Citas ziņas

Satiksmes organizācijas izmaiņas Kārļa Ulmaņa gatvē pie Beberbeķu ielas

, 10.08.2007

Jaunākais izdevums

Lai novērstu satiksmei bīstamus apstākļus, tiek slēgta automašīnu apgriešanās vieta un aizliegti kreisie pagriezieni Kārļa Ulmaņa gatvē pie Beberbeķu ielas.

Veicot ceļu satiksmes negadījumu (CSNg) analīzi Rīgas ielās, konstatēts, ka Kārļa Ulmaņa gatves posmā pie Beberbeķu ielas notikušie CSNg ir ar smagām sekām - smagi cietušie satiksmes dalībnieki. Šo negadījumu rašanās iespējama tādēļ, ka nav atdalīti pretējie braukšanas virzieni un pastāv iespēja veikt kreiso pagriezienu un apgriešanās braukšanai pretējā virzienā manevrus.

Lai novērstu CSNg rašanās cēloņus, no 13.augusta tiek slēgta apgriešanās vieta un aizliegti kreisie pagriezieni Kārļa Ulmaņa gatvē pie Beberbeķu ielas. Automašīnu apgriešanās braukšanai pretējā virzienā iespējama, izmantojot satiksmes pievedceļu uz lidostu "Rīga" un virzienā uz Jūrmalu izmantojot Rīgas apvedceļa satiksmes pārvadu.

"Satiksmes intensitāte Kārļa Ulmaņa gatvē ar katru gadu ievērojami pieaug. Pašlaik tā ir vidēji 26,5 tūkstoši automašīnu diennaktī. Turklāt virzienā no Jūrmalas uz Rīgu autovadītāji bieži pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus un brauc daudz ātrāk, nekā tas ir atļauts. Tā kā nav atdalīti pretējie braukšanas virzieni Kārļa Ulmaņa gatvē pie Beberbeķu ielas un automašīnu ieskriešanās joslu izveidot nav iespējams, satiksmes drošības apsvērumu dēļ automašīnu apgriešanās un kreiso pagriezienu iespēju nākas aizliegt." stāsta Satiksmes departamenta Satiksmes organizēšanas un kustības drošības nodaļas vadītājs T.Vectirāns.

Rīgas domes Satiksmes departaments aicina satiksmes dalībniekus apzināties, ka cilvēku drošība ir galvenā prioritāte.

RD Satiksmes departamenta pārvaldes vecākā referente

Anta Holste

tel. 7012701

e-pasts: [email protected]

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Nepieciešamības gadījumā sniega tīrīšanas laikā Rīgā ierobežos satiksmi

Gunta Kursiša, 18.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai nodrošinātu ziemas dienestu darbu un sniega tīrīšanu Rīgā atsevišķās teritorijās, ielās un to posmos noteiktos diennakts laikos nepieciešamības gadījumā aizliegs transportlīdzekļu apstāšanos un stāvēšanu, informē Rīgas domes pārstāvji.

Ielas, kurās pagaidu ceļa zīme «Apstāties aizliegts», nepieciešamības gadījumā, tiks izvietota jebkurā diennakts laikā:

- Akadēmiķa Mstislava Keldiša ielā, posmā no Ilūkstes ielas līdz Ulbrokas ielai;

- Akas ielā, posmā no Ģertrūdes ielas līdz Tērbatas ielai;

- Akmeņu ielā, posmā no Jelgavas ielas līdz Mūkusalas ielai;

- Aleksandra Čaka ielā no Zemitāna ielas līdz Pērnava ielai;

- Andreja Saharova ielā, posmā no Rudens ielas līdz Lubānas ielai;

- Anniņmuižas bulvārī, posmā no Zentenes ielas līdz Jūrmalas gatvei (ielas labajā pusē);

- Anniņmuižas ielā no Gramzdas ielas līdz Rostokas ielai;

- Artilērijas ielā, posmā no Brīvības ielas līdz Jāņa Asara ielai;

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Aizliegti kreisie pagriezieni Ulmaņa gatvē

, 10.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai novērstu satiksmei bīstamus apstākļus, tiek slēgta automašīnu apgriešanās vieta un aizliegti kreisie pagriezieni Kārļa Ulmaņa gatvē pie Beberbeķu ielas, liecina Rīgas domes Satiksmes departamenta sniegtā informācija.

Veicot ceļu satiksmes negadījumu (CSNg) analīzi Rīgas ielās, konstatēts, ka Kārļa Ulmaņa gatves posmā pie Beberbeķu ielas notikušie CSNg ir ar smagām sekām - smagi cietušie satiksmes dalībnieki. Šo negadījumu rašanās iespējama tādēļ, ka nav atdalīti pretējie braukšanas virzieni un pastāv iespēja veikt kreiso pagriezienu un apgriešanās braukšanai pretējā virzienā manevrus.

