Tehnoloģijas

Samsung izsludinājis TV aplikāciju konkursu

Elīna Pankovska, 01.10.2010

Jaunākais izdevums

Samsung Electronics ir izsludinājis Samsung Smart TV konkursu, kas Eiropas mēroga sacensības, kuru mērķis ir radīt aplikācijas ar Internet@TV funkciju aprīkotiem televizoriem, Blu-ray atskaņotājiem un Blu-ray mājas kinozāles sistēmām.

Konkursam iesniegtās aplikācijas tiks izvērtētas pēc idejas kvalitātes, funkcionalitātes un vizuālā risinājuma. Kopējais balvu fonds 500 tūkst. eiro apmērā tiks sadalīts starp tiem izstrādātājiem, kas būs piedāvājuši vislabākās aplikācijas.

Konkursa dalībniekiem savas aplikācijas gala versija, kā arī video, kas demonstrē, kā konkrētā aplikācija darbojas, ir jāiesniedz līdz šā gada 30.decembrim. Uzvarētāji tiks paziņoti nākamā gada februārī.

Plašāku informāciju par Samsung Smart TV konkursu iespējams atrast mājaslapā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Samsung Electronic Co atsauks savu jauno Samsung Galaxy Note 7 viedtālruni, raksta MarketWatch.

Uzņēmums ierīces atsauks nedēļas laikā, reaģējot uz ziņām, ka daži viedtālruņi lādējot uzsprāguši.

Tālrunis tirgū debitēja augustā, taču Samsung paziņojis, ka tas apturēs piegādes, jo jaunās ierīces patlaban iziet papildus kvalitātes testus.

Samsung Electronics, atsaucoties uz saņemtajām ziņām par Galaxy Note7, veikusi pārbaudi un atklājusi baterijas šūnas problēmu, informē uzņēmuma pārstāvji.

Līdz 1.septembrim pasaulē ir bijuši 35 baterijas bojājumu gadījumi, par kuriem uzņēmums saņēmis informāciju. Kopā ar piegādātājiem uzņēmums veic pārbaudi, lai identificētu tirgū pieejamās iespējami bojātās baterijas. Līdz ar to Samsung uz laiku atlicis Galaxy Note7 pārdošanu. Baltijā par šādiem gadījumiem nav ziņots.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Gada laikā pieaudzis reklāmas apjoms vidē

Elīna Pankovska, 27.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada aprīlī, analizējot reklāmas apjomu pēc preses laukuma kvadrātcentimetros, vides laukuma kvadrātmetros un televīzijas un radio reklāmas minūtēm, salīdzinot ar pērnā gada aprīli, lielākais reklāmas apjoma pieaugums ir novērojams vidē. Tā liecina TNS Latvia apkopotā informācija.

TNS Latvia Reklāmu reģistra vecākais klientu vadītājs Oskars Rumpēters norāda, ka aprīlī novērojami divi interesanti fakti – auto un finansu nozaru reklāmdevēju aktivitātes pieaugums un vērienīga mobilo operatoru sadarbība ar mobilo iekārtu ražotājiem kopējās reklāmas kampaņās.

Televīzijā kopā šā gada aprīlī noraidīti 39,27 tūkst. minūtes reklāmas, kas ir par 3% vairāk nekā pērnā gada aprīlī, kā arī aprīlī reģistrēti 115,35 tūkst. reklāmu jeb par 0,5% vairāk nekā pagājušajā gadā.

Aprīlī televīzijā lielākie reklāmdevēji pēc reklāmas apjoma minūtēs bija Procter & Gamble, Henkel, Bite, Tele2 un Rimi. Savukārt reklamētākie zīmoli televīzijā – Rimi, Bifri, Maxima, Bite kopā ar Huawei un Tele2.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Reklāmas apjomu kritums iespējams decembrī

Elīna Pankovska, 24.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reklāmas apjomu palielināšanās esot katru rudens sezonu novērojama tendence un paredzams, ka liels reklāmas apjoms saglabāsies vēl arī novembrī, bet piedzīvos kritumu decembrī, prognozē TNS Latvia Reklāmu reģistra vecākais klientu vadītājs Oskars Rumpēters.

Šī gada oktobrī presē, televīzijā un radio, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, salīdzinot ar 2009.gada oktobri, televīzijā, novērojams reklāmas apjoma pieaugums, liecina TNS Latvia apkopotā informācija.

