Jaunākais izdevums

Šī ir lieliska iespēja tikt vaļā no sliņķiem un kabinetos sēdētājiem, paudis Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš, paredzot samazināt vadošo amatu skaitu Iekšlietu ministrijā.

Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš ceturtdien, 9. jūlijā, iknedēļas Iekšlietu ministrijas dienestu vadītāju sanāksmē uzdeva veikt pasākumus, lai samazinātu štata vietu skaitu Iekšlietu ministrijā un tās dienestos, īpaši augstāko un vidējo vadītāju līmenī, Db.lv informē Laura Karnīte Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departamenta Preses centra vadītāja.

Ministrs sanāksmē norādīja, ka, ņemot vērā ekonomisko situāciju valstī un budžeta ieņēmumu samazinājumu, lai nākamgad būtu iespējams izveidot sabalansētu valsts budžetu, valdība ir lēmusi samazināt valsts pārvaldē strādājošo skaitu par 5%.

Ministrs uzdeva Iekšlietu ministrijas dienestu un struktūrvienību vadītājiem sagatavot priekšlikumus par štatu samazināšanu, veicot konkrētu darbinieku funkciju un lietderības izvērtēšanu vispirms vadības līmenī. „Piemēram, Kriminālpolicijas priekšniekam ir četri vietnieki – jāvērtē, vai tiešām viņi ir nepieciešami? Latvijā ir pārāk uzpūsts birokrātiskais aparāts, un šī ir lieliska iespēja tikt vaļā no sliņķiem un kabinetos sēdētājiem,” pauda M. Segliņš.

Viņš uzsvēra, ka štatu samazināšanu nevar attiecināt uz zemākā līmeņa darbiniekiem, kas veic ikdienas praktisko darbu – ugunsdzēsējiem, robežsargiem un iecirkņa inspektoriem, patruļdienestu un kriminālpolicistiem, pasu galdu darbiniekiem un tamlīdzīgi. „Nedrīkst nogriezt tos, kas ir apakšā un dara reālo darbu,” norādīja ministrs.

Lai rādītu pozitīvu piemēru, M. Segliņš ir nolēmis par 20% samazināt arī savā birojā nodarbināto skaitu. Tāpat Iekšlietu ministrijā tiks izvērtēta valsts sekretāra vietnieku lietderība. Pašlaik iekšlietu ministra birojā strādā pieci cilvēki – četri padomnieki un palīdze, un ir četri valsts sekretāra vietnieki.

Sanāksmē arī tika pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar nozares darbību budžeta samazināšanas apstākļos. Ministrs uzdeva dienestu vadītājiem, plānojot nākamā gada budžeta pieprasījumu, īpaši skrupulozi izvērtēt komandējumu, kā arī iepirkumu lietderību.

Tāpat Iekšlietu ministrija ir radusi iespēju samazināt šā gada valsts pamatbudžeta izdevumus 5.91% apmērā no izdevumu kopsummas. Kopējā summa, kas saskaņā ar protokollēmumu jāietaupa Iekšlietu ministrijai, ir 4,3 miljoni latu. Pēc samazināšanas Iekšlietu ministrijas plānotie pamatbudžeta izdevumi 2008.gadā būs 232.5 miljoni latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Segliņš nenožēlo, ka nepiedalījies valdības ārkārtas šovā

Katrīna Iļjinska, Valdis Vikmanis, Db, 22.09.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tieslietu ministrs Mareks Segliņš nenožēlo, ka nepiedalījās valdības ārkārtas sēdē, kas notika pagājušonedēļ, tā intervijā raidījumam Labrīt Latvija! norādīja tieslietu ministrs Mareks Segliņš.

«Tas bijis šovs, māžošanās. Nemaz nenožēloju, ka šajā šovā nepiedalījos,» piepilda M. Segliņš. Viņš tajā laikā bijis atvaļinājumā.

Mareks Segliņš. (Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB)Runājot par politiskām attiecībām, M. Segliņš teica: «Ir jāatzīst, ka attiecības ar Jauno laiku ir sarežģītas, taču šobrīd strīdēties par niekiem nav vajadzīgs, tas kaitē sabiedrībai.»

