Citas ziņas

Rīkos divus čarterlidojumus uz Austriju

Vēsma Lēvalde [email protected], 13.09.2005

Jaunākais izdevums

Informācija sagatavota 2005. gada 13. septembrī. Tūrisma aģentūra KOLUMBS, sadarbībā ar Austrijas ceļojumu operatoru Sparkasse Reisen un aviokompāniju „Latcharter Airlines” šī gada 26. un 29.oktobrī rīko divus čarterlidojumus uz Lincu, Austrijā. Tādejādi, Latvijas tūrisma piedāvājumu klāstu šoruden papildinās vairāki jauni ceļojumi uz Zalcburgu, Vīni un daudzu slēpotāju iecienīto Kaprunas kūrortu Austrijā. „Tūrisma aģentūrai KOLUMBS, septiņu veiksmīgu darbības gadu laikā, šī ir pirmā reize, kad jau ierasto ceļojumu klāstu papildina aģentūras organizēti čarterlidojumi,” minēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Guntis Učelnieks. Čarterlidojumu programma ietver četru un septiņu dienu ceļojumus uz Mocarta dzimto pilsētu Zalcburgu, Austrijas galvaspilsētu Vīni un citām Austrijas pilsētām – olimpisko pilsētu Insbruku, Štīrijas galvaspilsētu Klāgenfurti un Grācu, kā arī Kaprunas slēpošanas kūrortu. „Apzinot Latvijas ceļotāju intereses un mūsu klientu vēlmes, īpaši slēpotājiem esam izstrādājuši septiņu dienu slēpošanas programmu Kaprunas kūrortā Zalcburgas Alpos, kur svaigu sniegu garantē Kitzsteinhornas ledāja ģeogrāfiskie apstākļi. Mēs prognozējam visnotaļ lielu interesi tieši par šo piedāvājumu, jo slēpošana Kaprunas kūrortā faktiski iezīmē sezonas sākumu Latvijas ziemas sporta veidu cienītājiem,” skaidroja Tūrisma aģentūras Kolumbs attīstības un marketinga daļas vadītājs Artūrs Skroderis. Čarterlidojumus uz Austriju no nākošās nedēļas varēs iegādāties Tūrisma aģentūrā KOLUMBS un citās tūrisma firmās visā Latvijā. „Pateicoties tiešajiem lidojumiem starp Rīgu un Lincu un ilggadējo sadarbību ar Austrijas operatoru Sparkasse Reisen, oktobra beigās Latviju apmeklēs arī ievērojams skaits Austrijas tūristu, kas jau aktīvi izrāda interesi par gaidāmajiem čarterlidojumiem,” norādīja Tūrisma aģentūras Kolumbs meitas uzņēmuma „Baltic Discovery” direktors Jurģis Sedlenieks. Austrijas ceļotājiem tiks piedāvātas ekskursiju programmas, akcentējot Rīgas kultūrvēsturiskās vērtības un mākslas pasākumus. Tūrisma aģentūras Kolumbs 2006.gada attīstības plānā ir paredzēts attīstīt čarterlidojumu piedāvājumus no Rīgas, kā arī turpināt piesaistīt ārvalstu ceļotāju interesi par Latviju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pašizolācija jāievēro pēc viesošanās arī Beļģijā, Čehijā, Austrijā un Šveicē

LETA, 24.07.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieaugot Covid-19 saslimstībai, turpmāk pašizolācija Latvijā būs jāievēro iedzīvotājiem, kas atgriežas vai ceļojuši tranzītā arī caur Beļģiju, Čehiju, Austriju un Šveici, turpretī pašizolācijā vairs nav jādodas, atgriežoties no Islandes un Sanmarīno, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) jaunākie apkopotie dati.

Vērtējot 14 dienu kumulatīvo Covid-19 gadījumu skaitu uz 100 000 iedzīvotāju, Latvijā joprojām būs jāievēro 14 dienu pašizolācija, atgriežoties vai tranzītā izbraucot caur Šveici, Austriju, Čehiju, Beļģiju, Horvātiju, Spāniju, Portugāli, Zviedriju, Andoru, Bulgāriju, Rumāniju, Luksemburgu.

SPKC nerekomendē doties uz minētajām valstīm.

Atgriežoties no trešajām valstīm, pašizolācija nav jāievēro pēc pārbraukšanas tikai no 10 valstīm: Kanādas, Gruzijas, Japānas, Marokas, Jaunzēlandes, Ruandas, Dienvidkorejas, Taizemes, Tunisijas un Urugvajas. Savukārt 14 dienu pašizolācija ir jāievēro, atgriežoties no Krievijas, Baltkrievijas un visām citām trešajām valstīm, kuras SPKC sarakstā nav īpaši izdalītas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgā atkal svinēs Kaimiņu dienas

, 20.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tāpat kā iepriekšējos četrus gadus, arī šogad maijā Rīgā tiks atzīmētas Kaimiņu dienas. Šiem svētkiem veltītie pasākumi notiks visās Rīgas priekšpilsētās un rajonos, informēja Rīgas dome.

Vairākas izpilddirekcijas Kaimiņu dienu pasākumus rīkos 26.maijā.

No 14.00 līdz 18.00 Strazdumuižas parkā Kaimiņu dienu rīkos Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcija. Pasākuma programmā iekļauts koncerts ar Pāles ielas iedzīvotāju sadziedāšanos, apkārtējo skolu skolēnu priekšnesumiem, atrakcijas bērniem, Strazdumuižas Neredzīgo ciemata iedzīvotāju rokdarbu izstāde, ekskursija uz Latvijas Neredzīgo biedrības vēstures muzeju Strazdumuižā.

No 16.00 līdz 21.00 Anniņmuižas bulvārī 31, Reģionālā sporta centra Anniņmuiža apkārtnē, Rīgas Kurzemes rajona izpilddirekcija rīko akciju – šovu Kā aizsargāt kaimiņu, amatniecības izstādi Mūsu rokas, mūsu stils, Labas dzīvošanas performanci Kustība, ritms, mūzika, Kaimiņu ballīti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Pēdējo nedēļu laikā patiešām ir pieaudzis pieprasījums pēc biļetēm uz Vāciju un Austriju, un, iespējams, airBaltic pat varētu palielināt lidojumu skaitu uz šo valstu ceļojumu galamērķiem,» atzīst airBaltic sabiedrisko attiecību vadītājs Jānis Vanags.

«Apgalvot, ka pieprasījums pēc aviobiļetēm uz Vāciju un Austriju kā ceļojumu galamērķiem ir pieaudzis tikai tādēļ, ka šīs valstis kopš pirmā maija atcels noteikumus, kas ierobežo darbaspēka ieplūšanu no jaunajām Eiropas Savienības (ES) valstīm, tostarp arī Baltijas valstīm, šobrīd nebūtu korekti,» uzskata J. Vanags.

Esot grūti nošķirt, vai ir pieaudzis pieprasījums pēc Rīgas kā ceļojuma galamērķa no Vācijas un Austrijas tūristu puses vai arī pieaudzis darba meklētāju skaits no Latvijas šajās valstīs, viņš skaidro.

To, vai Latvijas iedzīvotāji patiešām devušies darbā uz Vāciju un Austriju, varēs pateikt ap Ziemassvētkiem, kad vairums viesstrādnieku no Latvijas dosies mājup apciemot radiniekus vai draugus, uzskata airBaltic pārstāvis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

airBaltic un Tez Tour Latvija rīkos čarterlidojumus uz Antāliju, Burgasu un Araksosu

Db.lv, 24.03.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas lidsabiedrība airBaltic sadarbībā ar starptautisko tūroperatoru Tez Tour Latvija gaidāmajā vasaras sezonā no Rīgas piedāvās čarterlidojumus uz Antāliju Turcijā, Burgasu Bulgārijā, kā arī Araksosu Peloponesā, Grieķijā.

"Tuvojoties vasaras sezonai, mēs izstrādājam mūsu čarterlidojumu programmu kopīgi ar mūsu ilggadējo partneri Tez Tour Latvija. Mēs esam priecīgi šajā vasarā Latvijas pasažieriem piedāvāt aizvien plašākas ceļošanas iespējas," norāda airBaltic izpilddirektors Martins Gauss.

"Pieprasījums pēc lidojumiem uz tūristu iecienītajiem galamērķiem pēc divu gadu ilgiem ierobežojumiem saistībā ar Covid-19 pandēmiju ir ļoti liels," piebilst Tez Tour Latvija vadītājs Konstantīns Paļgovs.

"Vidējās izmaksas šādiem ceļojumiem ir krietni lielākas salīdzinājumā ar cenu tikai par aviobiļeti. Šādos ceļojumos ir iekļautas arī izmaksas par vismaz 7 naktīm viesnīcā, ēdināšanu, transporta izmaksām kūrortos un tamlīdzīgi. Protams, daudziem Latvijas iedzīvotājiem šī ir ievērojama daļa no ģimenes budžeta, pret kuru apmaiņā viņi sagaida kvalitatīvāko, drošāko un pieejamāko augsta līmeņa produktu," piebilst K.Paļgovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar pēdējo dienu notikumiem Ēģiptē un LR Ārlietu ministrijas ieteikumiem nedoties uz Ēģipti, Latvijas lielākie tūroperatori Tez Tour un Novatours apturējuši čarterlidojumus uz Ēģipti.

Latvijas lielākais tūrisma operators Tez Tour šodien pieņēmis lēmumu no 5. februāra apturēt savus čārterlidojumus uz Ēģiptes kūrortiem Šarm el Šeihu un Hurgadu. Plānots, ka lidojumi tiks atsākti 12. martā. Arī otrs lielākais Latvijas tūroperators Novatours sekojot līdzi notikumiem Ēģiptē, jau vakar, 31. janvārī, pieņēmis lēmumu uz laiku līdz šī gada martam pārtraukt turpmākos lidojumus uz Ēģiptes kūrortiem. «Kūrortos esošo tūristu atgriešanās Latvijā ir paredzēta saskaņā ar iepriekš plānoto lidojumu grafiku, t.i. no Hurgadas 05.02.2011 un no Šarm-El-Šeihas 06.02.2011. Mēs pastāvīgi sekojam notikumiem Ēģiptē un kūrortos un, ja radīsies tāda nepieciešamība, esam gatavi operatīvi reaģēt un izvest pasažierus arī pirms iepriekš ieplānotā laika,» teic Novatours direktors Leonīds Močeņovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīga un Tampere rīkos 2023.gada pasaules hokeja čempionātu, piektdien tika apstiprināts Starptautiskās Hokeja federācijas (LHF) kongresā Somijā.

Paredzams, ka čempionāts Rīgā un Tamperē noritēs no 2023.gada 12. līdz 28.maijam.

"Esam ļoti priecīgi uzņemt pasaules čempionātu kopā ar mūsu hokeja draugiem un kolēģiem no Somijas," sacīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis. "Esam uzkrājuši neatsveramu čempionāta rīkošanas pieredzi, ir saprotams process un skaidrs sagaidāmais rezultāts. Taču svarīgākais ir tas, ka mums būs iespēja revanšēties skatītājiem par to, ka aizritējušais čempionāts notika gandrīz pie tukšām tribīnēm."

Jaunuzceltā "Nokia Arena" Tamperē, kuras ietilpība ir 13 445 sēdvietu, būs galvenā turnīra arēna.

Savukārt "Arēna Rīga" (9 550 sēdvietu) būs čempionāta otrā mājvieta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir pārrunāta iespēja par speciāla avioreisa rīkošanu Latvijas valstspiederīgo evakuēšanai no Itālijas, intervijā Latvijas Radio atklāja Latvijas vēstniece Itālijā Solvita Āboltiņa, kura gan atzina, ka nezina, cik tālu šāds iespējams risinājums ir nonācis.

Vaicāta, vai varētu tikt rīkots speciāls reiss valstspiederīgo evakuācijai, vēstniece izteicās šādi: "Sapratu, ka ministrija rīkoja tikšanos ar atbildīgajiem dienestiem (..) Pēc manā rīcībā esošās informācijas, ko nevaru apstiprināt, šāda iespēja tika izskatīta".

Kā pauda vēstniece, ja būs tāda nepieciešamība, reāli skaitļi vai fakti, tāda iespēja varētu tikt izskatīta, bet viņa nevar pateikt, cik tālu šāds iespējams risinājums nonācis.

LASI ARĪ: Vīrusa riski var pavērt arī iespējas

Lūgta komentēt informāciju par to, ka gandrīz pēdējā brīdī pirms lidojumu atcelšanas uz Itāliju devusies slēpot Latvijas Arhitektu savienības slēpotāju grupa, vēstniece norādīja uz "bezatbildīgās" tūrfirmas atbildību, kas esot atļāvusi un pat ieteikusi šiem cilvēkiem braukt brīdī, kad bija zināms, ka vismaz Ziemeļitālija ir sarkanajā zonā. Viņa uzsvēra, ka tūrfirmai arī ir pienākums meklēt risinājumu, kā palīdzēt cilvēkiem atgriezties.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Papildināta - Vaškevičam par korupciju piespriež sešu gadu cietumsodu; spriedumu pārsūdzēs

LETA, 09.04.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā šodien bijušajam Muitas kriminālpārvaldes vadītājam Vladimiram Vaškevičam par korupcijas noziegumiem piesprieda cietumsodu uz sešiem gadiem, informē tiesā.

V.Vaškevičs pārsūdzēs pirmās instances tiesas spriedumu, ar kuru viņam par korupcijas noziegumiem piespriests cietumsods uz sešiem gadiem, pavēstīja viņa aizstāve Jeļena Kvjatkovska.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja aizturētais Vaškevičs tika apcietināts jau 2011.gada ziemā, taču vēlāk viņu atbrīvoja pret 85 372 eiro drošības naudu. Vaškevičs pēc tam aizbrauca uz Austriju, no kuras Latvijā vairs nav atgriezies. Neoficiāli izskanējis, ka pašlaik viņš jau varētu mitināties Krievijā.

KNAB Vaškeviču aizturēja aizdomās par 50 000 eiro kukuļa došanu toreizējam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes direktoram Tālim Kravalim, lai tādā veidā nodrošinātu labvēlīga lēmuma pieņemšanu pret kādu uzņēmumu ierosinātā pārbaudes lietā, kā arī lai netiktu veiktas pārbaudes pret citām konkrētām personām un firmām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vēl diviem Latvijas iedzīvotājiem, kuri atgriezušies no slēpošanas kūrorta Itālijā, apstiprināta koronavīrusa izraisītā slimībā Covid-19, tādējādi saslimšanas gadījumu skaits sasniedzis desmit, informē Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Līdz šim Latvijā kopā veikts 291 izmeklējums uz Covid-19, no tiem 17 pēdējās diennakts laikā.

SPKC pārstāve Ilze Arāja apstiprināja, ka pēdējie divi saslimušie ir no tās pašas tūristu grupas, kurā līdz šim bija septiņi saslimušie. Visi pacienti ārstējas ambulatori, proti, mājās un atrodas ģimenes ārstu uzraudzībā, norādīja Arāja. Viņa arī informēja, ka visi saslimušie ir piaugušie.

LASI VĒL: Vīrusa riski var pavērt arī iespējas

Kā vēstīts, Latvijā pirmais Covid-19 gadījums tika reģistrēts 2.martā - tā bija kāda rīdziniece, kura 29.februārī ielidoja no Minhenes, pirms tam ceļojot pa vīrusa skarto Itālijas reģionu. Saslimšana sievietei bija vieglā formā un jau 3.martā, ņemot vērā, ka atkārtotas analīzes bija negatīvas, slimniece tika izrakstīta no slimnīcas un turpināja ārstēšanos mājās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Expo 2017

VIDEO: Austrijas Expo paviljonā enerģiju iegūst no apmeklētājiem

Dienas Bizness, 16.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ Austrijas paviljonā tika aizvadīta nacionālā diena, kuras laikā tika izrādīts viens no oriģinālākajiem izstādes Astana Expo 2017 paviljoniem. Apmeklētājiem ar savu muskuļu spēku bija jādarbina vairākas ierīces, kas, savukārt, demonstrēja nelielu ieskatu Austrijā.

Nacionālās dienas ietvaros piedalījās abu valstu oficiālās delegācijas. Kazahstānas ārlietu ministra vietnieks Romans Vasiļenko (Роман Василенко) tikās ar Austrijas Zinātnes, pētniecības un ekonomikas viceministru Benedeti Girlingeri (Bernadette Gerlinger). Oficiālās tikšanās laikā Kazahstānas pārstāvji sveica Austriju tās nacionālajā dienā un uzsvēra, ka pasākuma norises datumā aprit precīzi 25 gadi kopš abu valstu diplomātisko attiecību sākuma.

R.Vasiļenko savā uzrunā teica, ka Austrijas paviljons ar nosaukumu Austrian Power Machine jeb Austrijas spēka mašīna pretendē uz izstādes oriģinālākā paviljona statusu.

Austrijā lielākā daļa enerģijas tiek iegūta no hidroelektrostacijām un vēja. Viena no pirmajām paviljona instalācijām ar nosaukumu Ūdenskritums attēlo Austrijas kalnu vidi un, protams, ka daudzos ūdenskritumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Adidas un UEFA Vīnes MuseumsQuartier muzeju kompleksā kopā prezentējuši adidas EUROPASS gloria – oficiālo futbola bumbu UEFA EURO 2008 finālam.

EUROPASS gloria ir īpaši radīta visnozīmīgākajai spēlei 2008. gada Eiropas čempionātam Futbolā un tiks izmantota tikai fināla mačam, kas notiks Vīnē, 2008. gada 29. jūnijā, Db.lv informē Hill and Knowlton Latvia pārstāve Laura Tīte.

Bumbas dizainā izmantots Henri Delaunay veidotā kausa motīvs Eiropas čempionātam futbolā, EUROPASS gloria futbola bumba ir gaišā sudraba krāsā un tai tāpat kā EUROPASS ir 12 melni punkti, apvienojot tradīcijas un mūsdienīgumu. Bumbas nosaukumam pievienotais vārds gloria apzīmē uzvaras prieku un slavu, ko izbaudīs UEFA EURO 2008 uzvarētāji. Nosaukums EUROPASS norāda uz ciešo sadarbību starp abām čempionāta rīkotājvalstīm – Austriju un Šveici. Tas arī simbolizē katru saspēli starp spēlētājiem 2008. gada Eiropas Čempionāta futbolā jeb UEFA EURO 2008 laikā. Nosaukums arī raksturo sadarbību starp visiem futbola līdzjutējiem, kuri dosies uz Austriju un Šveici, lai atbalstītu savus favorītus un sekotu līdzi turnīra norisei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gāzes cena Eiropas biržās trešdien būtiski samazinājusies un nokritusies līdz zemākajam līmenim kopš jūlija beigām saistībā ar ziņām, ka Itālija turpinās saņemt gāzi no Krievijas valsts dabasgāzes koncerna "Gazprom".

Gāzes cena Nīderlandes "Title Transfer Facility" (TTF) biržā samazinājusies par aptuveni 6% - līdz 160 eiro par megavatstundu.

"Gazprom" trešdien paziņoja, ka Krievija atjaunos gāzes piegādes Itālijai, kas iepriekš tika apturētas saistībā ar transportēšanas problēmām caur Austriju.

Sestdien "Gazprom" apturēja gāzes piegādes Itālijai, šo lēmumu pamatojot ar transportēšanas problēmām caur Austriju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Bulgārija dod priekšroku Nabucco nevis South Stream gāzes vadam

Līva Melbārzde, 14.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas virzītais South Stream projekts atstāj pārāk daudz neatbildētu jautājumu, kamēr Nabucco ir inovatīvs privātās publiskās partnerības projekts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Ceļojums uz Austriju Covid-19 laikā - ar sejas masku smaržu

Ilze Žaime, "Dienas Bizness" žurnāliste, 17.07.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ārzemju ceļojums pēc šogad piedzīvotās globālās pandēmijas šķita maz ticama iespēja, kas tomēr piepildījās īstajā brīdī. Esmu atgriezusies un vesela, piedzīvojuma izjūtas noķēru, taču atmiņā spēcīgi guļ sajūta, kad visu dienu esi pavadījis ar masku uz sejas.

Vasaru biju gatavojusies pavadīt, apceļojot Latviju, tieši tā, kā to aicināja darīt vietējie uzņēmēji un politiķi. Tomēr, savstarpējām robežām lielākajai daļai Eiropas Savienības valstu vidū atveroties, šie plāni mainījās, un 1.jūlijā es devos nedēļu garā ceļojumā uz Austriju. Ceļojuma mērķis bija ģimenes atkalredzēšanās.

Prieks par ceļojumu sākās līdz ar avio biļešu iegādi. Diemžēl smieklīga pārpratuma dēļ rezervējām lidojumu nepareizajos datumos. Pēc zvana "airBaltic" tika saņemta tūlītēja, laipna atbilde, ka ne par ko nav jāuztraucas. Pēc tam lidojuma datums tika mainīts dažu minūšu laikā. Arī biļešu cenas vasaras vidū labākas būt nevarēja - 108 eiro turp un atpakaļ.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pašizolācija jāievēro pēc viesošanās arī Maltā, Monako un Francijā

LETA, 31.07.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieaugot Covid-19 saslimstībai, turpmāk pašizolācija Latvijā būs jāievēro iedzīvotājiem, kas atgriežas vai ceļojuši tranzītā arī caur Maltu, Monako un Franciju, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) jaunākie apkopotie dati.

Vērtējot 14 dienu kumulatīvo Covid-19 gadījumu skaitu uz 100 000 iedzīvotāju, Latvijā joprojām būs jāievēro 14 dienu pašizolācija, atgriežoties vai tranzītā izbraucot caur Šveici, Austriju, Čehiju, Beļģiju, Horvātiju, Spāniju, Portugāli, Zviedriju, Andoru, Bulgāriju, Rumāniju, Luksemburgu. Tāpat šādi nosacījumi attiecas uz tiem, kas atbrauc no Maltas, Monako un Francijas.

SPKC nerekomendē doties uz lielāko daļu no šīm valstīm. Savukārt attiecībā uz Šveici, Austriju un Franciju centrs iesaka izvērtēt brauciena nepieciešamību.

Atgriežoties no trešajām valstīm, pašizolācija nav jāievēro pēc pārbraukšanas tikai no astoņām valstīm - Gruzijas, Japānas, Jaunzēlandes, Ruandas, Dienvidkorejas, Taizemes, Tunisijas un Urugvajas. Savukārt 14 dienu pašizolācija ir jāievēro, atgriežoties no Krievijas, Baltkrievijas, Austrālijas, Marokas un Kanādas un visām citām trešajām valstīm, kuras SPKC sarakstā nav īpaši izdalītas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 4.decembrī, adidas un Eiropas Futbola Asociāciju Savienība (UEFA) iepazīstināja ar 2008. gada Eiropas Čempionāta futbolā oficiālo bumbu. Kā norāda bumbas radītāji, "tās jaunā virsmas struktūra sniedz spēlētājiem lielisku kontroli pār bumbu jebkuros laika apstākļos. Bumbas ārējā virsmā izmantota revolucionārā PSC- Texture™, kas sastāv no sarežģītas un ārkārtīgi precīzas struktūras un nodrošina vislabāko bumbas saskari ar futbola apaviem".

Nosaukums EUROPASS norāda uz ciešo sadarbību starp abām Čempionāta rīkotājvalstīm - Austriju un Šveici. Tas simbolizē arī katru saspēli starp spēlētājiem 2008. gada Eiropas Čempionāta futbolā jeb UEFA EURO 2008 laikā. Nosaukums arī raksturo sadarbību starp visiem futbola līdzjutējiem, kuri dosies uz Austriju un Šveici, lai atbalstītu savus favorītus un sekotu līdzi turnīra norisei.

Jaunā bumba EUROPASS būs pieejama tirdzniecības vietās no 2007. gada 3. decembra.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas zaļās farmācijas uzņēmums Silvanols sadarbībā ar Japānas farmācijas kompānijas Takeda Pharmaceutical Company Limited pārstāvniecību Austrijā Takeda Pharma Ges.m.g.H. ir uzsācis produkta kāju vēnu veselībai Venocaps eksportu uz Austriju, informēja uzņēmuma pārstāve Sandra Gantimurova.

Aprīļa beigās Takeda Pharma Ges.m.g.H. ir piegādāti 20 000 Venocaps iepakojumu, plānots, ka līdz gada beigām uz Austriju tiks nosūtīts vēl vismaz tāds pat skaits šī produkta iepakojumu.

«Austrijas farmācijas tirgum ir raksturīga stabilitāte, augsta iedzīvotāju pirktspēja un prasības pret produktu kvalitāti, un mūsu produkcija spēj tās apmierināt. Mēs turpināsim strādāt, lai paplašinātu eksporta tirgu īpatsvaru Eiropas valstīs,» norāda Artjoms Borcovs, Silvanols valdes priekšsēdētājs.

Takeda interesi Silvanols izpelnījās izstādes CPhI Worldwide 2013 laikā. Pirmajām sarunām par sadarbību sekoja Takeda ekspertu audits Silvanols’ ražotnē, kurā tika novērtētas uzņēmuma kvalitātes sistēmas, ražošanas process un produktu atbilstība kvalitātes prasībām un standartiem. Pēc audita Takeda pārstāvji pieņēma lēmumu uzsākt sadarbību ar Silvanols.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Mana ceļošanas pieredze: Digital Freedom Festival līdzdibinātāja Dagnija Lejiņa

Lelde Petrāne, 22.07.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulei atgūstoties no Covid-19 šoka, reālāki atkal kļūst sapņi par ceļojumiem uz dažādām pasaules vietām.

Par savu līdzšinējo ceļošanas pieredzi - līdz Covid-19 uzliesmojumam - biznesa portālam db.lv stāsta "Digital Freedom Festival" un kompānijas "Lejiņa & Šleiers" līdzdibinātāja, publiskās runas kustības "Oratore" vadītāja Dagnija Lejiņa.

Jaunajā dzīves realitātē pirms jebkuru ceļošanas plānu īstenošanas gan nepieciešams ņemt vērā noteiktos ierobežojumus un Covid-19 statistiku.

Spilgtākais gadījums ceļošanas pieredzē, kas vienmēr paliks atmiņā?

Mani fascinē Himalaju kalni, tādēļ ik pa laikam esmu mēģinājusi izrauties uz kādu garāku kalnu pārgājienu Nepālā vai Indiju. Jau daudzus gadus esmu praktizējusi lēno ceļošanu, pavadot līdz pat diviem mēnešiem gadā kādā no Āzijas valstīm. Īpaši decembrī un janvārī kā, tā saucamais, "klimata bēglis", izvēlos Latvijas ziemas tumsu un aukstumu nomainīt pret siltākiem un saulainākiem laika apstākļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Krievija un Grieķija vienojas par Dienvidu straumi

Valdis Vikmanis, 07.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas kompānija Gazprom vienojusies ar Grieķijas kompāniju DESFA par gāzes vada Dienvida straume būvniecību Grieķijas pusē, ziņo Lenta.

Vienošanās paredz, ka abas puses izveidos Grieķijā kompāniju, kas būs atbildīga par gāzes vada būvniecību Grieķijas teritorijā. Portāls ziņo, ka šī posma izmaksas varētu sasniegt vienu miljardu eiro.

Līdzīgas vienošanās Krievijas puse jau ir parakstījusi ar Bulgāriju, Serbiju, Ungāriju, Slovēniju, Horvātiju un Austriju.

Dienvidu straumi plānots uzbūvēt līdz 2013. gadam. Gāzes vads ies pa Melnas jūras gultni līdz Bulgārijai, bet pēc tam sadalīsies divos atzaros: caur Grieķiju uz Itālijas dienvidiem un caur Serbiju un Ungāriju uz Austriju. Gāzes vada caurlaides spēja būs 47-63 miljardi kubikmetru gāzes gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kariņš dosies uz Austriju

Dace Preisa, 13.01.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

16. un 17.janvārī ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš (JL) dosies darba vizītē uz Austriju. Kopā ar ekonomikas ministru vizītē uz Austriju dodas arī Latvijas uzņēmēju delegācija, kurā ir pārstāvēti uzņēmēji no finanšu sektora, loģistikas, telekomunikāciju, informācijas tehnoloģiju un pārtikas ražošanas nozarēm. Vizītes ietvaros K.Kariņš tiksies ar Austrijas ekonomikas ministru Martinu Bartenšteinu, uzrunās Austrijas uzņēmējus Latvijas – Austrijas biznesa seminārā, piedalīsies diskusijā vienpadsmitās Centrālās un Austrumeiropas konferences „Euromoney” ietvaros, kā arī sniegs intervijas Austrijas preses izdevumiem. Kā zināms, Austrija no š.g. 1.janvāra ir Eiropas Savienības prezidējošā valsts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien, iespējams, tehnisku iemeslu dēļ tā arī nesāka videokonferences režīmā ar Austriju skatīt bijušā Muitas kriminālpārvaldes vadītāja Vladimira Vaškeviča krimināllietu. Posttraumatiskā sindroma dēļ Vaškevičs pats nevarot iesaistīties tiesas procesā, paziņoja viņa advokāte Jeļena Kvjatkovska.

Videokonference ar Austrijas varasiestādēm bija paredzēta plkst.11, taču pēc aptuveni pusstundu ilgas gaidīšanas tiesai neizdevās sazvanīt Austrijas kompetentās iestādes. Tiesas sēde gan notika, bet videokonferenci tiks mēģināts vēlreiz sarīkot 30.novembrī.

Šodienas tiesas sēdē lietas dalībnieki, ņemot vērā pāris žurnālistu klātbūtni, nedaudz pastrīdējās par to, vai procesu skatīt slēgtā sēdē, ņemot vērā, ka tiesas sēdē klātneesošajam lieciniekam, bijušajam Muitas pārvaldes direktoram Tālim Kravalim piemērota procesuālā aizsardzība. Prokurors Arvis Miglāns iebilda pret procesa skatīšanu atklātā sēdē, bet Vaškeviča advokātei Kvjatkovskai iebildumu nebija. Tiesa savukārt uzskatīja, ka procesu var skatīt atklāti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) rīkos atkārtotu vēsturiskā Vāgnera nama nomas tiesību izsoli, saglabājot iepriekšējos noteikumus, informē VNĪ.

Augusta sākumā izsludinātās vēsturiskā Vāgnera nama izsoles laikā ēku apskatīja vairāki pretendenti, taču līdz publiski noteiktajam termiņam, proti 21. augustam, pretendentu pieteikumi nav saņemti. Tādēļ VNĪ izsoli rīkos atkārtoti, saglabājot esošos nosacījumus, ko uzliek ēkas kultūrvēsturiskais statuss un noteiktais pielietojuma mērķis – kultūras funkciju nodrošināšanai.

«Valsts budžeta iespējas ir ierobežotas, tāpēc ne visu varam attīstīt par valsts naudu. Vēsturiskais Vāgnera nams nevar gaidīt - ir vajadzīgs risinājums. Lai arī pirmajā izsolē pretendents nepieteicās, interese par nama nomāšanu joprojām ir. Atkārtotu izsoļu rīkošana ir normāla prakse, piemēram, nesen ar otro izsoli tika pārdots Šķirotavas cietums. Nomas maksa ir ļoti samērīga un neskatoties uz prasību ēkā investēt, ceram atrast tirgus dalībniekus, kas novērtēs šīs ēkas potenciālu,» skaidro Ronalds Neimanis, VNĪ valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Biznesa tehnoloģijas

Mana pieredze: Viens no sešiem pasaulē

Anda Asere, 18.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

E-apmācību kompānijai FasterCourse ir vairāk nekā 1600 sagatavju trijos populārākajos e-apmācību vadības rīkos; nākotnē uzņēmums plāno vairāk fokusēties uz gatavu produktu piedāvāšanu tirgū.

Liela daļa uzņēmumu, kad vien tas ir iespējams, mēģina izmantot apmācības tiešsaistē, kur darbinieki kaut ko apgūst datorā, planšetdatorā vai telefonā. «Liela darbinieku skaita gadījumā tas noteikti atmaksājas,» uzskata Kārlis Sproģis, SIA FasterCourse īpašnieks. Sākotnēji uzņēmumi e-apmācības programmēja no nulles. Ar laiku parādījās dažādi rīki, kas ļauj to darīt bez atsevišķa programmētāja, turklāt tos var savienot ar uzņēmuma mācību vadības sistēmu, kur ir redzams, vai konkrētais darbinieks šo materiālu ir apskatījis, cik ilgi, vai ir izpildījis uzdevumus, kādi ir bijuši rezultāti. Pieejamas arī dažādas veidnes, kas ir kombinējamas, un tieši ar to nodarbojas FasterCourse.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Pie Atbrīvotāju pieminekļa pulcējas svinētāji

LETA, 13.10.2011

Cilvēki ieradušies pie Atbrīvotāju pieminekļa Uzvaras parkā, lai noliktu ziedus un svinīgi pieminētu "Rīgas atbrīvošanas no vācu fašistiskajiem iebrucējiem 67.gadadienu".

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Spītējot rudenīgi lietainajiem laika apstākļiem, šodien īsi pēc plkst.11 aptuveni 100 vecāka gadagājuma cilvēku pulcējās Rīgā, Uzvaras parkā, pie Atbrīvotāju pieminekļa, lai svinīgi pieminētu «Rīgas atbrīvošanas no vācu fašistiskajiem iebrucējiem 67.gadadienu».

Sākumā pasākuma dalībnieki nolika ziedus pie pieminekļa, bet pēc tam ar uzrunām un dziesmām uzstājās vairāki kara veterāni un Latvijas Sociālistiskās partijas (LSP) pārstāvji.

Svinīgo pasākumu apmeklēt bija ieradies arī Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs un Latvijas Antifašistiskās komitejas loceklis Josifs Korens.

Uzrunu teicēji bija sapulcējušies uz pieminekļa paaugstinājuma, kur stāvēja arī vairāki cilvēki ar LSP karogiem un plakātiem, uz kuriem rakstīts «Slava 130.latviešu strēlnieku korpusam!», «Slava Rīgas atbrīvotājiem!», «Slava 43.gvardes latviešu strēlnieku divīzijai!».

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Latvijas pasākumu nozares tehniskā nodrošinājuma uzņēmumi: Stāvoklis ir kritisks

Db.lv, 10.08.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas pasākumu nozares tehniskā nodrošinājuma uzņēmumi rīkos piketu pie Kultūras ministrijas un gājienu uz Ministru kabinetu, lai pievērstu sabiedrības uzmanību kritiskajam stāvoklim nozarē.

Pasākumu jomas tehniskās puses profesionāļi ir apvienojušies, lai kopīgi paustu savas bažas par nozares nākotni un aicinātu atbildīgās institūcijas pieņemt lēmumus uzņēmumu un darbavietu glābšanai.

"Kultūra nav tikai koristu un dejotāju kolektīvi, mūziķi uz skatuves, aktieri un performatori. Pasākumu industrija apvieno plašu "neredzamo" darbinieku pulku, ko pasākumu apmeklētājs bieži pat nepamana un neiedomājas par viņu eksistenci. Tehniskā nodrošinājuma uzņēmumu darbinieki ir tās neredzamās rokas, kas rūpējas par to, lai tiktu uzceltas vērienīgas un drošas skatuves ar jaunāko gaismu tehniku un video projekcijām, lai klausītājiem viss būtu dzirdams un ausīm baudāms, lai pasākumā būtu atbilstoša un estētiska scenogrāfija un dekorācijas, lai būtu kur un pie kā apsēsties, lai brīvdabas pasākumos būtu jumts, zem kura paslēpties, lai vakara noslēgumā visi sajūsmā noelstos par krāšņu uguņošanu, lai viss aprīkojums tiktu atvests un aizvests laikā, lai tiktu pienācīgi ierobežota teritorija," norāda uzņēmumi.

Komentāri

Pievienot komentāru