Finanses

Seesam aicina Baltu nepretendēt uz neesošiem sasniegumiem

, 10.09.2009

Jaunākais izdevums

Apdrošināšanas a/s Seesam Latvia norāda uz apdrošināšanas a/s Balta nekorekto rīcību, apgalvojot, ka tā «pirmā Latvijā uzsāk piedāvāt zīdaiņu apdrošināšanu».

Seesam Latvia mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Gertnere informēja, ka speciālu bērniem domātu nelaimes gadījumu apdrošināšanas produktu Seesam Latvia ieviesa jau 2000. gadā, bet nelaimes gadījumu apdrošināšanu mazgadīgiem bērniem (t.sk. zīdaiņiem) – 2008. gada martā. Šobrīd Seesam Latvia var lepoties ar paveikto, jo ir apdrošināti jau vairāki tūkstoši Latvijas bērnu.

D. Gertnere minēja, ka Seesam Latvia atzinīgi novērtē stabila un nopietna konkurenta ienākšanu šajā tirgus segmentā, bet tajā pat laikā vēlētos, lai Baltas rīcībā būtu precīzāka informācija par apdrošināšanas jomu, kas ļautu objektīvi novērtēt situāciju un nepretendēt uz neesošiem sasniegumiem.

«Seesam Latvia vēlas papildus piebilst, ka pagaidām tā ir vienīgā apdrošināšanas kompānija Latvijā, kas piedāvā unikālu iespēju skolēniem – skolas somas apdrošināšanu. Tāpat, gādājot par vecāku un bērnu drošību ceļojumu laikā, Seesam Latvia bez papildu maksas veic zīdaiņu un bērnu līdz 7 gadu vecumam (ieskaitot) ceļojumu apdrošināšanu, ja bērns ceļo kopā ar kādu no vecākiem, kurš ir apdrošinājies,» informēja D. Gertnere.

Savukārt Balta noraida pārmetumus saistībā ar zīdaiņu nelaimes gadījumu apdrošināšanas pakalpojuma komunikāciju. «Balta ir iepazinusies ar konkurentu uzņēmuma pausto viedokli masu medijos saistībā ar Baltas nelaimes gadījumu apdrošināšanas piedāvājumu zīdaiņiem. Balta vēlas uzsvērt, ka, gatavojot jebkuru jauna produkta piedāvājumu, rūpīgi tiek izvērtēta visa publiski pieejamā, tostarp arī citu apdrošinātāju mājas lapās atrodamā informācija. Tas tika darīts arī saistībā ar zīdaiņu apdrošināšanu. Pēc mūsu rīcībā esošās informācijas uz šā gada 28. augustu publiski nebija pieejamas ziņas par to, ka kāds cits apdrošinātājs būtu sniedzis informāciju, ka tas piedāvā nelaimes gadījumu apdrošināšanu tieši zīdaiņiem,» norādīja Baltas Ārējo komunikāciju vadītāja Aira Miķelsone.

Viņa arī pauda viedokli, ka pašlaik vērojamā tendence – apdrošināšanas piedāvājumi ģimenēm ar visa vecuma bērniem, - ir būtisks atspaids ekonomiski saspringtajā laikā, kad daudzos ar ģimenes atbalsta politiku, izglītību un medicīnisko aprūpi saistītajos jautājumos valda neskaidrība un nedrošība.

Atsaucoties uz Baltas paziņojumu, Db.lv šogad 31. augustā vēstīja, ka nedzīvības apdrošināšanas a/s Balta uzsāk piedāvāt Latvijas tirgū jaunu pakalpojumu – zīdaiņu apdrošināšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Pēc negadījuma Taizemē Seesam atlīdzībā izmaksā gandrīz 95 000 eiro

Dienas Bizness, 27.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vidējā zaudējumu atlīdzība, ko apdrošināšanas kompānijas Seesam Insurance AS Latvijas filiāle izmaksājusi par gadījumiem ceļojumu apdrošināšanā laikā posmā no 2014. gada janvāra līdz 2015. gada aprīlim, ir aptuveni 700 eiro. Savukārt lielākā atlīdzība, kas izmaksāta šajā laikā posmā, sasniedza gandrīz 95 000 eiro, informē Seesam Insurance AS Latvijas filiāles pārstāvis Ivars Lubāns.

Naudas izteiksmē lielākās apdrošināšanas atlīdzības parasti tiek izmaksātas par negadījumiem tālākās zemēs – ASV un Kanādā, kā arī eksotiskajās zemēs. Šajā gadā vislielāko zaudējumu atlīdzību ceļojumu apdrošināšanā – gandrīz 95 000 eiro – Seesam izmaksāja par medicīnisko palīdzību, transporta pakalpojumiem un cita veida atbalstu, kas tika sniegts kādam vīrietim pēc negadījuma Taizemē, stāsta Seesam Insurance AS Latvijas filiāles Atlīdzību departamenta ceļojumu apdrošināšanas izmaksu speciāliste Kristīne Doze.