Televīzijā šī gada oktobrī raidīti 46,04 tūkst. reklāmas minūšu, kas ir par 15% vairāk nekā pērn oktobrī. Kopumā pagājušajā mēnesī reģistrēts 121,3 tūkst. reklāmu, kas ir par 10% vairāk nekā septembrī.

Oktobrī televīzijā lielākie reklāmdevēji pēc reklāmas apjoma minūtēs bija Tele2, Procter&Gamble, Henkel, LMT un Maxima, bet reklamētākie zīmoli televīzijā – Zelta Zivtiņa, Tele2, Maxima, Danone un Okarte.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju gigants Google laidis klajā jaunāko Nexus zīmola viedtālruni Nexus 4, kas izstrādāts kopīgi ar Dienvidkorejas kompāniju LG Electronic. Patlaban nav informācijas, kad Nexus 4 būs pieejams Latvijā.

Jaunais viedtālrunis aprīkots ar Qualcom Snapdragon S4 Pro 1,5 GHz četerkodolu procesoru, Android operētājsistēmu, 4,7 collu displeju, astoņu megapikseļu aizmugurējo kameru un divu gigabaitu operatīvo atmiņu.

LG norāda, ka Nexus 4 kamera aprīkota ar Photo Sphere funkciju, kas sniedz lietotājam iespēju iemūžināt savu pasauli no visiem iespējamajiem skatu leņķiem - no augšas, apakšas un sev visāpkārt. Fotogrāfijas, uzņemtas no dažādiem leņķiem, tiek saliktas vienā attēlā.

Nexus 4 ASV, Lielbritānijā, Kanādā, Vācijā, Francijā, Spānijā un Austrālijā būs pieejams Google Play veikalā sākot ar 13. novembri. Paredzēts, ka viedtālruņa astoņu gigabaitu versija maksās sākot no 299 ASV dolāriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Nokia saglabā līderpozīcijas

Valdis Vikmanis, 19.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada pirmajā ceturksnī pasaulē pārdoti 314,7 miljoni mobilo telefonu, kas ir par 17% vairāk nekā 2009. gada pirmajā ceturksnī, norāda kompānijas Gartner informācija.

Gartner arī uzsver, ka vislielākais pieaugums vērojams viedtelefonu tirdzniecībā. Attiecīgajā laika posmā pieaugums bijis 48% apmērā.

Kompānija Nokia joprojām ir līdere pasaules mobilo telefonu tirgū, taču jāatzīmē, ka kompānijas tirgus daļa, attiecīgajā laika posmā, samazinājusies no 36,2% līdz 35%.

Otrajā pozīcijā ir Samsung ar 20,6% lielu tirgus daļu, bet trešajā vietā ir LG Electronic ar 8,6% tirgus daļu.

Savukārt viedtelefonu tirgū līdere ir Nokia, aiz sevis atstājot Research In Motion Ltd. un Apple.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Var pieteikties Fulbraita stipendijām

Andra Briekmane, 09.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsludināts konkurss uz Fulbraita zinātnes un tehnoloģiju programmas stipendijām doktorantūras studentiem nākamajam mācību gadam, ziņo ASV vēstniecība Rīgā.

ASV vēstniecība sadarbībā ar ASV Valsts departamenta Izglītības un kultūras lietu biroju un Starptautiskās Izglītības institūtu izsludinājusi konkursu uz Fulbraita zinātnes un tehnoloģiju programmas stipendiju. Tā tiek piešķirta doktorantūras studijām zinātnē, tehnoloģijās, inženierzinātnēs un matemātikā vadošajās ASV universitātēs šajās nozarēs. Studenti, kas saņems šīs stipendijas, tiks uzņemti doktorantūras programmās ASV universitātēs 2012./1013. akadēmiskajā gadā. Programmas ietvaros iespējams saņemt stipendiju līdz pat trīs gadu studiju periodam.

