Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stacijas laukumā pie tirdzniecības centra Origo ikvienam interesentam bija iespēja vērot vienu no Monster X Tour sacensību milzīgajām automašīnām.

Monster X Tour sacensības, kuru laikā par monstriem dēvētas milzu automašīnas pārvarēs šķēršļus, veiks ekstrēmus lēcienus, sacentīsies savā starpā, kā arī demonstrēs savu manevrētspēju, paredzētas trešdien Arēnā Rīga, informē pasākuma organizatori.

Monster X Tour Show komandas tehniskie darbinieki ieradās Rīgā jau pirmdienas pēcpusdienā. Otrdien interesentiem tika dota iespēja aplūkot vienu no automašīnām.

Šova laikā Rīgā sacentīsies populārie gigantiskie auto – gan jaunākais Bigfoot modelis, gan Rock Star un California Kid, gan arī BuckedUp un Raging Bull.

Milzīgo automašīnu sacensības popularitāti ASV iekaroja aizvadītā gadsimta septiņdesmitajos gados. Kā norāda Rīgas pasākuma organizatori, katru braucienu ietekmē simtiem dažādu faktoru – to, kā astoņas tonnas smagais auto piezemēsies pēc lēciena augstu gaisā, var ietekmēt arī pat sekundes simtdaļa.

Savukārt sacensības iekštelpās ir sarežģītākas nekā tās, kas notiek zem klajas debess. Ierobežotā laukuma dēļ mašīnu pilotiem ļoti daudz jābremzē un dažkārt mitruma dēļ smiltis pārvēršas dubļos, kas vēl vairāk apgrūtina braukšanu. Šādos apstākļos, veicot ekstrēmos lēcienus, lielie auto dažkārt nokrīt nevis uz riteņiem, bet uz jumta vai sāniem.

Arēnā Rīga notiekošā pasākuma biļešu cena ir sākot no 15 latiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Helovīnu vakarā Arēnu Rīga pieskandināja pamatīga motoru rūkoņa, jo tur norisinājās milzu automašīnu šovs Monster X Tour Show, kurā notika gan sacensības, gan paraugdemonstrējumi.

Skatītājiem bija iespējams vērot, kā par monstriem dēvēti milzu auto pārvar šķēršļus, veic dažādus lēcienus, sacenšas savā starpā un demonstrē spēkratu manevrētspēju.

Pasākuma laikā uzstājās arī moto frīstaila meistari Stunt Riders, kas skatītājus priecēja ar gaisa akrobātikas trikiem.

Pirmo Monster Truck spēkratu ar nosaukumu Bigfoot 1974.gadā radīja amerikānis Bobs Čendlers, un pāris gadu laikā tā kļuva par vienu no slavenākajām automašīnām ASV. Drīz vien šim vīram radās sekotāji, kas konstruēja līdzīgas automašīnas, un jau kopš 80.gadu vidus Amerikā norisinās īpašas šo automašīnu sacensības, kas kļuvušas ārkārtīgi iecienītas.

Komentāri

Pievienot komentāru