17. martā vīrietis ļoti smagā stāvoklī tika nogādāts kādā no Taizemes slimnīcām. Mediķi secināja, ka nopietnās veselības problēmas, visticamāk, radījusi pirms dažām dienām gūta it kā neliela galvas trauma, kas bija izprovocējusi ļoti būtiskus un dzīvībai bīstamus veselības traucējumus. Papildu problēmas radīja ar cietušā ļoti cienījamais vecums. Sākotnēji pacienta pārvešana uz Latviju tika plānota pēc Taizemes slimnīcā pavadītām pāris nedēļām. Taču veselības stāvokļa tālākas pasliktināšanās dēļ nācās veikt operāciju un pacientu turpināt uzturēt komas stāvoklī. Kopumā viņš Taizemes slimnīcā pavadīja vairāk nekā mēnesi. Cietušā pārvešanu uz mājām sarežģīja ne tikai tas, ka no Taizemes nav tieša avioreisa uz Latviju, bet arī viņa smagais veselības stāvoklis – vīrietim visu laiku bija jāatrodas pieslēgtam pie dzīvības uzturēšanas sistēmām Tāpēc lidojumā no Taizemes uz Vāciju viņu līdzi devās divi mediķi. Pēc tam no lidostas Vācijā līdz slimnīcai Latvijā pacients tika pārvests ar neatliekamās medicīniskās palīdzības mašīnu. Cietušā repatriācijas kopējie izdevumi šajā gadījumā bija 50 000 eiro – vairāk nekā puse no Seesam izmaksātās apdrošināšanas atlīdzības, stāsta K. Doze.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Arī Seesam apvienojies; Latvijā darbojas filiāle

Ieva Mārtiņa, 28.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas finanšu grupā OP-Pohjola Group ietilpstošie Seesam nedzīvības apdrošināšanas uzņēmumi Latvijā, Lietuvā un Igaunijā ir apvienojušies, izveidojot vienotu uzņēmumu Seesam Insurance AS, kas darbosies Baltijas valstīs.

Turpmāk Latvijā darbosies Seesam Insurance AS Latvijas filiāle, kas pārņēmusi visas Seesam Latvia tiesības un saistības, turpinot uzņēmuma darbību un nodrošinot klientu apkalpošanas servisu tāpat kā līdz šim, Db.lv informēja Seesam Insurance AS Latvijas filiāles Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta direktors Armands Šterns.

Šobrīd apdrošināšanas tirgū izveidotas un darbojas vairākas Eiropas sabiedrības (ar galvenā uzņēmuma reģistrāciju vienā no Baltijas valstīm un izveidotām filiālām pārējās valstīs), tajā skaitā Latvijā reģistrētā BTA Insurance Company SE, Igaunijā reģistrētās: If P&C Insurance AS Latvijas filiāle, Ergo Life Insurance SE Latvijas filiāle, Swedbank Life Insurance SE Latvijas filiāle, Mandatum Life Insurance Baltic SE Latvijas filiāle, Compensa Life Vienna Insurance Group SE Latvijas filiāle, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas apkopotā informācija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Seesam Insurance AS Latvijas filiāles peļņa pirms nodokļiem pusgadā - 1 miljons eiro

Lelde Petrāne, 15.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad turpinās Seesam Insurance AS un tās mātes kompānijas - Somijā lielākās apdrošināšanas sabiedrības Pohjola Insurance Company Ltd. - izaugsme, liecina apdrošinātāja sniegtā informācija.

Kopējais Pohjola Insurance Company Ltd. parakstīto prēmiju apjoms pirmajā pusgadā pieaudzis par 7 %, savukārt kompānijas meitas uzņēmuma Seesam Insurance AS izaugsme Baltijas valstīs bijusi straujāka, sasniedzot 8 %. Visstraujāko izaugsmi ir sasniegusi Seesam Insurance AS Latvijas filiāle, kuras parakstīto prēmiju apjoms šā gada pirmajā pusgadā ir pieaudzis par 17 %.

Neraugoties uz to, ka 2014. gada pirmajā pusgadā piekritušo apdrošināšanas atlīdzību apjoms pieaudzis par 13 %, Seesam Insurance AS peļņa pirms nodokļu nomaksas Baltijas valstīs, salīdzinot ar pagājušā gada to pašu periodu, ir pieaugusi par 1 miljonu eiro un sasniegusi 3,2 miljonus eiro. Seesam Insurance AS Latvijas filiāles peļņa pirms nodokļu nomaksas 2014. gada pirmajā pusgadā sasniegusi 1 miljonu eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošināšanas akciju sabiedrības Seesam Latvia valde pieņēmusi lēmumu uzsākt uzņēmuma reorganizāciju, lai pievienotos Igaunijas akciju sabiedrībai Seesam Insurance.

AAS Seesam Latvia direktors un valdes loceklis Aigars Freimanis uzsver, ka uzņēmuma reorganizācija uzskatāma par «muskuļu audzēšanu», kas būtiski palielinās uzņēmuma potenciālu, radot iespēju turpmāk piedalīties arī ambiciozākos nedzīvības apdrošināšanas pakalpojumu iepirkumos.