M. Segliņš norādīja, ka krimināllietu izskatīšanu gan vienkāršot nedrīkst. «Kriminālprocesos parasti tiek izskatītas fundamentālas lietas, un nedrīkst, piemēram, vienkāršotā kārtībā cilvēku likt cietumā tikai tāpēc, ka jātaupa nauda,» tā viņš, piebilstot, ka šajos gadījumos jābūt ļoti uzmanīgiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvāko mēnešu laikā steidzami jāpieņem lēmumi, lai atdzīvinātu uzņēmējdarbību, norāda Tautas partijas priekšsēdētājs Mareks Segliņš.

Uzstājoties telekompānijas LNT raidījumā 900 sekundes, M.Segliņš norādīja, ka partijas izvirzītais premjera kandidāts Edgars Zalāns izstrādājis plānu ar 52 punktiem, kas būtu jāizdara mēneša laikā. „Nav svarīgi, cik ministrijas paliks, bet svarīgi ir steidzamie darbi – pirmām kārtām atdzīvināt kreditēšanu un novākt šķēršļus uzņēmējdarbībai, pat ejot uz risku – mazāk kontrolēt uzņēmējus, lai viņi varētu aktīvi strādāt. Mums jāiet uzņēmējiem pretī vairāk kā vajadzētu normālā situācijā,” uzsvēra M.Segliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mareka Segliņa virzīšanai jaunajā amatā piekrīt arī Tautas partijas līderis Aigars Kalvītis, kurš uzsver, ka uz priekšsēdētāja amatu izvirzītais M. Segliņš 18. oktobrī partijas kongresā varētu kļūt par viņa pēcteci, jo arī nodaļu vadītāji viņu atbalstot.

Tiesa, kāds būs kongresa iznākums ir neproSegliņš varētu atstāt ministra amatu ja viņu ievēlēs par TP līderi gnozējami. Kā norāda A. Kalvītis ar "Mareka Segliņa ievēlēšanu vēl var būt sarežģījumi", jo viņa kļūšanai par līderi varētu tikt veikta arī pretdarbība. Pats M. Segliņš agrāk ir uzsvēris: Tautas partijā būs spēkā tikai tie lēmumi, kas tiks pieņemti valdē, un, viņš uzklausīs katru, bet "es neklausīšu ne Šķēlem, ne Lembergam", 18. septembrī raksta Diena.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Segliņš piedāvā apvienot Finanšu, Ekonomikas, Satiksmes un Reģionālās attīstības ministrijas

Atis Rozentāls, Db, 08.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iekšlietu ministrs un Tautas partijas (TP) priekšsēdētājs Mareks Segliņš iesaka vienā ministrijā apvienot Finanšu, Ekonomikas, Satiksmes un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Patiesība izrādījās skarba – valsts augstākās amatpersonas acīmredzot labi zināja īstos gaidāmā budžeta mazinājuma apmērus, bet baidījās tos atklāti un godīgi paust sabiedrībai. Tāpēc varu piekrist viedoklim, ka vēlēšanu rezultātus lielā mērā var uzskatīt par nozagtiem,» intervijā laikrakstam Neatkarīgā saka Tautas partijas (TP) priekšsēdētājs un tieslietu ministrs Mareks Segliņš.

Viņš norāda: «Es un citi ministri jūtas kā stūrī iedzīti, jo divās dienās pēc būtības nevar izdarīt neko pietiekami saprātīgu un izsvērtu, vien pielikt lineālu un nogriezt. Un es saprotu, ka nevaru nebalsot par šiem budžeta grozījumiem, jo pretējā gadījumā es būšu valsts grāvējs, lata devalvators. Un TP nobalsos par šiem grozījumiem, lai neiestātos kaut kas vispār neprognozējams.

(Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB)Būt politiķim un premjeram nav tas pats, kas tikai aizbraukt uz Briseli un baudīt statusu. Tev ir jābūt arī drosmei pateikt, ja ir slikti. Vai tagad ir labāk, kad tauta saprot, ka ir vilkts aiz vēlēšanām? Bet nepārprotami – TP atbalsīs grozījumus un Dombrovski!»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Segliņš: Uzņēmēji nepavilks mežonīgo valsts aparātu

Miks Lūsis, Db, 05.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Atceros, kad es kā ministrs parakstīju dokumentu pirms 8 gadiem, apakšā bija divas vai trīs vīzes. Tagad, kad saņemu dokumentu, apakšā ir 10 vīzes,» sašutis iekšlietu ministrs Mareks Segliņš.

