Jaunākais izdevums

Rīgas Retro tramvajs ieguvis jaunu veidolu un kļuvis par Rīgas Jūgendstila tramvaju, kura uzdevums turpmāk būs veicināt Rīgas starptautisku atpazīstamību, akcentēt jūgendstilu kā vienu no galvenajām pilsētas kultūrvēsturiskajām vērtībām un piedāvāt iespēju pilsētas viesiem iepazīt Rīgu atraktīvā veidā, informē Rīgas domes priekšsēdētāja preses sekretāre Inga Spriņķe.

Rīga ir viena no retajām Eiropas pilsētām, kur rekonstruēts vērtīgs vēstures mantojums - 20. gadsimta sākuma tramvajs, kas ir darba kārtībā. Rīgas Retro tramvaja ārējā un iekšējā dizainā izmantoti jūgendstilam raksturīgi elementi. Savukārt, tramvaja vadītājs un gids būs ģērbušies jūgendstila laikmetam atbilstošos tērpos, ļaujot pasažieriem iejusties tā laika atmosfērā.

Retro tramvajs, kurā ir 18 sēdvietas un 10 stāvvietas, regulāros braucienus uzsāks 3.jūlijā, piedāvājot rīdziniekiem un pilsētas viesiem ekskursijas braucienu maršrutā „ Rīgas bulvāru loks” (Radio iela – Aspazijas bulvāris – Basteja bulvāris – Kronvalda bulvāris – Ausekļa iela un atpakaļ).

Tramvaja brauciens tiks organizēts kā ekskursija, kuras laikā speciāli apmācīts gids – konduktors stāstīs par Rīgu, jūgendstilu, maršruta laikā aplūkojamiem arhitektūras pieminekļiem un ēkām.

Ekskursijas biļetes cena būs 3 Ls. Atlaides studentiem, uzrādot ISEC karti-biļete maksās 2 Ls. Skolēniem līdz 12 gadu vecumam un pensionāriem- 1 Ls. Bērniem līdz skolas vecumam brauciens bez maksas. Retro tramvaja biļete izveidota kā atraktīvs suvenīrs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas Retro tramvaja īpašais piedāvājums Rīgas svētkos

, 16.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas svētku ietvaros, sestdien 18. augustā un svētdien 19. augustā, Rīgas kultūras aģentūra aicina rīdziniekus un Rīgas viesus ekskursijā ar Rīgas Retro tramvaju, izmantojot īpašo svētku piedāvājumu - biļete maksās tikai 1 latu!

Sestdien, 18.augustā plkst.12.40 Retro tramvajs dosies īpašā maršrutā no Radio ielas uz Nordeķu parku, kurp aizvedīs Pārdaugavas promenādes pasākuma viesus. Retro tramvajs lieliski papildinās Pārdaugavas promenādes pasākumu retro noskaņās, kur būs iespēja izmēģināt braucienu ar retro velosipēdu, iemūžināt sevi brīvdabas fotosalonā tapušā retro fotouzņēmumā.

No Iļģuciema tramvaja pieturas uz Rīgas centru tramvajs izbrauks plkst. 12:00 un 13:04.

No plkst. 13.30 Tramvajs kursēs ierastajā maršrutā "Rīgas bulvāru loks", no Radio ielas pieturas līdz Ausekļa ielai.

Gan sestdien, gan svētdien, plkst. 14.00, 16.00 un 18.00 Retro tramvajs aicina tramvaja ekskursijas pasažierus, izkāpjot Ausekļa ielas pieturā, kopā ar pavadoni angļu vai vācu valodā izstaigāt kājāmgājēju maršrutu "Rīgas jūgendstila pērles", izmantojot kājāmgājēju ceļvedi, lai iepazītos ar Rīgas jūgendstila arhitektūras pērlēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Retro tramvajs šogad būtiski mainījis savu vizuālo izskatu - tramvaja vagoniņu ielās varēs atpazīt un pilsētvidē tas izcelsies ar sarkanu un dzeltenu krāsojumu. Šādas tramvaja pamatkrāsas izvēlētas tuvu oriģinālam - pirmajiem elektriskajiem tramvajiem, kas vairāk nekā pirms 100 gadiem kursēja Rīgā, informēja pašvaldības SIA Rīgas satiksme preses sekretārs Viktors Zaķis.