Plānots, ka reorganizāciju varētu pabeigt jau līdz šā gada beigām. Pēc tās, mainoties uzņēmuma juridiskajam statusam, AAS Seesam Latvia mainīs arī nosaukumu - turpmāk tā būs a/s Seesam Insurance filiāle Latvijā.Savukārt līdz pievienošanās brīdim turpinās savu darbību tāpat kā līdz šim.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

OP Finanšu grupa ir nolēmusi pārdot visas savas nedzīvības apdrošināšanas sabiedrības «Seesam Insurance AS» (Seesam) akcijas «Vienna Insurance Group» (VIG). Puses parakstīja pārdošanas līgumu 2017. gada 18. decembrī. VIG šodien jau ir sniegusi paziņojumu par šo iegādi.

«Seesam», kas tika dibināts 1991. gadā, kļuva par OP Finanšu grupas sastāvdaļu 2006. gadā. Baltijas valstīs «Seesam» ir 23 filiāles un tiek apkalpoti vairāk nekā 200 000 klientu, no kuriem privātpersonas veido 86 procentus. Šis darījums nekādi neietekmēs «Seesam» klientu apdrošināšanas līgumus vai apdrošināšanas noteikumus, informē darījumā iesaistītie. Šī darījuma pabeigšanai būs vēl nepieciešams varas iestāžu apstiprinājums.

«Seesam» bruto parakstītās prēmijas 2016. gadā veidoja aptuveni 60 miljoni eiro, un uzņēmuma tirgus daļa veidoja aptuveni 5,7 procentus no Baltijas nedzīvības apdrošināšanas tirgus. Baltijas valstīs «Seesam» tiek nodarbināti 335 darbinieki, no kuriem 150 ir Igaunijā, 90 Latvijā un 95 Lietuvā. Šis darījums neietekmēs «Seesam» darbinieku darba līgumus vai viņu darba tiesisko attiecību nosacījumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Viedoklis: Konkurences samazināšanās turpinās paaugstināt OCTA un citas apdrošināšanas cenas

Profesionālo apdrošināšanas brokeru asociācijas valdes priekšsēdētājs Agris Auce, 19.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar vakar noslēgtā līguma par «Seesam Insurance» akciju pārdošanu VIG grupai, strauji turpina samazināties konkurence Latvijas apdrošināšanas tirgū.

Kā jau zināms, tad austriešu uzņēmumam «Vienna Insurance Group» (VIG) Latvijā jau pieder trīs apdrošinātāji – BTA Baltic, Compensa un Interrisk, kas agrāk bija pazīstams kā AAS Baltikums. Nav noslēpums, ka drīz vien VIG grupai piederošais Interrisk beigs pastāvēt kā patstāvīga vienība un pievienosies Latvijas vienai no lielākajām (arī VIG grupai piederošajām) apdrošināšanas sabiedrībām - BTA Baltic.

Apdrošinātāju savstarpējās sadarbības biedrība LTAB (Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs) var turpināt stāstīt par to cik lielus zaudējumus cieš OCTA nozare Latvijā, bet OCTA cenu straujais kāpums 2017.gadā sākās tieši pēc tam, kad Latvijā bija noslēdzies būtisks konkurences samazināšanās etaps – VIG grupas rokās nonāca trīs līdz tam neatkarīgi apdrošinātāji, kā arī noslēdzās Baltas un PZU apvienošanās. Varbūt tā ir nejauša sakritība. Tāpat kā 2017.gada laikā apdrošinātāju būtiski samazinātās brokeru komisijas OCTA apdrošināšanas veidā arī var izrādīties gluži nejauša sakritība, nevis apdrošinātāju savstarpēji saskaņota rīcība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "Baltu piens" iegādājusies maksātnespējīgā piena pārstrādes uzņēmuma SIA "Elpa" ražotni Kazdangā, apstiprināja Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijā (LLKA).

Asociācijā norāda, ka "Baltu piena" ilgtermiņa mērķis ir veicināt Latvijas piena produkcijas ražošanas attīstību, investējot inovatīvu produktu izstrādē un nodrošināt kooperatīva sastāvā esošajām zemnieku saimniecībām augstāku piena iepirkuma cenu. Iegādājoties piena pārstrādes ražotni Kazdangā, tiek daļēji nodrošināta cikla "no zemnieka pļavas līdz pilsētnieka galdam" realizācija.

"Līdz šim kooperatīvi ir veidojušies, lai kopīgi nodrošinātu ikdienišķas vajadzības, piemēram, transporta pakalpojumus, stabilus piegādes apjomus piena pārstrādes rūpnīcām, taču "Baltu piena" iniciatīva paver jaunas attīstības iespējas kooperatīviem un viņu biedriem," uzsver LLKA ģenerāldirektors Rolands Feldmanis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

OCTA polises mototransportam šogad visaktīvāk varētu iegādāties pirms Lieldienām

Gunta Kursiša, 12.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošinātāji mēdz jokot, ka pirmie pavasara vēstneši ir nevis gājputni, kas atgriežas no siltajām zemēm, bet gan motociklisti, kas katra gada marta sākumā sāk aktīvāk iegādāties apdrošināšanas polises, stāsta Seesam Insurance Latvijas filiāles pārstāve Dace Raciborska, savukārt uzņēmuma sauszemes transporta līdzekļu apdrošināšanas risku parakstītājs Pēteris Lečmanis norāda, ka šogad OCTA pirkšanas «bums» mototransportam sagaidāms pirms Lieldienām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Slampē godināti konkursa Sējējs - 2009 laureāti

Sandra Dieziņa, Db, 16.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lauksaimnieku vidū populārā konkursa Sējējs - 2009 laureāti šodien nosaukti Tukuma rajona Slampē.