Pēc ministra sacītā intervijā radio Fit FM, tas nozīmējot, ka dokuments gājis ceļu cauri desmit cilvēku rakstāmgaldiem, pie katra vienu dienu nogulējis, katrs to ir lasījis, pirms licis vīzi (apstiprinājumu). Šo astoņu deviņu gadu laikā, kopš M. Segliņš iepriekšējo reizi vadīja Iekšlietu ministriju, apstiprinājumu skaits esot pieaudzis no diviem trim līdz desmit parakstiem uz dokumenta.

«Mums vienkārši tas klerku, valsts aparātā strādājošo skaits ražo likumus un noteikumus tā, lai redzētu sevi tajos noteikumos, ka jebkam būs jāiznāk caur mani, lai radītu nepieciešamību savai esamībai tajā struktūrā. Pamazām esam uzblīduši tā, ka mums ir vislielākais aparāts, salīdzinot pēc iedzīvotāju skaita, Eiropā. Ja Eiropā tie ir 6%, mums – 8% no strādājošiem, kuri sēž uz nodokļu maksātāju naudas. Mums šis process ir vislielākais Eiropas Savienībā. Mēs esam uzblīduši, mēs aizrīsimies,» uzskata M. Segliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veselības ministre Baiba Rozentāle ir neērta Valdim Dombrovskim, bet viņai nevar pārmest nepietiekamu aktivitāti, uzskata Tautas partijas vadītājs Mareks Segliņš.

«Premjeram Baiba Rozentāle ir ļoti neērts cilvēks, jo tik aktīvu ministri... Lai Dievs dod, ka mums būtu vairāk šādu ministru,» M.Segliņš izteicās telekompānijas LNT raidījumā 900 sekundes.

Viņš arī norādīja, ka protesta akcija Bauskā bija nesankcionēta, tāpēc B.Rozentāle uz to nedevās, bet šonedēļ viņa dosies uz Bausku un tiksies ar pašvaldības vadību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Segliņš: Man nav saprotama algu hierarhija šajā valstī

, 03.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nav pareizi, ka ministram ar viņa atbildību par visu nozari ir 1 900 latu alga mēnesī, kamēr cilvēki valsts kapitālsabiedrību valdēs un padomēs gadā nopelna vairāk nekā 100 000 latu, intervijā laikrakstam Lauku Avīze norāda nule par Tautas partijas (TP) priekšsēdētāju ievēlētais Mareks Segliņš.

M. Segliņš, komentējot TP ģenerālsekretāra Aivara Tiesneša gada atalgojumu, kas pērn bijis 109 000 latu, norāda, ka tas ir piecas reizes vairāk nekā nopelnījis viņš pats, būdams ministra amatā.

Viņš amatpersonu lielās algas skaidro ar atrašanos izdevīgos amatos, taču atzīst, ka atalgojums šajos amatos ir nesamērīgs.

"Uzņēmumos paši sev nosaka algas. Valdība to nedara. Acīmredzami jāievieš normatīvais regulējums un algu likmes," secina M. Segliņš.

Galu galā M. Segliņš norāda, ka "Tautas partija nenāks ar kreisiem priekšlikumiem, lai visu nonivelētu, arī algas. Taču mēs savā finanšu grupā jau strādājam pie konkrētiem priekšlikumiem, lai nākamajā gadā algas nevis iesaldētu, kā vēlas Godmanis, bet krietni ierobežotu nesamērīgās algas valsts kapitālsabiedrību valdēs un padomēs."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja 12. martā tiks apstiprināta jaunā valdība un par tieslietu ministru kļūs Mareks Segliņš, tad viņa prioritāte jaunajā amatā būs pārskatīt visus normatīvos aktus, kas liek šķēršus uzņēmējdarbībai.

Intervijā Latvijas Radio M. Segliņš norādīja, ka, nonākot tieslietu ministra amatā, viņš pārskatīs uzņēmumu maksātnespējas un reģistrēšanas procedūras, kā arī Zemesgrāmatas un Valsts zemes dienesta darbību. “Tās visas ir lietas, kas vajadzīgas uzņēmējiem, lai viņiem būtu mazāk šķēršļu, mazāk birokrātijas,” sacīja M. Segliņš.