Pretendentiem jābūt oficiāli reģistrētiem Latvijas iedzīvotājiem ar Latvijas pilsoņa vai nepilsoņa pasi un līdz 2012. gada 1. augustam jābūt ieguvušiem bakalaura grādu, kā arī labi jāpārvalda angļu valoda. Kā informē vēstniecībā, vispirms notiks konkursa dalībnieku atlase Latvijā, bet labākos pieteikumus nosūtīs uz ASV, kur viņi tiks vērtēti starptautiskā līmenī. Līdz šim neviens students no Latvijas vēl nav saņēmis šo stipendiju, lai arī pagājušajā gadā vairāki pieteikumi tikuši nosūtīti uz ASV.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Karaliskā sporta veida valdzinājums

Kristīne Stepiņa, 01.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jāšanas sports prasa nozīmīgus ieguldījumus, ir saistīts ar lielu darbu ne tikai zirga mugurā, bet arī kopjot dzīvniekus un tīrot stalli, taču jauno jātnieku skaits palielinās.

Valsts atbalsts jāšanas sportam ir salīdzinoši niecīgs, tā attīstība ir atkarīga no privātām investīcijām, īpaši – infrastruktūrā, no naudas piesaistes no sponsoriem. Arī valsts nodokļu politikas rezultātā atbalstītāju skaits pēdējā laikā ir būtiski sarucis. Latvijā ir vairāk nekā 70 jāšanas sporta klubu un 10 slēgtā tipa manēžu, kurās var trenēties visu gadu. Pēdējā laikā nozīmīgus ieguldījumus attīstībā veikusi Jauno jātnieku skola (JJS), kura 2018. gadā uzbūvējusi jaunu manēžu 180 m2 platībā, stalli, kurā var izmitināt vēl 38 zirgus, un trīs noliktavas, kurās glabāt tehniku, inventāru, sienu un skaidas. Iespējams, drīzumā JJS kļūs par otro nacionālo sporta bāzi Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

3,3 milj. Ls vērto ceļu rekonstruēšanu uzticēs a/s Ceļu pārvaldei

Gunta Kursiša, 04.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts a/s Latvijas Valsts ceļi (LVC) noslēgusi 3 286 485 Ls vērtu konkursu par valsts pirmās šķiras autoceļu sakārtošanu, par labāko atzīstot a/s Ceļu pārvalde piedāvājumu, liecina paziņojums par konkursa rezultātiem Iepirkuma uzraudzības biroja (IUB) mājas lapā.

Kā galvenais kritērijs, pēc kura tika izvēlēts konkursa uzvarētājs, bija zemākā piedāvātā cena. Kopumā teju 3,3 milj. Ls apjomīgajā konkursā pieteicās trīs pretendenti.

Paredzēts, ka iepirkuma ietvaros tiks turpināti rekonstrukcijas darbi uz valsts pirmās šķiras autoceļa P4 Rīga – Ērgļi posma 90,70 – 99,66 kilometrā jeb posmā no pagrieziena uz Mazozoliem līdz Ērgļiem.

Ceļa atjaunošanas darbi norisināsies ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) finansiālo atbalstu aktivitātes «Valsts pirmās šķiras autoceļu maršrutu sakārtošana» ietvaros.

Db.lv jau rakstīja, ka ceļa P4 Rīga – Ērgļi posma 52,58 – 61,63 kilometrā rekonstrukcijas darbus plānots veikt par 4,2 milj. Ls, un konkurss pat šī ceļa posma atjaunošanas darbiem tika izsludināts vēlreiz šā gada maija sākumā. Latvijas Valsts ceļu konkurs šā gada martā tika apturēts, kad par to iesniedza sūdzību ceļu būvniecības SIA Tilts, kas bijis nemierā ar dažām konkursa nolikumā izvirzītajām prasībām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

EM izsludina 23 milj. Ls konkursu par naftas produktu rezervju izveidi

Gunta Kursiša, 06.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomikas ministrija (EM) izsludinājusi vairāk nekā 23,8 miljonus latu apjomīgu atklātu konkursu ar mērķi izveidot valsts naftas produktu drošības rezerves, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājas lapā.

