Transports un loģistika

Saistībā ar svinīgo goda sardzes maiņu ierobežos satiksmi

, 18.03.2008

Jaunākais izdevums

Pieminot Komunistiskā terora upurus 25.martā un ievērojot Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku iesniegumu, ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā ņemts vērā, ka svinīgā Goda sardzes maiņa notiks 25.martā plkst.14.00 pie Brīvības pieminekļa, informēja Rīgas dome.

Rīkojumā noteikts, ka 25.martā no plkst. 7.30 līdz plkst.14.30 transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt (izņemot pasākuma dalībnieku transportlīdzekļus):

– Kalpaka bulvāra posmā no Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas sporta laukuma līdz Brīvības bulvārim;

– Brīvības bulvāra posmā no Kalpaka bulvāra līdz Raiņa bulvārim.

Policija 25.martā no plkst. 13.40 līdz plkst. 14.00 un no plkst.14.05 līdz plkst.14.20 nodrošinās Goda sardzes rotas kolonnas pārvietošanos pa maršrutu: Kalpaka bulvāris (pretim Rīgas Valsts 1. ģimnāzijai) – Brīvības bulvāris – Brīvības piemineklis – Brīvības bulvāris – Kalpaka bulvāris.

No plkst. 13.40 līdz plkst. 14.00 un no plkst.14.05 līdz plkst.14.20 policija regulēs transporta satiksmi atbilstoši nepieciešamībai:

– Brīvības bulvārī, posmā no Kalpaka bulvāra līdz Raiņa bulvārim;

– Raiņa bulvārī, posmā no Reimersa ielas līdz Brīvības bulvārim;

– Brīvības bulvārī, posmā no Elizabetes ielas līdz Kalpaka bulvārim;

– Merķeļa ielā, posmā no Inženieru ielas līdz Brīvības bulvārim;

– Tērbatas ielā, posmā no Elizabetes ielas līdz Brīvības bulvārim;

– Brīvības bulvārī, posmā no Raiņa bulvāra līdz Merķeļa ielai.

Nepieciešamības gadījumā tiks ierobežota vai slēgta gājēju kustība laukumā pie Brīvības pieminekļa.

Rīgas pašvaldības SIA Rīgas satiksme uzdots slēgt maksas autostāvvietas minēto ielu posmos atbilstoši policijas norādījumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Satiksmes ierobežojumi sakarā ar valsts svētku pasākumiem

, 13.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku (turpmāk tekstā NBS) iesniegumu, Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts jaunatnes iniciatīvu centra iesniegumu, Rīgas domes Komunālā departamenta iesniegumiem, Rīgas domes Kultūras departamenta iesniegumiem, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes iesniegumu, kā arī ņemot vērā Latvijas Republikas Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta iesniegumu, ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums par satiksmes ierobežojumiem valsts svētkos.

Rīkojumā ņemts vērā, ka Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienas svētku ietvaros Rīgā notiks: no 14. līdz 18.novembrim gaismas festivāls Staro Rīga; 14.novembrī no plkst.13.00 Rīgas domes Komunālā departamenta rīkots pasākums Meža kapos pie J. Čakstes pieminekļa; 14.novembrī no plkst.10.00 līdz plkst.20.00 Valsts jaunatnes iniciatīvu centra rīkots pasākums bērniem un jauniešiem ar speciālām vajadzībām Rīgas Latviešu biedrības namā, Merķeļa ielā 13; 15.novembrī no plkst.10.00 līdz plkst.20.00 Valsts jaunatnes iniciatīvu centra rīkots pasākums bērniem un jauniešiem ar speciālām vajadzībām Rīgas Latviešu biedrības namā, Merķeļa ielā 13; 17.novembrī no plkst.18.30 līdz plkst.21.00 Valsts jaunatnes iniciatīvu centra rīkots svētku koncerts Latvijas Nacionālajā operā, Aspazijas bulvārī 3; 17.novembrī plkst.21.00 NBS vienību militārās parādes ģenerālmēģinājums 11.Novembra krastmalā; 18.novembrī: plkst.11.00 ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa; plkst.14.00 NBS vienību militārā parāde 11. Novembra krastmalā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

18. novembrī Rīgā gaidāmi satiksmes ierobežojumi, slēgs 11. novembra krastmalu

Lelde Petrāne, 16.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Latvijas Republikas proklamēšanas 98. gadadienas svinību pasākumiem 18. novembrī pilsētā ieviesīs satiksmes ierobežojumus.

No 17. novembra plkst. 18.00 līdz 18. novembrim plkst. 23.00 slēgs transportlīdzekļu satiksmi 11. novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai. Daļēji satiksmes ierobežojumi 11. novembra krastmalā tiks ieviesti jau no 17. novembra rīta. Savukārt transportlīdzekļiem apstāties un stāvēt minētajā šajā ielas posmā būs liegts no 16. novembra plkst. 20.00.