Rīgas ielās Retro tramvajs atsāks kursēt no 1.maija, katru sestdienu, svētdienu un arī svētku dienās, dodot iespēju arī šī gada vasarā ikvienam galvaspilsētas iedzīvotājam un tās viesiem izbaudīt braucienus ar tramvaja vagoniņu, kurš būvēts un sagatavots pēc sena elektriskā tramvaja modeļa parauga.

Retro tramvajs kursēs maršrutā Ausekļa iela - Mežaparks, apstājoties visās maršrutā paredzētajās pieturvietās. Brauciena laikā pasažieriem būs iespēja izbaudīt braucienu vēsturiskā sabiedriskā transporta līdzeklī, kā arī vienlaikus apskatīt skaistākās vietas Rīgā, piemēram, Zigfrīda Annas Meierovica bulvāri, no kura paveras brīnišķīgs skats uz Operu, Brīvības pieminekli, Vecrīgu, Basteja kalnu, Nacionālo teātri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atklās atjaunoto Rīgas Retro tramvaju

, 29.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien, 2.jūlijā plkst. 12 tramvaju galapunktā - Ausekļa iela (Elizabetes ielas sākumā) svinīgi atklās atjaunoto Rīgas Retro tramvaju.

Rīgas Retro tramvajs ieguvis jaunu veidolu un kļuvis par Rīgas Jūgendstila tramvaju. Jaunu tēlu pilsētas vēsturiskais tramvajs ieguvis pateicoties Rīgas mēra Jāņa Birka iniciatīvai, rosinot pilsētas iedzīvotājus un viesus iepazīt Latvijas galvaspilsētas bagāto jūgendstila mantojumu.

Rīgas Jūgendstila tramvaja uzdevums būs veicināt Rīgas starptautisku atpazīstamību, akcentēt jūgendstilu kā vienu no galvenajām pilsētas kultūrvēsturiskajām vērtībām un piedāvāt iespēju pilsētas viesiem iepazīt Rīgu atraktīvā veidā.

Retro tramvajs regulāros braucienus uzsāks 3.jūlijā, piedāvājot rīdziniekiem un pilsētas viesiem ekskursijas braucienu maršrutā " Rīgas bulvāru loks" (Radio iela - Aspazijas bulvāris - Basteja bulvāris - Kronvalda bulvāris - Ausekļa iela un atpakaļ).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalā notiks retro automobiļu parāde "Retro Jūrmala 2007"

, 20.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007. gada 25. augustā Jūrmalā notiks lielākā retro automobiļu parāde Baltijā. Parādē piedalīsies vairāk kā 150 veco automobiļu un motociklu no visām pasaules malām. "Jūrmalu apmeklēs kolekcionāri, vecās tehnikas klubu biedri un parasti entuziasti no NVS un Eiropas valstīm. Viens no interesantākajiem retro automobiļu parādes pārstāvjiem ir leģendārā kompānijas UPS kravas automašīna Spier P36", - stāsta Jūrmalas "Vecās tehnikas kluba MG" direktors Māris Mežapuķe.

Ikgadējā parādē piedalīsies vairāk kā 150 automašīnu un motociklu ekipāžas no Polijas, Vācijas, Holandes, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas un Baltkrievijas. "Šis ir lielākais tādā veida pasākums Baltijā. Pie mums ieradīsies ciemiņi no visas pasaules - Amerikas auto kluba dalībnieki, antīko automobiļu klubu biedri, entuziasti no Eiropas un no pēcpadomju zonas valstīm. Ar katru gadu šis pasākums piesaista arvien vairāk vecās tehnikas cienītāju. Pagājušajā gadā parādē piedalījās 128 ekipāžas", - stāsta Māris Mežapuķe, piebilstot, ka "paskatīties uz retro automobiļu parādi ieradīsies aptuveni 20 - 30 tūkst. kūrortpilsētas iedzīvotāju un ciemiņu."

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Notiks retro automašīnu un motociklu salidojums

, 18.08.2007

Attēls no retro automašīnu parādes 2007.gada 14.aprīlī Bukarestē. Attēlā redzams 1926.gada Fords.

Foto: REUTERS/SCANPIX

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalā jau 9. gadu pēc kārtas 25. augustā notiks starptautisks retro automašīnu un motociklu salidojums Retro - Jūrmala 2007, ko sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas domi rīko Jūrmalas biedrība Vecās tehnikas klubs MG.