Lai novērstu CSNg rašanās cēloņus, no 13.augusta tiek slēgta apgriešanās vieta un aizliegti kreisie pagriezieni Kārļa Ulmaņa gatvē pie Beberbeķu ielas. Automašīnu apgriešanās braukšanai pretējā virzienā iespējama, izmantojot satiksmes pievedceļu uz lidostu Rīga un virzienā uz Jūrmalu izmantojot Rīgas apvedceļa satiksmes pārvadu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Satiksmes ierobežojumi K. Ulmaņa gatvē

, 26.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinoties gājēju pārvada būvdarbiem Kārļa Ulmaņa gatvē pie Beberbeķu ielas, naktī no 29. uz 30. novembri virs izbūvētajiem gājēju tilta balstiem ar autoceltņa palīdzību tiks uzstādīta nesošā tērauda laiduma konstrukcija. Šajā laika posmā satiksme būvdarbu zonā tiks organizēta pa vienu braukšanas joslu katrā virzienā.

Kā informē būvdarbu veicējs SIA Tilts, naktī no sestdienas uz svētdienu satiksme šajā Kārļa Ulmaņa gatves posmā tiks organizēta pa vienu braukšanas joslu katrā virzienā, lai nodrošinātu darba zonu autoceltnim. Lai pēc iespējas neapgrūtinātu iedzīvotāju pārvietošanos, satiksme tiks organizēta naktī no pulksten 01.00 līdz 06.00. Laiduma konstrukcijas uzstādīšanas brīdī drošības apsvērumu dēļ satiksme zem gājēju pārvada tiks īslaicīgi apturēta.

Aicinām autovadītājus, kuri ieplānojuši minētajās nakts stundās izmantot šo Kārļa Ulmaņa gatves posmu, apsvērt citu braukšanas maršrutu. Pēc laiduma konstrukcijas montāžas darbiem svētdienas, 30. novembra, rītā satiksmei tiks atvērtas divas braukšanas joslas katrā virzienā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ulmaņa tirgus, kura organizētāji cerējuši vienkopus pulcināt vietējos Latvijas ražotājus, iespējams, nemaz netiks atvērts nepietiekamās vietējo uzņēmēju intereses pēc. Pie bijušā Centrex tirdzniecības telpām zīme, kas vēstīja, ka šeit drīzumā tiks atvērts Latvijas ražotāju tirgus, vairs nav atrodams. Vietējo ražotāju pasivitāte skaidrojama galvenokārt ar informācijas un konkrētības trūkumu, bet dažos gadījumos ar neticību šādas idejas ilgtspējai, pauda Db.lv aptaujātie uzņēmēji.

Ulmaņa tirgus pārstāvis Oskars Mazulis norāda, ka paliek cerība, ka, beidzoties gadatirgu laikam, vietējie ražotāji varētu meklēt vietu, kur pārdot savus produktus, un būtu gatavi par šādu vietu atzīt Ulmaņa tirgu.

Tomēr Tadaiķu pagasta uzņēmuma SIA Ābolītis, kas bieži vien redzama dažādos gadatirgos Liepājas pusē, vadītāja Millija Anziķe Db.lv norāda, ka Ulmaņa tirgus ideja varētu būt vairāk paredzēta tiem ražotājiem, kas atrodas tuvāk Rīgai, un piedalīties Ulmaņa tirgū neliedz vien ražas novākšanas laiks. «Ideja jau ir laba, tomēr pašlaik nevar visu preci uz Rīgu aizvest, uzreiz jāskaita klāt transporta izmaksas,» viņa norāda, ka tirgošanās Rīgā SIA Ābolītis nebūtu izdevīga. SIA Ābolītis tirgo dzērvenes, dzērvenes ar cukuru, ābolus, marinētus gurķus u.c. produkciju gadatirgos Liepājas pusē un Maxima un Rimi veikalu tīklos citur Latvijā. Vienlaikus SIA Ābolītis vadītāja piekrīt, ka pašlaik ir ražas novākšanas laiks, kad uzņēmuma darbība fokusējas uz ražas vākšanas darbiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Ulmaņa tirgus cer sagaidīt ap 3000 apmeklētāju dienā un grasās kļūt tikpat populārs kā Lido

Gunta Kursiša, 29.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kādreizējā tirdzniecības centra Centrex telpās, kas jau gadiem stāv tukšas, beidzot atgriezīsies dzīvība. Izstāžu Ražots Latvijā un Ražots Baltijā organizētājas SIA Baltic Expo Centre komanda izveidojusi tirdzniecības centru Latvijas ražotājiem – Ulmaņa tirgu, kurā paredz sagaidīt vismaz 2000 – 4000 apmeklētāju dienā, kā arī iegūt tikpat lielu interesi kādu patlaban iemantojis, piemēram, Atpūtas centrs Lido, Db.lv stāsta Ulmaņa tirgus mārketinga speciālists Oskars Mazulis.