Eiropas Savienības (ES) direktīva nosaka, ka visām savienības dalībvalstīm tajā skaitā arī Latvijai, jānodrošina sev degvielas rezerves 90 dienām, gadījumam, ja iestāsies tā saucamā «X stunda» jeb iestāsies enerģētiskā krīze. Šīs degvielas rezerves var uzglabāt dažādi, piemēram, valsts pati var izveidot savu naftas bāzi un iepirkt tai rezerves degvielu, kā tas notiek Igaunijā. Vai arī vienoties ar degvielas tirgotājiem, ka tie šos naftas produktus uzglabās savās degvielas krātuvēs, kā to dara daudzas valstis, tajā skaitā Latvija. Galvenais nosacījums ir, ka vismaz 25% no šīs degvielas ir jāglabā Latvijā un atlikušo daudzumu drīkst glabāt Baltijas valstīs, Somijā un Dānijā – valstīs, ar kurām noslēgts atbilstošs sadarbības līgums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasažieru vilciens velk uz sarunu procedūru ar ražotājiem jaunu vilcienu iegādei; nav izslēgta pašreizējo modernizācija

Līdz ar elektrovilcienu ilgtermiņa nomas iepirkuma procedūras pārtraukšanu jaunā valsts a/s Pasažieru vilciens (PV) valde šobrīd cenšas tikt skaidrībā par tālāko rīcību: rīkot jaunu konkursu vai sarunu procedūru, liekot uzsvaru uz jauna ritošā sastāva iegādi. Taču pastāv iespēja vēl ilgu laiku braukt arī ar vecajiem vilcieniem, tos modernizējot, kā jau tiek darīts dīzeļvilcienu gadījumā, pieļauj eksperti.

Vēl braucami

«Tas ir izdarāms,» par iespēju modernizēt esošos elektrovilcienus saka motorvagonu ritošā sastāva remonta un tehniskās apkalpošanas uzņēmuma VRC Zasulauks (51% akciju pieder PV un 49% – a/s Rīgas vagonbūves rūpnīca (RVR)) tehniskais direktors Aleksandrs Vasiļjevs. Pēc viņa teiktā, šobrīd PV izmanto 1983./84. g. un 1988./89. g. RVR ražotos vilcienus, kuriem var veikt vai nu t.s. vidējo vai galveno kapitālo remontu. Pirmajā gadījumā ekspluatācijas laiks tiek pagarināts par sešiem, otrajā – par 15 gadiem. Viņš pieļauj, ka esošo vilcienu tālāka ekspluatācija varētu arī nebūt dārgāka par jaunu izmantošanu, ņemot vērā apkalpošanas izmaksas. Tā kā ražotāji cenšoties ar to pelnīt, tad īpaši dārgi izmaksā dažādu bojājumu novēršana. Piemēram, šobrīd kabīnes bojājuma gadījumā pēc sadursmes ar kādu dzīvnieku metāla daļas tiek noņemtas, taisnotas utt., bet ir ārvalstu ražotāji, kas paredz, ka šāda bojājuma gadījumā jāmaina visa kabīne, kam ir pavisam citas izmaksas. Ņemot vērā vilcienu tagadējo aizpildījumu, A. Vasiļjevs pieļauj, ka varētu iztikt arī ar esošā ritošā sastāva modernizāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Programmatūra

Divi Latvijas startup prezentēs sevi uz Latitude59 skatuves

Anda Asere, 18.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

31. maijā un 1. jūnijā Igaunijā notiks konference Latitude59, kuras laikā norisināsies īso prezentāciju konkurss [email protected]/* */ Estonia, kurā par sevi stāstīs arī Nordigen un Funderful no Latvijas

Funderful izstrādā platformu, kurā augstskolas var veidot ziedojumu kampaņas, savukārt Nordigen palīdz aizdevējiem automatizēt kredītņēmēju bankas izrakstu analīzi. Nordigen uzvarēja arī startup konferences TechChill Baltics 2016 jaunuzņēmumu konkursā, kā arī Rietumu FinTech Challenge.

Konkursā [email protected]Estonia par tiesībām sevi prezentēt bija pieteikušies vairāk nekā simt startup no visas Eiropas un tika izvēlētas deviņas izaugsmes stadijas kompānijas un desmit agrīnas stadijas jaunuzņēmumi. Latvijas kompānijas tiks vērtētas izaugsmes stadijas startup kategorijā. Bez Nordigen un Funderful par uzvaru cīnīsies 3D Creationist, Bike-ID, coModule, RangeForce, Reverse Resources, SprayPrinter un Timbeter. Savukārt agrīnas stadijas startup konkursā piedalās CartSkill, Craftinity, Dentilink, Dermtest, FeelingStream, Genosity Labs, Palleter, StepShot, Tebo un Wolfprint 3D.

Komentāri

Pievienot komentāru