"Jūrmalas retro auto salidojums ir viens no lielākiem Baltijā, jo piesaista vairāk nekā 150 salidojuma dalībniekus no dažādām valstīm - Vācijas, Polijas, Somijas, Zviedrijas, Igaunijas, Lietuvas, Baltkrievijas un, protams, Latvijas," norāda Jūrmalas pilsētas dome.

Retro automašīnu un motociklu parāde sāksies 25.augustā plkst. 10: 00 Ķemeros, bet jau plkst. 10:20 līdz 11:00 parādes dalībnieki piestās Jaunķemeros. No plkst. 11: 20 līdz 12:20 spēkrati būs skatāmi pie Kauguru kultūras nama, kur notiks Maizes svētki un uzstāsies grupa Lustīgais blumīzers.

Spēkrati no Kauguriem lēnā gaitā turpinās ceļu uz Dubultu laukumu, kur no plkst.13:00 līdz plkst. 15:20 notiks dažādi veiklības braucieni starp šķēršļiem, būs iespēja iepazīties ar automobiļu vēsturi, piedalīties konkursos un fotografēties pie antīkajām tehnikām. No Dubultu laukuma pa pludmali parāde dosies uz Jomas ielu, kur no plkst. 17:00 būs iespēja retro auto aplūkot. Parāde noslēgsies plkst. 19:30 ūdens atrakciju parkā Nemo.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas jūgendstila tramvaja īpašais piedāvājums skolas bērniem (precizēts)

, 29.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Pirmajā, otrajā un trešajā septembrī Rīgas jūgendstila tramvajiņš un tā apkalpe ir sagatavojusi īpašu piedāvājumu skolas bērniem", stāsta Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas Kultūras aģentūra" direktore Brigita Rozenbrika.

Aģentūras direktore informēja, ka pirmajās trīs septembra dienās skolēni kopā ar vecākiem ir aicināti, izmantojot retro tramvaju, doties ekskursijā "Izzini Rīgu".

"Skolēniem un viņu vecākiem būs iespēja apskatīt skaistus būvniecības šedevrus Rīgā - jūgendstila laika arhitektūras labākos piemērus. Ekskursijas "Izzini Rīgu" ietvaros retro tramvajs no Radio ielas dosies braucienā pa "Bulvāru loku". Ja bērni būs ieradušies kopā ar vecākiem, tad biļete gan bērniem, gan viņu vecākiem maksās tikai vienu latu. Pirmskolas ķipari varēs vizināties bez maksas", skaidro Brigita Rozenbrika.

Zinību dienā, 1. septembrī, kā arī 2.septembrī Retro tramvaja galapunktā - Ausekļa ielā - plkst. 12:15, 13:15 un 14:15 bērnus sagaidīs gids (plkst. 13:15 strādās arī krievu valodā runājošs gids), kurš stāstīs par jūgendstila laiku Rīgā, atbildēs uz jautājumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zemās grīdas tramvaju cehu varētu izveidot divu gadu laikā, intervijā aģentūrai LETA pieļāva pašvaldības sabiedriskā transporta uzņēmuma Rīgas satiksme valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens.

Viņš norādīja, ka jaunais cehs ir projektēšanas stadijā un nekādām īpašām problēmām nevajadzētu būt. Pēc projektēšanas sekošot iepirkumi un celtniecība.

Par iespējamajām izmaksām varēšot runāt pēc projekta izstrādes, norādīja Rīgas satiksmes valdes priekšsēdētājs.

Speciāls cehs jaunajiem tramvajiem nepieciešams, jo tiem vairs nav vagonu, bet gan sastāvs ar trīs sekcijām, tramvajam ir arī zemā grīda un visas elektroiekārtas atrodas uz jumta.

Jaunais cehs būs 120 metrus garš, tajā atradīsies trīs sliežu ceļi. Plānots, ka cehā vienlaicīgi varēs apkopt sešus jaunos tramvajus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uz Liepāju atceļojis jau otrais jaunais zemās grīdas tramvajs, ko būvējusi Horvātijas rūpnīca "Končar – Electric Vehicles Inc.", taču pagaidām nav zināms, kad tie varētu uzsākt kustību.