Ulmaņa tirgus būs vienīgais centrs Latvijā, kur cilvēki varēs gan klātienē iepazīties ar Latvijas ražotāju produkciju, kā arī uz vietas to iegādāties. «Centra koncepcija ir vienlaikus gan izstāde, gan tirdzniecības vieta, kas būs atvērta cauru gadu,» stāsta O. Mazulis. Ulmaņa tirgū savus produktus piedāvās Latvijas lauksaimnieki, amatnieki, lielražotāji, mājražotāji, pakalpojumu sniedzēji u.c., bet nākotnē paredzams piesaistīt arī restorānus un kafejnīcas, mazākus veikaliņus un pašmāju un ārvalstu vairumpircējus un pārpircējus.

Ulmaņa tirgū, kas nosaukumu guvis no tā atrašanās vietas Kārļa Ulmaņa gatvē, kā arī, lai radītu asociāciju ar īsteni latvisku preci, vietējie ražotāji piedāvās preces par ražotāja cenu, norāda O. Mazulis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Satiksmes ierobežojumi sakarā ar valsts svētku pasākumiem

, 13.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku (turpmāk tekstā NBS) iesniegumu, Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts jaunatnes iniciatīvu centra iesniegumu, Rīgas domes Komunālā departamenta iesniegumiem, Rīgas domes Kultūras departamenta iesniegumiem, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes iesniegumu, kā arī ņemot vērā Latvijas Republikas Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta iesniegumu, ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums par satiksmes ierobežojumiem valsts svētkos.

Rīkojumā ņemts vērā, ka Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienas svētku ietvaros Rīgā notiks: no 14. līdz 18.novembrim gaismas festivāls Staro Rīga; 14.novembrī no plkst.13.00 Rīgas domes Komunālā departamenta rīkots pasākums Meža kapos pie J. Čakstes pieminekļa; 14.novembrī no plkst.10.00 līdz plkst.20.00 Valsts jaunatnes iniciatīvu centra rīkots pasākums bērniem un jauniešiem ar speciālām vajadzībām Rīgas Latviešu biedrības namā, Merķeļa ielā 13; 15.novembrī no plkst.10.00 līdz plkst.20.00 Valsts jaunatnes iniciatīvu centra rīkots pasākums bērniem un jauniešiem ar speciālām vajadzībām Rīgas Latviešu biedrības namā, Merķeļa ielā 13; 17.novembrī no plkst.18.30 līdz plkst.21.00 Valsts jaunatnes iniciatīvu centra rīkots svētku koncerts Latvijas Nacionālajā operā, Aspazijas bulvārī 3; 17.novembrī plkst.21.00 NBS vienību militārās parādes ģenerālmēģinājums 11.Novembra krastmalā; 18.novembrī: plkst.11.00 ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa; plkst.14.00 NBS vienību militārā parāde 11. Novembra krastmalā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ierobežos apstāšanos vairākās Rīgas centra ielās

Atis Rozentāls, Db, 08.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai ziemā uzlabotu ielu caurlaides spēju un atvieglotu sniega tīrīšanas darbus, lielā daļā Rīgas centra ielu uzstādītas apstāšanās un stāvēšanas aizlieguma ceļa zīmes.

Apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi ieviesti, jo ielu malās novietoto transportlīdzekļu dēļ sniega tīrīšanas tehnika nespēj pienācīgi veikt ielu attīrīšanu no sniega un apstrādi ar pretslīdes materiāliem, informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta preses sekretārs Mareks Ivans. Apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi arī ļauj netraucēti strādāt sniega izvešanas tehnikai. Sniega izvešana turpināsies vēl vairākas naktis, lielākoties izvedot sniegu no ielu malās esošajām pašvaldības maksas stāvvietu teritorijām.

Saskaņā ar Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojumu ziemas periodā ieviestie ierobežojumi ir spēkā līdz šā gada 1. aprīlim šādās Rīgas ielās:

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Informē par satiksmes ierobežojumiem 18.novembrī

, 13.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta, Rīgas domes Kultūras departamenta un Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) iesniegumu ir sagatavoti Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojumi, kuros ņemts vērā, ka Rīgā notiks:

• 17.novembrī plkst. 21.00 NBS vienību militārās parādes ģenerālmēģinājums 11.Novembra krastmalā;

• 18.novembrī plkst. 10.00 ekumēnisks dievkalpojums Doma baznīcā;

• plkst. 11.15 svinīga ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa;

• plkst. 14.00 NBS vienību militārā parāde 11.Novembra krastmalā;

• no plkst. 19.30 līdz plkst. 20.30 svinīgs pasākums pie Brīvības pieminekļa un Valsts prezidenta Valda Zatlera uzruna;

• plkst. 20.30 svētku uguņošana no A-B dambja, informēja Rīgas dome.

