Nekustamais īpašums

Sabiedriskai apspriešanai nodota Siguldas novada teritorijas plānojuma 1. redakcija

, 14.01.2008

Jaunākais izdevums

Janvārī sabiedriskai apspriešanai ir nodota pirmā redakcija topošajam Siguldas novada teritorijas plānojumam 2007. – 2019.gadam. Kā vienu no būtiskākajām izmaiņām tas paredz Siguldas pilsētas robežu paplašināšanu, informēja SIA Metrum.

Jaunajā plānojumā noteikta Siguldas pilsētas robežu paplašināšana Vidzemes šosejas labajā pusē uz agrākās lauksaimniecības zemes, līdzšinējai teritorijai pievienojot jau urbanizētās piepilsētas – Peltes, Ķiparus, Kalnbeites, Saltavotu ielas apbūvi. Nākotnē paplašinātajā pilsētas daļā paredzēta galvenokārt jaunu mazstāvu dzīvojamo rajonu attīstība, integrējot tos esošajā apbūves un zaļumu struktūrā.

''Jaunā Siguldas novada plānojuma pamatprincips ietver Siguldas pilsētas un novada lauku teritoriju atšķirību respektēšanu un nodalīšanu. Esam konkretizējuši Siguldas pilsētas un novada ciemu robežas, lai laukos neveidotos nepamatotas urbānas izpausmes ar blīvu apbūvi. Lauku vidē plānojumā saglabāti vēsturiski raksturīgie dzīvesvietas principi, izceļot ainaviskās un kultūrvēsturiskās vērtības,'' skaidroja Metrum telpiskās plānošanas projektu metodiskā vadītāja, arhitekte Inguna Jekale.

Pilsētā jaunajās dzīvojamās apbūves teritorijās plānots iekļaut esošās vēsturiskās lauku sētas, saglabājot šo vietu nozīmi pilsētas telpiskajā struktūrā un atklājot vienu no raksturīgākajām Siguldas iezīmēm. Jaunajās dzīvojamās apbūves teritorijās paredzēta mazstāvu (1-2 stāvu) un vairākstāvu (3 – 4 stāvu) ēku būvniecība.

Ārpus pilsētas jauna pilsētas tipa dzīvojamā apbūve galvenokārt paredzēta esošajās apdzīvotajās vietās – Morē un Jūdažos, nosakot šo ciemu robežas. Veidojot jaunas īpašuma zemes vienības, laukos noteikts dalījums 20, 10 un 5 ha platībā atkarībā no teritorijas kultūrvēsturiskās un ainaviskās vērtības.

Jaunajā Siguldas pilsētas struktūrā izdalīti vairāki centri: kultūrvēsturiskais un sabiedriskais – no Siguldas pils līdz dzelzceļam, komerccentrs ap un uz dienvidiem no Vidzemes šosejas, kur plānota komerciestāžu apbūves paplašināšana, kā arī izglītības un zinātnes centrs Peltēs ar jaunām vietām sabiedrisko iestāžu apbūvei. Ražošanas teritoriju paplašināšana plānota jau pašreizējo apkārtnē.

Aktīvās atpūtas un rekreācijas funkciju plānots attīstīt gan Gaujas ielejā pilsētas ietvaros, gan novada lauku teritorijā, respektējot esošās kultūrvēsturiskās vērtības. Plānojuma pirmajā redakcijā ir attēloti abi autoceļa A2 Rīga – Sigulda – Igaunijas robeža (Veclaicene) izskatāmie varianti un rezervētas turpmākās izpētes teritorijas gan pie Vidzemes šosejas, gan iespējamā apvedceļa.

Siguldas novada teritorijas plānojumu izstrādā teritorijas plānošanas uzņēmums Metrum kopā ar Siguldas novada domi. Jaunais plānojums būs viena no Siguldas novada attīstība plāna sastāvdaļām. Otra ir novada attīstības programma 2007. – 2019. gadam, ko pašvaldība apstiprināja pagājušā gada oktobrī.

Līdz 19.februārim, kad beigsies pirmās redakcijas sabiedriskā apspriešana, plānojums ir apskatāms Siguldas pilsētas kultūras namā un Siguldas un Mores administrāciju telpās, kur var iesniegt arī rakstiskus priekšlikumus. Internetā plānojumu var apskatīt: www.metrum.lv (sadaļā Projekti) un www.sigulda.lv.

7.februārī plkst.19 Siguldas kultūras namā notiks plānojuma pirmās redakcijas sabiedriskās apspriešanas sanāksme. 25.janvārī no plkst. 12 – 16 un 31.janvārī no 10 - 14 Metrum birojā, Siguldā, Raiņa ielā 2, interesantus par Siguldas novada teritorijas plānojuma pirmo redakciju konsultēs Metrum teritorijas plānotāja un projekta vadītāja Ilze Circene.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atceļ Ķekavas pagasta teritorijas plānojumu

, 22.02.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns parakstījis rīkojumu, ar kuru apturēta Ķekavas pagasta teritorijas plānojuma grozījumu darbība. Šāds ministra lēmums pieņemts, balstoties uz Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) konstatētajiem būtiskajiem pārkāpumiem teritorijas plānojuma grozījumu izstrādes procesā, liecina sniegtā informācija medijiem.

Izvērtējot, Ķekavas pagasta padomes 2007.gada 27.novembrī apstiprinātos teritorijas plānojuma grozījumus, RAPLM secināja, ka pagasta padome pretēji Ministru kabineta noteikumos paredzētajam atbalstījusi teritorijas plānoto (atļauto) izmantošanas maiņu vairāk nekā 50 nekustamajiem īpašumiem. Valdības noteikumi paredz, ka pēc vietējās pašvaldības teritorijas plānojuma galīgās redakcijas noteikšanas nav pieļaujamas izmaiņas teritorijas plānotajā (atļautajā) izmantošanā un tās aprobežojumos.

