Jaunākais izdevums

Malaizijas posma Moto GP sacīkstēs finišējot trešais kārtējo čempiona titulu sev nodrošināja Valentīno Rossi. Šis slavenajam itālim prestižajā Moto GP klasē bija jau septītais tituls, bet kopā viņa kontā jau ir deviņi čempiontituli.

Sepangas trasē Malaizijā, kur sacīkšu dienā braucējus pārsteidza spēcīgs lietus uzvaru guva austrālietis Keisijs Stouners, kurš savu tuvāko sekotāju spāni Dani Pedrosu apsteidza par vairāk nekā 14 sekundēm. Kā trešais finiša līniju šķērsoja Valentīno Rossi, savācot nepieciešamo punktu skaitu, lai vienu posmu pirms sezonas noslēguma izcīnītu kārtējo čempiontitulu prestižajā Moto GP klasē.

Sīkstākais konkurents un vienlaikus arī komandas biedrs spānis Horhe Lorenco šoreiz finišēja tikai ceturtais. Vienu posmu pirms čempionāta beigām Rossi kontā ir 286 punkti, bet spānim Horhe Lorenco ir 245 punkti. Tas nozīmē, ka talantīgajam spānim Moto GP karaļa gāšana no troņa būs jāatliek uz nākamo gadu. Trešajā vietā kopvērtējumā ir austrālietis Keisijs Stouners, no kura 11 punktus atpaliek Dani Pedrosa. 2009. gada Moto GP sezonas pēdējais posms notiks 8. novembrī Valensijā.

2009. gada Moto GP kopvērtējums

Braucējs Valsts Komanda Punkti

1. Valentino ROSSI ITA Fiat Yamaha 286

2. Jorge LORENZO SPA Fiat Yamaha 245

3. Casey STONER AUS Ducati Marlboro 220

4. Dani PEDROSA SPA Repsol Honda 209

5. Andrea DOVIZIOSO ITA Repsol Honda 152

6. Colin EDWARDS USA Monster Yamaha Tech 3 148

7. Marco MELANDRI ITA Hayate Racing 108

8. Loris CAPIROSSI ITA Rizla Suzuki MotoGP 108

Avots: MotoGP

picturegallery.0ce70632-e1a3-4b40-ba99-38cff03ed8e2

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien nolēmu aizbraukt ciemos pie tēva. Uz jautājumu, kā tad viņam iet, saņēmu lakonisku atbildi: D****. Garlaicīgi. Futbola pa TV nav. Jopcik ar ārā! Čempi arī atcēla. Par olimpiādi gan vienalga, tur normāla futbola nav.

Covid-19 ir skāris un ietekmējis visas dzīves jomas. Arī sportu. Sporta industrija bija viena no stūrgalvīgākajām un ilgi nespēja pieņemt lēmumu par savu dīkstāvi. Bija mēģinājumi spēlēt pie tukšām tribīnēm, dezinficēt skatītāju vietas pirms sporta pasākumiem, noteikt atsevišķus reģionus, kurus vīruss skāris mazāk un tur aizvadīt spēles, taču jau no paša sākuma tas, ka sports varētu palikt vīrusa neskarts, izskatījās kā naiva cerība, kurai nebūs lemts piepildīties. Patiesībā sporta pasaule vēl aizvien nespēj sadzīvot ar šo notikumu pavērsienu, brīžiem ar pilnīgi nepamatotu optimismu spekulējot par čempionātu atsākšanās termiņiem un turnīru norises datumiem. Ja cilvēki vēl var mainīt savu ikdienas paradumu sportot, tad pats sports nevar atļauties apstāties.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Jaunums Baltijas autorallijā – Ford Fiesta R2

, 10.08.2009

Ford Fiesta R2 prezentāciju apmeklēja vairāki Latvijas vadošie autosportisti, ieskaitot pērnā gada N3 klases čempionu Uldi Briedi, kā arī šī gada Latvijas N3 klases čempionāta līderu trijnieku Zigurdu Kalniņu (attēlā), Jāni Fārenhorstu un Ivo Priedīti.

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā nedēļas nogalē Talsu apkārtnē Latvijai tika prezentēta Ford Fiesta R2 rallija automašīna. Šis automobilis rallija trasēs aizstās Eiropā populāro Ford Fiesta ST, kas guvusi daudz uzvaru nacionālajos N3 klases čempionātos.