Rīkojumā noteikts, ka transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt (izņemot NBS transportlīdzekļus ar Rīgas Garnizona un Latvijas Republikas Saeimas un valsts prezidenta drošības dienesta speciālām caurlaidēm):

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta pasūtījuma ir apzinātas ielas, kur iespējams ierīkot sabiedriskā transporta joslas tā kustības uzlabošanai. Raksta pielikumā - shēmas!

Sabiedriskā transporta joslas ir būtiskas, lai sabiedriskajam transportam sniegtu iespēju apbraukt sastrēgumus un uzlabotos tā kustības ātrums, akcentē Satiksmes departaments.

Izvērtējot Rīgas centra ielu tīklu, satiksmes organizāciju un sabiedriskā transporta maršrutu izvietojumu, ir izstrādāti priekšlikumi izveidot sabiedriskā transporta joslas sekojošās ielās vai to posmos:

- Raiņa bulvārī;

- pār Zemitānu tiltu un Aleksandra Čaka ielas posmā līdz Ērgļu ielai;

- Brīvības gatves posmā no Mazās Biķernieku ielas līdz esošajai sabiedriskā transporta joslai;

- Brīvības gatves posmā no Cēsu ielas līdz Pērnavas ielai;

- Brīvības ielas posmā no Elizabetes ielas līdz Raiņa bulvārim;

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Meklēs būvnieku Ulmaņa gatves un Beberbeķu ielas krustojuma rekonstrukcijai

Ingrīda Drazdovska, 09.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai uzlabotu satiksmes drošību, Rīgas domes Satiksmes departaments (RDSD) tuvākajā laikā plāno izsludināt atklātu iepirkuma konkursu par Kārļa Ulmaņa gatves un Beberbeķu ielas krustojuma rekonstrukciju.

Projekts tiks īstenots ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu. Projekta kopējās izmaksas ir 190 tūkstoši lati, bet ES līdzfinansējums ir vairāk nekā 140 tūkstoši latu.

Pēc rekonstrukcijas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem būs nodrošināta ērtāka piekļuve sabiedriskā transporta pieturvietām un uzlabota satiksmes drošība, raksturoja RDSD direktors Edgars Strods.

Projekta ietvaros pie K.Ulmaņa gatves plānots izbūvēt jaunas gājēju ietves, ierīkot labiekārtotas sabiedriskā transporta pieturvietas, kā arī sakārtot gājēju piekļuves maršrutus gājēju tiltiņam. Projekts paredz paplašināt gatves pamatbrauktuves joslas, uzstādīt brauktuves virzienu sadalošās barjeras un triecienu absorbējošos elementus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā turpinās pēdējos gados lielākie brauktuvju seguma remontdarbi, palielinot satiksmes drošību un ērtību vairāk nekā uz desmit tiltiem un pārvadiem, kā arī 30 ielu posmos.

Ielu seguma atjaunošana jau ir pabeigta K. Ulmaņa gatvē no Lielirbes ielas līdz pilsētas robežai, Vienības gatvē no Ozolciema ielas līdz pilsētas robežai, Maskavas ielā pie pilsētas robežas, uz tilta pār Sarkandaugavu Kundziņsalā, Vanšu tilta labā krasta estakādē, Jaunciema gatvē pie Mežvidu ielas, uz satiksmes pārvada pār dzelzceļu Jūrmalas gatvē, Duntes ielā no dzelzceļa viadukta atsevišķās vietās un Salu tilta uzbrauktuvē no Krasta ielas, 13. janvāra ielā, 11.novembra krastmalā, Jāņogu ielas posmā no Taisnās ielas līdz Dārziņu 30.līnijai, Taisnajā ielā no Ābeļu līdz Jāņogu ielai, Rātsupītes ielas posmā no Kleistu ielas līdz PV "Mikrobioloģijas institūts", Ķīpsalas posmā pie Vanšu tilta, kā arī uz tiltiem pār Kīleveina grāvi Buru ielā un Zunda kanālu Balasta dambī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

No 03.09.2007. uzsāks kursēt 27. maršruta autobuss Imanta 5-Beberbeķi.

, 31.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai skolēni varētu droši nokļūt uz skolu un iedzīvotāji uz darbu un medicīnas centriem, no pirmdienas, 3.sepembra, sāks kursēt jauns eksperimentālais autobusu maršruts Nr. 27 no autobusu galapunkta "Imanta 5" līdz Beberbeķu ielai.

Jaunajā autobusu maršrutā kursēs "Ikarus" midibusi.

Autobusi aties no autobusu galapunkta "Imanta 5" un apstāsies pieturvietās "Ceriņu iela", "Rostokas iela", "Autostāvvieta", "Paula Lejiņa iela", "Priedaines iela", "Dārzniecība", "Mežmalas iela", "Gaviezes iela", "Beberbeķu iela".