"Pandēmijas un ārkārtējās situācijas ierobežojumu dēļ nav iespējams pilnvērtīgi pabeigt personāla praktisko apmācību. Līdz maijam būs saņemti kopumā jau seši vagoni. Sekosim situācijas attīstībai. Atkarībā no tā, kad pabeigsim apmācību procesu, varēsim ieviest visus uz to brīdi piegādātos tramvaju vagonus," komentē uzņēmumā "Liepājas tramvajs".

Kopumā Liepājā plānota 14 šādu jaunu tramvaju vagonu piegāde.

Šobrīd ir saskaņots grafiks par sešu jaunu tramvaju vagonu piegādi, bet noslēgtais līgums paredz, ka līdz 2022.gada sākumam Liepājā tiks piegādāti kopumā 12 jauni tramvaju vagoni un dokumentācijas saskaņošanas posmā ir vēl divu tramvaju iegāde tuvāko gadu laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājniekus un Liepājas viesus šodien turpināja priecēt Kultūras tramvajs.

Kultūras tramvaja pasažierus šoreiz izklaidēja mīmi no Liepājas cirka studijas Beztemata, vēsta reģionālais medijs ReKurZeme.

Šogad Liepājā atkal kursē Kultūras tramvajs. Visu vasaru īpaši noformēts tramvajs, kursējot ierastajā maršrutā, ik ceturtdienu laikā no plkst.13 līdz 14 kļūst par vietu, kur notiek kultūras aktivitātes.

Projektu Kultūras tramvajs realizē Liepājas pilsētas pašvaldības aģentūra Liepājas Sabiedriskais transports sadarbībā ar SIA Liepājas Tramvajs, Liepājas Kultūras pārvaldi un Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas svētku ietvaros aizvadīta seno spēkratu parāde un izstāde Rīga Retro, kurā piedalījušies vairāk nekā 150 senie automobiļi un motocikli no septiņām valstīm.

Latvijas Antīko automobiļu kluba prezidents Agris Šmits norāda, ka Latvijā iepriekš neesot bijusi redzēta tik iespaidīga retro tehnikas brīvdabas izrāde un svētku brauciens.

Seno spēkratu vidū bija arī 1922. gadā ražots automobilis Nash no Lietuvas un 1926. gadā ražots motocikls Douglas EW-350 no Latvijas. Savukārt tālākā ekipāža, kura savā gaitā veica 1080 kilometrus, bijusi 1974. gadā ražota GAZ 24 Volga no Krievijas.

«Retro tehnikas parādes un izstādes no vienas puses tiek organizētas, lai sabiedrībai parādītu kāds ir Latvijas un mūsu kaimiņvalstu kolēģu seno spēkratu parks. Bet no otras puses, tas ir līdzīgi domājošu cilvēku kopā būšanas pasākums, kur apmainīties domām, lai nākotnē tiktu realizētas vispārdrošākās idejas,» sacīja Rīgas Motormuzeja restaurators Gunārs Dortāns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Rīgas retro tramvajam būs jauns tēls

, 03.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien, 7.maijā Rātsnama prezidija sēžu zālē Rīgas domes priekšsēdētāja Jāņa Birka iknedēļas preses konferences ietvaros tiks prezentēta Retro tramvaja vizuālā koncepcija un skices, Db.lv informēja Rīgas dome.

Rīgas satiksmes pārziņā esošais retro tramvajs līdz šim pārvadāja rīdziniekus un Rīgas viesus 11. tramvaju maršrutā, un to greznoja saldumu rūpnīcas Laima reklāma.

2006.gada pavasarī toreizējais vicemērs Jānis Birks ieteica izmantot retro tramvaju kā Rīgas pilsētas simbolu un tēla elementu. Tramvaja kā pilsētas tēla elementa koncepcijas izstrādei tika pieaicināts Latvijas institūts. Šobrīd Rīgas satiksme veic retro tramvaja renovācijas darbus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Portāla irliepaja.lv rīcībā nonākušas fotogrāfijas, kurās redzama sētniece uzņēmuma Liepājas tramvajs vestē, kura slauka ietvi pie privātmājas.

Kā vēsta portāls, attēlā redzamā nav ne ietve pie tramvaja pieturas, ne arī ietve SIA Liepājas tramvajs teritorijā. Sētniece uzkopj ietvi pie kāda privātīpašuma Dzintaru un Palangas ielas stūrī.

«Nav nekāds noslēpums, ka šajā namā mīt divi Liepājā labi zināmi cilvēki – Aigars un Ieva Puki, turklāt mājas saimnieks ieņem valdes priekšsēdētāja amatu pašvaldības uzņēmumā Liepājas tramvajs,» raksta medijs.