Jaunais R2 modelis, kura bāze ir jaunākās paaudzes Ford Fiesta ar 1.6 litru benzīna dzinēju, ir daudz sportiskāks un arī ātrāks par iepriekš izmantoto Ford Focus ST. Paredzams, ka jau no nākamā gada šo automašīnu sacensībām izmantos dažādu grupu un interešu rallija braucēji - jaunie sportisti, kuri uzsāk savas gaitas rallijā, pieredzējušie rallisti ar augstām sportiskām ambīcijām, kā arī hobija klašu braucēji visā Eiropā.

Ford Fiesta R2 vēlreiz pasvītro Ford ilggadējo saistību ar ralliju un pasaules trešā lielākā auto ražotāja vēlmi savu ilgtermiņa stratēģiju motoru sportā balstīt tieši uz šo sporta veidu. Tikai pusotru nedēļu atpakaļ Ford paziņoja par savu vēlmi startēt pasaules rallija čempionātā vismaz nākamos divus gadus. Tāpat tika paziņots, ka rallijam izmantotā automašīna būs jaunās paaudzes Ford Fiesta – pasaules čempionāta ātrākajā (WRC) klasē šis auto debitēs 2011. gadā, bet pasaules junioru čempionātam piemērotā Ford Fiesta R2 iegādājama jau šobrīd.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jānis Amoliņš pasaules čempionātā armrestlingā ieguvis zelta medaļu svara kategorijā līdz 75 kg, finālā pārspējot daudzkārtējo pasaules čempionu Hadžimuratu Zolojevu no Krievijas.

Krievijas armrestlinga zvaigzne Hadžimurats Zolojevs nebija zaudējis jau piecus gadus.

Latvijas komanda izcīnījusies vēl trīs medaļas. Pie zelta veterānu konkurencē tika Modris Stalgēvičs, bet bronzas medaļas svara kategorijā virs 80 kg dāmām izcīnīja Žanna Čingule un svara kategorijā virs 110 kg vīriem – Normunds Tomsons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Dukuri paliek bez medaļām Phjončhanas olimpiskajās spēlēs

LETA, 16.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Martins Dukurs bija tuvu tam, lai izcīnītu savu trešo olimpisko godalgu, jo pirms pēdējā brauciena bija otrais.

Planētas titulētākais skeletonists Martins Dukurs piektdien pieļāva rupjas kļūdas pēdējā braucienā un palika bez medaļas Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, sacensības noslēdzot ceturtajā vietā, kamēr viņa brālis Tomass Dukurs ieņēma piekto vietu.

Dukurs bija tuvu tam, lai izcīnītu savu trešo olimpisko godalgu, jo pirms pēdējā brauciena bija otrais, taču pēdējā startā jau trases augšdaļā pieļāva kļūdu, pēc tam neprecīzi braucot arī beigu daļā, līdz ar to zaudējot vietu uz goda pjedestāla.

Sacensībās triumfēja mājinieku favorīts Sunbins Juns, kurš izcīnīja ļoti pārliecinošu uzvaru. Četru braucienu summā Juns finišēja pēc trim minūtēm un 20,55 sekundēm, aiz sevis atstājot olimpisko sportistu no Krievijas Ņikitu Tregubovu, kurš bija par 1,63 sekundēm lēnāks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējais brauciens bija kļūdām pārpilns, taču ar veiksmes palīdzību izdevās nosargāt vadību un izcīnīt titulu, pēc svētdien aizvadītajām sacīkstēm atzina nu jau pieckārtējais pasaules čempions skeletonā Martins Dukurs.

Pasaules čempionāta četru braucienu summā M.Dukurs par 0,37 sekundēm apsteidza vācieti Akselu Jungku. Pirmajos divos braucienos piektdien latvietis bija pārliecinoši ātrākais, iekrājot lielu handikapu, bet trešajā un ceturtajā braucienā svētdien topošais čempions bija ceturtais, kas gan neliedza uzvaru noturēt.

M.Dukurs pirmās divas reizes par pasaules čempionu kļuva 2011. un 2012.gadā, bet vēl divas reizes šo titulu izcīnīja iepriekšējās divās sezonās.

«Kēnigszē trasi es mīlu un reizē arī ienīstu, jo tā ir ļoti tehniska, kura pareizi jānolasa. Šodien man palīdzēja veiksme, jo īpaši ceturtajā braucienā, kas bija briesmīgs. Taču tā jau ir vēsture, jo man par laimi arī citi puiši pieļāva kļūdas,» M.Dukura teikto pēc sacensībām citē Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF).