No galapunkta "Imanta 5" autobusi kursēs pa Kurzemes prospektu, Zolitūdes ielu, Rostokas ielu, Anniņmuižas ielu, Apuzes ielu, Jūrkalnes ielu, Kārļa Ulmaņa gatvi līdz Rīgas apvedceļam, tad atkal pa Kārļa Ulmaņa gatvi Rīgas centra virzienā līdz pieturvietai "Beberbeķu iela", un atpakaļ uz Imantu.

Autobusu maršruts ir izveidots tā, lai skolēni droši varētu nokļūt mācību iestādēs, kas atrodas Imantā un Zolitūdē, kā arī Beberbeķu iedzīvotāji varētu apmeklēt medicīnas iestādes un tirdzniecības centrus, kā arī ērti varētu pārsēsties citos transporta līdzekļos, lai nokļūtu pilsētas centrā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Rīgā būs jauns autobusu maršruts

, 31.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai skolēni varētu droši nokļūt uz skolu un iedzīvotāji uz darbu un medicīnas centriem, no pirmdienas, 3.septembra, sāks kursēt jauns eksperimentālais autobusu maršruts Nr.27 no autobusu galapunkta Imanta 5 līdz Beberbeķu ielai.

Jaunajā autobusu maršrutā kursēs Ikarus midibusi.

Autobusi aties no autobusu galapunkta Imanta 5 un apstāsies pieturvietās Ceriņu iela, Rostokas iela, Autostāvvieta, Paula Lejiņa iela, Priedaines iela, Dārzniecība, Mežmalas iela, Gaviezes iela, Beberbeķu iela.

No galapunkta Imanta 5 autobusi kursēs pa Kurzemes prospektu, Zolitūdes ielu, Rostokas ielu, Anniņmuižas ielu, Apuzes ielu, Jūrkalnes ielu, Kārļa Ulmaņa gatvi līdz Rīgas apvedceļam, tad atkal pa Kārļa Ulmaņa gatvi Rīgas centra virzienā līdz pieturvietai Beberbeķu iela, un atpakaļ uz Imantu.

Autobusu maršruts esot izveidots tā, lai skolēni droši varētu nokļūt mācību iestādēs, kas atrodas Imantā un Zolitūdē, kā arī Beberbeķu iedzīvotāji varētu apmeklēt medicīnas iestādes un tirdzniecības centrus, kā arī ērti varētu pārsēsties citos transporta līdzekļos, lai nokļūtu pilsētas centrā, informēja Rīgas dome.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti apstiprinājuši Satiksmes departamenta programmas "Mērķdotācija pašvaldības autoceļiem un ielām" līdzekļu izlietojumu, kur 11,5 miljoni eiro paredzēti Rīgas ielu pārbūvei, informē Rīgas dome.

"Šodien pēc garām diskusijām esam vienojušies par vairāku būtiski svarīgu satiksmes projektu īstenošanu, kas ļaus uzlabot gan iedzīvotāju mobilitāti, gan pilsētas infrastruktūru kopumā. Viena no būtiskākajām lietām ir sabiedriskā transporta un veloinfrastruktūras uzlabojumi, kas paredz novirzīt 500 tūkstošus eiro pagaidu velojoslu izveidei "Covid-19" laikā. Šīs velojoslas veicinās drošu un ērtu pārvietošanos pandēmijas laikā, tāpat arī radīs savienojumus jau ar esošajiem veloceļiem. Pagaidu joslas plānotas Dzirciema, Pulkveža Brieža, Duntes ielā, arī Raņka dambī un citur," sacīja Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Rīgā būvēs gājēju pārvadu pār Kārļa Ulmaņa gatvi pie Kalnciema ielas

Ingrīda Drazdovska, 14.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Satiksmes departaments izsludinājis atklātu konkursu par gājēju pārvada būvniecību pār Kārļa Ulmaņa gatvi pie Kalnciema ielas.

Projektu plānots īstenot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) ietvaros, un kopējās projekta izmaksas ir 700 tūkst. latu, tostarp 200 tūkst. latu ir ES līdzfinansējums.

Ņemot vērā apbūves attīstību gar K.Ulmaņa gatvi Rīgas pierobežā un Mārupes pagastā pie Kalnciema ielas, pārvads ļaus nodrošināt drošu maģistrāles šķērsošanu gājējiem.

K.Ulmaņa gatve ir valsts autoceļa ievads Rīgas pilsētā un jau patlaban intensitāte pa gatvi ir vairāk nekā 40 tūkstoši automašīnu diennaktī, un skaits turpina pieaugt. Rīgas teritorijas plānojums paredz turpmāku dzīvojamo masīvu, tirdzniecības kompleksu apbūves attīstību un transporta satiksmes intensitātes palielināšanos šajā pilsētas daļā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vairākām ielām Rīgā piešķirs, mainīs vai likvidēs nosaukumus

Dienas Bizness, 07.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot adresācijas sakārtošanu galvaspilsētā, šodien, 7.jūlijā Rīgas domes deputāti sēdē nolēma piešķirt, mainīt vai likvidēt vairāku ielu nosaukumus.