Tāpat konstatēts, ka teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumos norādīti 162 detālplānojumi, no kuriem 60 ir uzskatāmi par prettiesiskiem, jo tie ir apstiprināti pirms tika pieņemts Ķekavas pagasta ģenerālplāns. Atbilstoši Teritorijas plānošanas likumam Ķekavas pagasta padome nebija tiesīga apstiprināt detālplānojumus pirms teritorijas plānojuma spēkā stāšanās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ir apturējusi Rīgas teritorijas plānojumu nākamajiem gadiem, jo konstatēta tā neatbilstība likumiem un samērīguma trūkums starp iesaistīto pušu interesēm, preses konferencē informēja ministrs Artūrs Toms Plešs (AP).

Ministrs vērtēja, ka teritorijas plānojuma izstrāde noslēgusies ar brāķi. "Būtiskākais trūkums ir tas, ka, stājoties spēkā jaunajam Rīgas teritorijas plānojumam, Rīgā izveidotos situācija, ka vēsturiskais centrs faktiski paliktu bez likumīga teritorijas plāna," teica ministrs.

Saskaņā ar Rīgas domes lemto, Rīgas teritorijā vienlaicīgi spēkā ir divi savstarpēji nesaskaņoti teritorijas plānojumi, kas ir pretrunā likumā noteiktajam, ka valstspilsētās nedrīkst būt spēkā vairāk kā viens teritorijas plānojums.

Saskaņā ar Rīgas domes redzējumu, vēsturiskajam centram paliktu spēkā vairāk nekā 16 gadus vecais teritorijas plāns, kas grozīts vienu reizi 2013.gadā un kas turpmāk nav ticis pielāgots ne jaunāko normatīvo aktu prasībām, ne arī tas ir ticis saskaņots ar Rīgas teritorijas plānu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Apstiprināta Siguldas novada attīstības programma

, 08.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Siguldas novada domes deputāti apstiprinājuši Siguldas novada attīstības programmu 2007. -2019. gadam, informēja dome.

"Jaunā attīstības programma nākotnē paredz Siguldas novadu kā spēcīgi attīstītu atpūtas, sporta, tūrisma, kultūras un kūrorta tīkla centru. Tā nosaka novada attīstības mērķus un uzdevumus, kā arī konkrētas rīcības jeb uzdevumus tuvākajiem trīs gadiem", stāstīja Siguldas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Zilvers. Attīstības plāns paredz sociāli kvalitatīvas dzīves un darba vides pilnveidošanu un Siguldas, kā Latvijas "zaļās galvaspilsētas" popularizēšanu.

Attīstības programmas izstrādes laikā no 2006. gada augusta līdz 2007. gada septembrim, veicot konsultatīvu darbu, piedalījās teritorijas plānošanas uzņēmums Metrum. Gatavojot novada attīstības programmu, anketās un diskusijās tika uzklausīts novada iedzīvotāju viedoklis, kā arī veidotas darba grupu sanāksmes ar dažādu jomu ekspertu piedalīšanos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Apspriež jauno Siguldas novada teritorijas plānojuma projektu

Ingrīda Drazdovska, 14.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz 16. aprīlim notiek Siguldas novada teritorijas plānojuma 2012.–2024.gadam pirmās redakcijas un vides pārskata projekta sabiedriskā apspriešana.

Plānojumu izstrādā SIA Metrum, kam darbi jāpabeigt līdz šā gada 15.oktobrim. Teritorijas plānojuma izstrāde saistīta ar 2009.gada jūlijā notikušo administratīvi teritoriālo reformu, kā rezultātā Siguldas novada teritorijā ir iekļauta Allažu pagasta teritorija, apvienojot divas pašvaldības ar atšķirīgiem teritoriju plānojumiem un prasībām būvniecībai un teritorijas izmantošanai.

Nolemts izstrādāt arī individuālās aizsardzības zonas 11 Siguldas novada arhitektūras pieminekļiem, kas atrodas Siguldas pilsētas teritorijā, kā arī Allažu baznīcai Stīveru ciemā.

Teritorijas plānojuma iztrādes gaitā īpaša uzmanība veltīta apdzīvojuma struktūras attīstībai Siguldas novadā, skaidro Metrum plānošanas projektu vadītāja, arhitekte Māra Kalvāne. Izvērtējuma rezultātā ir samazinātas vairāku ciemu teritorijas un precizēta Siguldas pilsētas robeža. Sadarbībā ar Siguldas novada būvvaldi, Allažu pagasta pārvaldi un ainavu speciālisti, profesori Aiju Mellumu veikta esošā Siguldas ainavu plāna analīze un precizēšana, papildus identificētas vērtīgas ainavas Allažu pagastā. Izvērtētas arī esošās ražošanas objektu teritorijas un to paplašināšanas iespējas, noteiktas jaunas –bijušajā armijas noliktavu bāzes vietā Allažos pie Plānupes, viņa stāsta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Sākusies Babītes pagasta teritorijas plānojuma sabiedriskā apspriešana

, 17.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot no 17.oktobra līdz 7.novembrim sabiedriskai apspriešanai ir nodota Babītes pagasta teritorijas plānojuma 2007. – 2019. gadam pilnveidotā redakcija, informēja SIA Metrum sabiedrisko attiecību speciāliste Aija Ševele.

Tajā, izvērtējot pirmās redakcijas sabiedriskās apspriešanas laikā saņemtos iedzīvotāju iesniegumus un institūciju atzinumus, precizētas vairāku ciemu robežas, kā arī plānotās dzīvojamās un komercapbūves teritoriju apbūves blīvums, paplašinātas lauksaimniecības teritoriju izmantošanas iespējas un veikti citi redakcionāli labojumi.

Pēc ieviestajām korekcijām Babītes pagasta teritorijas plānojuma papildinātā redakcija paredz jaunas atļautās izmantošanas zonas – lauku apbūves teritorijas izveidi pagasta ciemu robežās, kur iepriekš bija noteikta viensētu apbūves atļautās izmantošanas zona. Tā mērķis ir radīt harmoniskāku apbūves struktūras pāreju no salīdzinoši blīvāk apbūvētajām teritorijām ciemos uz tradicionāli retāk apbūvētajām lauku teritorijām ar viensētām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ogres novada pašvaldības domes sēdē 16. novembrī deputāti pieņēma lēmumu par Ogres novada teritorijas plānojuma 2012. – 2024.gadam grozījumu izstrādes uzsākšanu, informē Ogres novada dome.