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Baņķieri mērosies spēkiem basketbolā

Žanete Hāka, 23.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Banku basketbola kausa izcīņas 23. turnīrā septiņas komandas atkal cīnīsies par čempionu titulu. Pirmās spēles tiks aizvadītas 27. februārī, bet 23. aprīlī Oskara Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolas sporta zālē kļūs zināmi ne tikai vīriešu 5:5 čempioni, bet arī sieviešu 3:3 labākā vienība, informē Latvijas Komercbanku asociācija (LKA).

LKA rīkotajā Latvijas Banku basketbola kausa izcīņas turnīrā vīriešiem startēs pēdējo sešu gadu čempionvienība Swedbank, par savu desmito titulu sacensību vēsturē mērojoties spēkiem ar SEB banku, DNB banku, ABLV Bank, Nordea banku, Citadele banku un Altum. No 27. februāra līdz 16. aprīlim tiks aizvadītas apļa turnīra spēles, bet 23. aprīlī notiks izšķirošās cīņas.

2015. gada LBBK turnīra finālā Swedbank ar 50:44 pārspēja SEB banku. Uzvarētāju rindās Oskars Freibergs izcēlās ar 16 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām, saņemot arī vērtīgākā spēlētāja titulu. Zaudētājiem Linards Larionovs guva 19 punktus. Bronzas mačā DNB banka ar 51:40 uzveica ABLV Bank. Piekto vietu izcīnīja Nordea banka, sesto vietu – Citadele banka.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rallijs Talsi 2010 jau otro gadu pēc kārtas pelnīti var tikt saukts par čempionu ralliju, jo arī šogad organizatori skatītājiem sola aizraujošas cīņas starp aktuālajiem, 2009. gada, N4 grupas čempioniem no kaimiņvalstīm. Sacensībās savu dalību esot apstiprinājis arī Norvēģijas N4 grupas čempions Andreas Mikelsens (Anreas Mikkelsen).

Norvēģijas N4 grupas čempions Andreas Mikelsens, kurš ir slavenā Markusa Gronholma skolnieks un pelnīti tiek dēvēts arī par vienu no šobrīd talantīgākajiem jaunajiem braucējiem. 20 gadus vecais norvēģis jau ir startējis 17 pasaules čempionāta posmos ar WRC klases automašīnu un viņš ir līdz šim jaunākais WRC pilots, kurš guvis punktus pasaules čempionāta ieskaitē. Talsos Mikelsenu redzēsim braucam ar 2010. gada N4 grupas Subaru Impreza.

Sacensībām pieteicies arī ātrākais Zviedrijas braucējs N4 klasē - Jocke Nimans (Jocke Nyman), kurš līdzīgi kā Norvēģijas čempions, arī ir jauns, ļoti ātrs un talantīgs braucējs. Ar dažādiem autosporta veidiem Nimans nodarbojas jau kopš bērnības un rallijam viņš pievērsās 19 gadu vecumā, kas ļāvis sasniegt ievērojamus rezultātus un izcīnīt Zviedrijas rallija Čempiona titulu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Banku basketbola kausā paliek četras pretendentes uz čempionu titulu

Žanete Hāka, 11.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Banku basketbola kausa izcīņas 23. turnīrā sestdien, 16. aprīlī Oskara Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolas sporta zālē tiks aizvadītas pamatturnīra pēdējās kārtas spēles, bet joprojām uz vietām finālā un čempionu titulu pretendē četras no septiņām komandām – DNB banka, ABLV Bank, Swedbank un SEB banka, informē basketbola kausa pārstāvji.

Spēļu kalendārs izveidojies tā, ka tieši pamatturnīra pēdējais mačs, kurā tiksies DNB banka un ABLV Bank, noteiks galīgo vietu sadalījumu un finālu dalībnieces. 16. aprīlī vispirms tiksies pēdējo sešu gadu čempionvienība Swedbank un 2015. gada vicečempione SEB banka.

Šim mačam ir milzīga likme, jo uzvarētāja turpinās pretendēt pat uz vietu zelta finālā, bet zaudētāja paliks piektajā vietā. Jau tagad skaidrs, ka pēdējās spēles uzvarētāja garantēs vietu čempionu spēlē, bet zaudētājas liktenis būs atkarīgs no SEB bankas un Swedbank cīņas iznākuma.