Par Nordeķu ielu pārdēvēs Lielezeres ielas posmu no Dzirciema ielas ziemeļu virzienā līdz Slokas ielai. Dārza ielas posmu no Jūrmalas gatves līdz adresei Dzirciema iela 23 pārdēvēs par Usmas ielu.

Savukārt Sēlpils ielas atzaru līdz Purva ielai pārsauks par Veco Sēlpils ielu.

Ielas posmam no Mārupes ielas līdz zemes vienībai, kas pašreiz atrodas Mārupes ielā 19, piešķirs Gardenes ielas nosaukumu.

Fridriha Candera ielas nosaukums piešķirts ielai bez nosaukuma no Kalnciema ielas līdz Lielirbes ielai, nosakot Fridriha Candera ielas novietni no Smārdes ielas līdz Lielirbes ielai. Ielu bez nosaukuma no Mežmalas ielas līdz Rikšotāju ielai sauks Platones iela, nosakot šīs ielas novietni no Nīkrāces ielas līdz Rikšotāju ielai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Rīgā būs papildu ierobežojumi kravas transporta kustībai

, 20.02.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atbilstoši Rīgas pilsētas izpilddirektora 2007.gadā izdotajam rīkojumam, 1.martā stāsies spēkā ierobežojumi kravas transporta (ar pilnu masu virs 5 tonnām) kustībai pār vairākiem pilsētas tiltiem un to pievedceļiem arī darba dienu vakara sastrēgumstundu laikā, liecina domes sniegtā informācija medijiem.

Šie ierobežojumi neattiecas uz operatīvajiem transportlīdzekļiem, transportlīdzekļiem ar oranžu (dzeltenu) bākuguni, kas tiek izmantoti specifiskiem uzdevumiem, un trafarētiem komunālo dienestu transportlīdzekļiem.

No 2007.gada 1.decembra satiksmes plūsmas atvieglošanai stājās spēkā kravas transporta virs 5 tonnām satiksmes ierobežojumi pār vairākiem tiltiem un to pievedceļiem darba dienu rīta sastrēgumstundu laikā. Respektējot ar kravas transporta pārvadājumiem saistīto uzņēmumu lūgumu, līdz 1.martam tika pagarināts pārejas laiks kravas transporta kustības ierobežojumu ieviešanai darba dienu vakaros, lai uzņēmumi varētu pārskatīt piegādes maršrutus un veikt nepieciešamās darba organizācijas izmaiņas ierobežojumu ievērošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ uzsāksies ielu seguma atjaunošanas darbi Pārdaugavā, ko plānots pabeigt līdz oktobra beigām, informē Rīgas domes Satiksmes departaments piebilstot, ka autovadītājiem jārēķinās ar papildus ceļā pavadīto laiku.

Ielu seguma atjaunošanas laikā ielas brauktuvei uzklās jaunu asfaltbetona segumu, atjaunos vai uzlabos brauktuves apmales, komunikāciju aku lūkas, uzklās jaunu ceļa horizontālo apzīmējumu, saglabājot līdzšinējo ielas ģeometriju.

Būvniekiem esot izvirzīts priekšnoteikums, ka darbi jāveic nepārtraucot satiksmi, kā arī, ja laika apstākļi ir labvēlīgi arī naktīs, netraucējot vietējās apkārtnes iedzīvotāju nakts mieru.

Ielu segums tiks atjaunots Pārdaugavas ielās: Jūrmalas gatvē no Kurzemes prospekta līdz Kurzemes prospektam, Kārļa Ulmaņa gatvē no Bieķengrāvja estakādes līdz satiksmes pārvadam pār dzelzceļu, nobrauktuvei no Kārļa Ulmaņa gatves līdz Mūkusalas ielai (virzienā uz centru), Rostokas ielā un Jāņa Endzelīna ielā no Rostokas ielas līdz Priedaines ielai, Bauskas ielā no Bukaišu ielas līdz Kārļa Ulmaņa gatvei, Kuldīgas ielā no Kliņģeru ielas līdz Vīlipa ielai, Slokas ielā no Baldones ielas līdz Jūrmalas gatvei, Lilijas ielā no Dagmāras ielas līdz Buļļu ielai, Volguntes ielā, Paula Lejiņa ielā brauktuves nepāra numuru pusē un Imantas 13. Līnija, kā arī Mazā Nomeņu ielā no Bāriņu ielas līdz Ojāra Vācieša ielai un Liepājas ielā no Mazās Nometņu ielas līdz Mārupes ielai un Stūres ielā. Arī būtisku uzlabojumu izjutīšot tie autovadītāji, kuri ikdienā kā ikdienas maršrutu izmanto Braslas ielu virzienā no Ieriķu ielas līdz Vestienas ielai un Vestienas ielā no Braslas ielas līdz Stopiņu ielai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atbalsta zemes gabalu maiņu K. Ulmaņa gatves rekonstrukcijas turpināšanai

, 01.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti šodien atbalstījuši zemes gabala maiņu Kārļa Ulmaņa gatvē, lai varētu turpināt šīs gatves otrās kārtas rekonstrukciju, liecina sniegtā informācija medijiem.