M. Segliņš uzskata, ka, visticamāk, ceturtdien parlamentā jaunā valdība tiks apstiprināta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiesājamajiem par zādzībām biežāk vajadzētu piespriest piespiedu darbus, nevis reālu cietumsodu. Ar šādu lūgumu pie tiesnešiem vērsties sola tieslietu ministrs Mareks Segliņš, vēsta laikraksts Vesti.

«Kāpēc turēt cietumā — lai skalda malku! Palūkojieties, kā izskatās Rīgā — daudzviet mētājas celofāna maisiņi un pudeles. Manuprāt, daļai [noziedznieku] reāla cietumsoda vietā jāpiespriež piespiedu darbi, īpaši par noziegumiem ar īpašumu,» sacījis Segliņš.

Tajā pašā laikā Segliņš uzskata, ka sodamēru nedrīkst mīkstināt tādiem noziedzniekiem, kas izdarījuši slepkavības, izvarošanas vai arī bijuši saistīti ar narkotiku apriti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Segliņš sola Godmanim atrast vietu jaunajā valdībā

Līva Melbārzde, Madara Fridrihsone, Db, 23.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ivara Godmaņa valdības gāzēju – Tautas partijas – priekšsēdētājs Mareks Segliņš domā, ka demisionējušajam premjeram jāieņem ministra amats arī jaunajā valdībā. Viņaprāt, I. Godmanis varētu ieņemt kādu ar finanšu jomu saistītu ministra amatu.

Pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, M. Segliņš pauda pārliecību, ka nākamās valdības veidošanu prezidents varētu uzticēt Tautas partiju pārstāvošajam pašvaldību lietu ministram Edgaram Zalānam. Pēc M.Segliņa domām, kopš 2007. gada nogales, kad Tautas partija pirmo reizi piedāvāja E. Zalāna kandidatūru premjera amatam, E. Zalāns "kā politiķis ir stipri izaudzis".

Jaunās valdības kodolu, pēc Tautas partijas priekšsēdētāja M.Segliņa domām, esot jāveido Tautas partijai kopā ar Jauno laiku, turklāt valdībā jāiesaista arī Saskaņas centrs.

Sabiedrību citai politikai, kuru Saeimā pārstāv no Tautas partijas aizgājušie Aigars Štokenbergs un Artis Pabriks, kā arī Pilsonisko savienību, kuru parlamentā pārstāv bijušie Jaunā laika un tēvzemiešu deputāti, M. Segliņš jaunajā valdībā iesaistīt nevēlas. Viņaprāt, tas nebūtu lietderīgi, jo šīm partijām kopumā ir tikai 9 deputātu balsis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Segliņš: Jakāna atstādināšana nedrīkst kļūt par iemeslu valdības krišanai

, 23.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzintara Jakāna atstādināšanai no VID ģenerāldirektora amata nebūtu jākļūst par iemeslu valdības koalīcijas izjukšanai, laikā, kad valdība spriež par budžetu.

Šādu cerību intervijā Latvijas Radio paudis Tautas partijas priekšsēdētājs Mareks Segliņš. Viņš arī aicina saprast, kas īsti ir noticis un kādi bijuši Dz. Jakāna atstādināšanas iemesli, pirms valdībā lemj par jauna VID ģenerāldirektora amata vietas izpildītājas apstiprināšanu. M. Segliņš atzina, ka pagaidām viņam trūkst informācijas par notikušo.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Mareks Segliņš 13. janvāra grautiņus vērojis televizorā ar vīna glāzi

Valdis Vikmanis, Db.lv, 19.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš 13. janvāra grautiņu vērojis TV, malkojot vīnu, jo uz notikuma vietu neesot bijis iespējams nokļūt, tāpēc, ka sava auto ministram nav, savukārt šoferis tobrīd jau bijis mājās, vēsta raidījums Nekā Personīga.