No 17.novembra plkst. 18.00 līdz 18.novembra plkst. 23.00 slēgs transportlīdzekļu satiksmi Poļu gātē un Bīskapa gātē, posmā no 11.novembra krastmalas līdz ielai, kas atrodas paralēli 11.novembra krastmalai.

18.novembrī no plkst. 18.00 līdz plkst. 19.15 slēgs transportlīdzekļu satiksmi:

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Zatlers grib ieviest ordeni dāmām

, 10.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā savu kompetenci valsts apbalvojumu lietās, kā arī, pamatojoties uz Latvijas Republikas Satversmes 47.pantu, Valsts prezidents Valdis Zatlers ierosina Latvijas Republikas Saeimai izvērtēt iespēju veikt grozījumus Valsts apbalvojumu likumā, informēja Prezidenta preses dienests.

Savā pamatojumā Valsts prezidenta norāda:

''1. Latvijas valsts apbalvojumu nēsāšanas noteikumi ir vienoti gan dāmām, gan kungiem. Savukārt starptautiskā ordeņu nēsāšanas prakse liecina par atšķirībām ordeņu nēsāšanā abu dzimumu pārstāvjiem, it sevišķi augstākās – otrās šķiras un trešās šķiras apbalvojumiem, kas nēsājami ap kaklu.

Saskaņā ar starptautiskā protokola normām un vispārpieņemtajām tradīcijām, valsts apbalvojumi tiek nēsāti svētkos un svinīgos gadījumos pie svētku vai vakara tērpa. Kungiem ap kaklu nēsājamie ordeņi tiek apsieti zem virskreklu apkakles.

Tā kā dāmu svētku tērpi ir garās vakarkleitas, tad ordeņu nēsāšana ap kaklu sievietēm rada praktiskas dabas problēmas. Jāatzīmē, ka arī starptautiskajā praksē nav pieņemta valsts apbalvojumu nēsāšana, apsienot tos līdzīgi kaklarotai vai kopā ar kaklarotu tieši ap kaklu. Daudzu Eiropas Savienības valstu, tai skaitā arī Igaunijas normatīvajos aktos ir iestrādātas normas, paredzot dažu šķiru valsts apbalvojumu pielāgošanu to nēsāšanai pie dāmu apģērbiem, atbilstoši ordeņa nēsāšanas prasībām un tradīcijām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar Lāčplēša dienas pasākumu norisi vairākās Rīgas ielās tiks ierobežota satiksme, tostarp, tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme 11.novembra krastmalā, posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai, informēja Rīgas domē.

Krastmala šodien būs slēgta līdz pusnaktij, kā arī līdz plkst.11 būs aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana ielās starp Herdera laukumu un Doma laukumu abās pusēs, kā arī Herdera laukumā un Doma laukumā.

Līdz šodienas pusnaktij tiks arī aizliegts apstāties un stāvēt 11.novembra krastmalas abās pusēs, posmā no Akmens tilta līdz Vanšu tiltam un 11.novembra krastmalai paralēlajā ielā, kā arī būs liegts apstāties un stāvēt arī Aspazijas bulvāra labajā pusē, posmā no Teātra ielas līdz Kaļķu ielai (parka pusē), un Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra labajā pusē, posmā no Kaļķu ielas līdz Smilšu ielai (parka pusē).

Tāpat apstāties un stāvēt šodien no plkst.6 līdz 13.30 būs liegts Aizsaules ielas abās pusēs, Varoņu ielas abās pusēs, posmā no Aizsaules ielas līdz ēkai Varoņu ielā 3A (pie Rīgas Brāļu kapiem) un autostāvvietā pie I Meža kapiem Aizsaules ielā. Bet no plkst.8 līdz 24 šis ierobežojums būs spēkā Valguma ielas posmā no Uzvaras bulvāra līdz Akmeņu ielai un Bāriņu ielas labajā pusē, posmā un virzienā no Uzvaras bulvāra līdz Hermaņa ielai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Satiksmes ierobežojumi sakarā ar Lāčplēša dienas pasākumiem

, 10.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) iesniegumiem un Latvijas Republikas Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta iesniegumu irt sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā ņemts vērā, ka 11. novembrī Rīgā notiks: plkst.9.00 ekumēniskais dievkalpojums Doma baznīcā; plkst.11.00 vainagu nolikšanas ceremonija Rīgas Brāļu kapos; plkst.13.00 Rīgas Garnizona vienību militārā parāde Brīvības pieminekļa laukumā; plkst.14.00 Goda sardzes svinīgā maiņas ceremonija pie Rīgas pils; plkst.14.30 ziedu nolikšana un salūts pie Oskara Kalpaka pieminekļa; plkst.15.30 atceres pasākums Rīgas atbrīvotājiem Sudrabkalniņā; plkst.19.00 Goda sardzes svinīgā maiņas ceremonija un salūts pie Brīvības pieminekļa.