Pasākumā sudraba medaļas saņem četri laureāti, diplomus - 16 konkursa dalībnieki, kā arī tiek pasniegta balva par mūža ieguldījumu lauksaimniecībā.

Šogad konkurss risinājās grupās Lauksaimnieciskā ražošana, Saimniekošana laukos, Ģimene lauku sētā un Lauksaimnieku kooperācija, kurās pretendenti tika vērtēti 2 kārtās. Nominācijā Lauksaimnieciskā ražošana tika vērtētas lielākās augkopības un lopkopības saimniecības. Savukārt nosacīti mazākas augkopības, lopkopības un netradicionālās lauksaimniecības saimniecības vērtēja grupā Saimniekošana laukos. Jau otro reizi nominācijā Ģimene lauku sētā tika aicinātas pieteikties vienas ģimenes apsaimniekotas lauku saimniecības, un šī nominācija ieguvusi lielu dalībnieku atsaucību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Apdrošinātājs: Latvijā strauji pieaudzis jaunu automašīnu zādzību gadījumu skaits

Žanete Hāka, 13.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā strauji pieaudzis jaunu, līdz piecus gadu vecu automašīnu zādzību gadījumu skaits, liecina apdrošināšanas sabiedrības Seesam rīcībā esošie Iekšlietu ministrijas dati par šā gada septiņiem mēnešiem.

Dati liecina, ka zagtāko automašīnu saraksta galvgalī šogad ir «Volkswagen» markas automašīnu «Golf» un«Passat» modeļi, tam seko «BMW» 3. sērijas un 5. sērijas automašīnas, «Audi» markas «Audi 80» un «Audi A4» automašīnu modeļi un «Toyota RAV» markas automašīnas. Lielu popularitāti zagļu vidū iemantojuši arī «Nissan X-Trail» un «Subaru Legacy», kuri zagtāko automašīnu saraksta galvgalī nonākuši pirmo reizi.

Salīdzinot ar 2016. gadu līdz piecu gadu vecu auto zādzību skaits vidēji mēnesī ir dubultojies un sastāda 30 procentus no visām nozagtajām automašīnām Latvijā.

Lai izvairītos no nepatīkamiem mirkļiem, kad jāsecina, ka automašīna ir nozagta, apdrošināšanas sabiedrība «Seesam» aicina izvietot papildus drošības sistēmas. «Seesam» transportlīdzekļu apdrošināšanas eksperts Igors Taburs norāda, ka par papildus drošības sistēmu īpaši vajadzētu padomāt to automašīnu īpašniekiem, kuru spēkrati aprīkoti ar bezatslēgu jeb «KeyLess Go» sistēmu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Baltijas tirgu plāno iekarot divu trīs gadu laikā

Raivis Bahšteins, 01.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltu veterinārija Baltijas tirgu plāno iekarot divu trīs gadu laikā, bet 2016. gadā iecerēts nostabilizēt darbību Latvijā, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Riska kapitāla fonds FlyCap augusta beigās veicis ieguldījumu 0,3 milj. eiro apmērā veterināro un lopkopības produktu tirdzniecības uzņēmumā AS Baltu veterinārija, kļūstot par 30% uzņēmuma daļu īpašnieku. Fonda atbalstītās nozares ir dažādas, bet Baltu veterinārija uz citu uzņēmumu fona izceļas kā vienīgais no lauksaimniecības jomas līdz šim kopumā 14 atbalstīto uzņēmumu vidū. Šajā uzņēmumā fondu piesaistīja pārdomātais biznesa plāns, kurā ļoti precīzi iezīmēta uzņēmuma vieta nozarē, skaidro FlyCap valdes loceklis Ģirts Mīlgrāvis.

«Baltu veterinārija veiksmīgi atrada tās nišas, kuras esošie tirgus spēlētāji nespēj apkalpot,» uzsver Ģ. Mīlgrāvis. Baltu veterinārija plāno iekļūt nozares spēcīgāko trīs dalībnieku vidū Latvijā, kā arī ar pārliecību drīzumā ieiet Igaunijas un Lietuvas tirgos. «Piesaistīja tas, ka, neskatoties uz nozares izaicinājumiem un piena cenu kritumu, uzņēmums ir ambiciozs un drosmīgs. Pašlaik globālie dati rāda 16% pieaugumu piena cenai, kas dod iespēju piena ražotājiem to pārstrādāt piena pulverī un eksportēt. Tirgū ir atgriezusies pozitīva dinamika, lai arī Baltijā šie skaitļi vēl neatspoguļojas,» skaidro Ģ. Mīlgrāvis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Seesam Latvia ugunsgrēkā cietušajai tramvaja vadītājai dāvina apdrošināšanas polisi

, 04.09.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan Liepājā tramvaja ugunsgrēkā cietušajai transportlīdzekļa vadītājai nebija apdrošināšanas polises, a/s Seesam Latvia nolēmusi dāvāt viņai polisi uz gadu un kompensāciju par ārstēšanos.