Papildus intrigu turnīra vietu sadalījumā radīja sestdien Ziemeļvalstu ģimnāzijas sporta zālē aizvadītās sestās kārtas spēles, kuru iznākumus iepriekš bija grūti prognozēt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas autorallija čempionāta pēdējais posms, rallijs Latvija 2010, kas 25. un 26. septembrī norisināsies Jūrmalas un Kuldīgas apkārtnes ceļos, ļaus uzzināt ne tikai vēl nenoskaidrotos Latvijas čempionus, bet arī pārējo godalgoto vietu sadalījumu.

Atgādinām, ka pirms izšķirošās sacīkstes zināms vienīgi N4 klases čempionu duets – Andis Neikšāns / Pēteris Dzirkals, bet viņu LMT Rallija komanda kļuvusi neaizsniedzama vienību vērtējumā.

Kā vakar tika lemts jūlijā aizvadītā rallija Latgale 2010 komisāru sēdē, N4 klasē rezultāti šajā rallijā palikuši nemainīgi arī pēc degvielas paraugu nosūtīšanas uz pārbaudēm Vācijā. Sacīkstē tika ņemti paraugi no N4 klases pirmo trīs vietu ieguvēju mašīnām, to skaitā Latvijas čempionāta ekipāžām Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals un Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns. Līdz ar to Latvijas čempionāta kopvērtējumā situācija nemainās (pilns kopvērtējums autorally.lv, rallija Latgale 2010 komisāru 14.09.2010. lēmums – laf.lv). Jāpiebilst, ka šīs sezonas Latvijas čempionāta kopvērtējumu veido katras ekipāžas pieci labākie rezultāti šīs sezonas septiņos posmos.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

Redakcijas komentārs: Eiropas konkurences politikas krustceles

Rūta Kesnere - DB komentāru nodaļas redaktore, 22.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Savienības ekonomiskās izaugsmes dienaskārtībā viens no aktuālākajiem ir jautājums par tā dēvēto uzņēmumu – nacionālo čempionu – izveidi un atbalstu.

To īpaši atbalsta Vācijas un Francijas valdības, daudz skeptiskāki ir ekonomikas eksperti, kā arī Eiropas Komisijas (EK) Konkurences direktorāts. Īpaši šis jautājums saasinājās pēc tam, kad EK iebilda pret vācu uzņēmuma Siemens un franču uzņēmuma Alstom dzelzceļa sadaļas apvienošanu. EK to argumentēja ar konkurences samazināšanu konkrētajā sektorā un augstākām cenām patērētājiem. Savukārt Vācijas kanclere Angela Merkele un ekonomikas ministrs Pēters Altmeiers jau ir pauduši, ka Eiropas konkurences tiesības, kas liek šķēršļus šādiem apvienošanās darījumiem, ir novecojušas, jo ir jādomā par Eiropas uzņēmumu globālo konkurētspēju un spēju konkurēt ar milzīgajām ASV un Ķīnas kompānijām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu boksa zvaigzne Mairis Briedis pasaules boksa supersērijas pirmā smagā svara pusfināla cīņā pārspējot savu pretinieku Oleksandru Usiku, kļūs par multimiljonāru, intervijā aģentūrai LETA pauda sacensību organizators Kalle Zauerlands.

Briedis septembrī supersērijas ceturtdaļfinālā pēc punktiem pieveica Maiku Peresu no Kubas, aizstāvot Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu. Nākamā gada janvārī viņš pusfinālā tiksies ar Usiku, kurš savā ceturtdaļfinālā pārspēja vācieti Marko Huku. Šajā cīņā uz likmes būs ne tikai WBC, bet arī Usikam piederošā Pasaules Boksa organizācijas (WBO) josta, savukārt sacensību čempions kļūs par visu četru prestižāko jostu īpašnieku.

Šobrīd Zauerlandam ir saspringts grafiks, jo nepieciešams atrast norises vietas visām četrām pusfināla cīņām abās svara kategorijās. Ceturtdien viņš īsā vizītē bija ieradies Latvijā, atklājot, ka Brieža un Usika cīņas norises vieta būs zināma divu nedēļu laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Zīmola stāsts: Rīgas Motormuzejs atzīmē 30 gadu jubileju

Laura Mazbērziņa, 16.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aprīlis Rīgas Motormuzejam (RMM) ir īpašs mēnesis, jo pirms 30 gadiem, 1989.gada 22. aprīlī īstenojās seno spēkratu kolekcionāru un entuziastu sapnis par savu mājvietu – svinīgā ceremonijā, klātesot simtiem cilvēku, tika atklāts motormuzejs.