Rīgas dome informē, ka rīkojumā noteikts, ka 11.novembrī transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt (izņemot NBS transportlīdzekļus ar Rīgas Garnizona un Latvijas Republikas Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta speciālām caurlaidēm un diplomātiskos transportlīdzekļus):

– no plkst.7.00 līdz plkst.10.00 11.Novembra krastmalas posmā no Bīskapa gātes līdz Poļu gātei;

– no plkst.7.00 līdz plkst.10.30 Herdera laukumā un ielas abās pusēs starp Herdera laukumu un Doma laukumu;

– no plkst.7.00 līdz plkst.15.00:

• autostāvvietā pie Rīgas Brāļu kapiem Varoņu ielā;

• autostāvvietā pie I Meža kapiem Aizsaules ielā;

– no plkst.7.00 līdz plkst.20.00:

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ierobežos satiksmi Rīgas maratona laikā

, 14.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

17. maijā, kad notiks Nordea Rīgas maratons, tā trases maršrutos tiks ierobežota satiksme.

Rīgas domes izpilddirektora rīkojumā noteikts, ka no 16.maija plkst.17.00 līdz 17.maija plkst.11.00 tiks slēgtas autostāvvietas 11.Novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai.

Policija 17.maijā no pusnakts līdz plkst. 9.00 un no plkst.16.00 līdz 19.00 nepieciešamības gadījumā ierobežos vai slēgs transportlīdzekļu satiksmi Grostonas ielā, posmā no J.Daliņa ielas līdz Mālpils ielai. No plkst.2.00 līdz 9.00 un no plkst. 16.00 līdz 19.00 nepieciešamības gadījumā ierobežos vai slēgs transportlīdzekļu satiksmi barjeru uzstādīšanai un demontēšanai skrējienu maršrutos. No plkst. 6.30 līdz 11.00 slēgs transportlīdzekļu satiksmi 11.Novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Satiksmes ierobežojumi sakarā ar velomaratonu

, 27.05.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar SIA Igo Japiņa Sporta aģentūra iesniegumu ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā ņemts vērā, ka 1.jūnijā no plkst. 9.00 līdz plkst. 17.00 Rīgā notiks Rīgas 25. Velomaratons, Db.lv informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Velomaratons notiks šādos maršrutos:

– sporta grupa: Biķernieku kompleksa sporta bāze – Šmerļa iela – Brīvības gatve – Ropažu iela – Brīvības gatve – Vairoga iela – Ķīšezera iela – Ezermalas iela – Meža prospekts – Viestura prospekts – Mīlgrāvja iela – Jaunciema gatve – Jaunciema viadukts – Rīgas rajons – Rīgas apvedceļš – Biķernieku iela – Juglas iela – Malienas iela – Šmerļa iela – Biķernieku kompleksa sporta bāze;

– tautas grupa: Biķernieku kompleksa sporta bāze – Šmerļa iela – Brīvības gatve – Ropažu iela – Vairoga iela – Ķīšezera iela – Ezermalas iela – Meža prospekts – Viestura prospekts – Mīlgrāvja iela – Jaunciema gatve – Jaunciema viadukts – Berģu iela – Ezera prospekts – Upesciema iela – Rīgas apvedceļš – Biķernieku iela – Juglas iela – Malienas iela – Šmerļa iela – Biķernieku kompleksa sporta bāze;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Veldre: Latvija var daudz mācīties no ASV, kā kopt militārās tradīcijas

, 24.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

„ASV ir ļoti labs piemērs, kā kopt savas militārās tradīcijas,” pēc viesošanās Fortmeijerā (Fort Myer) izvietotajā karaspēka vienībā atzinis aizsardzības ministrs Vinets Veldre.

Apmeklētā vienība atbild par oficiālo ceremoniju nodrošināšanu ASV, un Latvijas analogs tai ir Goda sardzes rota, kas nodrošina goda sardzi pie Brīvības pieminekļa un Rīgas pils, kā arī citu militāro tradīciju ievērošanu.

Fortmeijerā V.Veldre iepazinās arī ar tur izvietoto kavalērijas vienību – ar tās uzdevumiem un lomu militāro tradīciju uzturēšanā. „Jebkura valsts nostiprina zināmus simbolus, ar kuriem tiek asociēta tās aizsardzības politika,” norāda Veldre, „par šādiem simboliem neapšaubāmi var uzskatīt arī jātnieku goda sardzes un militārā orķestra defilē programmas izveidi, kas – esmu par to pārliecināts – lielākajā daļā Latvijas iedzīvotāju veicinātu patriotismu.”

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Noteiks Gada liepājniekus un Goda liepājnieku

Vēsma Lēvalde, Db, 06.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz 5. februārim Liepājas iedzīvotāji, nevalstiskās organizācijas, iestādes un uzņēmumi aicināti ieteikt kandidātus Goda un Gada liepājnieka tituliem.