Galvenie teritorijas plānojuma grozījumi skar nosacījumus nekustamā īpašuma apsaimniekošanai un paredz noteikt īpaša režīma zonu transportlīdzekļu iebraukšanai Ogres pilsētā un Ogresgala pagastā, kas nozīmē – par iebraukšanu Ogres pilsētā un Ogresgala pagastā citu novadu iedzīvotājiem tiks noteikta nodeva. Šādu kārtību plānots ieviest ar mērķi ierobežot tranzīta satiksmes plūsmu caur Ogres pilsētas teritoriju, tādējādi ierobežojot izplūdes gāzu radīto negatīvo ietekmi uz gaisa kvalitāti un nodrošinot sabiedrības veselības aizsardzību, samazinot satiksmes intensitātes radītos draudus gājēju un velosipēdistu drošībai, veicinot videi draudzīgāku transportlīdzekļu izmantošanu, kā arī lai veicinātu pilsētvides un publiskās ārtelpas kvalitātes, īpaši aizsargājamās dabas teritorijas «Ogres Zilie kalni», kultūrvēsturisko teritoriju un kultūras pieminekļu aizsardzību, kūrorta un tūrisma infrastruktūras attīstībai labvēlīgas vides veidošanos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Siguldas novada attīstību veicina tūrisma un medicīnas pakalpojumu eksportspēja, savulaik izveidotā sporta infrastruktūra ļauj sapņot par ziemas olimpiādes rīkošanu, ceturtdien,21.jūnijā raksta laikraksts Dienas Bizness.

Ģeogrāfiskais izvietojums un attīstīta infrastruktūra Siguldas novadam ļauj būt pievilcīgai vietai uzņēmējdarbībai. Ilgi gaidītā šosejas rekonstrukcija, kas varētu sākties šogad posmā no Garkalnes līdz Inčukalnam, kas pazīstams kā izdangātais Sēnītes posms, varētu veicināt viesmīlības biznesa attīstību.

Siguldas novadā ir attīstījušās dažādas nozares, lielākais apgrozījums un nodarbināto skaits ir apstrādes rūpniecības, tūrisma, pakalpojumu, lauksaimniecības un tirdzniecības uzņēmumiem. Apstrādes rūpniecībā ir nodarbināti vairāk nekā 1200 cilvēki, no tiem gandrīz 70% ir novada iedzīvotāji. Novada attīstību veicina tūrisma un medicīnas pakalpojumu eksportspēja. Pašvaldība un uzņēmēji cenšas veicināt Siguldas tūrisma piedāvājuma atpazīstamības veidošanu starptautiskā līmenī, piedaloties Eiropas nozīmīgākajās tūrisma izstādēs un kontaktbiržās, attīstot Gaujas Nacionālā parka tūrisma klasteri un zīmolu Enter Gauja, arī iesaistoties Eiropas gastronomijas reģiona programmā. Bezdarba līmenis Siguldas novadā ir sasniedzis zemāko slieksni pēdējos piecos gados, tas ir tikai 3,7%. Pašvaldība ir realizējusi vairākus nozīmīgus investīciju projektus. Pēdējos desmit gados no ES struktūrfondiem ir piesaistīti vairāk nekā 20 miljoni eiro: šajā plānošanas periodā – aptuveni 12 miljoni eiro, bet iepriekšējā periodā – aptuveni 8 miljoni eiro. Ieguldījumi ir veikti izglītības iestāžu infrastruktūras attīstībā, arī šobrīd lielākās investīcijas ir izglītības iestāžu tīkla attīstībā, tostarp ir plānota Siguldas pilsētas vidusskolas un Mores pamatskolas ēkas pārbūve. 2017.gadā pašvaldība ielu un ceļu remontdarbos investēja 5,1 miljonu eiro. Ekspluatācijā tika nodots Siguldas Sporta centrs, kurā trenējas dažādu valstu izlašu sportisti. Pērn sākta Siguldas vēsturiskā pils kompleksa rekonstrukcija, kas izmaksās teju četru miljonus eiro. Dārza labiekārtošana jau ir pabeigta, un šovasar pils teritorijā darbu sāks novada radošie uzņēmēji, izveidojot 50 jaunas darba vietas. Tāpat šovasar ir sākti Jaunās pils rekonstrukcijas darbi. Pēc projekta beigām tajā būs skatāma ekspozīcija par Siguldas vēsturi, ēkā būs pieejamas telpas kultūras pasākumiem, Svētku zālē notiks laulību ceremonijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas dome apstiprinājusi vienu no nozīmīgākajiem galvaspilsētas teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem - Rīgas teritorijas plānojumu līdz 2030. gadam.

Izdots saistošo noteikumu formā, plānojums būs saistošs jebkurai fiziskajai un juridiskajai personai no brīža, kuru noteiks Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

“Rīgas teritorijas plānojums ir izstrādāts, lai īstenotu Rīgas ilgtspējīgas attīstības stratēģijā līdz 2030. gadam noteikto, veicinot monocentrisku pilsētas attīstību un sekojot prognozētajām pilsētas izaugsmes tendencēm. Tāpēc ir samazināts apbūves augstums. Īpašu attieksmi plānojuma risinājumi paredz kultūrvēsturisko un dabas vērtību saglabāšanai. Ieklausoties apkaimju biedrību teiktajā un iedzīvotājos, šī gada laikā daudzi uzlabojumi tika iestrādāti plānā, radot vairāk vietas zaļas publiskās telpas labiekārtojumiem nākotnē,” uzsver Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja Inese Andersone.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmuma Skywalk Latvia ražotnē norisinājusies Siguldas novada pašvaldības organizētā konkursa Siguldas novada Uzņēmēju Gada balva apbalvošanas ceremonija, kurā tika godināti tie Siguldas novada uzņēmēji, kas aktīvi darbojas savā nozarē un sekmē novada uzņēmējdarbības vides attīstību.

