Citas ziņas

SCP neesot saņēmis uzaicinājumu strādāt valdībā

, 16.03.2009

Jaunākais izdevums

Opozīcijā esošā partija Sabiedrība citai politikai (SCP), kuru Saeimā pārstāv divi deputāti, nav saņēmusi aicinājumu deleģēt kādu ministru darbam Valda Dombrovska (Jaunais laiks) valdībā.

«Daži valdošās koalīcijas politiķi izplata nepatiesu informāciju, ka SCP būtu piedāvāta līdzdalība Valda Dombrovska vadītajā valdībā. Tā nav taisnība. Tāpat nav taisnība, ka man būtu piedāvāts labklājības ministra amats. Ne „Jaunais laiks”, ne Valdis Dombrovskis, ne arī kāda cita no koalīcijas partijām valdības veidošanas laikā SCP neaicināja līdzdarboties un nekādus amatus nepiedāvāja,» apgalvo SCP priekšsēdētājs Aigars Štokenbergs.

SCP nesaprašanās ar V. Dombrovska valdību veidojošajām partijām sākās pagājušajā nedēļā, kad SCP pauda gatavību vērsties Satversmes tiesā, lai apstrīdētu jaunās valdības iniciētos Pensiju likuma grozījumus, kas paredz atcelt šogad plānoto pensiju indeksāciju.

Pensiju likuma grozījumi tika pieņemti pagājušajā ceturtdienā, tas ir, tajā pašā dienā, kad Saeima apstiprināja V. Dombrovska valdību, kuru veido Jaunais laiks, Tautas partija, Zaļo un zemnieku savienība, Tēvzemei un Brīvībai/LNNK un Pilsoniskā savienība.

Valdības veidošanas procesā SCP deputāti pauda gatavību atbalstīt V. Dombrovska valdību, kā arī izvirzīja finanšu ministra amatam SCP politiķi Egonu Liepiņu, kurš ir bijušais auditorkompānijas Ernst&Young partneris

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labējās opozīcijas partija Sabiedrība citai politikai (SCP) finanšu ministra amatam izvirzījusi SCP Ekonomikas un finanšu darba grupas vadītāju, bijušo Ernst&Young partneri Egonu Liepiņu, liecina SCP izplatītais paziņojums presei.

«SCP ir pārliecināts, ka iespējams grozīt budžetu, nesamazinot ne pensijas, ne citus sociālos pabalstus. SCP Ekonomikas un finanšu darba grupai jau no Valsts kontroles revīzijas datiem un citas publiskās informācijas ir redzami būtiski samazinājumi ministrijās un valsts aģentūrās, nemazinot mazās algas valsts pārvaldē. Mēs redzam būtiskus līdzekļus, kuri šobrīd tiek neefektīvi izmantoti valsts akciju sabiedrībās vai ir iesaldēti dažādos kontos. Tam visam ir jāparādās budžeta grozījumos,» pauž SCP izvirzītais finanšu ministra amata kandidāts.

V. Dombrovska pārstāvētais Jaunais laiks par vienu no reālākajiem kandidātiem uz finanšu ministra amatu uzskata partijas dibinātāju, bijušo premjeru Einaru Repši.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas domes deputāts Stēns Lorenss apsūdz partiju SCP reketā

, 12.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas domes deputāts Stēns Lorenss (Steen Lorenz), pazīstams arī kā mūziķis un uzņēmējs Fonteins, publicējis atklātu vēstuli, kuru nosaucis «Par partijas Sabiedrība citai politikai reketu un Latvijas politiķiem».

Pēc tam, kad 2009. gada jūlijā S. Lorenss ievēlēts par Liepājas pilsētas domes deputātu no Sabiedrība citai politikai (SCP) saraksta, pie viņa ieradies vietējais SCP līderis Edgars Krūmiņš ar vairākiem citiem SCP Liepājas domē neievēlētiem deputātu kandidātiem un pieprasījis segt partijas reklāmas kampaņas izdevumus. «Visu manis kandidēšanas laiku viņi zināja, ka nevēlos būt un palikt par SCP biedru, un mans mērķis ir saglabāt deputāta vietu sev, ja es to iegūtu,» norāda deputāts.

S. Lorenss arī apgalvo, ka SCP līderis Aigars Štokenbergs pēkšņi liedzis viņam iespēju ieņemt Liepājas domes deputāta vietu, neesot partijas biedram, lai gan jau iepriekš zinājis S. Lorensa nostāju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks Aleksejs Loskutovs iestājies partijā Sabiedrība Citai politikai (SCP).

