Transports un loģistika

Satiksmi Rīgā K. Barona ielas posmos slēgs līdz augustam

Zane Pudāne [email protected], 30.06.2005

Jaunākais izdevums

Sakarā ar tramvaja sliežu remontdarbiem no 4. jūlija Rīgā, Krišjāņa Barona ielas posmā no Stabu ielas līdz Blaumaņu ielai, tiks slēgta satiksme virzienā uz pilsētas centru. No 4. jūlija līdz 31. jūlijam satiksme būs slēgta K. Barona ielas posmā no Ģertrūdes ielas līdz Blaumaņa ielai, bet no 1. augusta līdz 31. augustam satiksme šajā ielā būs slēgta posmā no Stabu ielas līdz Ģertrūdes ielai. Tramvaji kursēs kā parasti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Satiksmes ierobežojumi sakarā ar NATO samitu (precizēta informācija par gājēju satiksmi)

, 22.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar NATO Rīgas samita 2006 rīkošanu Latvijas Republikā 28. un 29. novembrī, kā arī ievērojot Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas vēstuli un Latvijas Republikas Jūras spēku komandiera vēstuli, ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā noteikts, ka transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt (izņemot operatīvo transportu un transportlīdzekļus ar caurlaidēm, kuras izsniedz Latvijas Republikas Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienests, Drošības policija un Valsts policijas caurlaižu birojs):

No 25. novembra no plkst. 00.00 līdz 29. novembra plkst. 19.00:

- autostāvvietā pie Latvijas Nacionālās operas.

No 26. novembra no plkst. 12.00 līdz 29. novembra plkst. 19.00:

- Kārļa Ulmaņa gatvē (abos virzienos), posmā no Beberbeķu ielas līdz Upesgrīvas ielai;

- Ciema ielā;

- Gaviezes ielā, posmā no Čuguna ielas līdz Mūkupurva ielai;

- Mūkupurva ielā, posmā no Gaviezes ielas līdz lidostas "Rīga" apvedceļam;

- Mežmalas ielā;

- Rikšotāju ielā;

- Gramzdas ielā, posmā no Zolitūdes ielas līdz Mūkupurva ielai;

- Priedaines ielā, posmā no Zolitūdes ielas līdz Mūkupurva ielai;

- Grenču ielā, posmā no Mūkupurva ielas līdz Zebrenes ielai;

- Zebrenes iel, posmā no Grenču ielas līdz Valtaiķu ielai;

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Nepieciešamības gadījumā sniega tīrīšanas laikā Rīgā ierobežos satiksmi

Gunta Kursiša, 18.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai nodrošinātu ziemas dienestu darbu un sniega tīrīšanu Rīgā atsevišķās teritorijās, ielās un to posmos noteiktos diennakts laikos nepieciešamības gadījumā aizliegs transportlīdzekļu apstāšanos un stāvēšanu, informē Rīgas domes pārstāvji.

Ielas, kurās pagaidu ceļa zīme «Apstāties aizliegts», nepieciešamības gadījumā, tiks izvietota jebkurā diennakts laikā:

- Akadēmiķa Mstislava Keldiša ielā, posmā no Ilūkstes ielas līdz Ulbrokas ielai;

- Akas ielā, posmā no Ģertrūdes ielas līdz Tērbatas ielai;

- Akmeņu ielā, posmā no Jelgavas ielas līdz Mūkusalas ielai;

- Aleksandra Čaka ielā no Zemitāna ielas līdz Pērnava ielai;

- Andreja Saharova ielā, posmā no Rudens ielas līdz Lubānas ielai;

- Anniņmuižas bulvārī, posmā no Zentenes ielas līdz Jūrmalas gatvei (ielas labajā pusē);

- Anniņmuižas ielā no Gramzdas ielas līdz Rostokas ielai;

- Artilērijas ielā, posmā no Brīvības ielas līdz Jāņa Asara ielai;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Satiksmes ierobežojumi sakarā ar valsts svētku pasākumiem

, 13.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku (turpmāk tekstā NBS) iesniegumu, Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts jaunatnes iniciatīvu centra iesniegumu, Rīgas domes Komunālā departamenta iesniegumiem, Rīgas domes Kultūras departamenta iesniegumiem, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes iesniegumu, kā arī ņemot vērā Latvijas Republikas Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta iesniegumu, ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums par satiksmes ierobežojumiem valsts svētkos.

Rīkojumā ņemts vērā, ka Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienas svētku ietvaros Rīgā notiks: no 14. līdz 18.novembrim gaismas festivāls Staro Rīga; 14.novembrī no plkst.13.00 Rīgas domes Komunālā departamenta rīkots pasākums Meža kapos pie J. Čakstes pieminekļa; 14.novembrī no plkst.10.00 līdz plkst.20.00 Valsts jaunatnes iniciatīvu centra rīkots pasākums bērniem un jauniešiem ar speciālām vajadzībām Rīgas Latviešu biedrības namā, Merķeļa ielā 13; 15.novembrī no plkst.10.00 līdz plkst.20.00 Valsts jaunatnes iniciatīvu centra rīkots pasākums bērniem un jauniešiem ar speciālām vajadzībām Rīgas Latviešu biedrības namā, Merķeļa ielā 13; 17.novembrī no plkst.18.30 līdz plkst.21.00 Valsts jaunatnes iniciatīvu centra rīkots svētku koncerts Latvijas Nacionālajā operā, Aspazijas bulvārī 3; 17.novembrī plkst.21.00 NBS vienību militārās parādes ģenerālmēģinājums 11.Novembra krastmalā; 18.novembrī: plkst.11.00 ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa; plkst.14.00 NBS vienību militārā parāde 11. Novembra krastmalā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Informē par satiksmes ierobežojumiem 18.novembrī

, 13.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta, Rīgas domes Kultūras departamenta un Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) iesniegumu ir sagatavoti Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojumi, kuros ņemts vērā, ka Rīgā notiks:

• 17.novembrī plkst. 21.00 NBS vienību militārās parādes ģenerālmēģinājums 11.Novembra krastmalā;

• 18.novembrī plkst. 10.00 ekumēnisks dievkalpojums Doma baznīcā;

• plkst. 11.15 svinīga ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa;

• plkst. 14.00 NBS vienību militārā parāde 11.Novembra krastmalā;

• no plkst. 19.30 līdz plkst. 20.30 svinīgs pasākums pie Brīvības pieminekļa un Valsts prezidenta Valda Zatlera uzruna;

• plkst. 20.30 svētku uguņošana no A-B dambja, informēja Rīgas dome.

Rīkojumā noteikts, ka transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt (izņemot NBS transportlīdzekļus ar Rīgas Garnizona un Latvijas Republikas Saeimas un valsts prezidenta drošības dienesta speciālām caurlaidēm):

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

« Krišjāņa Barona ielu var izveidot par tādu pašu zīmolu kā Oksfordstrīta Londonā vai 5. avēnija Ņujorkā, un tas varētu piesaistīt tūristus,» medijiem stāstīja uzņēmuma Retail Baltic vadītājs Zulfukars Tosuns. Kr. Barona iela turpmāk tiks attīstīta kā Baltijas garākā iepirkšanās iela, un tas notiks neatkarīgi no tā, vai Rīgas dome akceptēs vai neakceptēs Kr. Barona ielas pārdēvēšanu par gājēju ielu, piektdien medijiem norādīja Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusevičs.

H. Danusevičs informēja, ka Kr. Barona iela ir daudz piemērotāka iepirkšanās ielas statusam, jo uz tās patlaban jau atrodas trīs enkurnomnieki - Galerija Centrs ielas sākumā, Barona centrs ielas vidū un Bērnu pasaule ielas galā, tāpat tajā jau patlaban iespējams iegādāties visu preču spektru.

«Lai gan Rīgas dome patlaban ieņēmusi pozīciju, ka vienīgā iespējamā gājēju un iepirkšanās iela Rīgā varētu būt Tērbatas iela, tomēr neatkarīgi no domes nostājas Kr.Barona iela tiks popularizēta kā Baltijā garākā iepirkšanās iela,» sacīja H. Danusevičs.

Z. Tosuns informēja, ka Kr. Barona ielas garums ir 3,3 kilometri, savukārt Tērbatas ielas garums ir 1,8 kilometri, Ģedimina prospekta Viļņā garums ir 2,2 kilometri, bet Tallinā visas iepirkšanās ielas ir īsākas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

18. novembrī Rīgā gaidāmi satiksmes ierobežojumi, slēgs 11. novembra krastmalu

Lelde Petrāne, 16.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Latvijas Republikas proklamēšanas 98. gadadienas svinību pasākumiem 18. novembrī pilsētā ieviesīs satiksmes ierobežojumus.

No 17. novembra plkst. 18.00 līdz 18. novembrim plkst. 23.00 slēgs transportlīdzekļu satiksmi 11. novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai. Daļēji satiksmes ierobežojumi 11. novembra krastmalā tiks ieviesti jau no 17. novembra rīta. Savukārt transportlīdzekļiem apstāties un stāvēt minētajā šajā ielas posmā būs liegts no 16. novembra plkst. 20.00.

No 17.novembra plkst. 18.00 līdz 18.novembra plkst. 23.00 slēgs transportlīdzekļu satiksmi Poļu gātē un Bīskapa gātē, posmā no 11.novembra krastmalas līdz ielai, kas atrodas paralēli 11.novembra krastmalai.

18.novembrī no plkst. 18.00 līdz plkst. 19.15 slēgs transportlīdzekļu satiksmi:

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nodrošinot ziemas darbus, daudzviet Rīgā būs liegta auto apstāšanās un stāvēšana

Lāsma Amoliņa, 09.01.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai nodrošinātu ziemas dienestu darbu, tai skaitā sniega tīrīšanu Rīgas pilsētā,no 16. janvāra līdz 1. aprīlim Matīsa ielas posmā no Krišjāņa Barona ielas līdz Brīvības ielai abās ielas pusēs, Miera ielas posmā no Brīvības ielas līdz Tallinas ielai abās ielas pusēs, Krišjāņa Barona ielas posmā no Artilērijas ielas līdz Tallinas ielai abās ielas pusēs būs izvietotas ceļa zīmes «Apstāties aizliegts». Citviet Rīgā būs izvietotas ceļa zīmes «Apstāties aizliegts» ar laika ierobežojumu no plkst. 20.00 līdz plkst. 8.00. Tas attieksies uz Avotu ielu pie ēkas Nr. 53/55 un Avotu ielas un Lienes ielas krustojumā; Bāriņu ielas posmā no Mazās Nometņu ielas līdz Eduarda Smiļģa ielai; Brīvības gatves posmā no Struktoru ielas līdz Dzērbenes ielai abās ielas pusēs; Brīvības ielas posmā no Bruņinieku ielas līdz Matīsa ielai abās ielas pusēs; Brīvības ielas posmā no Kalpaka bulvāra līdz Raiņa bulvārim labajā ielas pusē; Bruņinieku ielas posmā no Avotu ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai abās ielas pusēs; Cēsu ielas labajā pusē (virzienā no pilsētas centra); E.Birznieka-Upīša ielas posmā no Elizabetes ielas līdz Lāčplēša ielai abās ielas pusēs; Elizabetes ielas posmā no Kalpaka bulvāra līdz Eksporta ielai; Elizabetes ielas posmā no Kalpaka bulvāra līdz Krišjāņa Valdemāra ielai abās ielas pusēs; Ģertrūdes ielas posmā no Tērbatas ielas līdz Avotu ielai abās ielas pusēs; Hanzas ielas posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Vesetas ielai abās ielas pusēs; Jāņa Asara ielas posmā no Pērnavas ielas līdz Lienes ielai (ielas nepāra Nr. pusē); Kalpaka bulvāra posmā no Elizabetes ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai; Krišjāņa Barona ielas posmā no Matīsa ielas līdz Artilērijas ielai viena ielas pusē; Ludzas ielas abās ielas pusēs; Mārupes ielas posmā no Nometņu ielas līdz Liepājas ielai; Matīsa ielas posmā no Aleksandra Čaka ielas līdz Pērnavas ielai abās ielas pusēs; Mēness ielas abās ielas pusēs; Nometņu ielas posmā no Mārupes ielas līdz Talsu ielai; Pērnavas ielas posmā no Aleksandra Čaka ielas līdz Augusta Deglava ielai; Pulkveža Brieža ielas posmā no Elizabetes ielas līdz Dzirnavu ielai abās ielas pusēs; Raiņa bulvāra posmā no Arhitektu ielas līdz Marijas ielai kreisajā ielas pusē; Slokas ielas posmā no Kalnciema ielas līdz Aleksandra Grīna bulvārim; Stabu ielas posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Avotu ielai abās ielas pusēs; Tallinas ielas posmā no Aleksandra Čaka ielas līdz Jāņa Asara ielai abās ielas pusēs; Tērbatas ielas posmā no Elizabetes ielas līdz Ģertrūdes ielai labajā ielas pusē; Uzvaras bulvāra posmā no Akmens tilta līdz Bāriņu ielai abās ielas pusēs. Nakts stundās būs aizliegts stāvēt arī Vecrīgā. Satiksmes ierobežojumus var atcelt pirms rīkojumā minētā laika, ja ziemas uzturēšanas darbi nav nepieciešami.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Grozījumi rīkojumā par satiksmes ierobežojumiem NATO samita laikā (papildinājumi)

, 24.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir sagatavoti grozījumi Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojumā "Par satiksmi NATO Rīgas samita 2006 laikā".

Atbilstoši rīkojumam no 28. novembra plkst. 8.00 līdz 29. novembra plkst. 19.00 Ventspils ielā, posmā no Kalnciema ielas līdz Jaunmoku ielai tiks slēgta vai ierobežota transportlīdzekļu satiksme."

No 28. novembra plkst. 8.00 līdz 29. novembra plkst.19.00 būs atļauta vieglo taksometru satiksme Sporta ielā, posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Grostonas ielai.

No 28. novembra plkst. 8.00 līdz 29. novembra plkst. 19.00 transportlīdzekļu satiksme tiks slēgta (izņemot operatīvo transportu un transportlīdzekļus ar caurlaidēm, kuras izsniegtas Latvijas Republikas Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienestā, Drošības policijā un Valsts policijas caurlaižu birojā):

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ierobežos apstāšanos vairākās Rīgas centra ielās

Atis Rozentāls, Db, 08.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai ziemā uzlabotu ielu caurlaides spēju un atvieglotu sniega tīrīšanas darbus, lielā daļā Rīgas centra ielu uzstādītas apstāšanās un stāvēšanas aizlieguma ceļa zīmes.

Apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi ieviesti, jo ielu malās novietoto transportlīdzekļu dēļ sniega tīrīšanas tehnika nespēj pienācīgi veikt ielu attīrīšanu no sniega un apstrādi ar pretslīdes materiāliem, informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta preses sekretārs Mareks Ivans. Apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi arī ļauj netraucēti strādāt sniega izvešanas tehnikai. Sniega izvešana turpināsies vēl vairākas naktis, lielākoties izvedot sniegu no ielu malās esošajām pašvaldības maksas stāvvietu teritorijām.

Saskaņā ar Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojumu ziemas periodā ieviestie ierobežojumi ir spēkā līdz šā gada 1. aprīlim šādās Rīgas ielās:

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Satiksmes ierobežojumi svētkos

, 15.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Satiksmes ierobežojumi sakarā ar svinīgiem pasākumiem 17. un 18. novembrī, atbilstoši Rīgas domes sniegtajai informācijai.

Sakarā ar Saeimas un valsts prezidenta drošības dienesta iesniegumu, Rīgas domes Kultūras departamenta iesniegumu un Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas Valsts protokola iesniegumu ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā ņemts vērā, ka Rīgā notiks:

• 17. novembrī no plkst. 10.40 līdz plkst. 12.30 Ārlietu ministra, Ekonomikas ministra un Ministru prezidenta svētku uzrunas Rīgas Latviešu biedrības namā, Merķeļa ielā 13;

• 17. novembrī no plkst.12.45 līdz plkst. 14.15 Ministru prezidenta pieņemšana Rīgas Latviešu biedrības namā;

• 17. novembrī no plkst. 18.00 līdz plkst. 19.40 Ārlietu ministra pieņemšana Latvijas Nacionālajā Mākslas muzejā, Krišjāņa Valdemāra ielā 10a;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar Lāčplēša dienas pasākumu norisi vairākās Rīgas ielās tiks ierobežota satiksme, tostarp, tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme 11.novembra krastmalā, posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai, informēja Rīgas domē.

Krastmala šodien būs slēgta līdz pusnaktij, kā arī līdz plkst.11 būs aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana ielās starp Herdera laukumu un Doma laukumu abās pusēs, kā arī Herdera laukumā un Doma laukumā.

Līdz šodienas pusnaktij tiks arī aizliegts apstāties un stāvēt 11.novembra krastmalas abās pusēs, posmā no Akmens tilta līdz Vanšu tiltam un 11.novembra krastmalai paralēlajā ielā, kā arī būs liegts apstāties un stāvēt arī Aspazijas bulvāra labajā pusē, posmā no Teātra ielas līdz Kaļķu ielai (parka pusē), un Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra labajā pusē, posmā no Kaļķu ielas līdz Smilšu ielai (parka pusē).

Tāpat apstāties un stāvēt šodien no plkst.6 līdz 13.30 būs liegts Aizsaules ielas abās pusēs, Varoņu ielas abās pusēs, posmā no Aizsaules ielas līdz ēkai Varoņu ielā 3A (pie Rīgas Brāļu kapiem) un autostāvvietā pie I Meža kapiem Aizsaules ielā. Bet no plkst.8 līdz 24 šis ierobežojums būs spēkā Valguma ielas posmā no Uzvaras bulvāra līdz Akmeņu ielai un Bāriņu ielas labajā pusē, posmā un virzienā no Uzvaras bulvāra līdz Hermaņa ielai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Automašīnas, kas traucēs tīrīt sniegu, evakuēs

, 01.02.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar nepieciešamību nodrošināt ziemas dienestu darbu, tai skaitā sniega tīrīšanu Rīgas pilsētā, kā arī nepieciešamību palielināt ielu caurlaides spējas un satiksmes drošību, ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā noteikts, ka no 1. februāra līdz 1. aprīlim tiek noteikti transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi, Db.lv informēja Rīgas dome.

Ceļa zīmes Nr. 326 Apstāties aizliegts tiks izvietotas:

- Matīsa ielas posmā no Krišjāņa Barona ielas līdz Brīvības ielai abās ielas pusēs;

- Miera ielas posmā no Brīvības ielas līdz Tallinas ielai abās ielas pusēs;

- Krišjāņa Barona ielas posmā no Artilērijas ielas līdz Tallinas ielai abās ielas pusēs.

Ceļa zīmes Nr. 522 Stāvēšanas aizlieguma zona ar papildzīmi Nr. 822 Darbības laiks no plkst. 20.00 līdz plkst. 8.00 un Nr. 523 Stāvēšanas aizlieguma zonas beigas tiks ievietotas Vecrīgas teritorijā.

Ceļa zīmes Nr. 326 Apstāties aizliegts un papildus zīmes Nr. 822 Darbības laiks no plkst. 20.00 - 08.00 tiks izvietotas:

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Nedēļas nogalē Rīgā gaidāmi ievērojami satiksmes ierobežojumi

Lelde Petrāne, 11.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šīs nedēļas nogalē Rīgas svētku laikā pilsētā gaidāmi ievērojami satiksmes ierobežojumi, tostarp tiks slēgta transportlīdzekļu kustība 11. novembra krastmalā, informē Rīgas dome.

Tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme (izņemot transportlīdzekļus ar speciālām caurlaidēm):

- no 11. augusta plkst. 22.00 līdz 15. augustam plkst. 7.00 11.novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai (arī velorikšu, elektromobiļu un zirgu pajūgu satiksme);

- no 11. augusta plkst. 22.00 līdz 15. augustam plkst. 7.00 11.novembra krastmalai paralēlajā ielā, posmā no Jaunielas līdz Poļu gātei un Bīskapa gātē (arī velorikšas, elektromobiļi un zirgu pajūgi);

- 13. augustā no plkst.8.00 līdz 20.00 Eksporta ielas posmā no Elizabetes ielas līdz Muitas ielai (izņemot transportlīdzekļus ar caurlaidēm un transportlīdzekļus, kuriem nepieciešams iekļūt un izkļūt no Rīgas pasažieru ostas);

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Neregulārajiem pārvadātājiem tiks liegta pasažieru uzņemšana un izlaišana Rīgas centra ielās

Dienas Bizness, 13.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai netraucētu regulāro pasažieru pārvadājumu veikšanu Rīgas administratīvajā teritorijā, tostarp pilsētas sabiedriskā transporta maršrutos, Rīgas dome (RD) plāno aizliegt neregulāro pārvadājumu pasažieru uzņemšanu un izlaišanu daudzās galvaspilsētas centra ielās. To paredz Rīgas domes saistošie noteikumi, kuru projektu šodien akceptēja Satiksmes un transporta lietu komiteja, informē pašvaldībā.

Rīgas domes Satiksmes departaments ir apzinājis ielas autoostas un Centrālās stacijas tuvumā, kas visvairāk pakļautas riskam tikt izmantotām kā iekšzemes neregulāro pārvadājumu pasažieru uzņemšanas un izlaišanas vietām.

Plānots, ka neregulāro pārvadājumu pasažierus uzņemt un izlaist būs aizliegts šādās ielās (ielu posmos):

- Alfrēda Kalniņa ielā;

- Aspazijas bulvāra posmā no Krišjāņa Barona ielas līdz 13.janvāra ielai un posmā no Audēju ielas līdz 13.janvāra ielai;

- Centrāltirgus ielā;

- Dzirnavu ielas posmā no Ernesta Birznieka-Upīša ielas līdz Jēzusbaznīcas ielai;

- Elijas ielas posmā no Turgeņeva ielas līdz Jēzusbaznīcas ielai;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai sagatavotos valsts svētku pasākumiem, Rīgā šodien noteikti satiksmes ierobežojumi, informēja pašvaldībā.

Šovakar slēgs satiksmi 11.novembra krastmalas un Eksporta ielas posmā.

No plkst.16 līdz sestdienas, 18.novembra, plkst.18 transportlīdzekļu satiksmi slēgs 11.novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai, kā arī Eksporta ielas posmā no Elizabetes ielas līdz 11.novembra krastmalai.

Savukārt no plkst.21 līdz NBS vienību militārās parādes ģenerālmēģinājuma beigām nepieciešamības gadījumā transportlīdzekļu satiksmi slēgs Ģenerāla Radziņa krastmalā un Krasta ielas posmā no Jēzusbaznīcas ielas līdz apgriešanās vietai pie tirdzniecības centra "Mols".

Šodien no plkst.8 līdz 16 transportlīdzekļu satiksmi ierobežos un nepieciešamības gadījumā slēgs 11.novembra krastmalā, labajā malējā braukšanas joslā, 150 metru garā posmā no Miesnieku ielas virzienā uz Poļu gāti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Sakarā ar Japānas imperatora vizīti ierobežos satiksmi

, 22.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Viņa Majestātes Japānas imperatora un imperatores oficiālo vizīti Latvijas Republikā 25. un 26.maijā, kā arī ievērojot Latvijas Republikas Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta iesniegumu un Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku Rīgas Garnizona komandantūras iesniegumu ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā noteikts, ka transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt (izņemot operatīvo transportu, diplomātiskā korpusa transportlīdzekļus, Latvijas Republikas Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta transportlīdzekļus):

25.maijā no plkst. 7.00 līdz plkst. 12.30 Kalnciema ielas abās pusēs, posmā no Dreiliņu ielas līdz Slokas ielai.

25.maijā no plkst. 7.00 līdz plkst. 13.00:

- Citadeles ielas abās pusēs, posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Muitas ielai;

- 11.Novembra krastmalas abās pusēs, posmā no Muitas ielas līdz Poļu gātei;

- Poļu gātes abās pusēs;

- Pils laukumā;

- Basteja bulvāra abās pusēs.

25.maijā no plkst. 7.00 līdz plkst. 13.20:

- Aspazijas bulvāra abās pusēs, posmā no Kaļķu ielas līdz Krišjāņa Barona ielai.

25.maijā no plkst. 7.00 līdz plkst. 19.00:

- Krišjāņa Barona ielas abās pusēs, posmā no Aspazijas bulvāra līdz Raiņa bulvārim;

- Audēju ielas abās pusēs;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar pozitīvu lēmumu Latvijai noslēgusies lieta, kurā kāds mazpazīstams somu uzņēmums vērsās pret iespēju Krišjāņa Barona ielas iedzīvotājiem un uzņēmējiem izmantot Barona ielas nosaukumu. Šī prasība atzīta par nepamatotu un Barona vārds esot nosargāts. Diemžēl jau ir par vēlu īstenot visas tās ieceres, kas saistījās ar Krišjāņa Barona ielu, iekļaujoties šāgada pasākumos Rīgā kā Eiropas kultūras galvaspilsētā, informēja Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA).

Lai veicinātu atpazīstamību, popularizētu tūristu un iedzīvotāju vidū Barona ielu, vēl 2011.gadā LTA nāca klajā ar jaunu projektu - izveidot Krišjāņa Barona ielu Rīgā par tirdzniecības un izklaides ielu gan tūristiem, gan arī visiem Latvijas iedzīvotājiem. Tā būtu garākā iepirkšanās iela Baltijā. Projekta izpildīšanai tika nodibināta Barona biedrība. Tika izdota Rīgas karte, kurā atsevišķi tika izcelta Krišjāņa Barona iela, un izveidota preču zīme BARONA STREET RIGA. Projektu bija paredzēts attīstīt līdz 2014.gadam, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta.

Pavisam negaidīt pret Barona ielas nosaukuma izmantošanu sāka protestēt mazpazīstams Somijas uzņēmums - darbā iekārtošanas birojs. Barona Group Oy apstrīdēja Krišjāņa Barona uzvārda izmantošanu, pamatojot nosaukuma līdzību ar savu preču zīmi. Barona Group Oy 2012.gada decembrī iesniedza Latvijas Republikas Patentu valdē savus iebildumus, mēģinot aizliegt latviešiem izmantot Krišjāņa Barona uzvārdu. Pēc gandrīz divu gadu tiesāšanās, prasību atzina par nepamatotu, bet ieceres īstenošana pagaidām atlikta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Valsts svētku laikā noteikti satiksmes ierobežojumi

, 31.10.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku (turpmāk tekstā NBS) iesniegumiem ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā ņemts vērā, ka Rīgā notiks:

10. novembrī plkst. 14.30 vainagu nolikšanas ceremonijas ģenerālmēģinājums Rīgas Brāļu kapos;

11. novembrī plkst. 9.00 ekumēniskais dievkalpojums Svētā Pētera luterāņu baznīcā; plkst. 11.00 vainagu nolikšanas ceremonija Rīgas Brāļu kapos; plkst. 13.00 Rīgas Garnizona vienību militārā parāde Brīvības pieminekļa laukumā; plkst. 14.00 Goda sardzes svinīgā maiņas ceremonija Rīgā, pie Valsts prezidentes pils; plkst. 15.00 atceres pasākums Rīgas atbrīvotājiem Sudrabkalniņā;

17. novembrī plkst. 20.00 NBS vienību militārās parādes ģenerālmēģinājums 11. Novembra krastmalā;

18. novembrī plkst. 10.00 ziedu nolikšanas ceremonija pie pieminekļa O.Kalpakam; plkst. 11.00 ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa; plkst. 14.00 NBS vienību militārā parāde 11. Novembra krastmalā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Atceļ apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumus

, 14.02.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tā kā meteoroloģiskās laika prognozes liecina, ka tuvāko dienu laikā nav paredzami nokrišņi, Rīgā uz laiku tiks atcelti transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi ielu malās, kas tika noteikti ielu ziemas uzturēšanas darbu nodrošināšanai, Db.lv informēja Rīgas domes Satiksmes departaments.

Sākot no šīs nakts, ceļa zīmes, kas aizliedz transportlīdzekļu apstāšanos, tiks pakāpeniski aizklātas.

Līdz ar laika apstākļu maiņām, kad būs nepieciešams pastiprināti veikt ielu ziemas uzturēšanas darbus apledojuma mazināšanai vai sniega tīrīšanai, ceļa zīmes atkal tiks atklātas un to darbība atjaunota.

Iedzīvotājus aicina sekot līdz informācijai par transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumiem medijos un Rīgas domes mājas lapā.

Lai ziemas periodā ielu uzturēšanas uzņēmumi varētu veikt ielu tīrīšanu nepieciešamā apjomā, daudzviet pilsētā ielu malās esošajās stāvvietās tika noteikti pagaidu transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izmaiņas satiksmes organizācijā sakarā ar Dziesmu un deju svētkiem piektdien, 11. jūlijā

, 09.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

11. jūlijā no plkst. 15.00 līdz plkst. 24.00 policija slēgs transportlīdzekļu satiksmi (izņemot transportlīdzekļus ar organizatoru izsniegtajām speciālām caurlaidēm):

– Ezermalas ielā, posmā no Meža prospekta līdz Stokholmas ielai (izņemot sabiedrisko transportu un vietējo iedzīvotāju transportlīdzekļiem);

– Meža prospektā, posmā no Ezermalas ielas līdz Siguldas prospektam (izņemot sabiedrisko transportu);

– Janševska prospektā;

– Kokneses prospektā, posmā no Siguldas prospekta līdz Meža prospektam (izņemot sabiedrisko transportu).

11. jūlijā no plkst. 15.00 līdz plkst. 24.00 policija nepieciešamības gadījumā ierobežos vai slēgs transportlīdzekļu satiksmi (izņemot transportlīdzekļus ar organizatoru izsniegtajām speciālām caurlaidēm un sabiedriskā transporta satiksmi un vietējo iedzīvotāju transportlīdzekļus):

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vairākām ielām Rīgā piešķirs, mainīs vai likvidēs nosaukumus

Dienas Bizness, 07.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot adresācijas sakārtošanu galvaspilsētā, šodien, 7.jūlijā Rīgas domes deputāti sēdē nolēma piešķirt, mainīt vai likvidēt vairāku ielu nosaukumus.

Par Nordeķu ielu pārdēvēs Lielezeres ielas posmu no Dzirciema ielas ziemeļu virzienā līdz Slokas ielai. Dārza ielas posmu no Jūrmalas gatves līdz adresei Dzirciema iela 23 pārdēvēs par Usmas ielu.

Savukārt Sēlpils ielas atzaru līdz Purva ielai pārsauks par Veco Sēlpils ielu.

Ielas posmam no Mārupes ielas līdz zemes vienībai, kas pašreiz atrodas Mārupes ielā 19, piešķirs Gardenes ielas nosaukumu.

Fridriha Candera ielas nosaukums piešķirts ielai bez nosaukuma no Kalnciema ielas līdz Lielirbes ielai, nosakot Fridriha Candera ielas novietni no Smārdes ielas līdz Lielirbes ielai. Ielu bez nosaukuma no Mežmalas ielas līdz Rikšotāju ielai sauks Platones iela, nosakot šīs ielas novietni no Nīkrāces ielas līdz Rikšotāju ielai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Sakarā ar futbola spēli ierobežos satiksmi

, 06.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Latvijas Futbola federācijas iesniegumu ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā ņemts vērā, ka 8. septembrī Skonto stadionā notiks EURO 2008 kvalifikācijas spēle futbolā, Db.lv informēja Rīgas dome.

Policija 8. septembrī no plkst. 7.30 līdz plkst. 24.00 transportlīdzekļiem aizliegs apstāties un stāvēt:

- Emiļa Melngaiļa ielas abās pusēs;

- Strēlnieku ielas abās pusēs posmā no Dzirnavu ielas līdz Hanzas ielai;

- Hanzas ielas abās pusēs posmā no Pulkveža Brieža ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai;

- Vesetas ielas abās pusēs posmā no Hanzas ielas līdz Sporta ielai (izņemot pasākuma dalībnieku transportlīdzekļus);

- Sporta ielas abās pusēs posmā no Skanstes ielas līdz Vesetas ielai;

- Skanstes ielas abās pusēs posmā no Hanzas ielas līdz Sporta ielai;

- Antonijas ielas abās pusēs posmā no Emīla Melngaiļa ielas līdz Dzirnavu ielai;

- Zaļās ielas abās pusēs posmā no Dzirnavu ielas līdz Emiļa Melngaiļa ielai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sakarā ar futbola spēli ierobežos satiksmi

, 06.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Latvijas Futbola federācijas iesniegumu ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā ņemts vērā, ka 8. septembrī "Skonto" stadionā notiks EURO 2008 kvalifikācijas spēle futbolā.

Policija 8. septembrī no plkst. 7.30 līdz plkst. 24.00 transportlīdzekļiem aizliegs apstāties un stāvēt:

" Emiļa Melngaiļa ielas abās pusēs;

" Strēlnieku ielas abās pusēs posmā no Dzirnavu ielas līdz Hanzas ielai;

" Hanzas ielas abās pusēs posmā no Pulkveža Brieža ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai;

" Vesetas ielas abās pusēs posmā no Hanzas ielas līdz Sporta ielai (izņemot pasākuma dalībnieku transportlīdzekļus);

" Sporta ielas abās pusēs posmā no Skanstes ielas līdz Vesetas ielai;

" Skanstes ielas abās pusēs posmā no Hanzas ielas līdz Sporta ielai;

" Antonijas ielas abās pusēs posmā no Emīla Melngaiļa ielas līdz Dzirnavu ielai;

" Zaļās ielas abās pusēs posmā no Dzirnavu ielas līdz Emiļa Melngaiļa ielai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta pasūtījuma ir apzinātas ielas, kur iespējams ierīkot sabiedriskā transporta joslas tā kustības uzlabošanai. Raksta pielikumā - shēmas!

Sabiedriskā transporta joslas ir būtiskas, lai sabiedriskajam transportam sniegtu iespēju apbraukt sastrēgumus un uzlabotos tā kustības ātrums, akcentē Satiksmes departaments.

Izvērtējot Rīgas centra ielu tīklu, satiksmes organizāciju un sabiedriskā transporta maršrutu izvietojumu, ir izstrādāti priekšlikumi izveidot sabiedriskā transporta joslas sekojošās ielās vai to posmos:

- Raiņa bulvārī;

- pār Zemitānu tiltu un Aleksandra Čaka ielas posmā līdz Ērgļu ielai;

- Brīvības gatves posmā no Mazās Biķernieku ielas līdz esošajai sabiedriskā transporta joslai;

- Brīvības gatves posmā no Cēsu ielas līdz Pērnavas ielai;

- Brīvības ielas posmā no Elizabetes ielas līdz Raiņa bulvārim;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Satiksmes ierobežojumi Pilsētas svētku laikā

Dace Preisa, 18.08.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 17. līdz 20. augustam notiks Rīgas pilsētas 805. gadadienas pasākumi. Atbilstoši Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojumam transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt (izņemot transportlīdzekļus ar speciālām caurlaidēm): 18. augustā no plkst. 8.00 līdz plkst. 15.00: – Kungu ielā, posmā no Kaļķu ielas līdz Peldu ielai; – Rātslaukumā; No 18. augusta plkst. 15.00 līdz 20. augusta plkst. 12.00: – Doma laukumā; – Jēkaba ielā, posmā no Doma laukuma līdz Smilšu ielai; – Zirgu ielā, posmā no Doma laukuma līdz Meistaru ielai; – Šķūņu ielā, posmā no Doma laukuma līdz Amatu ielai; – Jaunielā, posmā no Doma laukuma līdz Krāmu ielai; – Herdera laukumā; – Pils ielā, posmā no Doma laukuma līdz Miesnieku ielai; No 18. augusta plkst. 20.00 līdz 20. augusta plkst. 10.00: – autostāvvietā pie Latvijas Nacionālās operas; 19. augustā no plkst. 7.00 līdz plkst. 18.30: – Kalpaka bulvārī, posmā no Elizabetes ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai. Policija nepieciešamības gadījumā pārvietos atstātos transportlīdzekļus uz tuvāko atļauto vietu. Nepieciešamības gadījumā policija regulēs, ierobežos vai slēgs transportlīdzekļu satiksmi (izņemot pasākuma dalībnieku transportlīdzekļus): 17. augustā no plkst. 21.00 līdz plkst. 21.30: – Doma laukumā; 18. augustā no plkst. 12.00 līdz plkst. 16.00 un 19. augustā no plkst. 14.00 līdz plkst. 20.00: – Kungu ielā, posmā no Kaļķu ielas līdz Grēcinieku ielai; 19. augustā no plkst. 15.50 līdz plkst. 16.50: – Smilšu ielā, posmā no Jēkaba ielas līdz Mazajai Smilšu ielai; – Mazajā Smilšu ielā, posmā no Smilšu ielas līdz Meistaru ielai; – Basteja bulvāra un Kaļķu ielas krustojumā; 19. augustā no plkst. 22.30 līdz plkst. 23.30: – 11.Novembra krastmalā; – uz Akmens tilta; – Mūkusalas ielas posmā no Akmeņu ielas līdz Akmens tiltam. No 18. augusta plkst. 15.00 līdz 20. augusta plkst. 12.00 policija slēgs transportlīdzekļu satiksmi (izņemot pasākuma dalībnieku un operatīvos transportlīdzekļus): – Doma laukumā; – Jēkaba ielā, posmā no Doma laukuma līdz Smilšu ielai; – Zirgu ielā, posmā no Doma laukuma līdz Meistaru ielai; – Šķūņu ielā, posmā no Doma laukuma līdz Amatu ielai; – Jaunielā, posmā no Doma laukuma līdz Krāmu ielai; – Herdera laukumā; – Pils ielā, posmā no Doma laukuma līdz Miesnieku ielai; 19. augustā no plkst. 16.00 līdz plkst. 19.00 policija slēgs visu veidu transportlīdzekļu satiksmi (izņemot pasākuma dalībnieku transportlīdzekļus): – Kalpaka bulvārī, posmā no Elizabetes ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai; – Antonijas ielā, posmā no Nikolaja Rēriha ielas līdz Kalpaka bulvārim (izņemot vietējiem iedzīvotājiem un diplomātiskajiem transportlīdzekļiem); – Jura Alunāna ielā, posmā no Kalpaka bulvāra līdz Andreja Pumpura ielai. Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” uzdots: – no 17. līdz 20.augustam nodrošināt autoevakuatorus pēc Rīgas pašvaldības policijas pieprasījuma; – 19. augustā no plkst. 16.30 līdz plkst. 19.00 veikt šādas izmaiņas sabiedriskā transporta maršrutos: -slēgt 1. trolejbusu maršrutu; - nodrošināt 19. un 20. maršruta trolejbusu satiksmi no Pārdaugavas līdz Inženieru ielai un atpakaļ pa maršrutu; - nodrošināt 2., 24. un 24.a maršruta autobusu satiksmi uz pilsētas centru pa maršrutu līdz Elizabetes ielai, tālāk pa Elizabetes ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu un tālāk pa maršrutu. No pilsētas centra pa maršrutu līdz Krišjāņa Valdemāra ielai, tālāk pa Krišjāņa Valdemāra ielu, Duntes ielu, Tilta ielu un tālāk pa maršrutu; - nodrošināt 20. maršruta autobusu satiksmi no Pļavniekiem pa maršrutu līdz Krišjāņa Valdemāra ielai, tālāk pa Krišjāņa Valdemāra ielu, Hanzas ielu, Pulkveža Brieža ielu un tālāk pa maršrutu; – izvietot slēgtajās pieturvietās informāciju par izmaiņām maršrutos.

Komentāri

Pievienot komentāru