Konkursa Siguldas novada Uzņēmēju Gada balva 2016 uzvarētāji 11 nominācijās:

«Novada popularizētājs» – SIA «Aerodium». Šogad uzņēmums piedalījies izstādēs Ķīnā, Spānijā un Islandē; realizēti vairāki militārie projekti, izbūvēts lidošanas amfiteātris Ķīnā, kā arī uzstādīts vēja tunelis Disnejlendā Šanhajā.

«Novada izaugsme» – SIA «Kokpārstrāde 98». Uzņēmums 2016.gadā angāra izbūvē un ražošanas iekārtās investējis gandrīz divus miljonus eiro, kā arī uzsācis darbu pie jaunu eksporta tirgu iekarošanas un uzlabojis rentabilitātes rādītājus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas dome 4.aprīlī nolēma vērsties Satversmes tiesā saistībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) lēmumu apturēt Rīgas pilsētas attīstības plānu.

Domes sēdē koalīcijas pārstāvji lielākoties uzsvēra VARAM lēmuma nesamērīgumu, apturot visu attīstības plānu, nevis tikai tās daļas, pret kurām ministrijai ir iebildumi.

Daudz laika tika veltīts pārmetumiem par ministra Artūra Toma Pleša (AP) partijas saistību ar azartspēļu biznesu un šī biznesa interešu lobēšanu.

VARAM lēmums par Rīgas plānojumu - ļoti negatīvs signāls investoriem 

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) lēmums neapstiprināt jauno Rīgas...

Opozīcija arī kritizēja Rīgas domes koalīcijas nespēju pildīt savu solījumu, sadarboties ar valdību, kurā pārstāvētas Rīgas domes koalīcijā esošās partijas.

Šo pārmetumu par pamatotu atzina arī koalīcijas pārstāvis Einārs Cilinskis (LRA/NA), kurš norādīja, ka ir jāstrādā pie sadarbības ar valdību uzlabošanas.

Savukārt vicemērs Vilnis Ķirsis (JV) uzsvēra, ka pēc šī gadījuma vērtēt Rīgas domes sadarbību ar valdību nevajag. Viņa ieskatā, galvaspilsētas un valdības sadarbība esot laba, pašvaldībai esot izdevies piesaistīt dažādiem projektiem 300 miljonus eiro no Atveseļošanās un noturības mehānisma.

Slikta sadarbība esot tikai ar vienu ministriju - VARAM, piebilda politiķis.

Savukārt partijas "Latvijas attīstībai" pārstāvis, Rīgas Brīvostas valdes priekšsēdētājs Viesturs Zeps aicināja domes deputātus paskatīties pašiem uz savu darba kvalitāti. Viņš atgādināja, ka Rīgas domes deputātus sodījis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs par lēmumu ziedot "Rīgas satiksmes" līdzekļu basketbola klubam "TTT". Viņš atgādināja, ka Saeima ir nolēmusi Svētā Pētera baznīcu nodot draudzei, nevis pašvaldībai, kā arī pašvaldība ir zaudējusi tiesās par darbinieku atbrīvošanu.

Zeps aicināja sēsties pie galda un runāt ar kolēģiem no VARAM.

Arī balsojumā Zeps nolēma nepiedalīties. Tāpat darīja viņa partijas biedre Anete Jēkabsone-Žogota un deviņi "Saskaņas" deputāti.

Latvijas Krievu savienības deputāti balsoja pret, bet visas pārējās koalīcijas partijas un opozīcijas partija "Gods kalpot Rīgai", atbalstīja lēmumu vērsties Satversmes tiesā.

Kopumā šo lēmumu atbalstīja 40 deputāti, pret bija četri, bet 11 nebalsoja.

Jau ziņots, ka VARAM ir apturējusi Rīgas teritorijas plānojumu nākamajiem gadiem, jo konstatēta tā neatbilstība likumiem un samērīguma trūkums starp iesaistīto pušu interesēm, iepriekš preses konferencē informēja ministrs Plešs.

VARAM aptur Rīgas teritorijas plānojumu 

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ir apturējusi Rīgas teritorijas...

Ministrs vērtēja, ka teritorijas plānojuma izstrāde noslēgusies ar brāķi. "Būtiskākais trūkums ir tas, ka, stājoties spēkā jaunajam Rīgas teritorijas plānojumam, Rīgā izveidotos situācija, ka vēsturiskais centrs faktiski paliktu bez likumīga teritorijas plāna," teica ministrs.

Saskaņā ar Rīgas domes lemto, Rīgas teritorijā vienlaicīgi spēkā ir divi savstarpēji nesaskaņoti teritorijas plānojumi, kas ir pretrunā likumā noteiktajam, ka valstspilsētās nedrīkst būt spēkā vairāk kā viens teritorijas plānojums.

Saskaņā ar Rīgas domes redzējumu, vēsturiskajam centram paliktu spēkā vairāk nekā 16 gadus vecais teritorijas plāns, kas grozīts vienu reizi 2013.gadā un kas turpmāk nav ticis pielāgots ne jaunāko normatīvo aktu prasībām, ne arī tas ir ticis saskaņots ar Rīgas teritorijas plānu.

Ministrijas eksperti konstatējuši būtiskus trūkumus Rīgas brīvostas teritorijā Spilvē, teritorijā starp Hapaka grāvi un Daugavgrīvas ielu, kā arī Kundziņsalas ziemeļu daļā, kur noteikts zonējums, kas ievērojami apgrūtinās ne tikai Rīgas brīvostas teritorijas attīstību, bet arī Rīgas un Latvijas ekonomikas attīstību kopumā. Pret to Rīgas domei iebildusi arī Ekonomikas un Satiksmes ministrija.

Rīgas teritorijas plānojumā vietām samazināts pieļaujamā trokšņa līmenis. Tie ir atbalstāmi centieni noteikt stingrākus vides kvalitātes rādītājus, taču, kā atzīmē VARAM, tam neseko pamatots pasākumu kopums, kas ļautu to realizēt, turklāt tie nav īstenojami, neizvērtējot un nesalāgojot lietderības un samērīguma apsvērumus.

Kā nesamērīgu soli ministrs atzīmē lēmumu par azartspēļu aizliegšanu visā Rīgā, nevis nosakot atsevišķas teritorijas, kā to paredzot likums.