Ideja par seno spēkratu muzeju Latvijā dzima jau 20. gadsimta septiņdesmitajos gados, kad neliela entuziastu grupa – Latvijas Antīko automobiļu klubs - iedibināja tam laikam vēl nebijušu kustību – seno spēkratu salidojumus un rallijus. Šie pasākumi pulcēja ne tikai seno spēkratu īpašniekus, bet arī skatītāju tūkstošus.

Muzeja ēka ir modernās arhitektūras piemineklis, tās fasādes daļa uzrunā kā stilizēta Rolls Royce markas automobiļa radiatora maska.

2016. gadā pēc trīs gadus ilgas rekonstrukcijas muzejs tika atvērts jaunā veidolā. Muzeja trijos stāvos izvietoti vairāk nekā simts automobiļi un motocikli, vairāki desmiti interaktīvo stendu, rotaļu zona bērniem, kafejnīca un konferenču zāle 200 personām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvojoties 3.oktobrī paredzētajām Brazīlijas prezidenta vēlēšanām, šīs valsts televīzija un radio saņēmuši rīkojumu, saskaņā ar kuru aizliegts ironizēt par kandidātiem uz augsto amatu, raksta laikraksts Neatkarīgā.

Brazīlijas komiķi un satīriķi iecerējuši 22.augustā Riodežaneiro un citās valsts pilsētās rīkot demonstrācijas, lai protestētu pret šo absurdo likumu.

«Televīzijai un radio aizliegts izmantot viltības, montāžas vai citus audio un video materiālu apstrādes veidus, kuri izsmej vai pazemo kādu kandidātu, partiju vai koalīciju,» sacīts likumā. Likums sāk darboties trīs mēnešus pirms kārtējām vēlēšanām, brīdī, kad tiek izsludināts priekšvēlēšanu kampaņas sākums.

AP vēstot, ka ironizēšana par kandidātiem vēlēšanu priekšvakarā televīzijas un radio kompānijām draud ar naudas sodu līdz 112 tūkst. dolāru, turklāt atkārtota pārkāpuma gadījumā tām var tikt atņemta raidīšanas licence.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ilgo darba stundu un zemā atalgojuma dēļ recesijas skartie itāļi vairs nevēlas kļūt par picu darītājiem, vēsta metro.co.uk.

Valstī trūkstot apmēram 6 tūkstoši pizzaioili, kuriem būtu jāpiepilda itāļu vēlme pusdienās baudīt šo valstī iecienīto ēdienu, informējusi Itālijas uzņēmumu federācija FIPE.

«Neskatoties uz ekonomisko krīzi un bezdarbu, ir sarežģīti atrast darbiniekus,» norādījusi federācija.

Itāļi pilsētās, piemēram, Romā, Milānā un Turīnā, izvairoties no svīšanas pie karstām krāsnīm, pat neraugoties uz ilgtermiņa recesiju un faktu, ka jauniešu bezdarbs sasniedz 35 procentus.

Alessandro Rossi , kurš vada picērju Romā, stāstījis: «Itāļu domāšanas veids ir, ka būt picu darītājam ir pazemojoši, tas ir roku darbs.Jauni itāļi grib sev 40 tūkstošus eiro vērtas automašīnas un valkāt skaistas drēbes, bet viņi nav gatavi strādāt.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas Centrālā depozitārija valdi pametis Rūsis

Gunta Kursiša, 02.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Centrālā depozitārija padomi pametis tās līdzšinējais padomes loceklis Renārs Rūsis, liecina informācija Latvijas Vēstnesī.

Depozitārija padomē kā tās locekļi turpmāk darbosies Zviedrijas iedzīvotāja Katarina Hovemura (Catharina Hovemyr), Citadele Asset Management IPAS valdes loceklis Raimonds Vesers un Swedbank Corporate Finance Baltics vadītājs Reinis Rubenis. Padomes priekšsēdētāja vietnieka amata pienākumus pilda soms Teuvo Rossi, savukārt padomes priekšsēdētājas amatā ir lietuviete Arminta Saladžiene.

Latvijas Centrālā depozitārija valdē darbojas tās priekšsēdētājs Indars Aščuks un valdes priekšsēdētāja vietnieks Raitis Vancāns.