Plānots, ka nekustamo īpašumu Kārļa Ulmaņa gatvē, kura platība ir 1240 kvadrātmetru un kas pieder uzņēmumam Enri Holding, mainīs pret zemes gabaliem Priedaines un Zantes ielā, kuru platība ir 818 kvadrātmetru un noteiktā vērtība - 85 tūkstoši latu.

Zemes vērtība Kārļa Ulmaņa gatvē ir par 11,7 tūkstošiem latu augstāka, tāpēc šo starpību pašvaldība apņemas segt.

Kārļa Ulmaņa gatves nobrauktuvē uz Mūkusalas ielu satiksmes organizācijas uzlabojumi nepieciešami, lai paaugstinātu satiksmes drošību un atvieglotu transporta plūsmu.

Galīgais lēmums vēl būs jāpieņem Rīgas domes deputātiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Paraksta līgumu par par vietējās joslas izbūvi Kārļa Ulmaņa gatvē posmā no Kalnciema ielas līdz Upesgrīvas ielai

Žanete Hāka, 16.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vastint Latvia SIA parakstījusi līgumu ar SIA CBF Ļ-KO par vietējās joslas izbūvi Kārļa Ulmaņa gatvē posmā no Kalnciema ielas līdz Upesgrīvas ielai, kur drīzumā tiek plānots sākt biroju ēku kompleksa Business Garden Rīga un dzīvojamo ēku Lindenholma – būvniecību, informē kompānijas pārstāvji.

Līgumā paredzēto darbu apjoms ietver vietējās joslas izbūvi un pieslēgšanu Kārļa Ulmaņa gatvei un apbūves teritorijas ielām, kā arī ietves–veloceliņa izveidi. Darbus plānots pabeigt 2015. gada augustā.

Vietējās satiksmes josla Kārļa Ulmaņa gatvē posmā no Kalnciema ielas līdz Upesgrīvas ielai nodrošinās piekļuvi Vastint Latvia SIA piederošajai apbūves teritorijai, un tiks īstenoti visi priekšnosacījumi, lai uzņēmums varētu sākt biroju ēku kompleksa Business Garden Rīga un dzīvojamo ēku projekta Lindenholma īstenošanu.

Pašreiz teritorijā norit ārējo tīklu izbūves darbi, kurus plānots pabeigt šā gada vasarā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Satiksmes organizēšanai nepietiek ar spēju bruģī ieskrūvēt stabiņu

Guntars Gūte, Diena, 31.08.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas jaunās varas pirmā pilnvaru gada laikā paveikto darbu kvalitāti galvaspilsētas satiksmes sistēmas sakārtošanā sarunā ar laikraksta Diena žurnālistu Guntaru Gūti vērtē satiksmes eksperts Pauls Timrots.

Pēdējā gada laikā daudz dzirdama kritika par satiksmes organizēšanas dīvainībām galvaspilsētā. Kāda, tavuprāt, ir kopējā situācija Rīgā satiksmes jomā?

Patiesībā jau nekas liels un būtisks nenotiek. Drīzāk redzam jaunās varas jaunas politikas parādīšanu un pierādīšanu. Ja tev radusies iespēja parādīt sevi kā jaunu spēku, tad tev arī ir jāparāda, ka tu esi savādāks. Līdz ar to tev nav tik daudz laika, kamēr uzbūvēsi, piemēram, Ziemeļu pārvadu vai Rīgas apvedceļu, tāpēc, lai tu kļūtu pamanāms, tu ātri un butaforiski mēģini paveikt jebkādas lietas un iebāzt kāju durvīs. Līdz ar to no tāda politiskā viedokļa tā parādīšanās ir izdevusies – visi viņus ir pamanījuši. Cits jautājums, cik šī politika ir konsekventa un vēsturiski paliekoša.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Ierobežos satiksmi Kārļa Ulmaņa gatvē

Gunta Kursiša, 30.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar satiksmes pārvada pār dzelzceļu Kārļa Ulmaņa gatvē rekonstrukcijas darbiem no 3. jūnija līdz šā gada nogalei uz pārvada tiks ierobežota transportlīdzekļu satiksme, informē Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāvji.

Satiksmes pārvada pār dzelzceļu Kārļa Ulmaņa gatvē rekonstrukcijas laikā satiksme tiks organizēta pa trim braukšanas joslām, no kurām vidējā joslā tiks organizēta maiņvirziena satiksme.

Rīta stundās no plkst. sešiem līdz plkst. vienpadsmitiem Rīgas centra virzienā varēs iebraukt pa divām braukšanas joslām, un pa vienu joslu varēs nokļūt pilsētas robežas virzienā, savukārt pēc plkst. vienpadsmitiem līdz plkst. sešiem - satiksme tiks organizēta pa divām joslām pilsētas robežas virzienā un pa vienu joslu - centra virzienā.

Uz pārvada braukšanas ātrums tiks ierobežots līdz 30 kilometriem stundā. Vidējā braukšanas joslā varēs braukt tikai tie transportlīdzekļi, kuru platums nepārsniedz divus metrus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā, 12. maijā tiks uzsākti pirmie sagatavošanās darbi Austrumu maģistrāles 1. kārtas būvniecībai posmā no Ieriķu ielas līdz Vietalvas ielai.

Austrumu maģistrāles trūkstošā posma būvniecība ir viens no pēdējo gadu vērienīgākajiem satiksmes infrastruktūras projektiem Rīgā, kura kopējās izmaksas ir 37,8 miljoni eiro.

Austrumu maģistrāles izbūve nodrošinās Rīgas centra apbraukšanas iespējas un no kravas transporta atslogos Rīgas vēsturisko centru un Purvciema apkaimi (Dzelzavas iela, Gustava Zemgala gatve, Ieriķu iela). Satiksmes infrastruktūras projekta būvniecību plānots pabeigt līdz 2023. gada jūnijam.

Ņemot vērā projekta mērogu, Rīgas domes Satiksmes departaments (RDSD) aicina iedzīvotājus pret būvdarbiem izturēties ar sapratni un sekot līdzi satiksmes organizācijas izmaiņām. Satiksmes organizācijas izmaiņas spēkā stāsies nākamnedēļ.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgā asfaltbetona segumu atjauno divdesmit sešām ielām

, 22.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad līdz jūlija vidum Rīgā asfaltbetona segums ir atjaunots sešām ielām, seguma atjaunošanas darbi turpinās divpadsmit ielām, bet līdz gada beigām asfaltbetona segumu paredzēts atjaunot vēl astoņām ielām.

Asfaltbetona segums ir atjaunots Brīvības gatves posmā no Šmerļa ielas līdz Ropažu ielai, Eksporta ielas posmā no Katrīnas dambja līdz pagriezienam uz ostu, Lubānas ielas posmā no Rēznas ielas līdz Lomonosova ielai, Rankas ielas posmā no Ganību dambja līdz ēkai Nr.4, kā arī Katrīnas ielā un Strūgu ielā, informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta Komunikācijas daļas vadītāja Ieva Prauliņa.

Jau ziņots, ka pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta pasūtījuma šogad Rīgā asfaltbetona segumu paredzēts atjaunot kopumā divdesmit sešām ielām.

Asfaltbetona seguma atjaunošanas darbi turpinās Anniņmuižas bulvārī pa posmiem, Jūrmalas gatves posmā no Kurzemes prospekta līdz satiksmes pārvadam pār dzelzceļu, Kurzemes prospekta posmā no Zentenes ielas līdz Dammes ielai, Ķengaraga ielas posmā no Dienvidu tilta līdz Kaņiera ielai, Liepājas ielas posmā no Mārupes ielas līdz Pilsoņu ielai, Malienas ielas posmā no Hipokrāta ielas līdz Juglas ielai, Mārupes ielas posmā no Nometņu ielas līdz Liepājas ielai, Pērnavas ielas posmā no Vagonu ielas līdz Matīsa ielai, Šmerļa ielas atzarā no Malienas ielas līdz Druvienas ielai, kā arī Hāpsalas ielā, Līduma ielā un Meirānu ielā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

LLU sveiks jaunos Kārļa Ulmaņa stipendiātus

, 05.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Juris Kālis,

LLU Preses daļas vadītājs.

Tālrunis 63028085, 29144960.

5.09.2007.

LLU informācija presei

Sestdien,8. septembrī pulksten 12 Dobeles rajona Bērzes pagasta "Pikšās" bijušā Valsts un Ministru prezidenta Kārļa Ulmaņa 130. dzimšanas dienas atceres sarīkojumā Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) ļaudis tradicionāli godinās jaunos Kārļa Ulmaņa stipendiātus.

Latvijas pirmās brīvvalsts pēdējā prezidenta un lauksaimniecības augstskolas dibinātāja Kārļa Ulmaņa stipendijai ir visai sena vēsture. Tā iedibināta 1990.gada pavasarī. Kopš tā laika ik gadu universitātes Senāts minēto stipendiju, kas tagad ir 130 latu mēnesī, piešķir četriem sekmīgiem vecāko kursu studentiem, kuri nāk no zemnieku ģimenēm, paši piedalās praktiskā darbā zemnieku saimniecībā un izvēles priekšmeta ietvaros veic pētījumu par Kārli Ulmani.

Komentāri

Pievienot komentāru