Db jau ziņoja, ka 3. septembrī Liepājā aizdegās un sadega tramvajs, uz kura bija izvietota apdrošināšanas akciju sabiedrības Seesam Latvia reklāma. Pateicoties tramvaja vadītājas operatīvai rīcībai, visi pasažieri izkļuva no degošā vagona un ugunsgrēkā necieta, taču pati vadītāja guva apdegumus – ugunsgrēks izcēlās vagona kabīnē, eksplodējot un aizdegoties vadības panelim, pastāstīja Seesam Latvia mārketinga un PR speciāliste Dace Gertnere.

Tā kā notikuma laikā vadītājai nebija nevienas apdrošināšanas kompānijas nelaimes gadījumu apdrošināšanas polises, tad par gūtajiem savainojumiem vadītāja nesaņems apdrošināšanas kompensāciju. Tomēr Seesam Latvia vēlas pateikties tramvaja vadītājai par pašaizliedzīgo rīcību negadījumā laikā, tāpēc uzņēmums pieņēmis lēmumu dāvināt viņai nelaimes gadījumu apdrošināšanas polisi uz vienu gadu, apdrošinot pret virkni veselībai un dzīvībai bīstamiem riskiem, tostarp apdegumiem, kaulu lūzumiem un traumām. Šī apdrošināšana stājas spēkā no 4. septembra. Tāpat cietušajai tramvaja vadītājai tiks kompensēti ar šo notikumu saistīti ārstēšanās un rehabilitācijas izdevumi līdz 500 latiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Ienes mājokļos harmoniju

Ilze Žaime, 19.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Inga Skrastiņa interjerus cenšas atdzīvināt, ienesot tajos baltu spēka zīmes un sakrālo ģeometriju. Māksliniece atzīst, ka var «peldēties enerģijā», ko zīmes dod.

Kā interjera dizainere un dekoratore Inga Skrastiņa strādā kopš 2003. gada. Sākotnējā izglītība ekonomikas jomā un projektu vadītājas amats arhitektu birojā, kur ik dienas nācies sadarboties ar dizaineriem, ļāvis I. Skrastiņai apjaust, ka patiesais aicinājums tomēr vairāk saistās ar mākslu. Dekoratīvās krāsas un apmetumi vienmēr viņai ir bijuši tuvi, un, kļūstot par interjera dizaineri, I. Skrastiņa tos centusies iedzīvināt dažādos veidos. Lai gan lielākā daļa cilvēku bieži domā, ka interjera dizainers darbu veic pie datora, tā nebūt neesot, un arī SIA Annalex dibinātājai tehniskā darba puse ļoti patīk. Kā savu stipro pusi viņa izceļ spēju gan izstrādāt dizainu, gan to tehniski realizēt, procesā gūstot prieku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā piektdienā portāls db.lv saviem lasītājiem piedāvā ielūkoties SIA Baltu rotas ražotnē, kur meistari gatavo rotas!

Šoreiz tiek gatavota rokassprādze ar koku motīvu, no uzņēmuma labdarības rotu kolekcijas Zaļais – jaunais sarkanais. 15% no kolekcijas ieņēmumiem tiek ziedoti Zvannieku māju bērniem. Kopumā uzņēmumam ir jau 4 labdarības kolekcijas, pirmā tapa pirms 8 gadiem, un šo gadu gaitā ziedoti vairāk nekā 10 tūkstoši eiro.

SIA Baltu rotas dibināta 1994.gadā un uzņēmumu izveidojuši rotkaļi Inita un Vitauts Straupes. Sākotnēji uzņēmumā izgatavoja seno rotu kopijas – pamazām katrai senās rotas kopijai tika veidoti komplekti tā, lai tās varētu nēsāt ikdienā, seno motīvu iekļaujot mūsdienīgos kulonos, auskaros, aprocēs, gredzenos, piespraudēs un aproču pogās, stāsta Baltu rotas direktore Ieva Straupe-Lūse. Radītas arī vairākas dabas iedvesmotas rotu kolekcijas – ar rožu un koku motīviem, Jūrmalas akmeņiem, magonēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

«Krīzes cenas» arī nekustamā īpašuma apdrošināšanā

, 18.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedzīvības apdrošināšanas a/s Seesam Latvia no 18. janvāra sākusi piedāvāt īpašuma apdrošināšanu – Istabas Polisi, paredzot gada prēmiju 5-10 latu apjomā par katru istabu.

Proti, Istabas Polises cena tiek noteikta, vadoties pēc istabu skaita. Ja dzīvoklī ir viena istaba, tad nekustamā īpašuma apdrošināšanas gada prēmija noteikta 20 Ls apjomā (par šādu naudas summu būs apdrošināts ne tikai dzīvoklis, bet arī dzīvoklī esošās mantas 5000 Ls apmērā), informē Seesam Latvia. 2 istabas izmaksās 25 Ls, 3 istabas- 35 Ls, četras istabas 45 Ls, bet piecas istabas – 50 Ls gadā.

Seesam Latvia skaidro, ka Istabas Polise izveidota, rēķinoties ar sērijveida dzīvokļu īpašnieku interesēm. Šis piedāvājums būtiski atšķiras no citu apdrošinātāju piedāvājumiem, kuri maksu par polisi nosaka pēc mājokļa platības (kvadrātmetriem).