Pēc iestāšanās Aleksejs Loskutovs ar SCP valdes lēmumu ir iecelts SCP Valsts pārvaldes darba grupas vadītāja amatā. Saskaņā ar SCP statūtiem Aleksejs Loskutovs tāpat kā citi SCP nozaru darba grupu un reģionālo nodaļu vadītāji ir SCP domes loceklis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Dzintars: Neņemot valdībā VL!-TB/LNNK, Vienotība pieļāvusi valstisku kļūdu

Guna Gleizde, 25.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nolemjot neiesaistīt jaunajā valdībā Nacionālo apvienību Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK, premjera pārstāvētā apvienība Vienotība ir pieļāvusi valstisku kļūdu.Tā, komentējot apvienības Vienotību veidojošās partijas Sabiedrība citai politikai (SCP) izmantotās veto tiesības, noraidot VL-TB/LNNK iekļaušanu koalīcijā, sacījis Visu Latvijai! priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

«No valstiskā viedokļa Vienotība ir pieļāvusi kļūdu,» aģentūrai BNS sacīja R.Dzintars, vērtējot vēlēšanās uzvarējušā politiskā spēka lēmumu valdību veidot tikai ar Zaļo un zemnieku savienību.

Db.lv jau ziņoja, ka nākamo valdību tomēr veidos tikai Vienotība un Zaļo un zemnieku savienība, jo koalīcijā aicinātā nacionālā apvienība Visu Latvijai!Tēvzemei un brīvībai/LNNK varētu apgrūtināt valdības darbu un apdraudēt Latvijas starptautisko reputāciju.

R.Dzintars domā, ka tādējādi Vienotība mēģina saglabāt sev atpakaļceļu nākotnē koalīcijā iesaistīt Saskaņas centru. Tagadējie argumenti ir tikai iegansta meklēšana, un tiem nav pamata, norādīja VL! līderis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SCP Liepājas līdera un Fonteina tiesāšanās ieilgst

Vēsma Lēvalde, 25.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas tiesa izsludinājusi pārtraukumu lietā, kur partijas Sabiedrība citai politikai (SCP) Liepājas nodaļas vadītājs Edgars Krūmiņš apsūdz Liepājs domes deputātu Stīnu Lorensu jeb Fonteinu goda un cieņas aizskaršanā, pieprasot 10 tūkstošus latu lielu materiālo kompensāciju.

Tiesa atlikta līdz 2. septembrim, lai uz tiesas sēdi kā liecinieci izsauktu Stīna Lorensa dzīvesbiedri Ivonnu Kalitu, kura piedalījusies kā tulks Edgara Krūmiņa un Stīna Lorensa tikšanās laikā, kad, saskaņā ar S. Lorensa iepriekš pausto informāciju, Edgars Krūmiņš pieprasījis aptuveni 13,5 tūkstošus latu priekšvēlēšanu izdevumu segšanai. Tiesā E. Krūmiņš savus nolūkus, 2009. gada septembrī aicinot uz tikšanos S. Lorensu, skaidroja ar to, ka tikšanos rīkot rosinājusi Stīna Lorensa negatīvā darbība Liepājas domē un vēlēšanās panākt Stīna Lorensa darbošanos vēlētāju interesēs. Viņš arī atgādinājis Lorensam, ka viņš nav nekāds neatkarīgs deputāts, jo vēlēšanu sistēmā tādi neesot paredzēti, un domē viņš iekļuvis no SCP saraksta jeb, runājot E. Krūmiņa vārdiem, ar «citām ragavām».

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atliek krimināllietu pret Fonteinu

Vēsma Lēvalde, 07.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas tiesa nolēmusi atlikt krimināllietas izskatīšanu pret Liepājas domes deputātu, uzņēmēju un mūziķi Luiju Fonteinu jeb īstajā vārdā Stīnu Lorensu par neslavas celšanu.

