grāvī un laivu modeļi baseinā, kas pilns ar bēgļiem. Kopiespaids vedināja domāt par draudīgu Disnejlendas versiju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konfiscētā marihuāna, kas lielos daudzumos uzkrājas Spānijas policijas iecirkņos, apdullina policistus un liek viņiem justies tā, it kā viņi būtu smēķējuši ko nelegālu, ceturtdien paziņojusi policistu arodbiedrība.

Sevišķi aktuāla šī problēma ir lauku apvidos, kur policijai ir nelieli iecirkņi, bet plaša pārraugāmā teritorija, kur vasarās bieži tiek konfiscēta marihuāna, norādīja Katalonijas policijas arodbiedrība USPAC.

Ulotā - pilsētā ar 34 000 iedzīvotāju - policijas iecirknī garāžā glabājas 300 līdz 4000 marihuānas kaņepju, bet citos iecirkņos marihuāna tiek glabāta pazemes autostāvvietās vai pat birojos, sacīja USPAC preses pārstāvis.

Policijas iecirkņiem ir jāuzglabā konfiscētā marihuāna, līdz no tiesas tiek saņemts orderis tās iznīcināšanai. Nereti uz orderi jāgaida vairāk nekā 30 dienas.

Marihuānas smaka iecirkņos ir tik spēcīga, ka policisti jūtas apreibuši.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Beļģijas un citu Eiropas valstu lauksaimnieki pirmdien ar traktoriem sapulcējušies pie Eiropas Savienības (ES) ēkas Briselē, kur notika bloka lauksaimniecības ministru tikšanās.

Policija lēš, ka Beļģijas galvaspilsētas Eiropas kvartālu nobloķēja aptuveni 900 traktori. Policisti pielietoja pret protestētājiem ūdens metējus, kamēr lauksaimnieki dedzināja riepas un šāva petardes.

Beļģijas lauksaimniekiem šoreiz pievienojās kolēģi no Spānijas, Portugāles un Itālijas.

Lauksaimnieki visā Eiropā nav apmierināti ar ES lauksaimniecības politiku, "zaļo kursu" un lielo birokrātiju. Daudzās valstīs, sevišķi Polijā, spēcīgu neapmierinātību izraisījis arī lauksaimniecības produktu imports no Ukrainas. Lauksaimnieku protesti ir radījuši galvassāpes ES līderiem, kuri bažījas, ka galēji labējie tos varētu izmantot savas popularitātes kāpināšanai pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām.

Komentāri

Pievienot komentāru