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Seesam Insurance šogad nopelnījusi 480 tūkstošus latu

Žanete Hāka, 04.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada pirmajā pusē Seesam Insurance AS Latvijas filiāle strādāja ar 480 tūkstošu latu lielu peļņu no apdrošināšanas, tādejādi pilnībā atpelnot iepriekšējā gada zaudējumus, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Seesam Insurance AS Latvijas filiālei bruto prēmiju apjoms pirmajā pusgadā ir saglabājies iepriekšējā gada līmenī – 6,2 miljoni eiro,

Savukārt apgrozījuma izmaiņas ir skārušas produktu portfeli, kur pieauguši praktiski visi apdrošināšanas produktu veidi, izņemot KASKO un OCTA, kuriem Seesam pirmajā pusgadā piemēroja konservatīvu cenu politiku.

Seesam Insurance AS Latvijas filiāles vadītājs Aigars Freimanis norāda, ka šī gada otrajā pusgadā tirgū būtiskas izmaiņas nav gaidāmas. «Vairākas pazīmes liecina, ka Latvijas nedzīvības apdrošināšanas tirgus ir sācis atgūties pēc iepriekšējo gadu krīzes un visdrīzāk šis gads noslēgsies ar nelielu apgrozījuma pieaugumu, kopumā pieaugot par 5% salīdzinot ar 2011. gadu. Turklāt šis pieaugums, visticamāk, pārsvarā būs saistīts ar polišu cenu korekciju, nevis ar klientu skaita pieaugumu vai apdrošināšanas tirgus palielināšanos.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Pieaudzis atlīdzības pieteikumu skaits par plūdu nodarītajiem zaudējumiem

Sanita Igaune, 06.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējās dienās ievērojami palielinājies to cilvēku skaits, kas pie apdrošināšanas akciju sabiedrības Seesam Latvia klientu konsultantiem vērsušies ar jautājumiem par plūdu nodarītajiem zaudējumiem mājoklim un personiskajai mantai.

Tiesa, prognozes par to, cik lieli kopumā būs šī pavasara plūdu radītie zaudējumi, pagaidām ir tikai ļoti aptuvenas, DB norāda Seesam Latvia Mārketinga un sabiedrisko attiecību direktore Dace Gertnere, jo ledus iešana vēl nav beigusies un tuvākajā laikā radīsies vēl jauni postījumi.

Taču jau šobrīd Seesam prognozē, ka šogad plūdi Latvijas mājsaimniecībām, salīdzinot ar citiem gadiem, būs radījuši ievērojami vairāk zaudējumu - līdz ar to lielāks būs arī apdrošināšanas atlīdzību pieteikumu skaits saistībā ar tiem.

Lielākā apdrošināšanas atlīdzība, kuru Seesam Latvia līdz šim izmaksājusi par plūdu risku vienam apdrošinātajam objektam, ir 120 tūkst. eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar biškopību var nodarboties ne vien laukos, bet arī Rīgā, piemēram, Mežaparkā un Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, kur to dara Baltu dravas bitenieks Jānis Šnikvalds

Kādu laiku Jānis Šnikvalds dzīvoja savrupā ēkā Mežaparkā. Hobija līmenī viņš vēlējās nodarboties ar biškopību, pagalmā turēt dažus stropus. Sākotnēji mājas saimniece to atļāva, bet tad, kad stropi jau bija klāt, viņa pārdomājusi, un Jānim nācās izlemt, ko ar tiem iesākt. Ar Mežaparka apsaimniekotāja SIA Rīgas meži atļauju Jānis vienojās turēt bites Mežaparkā – netālu no Dziesmu svētku lielās estrādes. «Sapratu, ka Mežaparkā un pilsētā kopumā pie labiem laika apstākļiem varam iegūt lielu daudzumu un augstas kvalitātes medu. Pirmajā gadā, kad sāku darboties, man bija mute vaļā, ka īsā laika periodā pilsētā var ievākt tik gardu liepziedu medu,» saka Jānis. Tas viņu pamudināja meklēt iespējas attīstīties un nodarboties ar biškopību plašākā mērogā. Viņš nolēma piedalīties projektu konkursā Brigāde un bija viens no tiem, kam piešķirts finansējums idejas attīstībai. «Šis ir vairāk kultūrā balstīts projekts – stropi ir izdekorēti ar latvju zīmēm, vienam ir lodziņi, pa kuriem publika var vērot bišu darba procesu. Ar Brigādes finansējumu bija iespēja atsperties, palielināt apgriezienus. Ir pagājuši divi gadi un esmu sasniedzis to, cik sākotnēji biju iecerējis. Negribas apstāties,» stāsta Jānis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan patriotisms ir katra indivīda sirds stāvoklis, siltās jūtas pret valsti ir iespējams pastiprināt, uzvelkot īpašu apģērbu vai rotas, kas to padara redzamu arī citiem