2011. gadā Latvijas Centrālais depozitārijs veicis norēķinus 53 268 vērtspapīru darījumos par kopējo apjomu 665 miljoni latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pagājušajā gadā lielākie reģistrētie uzņēmumi – viesnīca slavenās Hotel de Rome vietā un vagonu ražotne Jelgavā

Gunta Kursiša, 04.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī no pērn jaunreģistrētajiem uzņēmumiem lielākā daļa ir bijuši mazkapitāla SIA, starp jaunajiem komersantiem rodami arī tādi, kuru pamatkapitāls mērāms vairākos miljonos latu. 2011. gadā lielākie reģistrētie uzņēmumi pēc pamatkapitāla ir SIA FG Management un a/s UVZ Baltija.

Pērn reģistrētā SIA FG Management pārvalda viesnīcu Kaļķu ielā 28 - FG Royal Hotel, kuras ēkā agrāk atradās plaši atpazīstamā viesnīca Hotel de Rome. SIA FG Management pamatkapitāls ir 6,254 miljoni Ls un tās īpašnieks ir Kiprā reģistrēts uzņēmums Forsback Investments Limited. Jau ziņots, ka jaunie īpašnieki viesnīcā sola vērienīgu, miljonu latu vērtu rekonstrukciju.

Uzņēmuma valde darbojas vienas amatpersonas– valdes priekšsēdētājas Kipras pilsones Marijas Milonas (Maria Mylona) sastāvā. FG Management mātes uzņēmums pārvalda arī 100% daļu SIA FG Hotels Management, kas reģistrēts 2011. gada 19. augustā, liecina Lursoft dati. SIA FG Hotels Management pamatkapitāls gan ir krietni mazāks – 2000 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Pasaules vecākās bankas direktors izdara pašnāvību

Jānis Rancāns, 07.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Problēmu nomocītās pasaules vecākās bankas – Itālijas Monte dei Paschi di Siena komunikāciju direktors Deivids Rosis (David Rossi) izdarījis pašnāvību, vēsta BBC.

Bankas komunikāciju direktora mirstīgās atliekas atrastas netālu no bankas galvenās ēkas zem atvērta loga. Monte dei Paschi di Siena tiek apsūdzēta korupcijā, naudas atmazgāšanā un nodokļu nemaksātāju piesegšanā. Itālijas valdība uzsākusi apjomīgu izmeklēšanu arī saistībā ar bankas investīcijām, kurās bez pēdām pagaisuši simtiem miljonu eiro.

D. Rosa māju februārī pārmeklēja Itālijas policija. Kratīšanas tika veiktas arī vairāku citu bankas darbinieku mājās. Itālijas varasiestādes gan pret bankas darbiniekiem nav izvirzījušas nekādas apsūdzības. Bankai nepieciešama vairāku miljonu eiro liela Itālijas valdības palīdzība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

NASDAQ OMX Riga padomē veiktas izmaiņas

Gunta Kursiša, 20.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Notikušas izmaiņas vērtspapīru biržas a/s NASDAQ OMX Riga padomē – tā padomes priekšsēdētāja amata pienākumus beidzis pildīt Somijas pilsonis Henriks Elfvings, liecina informācija laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Ieraksts par izmaiņām amatpersonu sastāvā veikts šā gada 17. janvārī.

Biržas padomē turpina darboties Swedbank Markets administratīvais vadītājs Latvijā Renārs Lūsis, SEB bankas Finanšu tirgus pārvaldes vadītājs Jānis Doniņš, Katarīna Hovimaira un padomes priekšsēdētāja vietnieks Teuvo Rossi.

NASDAQ OMX Riga valdes priekšsēdētāja amata pienākumus pilda Daiga Auziņa-Melalksne, biržas valdē darbojas arī Liene Dubava un Indars Aščuks.

NASDAQ OMX Riga lielākais īpašnieks ir NASDAQ OMX grupā ietilpstošais Somijas NASDAQ OMX Nordic Oy, kam pieder 92,98% akciju.7,02% akciju pieder a/s Rietumu banka. Biržai NASDAQ OMX Riga pieder 100% Latvijas Centrālā depozitārija akciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ sākusies 28. Rīgas modes nedēļa, kas līdz 23. martam Rīgā pulcēs starptautisko modes sabiedrību.

Nedēļas laikā gaidāmas ne tikai Latvijas un ārvalstu dizaineru modes skates, bet arī vairāki citi pasākumi – gan profesionāli, gan radoši un arī izglītojoši, kas tiek organizēti, lai šo nedēļu pavadītu godinot modi un tās jaunākās tendences.