Šos goda nosaukumus katru gadu Liepājā piešķir par nopelniem pilsētas labā 2008. gadā - tie var izpausties valsts, pašvaldības, sabiedriskajā, kultūras, izglītības, zinātnes vai saimnieciskajā darbā. Tas var būt gan atsevišķs izcils darbs, gan ilgstoša un panākumiem bagāta darbība. Sagaidot Liepājas 384. dzimšanas dienu, 18. martā tiks sveikti tie liepājnieki, kuri 2008. gadā nesavtīgi strādājuši savas pilsētas un sabiedrības labā, ilgstoši ar saviem darbiem spodrinājuši Liepājas labo slavu. Kandidātu izvirzīšana Goda un Gada liepājnieka titulam notiks divās kārtās. Līdz 5. februārim iedzīvotāji, nevalstiskās organizācijas, iestādes un uzņēmumi, kā arī attiecīgo sfēru atbildīgās pašvaldības institūcijas aicināti ieteikt savus pretendentus godpilnajam titulam, aizpildot anketas. 10. februārī, kad būs apkopoti visi iesniegtie priekšlikumi, apbalvojumu konsultatīvā padome lems par 2 - 4 kandidatūru atstāšanu katrā nominācijā. Pēc tam otrajā kārtā līdz marta sākumam ikviens varēs nobalsot par vienu nominantu katrā nozarē - gan ar anketu palīdzību, gan internetā. 2008. gadā balsošana internetā notika pirmo reizi, un tai bija vislielākā atsaucība – tika saņemts ap 2000 balsojumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Polijas uzņēmējs un miljonārs Rafals Bžoska kļuvis par Latvijas Goda konsulu Mazpolijas un Piekarpatu vojevodistēs. Goda konsulāta atklāšanā Krakovā savas vizītes laikā piedalījās arī Valsts prezidents Andris Bērziņš, vēsta laikraksts Latvijas Avīze.

R. Bžoska ir pasta un finanšu kompānijas Integer.pl Group dibinātājs un līdzīpašnieks, un tajā ietilpst arī Polijas valsts pasta sīvākais konkurents InPost. Pērn decembrī žurnāla Forbes Polijas versijas veidotajā bagātāko poļu sarakstā viņš ieņēmis 92. vietu, un viņa īpašumu vērtība tiekot lēsta ap 207 miljoniem zlotu (34,7 miljoni latu).

Kā informē laikraksts, goda konsuls ir beidzis Krakovas Ekonomikas universitāti, kur studējis vadības zinības un mārketingu.

Latvijas vēstnieks Polijā Einars Semanis skaidrojis, ka par Latvijas goda konsulu R. Bžoska iecelts, jo viņam ir sakari un iespējas vēl vairāk attīstīt Latvijas un Polijas biznesa attiecības. Vēstnieks stāstījis, ka goda konsuls un viņa pārstāvētās vojevodistes esot ieinteresētas jo īpaši sadarboties ar Latgali – biznesa, tūrisma un izglītības jomās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgā uz sanāksmi ieradīsies 90 Latvijas goda konsulu no 52 pasaules valstīm

Dienas Bizness, 29.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 30. jūnija līdz 2. jūlijam Ārlietu ministrija organizē Latvijas goda konsulu sanāksmi, lai informētu viņus par Latvijas ārpolitikas aktualitātēm, valsts ekonomikas attīstību un ekonomiskās sadarbības iespējām, tostarp līdzdalību valsts eksporta veicināšanā un ārvalstu investīciju piesaistē, informē Ārlietu ministrijā.

Plānots, ka uz to ieradīsies 90 Latvijas goda konsuli no 52 pasaules valstīm. Viņi pārstāv Latvijas intereses visos pasaules reģionos – gan Eiropā un Amerikā, gan Āzijā, Āfrikā, Austrālijā un Jaunzēlandē. Kopumā Latvijai dažādās pasaules valstīs ir vairāk nekā 170 goda konsulu.

Tāpat goda konsuli tiks informēti par jaunumiem konsulārajā darbā, kā arī Latvijas simtgades svinību pasākumiem.

1. jūlijā Latvijas goda konsuli dosies uz Ventspili, kur tiksies ar pašvaldības pārstāvjiem, apmeklēs Ventspils brīvostu un citus uzņēmumus, kā arī apskatīs pilsētas muzeju Livonijas ordeņa pilī un ciemosies Pārventas bibliotēkā. Savukārt 2. jūlijā Liepājā goda konsuliem paredzēta tikšanās ar pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieku Gunāru Ansiņu. Ciemiņi apmeklēs koncertzāli Lielais dzintars, ka arī iepazīs ar Liepājas Svētās Trīsvienības katedrāles bagāto vēsturi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai sagatavotos valsts svētku pasākumiem, Rīgā šodien noteikti satiksmes ierobežojumi, informēja pašvaldībā.