Ministrs skaidroja, ka pašvaldība nav noteikusi konkrētas teritorijas, kurās azartspēles rīkot nedrīkst, bet aizliegusi tās visā pilsētas teritorijā. Turklāt neesot izvērtēta azartspēļu ietekme uz konkrētām teritorijām.

Savukārt pašvaldība informē, ka konstatējusi virkni pretrunu, kas norāda, ka VARAM plāna izstrādes procesā nav pienācīgi pildījusi savus uzdevumus.

Domes ieskatā neesot pieļaujams, ka brīdī, kad plānojums ir stājies spēkā, ministrija sāk paust iebildumus, kas nav izskanējuši iepriekš.

Pašvaldības ieskatā, tādējādi faktiski tikušas apstrīdētas pašvaldības tiesības patstāvīgi veikt plānojuma izstrādes procesu. Normatīvais regulējums neparedzot ministram tiesības izvērtēt teritorijas plānojuma risinājumus, bet tikai konstatēt, vai ir pieļauti izstrādes procedūras pārkāpumi vai neatbilstība normatīvo aktu prasībām.

Šāda rīcība būtiski aizskarot Rīgas iedzīvotāju un uzņēmēju intereses un, ņemot vērā galvaspilsētas statusu - arī valsts intereses.

Rīgas teritorijas plānojuma izstrādes procesā trīs reizes notikusi plānojuma redakciju publiskā apspriešana. VARAM Rīkojumā neesot iebildumu par plānojuma publiskās apspriešanas procedūras pārkāpumiem. Lai arī VARAM min, ka ir saņemts 21 plānojuma apstrīdējums, neviens no tiem nav iekļauts ministrijas rīkojumā, kā iemesls plānojuma apturēšanai.

VARAM savu viedokli par jauno Rīgas teritorijas plānojumu izteica 2018.gadā un 2021.gadā, nevienā no šiem atzinumiem neesot bijis iebildumu vai prasību, kas tagad rīkojumā tiek minētas par iemeslu plānojuma darbības apturēšanai. Izņēmums esot jautājums par azartspēļu ierobežošanu Rīgas pilsētas teritorijā, apgalvo pašvaldība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Aicina apspriest Saulkrastu novada teritorijas plānojumu

Ingrīda Drazdovska, 27.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākusies Saulkrastu novada teritorijas plānojuma 2012.–2024.gadam pirmās redakcijas sabiedriskā apspriešana, kas ilgs līdz šā gada 9.maijam.

To izstrādā mērniecības un teritorijas plānošanas uzņēmums Metrum, sadarbojoties ar Saulkrastu novada domi un Saulkrastu teritorijas plānojuma darba grupu. Plānojuma izstrādes termiņš paredzēts līdz 2012.gada augustam.

2011.gadā izstrādāta un publiski apspriesta Saulkrastu novada attīstības koncepcija, kas kļuva par pamatu teritorijas plānojuma pirmās redakcijas izstrādei, informē Metrum plānošanas projektu vadītāja, arhitekte Māra Kalvāne.

Atbilstoši darba uzdevumam ir izstrādāta vienota teritorijas atļautās izmantošanas veidu klasifikācija visā Saulkrastu novada teritorijā, ņemot vērā valstī sagatavotās vienotās klasifikācijas projektu. Īpaša uzmanība veltīta apdzīvojuma struktūras attīstībai novadā un izvērtējuma rezultātā ir precizētas Saulkrastu pilsētas un Zvejniekciema robežas. Pārējās apdzīvotās vietas – vasarnīcu apbūves teritorijas – tiek saglabātas kā atsevišķi vasarnīcu apbūves ciemi, saglabājot to sezonālo raksturu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas dome 18.augustā nolēma virzīt jaunā Rīgas teritorijas plānojuma pilnveidoto redakciju publiskajai apspriešanai. Vienlaicīgi plānots rīkot plānojuma stratēģiskā ietekmes uz vidi novērtējuma vides pārskata sabiedrisko apspriešanu.

Rīgas teritorijas plānojums ir pašvaldības ilgtermiņa teritorijas attīstības plānošanas dokuments, kurā noteiktas prasības teritorijas izmantošanai un apbūvei, tajā skaitā funkcionālais zonējums, publiskā infrastruktūra, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi, kā arī citi teritorijas izmantošanas nosacījumi Rīgā.

Rīgas teritorijas plānojumam veikts arī stratēģiskās ietekmes uz vidi novērtējums un izstrādāts vides pārskata projekts, apzinot nelabvēlīgas ietekmes riskus un paredzot to novēršanas risinājumus.

“Ņemot vērā, ka Rīgas teritorijas plānojums skar ikvienu rīdzinieku, esam nodrošinājuši maksimālu plānošanas procesa caurskatāmību un sabiedrības iesaisti, skaidrojot iedzīvotājiem, sabiedriskajām organizācijām, apkaimju biedrībām, uzņēmumiem, kā arī valsts un pašvaldības institūcijām Rīgas teritorijas plānojuma mērķus un uzdevumus. Iecerēts, ka pēc sabiedrības iepazīstināšanas ar pilnveidoto Rīgas teritorijas plānojuma redakciju, dokumentu varēsim virzīt uz apstiprināšanu Rīgas domē,” uzsver Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Pilsētvides attīstības pārvaldes Teritorijas plānojuma nodaļas vadītāja, pārvaldes vadītāja vietnieka p.i. Māra Liepa-Zemeša.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Jūrmala apstiprina pilsētas teritorijas plānojumu

Ingrīda Drazdovska, 05.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas pilsētas dome ārkārtas sēdē vienbalsīgi apstiprinājusi Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojuma turpmākajiem 12 gadiem pilnveidoto redakciju kā galīgo redakciju.

«Plānojuma mērķis ir Jūrmalas daudzveidības, dabas un kultūrvēsturiskās vides saglabāšana, tajā pašā laikā attīstot pilsētu par starptautiski pazīstamu veselības kūrortu ar unikāliem dabas dziednieciskajiem resursiem, biznesa kontaktu veidošanas vietu Baltijas jūras reģionā, kā arī veidojot kvalitatīvu dzīves telpu Jūrmalas iedzīvotājiem,» izteicies Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

Apspriešanas process ildzis gandrīz pusotra gadu, un pēc domes vadītāja uzskata, tagad esot izdevies saskaņot sabiedrības, vides un ekonomikas attīstības intereses.