Tiesas sēde pārcelta uz 14. aprīli pēc prasības iesniedzēja lūguma. Db jau rakstīja, ka kriminālprocess par neslavas celšanu masu saziņas līdzekļos pret Fonteinu sākts pēc partijas Sabiedrība citai politikai (SCP) Liepājas nodaļas vadītāja Edgara Krūmiņa sūdzības. Pagājušā gada oktobrī masu saziņas līdzekļos Fonteins izplatīja atklātu vēstuli, apsūdzot SCP naudas izspiešanā jeb reketā. Fonteins apgalvoja, ka Krūmiņš un vairāki citi SCP pārstāvji pieprasījuši, lai deputāts samaksā partijas kampaņas izdevumus 13,5 tūkstošu latu apmērā. Savukārt E. Krūmiņš iepriekš pavēstīja, ka ar Fonteinu SCP nav nekā kopīga kopš tā laika, kad viņš pēc vēlēšanām atteicies iestāties partijā. Viņš arī uzsvēra, ka nekādu naudu par partijas kampaņas izdevumiem no Fonteina neesot prasījis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Luī Fonteins jeb Stīns Lorencs Liepājas domē nepārstāvēs Sabiedrība citai politikai

Vēsma Lēvalde, Db, 17.06.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Sakarā ar to, ka ieņemu jaunu amatu kā Liepājas domes deputāts, vēlos paziņot, ka es nepārstāvēšu partiju Sabiedrība citai politikai (SCP),» teikts jaunievēlētā Liepājas domes deputāta, mūziķa un uzņēmēja Stīna Lorenca jeb Luī Fonteina paziņojumā presei.

Viņš jau pirms balotēšanās informējis SCP, ka nevēlas būt nevienas partijas biedrs. Tomēr partija neļāva pārstāvēt viņus Liepājas domē, ja vien mūziķis nepievienosies partijai kā pilntiesīgs tās biedrs. To regulējot SCP noteikumi.

«Es nenoliedzu SCP lēmumus un joprojām domāju, ka šī partija ir pozitīva un jauna vēsma Latvijas korumpētajā politikas sistēmā, kurā viss balstās kāda pašlabuma gūšanā. Es grasos ieņemt savu posteni kā neatkarīgs deputāts, nesaistot sevi ar kādu partiju, bet gan pildot savus pienākumus kā ievēlēts deputāts. Es novērošu politisko dzīvi un piedāvāšu savus ieteikumus, lai uzlabotu kritisko situāciju Liepājā. Es ceru uz valdošo partiju sapratni un centīšos strādāt ar viņiem kopā savas kompetences robežās, tādās jomās kā tūrisms, kultūras programmas, pilsētas virzīšana un ekonomiski uzlabojumi. Es darīšu visu, kas ir manos spēkos, lai novērstu politisko korupciju un Liepājas resursu nelietderīgu izlietošanu. Es spēšu sastrādāties ar visiem domes locekļiem, lai to īstenotu,» apgalvo S. Lorencs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Prasa atstādināt VNĪ valdes priekšsēdētāju

, 02.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Opozīcijā esošā Sabiedrība citai politikai (SCP) pieprasa Finanšu ministrijai nodrošināt revīziju valsts a/s Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) un uz revīzijas laiku no amata atstādināt VNĪ valdes priekšsēdētāju Māri Kaijaku.

«Bažas par VNĪ darbībām valsts nekustamo īpašumu apsaimniekošanā, valsts līdzekļu izlietojumā un tās valdes priekšsēdētāja Māra Kaijaka kompetenci un darbības likumību rada fakts, ka VNĪ ekonomiskās krīzes laikā plāno pārcelties uz jaunu biroja ēku, kas izmaksās 6 miljonus latu, tajā pašā laikā VNĪ nav pildījis savas saistības pret valsti un valsts budžetā nav iemaksājusi 7 miljonus latu,» norāda SCP Ekonomikas un finanšu darba grupas vadītājs, SCP finanšu ministra amata kandidāts Egons Liepiņš.

Savukārt SCP līdzpriekšsēdētājs, Saeimas deputāts Aigars Štokenbergs atgādina, ka šī nav pirmā reize, kad izskanējusi informācija par VNĪ vadītāja Māra Kaijaka nekompetenci – VNĪ realizētajā Iekšlietu ministrijas kompleksa Gaujas ielā celtniecības laikā Valsts kontrole konstatēja virkni būtisku pārkāpumu VNĪ darbībās, pārkāpjot Publisko iepirkumu likumu un neievērojot brīvas konkurences un valsts līdzekļu efektīvas izmantošanas pamatprincipus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sabiedrība citai politikai ievēl jaunu valdi

, 16.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Politiskā partija Sabiedrība citai politikai (SCP), kuru Saeimā pārstāv no Tautas partijas aizgājušie deputāti Aigars Štokenbergs un Artis Pabriks, sestdien notikušajā SCP biedru kopsapulcē ievēlējusi jaunu valdi.

Par SCP priekšsēdētāju ievēlēts Saeimas deputāts A. Štokenbergs, bet partijas valdē darbosies arī bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks Aleksejs Loskotovs, Saeimas deputāts A. Pabriks, bijušais Ernst&Young partneris Egons Liepiņš, uzņēmējs Edgars Štelmahers.

SCP valdē ievēlēta arī Karina Korna, Gundega Rancāne un Inese Vasiļjeva, kā arī Edvards Smiltēns, Gints Knoks un Kaspars Funts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apvienība Vienotība šodien sola paziņot savus ministru amatu kandidātus topošajā premjera Valda Dombrovska (JL) valdībā.

Kā vakar žurnālistus informēja Dombrovskis, Vienotības izvirzīto ministru amata kandidātus plānots apstiprināt šodien paredzētajā apvienības valdes sēdē un tad arī tas tikšot publiskots. Premjers atzina, ka lielā mērā iespējamie kandidāti esot skaidri, bet pagaidām visus neminēs.

Jaunās koalīcijas topošajā valdībā, ko veidos Vienotība un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), ZZS tiks atvēlētas sešas, bet Vienotības pārziņā būs septiņas ministrijas, - to vakar pēc abu partiju pārstāvju tikšanās sacīja topošās valdības iespējamais vadītājs Dombrovskis.

Ja Valsts prezidents Valdis Zatlers kā premjera amata kandidātu nominēs Dombrovski, ZZS jaunajā valdībā iegūs zemkopības, apvienotās vides un reģionālās attīstības, izglītības un zinātnes, labklājības, satiksmes un veselības ministra amatus. Savukārt Vienotībai būs finanšu, ārlietu, ekonomikas, aizsardzības, kultūras, iekšlietu un tieslietu ministra amati.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

Db viedoklis: Nav izslēgts, ka Latvijā šobrīd tiek veidota īstermiņa valdība

Dienas Bizness, 26.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc ilgām un smagām pārdomām, Vienotības pārstāvji tomēr izdomāja, kā labāk pateikt sabiedrībai, ka VL-TB/LNNK jaunajā koalīcijā un tātad arī valdībā nebūs - tās uzskati esot homofobiski un pat antisemītiski. Pēc tādiem paziņojumiem, šķiet, pilnīgi jebkuru varētu izmest no jebkuras vietas. Tomēr nevajadzētu sev aizmālēt acis ar tādu naivuma pakāpi, lai domātu, ka vienam no Vienotības veidotājiem - Sabiedrībai citai politikai (SCP) - nedēļas nogalē pēkšņi pamodās kaut kas līdzīgs sirdsapziņai, kas tai neļautu strādāt vienā koalīcijā ar attiecīgo organizāciju.

Notiekošais lielā mērā vispār liek šaubīties par to, cik svarīga loma nākamās valdības veidošanā ir, piemēram, tās potenciālajam vadītājam Valdim Dombrovskim (JL). Respektīvi, jau kārtējo reizi ir jārunā par kādiem uz «lielās skatuves» neesošiem personāžiem, kuru nozīmi acīmredzot nedrīkst nenovērtēt. Pirmkārt, pat netiek slēpts, ka visas partijas, kam bija izredzes iekļūt 10. Saeimā, pirms vēlēšanām ir viesojušās kādā no Raiņa bulvārī Rīgā strādājošajām ārvalstu vēstniecībām. Ne velti jau zināmu laiku sabiedrība tiek «barota» ar domu, ka viens no VL-TB/LNNK veidotājiem - partija Visu Latvijai! - esot ultranacionāla, radikāla u. tml. partija, kas neatzīstot kādas noteiktas Rietumu vērtības. Otrkārt, jau ilgstoši ir dzirdams, ka no visiem ministru posteņiem otru potenciālās koalīcijas partneri - ZZS, kuras priekšgalā ir smagos finanšu noziegumos apsūdzētais Ventspils mērs Aivars Lembergs, interesējot tieši tieslietu ministra portfelis. Tātad runa ir par amatu, ko Dombrovskis bija apsolījis VL-TB/LNNK. Nav nekādas garantijas, ka ZZS nav vienojies ar SCP, lai tā izmantotu savas veto tiesības Vienotībā. Bet to, vai tieslietu ministra portfelis tiešām tiks kādam ZZS pārstāvim, acīmredzot rādīs laiks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunais laiks (JL), Pilsoniskā Savienība (PS) un Sabiedrība Citai politikai (SCP) 10. Saeimu cer iekarot kopīgiem spēkiem.

Līdz ar to šodien tika oficiāli paziņots par minēto trīs politisko spēku konsolidāciju vismaz uz nākamās Saeimas vēlēšanām. Jaunās apvienības mērķis ir, apvienojot spēkus, cīnīties par atklātu, godīgu un profesionālu politiku, preses konferencē paziņoja PS līderis Ģirts Valdis Kristovskis.

Šāda partiju konsolidācija esot likumsakarīga, kurai pamats likts vēl tajā laikā, kad visas no šīm partijām strādāja opozīcijā, taču apvienība esot atvērta arī citiem politiskiem spēkiem, ar kurām iespējams saskaņot apvienības nostādnes, sacīja SCP līdzpriekšsēdētājs Aigars Štokenbergs. Jaunapvienotās partijas pagaidām neminēja vienu konkrētu apvienības līderi, pēc Jaunā laika valdes priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas domām apvienībai jādarbojas uz demokrātiskiem principiem, uzklausot vairāku līderu viedokļus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Politiķi gatavi nekavējoties ķerties pie jaunas valdības veidošanas

, 20.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāki politiskie spēki jau publiskojuši savu skatījumu uz jaunas valdības veidošanas procesu.

Ivara Godmaņa valdībā pārstāvētā apvienība Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK uzskata, ka visām Saeimā pārstāvētajām labējām partijām ir nekavējoties jāuzsāk sarunas par valdības veidošanu, jo ekonomiskā krīze un gaidāmie smagie lēmumi valsts budžeta pārskatīšanā prasa maksimāli plašu partiju pārstāvniecību valdības koalīcijā.

«TB/LNNK vienlaikus neuzskata par iespējamu piedalīties sarunās ar Saskaņas centru vai PCTVL, jo arī ekonomiskās krīzes apstākļos mēs nedrīkstam pazaudēt nacionālas valsts ideālus», uzsver TB/LNNK priekšsēdētājs Roberts Zīle.

Savukārt Sabiedrība citai politikai (SCP) uzskata, ka valstī iestājusies dziļa politiskā krīze, tāpēc Valsts prezidentam Valdim Zatleram jau šodien ir jāierosina tautas nobalsošana par Saeimas atlaišanu un ārkārtas Saeimas vēlēšanām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aicina samazināt darba dienas ilgumu, bet neatlaist no darba

, 24.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sabiedrība citai politikai (SCP) pieprasījusi valdībai pārtraukt darbinieku mehānisku atlaišanu no darba, taupības nolūkā, aicinot saīsināt darba dienas ilgumu.

SCP uzskata, ka šajā ekonomikai grūtajā laikā, lai atslogotu budžetu, taisnīgāk un ekonomiski pamatotāk būtu samazināt darba dienas ilgumu valsts un pašvaldību institūcijās, tādējādi saglabājot darba vietas un vienlaikus ietaupot līdzekļus.

"Šobrīd tiek atlaisti 15 līdz 20 procenti strādājošo valsts un pašvaldību institūcijās. Štatu samazināšana var skart arī pedagogus, bērnudārzu audzinātājus, policistus, mediķus un daudzus citus iedzīvotājus, kas šajā ekonomiskajā situācijā jaunu darba vietu atrast nevarēs," paziņojis SCP priekšsēdētāja vietnieks Egons Liepiņš. Strādājošo masveida atbrīvošana no darba radīs milzīgu slogu sociālajam budžetam, izmaksājot bezdarbnieka pabalstus, kā arī izraisīs šķelšanos sabiedrībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes palielināšana iedzīvotājiem, kuru ieņēmumi pārsniedz 300 Ls mēnesī, nozīmē idejas par progresīvā ienākuma nodokļa diskreditēšanu.

Tā uzskata opozīcijā esošās Sabiedrības citai politikai (SCP) valdes priekšsēdētājs Aigars Štokenbergs, kura vadītā SCP iestājas par progresīvā ienākuma nodokļa ieviešanu. «Valdība nesaprot, ka progresīvais nodoklis nozīmē to, ka mazturīgie maksā mazākus nodokļus, bagātie – lielākus,» norāda A. Štokenbergs.

Jau vēstīts, ka SCP izstrādātais piedāvājums par progresīvā ienākuma nodokļa ieviešanu paredzēja, ka iedzīvotājiem, kas gadā pelna mazāk par 10 000 Ls, ienākuma nodokļa likme tiek samazināta no 23 % līdz 20 %, savukārt personām, kas pelna no 10 000 Ls līdz 30 000 Ls, tā tiktu palielināta līdz 25 %. No ienākumiem, kas ir no 30 000 Ls līdz 100 000 Ls gadā, būtu jāmaksā 30 % liels ienākuma nodoklis, bet no ienākumiem, kas pārsniedz 100 000 Ls gadā – 40 % liels ienākuma nodoklis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Fonteinam atkal būs jāstājas tiesas priekšā

Vēsma Lēvalde, 10.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas tiesa 7.aprīlī plāno skatīt lietu pret Liepājas domes deputātu, uzņēmēju un mūziķi Luiju Fonteinu jeb īstajā vārdā Stīnu Lorensu par neslavas celšanu. Deputātam draud arests vai piespiedu darbs, vai arī naudas sods līdz astoņdesmit minimālajām mēnešalgām.

Kriminālprocess par neslavas celšanu masu saziņas līdzekļos pret Fonteinu sākts pēc partijas Sabiedrība citai politikai (SCP) Liepājas nodaļas vadītāja Edgara Krūmiņa sūdzības. Db jau rakstīja, ka pērn rudenī S. Lorenss publicēja atklātu vēstuli, kuru nosauca «Par partijas Sabiedrība citai politikai reketu un Latvijas politiķiem».

Vēstulē viņš apgalvoja, ka vietējais SCP līderis Edgars Krūmiņš ar vairākiem citiem SCP Liepājas domē neievēlētiem deputātu kandidātiem pieprasījis segt partijas reklāmas kampaņas izdevumus. Šajā sakarā S. Lorenss arī četras reizes esot zvanījis KNAB, taču biroja pārstāvji atteikušies ierasties Liepājā, lai pārrunātu notikušo. Pērn Liepājas tiesa attaisnoja viņu administratīvajā lietā, kas bija ierosināta pēc domes deputāta Oskara Zīda iesnieguma saistībā ar S. Lorensa izteiktajiem lamuvārdiem 13. augusta domes sēdē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Partija Sabiedrība citai politikai (SCP) prasa Iekšlietu ministra demisiju. "Ja stundas laikā nevar izdzenāt vandaļus pie Saeimas, tad jājautā, kas tas par Iekšlietu ministru, kas nespēj nodrošināt kārtību?" neizpratnē ir SCP līdzpriekšsēdētājs Aigars Štokenbergs.

Mareks Seglinš"Ja žurnālisti ziņo, ka sākumā pie Saeimas nama bijuši tikai daži policisti, vai nav jājautā, kāpēc šāds vandālisms tika pieļauts un kāpēc vandāļi līdz Saeimai tika aizlaisti? Tas, ka provokācijas ir iespējamas, bija zināms jau iepriekš pēc internetā izplatītajiem provokatīvajiem aicinājumiem interneta vidē. Tas viss izskatās pēc apzinātas Iekšlietu ministra rīcības pieļaut šādus nemierus," uzskata Aigars Štokenbergs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Fonteins atkal gatavojas vēlēšanām

Vēsma Lēvalde, 22.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas domes deputāts Stīns Lorenss kļuvis par partijas Reģionu alianse Liepājas pārstāvniecības vadītāju.

Reģionu alianse ir orientēta uz Latvijas laukiem un mazpilsētām. Faktu par iestāšanos partijā portālam irliepaja.lv apliecinājis pats S. Lorenss, plašākus komentārus tomēr nav sniedzis, aizbildinoties ar laika trūkumu.

Reģionu alianses valdes priekšsēdētājs Andrejs Ence pastāstījis, ka Lorenss partijā uzņemts 20.martā. A. Ence arī nenoliedz, ka Lorensa iestāšanās Reģionu aliansē saistīta ar gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, kurās viņš plāno startēt, veidojot Reģionu alianses sarakstu Liepājā.

Stīna Lorensa, pazīstama arī kā mūziķis Luijs Fonteins, ekscentriskais publiskais tēls pagaidām Reģionu alianses valdes priekšsēdētāju nebaida. «Katrs mēs esam ar savām īpatnībām, cits lielākām, cits mazākām,» portālam teicis Ence, skaidrojot, ka viņa vadītā partija ļaujot tās pārstāvjiem uz vietām rīkoties pēc saviem ieskatiem, bez diktāta no valdes puses.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai rastu papildu finansējumu kultūrai, izglītībai un zinātnei, Sabiedrības citai politikai (SCP) Saeimas deputāts Aigars Štokenbergs iesniedzis priekšlikumus nākamā gada budžeta projektam, kas paredz pussantīmu liela akcīzes nodokļa ieviešanu dabasgāzei.

Štokenbergs portālam Delfi sacīja, ka, meklējot iespējas rast papildu finansējumu Kultūrkapitāla fondam, kura finansējums nupat saruks par 79%, kā arī zinātnei, kurai līdzekļi «apcirpti» teju par 30 %, SCP nonākusi pie atziņas, ka šāda akcīzes nodokļa ieviešana būtu taisnīga, jo dabasgāze ne visur Latvijā ir pieejama, turklāt tās cenas ir kritušās. SCP rosina iekasēt pussantīmu par mājsaimniecības patērēto gāzes kubikmetru.

Ar šādi nodokli varētu iekasēt aptuveni 2.8 miljonus latu, no kuriem ap 640 000 latu no mājsaimniecībām.

Patlaban Finanšu ministrijas eksperti novērtē iespēju dabasgāzi aplikt ar nodokli. Tiklīdz kā informatīvais ziņojums būs gatavs, to nekavējoties izskatīs Ministru kabineta sēdē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākos ziedojumus 2008. gadā saņēmusi opozīcijā esošā partija Jaunais laiks, kam privātpersonas un šīs partijas politiķi pērn saziedojuši 176 205.5 Ls.

Latvijas Pirmā partija/Latvijas ceļš, saskaņā ar KNAB mājaslapā publicēto informāciju, pērn ziedojumos saņēmis 47 700 Ls, bet Zaļo un zemnieku savienība – 26 691 Ls. Tēvzemei un Brīvībai/LNNK atbalstītāji šai partijai saziedojuši 37 372.06 Ls.

Krietni mazākus ziedojumus saņēmusi kreisā opozīcija – Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijai 2008. gadā saziedots 16 073 Ls, bet Saskaņas centram – tikai 400 Ls.

Pilsoniskā savienība, kuru pērn izveidoja no Jaunā laika un Tēvzemei un Brīvībai/LNNK aizgājušie politiķi, 2008. gadā ziedojumos saņēmusi 12 827.90 Ls, bet Sabiedrība citai politikai (SCP), kuru Saeimā pārstāv no Tautas partijas aizgājušie deputāti Artis Pabriks un Aigars Štokenbergs, ziedojumos saņēmusi 3 005 Ls. Lielākais SCP atbalstītājs bijis uzņēmējs, bijušais Rīgas piensaimnieka valdes priekšsēdētājs Edgars Štelmahers, kas šim politiskajam spēkam ziedojis 3000 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

VK: IeM resorā veiktie individuālo aizsardzības līdzekļu un dezinfekcijas līdzekļu iepirkumi nebija caurredzami

LETA, 02.09.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iekšlietu ministrijas (IeM) resorā veiktie individuālo aizsardzības līdzekļu un dezinfekcijas līdzekļu iepirkumi Covid-19 krīzes laikā nav bijuši caurredzami, teikts Valsts kontroles (VK) šodien publiskotajā ziņojumā.

Nodrošinājuma valsts aģentūra, Valsts policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Valsts robežsardze, IeM Informācijas centrs un Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde bija starp iestādēm, kam Ministru kabinets ārkārtējās situācijas laikā deva atļauju nepiemērot Publisko iepirkumu likuma prasības iegādēm, kas nepieciešamas Covid-19 uzliesmojuma izplatības ierobežošanai. Nepieciešamos finanšu līdzekļus iestādes varēja pieprasīt no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Revidenti norādīja, ka IeM resora iestādēs individuālo aizsardzības līdzekļu, dezinfekcijas līdzekļu un to iepakojuma iegādes veiktas ārkārtējās situācijas sākumposmā, līdz ar Covid-19 krīzi saistīto individuālo aizsardzības līdzekļu un dezinfekcijas līdzekļu valsts materiālo rezervju pārvaldīšanu un centralizēto iepirkumu veikšanu pārņēma Aizsardzības ministrija. Šim mērķim IeM resora iestādēs izlietoti 258 036 eiro no kopumā paredzētajiem 474 025 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Matīss apsver iespēju pievienoties Vienotībai

Dienas Bizness, 04.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā piektdienā ievēlētais satiksmes ministrs Anrijs Matīss, kurš līdz šim nav bijis nevienas politiskās partijas biedrs, saņēmis uzaicinājumu pievienoties partijai Vienotība, un ministrs to patlaban apsver.

«No Vienotības es šādu uzaicinājumu esmu saņēmis. Es, protams, ļoti rūpīgi izvērtēšu šo uzaicinājumu un domāšu par to, vai iesaistīties politiskajā partijā vai nē,» LNT raidījumā 900 sekundes sacīja Matīss.

Atbildot uz jautājumu, no kā atkarīga ministra iestāšanās politiskā partijā, Matīss sacīja, ka tas nav vienas dienas lēmums un tas rūpīgi jāpārdomā. Galvenie jautājumi, kurus ministrs pārdomās ir saistīti ar nākotes karjeru – «vai tā ir profesionāla karjera, vai tā ir politiska karjera».

«Līdz šim, kā jau jūs ziniet, es neesmu bijis nevienas politiskas partijas biedrs, tāpēc šis ir ļoti nozīmīgs lēmums,» sacīja A. Matīss.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) un Eiropas Komisija (EK) nav mainījuši savu pozīciju un atbalsta Latvijas valdības izvēlēto ekonomisko programmu, kas balstās uz pašreizējā valūtas kursa saglabāšanu un iekļaušanos eirozonā, aģentūrai LETA paziņoja SVF Latvijas pārstāvniecībā.

No SVF pārstāvju sniegtās atbildes izriet, ka SVF eksperti pēdējā laikā neesot diskutējuši par to, vai Latvijai ir nepieciešams atgriezties pie jautājuma par lata devalvāciju, kā arī par to, kādu pozitīvu vai negatīvu ietekmi tas atstātu uz valsts tautsaimniecību.

SVF pārstāvniecībā Latvijā uzsver, ka patlaban starptautisko aizdevēju misija ar Latvijas valdību strādā pie tā, kā aizsargāt nabadzīgākos iedzīvotājus recesijas laikā, taču SVF redzot skaidras zīmes, ka ekonomikas stabilizējas un izvēlētā stratēģija strādā.

Šīs vēstules saturs liecina, ka tā varētu būt atbilde kādam Latvijas politiķim. Kopijā adresāts ir aizkrāsots. Taču SVF Latvijas pārstāvniecībā aģentūrai LETA apgalvoja, ka šī vēstule ir viltota un tā neatspoguļo SVF viedokli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Raujas uz tieslietu ministra amatu

Paula Prauliņa, 15.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kārotākais ir tieslietu ministra amats, taču par Veselības ministriju neviens atbildību uzņemties nevēlas.

Šonedēļ premjers konsultējas ar koalīcijas partijām, uzklausot to vēlmes. Pēc tam tiks saskaņoti partiju piedāvājumi un izraudzīti labākie kandidāti, lai nākamajā nedēļā aicinātu Saeimu balsot par uzticību ministriem, ziņo laikraksts Diena. Koalīcijas pārstāvjiem stingri piekodināts nevienam neko nestāstīt, bet premjers ir atklājis vienīgi to, ka partijas solījušas neuzstāt ne uz vienu savu kandidātu un gatavas izraudzīties profesionāļus.

Vislielākā interese ir par tieslietu ministra posteni, bet neviens nav iekārojis Veselības ministriju. SCP ārlietu ministra amatam nominē bijušo ministru Arti Pabriku, bet pārējo izteikumi liecina par mazām izredzēm viņam atgriezties Ārlietu ministrijā. Premjers jau ir pieņēmis ministra Māra Riekstiņa (TP) demisiju, bet lūdzis viņu palikt amatā līdz jauna ministra apstiprināšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Saeima apstiprina Dombrovska valdību

Jānis Lasmanis, 03.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Politiskās apvienības Vienotība un ZZS deputātiem vienprātīgi nobalsojot «par», otrdienas ārkārtas Saeimas sēdē apstiprināta jaunā valdība. Par Valda Dombrovska vadīto Ministru kabinetu nobalsoja 63deputāti, bet 35. deputāti šo Ministru kabinetu neatbalstīja. Par V. Dombrovska valdību balsoja arī TB/LNNK-VL.

Saskaņā ar balsojumu ZZS tiek pie sešu ministru portfeļiem, bet Vienotība – pie septiņu.

Komentāri

Pievienot komentāru