Šovakar slēgs satiksmi 11.novembra krastmalas un Eksporta ielas posmā.

No plkst.16 līdz sestdienas, 18.novembra, plkst.18 transportlīdzekļu satiksmi slēgs 11.novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai, kā arī Eksporta ielas posmā no Elizabetes ielas līdz 11.novembra krastmalai.

Savukārt no plkst.21 līdz NBS vienību militārās parādes ģenerālmēģinājuma beigām nepieciešamības gadījumā transportlīdzekļu satiksmi slēgs Ģenerāla Radziņa krastmalā un Krasta ielas posmā no Jēzusbaznīcas ielas līdz apgriešanās vietai pie tirdzniecības centra "Mols".

Šodien no plkst.8 līdz 16 transportlīdzekļu satiksmi ierobežos un nepieciešamības gadījumā slēgs 11.novembra krastmalā, labajā malējā braukšanas joslā, 150 metru garā posmā no Miesnieku ielas virzienā uz Poļu gāti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts prezidenta amatā ievēlētais Edgars Rinkēvičs sestdien Saeimā deva svinīgo solījumu, kļūstot par septīto Valsts prezidents kopš Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas.

Rinkēvičs Saeimā deva Valsts prezidenta svinīgo solījumu, kurā teikts: "Es zvēru, ka viss mans darbs būs veltīts Latvijas tautas labumam. Es darīšu visu, kas stāvēs manos spēkos, lai sekmētu Latvijas valsts un tās iedzīvotāju labklājību. Es turēšu svētus un ievērošu Latvijas Satversmi un valsts likumus. Pret visiem es izturēšos taisni un savus pienākumus izpildīšu pēc labākās apziņas."

Svinīgo sēdi klātienē vēroja bijušie Latvijas Valsts prezidenti Andris Bērziņš, Egils Levits, Vaira Vīķe-Freiberga, Raimonds Vējonis, Valdis Zatlers, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, ministri, kā arī diplomātiskā korpusa pārstāvji.

Pēc solījuma Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns svinīgā ceremonijā Valsts prezidentam pasniedza valsts augstākos apbalvojumus, kurus viņš saņēma saskaņā ar Valsts apbalvojumu likumu. Likums nosaka, ka Valsts prezidents, stājoties amatā, iegūst tiesības uz katra ordeņa - Triju Zvaigžņu ordeņa, Viestura ordeņa un Atzinības krusta - augstāko šķiru, kā arī Triju Zvaigžņu ordeņa ķēdi. Viestura ordeņa augstākā šķira Rinkēvičam jau ir piešķirta un pasniegta 2004.gadā, līdz ar to viņš, stājoties Valsts prezidenta amatā, ieguva tiesības uz Triju Zvaigžņu ordeņa un Atzinības krusta augstāko šķiru, kā arī Triju Zvaigžņu ordeņa ķēdi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Gada liepājnieka titulam virza Liepājas metalurga pārstāvi

Vēsma Lēvalde, 26.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas pašvaldības apbalvojumu konsultatīvā padome Gada liepājnieka titulam nolēmusi virzīt a/s Liepājas metalurgs galveno inženieri Egilu Kupši ar elektrotēraudkausēšanas ceha rekonstrukcijas komandu.

Lēmums pieņemts par spīti negatīvās informācijas plūsmai, kas pēdējā pusgada laikā izskanējusi saistībā ar a/s Liepājas metalurgs, uzsverot rekonstrukcijā ieguldīto darbu un smagos apstākļus, kādos nācās strādāt a/s Liepājas metalurgs darbiniekiem.

Kopumā Gada un Goda liepājnieka titulam šogad saņemti 289 pieteikumi - 20 Goda liepājnieka titulam un 57 - Gada liepājnieka titulam. Apbalvojumu konsultatīvā padome izvērtēja liepājnieku ieteikumus, izraugoties Gada liepājnieku TOP 15 un Goda liepājnieka titula ieguvēju. No 26. februāra vienu nedēļu visiem būs iespēja ar savu balsojumu internetā noteikt populārāko no 15 Gada liepājniekiem. Goda liepājnieka titulam izvirzīts ilggadējais Liepājas tenisa sporta skolas treneris Edgars Ernestsons, savukārt gada liepājnieku TOP 15 dominē pilsētas sportisti un radošo profesiju pārstāvji, kā arī sabiedrisko organizāciju vadītāji. Visi 15 Gada liepājnieki un Goda liepājnieks tiks sveikti 18. martā, Liepājas 388. dzimšanas dienas svētkos, īpaši sveicot populārākā Gada liepājnieka titula ieguvēju. Goda liepājnieka titulu piešķir vienu reizi, Gada liepājnieka titulu vienam cilvēkam var piešķirt arī vairākkārt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Gada liepājnieku titulam maz pretendentu

Vēsma Lēvalde, Db, 19.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas domē saņemtas pirmās 25 anketas ar ieteikumiem Goda un Gada liepājnieka titulam - par veikumu pilsētas labā 2008. gadā.