Dabas teritoriju apbūve un kāpu teritorijas aizsardzība bija galvenie apspriežamie jautājumi plānojuma tapšanas gaitā. Izvērtējot saņemtos ierosinājumus, atbalstīti vairāk nekā 75% iesniegumu. Ievērojot piesardzības principu, no plānojuma izņemti potenciāli riskantie risinājumi, kuri radīja iedzīvotāju iebildumus. Noteikti augstbūvju ierobežojumi un maksimālais ēku augstums visā Jūrmalas teritorijā – līdz priežu galotnēm (5 stāvi), skaidro pašvaldība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Siguldas Jaunās pils rekonstrukcija izmaksās 4,794 miljonus eiro

Dienas Bizness, 02.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Februārī noslēdzās atklātais konkurss iepirkumam par Siguldas Jaunās pils pārbūvi un restaurāciju – saskaņā ar iesniegtajiem piedāvājumiem plānotā būvdarbu un autoruzraudzības līguma cena ir 4,794 miljoni eiro, informē Siguldas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvalde.

Siguldas Jaunās pils pārbūve un iekštelpu restaurācija tiks uzsākta pavasarī.

Lai veiktu Siguldas Jaunās pils pārbūvi un restaurāciju, pašvaldība Valsts kasē ņems kredītu 4,019 miljonu eiro apmērā. Savukārt daļu no izmaksām – 500 tūkstošu eiro apmērā – segs jau piešķirtais Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta finansējums, 1,409 miljonus eiro segs Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums, kā arī valsts budžeta finansējums – 154,4 tūkstoši eiro.

Pašvaldībā atzīmē, ka Siguldas Jaunā pils ir nozīmīgs Latvijas kultūrvēsturiskais piemineklis, tādēļ ēkas būvprojektā definētas konkrētas prasības pils pārbūvei un funkciju maiņai, lai saglabātu ēku, kas uzskatāma gan par izcilu neogotikas stila arhitektūras paraugu, gan nacionālās būvniecības interjera paraugu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Metrum izstrādās grozījumus Saldus pilsētas teritorijas plānojumā

, 30.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Teritorijas plānošanas uzņēmums Metrum kopīgi ar Saldus pilsētas domi ir uzsācis Saldus pilsētas teritorijas plānojuma 2006. – 2012. gadam grozījumu izstrādi, informēja Metrum sabiedrisko attiecību speciāliste Aija Ševele. Tajā paredzēts precizēt atsevišķu teritoriju zonējumu, aktualizēt informāciju par privātīpašumu robežām, ietvert infrastruktūras perspektīvās attīstības risinājumus un citu pilsētas attīstībai būtisku informāciju.

Plānojumā tiks aktualizētas pašreiz noteiktās zemes īpašumu robežas Saldus pilsētā, par pamatu ņemot jaunāko kadastra karti, kā arī tiks norādītas teritorijas, kur turpmāk būs nepieciešams izstrādāt detālplānojumus būvniecības uzsākšanai. Grozījumi plānojumā ietvers arī precizējumus pilsētas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumos un papildinājumus ūdensapgādes, kanalizācijas, siltumtīklu, gāzes apgādes, telekomunikāciju, transporta un aizsargjoslu shēmās.

„Plānojuma grozījumos tiks noteiktas ielu sarkanās līnijas, doti detalizētāki apbūves noteikumi centra apbūvei, kas pieguļ Kuldīgas un Lielai ielai. Liela uzmanība tiks pievērsta pilsētas vēsturiskā centra un kultūras pieminekļu saglabāšanai, kā arī aizsargjoslu pārskatāmākam un precīzākam attēlojumam un kartogrāfiskā materiāla sakārtošanai kopumā,” norāda Līga Vasiļevska, Saldus pilsētas domes arhitekte – plānotāja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdzās dažādiem atbalsta instrumentiem arī pašvaldības veicina jaunu uzņēmumu veidošanos savās teritorijās ar īpašiem grantu konkursiem.

"Aptuveni 90% gadījumu pašvaldībām ir grantu konkurss jauno uzņēmēju atbalstam konkrētajā teritorijā – pašvaldības izraugās savus biznesa uzsācējus, kam piešķirt finansiālu atbalstu," teic Andra Feldmane, Latvijas Pašvaldību savienības padomniece uzņēmējdarbības jautājumos. Ir pašvaldības, kas krīzes ietekmē grantu programmas ir paplašinājušas un tās ir pieejamas ne tikai jaunajiem uzņēmējiem, bet arī vecākiem, kas raduši iespēju transformēt savu biznesu un atraduši jaunas noieta platformas, izstrādājuši jaunus produktus vai pakalpojumus. Finansējuma apmērs ir dažāds, bet vidēji tie ir divi līdz trīs tūkstoši eiro. Visbiežāk tie tiek gradēti pa vietām, piemēram, pirmajai vietai 3000 eiro, otrajai 2500 eiro, bet trešajai – 2000 eiro. Ir arī pašvaldības, kas trim labāko ideju autoriem piešķir vienādu summu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas teritorijas jaunais plānojums turpmākajiem 12 gadiem, kam būtu jāstājas spēkā 2019. gada sākumā, izvēlējies akcentēt monocentrisku attīstību: ar zemāku būvju augstumu, lielu uzsvaru liekot uz plāna iespējamo tālāko detalizāciju, tā Latvijas nekustamo īpašumu darījumu asociācijas (LANĪDA) konferencē Kā attīstīsies nekustamo īpašumu tirgus Latvijā?, informēja Eversheds Sutherland Bitāns partnere un zvērināta advokāte Ilze Kramiņa.

Viņas pārstāvētais birojs sniedz juridisko atbalstu jaunā Rīgas teritorijas plānojuma izstrādātājiem un Rīgas pašvaldībai, veidojot jauno teritorijas plānojumu.