Vecrīgas attīrīšanas no protestētājiem pa īstam sākās vienīgi tad, kad ieradās pretterorisma vienība Omega, suņu dienests un daudz policistu no Rīgas dežūrdaļām. Kopējiem spēkiem viņiem izdevās Vecrīgu ieņemt. Kad Smilšu ielā nekārtības bija galā, pats savām acīm fiksēt notikumus ieradās arī iekšlietu ministrs Mareks Segliņš. Apskatījis grautiņa sekas, Segliņš devās uz Ministru kabinetu, kur līdz vieniem naktī pārrunāja notikušo ar premjeru Ivaru Godmani un valsts policijas priekšnieku Aldi Lieljuksi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ivara Godmaņa valdība nebaudīja Saeimas vairākuma atbalstu un nebija spējīga pieņemt 2009. gada valsts budžeta grozījumus, tādēļ Tautas partija (TP) uzņēmās nepateicīgo pienākumu to gāzt.

To šodien TP kongresā paziņoja TP līdzšinējais priekšsēdētājs, tieslietu ministrs Mareks Segliņš.

Savā ziņojumā viņš sūrojās par to, ka tauta slīgstot nabadzībā un bezcerībā, un par to atbildība esot jāuzņemas arī TP. Sabiedrība nezinot cik bieži TP Valda Dombrovska (Jaunais laiks) valdību veidojošo partiju koalīcijas sēdēs nākot klajā ar priekšlikumiem, kuri atduroties pret koalīcijas partneru neizlēmību, augstprātību un neuzticēšanos, sacīja M. Segliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mareks Segliņš pieļauj, ka gadījumā, ja šī valdība krīt, jaunu koalīciju būtu izdevīgāk veidot ar Saskaņas Centru nekā ar Jauno Laiku, tā Mareks Segliņš norādīja TV3 raidījumam Nekā Personīga.

Mareks Segliņš: „Šī sadarbība ir iespējama, ja par konkrētām nacionālām lietām ir ļoti precīzas norunas. Jo Tautas partija šajā jautājumā, kas skar mūsu nacionālo politiku, nekad nepiekāpsies. Bet es neredzu nekādu problēmu, ja piemēram, par labklājības sfēru varētu rūpēties kāds no Saskaņas centra.”

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Slaktera uzstāšanās Bloomberg mudina Segliņu runāt tikai latviski

, 16.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš uz žurnālistu jautājumiem turpmāk atbildēs tikai latviešu valodā, ziņo Diena.

M. Segliņš šādu lēmumu pieņēmis pēc plašu rezonansi izraisījušā finanšu ministra Ata Slaktera intervijas finanšu telekanālam Bloomberg Television. „Man nepatīk, ja es kadrā stostos un meklēju vārdus svešvalodā. Turpmāk intervijas sniegšu tikai latviski,” paskaidroja M. Segliņš.

Db.lv jau ziņoja, ka finanšu ministrs Atis Slakteris intervijā ASV finanšu telekanālam Bloomberg Television apliecināja savas nepilnīgās angļu valodas zināšanas, kas izraisīja milzīgas diskusijas par A. Slaktera atrašanos finanšu ministra amatā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tautas partija (TP) atbalstīs premjeru Valdi Dombrovski, jo cita ceļa nav, norāda TP priekšsēdētājs un tieslietu ministrs Mareks Segliņš, piektdien raksta Latvijas Avīze.

(Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB)«Būt politiķim nozīmē ne tikai baudīt statusu, bet spēju pieņemt pat tik smagus lēmumus, kas var maksāt politisko karjeru, Nav citas domas – mēs atbalstīsim valdību šais budžeta grozījumos! TP atbalstīs Dombrovski, jo cita ceļa vispār nav. Var nepatikt, sarūgtināt un likt dusmoties, kā šos grozījumus virzīja, bet atbalsts viņam būs, kaut neviens ar to populāri nekļūsim,» uzsvēra M.Segliņš.

Tāpat viņš norādīja, ka viņu var uzskatīt par pļāpīgu politiķi, bet labāk «pļāpāt» nekā vienā jaukā brīdī uztaisīt actiņas – «re, kā nu šonedēļ atkal mums sanāca! Arī par sliktiem lēmumiem, kurus nāksies pieņemt, ir cilvēki jāinformē iepriekš,» piebilda M.Segliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Atklātās valdības sēdes ir liekuļošana. Tās noved pie tā, ka patiesās sarunas notiek pie pusdienu galda.»