Visvairāk kandidātu šobrīd ieteikts Gada liepājnieka titulam medicīnā, taču vēl neviens pieteikums nav saņemts nominācijām Apkalpojošā sfēra, Mūzika, Sports, Arhitektūra un būvniecība. Arī Goda liepājnieka titulam ieteikts tikai viens pretendents.

Db jau rakstīja, ka ik gadus, sagaidot Liepājas dzimšanas dienu, 18. martā godina liepājniekus, kuri nesavtīgi strādājuši savas pilsētas un sabiedrības labā. Anketas vēl var iesniegt līdz 5. februārim.

Savukārt titulu Goda liepājnieks piešķir par sevišķiem nopelniem Liepājas labā - tas var būt gan izcils mūža darbs, gan ilgstoša un panākumiem bagāta darbošanās sabiedriskajā, kultūras, izglītības, vai saimnieciskajā jomā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Goda konsulus mudinās veicināt Latvijas eksportspēju

Aisma Orupe, 08.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas goda konsuli sanāksmē pārrunās valsts ekonomisko situāciju un eksportspējas veicināšanas iespējas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liverpūlē atklāts Latvijas Goda konsulāts

Dienas Bizness, 15.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liverpūlē 14.jūnijā notika Latvijas Republikas goda konsulāta atklāšana, kurā piedalījās Latvijas vēstnieks Lielbritānijā Andris Teikmanis, jaunieceltais Latvijas goda konsuls Liverpūlē Stīvens Burovs (Stephen Burrows), Liverpūles lordmēre Roza Glādena (Roz Gladden) un citas augstas amatpersonas.

Goda konsuls pārstāvēs latviešu intereses Liverpūlē, kā arī stiprinās ekonomiskās, kultūras un tūrisma saites starp Latviju un Liverpūli.

Kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas 1991. gadā, S. Burovs ir pirmais Latvijas goda konsuls Liverpūlē. No 1923. gada līdz 1940. gadam Latviju Liverpūlē pārstāvēja goda konsuls Alfrēds Kokers.

Pēc aiziešanas pensijā no Skotijas Karaliskās bankas (Royal Bank of Scotland), kopš 2001. gada S. Burovs ir ziemeļrietumu vadošās juridiskās firmas Brabners LLP priekšsēdētājs.

Vizītes laikā vēstnieks viesojās Liverpūles ostā un apmeklēja Liverpūles Filharmoniju, kur pārrunāja iespējamos sadarbības projektus, gatavojoties Latvijas simtgadei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izmaiņas satiksmes organizācijā sakarā ar Dziesmu un deju svētkiem piektdien, 11. jūlijā

, 09.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

11. jūlijā no plkst. 15.00 līdz plkst. 24.00 policija slēgs transportlīdzekļu satiksmi (izņemot transportlīdzekļus ar organizatoru izsniegtajām speciālām caurlaidēm):

– Ezermalas ielā, posmā no Meža prospekta līdz Stokholmas ielai (izņemot sabiedrisko transportu un vietējo iedzīvotāju transportlīdzekļiem);

– Meža prospektā, posmā no Ezermalas ielas līdz Siguldas prospektam (izņemot sabiedrisko transportu);

– Janševska prospektā;

– Kokneses prospektā, posmā no Siguldas prospekta līdz Meža prospektam (izņemot sabiedrisko transportu).

11. jūlijā no plkst. 15.00 līdz plkst. 24.00 policija nepieciešamības gadījumā ierobežos vai slēgs transportlīdzekļu satiksmi (izņemot transportlīdzekļus ar organizatoru izsniegtajām speciālām caurlaidēm un sabiedriskā transporta satiksmi un vietējo iedzīvotāju transportlīdzekļus):

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā turpinoties vērienīgiem ūdensvada rekonstrukcijas darbiem Brīvības ielā, laikā no 29. septembra līdz 20. oktobrim būs ierobežota satiksme Brīvības ielā no Lielvārdes un Brīvības ielu krustojuma līdz Dzērbenes un Brīvības ielu krustojumam, informē Rīgas ūdens.

Autobraucējiem jāņem vērā, ka šajā Brīvības ielas posmā satiksme visā rekonstrukcijas darbu laikā tiks organizēta tikai trijās joslās (iepriekš – sešās). Joslu skaits katrā virzienā – viena vai divas joslas – būs mainīgs atkarībā no diennakts laika. Tāpat paredzamas transporta kustības izmaiņas Lielvārdes/Brīvības ielu krustojumā (skatīt shēmu 2.lpp.). SIA Rīgas ūdens aicina rakšanas darbiem pakļautos ielu posmus apbraukt pa Biķernieku ielu vai Ropažu ielu.