Advokāte informēja gan par plāna izstrādes vēsturi, gan par aktualitātēm, ar kurām būs turpmāk jārēķinās. Process aizsācies 2012. gadā, kad tika pieņemts lēmums, ka Rīgai ir nepieciešams jauns plānojums, un visus šos sešus gadus notikusi aktīva darbība pētot, saņemot priekšlikumus, iesaistot sabiedrību, un domājot, kā Rīgai turpmāk attīstīties. Darbs rezultējies jaunā teritorijas plānojuma 1. redakcijā. Publiskā apspriešana notika janvārī, februārī, un tā ir formāli noslēgusies ar saņemtiem apmēram 1500 priekšlikumiem, stāstīja viņa. Darbs pie plāna turpināsies: to papildinās, pilnveidos, un ir plānots, ka tas varētu stāties spēkā 2019. gada sākumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas brīvostas teritorijas plānojums neatbilst Satversmei

, 17.01.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 17.janvārī, Satversmes tiesa pasludinājusi spriedumu lietā Nr.2007-11-03 Par Rīgas teritorijas plānojuma daļas 2006.–2018.gadam, kas attiecas uz Rīgas brīvostas teritoriju, atbilstību Latvijas Republikas Satversmes 115.pantam, liecina sniegtā informācija medijiem.

Satversmes 115.pants noteic, ka valsts aizsargā ikviena tiesības dzīvot labvēlīgā vidē, sniedzot ziņas par vides stāvokli un rūpējoties par tās saglabāšanu un uzlabošanu.

Lieta tika ierosināta pēc Koalīcijas dabas un kultūras mantojuma aizsardzībai pieteikuma, kurā apstrīdēta Rīgas teritorijas plānojuma 2006.–2018.gadam Rīgas brīvostas teritorijā atbilstība Satversmes 115.pantam. Rīgas dome šo pieteikumu neatzina par pamatotu.

Satversmes tiesa spriedumā norādīja, ka lēmumi un normatīvie akti, kas var aizskart personas Satversmes 115.pantā noteiktās pamattiesības, visbiežāk var būt saistīti ar nozīmīgu ekonomisko interešu īstenošanu. Satversmes 115. pants a priori neparedz pastāvošās vides saglabāšanu, liedzot ar ekonomiskajām interesēm saistītu projektu īstenošanu. Taču, izstrādājot teritorijas plānojumu, pašvaldībai pēc iespējas jālīdzsvaro sabiedrības ieinteresētība dzīvot labvēlīgā vidē, no vienas puses, un saimnieciskās attīstības veicināšana, no otras puses.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Siguldas novada pašvaldība ēdināšanu visos savos bērnudārzos ir nolēmusi uzticēt uzņēmumam «Vectēvs», informēja Siguldas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāja Sindija Brikmane.

Ar līdzzšinējo ēdinātāju SIA «Baltic Restaurants Latvia» jeb «Daily» pašvaldība lauza līgumu pēc tam, kad vairāki bērni bērnudārzos inficējās ar dažādām zarnu infekcijas slimībām.

Brikmane stāstīja, ka Siguldas novada pašvaldībā ir noslēdzies ārkārtas iepirkums, kurā no septiņiem uzrunātajiem «ēdināšanas pakalpojuma sniedzējiem ar labu reputāciju un rekomendācijām», tikai trīs pretendenti apstiprinājuši dalību iepirkumā. Arī Siguldas novada vietējie uzņēmēji, kuriem tika piedāvāta iespēja startēt konkursā, kapacitātes trūkumu dēļ atteikušies piedalīties. Divi no uzņēmējiem piedāvājumu neiesniedza, jo nespēja izpildīt pašvaldības uzstādītās prasības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien stājas spēkā jaunais Latvijas administratīvi teritoriālais iedalījums, kas noslēdz otro pašvaldību reformu pēc valsts neatkarības atjaunošanas.

Reforma paredz, ka līdzšinējām 119 pašvaldībām beidzas pilnvaras un tās tiek nodotas jaunajām pašvaldībām, no kurām daudzas ir izveidotas, apvienojot kādreizējos novadus. Turpmāk Latvijā būs 43 pašvaldības.

Reformas veidotāji paredzēja, ka Latvijā būs 42 pašvaldības, bet Satversmes tiesa atzina Varakļānu novada pievienošanu Rēzeknes novadam par neatbilstošu Satversmei, līdz ar to pašlaik Varakļānu novada pašvaldība turpinās darbu kā patstāvīga teritoriālā vienība.

Administratīvi teritoriālā reforma paredz, ka Ādažu novads tiks apvienots ar Carnikavas novadu, veidojot jaunu Ādažu novadu.

Aizkraukles novadā tiks apvienots Aizkraukles, Kokneses, Neretas, Pļaviņu un Skrīveru novads.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Gerhards aptur Jūrmalas domes saistošo noteikumu sadaļu par teritorijas plānojuma apbūvi

LETA, 12.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) apturējis Jūrmalas domes saistošos noteikumus par pilsētas teritorijas plānojumu, kas attiecas uz Apbūves noteikumiem, informēja ministra padomnieks Oskars Vizbulis.

Ministrs apturēs Teritoriālā plānojuma grozījumu grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un Apbūves noteikumu apakšpunktus.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) aģentūru LETA informēja, ka Jūrmalas domē pieņemtā dokumenta atsevišķi punkti ir pretrunā augstāka juridiskā spēka normatīvajam aktam. Ministrijas speciālisti secinājuši, ka pretēji dotajam pilnvarojumam pašvaldībai teritorijas plānojumā noteikt gadījumus, kad izstrādājams detālplānojums, Apbūves noteikumos iekļauta norma, kas noteic, ka gadījumā, kad nepieciešamas zemes vienības, kurās ir noteiktas vairākas funkcionālās zonas, tostarp dabas un apstādījumu teritorija, detālplānojuma izstrāde nav nepieciešama.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

To sešu politisko partiju lokomotīvju materiālais stāvoklis, kuras pēc pēdējām aptaujām varētu iekļūt 10. Saeimā, ir ļoti atšķirīgs, bet lielākoties - labs.