Fotogrāfijas esot tapušas apmēram tajā pašā laikā, kad pašvaldības uzņēmuma Liepājas tramvajs vadītājs laikrakstam Kurzemes Vārds žēlojas, ka uzņēmumā «tik ļoti samazināts darbinieku skaits, ka nav vēl paspēts izravēt nezāles no sliežu ceļa un arī zālīte vēl nav pļauta».

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas tramvajs valdes loceklis: ja jūs interesē sētnieku ģērbšanās stils, tad tā arī jautājiet

Lelde Petrāne, 16.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc jautājumus izraisošā fotofakta par sētnieci, kura Liepājas tramvaja apģērbā tīra ietvi pie uzņēmuma vadītāja privātmājas, portāls irliepaja.lv saņēmis Aigara Puka atbildes.

Pašvaldības uzņēmuma Liepājas tramvajs valdes loceklis rakstījis:

«Ja jūs interesē sētnieku ģērbšanās stils, tad tā arī jautājiet. Jūsu materiālā es atradu tikai divus konkrētus jautājumus. Uz tiem arī sniedzu atbildes.

1.Vai ar šādiem ienākumiem būtu par maz, lai noalgotu sētnieku savas mājas durvju priekšas uzkopšanai?

Nē, nebūtu par maz. Es algoju sētnieku.

2. Un vai patiesi Aigars Puks būtu atļāvies izmantot dienesta stāvokli, lai liktu pašvaldības uzņēmuma darbiniecei kalpot viņa personīgajām vajadzībām?

Nē, nebūtu un nav atļāvies.

Ar cieņu, un, cerot, ka atbildes tiks ņemtas vērā bez korekcijām, Aigars Puks, SIA Liepājas tramvajs valdes loceklis.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Ieguldot 234 miljonus, sāk kursēt pasaulē augstākais gaisa tramvajs

Gunta Kursiša, 02.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latīņamerikā, starp Bolīvijas galvaspilsētu Lapasu (La Paz) un blakus esošo pilsētu Elalto (El Alto), atklāts pasaulē augstākais gaisa tramvajs, vēsta Euronews.

Gaisa vagoniņi pārvadās pasažierus līdz par četru tūkstošu metru augstumā virs jūras līmeņa.

Gaisa tramvaju ražošanu Bolīvijai par 234 miljoniem ASV dolāru uzņēmās Austrijas kompānija Dopplemayr. Ceļojums starp divām pilsētām ilgs desmit minūtēs. Salīdzinājumam, izmantojot automašīnu, ceļš no Lapasas uz Elalto ilgst vairāk nekā pusstundu.

Jaunās gaisa tramvaja līnijas garums ir gandrīz desmit kilometri. Līnija sadalīta divos posmos, pirmais ir aptuveni 2,6 kilometrus garš, bet otrs – aptuveni 7,3 kilometrus garš. Otrs posms tiks nodots ekspluatācijā līdz gada beigām. Tramvajs darbosies 17 stundas diennaktī. Tiek paredzēts, ka vienā stundā gaisa vagoniņi pārvadās līdz 18 tūkstošiem cilvēku. Biļete maksā trīs boliviano jeb 0,43 ASV dolārus (aptuveni 32 eirocentus).

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Seno spēkratu salidojumā būs apskatāms restaurēts Ikaruss 55 Lux

Zane Atlāce - Bistere, 18.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 19. augustā jau 12. gadu pēc kārtas norisināsies gada vērienīgākais Latvijas seno spēkratu salidojums Rīga Retro 2017, kurā pirmo reizi plašākai publikai pēc restaurācijas tiks izrādīts pagājušā gadsimta lepnākais Austrumeiropas autobuss – Ikarus 55 Lux, informē Ceļu satiksmes drošības direkcijas pārstāvis Rolands Rumba.