Kā jau zināms, Brīvības ielā zem brauktuves atrodas divi paralēli un Rīgas pilsētas ūdensapgādei ļoti svarīgi ūdensvadi. Augusta beigās pirms plānotā termiņa tika pabeigta viena no šiem vadiem – B vada rekonstrukcija, līdz ar to jau 29. septembrī tiek uzsākta Brīvības ielas maģistrālā ūdensvada rekonstrukcijas darbu otrā kārta – A vada rekonstrukcija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atzīmēs RTU dibināšanas 146. gadadienu

, 09.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien, 14. oktobrī Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) – svinēs 146. dzimšanas dienu. Šogad aprit arī 50 gadi, kopš atjaunots leģendārais Rīgas Politehniskais institūts (RPI), kuram bija būtiska loma Latvijas tehniskās inteliģences sagatavošanā.

Par godu nozīmīgajām gadadienām 14. oktobrī RTU Lielajā aulā, Kaļķu ielā 1, notiks vairāki svinīgi pasākumi, kuros piedalīsies arī Valsts prezidents Valdis Zatlers. Savukārt RTU fakultātēs, sākot no 10. oktobra, visas svētku nedēļas laikā norisināsies nozīmīgākais universitātes zinātnes pasākums – RTU 49. starptautiskā zinātniskā konference, kurā ar pētījumu prezentācijām uzstāsies ne vien Latvijas, bet arī ārvalstu zinātnieki, Db.lv informē Egita Kancāne, RTU Informācijas centra korespondente.

14. oktobrī RTU Lielajā aulā, plkst. 12.30 sāksies RTU Senāta paplašinātā sēde, kuras laikā RTU rektors akadēmiķis Ivars Knēts teiks svinīgo uzrunu un atklās RTU 49. starptautiskās zinātniskās konferences plenārsēdi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Uzņēmējdarbības veicināšanai Adanā tiks atklāts Latvijas goda konsulāts

Gunta Kursiša, 14.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien oficiāli tiks atklāts Latvijas goda konsulāts Adanā, Turcijā. Tādējādi tiek turpināta Latvijas atpazīstamības veicināšana Turcijā un sniegts atbalsts uzņēmējdarbības, konsulāro un kultūras jautājumu risināšanā Turcijas reģionos, teikts Latvijas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Svinīgajā pasākumā piedalīsies Latvijas vēstnieks Turcijā, Latvijas goda konsuls Adanā un Adanas provinces un pilsētas augstākā vadība un uzņēmēji.

Goda konsulāts Adanā savu darbu uzsāka šī gada aprīlī, un tas ir jau ceturtais Latvijas goda konsulāts Turcijā.

Goda konsuls Adanā ir Meričs Turans Ekmeči (Meric Turan Ekmekci), kas ir Turcijā labi pazīstams uzņēmējs, kurš darbojas tādās nozarēs kā lauksaimniecība, pārtikas rūpniecība, telekomunikācijas un tūrsims.

Adana ir piektā lielākā Turcijas pilsēta, un tajā dzīvo 1,5 miljoni cilvēku. Adana uzskatāma arī par vienu no Turcijas lauksaimniecības un rūpniecības centriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Valsts kontroles goda raksti joprojām dārgi

Irēna Zandere, Db, 15.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc Valsts kontroles (VK) sniegtās informācijas, iestādes 85 gadu jubilejas svinību laikā pasniegtie goda raksti izmaksāja mazāk, nekā bija plānots, bet joprojām virs Db konstatētās tirgus cenas.

Astoņu atzinības rakstu sagatavošanai VK rēķinājās ar 330 Ls jeb 41 Ls par vienu rakstu, liecina svinību plānoto izdevumu tāme. Faktiski VK samaksāja 291.20 Ls jeb 36.4 Ls par vienu rakstu. Kopējie VK svinību izdevumi bija plānoti 480 Ls apmērā, no tiem – 330 Ls par goda rakstiem, 40 Ls par ziediem un 110 Ls par pasākuma apkalpošanu. Faktiski tika iztērēti 446 Ls, no tiem – 291.20 Ls par goda rakstiem, 35 Ls par ziediem un 120.30 Ls par pasākuma apkalpošanu.