Lielākajai daļai ir gan uzkrājumi skaidrā naudā, gan noguldījumi bankās, ir arī lielākas un mazākas parādsaistības, tie līdztekus darbībai politikā ieņem amatu arī privātos uzņēmumos, kuros mēdz būt arī līdzīpašnieki, daudziem pieder vairāki nekustamie īpašumi. Gandrīz visiem, izņemot diviem, ir augstākā izglītība, kas iegūta gan Latvijā, gan ārvalstīs. Tiesa, ir arī izņēmumi - dažiem tomēr nav nedz uzkrājumu, nedz arī kas pieder.

LD/DB apkopotā informācija par partiju lokomotīvēm Rīgā, Vidzemē, Latgalē, Kurzemē un Zemgalē liecina, ka Saskaņas centra lokomotīvju kopējais skaidras un bezskaidras naudas uzkrājumu apjoms ir ap 45,2 tūkst. latu, bet uzņemtas parādsaistības aptuveni par 164,9 tūkst. latu. Vienotības lokomotīvju naudas uzkrājumu apjoms veido aptuveni 288,8 tūkst. latu, bet parādsaistības - ap 84,6 tūkst. latu. Jāpiebilst, ka tās savukārt ir citiem aizdevušas kopumā 147,2 tūkst. latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Siguldā pašvaldības īres nams nodrošinās dzīvokļus 20 novada ģimenēm

Gunta Kursiša, speciāli DB, 01.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vakar Siguldā tās domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics un uzņēmuma Siguldas Būvmeistars valdes priekšsēdētājs Jānis Libovskis atklāja pirmo pašvaldības īres namu Dzērveņu ielā 5, kas nodrošinās dzīvokļus 20 Siguldas novada ģimenēm. Pie dzīvokļiem tiks tās ģimenes, kas palīdzības reģistrā dzīvokļa jautājuma risināšanai atrodas šī reģistra pirmajā kārtā.

Galvenais nosacījums, lai siguldnieki būtu uzņemti palīdzības reģistrā dzīvokļa jautājuma risināšanai, ir maznodrošinātā statuss.

Šobrīd Siguldas novadā pašvaldības palīdzību dzīvokļa atrašanai gaida 57 personas vai ģimenes, no kurām 30 ir reģistrētas pirmās kārtas reģistrā, bet pārējās 27 – vispārējās kārtas reģistrā, ziņo Siguldas novada dome.

Siguldas novada dome, izstājoties no pirms vairākiem gadiem dibinātās SIA Siguldas mājas, kā kompensāciju par uzņēmuma pamatkapitālā ieguldīto zemi 820 tūkst. latu vērtībā, saņems īpašumā vienu no uzceltajām daudzdzīvokļu mājām. Ēkas vērtība ir vienlīdzīga ar Siguldas mājas pamatkapitālā ieguldīto zemi. Šī gada februārī Siguldas novada domes deputāti pieņēma lēmumu slēgt līgumu ar Siguldas mājas un pieņemt bezatlīdzības lietošanā ēku Dzērveņu ielā 5 – tagadējā pašvaldības mājā. Līgums starp Siguldas novada domi un SIA Siguldas mājas būs spēkā līdz uzņēmuma reorganizācijas procesa beigām un dokumentu saņemšanai no Uzņēmuma reģistra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

ST: Rīgas domes noteiktie ierobežojumi azartspēlēm Rīgas vēsturiskajā centrā atbilst Satversmei

LETA, 17.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes lēmums atteikt SIA Alfor atvērt spēļu zāli Brīvības ielā, Rīgā, atbilst Satversmes normām, atzinusi Satversmes tiesa (ST).

Lieta tika ierosināta pēc Administratīvās rajona tiesas pieteikuma. Administratīvās rajona tiesā bija vērsusies azartspēļu organizētāja Alfor, pārsūdzot tai nelabvēlīgo Rīgas domes lēmumu, ar kuru atcelta iepriekš izsniegtā atļauja atvērt spēļu zāli un organizēt azartspēles Rīgā, Brīvības ielā 48/50 - Rīgas vēsturiskā centra teritorijā.

Pēc pieteikuma iesniedzēja domām, apstrīdētā norma neatbilst Satversmes 105.panta pirmajam, otrajam un trešajam teikumam, jo tā liedz azartspēļu organizētājiem veikt savu komercdarbību. Pieteikuma iesniedzējs pauda nostāju, ka Rīgas dome nav pienācīgi izvērtējusi ierobežojuma nepieciešamību un tas nav samērīgs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūlija beigās noslēgsies pērn uzsāktie Siguldas Valsts ģimnāzijas jaunā mācību korpusa būvniecības darbi, informē Siguldas novada pašvaldība.

Siguldas pilsētas vidusskola iegūs plašākas telpas līdzšinējās Siguldas Valsts ģimnāzijas ēkā Krišjāņa Barona ielā 10, savukārt Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni mācības uzsāks Ata Kronvalda ielā 7.

Šobrīd jaunajā mācību korpusā turpinās apdares darbi – sienu špaktelēšana un krāsošana, griestu paneļu montāža, grīdu un sienu flīzēšana, elektroinstalācijas darbi, kā arī teritorijas labiekārtošana un ēkas fasādes apdares darbi, lai jau šī gada rudenī uzsāktu rekonstrukcijas otro kārtu – skolas ēkas Ata Kronvalda ielā 7 rekonstrukciju.

«Šoruden Siguldas Valsts ģimnāzijas jaunajā korpusā mācības uzsāks aptuveni 450 skolēni, kuriem būs pieejamas 12 mūsdienīgi aprīkotas mācību telpas. Tiesa, visu mācību gadu, kamēr otrā skolas ēkā turpināsies remontdarbi, skolēniem un pedagogiem būs zināmas neērtības, jo nebūs pieejamas telpas abās skolas ēkās, tomēr mācību procesu tas neietekmēs,» paskaidroja Siguldas pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece Līga Sausiņa norādot, ka ģimnāzijas 7. klases mācības 2019./2020. mācību gadā vēl turpinās Krišjāņa Barona ielā 10.

Komentāri

Pievienot komentāru