Jaunākais izdevums

Britu automobiļu ražotājs Rolls-Royce prezentējis savu jauno automašīnu Wraith ar 632 zirgspēku jaudu, raksta pasaules mediji.

Tāpat jaunajam Rolls-Royce ir V12 dzinējs, un ātrumu 100 km/h automašīna sasniedz 4,6 sekunžu laikā.

Automašīnai ir fastback virsbūve, un Wraith ir īsāks par priekšgājēju Ghost.

Rolls-Royce Wraith izmantota Satellite Aided Transmission (SAT) sistēma, kas izmanto GPS datus un tādējādi nodrošina savlaicīgu automašīnas sagatavošanos straujam līkumam, rotācijas aplim un citiem ceļa manevriem.

Rolls-Royce Wraith jau nodēvēts par tā priekšteča Ghost radinieku, kas radīts, lai stātos cīņā ar Bentley Continental GT automašīnu. Tiesa gan, Wraith, kā jau visas Rolls-Royce automašīnas, konkurences sacensībās dosies, piedāvājot augstāku cenu nekā Bentley.

Rolls-Royce Wraith cena Eiropā paredzama aptuveni 245 tūkstošu eiro apmērā, un pirmie automobiļi nonāks pie saviem īpašniekiem šā gada pēdējā ceturksnī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Zīmola stāsts: Rīgas Motormuzejs atzīmē 30 gadu jubileju

Laura Mazbērziņa, 16.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aprīlis Rīgas Motormuzejam (RMM) ir īpašs mēnesis, jo pirms 30 gadiem, 1989.gada 22. aprīlī īstenojās seno spēkratu kolekcionāru un entuziastu sapnis par savu mājvietu – svinīgā ceremonijā, klātesot simtiem cilvēku, tika atklāts motormuzejs.

Ideja par seno spēkratu muzeju Latvijā dzima jau 20. gadsimta septiņdesmitajos gados, kad neliela entuziastu grupa – Latvijas Antīko automobiļu klubs - iedibināja tam laikam vēl nebijušu kustību – seno spēkratu salidojumus un rallijus. Šie pasākumi pulcēja ne tikai seno spēkratu īpašniekus, bet arī skatītāju tūkstošus.

Muzeja ēka ir modernās arhitektūras piemineklis, tās fasādes daļa uzrunā kā stilizēta Rolls Royce markas automobiļa radiatora maska.

2016. gadā pēc trīs gadus ilgas rekonstrukcijas muzejs tika atvērts jaunā veidolā. Muzeja trijos stāvos izvietoti vairāk nekā simts automobiļi un motocikli, vairāki desmiti interaktīvo stendu, rotaļu zona bērniem, kafejnīca un konferenču zāle 200 personām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Foto: facebook.com/DinoZooLV

Neatkarīgi no mājdzīvnieka sugas, ikvienam mājas mīlulim nepieciešama kvalitatīva barība un aprūpe. Plašākais zoo preču interneta veikals Dinozoo.lv jau kopš 2018. gada mājdzīvnieku saimniekiem nodrošina iespēju visu mīluļiem nepieciešamo iegādāties ne tikai ērtāk un ātrāk, bet arī izdevīgāk. Dinozoo.lv interneta zoo veikals piedāvā preces gan suņu un kaķu, gan grauzēju, putnu un zivtiņu, gan arī eksotisko mājdzīvnieku īpašniekiem.

Kā atzīst uzticīgie Dinozoo.lv pircēji – plašais preču klāsts, daudzveidīgā izvēle, izdevīgie akciju un atlaižu piedāvājumi, kā arī ērtā iepirkšanās pieredze, ir tas, kas vilina iepirkties tieši Dinozoo.lv. Taču, kādas tad ir bijušas Dinozoo.lv pircēju un viņu mīluļu iecienītākās pērnā gada izvēles? Par populārākajām 2023. gada precēm un preču grupām stāsta Dinozoo.lv E-komercijas projektu vadītāja Jekaterina Kļučerova.

Komentāri

Pievienot komentāru