Db jau rakstīja, kā, uzdodoties par potenciālo klientu, aptaujāja piecus nejauši izvēlētus poligrāfijas uzņēmumus Rīgā. Pasūtot astoņus goda rakstus, vienas iestiklotas un ierāmētas, ar zelta burtiem iespiestas un pēc mākslinieka maketa veidotas A4 formāta vienības cena svārstījās 10 – 20 Ls diapazonā (ar pievienotās vērtības nodokli). Kā Db iepriekš uzzināja no VK sabiedrisko attiecību speciālista Valtera Grīnvalda, VK pasniegtie goda raksti nebija iespiesti ar zelta burtiem, bet bija iestikloti un ierāmēti. «Atzinības rakstu sagatavošanas izmaksas noteica mūsu apzinātie un izvērtētie pasūtījuma izpildītāji, tās, pēc mūsu rīcībā esošās informācijas, nepārsniedz vidējo tirgus cenu par šādu pakalpojumu. Izmaksās ietilpst: atzinības rakstu sagatavošana, maketēšana, rāmju izgatavošana, ierāmēšana un iestiklošana,» sacīja V. Grīnvalds.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Urugvajā atklāj Latvijas-Urugvajas-Argentīnas tirdzniecības kameru

Dienas Bizness, 13.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ārlietu ministrijas īpašo uzdevumu vēstnieka Rolanda Lappuķes tikšanās laikā ar Urugvajas Ārlietu ministrijas ģenerālsekretāru Gonzalo Koncki (Gonzalo Koncke) tika parakstīts abu valstu Ārlietu ministriju Saprašanās memorands par abu pušu interesējošo jautājumu politisko konsultāciju kārtību.

Saprašanās memoranda mērķis ir padziļināt viedokļu apmaiņu par daudzpusējiem jautājumiem, veicināt abu pušu sadarbību starptautiskās organizācijās, kā arī pilnveidot divpusējo dialogu. Šādus saprašanās memorandus Ārlietu ministrija ir noslēgusi ar vairākām Latīņamerikas valstīm - Brazīliju, Čīli, Argentīnu, Peru, Kolumbiju, Meksiku, Panamu, Kubu un Kostariku.

Punta Carretas pašvaldībā Montevideo pilsētā ar Latvijas goda konsula Urugvajā Migela Loinaza (Miguel Loinaz) atbalstu tika svinīgi atklāts Latvijas vārdā nosaukts skvērs, ceremonijā piedaloties Urugvajas amatpersonām, diplomātiskajam korpusam un Goda konsulātu pārstāvjiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas Universitātei - 89

, 23.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 27. septembrī notiks Latvijas Universitātes 89. jubilejai veltītā svinīgā senāta sēde, kuras laikā tiks arī pasniegtas LU Fonda mecenātu stipendijas.

Sēde sāksies plkst. 13.00 Lielajā aulā, bet plkst. 12.00 Mazajā aulā Universitātes saime pulcēsies kopīgai lūgšanai, Db.lv informē LU Preses centrs.

Senāta svinīgajā sēdē klātesošos uzrunās Senāta priekšsēdētājs prof. Juris Rozenvalds un Latvijas Universitātes rektors prof. Mārcis Auziņš. Sēdes laikā tiks pasniegtas LU mecenātu stipendijas, Latvijas Universitātes Goda doktora, Goda biedra, emeritus profesora diplomi, kā arī LU Skolotāja balva, kas šogad tiek piešķirta pirmo reizi. Svinīgās sēdes norisi kuplinās LU koru Juventus un Jubilate, kā arī senās mūzikas ansambļa Canto priekšnesumi.

Šogad Latvijas Universitātes goda doktora grādu saņems Pizas universitātes profesore Anna Katerine Izāka un Kioto universitātes profesors Kazuo Iwama. Goda biedru nosaukumus saņems LU kora Juventus ilggadīgs mākslinieciskais vadītājs un diriģents, Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Juris Kļaviņš. Savukārt emeritus profesora goda nosaukumi šogad piešķirti Edgaram Meļķisim un Annai Kopelovičai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pret žurnālistiem un citiem iedzīvotājiem, aizstāvot savu godu un cieņu, nevajadzētu izmantot krimināllikuma normas. Šādus Tieslietu ministrijas izstrādātos Krimināllikuma grozījumus šodien izsludinājusi Valsts sekretāru sanāksme.

Kā teikts likumprojekta anotācijā, personas goda un cieņas aizsardzība ir paredzēta gan krimināltiesiskā, gan civiltiesiskā kārtībā un persona var izvēlēties, kādā kārtībā aizstāvēt savas tiesības.

Nereti persona izvēlas aizstāvēt savas tiesības krimināltiesiskā kārtā tikai tādēļ, lai pret personu, kura it kā aizskārusi personas godu un cieņu, tiktu uzsākts kriminālprocess. Lai risinātu normu dublēšanos attiecībā uz personas goda un cieņas aizsardzību Krimināllikumā un Civillikumā, izstrādāti priekšlikumi izslēgt no Krimināllikuma atbildību par goda aizskaršanu.

Proti, KL paredzēts izslēgt 156. pantu Goda aizskaršana, kā arī izslēgt KL 158. pantu Goda aizskaršana un neslavas celšana masu saziņas līdzeklī, bet regulējumu par neslavas celšanu masu saziņas līdzeklī pārnest uz KL 157. pantu Neslavas celšana. Tādējādi KL tiktu saglabāts viens pants, kas noteiktu atbildību par neslavas celšanu un neslavas celšanu masu saziņas līdzeklī.

Komentāri

Pievienot komentāru