Tā, atbildot uz Latvijas Radio raidījuma Krustpunktā klausītāja jautājumu, kādēļ valdība par nākamā gada budžetu lemj slēgtās sēdēs, sacīja Tautas partijas (TP) līderis Mareks Segliņš.

Jāatgādina, ka vēl šonedēļ viņš uzsvēra, ka nenožēlo, ka nepiedalījies valdības ārkārtas šovā. «Tas bijis šovs, māžošanās. Nemaz nenožēloju, ka šajā šovā nepiedalījos,» piepilda M. Segliņš. Viņš tajā laikā bijis atvaļinājumā.

(Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB) Viņš tāpat norādīja, ka būtiskākie jautājumi tiek pārrunāti tieši slēgtajās sēdēs vai, piemēram, pie pusdienu galda, vēsta apollo.lv. «Mēs liekuļojam ar tām atklātajām valdības sēdēm, liekuļojam» viņš piebilda. Tieslietu ministrs kā iemeslu minēja to, ka atklātā sēdē valdības ministri nereti baidās paust patiesu viedokli, lai pēc kāda laika plašsaziņas līdzekļos netiktu atspoguļots, ka, piemēram, kāds ministrs iestājies par kādas iestādes slēgšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašreizējo politisko krīzi visefektīvāk varētu atrisināt, sarīkojot Saeimas ārkārtas vēlēšanas, bet, ja tas nav iespējams, ir jāveido vismaz jauna valdība un koalīcijā jāiesaista opozīcija, uzskata Tautas partijas priekšsēdētājs, iekšlietu ministrs Mareks Segliņš.

M. Segliņš uzsver, ka, pēc Tautas partijas domām, pēc iespējas ātrāk ir jāsāk konsultācijas ar opozīcijas partijām par jaunas valdības veidošanu. Vienīgā opozīcijas partija, pret kuras darbību valdībā Tautas partijai esot principiāli iebildumi, ir Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nespēja pateikt, piemēram, Latvijas Bankas prezidentam Rimšēviča kungam to, ka arī viņam sakarā ar situāciju valstī arī būs jāsamazina alga, ir rezultējusies vienotā atalgojuma sistēmā.

To LTV raidījumā Labrīt Latvija teica Tautas partijas priekšsēdētājs, tieslietu ministrs Mareks Segliņš.«Mums valsts sektorā attiecībā uz algām bija dažas kļūmes, ko es pats arī nespēju izskaidrot un pamatot saviem tuvākajiem. Tie ir 20-30 cilvēki, kas saņēma 8, 9 vai 10 tūkst. Ls lielas algas. Nespēja pateikt šiem cilvēkiem, piemēram, Latvijas Bankas prezidentam Rimšēviča kungam to, ka jums, mīļie, sakarā ar situāciju valstī arī būs jāsamazina algas, ir rezultējusies vienotā atalgojuma sistēmā,» skaidroja M. Segliņš.

M. Segliņš pauda pārliecību, ka rītdien, 21. novembrī par Tautas partijas priekšsēdētāju atkal tiks ievēlēts tās dibinātājs Andris Šķēle. «Šķēle spēj organizēt cilvēkus ar savu iekšējo autoritāti, nevis tukši pļāpāt,» sacīja M. Segliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš šodien, 29.septembrī, ierosinājis dienesta pārbaudi par iespējamiem pārkāpumiem, izsniedzot un lietojot Iekšlietu ministrijas autotransporta stāvēšanas atļauju kādam ar Iekšlietu ministriju nesaistītam transportlīdzeklim.

Mareks SegliņšPārbaude ierosināta pēc 2008.gada 28.septembrī interneta portālā TVNET ievietotās publikācijas Mistisks Segliņa padomnieks braukā ar mistisku auto, kurā redzama invalīdu autostāvvietā stāvoša automašīna Mercedes-Benz ar valsts reģistrācijas numuru GB–209 un logā ievietotu Iekšlietu ministrijas atļauju Nr.96.