Autobuss ražots 1966. gadā Ungārijā un tika lietots visā plašajā Padomju Savienībā un citās sociālisma valstīs. Arī Rīgas autobusu parka rīcībā bija šī modeļa autobusi un pārsvarā tie tika lietoti starppilsētu maršrutos, kā arī tika braukts tālākos reisos uz Ļeņingradu, Tallinu un Viļņu. Ikarus luksus modeļa autobusiem standarta komplektācijā ietilpa 32 ērtas pasažieru sēdvietas, no kurām astoņas varēja būt aprīkotas ar galdiņiem. Salona aizmugurē atradās pat neliels bāriņš. Dodoties tālākos reisos, oficiante pasažieriem pasniedza atvēsinošus dzērienus. Jāpiezīmē gan, ka PSRS no šīm ekstrām atteicās, nelielo bāru aizvietojot ar papildus sēdvietām. Toties padomju valstī izmantotajiem autobusiem bija sava atšķirības zīme, proti, efektīgs prožektors autobusa priekšpusē uz jumta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par godu saldumu fabrikas Laima 145 gadu pastāvēšanas jubilejas gadam, uzņēmums laiž klajā jaunu Retro šokolādes kolekciju, kuras iepakojuma dizains veidots kā retrospekcija Laimas iepakojumu vēsturē, informē uzņēmumā.

Īpašās Retro šokolādes kolekcijas izstrādē uzņēmums ieguldījis 35 tūkstošus eiro.

Retro šokolādes kolekcijas radīšana ir viena no Laimas jubilejas gada aktivitātēm, kuras mērķis ir iepazīstināt sabiedrību ar fabrikas Laima vēsturi un atklāt Laimas šokolādes pagatavošanas meistarības mākslu. Īpašā kolekcija sastāv no septiņiem produktiem. Deserta konfekšu izlase ir veidota kā retrospektīvs atskats uz Laimas produktu retro stila iepakojumiem, kas modē bija pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados. Savukārt ogu konfekšu izlases dizains veidots par godu četrdesmitajiem gadiem, kad Latvijas sabiedrības interesi valdzinājusi Japānas kultūra.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Antīko automobiļu kluba Padomju tehnikas sekcija jau trešo gadu pēc kārtas rīko retro ralliju antīkajām automašīnām ar nosaukumu ZELTA RUDENS.

Šā gada 29.septembrī notiks tradicionālais retro rallijs ZELTA RUDENS 2007 pa maršrutu Rīga - Ogre - Rīga. Retro rallija ietvaros paredzēti dažādi kontrolpunkti, kur gan dalībniekiem, gan skatītājiem būs iespēja piedalīties dažādās aktivitātēs.

Rallijam pieteikušās 40 antīko automašīnu ekipāžas.

"Pasākumā būs apskatāmi padomju senie automobiļi, kas ražoti sākot ar 20.gs. 40.gadiem līdz 80.g. sākumam, t.i., ne jaunāki par 20 gadiem. Interesantākie no tiem - Gastona Neimaņa ideāli restaurētais elitārais padomju nomenklatūras darbinieku lietotais GAZ - 12 ZiM (1955.g.), kurš piederēja Pareizticīgo baznīcai Rīgā, 1951.g. GAZ - M 20 Pobeda, kas savulaik bija Rīgas Armijas ekonomiskā veikala direktoram, vairāki vecie "kārlīši" - Moskvič - 400, kā arī viens no labākajiem 60.gadu padomju automobiļiem: Volga GAZ - 21 un tā universāla versija GAZ - 22 G, pie tam luksa izpildījumā - paredzēta eksportam, kas bija padomju pilsonim tajā laikā nesasniedzams sapnis. Pasākumā būs arī aplūkojama īsta padomju milicijas Volga GAZ - 24 (1986.g.) ar dzīvu milici, kura personāžā iejūtas Normunds Vāns no Tukuma raj., kā arī pa kādam Žigulītim un Zaporožecam, kurus vairs uz Latvijas ceļiem tikpat kā neredz," informēja Rīgas Motormuzeja krājuma glabātājs un Latvijas Antīko automobiļu kluba Padomju tehnikas sekcijas valdes loceklis Valdis Kļaviņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas jūgendstila tramvaja īpašais piedāvājums skolas bērniem

, 28.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Pirmajā, otrajā un trešajā septembrī Rīgas jūgendstila tramvajiņš un tā apkalpe ir sagatavojusi īpašu piedāvājumu skolas bērniem", stāsta Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas Kultūras aģentūra" direktore Brigita Rozenbrika.

Aģentūras direktore informēja, ka pirmajās trīs septembra dienās skolēni kopā ar vecākiem ir aicināti, izmantojot retro tramvaju, doties ekskursijā "Izzini Rīgu".