Šajā pavasarī Rīgas modes nedēļa iesākusies ar ikgadējo Latvijas Modes un stila gada balvas pasniegšanas ceremoniju.

Sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju Baltijas modes federācija organizēja bezmaksas lekciju par jaunāko tehnoloģiju izmantošanu modes biznesā «Fashion Coin un Blockchain kā jauna modes sistēma», kura bija paredzēta modes dizaineriem un blogeriem, kā arī citiem interesentiem. Lekciju vadīja blockchain un modes industrijas speciālisti no Ukrainas un ASV.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Pie mums – Polijas vēstniecībā – pat notikusi īpaša tikšanās, kas veltīta ābolu tēmai! Mūs satrauc, ka, teiksim, Rimi veikalu ķēdē vissliktākie un vislētākie ir tieši poļu āboli. Ābolu audzēšana ir sena poļu tradīcija un specializācija, tāpēc ir tik bēdīgi raudzīties uz šo nepretenciozo piedāvājumu,» intervijā laikrakstam Latvijas Avīze saka Polijas vēstnieks Latvijā Ježijs Mareks Novakovskis.

«Ja jau veikalu plauktos grib likt tos lētākos un neizskatīgākos ābolus no Polijas, tad cenšamies pierunāt poļu firmas, lai turpat blakus pircējs redzētu arī skaistus un kvalitatīvus poļu ābolus,» viņš turpina.

«Vēl jo vairāk, kāds menedžeris man paskaidroja, ka apzīmējums «Polijas produkts» Latvijā netiek uztverts pozitīvi, bet drīzāk kā zemākas kvalitātes produkts; katrā ziņā – ne no tā augstākā plaukta. Atturēšos minēt konkrētus nosaukumus, bet kāda Polijas firma gribētu ienākt Latvijā ar ļoti kvalitatīvu produkciju un tagad domā, kā šim produktam piešķirt vācu vai angļu nosaukumu, lai to varētu tirgot kā luksusa preci. Šī stereotipa dēļ, kas pastāv arī Polijā, Polijas produkcija bieži vien tiek tirgota ar citiem zīmoliem. Pēdējā laikā poļu uzņēmēji sākuši domāt, kā šo sabiedrības viedokli mainīt,» stāsta vēstnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Picanova Baltics telpās noritējusi dzīvesstila zīmola Creame mākslas darbu prezentācija, informē Creame pārstāvji.

Mākslas darbu prezentācijā tika apkopotas Virgolas, Džulio Rosi (Giulio Rossi), Roba Snova (Rob Snow), Frančesko Grandes (Francesco Grande), Sofijas Bonati (Sofia Bonati), kā arī citu plaši atpazīstamu starptautisku mākslinieku darbu reprodukcijas, kas radītas, izmantojot augstākās kvalitātes apdrukas tehnoloģijas un materiālus.

Creame, kas jau otro sezonu pēc kārtas ir arī Riga Fashion Week galvenais sponsors, turpina atbalstīt mākslu un jaunradi, sniedzot iespēju gan jauniem, gan jau labi pazīstamiem māksliniekiem eksponēt savus darbus uz dažādiem dzīvesstila aksesuāriem, kā, piemēram, krūzēm, telefona vāciņiem, spilveniem un dažāda formāta sienas dekoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Digitālajā pasaulē latviešu valoda ir viena no visapdraudētākajām

Jānis Rancāns, 19.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vismaz 21 Eiropas valodai digitālajā pasaulē draud izmiršana, un reģionam jārīkojas, lai sagatavotu valodas digitālajam laikmetam, secinājuši vairāk nekā 200 ekspertu. Viena no visapdraudētākajām ir arī latviešu valoda.

Pētījumā izvērtēta valodu gatavība cīnīties ar digitālās pasaules izaicinājumiem. Tajā secināts, ka Eiropas attīstību apdraud ne tikai ekonomiskie un finanšu secinājumi, bet Eiropas vienotībai traucē arī tajā pastāvošās valodu barjeras. Tās apgrūtina saziņu un sadarbību, kas sniedzas pāri valstu robežām, kavē preču un pakalpojumu eksportu, kā arī uzņēmumu spēju strādāt ārējos tirgos.

Tāpat pētījums rāda, ka valodas tehnoloģijas ir līdzeklis, kā pārvarēt valodu barjeras un stiprināt Eiropas nacionālās valodas.

