Jaunākais izdevums

Rīgas naktsklubi līdz ar krīzi kļuvuši tukšāki, un iedzīvotāji, ja arī turpina klubus apmeklēt, tad tajos tērē daudz mazāk, aģentūra BNS uzzināja, aptaujājot klubu pārstāvjus.

Uzņēmumam Krasils piederošā muzikālā kluba Pulkvedim neviens neraksta apmeklētāju skaits pašlaik ir tikai viena trešdaļa no tā, kas klubu apmeklēja gadu iepriekš, pastāstīja uzņēmuma grāmatvede Baiba Biša.

Biša klāstīja, ka cilvēki klubu apmeklē tiešām krietni mazāk.

«Precīzus iemeslus, kāpēc apmeklētāju ir mazāk, es gan nevaru nosaukt, gan jau krīze ir pie vainas un tas, ka cilvēki mazāk naudas tērē izklaidēm, atlicinot naudu svarīgākām lietām,» viņa teica.

Uzņēmuma grāmatvede atzina, ka apmeklētāji arī tērē mazāk. Bāra apgrozījums ir samazinājies aptuveni par 50%, norādīja Biša un piebilda - ja cilvēki lieto alkoholu klubos, tad izvēlas dzert lētākus dzērienus, piemēram, alu. Savukārt, ja ierodas vairāku cilvēku kompānija uz pasākumu, novērots, ka dzērienus pat pasūta uz diviem cilvēkiem vienu.

Viņa sacīja, ka uzņēmums strādā pie speciāliem pasākumiem, lai piesaistītu vairāk klientu, un cer, kas tas nesīs vēlamo efektu.

Uzņēmumam Ademona piederošā muzikālā kluba Kaļķu vārti menedžeris Jānis Drieks aģentūrai BNS norādīja, ka klientu skaits pērn klubā nav būtiski samazinājies salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, taču ir samazinājies bārā iztērētās naudas apmērs.

Viņš stāstīja, ka cilvēki tagad parasti klubā ierodas jau iesildījušies pēc mājas viesībām, tāpēc mazāk naudas iztērē par dzērieniem klubā.

«Par to, ka apmeklētāji vakaru iesāk mājas viesībās pirms kluba apmeklējuma, liecina arī fakts, ka salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem ir pieaudzis laiks, kad viņi ierodas klubā. Ja agrāk klubā cilvēki ieradās aptuveni 11 vakarā, tad tagad tas ir vienos naktī,» atzina Drieks.

Kluba Kaļķu vārti menedžeris sacīja, ka šis gads klubam ir iesācies labāk nekā iepriekšējais, jo ir pieaudzis gan apmeklētāju skaits, gan cilvēki tērē mazliet vairāk līdzekļu. Viņš to skaidroja ar nelielu stabilizāciju, kad cilvēki sāk apzināties, cik viņiem ir naudas un cik viņi var tērēt izklaidēm, lai pietiktu līdzekļu citām nepieciešamajām lietām.

Drieks prognozēja, ka kopumā šis gads būs labāks nekā iepriekšējais, jo pērn, tirgus un ekonomiskās situācijas spiesti, klubi samazināja cenas līdz klientiem pieņemamām, tādējādi kļūstot apmeklētājiem pievilcīgāki.

«Vasarā saistībā ar tūrisma sezonu, visticamāk, pieaugs ārvalstu apmeklētāju skaits klubā Kaļķu vārti, kas ziemas sezonā samazinās,» viņš teica.

Uzņēmums Krasils pieder Jānim Krastiņam. Savukārt uzņēmums Ademona pieder Nomedai Bulzgai un Gvido Bulzgim, tā pamatkapitāls ir 42 tūkstoši latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Riga Food paziņo nozaru labākos speciālistus

Gunta Kursiša, 14.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada septembrī izstādes Riga Food 2011 laikā tika paziņots labākais konditorejas uzņēmums, maizes kvalitātes konkursa rezultāti, labākais vīnzinis, labākais pavārs un prasmīgākais bārmenis.