"Skolēniem un viņu vecākiem būs iespēja apskatīt skaistus būvniecības šedevrus Rīgā - jūgendstila laika arhitektūras labākos piemērus. Ekskursijas "Izzini Rīgu" ietvaros retro tramvajs no Radio ielas dosies braucienā pa "Bulvāru loku". Ja bērni būs ieradušies kopā ar vecākiem, tad biļete gan bērniem, gan viņu vecākiem maksās tikai vienu latu. Pirmskolas ķipari varēs vizināties bez maksas", skaidro Brigita Rozenbrika.

Zinību dienā, 1. septembrī, kā arī nākamajās divās dienās Retro tramvaja galapunktā - Ausekļa ielā - plkst. 12:15, 13:15 un 14:15 bērnus sagaidīs gids (plkst. 13:15 strādās arī krievu valodā runājošs gids), kurš stāstīs par jūgendstila laiku Rīgā, atbildēs uz jautājumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

25.augustā norisināsies mākslas projekts ''TRAMVAJA VERTIKĀLAIS MARŠRUTS''

, 22.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

25.augustā, mūsdienu kultūras foruma "BALTĀ NAKTS" 2007 ietvaros, norisināsies vēl nebijis projekts ''TRAMVAJA VERTIKĀLAIS MARŠRUTS'' .

Brauciens ar trim tematiskiem tramvajiem pa naksnīgo Rīgu notiks no 25.augusta plkst. 20:00 līdz 26.augusta plkst. 02:00, maršrutā: LU Ekonomikas fakultāte - Aspazijas bulvāris - Latvijas Nacionālā opera - Kronvalda bulvāris - Latvijas Nacionālais teātris - Ausekļa iela - Latvijas Nacionālais teātris - Kronvalda bulvāris - Latvijas Nacionālā opera - LU Ekonomikas fakultāte.

Projekta "Tramvaja vertikālais maršruts" pamatideja ir "Baltās nakts" laikā pārvērst tramvajus par savdabīgu mobilu kultūras telpu, kuras piedāvātajām norisēm apmeklētāji varēs sekot visa maršruta garumā, vai no pieturas līdz pieturai, piešķirot šim sabiedriskā transporta veidam jaunu pievienoto vērtību - ceļojumu katra individuālajā domu vertikālajā apziņas maršrutā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Liepājas Tramvaja zaudējumi auguši vairāk nekā trīs reizes

Žanete Hāka, 22.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Liepājas Tramvajs pērn gadā strādājis ar 10,89% lielāku apgrozījumu nekā 2012.gadā, liecina uzņēmuma publicētie finanšu dati Lursoft.

Dati liecina, ka aizvadītajā gadā SIA Liepājas Tramvajs apgrozījis 1,277 miljonus eiro, savukārt tā zaudējumi palielinājušies vairāk nekā trīs reizes, pieaugot līdz 0,19 miljoniem eiro.

2013.gadā SIA Liepājas Tramvajs turpinājis darbus pie jaunās tramvaja līnijas izbūves un esošo sliežu posmu rekonstrukcijas un, kā norādīts iesniegtajā pārskatā, arī turpmākajos gados uzņēmums plāno veikt jaunus sliežu ceļu rekonstrukcijas darbus, kuriem jau izstrādāti tehniskie projekti un kuru būvniecības sākums paredzēts 2014.gada vasarā.

Laika periodā līdz 2023.gadam SIA Liepājas Tramvajs paredzējis veikt jaunas tramvaja līnijas izbūvi uz Ziemeļu priekšpilsētu, kā arī būvēt jaunu tramvaja depo un iegādāties jaunus tramvaja vagonus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Vācijā «uzkāries» ar pasažieriem pilns gaisa tramvajs

Gunta Kursiša, 18.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas glābšanas dienesti palīdzējuši 76 pasažieriem tikt laukā no gaisa vagoniņa, kas ceturtdien bija iestrēdzis valstī vecākajā gaisa tramvaju līnijā Vupertāles pilsētā, vēsta The Local.