«Mēs esam liecinieki digitālajai revolūcijai, ko var salīdzināt ar Johana Gūtenberga izgudroto iespiedpresi. Tās valodas, kurās netika drukātas grāmatas, ar laiku iznīka. Arī mūsdienās valodas dzīvotspējai ir svarīga tās lietošana jaunajās tehnoloģijās,» sacīja viens no pētījuma veicējiem, tehnoloģiju uzņēmuma Tilde valdes priekšsēdētājs Dr. Andrejs Vasiļjevs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

No Latvijas Centrālā depozitārija padomes atbrīvots Elfvings

Gunta Kursiša, 23.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Latvijas Centrālais depozitārijs padomi pametis tās līdzšinējais padomes priekšsēdētājs Henriks Elfvings, liecina informācija laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Patlaban Latvijas Centrālā depozitārija padomē darbojas Swedbank Markets administratīvais vadītājs Latvijā Renārs Lūsis, Citadele Asset Management IPAS valdes loceklis Raimonds Vesers, Katarīna Hovemaira un Teuvo Rossi.

Jau vēstīts, ka H. Elfvings janvāra beigās pameta arī NASDAQ OMX Riga padomes priekšsēdētāja amatu.

Latvijas Centrālā depozitārija valdē patlaban darbojas tās priekšsēdētājs Indars Aščuks un viņa vietnieks Raitis Vancāns, savukārt ilggadējais Latvijas Centrālā depozitārija vadītājs Aivars Slokenbergs pērnā gada rudenī pameta valdes priekšsēdētāja amatu, lai darbotos ar IT un biznesa konsultāciju saistītā nozarē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas bobsleja komanda pirms Phjončhanas olimpiskajām spēlēm iegādājusies prototipu kamanām, kas šogad uzvarēja pasaules čempionātā gan divniekos, gan četriniekos, ceturtdien preses konferencē atklāja Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis.

Tāpat Latvija uzskata, ka ir ļoti tuvu, lai jau 2018./19.gada sezonā Siguldas trasē notiktu Pasaules kausa posms bobslejā divniekiem un skeletonā.

«Valsts mūs šajā pavasarī uzklausīja un piešķīra līdzekļus tehnikas atjaunošanai. Ir iegādāti trīs jauni bobi,» stāstīja Ekmanis. «Pirmās sajūtas ir, ka pirkumi sevi attaisnojuši. Ceru, tas būs milzīgs ieguvums olimpiskajām spēlēm. Tiesa, visu parādīs rezultāti sacensībās. Visas mūsu vajadzības tika apmierinātas teju 100% apmērā. Paldies valdībai.»

Latvijas izlase ieguvusi identiskus četriniekus ar kuriem iepriekšējā sezonā sacensībās startēja vācieši Frančesko Frīdrihs un Johaness Lohners, izcīnot pirmo un trešo vietu pasaules čempionātā, kā arī prototipu divniekam ar kuru pērn Frīdrihs pavasarī kļuva par pasaules čempionu. Katrs no abiem četriniekiem maksāja 100 000 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Fogelis: SOK lēmums attiecībā pret Krieviju ir izsvērts un taisnīgs

LETA, 06.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izpildkomitejas lēmums attiecībā pret Krievijas komandas startu 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajās spēlēs ir izsvērts un taisnīgs, uzskata Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) prezidents Einars Fogelis, kurš ir arī Starptautiskās Kamaniņu braukšanas federācijas (FIL) viceprezidents.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka SOK izpildkomiteja otrdien par antidopinga pārkāpumiem piemēroja diskvalifikāciju Krievijas Olimpiskajai komitejai, kas līdz ar to krievu atlētiem liegs februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs startēt zem šīs valsts karoga. Tiesa, Krievijas sportisti varēs startēt zem neitrāla karoga, bet uz viņu formastērpiem būs uzraksts «Olympic Athlete from Russia».

«Lēmums ir izsvērts un taisnīgs, jo īpaši attiecībā pret tiem sportistiem, kuri cīnās godīgā ceļā un lolo cerības par godīgu konkurenci,» sarunā ar aģentūru LETA sacīja Fogelis. «Tāpat būtiski, ka Krievijas sportisti individuāli varēs startēt Olimpiādē, jo ir skaidra kārtība, kā pie šādas iespējas varēs tikt. Tālāk tas jau būs paša sportista individuāls lēmums - braukt uz olimpiskajām spēlēm vai nebraukt».

Komentāri

Pievienot komentāru