Pretēji publikācijā apgalvotajam, atļauja nav izsniegta nevienam esošajam vai bijušajam iekšlietu ministra štata vai ārštata padomniekam, taču pastāv pamatotas aizdomas, ka tā izsniegta un lietota neatbilstoši Iekšlietu ministrijas autotransporta stāvēšanas atļauju izsniegšanas noteikumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Segliņš: Ar A. Pabriku netaisos vairs dzīvē ne runāt, ne sveicināties

Jānis Lasmanis, 14.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš asi kritizēja Sabiedrība Citai politikai līdzpriekšsēdētāju Arti Pabriku, kurš pametis vecpilsētu un aizskrējis uz TV, kur kritizējis policiju, kas patiesībā vakar izdarījusi varoņdarbu.

Db jau vēstīja, ka starp abiem politiķie jau vakar radās asa viedokļu apmaiņa: A.Pabrikam no Iekšlietu ministra uz mobilo tālruni pienākusi īsziņa "Tu esi nelietis. Mareks Segliņš."

Savukārt SCP līdzpriekšsēdētājs Aigars Štokenbergs saka: "Man nav arī izprotams, ka nemieru laikā Iekšlietu ministrs uz manu mobilo tālruni atsūtīja īsziņu "Vai esi gandarīts? Mareks". Tas, manuprāt, liecina par galēju Iekšlietu ministra cinismu."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tautas partija neatbalstīs opozīcijas priekšlikumu par neuzticības izteikšanu premjeram Ivaram Godmanim, neraugoties uz domstarpībām par to, kam jānotiek nākotnē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

18. decembrī, iekšlietu ministrs Mareks Segliņš pēc atkārtotas tikšanās ar ministrijas dienestu vadītājiem un arodbiedrību pārstāvjiem informēja, ka iekšlietu nozare spēj izpildīt valdības uzdevumu – samazināt izdevumus atlīdzībai par 15%, neatlaižot darbiniekus.

"Mēs esam panākuši, ka realizējam atalgojuma samazinājuma modeli, nevis darbinieku atlaišanu. Iekšlietu ministrijā atalgojuma sistēma ir atšķirīga dažādos dienestos, tādēļ katrs dienesta vadītājs piedāvāja savu risinājumu," uzsvēra ministrs Mareks Segliņš. "Man ir svarīgi, lai sistēma saglabātu darbiniekus un realizētu valstij vitāli svarīgo iekšējās drošības nodrošināšanas funkciju un esmu gandarīts, ka tas ir iespējams," piebilda ministrs.

Dažādos IeM dienestos pieņemti atšķirīgi atalgojuma sistēmas kopējā samazinājuma modeļi. Valsts policijā kā risinājums tiek piedāvāts diferencēts uzturlīdzekļu kompensāciju samazinājums (30, 50 vai 70 latu apmērā atbilstoši dienesta pakāpēm, lielāko samazinājumu paredzot darbiniekiem ar augstāku dienesta pakāpi). Drošības policija paredz solidāru paredz solidāru atalgojuma samazināšanu noteikto 15% apmērā. Valsts Robežsardzei risinājuma modelis skar uzturdevas kompensācijas samazinājumu no 120 uz 60 latiem visiem darbiniekiem un atvaļinājuma pabalstu atcelšanu pilnībā. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam samazinājums paredzēts atalgojumam 10% apmērā solidāri un par vidēji 20 latiem uzturlīdzekļu kompensācijas summas samazinājums visiem darbiniekiem. Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes modelis paredz par 10% samazināt atalgojumu visiem darbiniekiem, taču samazinājums neskars tos darbiniekus, kuru alga pirms nodokļu nomaksas ir divu minimālo mēnešalgu jeb 360 latu apjomā vai mazāka, kā arī atalgojums nevar tikt pazemināts zem šīs robežas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī mēneša laikā ir jābūt pirmajam redzējumam, kā mēs varam aizstāvēt tos kredītņēmējus, kuriem ir problēmas ar hipotekārā kredīta atdošanu, otrdien LNT raidījumā 900 sekundes norādīja Tautas partijas priekšsēdētājs un tieslietu ministrs Mareks Segliņš.

Viņš vērsa uzmanību, ka palīdzība varētu tikt sniegta tikai tiem, kam tas ir vienīgais mājoklis, un kurā ģimene dzīvo, bet nekādā gadījumā netiks skatīts jautājums par tiem, kas ir sapirkušies desmitiem īpašumus.

Komentāri

Pievienot komentāru