Apģērbu zīmols The Words Of Latvian popularizē mūsu valodu ar apģērbu, kas apdrukāts ar vārdiem latviski un to paskaidrojumiem angliski. «Viss mūsu stāsts veidots ap ideju, ka latviešu valoda (un attiecīgi arī latvieši) ir ļoti reti sastopama pasaulē, tikai aptuveni 0,1% pasaules iedzīvotāju runā latviski. Mūsu produkti kalpo kā ziņneši pasaulei par mūsu valsti, cilvēkiem un kultūru. Iespējams, mēs ar saviem apģērbiem kādam arī palīdzam vairot patriotisma jūtas, bet to atstājam katra paša ziņā,» teic zīmola The Words Of Latvian projektu vadītāja Klinta Kočāne. Pieprasījums pēc šī zīmola produktiem šomēnes ir palielinājies par aptuveni 20%, lielākoties pateicoties cilvēkiem, kas iegādājas dāvanas ārzemēs dzīvojošiem latviešiem. Pārsvarā The Words Of Latvian klienti ir vietējie, bet uzmanību pievērš arī tūristi, kuri runā angliski, jo viņiem zīmola koncepcija ir saprotama. «Latvija ir neliela valsts ar maz iedzīvotājiem, par kuru pasaulē neko daudz nezina, līdz ar to viss latviskais pasaules mērogā ir retums. Tieši tāpēc, uzsverot produkta latvisko izcelsmi, ir viegli parādīt, ka tas ir atšķirīgs, rets un īpašs,» teic K. Kočāne.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Baltu piens investējis 900 000 eiro bijušās Kazdangas pienotavas modernizēšanā

Db.lv, 11.03.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kooperatīvs "Baltu piens" investējis 900 000 eiro bijušās Kazdangas pienotavas modernizēšanā, aģentūru LETA informēja Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) pārstāvji.

LLKA norāda, ka "Baltu piens" ir investējis bijušās Kazdangas pienotavas modernizēšanā, lai, attīstot piena pārstrādi, veicinātu Latvijas un Eiropas Savienības (ES) uzstādījumu "no lauka līdz galdam", tādējādi nodrošinot patērētājus ar vietējo produkciju. "Pārstrādes uzņēmumi, kas bieži vien nemaz nepieder Latvijas pilsoņiem, vēlas iepirkt svaigpienu pēc iespējas par zemāku cenu un tālab Latvijā ir viena no viszemākajām piena cenām Eiropā", skaidro kooperatīva "Baltu piens" vadītāja Mirdza Feldmane.

LLKA pārstāvji min, ka piena kooperatīvs "Viļāni" arī ir izvēlējies attīstīt savu piena produkcijas ražošanu, kur veiktās investīcijas būs 200 000 eiro. Attīstības mērķis ir atbalstīt nelielos piena ražotājus. Tāpēc arī jau iepriekš tika sperts solis savas pārstrādes izveidē, lai rezultātā piena ražotājs varētu saņemt pēc iespējas lielāku cenu par saviem produktiem, skaidro LLKA pārstāvji. "Izaicinājumi savai pārstrādei ir lieli, taču pašreizējos apstākļos tas ir labākais risinājums", skaidro piena kooperatīva "Viļāni" vadītāja Aija Kiserovska.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

KP vērtē tirgus spēlētāju apvienošanos apdrošināšanas nozarē

Dienas Bizness, 09.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) saņēma apvienošanās ziņojumu par darījumu, ar kuru Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe iegūst izšķirošu ietekmi pār AS Seesam Insurance, liecina KP publiskotā informācija.

Lēmums par apvienošanās atļaušanu, aizliegšanu vai atļaušanu ar saistošiem noteikumiem Konkurences padomei jāpieņem viena mēneša laikā no ziņojuma saņemšanas dienas. Savukārt, ja lietā nepieciešama padziļināta papildu izpēte, lēmuma pieņemšanas termiņš var tikt pagarināts līdz četriem mēnešiem no ziņojuma saņemšanas dienas.

Uzņēmumi, kas varētu sniegt būtisku un pamatotu viedokli par plānotās apvienošanās ietekmi uz tirgu un konkurenci tajā, aicināti sazināties ar KP.

Pārdod apdrošināšanas uzņēmuma Seesam akcijas

KP atgādina, ka tās atļauja apvienošanās darījumiem nepieciešama, ja apvienošanās dalībnieku kopējais apgrozījums iepriekšējā finanšu gadā Latvijas teritorijā ir bijis ne mazāks par 30 miljoniem eiro un vismaz 2 apvienošanās dalībnieku apgrozījums iepriekšējā finanšu gadā Latvijas teritorijā ir bijis ne mazāks par 1,5 miljonu eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Apdrošinot īpašumu Seesam, varēs izdevīgāk apdrošināt arī velosipēdu

Ieva Mārtiņa, 28.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz 31.augustam, apdrošinot īpašumu un mantu, Seesam Latvia piedāvā iespēju apdrošināt arī velosipēdu par 10 latiem gadā.

Tas nozīmē, ka kompānija nepiedāvā apdrošināt tikai velosipēdu.

Valsts policijas dati liecina, ka vasarā Rīgā katru mēnesi vidēji tiek nozagti 150 līdz 200 velosipēdi, bet visā Latvijas teritorijā tiek reģistrētas aptuveni 300 līdz 350 velosipēdu zādzības mēnesī, informēja Seesam Mārketinga un sabiedrisko attiecību direktore Dace Gertnere. Policija atzīst, ka apzagtajiem velosipēdu īpašniekiem ir salīdzinoši mazas izredzes atgūt savu divriteni, jo atklāta tiek tikai neliela daļa no šiem noziegumiem.