Par šī gada labāko konditorejas uzņēmumu ir kļuvis Ogres Prestižs un tā konditore Marika Bērziņa. Par labākā konditorejas uzņēmuma godu sacentās 12 Latvijas uzņēmumi. Katrs no tiem prezentēja torti un citus konditorejas izstrādājumus. Otrajā vietā šogad ierindojās Kaļķu Vārti, bet trešajā – SIA Staburadzes konditoreja.

Savukārt maizes kvalitātes konkursā šogad zelta medaļu saņēma a/s Hanzas Maiznīcas Kuršu sēklu maize, Iļģuciema maiznīcas konditorejas Trioles maize, Lāču Īstā rupjmaize, LPB Priekules maizes ceptuves Druvienas maize, Maiznīcas Flora Kliju maize un Brokastu maizītes, Kuldīgas RPB Maizes ceptuves Garšīgā rudzu maize, Roga-Argo Rudzu rupjmaize un Tradicionālā latviešu rupjmaize un zemnieku saimniecības Jaunkalēji ceptā Kviešu saldskābmaize ar sieru. Šogad katrs maizes ražotājs varēja piedāvāt arī vienu maizes veidu grupā «Jaunums», kurā tika vērtētā maize, kas ceptuvē izstrādāta pēdējā pusgada laikā un vēl nav nonākusi tirdzniecībā vai tiek realizēta ne ilgāk kā vienu mēnesi. Par labākajiem jaunumiem šogad tika atzīta Iļģuciema maiznīcas konditorejas Bagete ar sēkliņām, N. Bomja maiznīcas Lielezers un Sviesta maize un a/s Roga-Argo tostermaize Dabastaka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Kafejnīcu tīkla Sala īpašniekam zaudējumi

Žanete Hāka, 06.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Nomeda, kas plašāk zināma kā kafejnīcu tīkla Sala īpašniece, neto apgrozījums pērn sasniedzis 2,81 miljonu eiro, kas ir par 4,76% mazāk, salīdzinot ar 2012. gadu, liecina Lursoft dati.

Uzņēmums ir norādījis, ka gadu noslēdzis ar zaudējumiem 260,15 tūkstošu eiro apmērā. Uzņēmuma zaudējumi daļēji skaidrojami ar Valsts ieņēmuma dienesta aprēķinātās soda naudas apmaksu un nodokļu maksājumu kavējumu.

Pārskata iesniegšanas brīdī uzņēmums ar darbavietām spēja nodrošināt 204 darbiniekus. SIA Nomeda kapitāldaļas savā starpā dala Gvido Bulzgis, kuram pieder 89,53% un Nomeda Bulzga, kurai attiecīgi pieder atlikušie 10,47% uzņēmuma kapitāldaļu. Abas personas savā starpā dala SIA Ademona, kam pieder restorāns Kaļķu vārti, kapitāldaļas

Runājot par 2014. gada mērķiem, uzņēmums izvirza finansiālā stāvokļa uzlabošanu un vienošanos ar kreditoriem par aizdevuma apmaksas termiņa pagarināšanu vismaz līdz 2016. gada 31.decembrim, tādējādi uzlabojot maksātspēju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Par Nomeda vienīgo īpašnieci kļuvusi Nomeda Bulzga

Lelde Petrāne, 29.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izmaiņas īpašnieku vidū šā gada 28. janvārī reģistrējusi SIA Nomeda, kas nodarbojas ar konditorejas izstrādājumu ražošanu, liecina informācija vietnē klientuportfelis.lv.

No Nomedas īpašnieku vidus aizgājis tās ilggadējais īpašnieks Gvido Bulzgis, līdz ar to par uzņēmuma vienīgo kapitāldaļu turētāju kļuvusi Nomeda Bulzga. Nomeda Bulzga vakar reģistrēta arī kā vienīgā SIA Ademona īpašniece.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka 2013. gadā Nomedas neto apgrozījums veidoja 2,809 milj.EUR, savukārt pārskata gadu uzņēmums noslēdza ar zaudējumiem 260,149 tūkst.EUR apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru