Pasaulē

Rolls-Royce iegūst 1,8 miljardu līgumu ar Air China

Lelde Petrāne, 22.11.2010

Jaunākais izdevums

Kompānija Rolls-Royce ieguvusi 1,8 miljardus ASV dolāru vērtu pasūtījumu no Air China, kas paredz 20 lidmašīnu dzinēju piegādi un apkalpošanu, ziņo BBC.

Šā mēneša sākumā Rolls-Royce, kuras reputāciju negatīvi ietekmēja tās ražotā dzinēja eksplodēšana Quantas lidmašīnas lidojuma laikā, noslēdza 1,2 miljardu ASV dolāru līgumu ar Ķīnas Eastern Airlines.

Darījuma ar Air China ietvaros Rolls-Royce piegādās dzinējus Airbus A350 un A330 lidmašīnām.

Rolls-Royce pārstāvis Stīvs Millers, paziņojot par darījumu, akcentējis - dzinēju ražotājs ir ļoti lepns par to, ka Air China turpinājusi tam uzticēties, noslēdzot kārtējo līgumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Lufthansa par interesi iegādāties airBaltic: Nevaram to komentēt

Egons Mudulis, 01.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Konsolidācija palīdz iegūt lielāku tirgus daļu vairākās valstīs, ļaujot mums nostiprināties tiešo pārvadājumu jomā.

Pārņem daļu no Air Berlin, vēlas pirkt Alitalia daļas, attīsta dažādas klases lidsabiedrības, diversificē floti un investē digitalizācijā

Tā sarunā ar Dienas Biznesu norāda Lufthansa grupas viceprezidents Dr. Štefans Kroicpaintners, kas ir atbildīgs par grupas pakalpojumu pārdošanu Eiropā, Vidējos Austrumos un Āfrikā, un grupas runasvīrs šajos reģionos Boriss Ogurskis.

Rīgā jums ir samērā maza tirgus daļa – 3,3% pērn. Kāda ir Lufthansa vieta pasaulē?

Esam lielākā aviācijas grupa pasaulē ar trīsdaļīgu stratēģiju. Pirmais pīlārs ir augstākās klases lidsabiedrības, otrs – aviolīnijas, kas veic tiešos savienojumus, un trešais – pakalpojumu kompānijas kā Lufthansa Technik, LSG, kas ir ēdināšanas kompānija, Lufthansa Cargo, kas veic kravu pārvadājumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investīciju baņķieru sabiedrība Prudentia patlaban turpina runāt ar visiem potenciālajiem investoriem, kuri iepriekš ir izrādījuši interesi par aviosabiedrības airBaltic iegādi, sacīja Prudentia partneris Kārlis Krastiņš.

«Līdz šim esam bijuši atvērti proaktīviem investoru piedāvājumiem, kas ir izteikti agrāk. Brīdī, kad valdība atguva kontroli pār uzņēmumu, nopietni tirgus spēlētāji saprata, ka airBaltic atkal ir drošās rokās un var runāt par tālāku nākotni. Iespējams, ka bija arī tādi investori, kas cerēja ar valdību kaut ko ātri sarunāt. Visi interesenti tika uzklausīti, turpinām uzklausīt un neviens nopietns investors nav ticis atraidīts, bet līdz šim izteiktie piedāvājumi nav bijuši tik gatavi un līdz galam izstrādāti,» intervijā Nozare.lv sacīja K. Krastiņš.

Viņš skaidroja, ka iepriekš ir bijušas sarunas ar Turkish Airlines un šīs sarunas joprojām turpinās. Tāpat martā bija vizīte Persijas līča valstīs, bija tikšanās ar trīs aviosabiedrībām - Qatar Airways, Ettihad un Emirates Airlines.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Air New Zealand peļņa liecina par aviācijas nozares atlabšanu

Ritvars Bīders, 26.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lidsabiedrības Air New Zealand peļņa kompānijas 2009./2010. finanšu gadā, kas noslēdzās jūnijā, peļņa bija 58 miljoni ASV dolāru, kas ir teju četras reizes vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, tādējādi norādot uz aviācijas nozares atgūšanos no krīzes, raksta BBC.

Arī citas aviokompānijas pasaulē paziņojušas par pozitīvām vēsmām savos finanšu pārskatos. Par 60% palielinājusies Air China peļņa, savukārt no zaudējumiem izrāpies Austrālijas zemo cenu pārvadātājs Virgin Blue, uzrādot 19 miljonu dolāru lielu peļņu.

Neskatoties uz peļņas palielināšanos, aviokompānijas joprojām ir piesardzīgas saistībā ar nozares izaugsmes perspektīvām.

«Apstākļi joprojām ir trausli, un nelielā izaugsme finanšu gada nogalē ir nepietiekams arguments tam, ka apstākļi tagad sāks uzlaboties visā industrijā,» norāda Virgin Blue. Tam piekrīt arī Air New Zealand.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finansists Džordžs Soross izteicis vēlmi iegūt daļu Latvijas valstij piederošo lidsabiedrības Air Baltic Corporation (airBaltic) kapitāldaļu, otrdien, atsaucoties uz bbn.ee sniegto informāciju, vēsta laikraksts Neatkarīgā.

Tieši Dž. Sorosa vārds ir saistīts ar Ķīnas aviokompāniju Hainan Airlines, kurai jau ir sadarbība ar airBaltic, norāda laikraksts. Dž. Sorosam pieder 20 procentu akciju Grand China Air uzņēmumā, kam savukārt pieder Hainan Airlines.

Kā nesen vēstīja TV3 raidījums Nekā personīga, viena no lielākajām Ķīnas aviokompānijām Hainan Airlines interesējusies par airBaltic valstij piederošo akciju iegādi. Šīs kompānijas pārstāvjiem bijušas tikšanās ar Latvijas valdības locekļiem Rīgā un Pekinā.

«Premjeram nav nedz bijusi saruna ar Dž. Sorosu, nedz arī ir zināma it kā izrādītā Dž. Sorosa interese par airBalticNeatkarīgajai skaidrojusi V. Dombrovska preses sekretāre Līga Krapāne un turpinājusi: «Par aviokompānijas valstij piederošo daļu pārdošanu nav runas vispār, jo pašlaik tirgus cenas piedāvājums nav adekvāts uzņēmuma vērtībai. Līdz ar to šis jautājums nav aktuāls. Pie tā iespējams atgriezties tikai tad, kad tirgus situācija kļūs labvēlīgāka šādiem darījumiem.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Āzijas un Klusā okeāna reģiona valstis tuvāko 20 gadu laikā kļūs par lielāko gaisa satiksmes pakalpojumu tirgu pasaulē, pārspējot Ziemeļameriku un Eiropu, atsaucoties uz aviokompānijas Airbus publicētajiem aprēķiniem, ziņo Bloomberg.

Aviokompānija Airbus paredz, ka periodā no 2009. līdz 2029. gadam gaisa satiksmes apjomi reģiona valstīs pieaugs par 5,8% gadā, salīdzinot ar 4,8% pieaugumu pasaulē. Reģiona gaisa kravu pārvadājumi pieaugs par 7% gadā, turpretī visā pasaulē kopumā tikai par 5,9%.

Airbus arī ir paziņojis, ka līdz 2029. gadam reģiona aviopārvadātāji saņems 8,5 tūkstošus jaunu lidmašīnu.

Francijas avioražotāju vilina Ķīna, kas nākošo piecu gadu laikā plāno investēt vairāk nekā 228 miljardus ASV dolāru savā iekšzemes aviācijā, pērkot jaunas lidmašīnas un ceļot jaunas lidostas. Tās aviokompānija Air China līdz 2015. gadam par 300 lidmašīnām palielinās savu lidaparātu floti, vēsta Bloomberg. Pašlaik kompānijas rīcībā ir 400 lidmašīnu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Foto: facebook.com/DinoZooLV

Neatkarīgi no mājdzīvnieka sugas, ikvienam mājas mīlulim nepieciešama kvalitatīva barība un aprūpe. Plašākais zoo preču interneta veikals Dinozoo.lv jau kopš 2018. gada mājdzīvnieku saimniekiem nodrošina iespēju visu mīluļiem nepieciešamo iegādāties ne tikai ērtāk un ātrāk, bet arī izdevīgāk. Dinozoo.lv interneta zoo veikals piedāvā preces gan suņu un kaķu, gan grauzēju, putnu un zivtiņu, gan arī eksotisko mājdzīvnieku īpašniekiem.

Kā atzīst uzticīgie Dinozoo.lv pircēji – plašais preču klāsts, daudzveidīgā izvēle, izdevīgie akciju un atlaižu piedāvājumi, kā arī ērtā iepirkšanās pieredze, ir tas, kas vilina iepirkties tieši Dinozoo.lv. Taču, kādas tad ir bijušas Dinozoo.lv pircēju un viņu mīluļu iecienītākās pērnā gada izvēles? Par populārākajām 2023. gada precēm un preču grupām stāsta Dinozoo.lv E-komercijas projektu vadītāja Jekaterina Kļučerova.

Komentāri

Pievienot komentāru