Neskatoties uz to, ka pēdējā laikā, policijas darbinieki pastiprinātu uzmanību pievērsuši velosipēdu drošībai tirdzniecības centru stāvlaukumos, zādzību skaits no tajos esošajām specializētajām velosipēdu novietnēm joprojām ir ļoti liels. Tagad zagļi zog velosipēdus no šķūnīšiem, garāžām, pagrabiem, kāpņu telpām un dzīvojamo namu balkoniem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Seesam: No jumtiem nenotīrīts sniegs atkusnī ir nopietns apdraudējums ēkām

Žanete Hāka, 27.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Intensīvās snigšanas un trīs nedēļas nepārtraukti ilgušā sala dēļ visā Latvijā ir izveidojusies bieza sniega sega, kas visai nopietni varētu pārbaudīt daudzu mājokļu un būvju jumtu izturību, atgādina AS Seesam Insurance eksperti.

Iepriekšējās nedēļas laikā sniega segas biezums daudzviet palielinājies ļoti strauji. Piemēram, Kurzemes pusē pagājušās nedēļas sākumā vienas dienas laikā tas pieauga par apmēram 30 centimetriem, kopējam sniega segas biezumam vietām pārsniedzot pat 60 centimetrus.

Apdrošināšanas kompānijas Seesam Insurance AS Latvijas filiāles līdzšinējā pieredze liecina, ka šādi laika apstākļi – straujš atkusnis pēc ilgākas snigšanas un biezas sniega kārtas izveidošanās – ir apdraudējums ēkām, ja no to jumtiem laikus nav notīrīts sniegs. No jumta nenovāktais sniegs sablīvējas un, absorbējot gaisā esošo mitrumu, sniega svars pakāpeniski palielinās, tādējādi ar katru nākamo snigšanu, atkusni un sasalšanu rada aizvien lielāku slodzi jumta konstrukcijām. Piemēram, 20 centimetrus biezs svaigi sasniguša sniega slānis uz 1 m2 jumta platības rada 40 kilogramus lielu slodzi. Savukārt sablīvējušās un kūstošas 20 centimetrus biezas sniega kārtas slodze uz jumta seguma 1 m2 veido apmēram 100 kilogramus lielu slodzi. Aptuvenam salīdzinājumam – 20 centimetrus bieza sablīvējusies un kūstoša sniega kārta uz 75 m2 lielu jumta segumu un tā balsta konstrukcijām rada tādu slodzi, it kā uz šī jumta būtu sastājušies100 pieauguši cilvēki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošināšanas akciju sabiedrība Seesam Latvia sadarbībā ar Euroaptieku tīklu Latvijā no 17.oktobra līdz 31.decembrim piedāvā iespēju jebkurā no Euroaptiekām iegādāties jauna veida veselības apdrošināšanas produktu – gripas polisi.

Gripas polises īpašniekam apdrošinātājs kompensēs izdevumus par gripas ārstēšanai nepieciešamajiem medikamentiem. Tādējādi uzrādot visus nepieciešamos dokumentus, tai skaitā ārsta izrakstītas receptes, jebkurā Euroaptiekā būs iespēja saņemt nepieciešamos medikamentus apdrošināšanas līguma summas ietvaros.

Ja apdrošināšanas polisi iegādāsies persona, kura nebūs vakcinējusies pret gripu, līgumā tiks paredzēts pašrisks, bet gadījumos, ja polisi iegādāsies persona, kas šajā sezonā būs vakcinējusies pret gripu, pašrisks netiks piemērots. Tas nozīmē, ka izdevumi par gripas ārstēšanai izrakstītajiem medikamentiem tiks kompensēti līgumā paredzētajā apdrošinājuma summas apmērā ar nosacījumu, ka polises īpašnieks būs ievērojis līgumā ietvertos apdrošināšanas noteikumus, skaidro Seesam Latvia.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma konsultāciju uzņēmums Newsec Latvia noslēdzis telpu nomas līgumu ar Skandināvijas apdrošināšanas uzņēmumu Seesam Insurance, Somijas bankas Pohjola Bank filiāli Latvijā un līzinga kompāniju Pohjola Finance.

Pohjola Banka plc Latvijas filiāles, Seesam Insurance AS Latvijas filiāles un Pohjola Finance jaunais apvienotais birojs atradīsies Rīgā, Muitas ielā 1.

Kopējā iznomāto biroja telpu platība, kurās strādās šie uzņēmumi, ir 1564,3 kvadrātmetri. Ēkas pirmajā stāvā atradīsies apdrošināšanas kompānijas Seesam klientu apkalpošanas telpas.

Newsec pārstāve Ilze Reira uzsver, ka iznomāto telpu platība, to plānojums un tehniskais nodrošinājums ir piemērots finanšu iestādes darba specifikai, turklāt, ņemot vērā jaunā nomnieka vēlmes, ir veikta telpu papildu pielāgošana. Plānots, ka nomnieki tuvākajā laikā sāks pārcelšanos no Pārdaugavas uz jaunajām telpām. Paredzēts, ka pilnībā biroju pārcelšana tiks pabeigta līdz šā gada beigām.

Komentāri

Pievienot komentāru