Vupertāle atrodas Vācijas rietumos, kalnainā apvidū, tādēļ tajā iespējams pārvietoties ar gaisa tramvaju. Gaisa vagoniņu satiksme ir arī viens no pilsētas zīmoliem. Ceturtdienas vakarā no trošu dzelzceļa līnijas nogāzās transporta sistēmas metāla daļas, pa kurām tika pievadīta elektrība. Metāla sloksnes nokritušas uz automašīnām, kas atradās uz autoceļa zem gaisa tramvaja līnijas, bet gaisa vagoniņš iestrēdzis. Autovadītāji netika ievainoti, un arī vagoniņā esošos cilvēkus ugunsdzēsēji esot atbrīvojuši bez nopietnām traumām. Aculiecinieki stāsta, ka gaisa tramvaja vagonā esot izcēlusies panika, vairāki esot paģībuši, raksta Rheinische Post.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izejvielu sadārdzinājums un darbaspēka pieejamība būs galvenie ēdināšanas nozares izaicinājumi

Uzņēmēji DB un DNB bankas rīkotā apaļā galda diskusijā prognozē jaunu spēlētāju ienākšanu tirgū un paredz, ka nākotnē varētu pieaugt gatavo maltīšu piegādes klientiem.

Kāda šobrīd ir situācija sabiedriskajā ēdināšanā? Vai, uzlabojoties ekonomiskajai situācijai un augot iedzīvotāju labklājībai, ēdināšanas uzņēmumi izjūt tendenci vairāk ieturēt maltīti ārpus mājas?

McDonald’s Mārketinga direktore Baltijas valstīs Baiba Zaķe:

Šobrīd noteikti ēšana ārpus mājas kļūst arvien populārāka. Ja kādu laiku bija sajūta, ka cilvēki vairāk gatavo, tagad vairs tā nav. Jo laika, kas paliek pāri pēc saspringtās ikdienas, ir tik maz, ka cilvēki labāk izvēlas vairāk laika pavadīt ar draugiem un ģimeni, nekā būt pie katliem. Redzam arī, ka McDrive vairāk cilvēku brauc, lai ietaupītu savu laiku, paņem maltīti un brauc tālāk.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Notiks seno motociklu salidojums Rīga Retro 2007

, 03.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007. gada 11. augustā Rīgā notiks starptautisks seno motociklu salidojums Rīga Retro 2007, kas veltīts sporta biedrības Marss dibināšanas 100. gadadienai, Db.lv informēja Rīgas Motormuzejs.

Rīga Retro notiek jau otro gadu, to organizē Rīgas Motormuzejs sadarbībā ar Latvijas Antīko automobiļu klubu.

Salidojums sāksies ar seno motociklu parādes braucienu no Biķernieku kompleksās sporta bāzes Mežciemā uz Vecrīgu, pēc tam no plkst. 12.00 līdz 15.00 būs izstāde Rātslaukumā. Izstādes laikā notiks motociklu prezentācijas kopā ar Arni Blodonu un Valdi Kļaviņu, būs konkursi, darbosies fotosalons. Pēc tam senie spēkrati dosies braucienā uz Lēdmani.

Pasākumā piedalīsies ap 60 seno motociklu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas. Viens no vecākajiem būs 1910. gadā Beļģijā ražotais F/N motocikls, kurš ir tipisks 20. gs. sākumam un kura konstrukcijā vēl vērojami velosipēda elementi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 22. augustā Rīgas pilsētas svētku ietvaros notiks seno spēkratu salidojums Rīga Retro -2009. Pasākums būs veltīts Rīgas Motormuzeja 20 gadu jubilejai un Russo-Balt 100 gadu jubilejai. Pasākumā publikai tiks parādīti vairāk nekā 80 antīkie automobiļi un 40 retro motocikli.

Kā unikālākos pasākuma eksponātus var minēt 1941. gada ugunsdzēsēju auto HENSCHEL typ 33 D1, gandrīz gadsimtu vecos spēkratus Buick – Six un Panhard-Levassor 20 CV, kā arī pirms otrā pasaules kara ražoto Mercedes – Benz 230 (W143). Pasākumā būs apskatāmi arī 50-60 gados ASV ražotie spēkrati un padomju gados populārie auto Pobeda, ZIM, Volga u.c.

Pasākums sāksies plkst. 10:00 Biķernieku sporta bāzē, kur notiks auto regularitātes brauciens, kā arī motociklu veiklības stafete un sprints. Pirms plkst. 12:00 senie spēkrati dosies uz Daugavas krastmalu, kur trīs stundas varēs apskatīt antīkos spēkratus. Bet pēc plkst. 15:00 spēkrati dosies improvizētā rallija pārbraucienā uz Saulkrastiem.

Komentāri

Pievienot komentāru